|
|
Stranica: 180/3860.
|
[ 96493 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:44 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Maksvell je napisao/la: Dobiti cemo ono sto nas po imovinsko-pravnim osnovima slijedi, a to su kuce, zemljista, sela, gradove i opcine koji su po zadnjem popisu bili bosnjacki.
E, jedva čekam takvu podjelu, pa da fino Hrvati dobiju pola općine Kakanj, 80% općine Vareš, dijelove zenice, 50% teritorija općine Travnik, pola Bugojna, općinu Soli, 1/3 Brčkog, 1/3 Konjica... Svakome njegovo. Taman da mi je kuca i kuciste u sred Gruda, to ne bi bilo dio Herceg-Bosne nego pod direktnom jurisdikcijom najblizeg bosnjackog sredista, u tom slucaju istocni Mostar. Isto bi vrijedilo za jednu hrvatsku kucu i kuciste u sred Sarajeva.
_________________ Sandžak-Bosno, srce ponosno!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:44 |
|
|
Maksvell je napisao/la: sela, gradove i opcine koji su po zadnjem popisu bili bosnjacki. WOW, uspeli ste da ih zavedete kao privatno vlasništvo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:45 |
|
|
BBC je napisao/la: Maksvell je napisao/la:
Koji je narod bio najbrojniji u opcini i gradu Bugojno na popisu 1991.godine?
Srbi i Hrvati zajedno. Jedna koalicija i vi ste van igre. Moram ispraviti to gore, svakako je više šala bila da vidite koliko ste munjeni. Sklon sam vjerovati da je većina ljudi prodala svoje nekretnine. Kako Hrvati u Bugojnu tako i Bošnjaci u Podrinju. Super, onda Bosnjaci i Srbi zajedno u Mostaru, i vi ste van igre.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:46 |
|
|
Maksvell je napisao/la: Metemma je napisao/la: Sve mu moraš crtat... Nama trebaju jer su naše, i tačka. Nisu privlačne za neko veće plansko naseljavanje. Kao što se Srbi ne useljavaju u Kalinovik, tako ne vidim ni neku pomamu kod Bošnjaka da popune taj ogromni divni prazan prostor. Što reče jedan poznanik, ja sam se pitao kakav je taj Kalinovik kad toliko bježe od njega da se u kojekakve ćumeze u Nedžarićima useljavaju, dok nisam otišao na vojnu vježbu, htio sam da se ubijem  Glede otcjepljivanja, ako do njega dođe, neće se opština Trnovo-RS sam otcjepljivat, već cijela RS, ne boj se ti. Nisu to sela sa 20 baba već naselja sa hiljadama ljudi. Dalje, ne boj se ti, to je naš problem. Dalje, sve i da opusti, kao što neće, to opet ne znači da će vama da pripadne. Vama treba prostora? Lebensraum? Jebote, kakvi ste ludaci. Naravno da vam treba prostora, al stambenog u Sarajevu, jesi li primjetio neku pomamu za kupovinom zemlje u Čajniču ludače? Da, ostaćemo dok se s Amerikancima ne dogovorimo drugačije. Al vi niti ćete se pitati u vezi RS niti ćete od RS dobiti išta osim najnovijeg japanskog specijaliteta. Da izbijete oči. Dobiti cemo ono sto nas po imovinsko-pravnim osnovima slijedi, a to su kuce, zemljista, sela, gradove i opcine koji su po zadnjem popisu bili bosnjacki. E jesi pametan srbadine, ti mislio iznijeti i ono sto tvoje nije, a? daj ne prdi, to je gotova stvar, procesi su zavrseni.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SemirNP
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:47 |
|
|
Metemma je napisao/la: Tačno ću da popizdim od ove silne Srbadije po forumu, kao Mrsho. Evo, već je krenuo svima da nam otvara oči, po čemu je Romanija dobila ime, znate li da je islam u Mlike stigao 500 godina prije Turaka, koja rijeka teče ispod savskog mosta, i sve tako... Takva pitanja su uvijek neprijatna za vas srbende koji zivite zapadno od Drine...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:48 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la:  Švedsko-slovenački Bošnjaci vrše kolonizaciju Podrinja. 6.6.2666. Negde na autoputu između Milića i Bratunca. U prvom planu specijalno vozilo US Aid-a.  Malobrojno domorodačko (srbočetničko) stanovništvo zabrinuto posmatra nastupanje sile nebeske.  Fort Halid Bešlić, štiti granicu na Drini od upada bradatih ( chetnik vulgaris)razbojnika iz susednih neistraženih teritorija. Samo se ti nasladjuj, tako ste mislili i nakon drugog svjetskog rata, da bosnjacka noga nece zakrociti na tom tlu. Ali Bogami, Bosnjaci su se mic po mic oporavili od teskog cetnickog pokolja te opet postali vecina. Sto znaci, nikada se nezna sto buducnost nosi. Od Bijeljine pa sve do Trebinja je jedna velika pustolovina, sto zbog pogroma sto zbog odliva mladog srpskog stanovnistva u Srbiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Maksvell je napisao/la:
Super, onda Bosnjaci i Srbi zajedno u Mostaru, i vi ste van igre.
Aha, a novi efendija će biti gradonačelnik.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:49 |
|
|
daxt je napisao/la: Maksvell je napisao/la:
Dobiti cemo ono sto nas po imovinsko-pravnim osnovima slijedi, a to su kuce, zemljista, sela, gradove i opcine koji su po zadnjem popisu bili bosnjacki.
E jesi pametan srbadine, ti mislio iznijeti i ono sto tvoje nije, a?
daj ne prdi, to je gotova stvar, procesi su zavrseni. Srbadine, nista nije zavsreno. Oces li ti iz Beograda sprEciti povratak, a?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Maksvell je napisao/la:
Svakome njegovo. Taman da mi je kuca i kuciste u sred Gruda, to ne bi bilo dio Herceg-Bosne nego pod direktnom jurisdikcijom najblizeg bosnjackog sredista, u tom slucaju istocni Mostar. Isto bi vrijedilo za jednu hrvatsku kucu i kuciste u sred Sarajeva.
Znamo mi to.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:50 |
|
|
BBC je napisao/la: Maksvell je napisao/la:
Super, onda Bosnjaci i Srbi zajedno u Mostaru, i vi ste van igre.
Aha, a novi efendija će biti gradonačelnik. Mjenjamo travnickog gradonacelnika za bosnjackog u Mostaru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
|
|
Maksvell je napisao/la: Samo se ti nasladjuj, tako ste mislili i nakon drugog svjetskog rata, da bosnjacka noga nece zakrociti na tom tlu. Ali Bogami, Bosnjaci su se mic po mic oporavili od teskog cetnickog pokolja te opet postali vecina.
Sto znaci, nikada se nezna sto buducnost nosi.
Od Bijeljine pa sve do Trebinja je jedna velika pustolovina, sto zbog pogroma sto zbog odliva mladog srpskog stanovnistva u Srbiju. Da, samo što je sad sve to za vas druga država. Nema više druga Tita. Posebno je druga država za uvaženu braću muslimanske vere koja su završila u trećoj državi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:51 |
|
|
|
U Podrinju svako može sebi napraviti mali grad, poput Kusturice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:54 |
|
|
Maksvell je napisao/la: daxt je napisao/la: daj ne prdi, to je gotova stvar, procesi su zavrseni.
Srbadine, nista nije zavsreno. Oces li ti iz Beograda sprEciti povratak, a? povratak je vec sprecen, imam ja imovinu u srpskoj druze,i u beogradu, i na moru, ima se-moze se 
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:56 |
|
|
Srbadine, nista nije zavsreno. Oces li ti iz Beograda sprEciti povratak, a?
povratak je vec sprecen, imam ja imovinu u srpskoj druze,i u beogradu, i na moru, ima se-moze se  I moji imaju nesto zemlje na podrucju Vlasenice. :zivio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:58 |
|
|
Maksvell je napisao/la: daxt je napisao/la: povratak je vec sprecen, imam ja imovinu u srpskoj druze,i u beogradu, i na moru, ima se-moze se  I moji imaju nesto zemlje na podrucju Vlasenice. :zivio taman prodaj to SPC za manastir ili spomen hram, ionako ste ispusili u podrinju,demografski ste zavrsili sa tim.Kasno je sada za preseljavanja i naseljavanja, gde ce taj narod radit?da nece Dodik da ih zaposli?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 21:59 |
|
|
|
Ima li ko iz tih krajeva?
Koliko košta zemljište tamo, da kupim sebi kakvo brdo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:01 |
|
|
I moji imaju nesto zemlje na podrucju Vlasenice. :zivio
taman prodaj to SPC za manastir ili spomen hram, ionako ste ispusili u podrinju,demografski ste zavrsili sa tim.Kasno je sada za preseljavanja i naseljavanja, gde ce taj narod radit?da nece Dodik da ih zaposli? Hehe, pa da se ne lazemo, ne stojite ni vi nesto bolje u Podrinju. Zemljiste uredno prodajemo Islamskoj zajednici na dugogodisnje koristenje i za podizanje dzamije i mekteba na istom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:01 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ima li ko iz tih krajeva?
Koliko košta zemljište tamo, da kupim sebi kakvo brdo. ne ide to tako,mozda ti spreme odgovarajuci docek ovi centnici sto paradiraju po srebrenici itd, komplikovano je prilicno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:08 |
|
|
Metemma je napisao/la: Da nisi balavander nego neko ko je imao čast da upozna recimo Nevesinjce ili Gačane na Treskavici, Igmanu ili Bjelašnici, ne bi ovako srao.  Pa jel ti stvarno vjeruješ u ovo što pišeš? Kakvi Nevesinjci i Gačani. Upoznao sam ja JNA resurse koji su se napucavali 50 godina a onda i ukupali na sva brda oko grada. Sada toga nema žalim slučaj. Metemma je napisao/la: Nego, priča ti je maksimalno debilna - ako dođe do rata, sigurno nećete ratovati samo protiv jedne opštine, koliko glup treba da budeš da to ne shvatiš? Ili jednostavno tumačiš stvari onako kako bi ti volio da budu? Pogledaj malo kartu RS-a hablečino. Pogledaj kolika je to linija fronte. Misliš da to možete braniti? Misliš da će neko iz Banja Luke dolaziti da brani vukojebine oko Rogatice? Možda bi i došao da mu nije Banja Luka par kilometara od prve linije. Inače sam mišljenja da prije nego krenemo treba minirati/porušiti ono nešto mostova na Drini. Pa da ovaj put pošteno ratujemo bez pomoći sa strane  Samo ovaj put se nećemo boriti po planinama. Jebo to. Odmah kamionima do Drine (bliže nam je nego tvom pojačanju iz Banja Luke) a ono što ostane u pozadini će se rješiti "redarstvenom akcijom" što bi rekle kolege latini. 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:09 |
|
|
Maksvell je napisao/la: Dobiti cemo ono sto nas po imovinsko-pravnim osnovima slijedi, a to su kuce, zemljista, sela, gradove i opcine koji su po zadnjem popisu bili bosnjacki.
E jesi pametan srbadine, ti mislio iznijeti i ono sto tvoje nije, a? Joj, kako sereš, Šveđanine, šta ćeš ba ti da dobiješ, gdje ćeš da dođeš i šta ćeš da naseliš? Imovinsko pravni odnosi, sela, gradovi i općine? Ne brinem se ja za tebe i tebi slične, kad počneš da guziš gore po Šveckoj, nećeš se sjetit ni Kladnja više a kamo li Šekovića. SemirNP je napisao/la: Metemma je napisao/la: Tačno ću da popizdim od ove silne Srbadije po forumu, kao Mrsho. Evo, već je krenuo svima da nam otvara oči, po čemu je Romanija dobila ime, znate li da je islam u Mlike stigao 500 godina prije Turaka, koja rijeka teče ispod savskog mosta, i sve tako... Takva pitanja su uvijek neprijatna za vas srbende koji zivite zapadno od Drine... Već imamo dovoljno Sandžaklija i Šveđana na temi, šta sad ti oćeš?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:11 |
|
|
Nebula je napisao/la: Metemma je napisao/la: Da nisi balavander nego neko ko je imao čast da upozna recimo Nevesinjce ili Gačane na Treskavici, Igmanu ili Bjelašnici, ne bi ovako srao.  Pa jel ti stvarno vjeruješ u ovo što pišeš? Kakvi Nevesinjci i Gačani. Upoznao sam ja JNA resurse koji su se napucavali 50 godina a onda i ukupali na sva brda oko grada. Sada toga nema žalim slučaj. Metemma je napisao/la: Nego, priča ti je maksimalno debilna - ako dođe do rata, sigurno nećete ratovati samo protiv jedne opštine, koliko glup treba da budeš da to ne shvatiš? Ili jednostavno tumačiš stvari onako kako bi ti volio da budu? Pogledaj malo kartu RS-a hablečino. Pogledaj kolika je to linija fronte. Misliš da to možete braniti? Misliš da će neko iz Banja Luke dolaziti da brani vukojebine oko Rogatice? Možda bi i došao da mu nije Banja Luka par kilometara od prve linije. Inače sam mišljenja da prije nego krenemo treba minirati/porušiti ono nešto mostova na Drini. Pa da ovaj put pošteno ratujemo bez pomoći sa strane  Samo ovaj put se nećemo boriti po planinama. Jebo to. Odmah kamionima do Drine (bliže nam je nego tvom pojačanju iz Banja Luke) a ono što ostane u pozadini će se rješiti "redarstvenom akcijom" što bi rekle kolege latini.  sto se tice istoka srpske, nece banjalucani da ga brane, nego cela srbija sa 2 korpusa i 3 specijalne jedinice kao i prosli put,to treba da te brine 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Maksvell
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:11 |
|
|
Metemma je napisao/la: Maksvell je napisao/la: Dobiti cemo ono sto nas po imovinsko-pravnim osnovima slijedi, a to su kuce, zemljista, sela, gradove i opcine koji su po zadnjem popisu bili bosnjacki.
E jesi pametan srbadine, ti mislio iznijeti i ono sto tvoje nije, a? Joj, kako sereš, Šveđanine, šta ćeš ba ti da dobiješ, gdje ćeš da dođeš i šta ćeš da naseliš? Imovinsko pravni odnosi, sela, gradovi i općine? Ne brinem se ja za tebe i tebi slične, kad počneš da guziš gore po Šveckoj, nećeš se sjetit ni Kladnja više a kamo li Šekovića. SemirNP je napisao/la: Takva pitanja su uvijek neprijatna za vas srbende koji zivite zapadno od Drine...
Već imamo dovoljno Sandžaklija i Šveđana na temi, šta sad ti oćeš? Kladanj je na sigurnom, a do nacionalnog parka Sekovici mi je stalo ko do snijega lanjskoga. Guzim ja ovdje, ne brini. Sisatih srpskih Zenicanka, Tuzlanka, i Sarajka ima u izobilju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85786 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Muslimani su narod koji ima najveći omjer između kurčenja i rezultata.
Podcjenjivati i ismijavati istočnu republiku Srpsku u kojoj ima više stanovnika nego Kanton Sarajevo, te duplo više stanovnika nego USK. Pored toga se nalazi uz Srbiju. Gustoće naseljenosti istočne RS te najvećeg bošnjačkog kantona Unsko-Sanskog su podjednake (razlika oko 10%).
Iz Švedske stvano perspektiva izgleda neobično.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:17 |
|
|
Nebula je napisao/la:  Pa jel ti stvarno vjeruješ u ovo što pišeš? Kakvi Nevesinjci i Gačani. Upoznao sam ja JNA resurse koji su se napucavali 50 godina a onda i ukupali na sva brda oko grada. Sada toga nema žalim slučaj. Blago onom narodu koji ima mladost i budućnost kakav si ti  I pitaj nekog starijeg prije nego što dođeš na forum da se kurobečiš. Citat: Pogledaj malo kartu RS-a hablečino. Pogledaj kolika je to linija fronte. Misliš da to možete braniti? Misliš da će neko iz Banja Luke dolaziti da brani vukojebine oko Rogatice? Možda bi i došao da mu nije Banja Luka par kilometara od prve linije. Inače sam mišljenja da prije nego krenemo treba minirati/porušiti ono nešto mostova na Drini. Pa da ovaj put pošteno ratujemo bez pomoći sa strane  Samo ovaj put se nećemo boriti po planinama. Jebo to. Odmah kamionima do Drine (bliže nam je nego tvom pojačanju iz Banja Luke) a ono što ostane u pozadini će se rješiti "redarstvenom akcijom" što bi rekle kolege latini.  Dobro sunce mu jebem, što ne probaš ti da nađeš curu, da malo umočiš tog tvog ribarićkog zvekana negdje, umjesto što samo na ovakve budalaštine svršavaš? Bar da niste prošli kako ste prošli u prošlom ratu pa da neko ozbiljno shvati ovo vaše kurobecanje. Spali ste na 22%, i to vas nije opametilo. Ajd što vas nije opametilo i što biste ponovo ratovali, najviše po internetu i po Šveckama, već što ne kontate da rata neće biti. Evropa još nije spremna da vas se eliminiše, masovna preseljenja i ubistva su nešto civilizacijski neprihvatljivo, stoga ćete da opstanete dok se prirodno ne vratite u okrilje evropske civilizacije. Nađi curu klokane.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2012. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 ruj 2012, 22:18 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nađi curu klokane.
Našo bi on al ne da mu žena. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|