HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 ruj 2025, 20:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95712 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 29 kol 2020, 18:35 

Što se mene tiče ti dezerteri iz Irske i Njemačke se ne moraju ni vračati, preživjet ćemo i bez njih ali ono što se ne smije napraviti, ali doslovno ni pod koju cijenu je trpati migrante. Nek nas bude manje, nek se smanji ekonomija , koga briga, nećemo propasti. Kad tad bi se navikli na manje ljudi i ekonomija bi se prilagodila.

Bolje da nas ima 3.000.000 u državi sa 95% Hrvata i modernom interenet IT ekonomijom nego da nas ima 6.000.000 sa 75% Hrvata, sa socijalističkim mastodontima i bošnjo, arap, mujo minimalac ekonomijom.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2020. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 29 kol 2020, 18:46 

lider30 je napisao/la:
Ovdje se slažem da Zapad iskrivljuje ove "cikluse" (čije pojedine faze nekad traju i do nekoliko desetljeća) zamjenom stanovništva, jer je nagon za profitom/ jeftinom radnom snagom i jer im je dugo čekati do sljedećih faza jakog fertiliteta.
Pohlepa je prevelika za čekanja i za dizanje plaća smanjenoj bazi domicilnog radnog stanovištva.

E to je to, taj protuprirodni blud. Nije ovo prvi put u povijesti da hara bijela kuga.

Siguran sam da bi Zapad, da im se onemogući uzoz imigranata, razvio određene mehanizme i metode povećanja svojega nataliteta jer jednostavno drugog izlaza ne bi imao. Možda bi tu bilo nekih čudnih rješenja, možda bi se neki liberali malo ljutili na neke mjere, ali bi u svakom slučaju broj rođenih bio daleko viši.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 21:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Joj opet floskule. Vratit će se mnogi sigurno. Dići će se i plaće.

Opet će falit. Neka nama Bošnji i Srba, a treba ih poticati i da obitelji povedu. :D

Zar ne možete to nadoknaditi Albancima ? Prosječan stanovnik Kosova bio bi presrećan da može iz Orahovca u Pulu preseliti. Bratski albanski narod bi se još brže asimilovao i od Srba i od Bošnji.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 21:23 

Lutorčina je napisao/la:
Joj opet floskule. Vratit će se mnogi sigurno. Dići će se i plaće.

Opet će falit. Neka nama Bošnji i Srba, a treba ih poticati i da obitelji povedu. :D

Zar ne možete to nadoknaditi Albancima ? Prosječan stanovnik Kosova bio bi presrećan da može iz Orahovca u Pulu preseliti. Bratski albanski narod bi se još brže asimilovao i od Srba i od Bošnji.

Ima i Kosovara. Ne znam zašto ste toliko protiv njih. Narod koji nam je dao Dua Lipu, Ritu Oru, Avu Max, Bebe Rexu, Eru Istrefi zadnjih godina, nemre bit loš.

https://youtu.be/qcZ7e9EOQTY

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 21:43 

Lutorčina je napisao/la:

Ima i Kosovara. Ne znam zašto ste toliko protiv njih. Narod koji nam je dao Dua Lipu, Ritu Oru, Avu Max, Bebe Rexu, Eru Istrefi zadnjih godina, nemre bit loš.

Samo da kazem da mi iz Srbije apsolutno podrzavamo da se svi Siptari za Kosmeta presele u Hrvatsku. Ili bilo gde drugde.
Inace bila je jedna od ludjih ideja pocetom 90-ih, ne secam se cija, da se svi Siptari sa Kosmeta presele u BiH i Hrvatsku, a svi Srbi iz BiH (sem delova uz granicu sa Srbijom i CG) i Hrvatske na Kosmet. Srbija bi resila problem KiM, Alija bi dobio BiH sa 90% muslimana a Hrvati, koji inace jako vole Siptare, bi iz prve ruke videli kako je to kad su ti komsije. Svima lepo.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 21:51 

Moram priznat na osobnoj razini što sam ih upoznao 90-ih da mi se nimalo nisu sviđali. Kad su mi Srbi draži ali vi ste njih drzali u mraku, zatucane i sirove. Sad kad su se otvorili zapadu prestao je i ludi natalitet a i primitivizam.

Ono što sam upoznao mlađih ljudi zadnjih godina skroz o.k. jednaki nama. To i ove pevaljke pokazuju. Pa bolje su od Stoja, Dara... Nemam ništa protiv da dođu.

Sad ste vi najzaostaliji. :neznam

A još RS oće k vama, luda naroda... :D

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 21:57 

NSOS je napisao/la:
Samo da kazem da mi iz Srbije apsolutno podrzavamo da se svi Siptari za Kosmeta presele u Hrvatsku. Ili bilo gde drugde.
Inace bila je jedna od ludjih ideja pocetom 90-ih, ne secam se cija, da se svi Siptari sa Kosmeta presele u BiH i Hrvatsku, a svi Srbi iz BiH (sem delova uz granicu sa Srbijom i CG) i Hrvatske na Kosmet. Srbija bi resila problem KiM, Alija bi dobio BiH sa 90% muslimana a Hrvati, koji inace jako vole Siptare, bi iz prve ruke videli kako je to kad su ti komsije. Svima lepo.

Jedan čovjek kojeg znam tu u Hrvatskoj, živi u Rijeci, u ratu je bio na našoj strani, do kraja u HVO. Možemo ga praktično zvati Hrvatom musilmanom. Od rata do danas živi tu, ali njegova procjena hrvatske ljubavi prema drugima glasi ovako:"Ma, ne vole ti Hrvati nikoga!". Mislim da nije daleko od istine, Hrvati zaista imaju nekakvu distancu prema svima, uključujući Albance, naravno. Albanci to znaju, ali imaju neke koristi od Hrvatske oni koji tu rade, a i smatraju nas "strateškim saveznikom" - zna se zbog koga.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 22:11 

Moram priznat na osobnoj razini što sam ih upoznao 90-ih da mi se nimalo nisu sviđali. Kad su mi Srbi draži ali vi ste njih drzali u mraku, zatucane i sirove. Sad kad su se otvorili zapadu prestao je i ludi natalitet a i primitivizam.

Ono što sam upoznao mlađih ljudi zadnjih godina skroz o.k. jednaki nama. To i ove pevaljke pokazuju. Pa bolje su od Stoja, Dara... Nemam ništa protiv da dođu.

Sad ste vi najzaostaliji. :neznam

A još RS oće k vama, luda naroda... :D

Samo izvolite.
A ovo da su Srbi krivi sto su oni primitivni jer su ih drzali u mraku, sta je onda sa Enver Hodzom? Njega nisu Srbi doveli, a nije bio bas progresivan.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 22:12 

Ne može opet falit jer ne fali ni sad. "Faljenje" ljudi je izmišljotina, postoji samo u glavama poput tvojih i gramzivih poslodavaca.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2020, 22:14 

Bobovac je napisao/la:
E to je to, taj protuprirodni blud. Nije ovo prvi put u povijesti da hara bijela kuga.

Siguran sam da bi Zapad, da im se onemogući uzoz imigranata, razvio određene mehanizme i metode povećanja svojega nataliteta jer jednostavno drugog izlaza ne bi imao. Možda bi tu bilo nekih čudnih rješenja, možda bi se neki liberali malo ljutili na neke mjere, ali bi u svakom slučaju broj rođenih bio daleko viši.

Europa ( a vjerojatno i Azija) je imala depopulaciju od 4.-9. stoljeća. Preko 500 godina.

Hrvatska od 15.-17. stoljeća opet.

Sad se nakon 30 godina depopulacije javljaju ideje o nedostatku ljudi. Glupost na kvadrat.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 04:08 

Lutorčina je napisao/la:

Nisam expert za ovaj novi pop dance,electro house ali neobično mi pored 60 miliona Engleza da ovako visoko doguraju Albanke na svjetsku pop scenu,da bi na kraju kačile političke poruke na twiter ili kao pjesma reborn.
Mi smo u Srbiji imali sponze koje su pjevale,a koristile tuđi glas,tuđe sise,tuđu kosu i doguraše visoko ali bez političkih motivisanih pjesama kao Rita Ora ili ostala ekipa kojoj marketing radi MI6.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 04:16 

Znaci Hrvati trenutno imaju etnicku cistu drzavu, I sad misle da je dobra ideja da uvoze Siptare i Muslimane. Hmm ok. Samo nastavite

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 04:44 

divizija je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Hrvatska 2019.

rođeni / umrli / priraštaj ....... (rođeni% / umrli%)

Hrvati: 33.435 / 44.027 / -10.592 .......... (92,53% / 85,00%)
Srbi: 579 / 3.597 / -3.018 .................... (1,60% / 6,94%)
Romi: 726 / 83 / +643 ......................... (2,01% / 0,16%)
Bošnjaci: 187 / 151 / +36 .................... (0,52% / 0,29%)
Albanci: 187 / 82 / +105 ...................... (0,52% / 0,16%)
Ostali: 117 / 19 / +98 .......................... (0,32% / 0,04%)
Neizjašnjeni: 112 / 213 / -101 ............... (0,31% / 0,41%)
Nepoznato: 406 / 2.486 / -2.080 ........... (1,12% / 4,80%)

Sile mraka će učiniti sve da ovako lijepu sliku promjene.

No, par kibidabi teza - ako se zaustavi nedavno započeta masovna migracija iz Srbije i RS, Srbi bi mogli pasti ispod 1.5%. Tada im pripada samo jedan zastupnik u saboru.
Istovremeno, Romi će dobiti najmanje dva. Albanci, Srbi i Bošnjaci po 1, a svi ostali 3.

Ponavjam, ako se trend masovne imigracije ne zaustavi.

Kakvi dodatni zastupnici, kaj je tebi?
I ovih 7 manjinskih je previše.

Rika sv Vida je napisao/la:
Lijepo lijepo, dakle oko 100 000 nehrvata, uglavnom Bošnjaka godišnje napušta BiH :biceovodobro

Je, to se brzo čisti :D
Robbie MO je napisao/la:
novem je napisao/la:
BiH --> EU 2019.
Rekordan broj izdatih prvih radnih dozvola u 2019. - 71.396 (+33%).

https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nu ... .%23%23%23

Fantasticno.

Jedan cijeli kanton odseljenih nehrvata. Ova brojka je skoro kao populacija ZHZ.

Kažem, fifty-fifty podjela BiH između nas i Srba i :D
Tako je, 5 g. nastavka trenda i mirna Bosna. :D

Samo lud ili glup čovjek radi za 500 KM.

Yup D

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 08:42 

Ceha je napisao/la:

Manjinskih zastupnika je 8, stvar je samo raspodjele među njima.

Ustavni zakon daje manjinama preko 1.5% 1-3 zastupnika, a onima ispod 1.5% minimalno 4 (trenutni imaju 5). Maksimalni broj je 8.

Ako Romi pređu 1.5%, onda imaju pravo na jednog svog, čime Srbi toga automatski gube. Ako Srbi pak padnu ispod 1.5%, onda padaju na 1 zastuonika. To će ovisiti o migracijskim trendovima.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 10:59 

divizija je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ustavni zakon daje manjinama preko 1.5% 1-3 zastupnika, a onima ispod 1.5% minimalno 4 (trenutni imaju 5). Maksimalni broj je 8.

Ako Romi pređu 1.5%, onda imaju pravo na jednog svog, čime Srbi toga automatski gube. Ako Srbi pak padnu ispod 1.5%, onda padaju na 1 zastuonika. To će ovisiti o migracijskim trendovima.

Hahhaha glavni partner HDZa ce bit ne SDSS vec Romska Stranka Tehnologije i Rada.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 14:10 

Josip Filipović je napisao/la:
NSOS je napisao/la:

Jedan čovjek kojeg znam tu u Hrvatskoj, živi u Rijeci, u ratu je bio na našoj strani, do kraja u HVO. Možemo ga praktično zvati Hrvatom musilmanom. Od rata do danas živi tu, ali njegova procjena hrvatske ljubavi prema drugima glasi ovako:"Ma, ne vole ti Hrvati nikoga!". Mislim da nije daleko od istine, Hrvati zaista imaju nekakvu distancu prema svima, uključujući Albance, naravno. Albanci to znaju, ali imaju neke koristi od Hrvatske oni koji tu rade, a i smatraju nas "strateškim saveznikom" - zna se zbog koga.

Hrvati ne vole niti sami sebe, a kamo li da ce neki drugi narod "voljeti".
I to je glupo i djetinjasto da "volis" neki narod.

Istina je da Hrvati nikoga ne vole jer ne vole niti sami sebe.
To ne znaci da nekoga mrze, nego nemaju to u sebi. Valjda je kod pravoslavnih i muslimanskih naroda to drugacije. Oni imaju uvijek nekakvu bracu. Cak se tako i oslovljavaju sa brate medjusobno. Nikad nisam cudo da Hrvat drugog Hrvata naziva brate.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 14:16 

Altomanović je napisao/la:
Znaci Hrvati trenutno imaju etnicku cistu drzavu, I sad misle da je dobra ideja da uvoze Siptare i Muslimane. Hmm ok. Samo nastavite

Nemamo bas cistu etnicku drzavu, ali svakako Hrvati su ogromna vecina.
I nikoga nebi trebalo uvoziti. Pogotovo Muslimane i Srbe. Albanci su ok, ne prave nikakve probleme za sada.
U Jugi su nas pumpali da prema Albancima imamo omalovazavajuci stav. I to je trajalo sve negdje do kraja 90ih. Malo tko vise na Albance gleda kako na primitivan narod sto je za vrijeme Juge bilo poticano. Dio ih je dobro integriran, druze se Hrvati i Albanci sto prije nije bio slucaj. Albanci su za sada ok. Od njih se moze nesto i naucit. Priblem su Srbi i Muslimani koji kao da su s konopca pusteni. Tako se ponasaju kada recimo dodju na rad u RH. Hrvati kakvi jesu nezainteresirani i tolerantni... uopce ne zamjeraju tim Srbima da skoro i srbuju. Tamo gdje budu smjesteni pevaju narodnjake i sl. Skoro da ne masu srpskim zastavama i ne govore ovo je Srbija.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 14:30 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Hrvatska je u apsolutnim brojevima druga, a u relativnim prva radna destinacija za Bošnje. Prije 10 godina si ih mogao izbrojiti na prste jedne ruke a pogledaj ovo sad:
Njemačka 2018. - 16.5k
RH 2019. - 18.3k
Slovenija 2019. - 14.9k

Oko 35% dozvola izdanih za RH su višegodišnje.

Ostvaruje se tvoj san :zubati

Misliš plan! :D Ne san!

U RH o Bošnjacima i Srbima sve najljepše, sve što dođe doći će u veće gradove gdje će se već u idućoj generaciji pohrvatit. Ionako RH fali ljudi a bolji su od Pakistanaca.

Inače, iz nekih razloga meni nedokučivih, naši hbanci su najglasniji u RH protiv Bošnjaka i Srba. Valjda jer su pobjegli od njih ali nije isto kad su Hrvati uvjerljiva većina i kad nisu.

Što više iz BiH iseli Bošnjaka i Srba nama odgovara.

Tako je. Kako su se pojedini sarajevski Hrvati pretvorili u Bošnjake tako se i zagrebački Bošnjaci pretvoriti u Hrvate. Ne ratuje se samo puškama i granatama, ovo je borba za ekonomsku, kulturnu i diplomatsku prevlast. Hrvati u HB nek rade svoj dio posla (uz našu podršku), mi u RH ćemo svoj.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 14:38 

Marko80 je napisao/la:
Josip Filipović je napisao/la:

Hrvati ne vole niti sami sebe, a kamo li da ce neki drugi narod "voljeti".
I to je glupo i djetinjasto da "volis" neki narod.

Istina je da Hrvati nikoga ne vole jer ne vole niti sami sebe.
To ne znaci da nekoga mrze, nego nemaju to u sebi. Valjda je kod pravoslavnih i muslimanskih naroda to drugacije. Oni imaju uvijek nekakvu bracu. Cak se tako i oslovljavaju sa brate medjusobno. Nikad nisam cudo da Hrvat drugog Hrvata naziva brate.

Da, zanimljivo, nisam to do sad primjećivao.

1328 of 2558 - 51.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 15:00 

divizija je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

To bi bilo zanimljivo :D
Srbima je i jedan zastupnik previše, to bi uopće trebalo ukinuti.

Velebit je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Hahhaha glavni partner HDZa ce bit ne SDSS vec Romska Stranka Tehnologije i Rada.

Ae, cigići :D

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 21:26 

5. korpus nastavlja udarnicki

Citat:
Gimnazija u Sanskom Mostu se unatrag više godina susreće s velikim problemom koji je vezan za nedovoljan broj učenika koji žele pohađati tu školsku ustanovu, pišu Nezavisne novine. I ove godine u sanskoj Gimnaziji muku muče da formiraju odjeljenje u prvom razredu s obzirom na to da je upisan svega 21 učenik, što je manje od broja učenika propisanih važećim pedagoškim standardima. Direktor ove školske ustanove Nasution Kljunić ističe kako je trenutni broj učenika 76, s tim da je već nekolicina njih najavila svoj odlazak. "Nažalost, procesi koji se odvijaju posljednjih godina doveli su nas do toga da će ovo biti posljednja godina kako Gimnazija postoji kao samostalan pravni subjekat. Već sljedeće godine planira se njezino gašenje i ona će biti inkorporirana u budući srednjoškolski centar", istaknuo je Kljunić za Nezavisne.

https://www.bljesak.info/sci-tech/obraz ... iju/322507

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 21:31 

Drže se Dobretići! :utege

Vrh

PostPostano: 30 kol 2020, 23:17 

Znači općina Sanski most koja ima oko duplo više stanovnika od imotske krajine na papiru, ima oko duplo (140 obicno se upise u Im-5 razreda gimnazije po 28) manje gimnazijalaca :smijeh

Sad ili muslimani nisu baš zainteresirani za gimnazije ili opasno napuhu svoje brojeve pri popisima.

Da ne spominjemo da unskosanski kanton ima gustoću naseljenosti koja je za nekih 50% veća od gustoće naseljenosti Zadarske županije što je totalno nelogično i neodrživo, to se prirodno triba smanjit. Ili da srednjobosanska županija ima preko 70 st po kilometru kvadratnom, to je gušće od velike većine županija u RH. Koliko god se bosna činila prazna još je pregusto naseljena. To nije prirodno ni ekonomski održivo, koliko dugo će ti ljudi živit u jadu i bijedi bosanskih gudura a tu su na dohvat ruke svjetla zapadnoeuropskih velegradova.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2020, 00:15 

Nešto si ti pobrkao. Gimnazija u SM ima ukupno 76 učenika. 21 u prvom razredu. :D

Vrh

PostPostano: 31 kol 2020, 00:59 

Rika sv Vida je napisao/la:

Drže se Dobretići! :utege

Bravo! 3 majke skupa 12 djece. To je taj naš HB fertilitet kojeg još uvijek imamo. Uvijek smo bili jači od Muslimana po fertilitetu i sad smo.
Jasno se vide Dobretići ovdje:

slika

To su naši Amiši, Haredi.
Konzervativne fertilne obitelji kojima ne treba puno za sreću. To promovirati i financirati. Uvezivati takve obitelji u zajednice, dati im praznu zemlju na korištenje itd.

Mislim da su dudu ili Robbie dobro rekli, mi da sad ovako dotučeni potpuno zaustavimo iseljavanje, poklopili bi sve u roku 20 godina, samo na račun fertiliteta.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 95712 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1601, 1602, 1603, 1604, 1605, 1606, 1607 ... 3829  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: