HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 lis 2025, 22:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95907 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 02 lis 2021, 02:48 

NSOS je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Rođen i ceo život živim na Voždovcu. To jest, rođen sam u porodilištu na Savskom vencu i tamo sam živeo prvih par nedelja svog života.

Ma znam da jesi. Sarkazam. Gde ih nadje toliko? Ispada da je svaki deseti Cigan. Ja sam proputovao Srbiju poprilicno i osim nekih krajeva na jugu njih uopste nema nesto narocito. I kako se procenjuje ko je Cigan a ko nije? Ko zivi u karton naselju? Ko je garav? Uzima se DNK? Ako se racuna svako ko mozda ima malo ciganske krvi onda u redu. To mi lici na one price da je svaki drugi ili treci stanovnik SAD Irac. Ili da je svaki Hrvat po malo Srbin.

Ne znam, samo prenosim šta sam pročitao o proceni demografa. Znači, to je njihova procena, možda je tačna, možda nije, nisam ja to izmislio niti mogu sa sigurnošću da tvrdim da je to tačno, samo kažem šta stručnjaci procenjuju.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 02 lis 2021, 03:33 

Ceha je napisao/la:

Karta dobro pokazuje Putinov način razmišljanja.
Neke stvari iz nje su se već (ili barem trenutno) izjalovile, pogledaj Kataloniju.
Ali podjela BiH po njoj ima smisla.

Podela BiH ima smisla jedino po granicama potpisanim u Dejtonu, žao mi je što Hrvatska ružno izgleda na karti, prevaziđi to.

I zašto misliš da bi dali istočnu Prusiju Nemcima? To će se desiti dan nakon što Amerika da Teksas Meksiku.

Kada je karta rađena, bila je i priča o "vraćanju" Kalinjingrada.
Kao i Karelije i Kurila :D
Da se tako nešto dogodi, Rusi bi to dobro naplatili.
Samo Njemačka se neće širiti, broj njemaca pada, a ne raste.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 03:57 

Ceha je napisao/la:
Podela BiH ima smisla jedino po granicama potpisanim u Dejtonu, žao mi je što Hrvatska ružno izgleda na karti, prevaziđi to.

I zašto misliš da bi dali istočnu Prusiju Nemcima? To će se desiti dan nakon što Amerika da Teksas Meksiku.

Ma ro su sve nesprovodive gluposti i nije mi jasno kako to ne shvataš.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 04:35 

Sindjelic je napisao/la:
Mislim da prosecan Hrvat po pitanju standard bezi prosecnom Srbinu u rasponu od 10-30%, a za 10 godina to ce da bude otprilike na istom nivou.

To je veliki razmak. 10 do 30%. Tvom scenariju za se ostvarit triba bi bit stalni gospodarski rast u Srbiji od najmanje 5% a isto tako da u Hrvatskoj standard pada istom stopom toliko vrimena. Čak i za hrvatske sabotere i nesposobnjakoviće na vlasti to je prikoviše.

Stoga, usmirit ću se na Srbiju a uzet ću da će Hrvatska ostat cilo vrime na istom standardu. Kad bi Srbija uspila doseć Hrvatsku, to bi bia strašno visoki i stalni gospodarski rast.
S jedne strane to je dobro jer bi Srbija okusila novaca i standarda.
S druge strane, kad se naučiš na veliki novac i sigurnost plaće u privredi, to otupljuje instinkte. Postaješ pritolerantan ka Zapadnjak. Zazireš od oružja i nasilnih reakcija.
Veliki rast privlači veliki novac. Veliki novac privlači razne vrste ljudi iz inozemstva.
Od bogataša željnih česa novega, skupih kvalificiranih radnika i menadžera i pustolovne mladeži priko sridnjeg sloja koji traži stalni pristojno plaćeni posal do sirotinje, žicara, sitnih i krupnih kriminalaca. Veliki novac dovlači i nevolje. Krađe, provale, pljačke bile bi sve veća stvarnost i usrid bila dana. Srbija bi još onda postala omiljeno odredišće migranata. Svi bi se htili prikačit na socijalna davanja.
Bilo bi Molenbeekova i Sohoa i Bronxa po Srbiji, pri svega po velikin gradovima. Domaći Srbi bidu selili iz gradskih centara većih gradova zbog priskupih nekretnina, nesigurnosti i sl. u mirnija pridgrađa i bliže manje gradove. Srpski ne bis svugdi čua po centru. Ne bi više bilo sigurnosti kretanja noću ka pri šta je bilo.
A u slučaju nagleg prikida rasta ili ne daj Bože kriza i recesija, ili još gore, pucanja gospodarskeg mihura i neupravljanih poslidica tog pucanja, imali biste slomove ka' šta je bilo s istočnoazijskin šćedišama 1990-ih.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 11:13 

Tankosic je napisao/la:
Druze to sto vi na Vodzovcu imate ogromnu cigan-malu pre nego sto se dodje do vaseg kraja, ne znaci da jebenih 700 hiljada Roma ima u Srbiji, jel si ti umnobolan znas li sta je cifra 700 hiljada, pa u Beogradu bi morao svaki 8mi covek na ulici bio Rom minimum, na cemu si?

To je procena demografa. Nisam ih ja brojao, samo prenosim šta kažu. I Rumunija, Mađarska, Slovačka i Bugarska imaju još veći procenat Cigana, pa to verovatno ne smatraš umobolnim.

I Marinkova bara nije klasična cigan mala, to je elitno cigansko naselje, imaju zidane kuće. :zubati

I pretpostavljam da si sa Zvezdare čim dolaziš na Voždovac preko plavog mosta ili Dušanovca.

Kojih demografa je to procena, Weasel i ekipe?

U Bugarskoj i Rumuniji je svaka druga-treca osoba Cigan (u zavisnosti u kom si delu zemlje), u Srbiji ako se ne nalazis u blizini cigan male ne mozes da vidis Cigana na ulici godinama.

Roma u Srbiji ima do 200 hiljada maksimum, tolika je procena Romski udruzenja kada kombinuju popis+procena.

A ja prvi nemam nista protiv Cigana, cak naprotiv ako bi morao pod puskom da biram koga da uzmem da nam radi u Srbiji, a da ne mozemo da uzmemo neki Slovenski narod, pre bih uzeo 100 hiljada Roma, nego 10 hiljada bilo koga drugog narucito migrantima.

I nisam sa Zvezdare, vec iz kraja Dzeja i Sinana. :zubati :palacgore1

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 12:38 

Ceha je napisao/la:

Ma ro su sve nesprovodive gluposti i nije mi jasno kako to ne shvataš.

Karta prikazuje promjenu mindseta, ništa više.
EU postaje manje bitna, trgovina se prebacila na pacifik.
Ovo ti je karta svijeta s raspadnutom eu.
Svaka od linija ima neki potencijal da će se dogoditi, ništa više.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 13:53 

Sokolić je napisao/la:
Sindjelic je napisao/la:
Mislim da prosecan Hrvat po pitanju standard bezi prosecnom Srbinu u rasponu od 10-30%, a za 10 godina to ce da bude otprilike na istom nivou.

To je veliki razmak. 10 do 30%. Tvom scenariju za se ostvarit triba bi bit stalni gospodarski rast u Srbiji od najmanje 5% a isto tako da u Hrvatskoj standard pada istom stopom toliko vrimena. Čak i za hrvatske sabotere i nesposobnjakoviće na vlasti to je prikoviše.

Stoga, usmirit ću se na Srbiju a uzet ću da će Hrvatska ostat cilo vrime na istom standardu. Kad bi Srbija uspila doseć Hrvatsku, to bi bia strašno visoki i stalni gospodarski rast.
S jedne strane to je dobro jer bi Srbija okusila novaca i standarda.
S druge strane, kad se naučiš na veliki novac i sigurnost plaće u privredi, to otupljuje instinkte. Postaješ pritolerantan ka Zapadnjak. Zazireš od oružja i nasilnih reakcija.
Veliki rast privlači veliki novac. Veliki novac privlači razne vrste ljudi iz inozemstva.
Od bogataša željnih česa novega, skupih kvalificiranih radnika i menadžera i pustolovne mladeži priko sridnjeg sloja koji traži stalni pristojno plaćeni posal do sirotinje, žicara, sitnih i krupnih kriminalaca. Veliki novac dovlači i nevolje. Krađe, provale, pljačke bile bi sve veća stvarnost i usrid bila dana. Srbija bi još onda postala omiljeno odredišće migranata. Svi bi se htili prikačit na socijalna davanja.
Bilo bi Molenbeekova i Sohoa i Bronxa po Srbiji, pri svega po velikin gradovima. Domaći Srbi bidu selili iz gradskih centara većih gradova zbog priskupih nekretnina, nesigurnosti i sl. u mirnija pridgrađa i bliže manje gradove. Srpski ne bis svugdi čua po centru. Ne bi više bilo sigurnosti kretanja noću ka pri šta je bilo.
A u slučaju nagleg prikida rasta ili ne daj Bože kriza i recesija, ili još gore, pucanja gospodarskeg mihura i neupravljanih poslidica tog pucanja, imali biste slomove ka' šta je bilo s istočnoazijskin šćedišama 1990-ih.

Sve se to resava jakim zakonima i sprovodjenjem istih.

Za ulazak u Srbiju moras da znas jezik, tu ti otpada 90% njih. Da bi naucio drugi strani jezik dobro da govoris, pogotovo tako tezak kao srpski, moras da imas IQ sigurno iznad 100, a mozda i 115, za one kojima je srpksi lingvisticki daleko. Moras da posvetis barem godinu dana intenzivnog ucenja itd...
Zatim uslov o zaposlenju, moras da budes zaposlen tri godine da bi dobio drzavljanstvo itd, itd...resava se to lako.

Ovi za zapada su budale, misle dovesce neke dileje i napravice od njih radnike i gradjane (u 30. 40. godini), hoce to, ali malo juce. Selekcija mora da se pravi na ulazu u zemlju. Selekcija na IQ, kriminalnu proslost, radne navike, drustvenu pogodnost, seksualnu opredeljenost, politicka vidjenja, primati sto vise plodnih, lepih i pametnih zena npr...za masovnu oplodnju itd...

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 13:55 

NSOS je napisao/la:
Ima ih oko 700.000 u Srbiji po procenama.

Ala ti znas da lupis onako svojski. Jel si ti ikada stvarno bio u Srbiji?

Puno je to, to bi znacilo da od 30 ucenik u SVAKOM odeljenju u Srbiji otprilike 7 su Cigani.

700.000 sa natalitetom od 20 promila to je 14.000 dece (Cigana) na 60.000 i nesto rodjenih.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 13:59 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Šporet je napisao/la:

gledam i ne mogu se načuditi odbijanju Cutiliera, jedino logično objašnjenje je da je Alija bio srpski agent, definitivno top 5 najgorih političkih odluka u povijesti modernog svijeta

od pozicije 66% udjela na dohvat ruke koje desetljeće od 1990, do sada vrlo vjerojatno ničega do 2050

kakvo samouništenje

Da je prihvatio Bošnjaci bi dobili 100% BiH. Hrvati i Srbi bi bili svedeni na nacionalne manjine.

Nema sta,strateski pogresna odluka...srecom i ovi danasnji naslednici u politickom pogledu nigde nisu odmakli.Ja sam se licno pribojavao ljudi poput Seferovica i ekipe,te namazane gradske raje,ali srecom njih papci razbise.

Mislim da ipak nisu odustali,i da sada Hrvatima,pakuju igranku...2022.kljucna godina.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 14:01 

Sindjelic je napisao/la:
NSOS je napisao/la:

Puno je to, to bi znacilo da od 30 ucenik u SVAKOM odeljenju u Srbiji otprilike 7 su Cigani.

700.000 sa natalitetom od 20 promila to je 14.000 dece (Cigana) na 60.000 i nesto rodjenih.

pola ih ne ide u škole :zubati

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 14:18 

U Srbiji su zapravo sve Cigani. A posto su u Hrvatskoj zapravo sve Srbi, znaci da su Hrvati u stvari pokatoliceni Cigani. A sada se vratite na temu i ostavite ciganske fantazije.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 14:29 

Th1950 je napisao/la:
Sindjelic je napisao/la:

pola ih ne ide u škole :zubati

Ma moraju po zakonu, sada se to strozije sprovodi. 90-tih kada sam ja isao u osnovnu, nismo imali nijednog Ciganina u generaciji, to je bio Novi Beograd. Bilu su odvojeni doduse i isli su u skolu za ometene u razvoju ili nisu isli uopste - pretpostavljam. Mada smo imali jednog druga koji je bio malo retardiran, ali Srbin i isao je sa nama..

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 15:04 

Sindjelic je napisao/la:
NSOS je napisao/la:

Kao prvo, nešto ti ne ide ti matematika, 700k je 10% od sedam miliona, 10% od 30 je 3. Kao drugo, 90% Cigana ne ide u školu. Kao treće to je procena demografa, ja ne znam koliko ih stvarno ima niti to mogu da znam, a ne možeš ni ti. Kao treće, većina ih nema ni ličnu kartu niti učestvuju na ipopisu, tako da broj može samo da se nagađa. Još u prvom postu u vezi da tim sam lepo rekao "prema proceni demografa", nisam ih ja brojao o nemojte od mene da tražite objašnjenje kao da sam ja radio popis i pravio istraživanja, samo prenosim šta oni kažu.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 15:36 

Sindjelic je napisao/la:

Kao prvo, nešto ti ne ide ti matematika, 700k je 10% od sedam miliona, 10% od 30 je 3. Kao drugo, 90% Cigana ne ide u školu. Kao treće to je procena demografa, ja ne znam koliko ih stvarno ima niti to mogu da znam, a ne možeš ni ti. Kao treće, većina ih nema ni ličnu kartu niti učestvuju na ipopisu, tako da broj može samo da se nagađa. Još u prvom postu u vezi da tim sam lepo rekao "prema proceni demografa", nisam ih ja brojao o nemojte od mene da tražite objašnjenje kao da sam ja radio popis i pravio istraživanja, samo prenosim šta oni kažu.

Hahah care ne brini se ti za moju matematiku.

700.000 sa 20 promila nataliteta - 20 promila ti znaci da na 1000 ljudi se godisnje radja 20 dece, to je procena romskog nataliteta - ne znam mozda je i veci od toga, sigurno nije 10 promila, toliki je otprilike srpski, sa dosta starijom populacijom i manjim tfr - total fertility rate-om. Elem 20 promila znaci da se na 700.000 Roma, radja 14.000 dece 700.000*20/1000. Onda procena procenta Roma po generacijama ti je otprilike 14.000/60.000 i tako dobijas procenat Roma u osnovnim skolama. Osnovno obrazovanje je obavezno, tako da moraju da idu u skolu.

Na napadam te ili bilo sta slicno, samo diskutujemo, da se ne osetis nesto prozvanim.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 15:39 

Na osnovu kojih podataka možeš da znaš koliki im je natalitet ako ne znaš koliko ih ima? I po deseti put, nisam ja taj koji tvrdi da ih je toliko, ja ne znam koliko ih je, isto kao i ti.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 15:41 

Na osnovu kojih podataka možeš da znaš koliki im je natalitet ako ne znaš koliko ih ima? I po deseti put, nisam ja taj koji tvrdi da ih je toliko, ja ne znam koliko ih je, isto kao i ti.

Dodao sam gore, samo diskutujemo.

Citao sam o procenama njihovog nataliteta moze da se nadje na netu, za one koji se izjasnjavaju kao Romi.

TFR im je cini mi se oko 2.3, crude birth rate ono u promilima im je oko 20.

Ako svih 700.000 imaju te parametre, kao oni sto se izjasnjavaju kao Romi, onda ih se radja 14.000 godisnje.

За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 16:13 

Sindjelic je napisao/la:

Dodao sam gore, samo diskutujemo.

Citao sam o procenama njihovog nataliteta moze da se nadje na netu, za one koji se izjasnjavaju kao Romi.

TFR im je cini mi se oko 2.3, crude birth rate ono u promilima im je oko 20.

Ako svih 700.000 imaju te parametre, kao oni sto se izjasnjavaju kao Romi, onda ih se radja 14.000 godisnje.

Vjerojatno ih se značajan dio pišu kao Srbi, pogotovo oni koji su nešto integriraniji. 700k zvuči previše, al 200k zvuči premalo.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 16:19 

Tankosic je napisao/la:
Druze to sto vi na Vodzovcu imate ogromnu cigan-malu pre nego sto se dodje do vaseg kraja, ne znaci da jebenih 700 hiljada Roma ima u Srbiji, jel si ti umnobolan znas li sta je cifra 700 hiljada, pa u Beogradu bi morao svaki 8mi covek na ulici bio Rom minimum, na cemu si?

Gledajuci sa strane, preko tv-a meni izgleda svaki treci Srbin lici na prosjecnog Cigu, ali bez zajebancije. :D
Neznam da li vi Srbi to sami primjecujete. Ako ne svaki treci, onda svaki peti. Inace u BIH Srbi djeluju na oko nekako svijetlije puti od onih u Srbiji. Sve u svemu pitanje je otkuda taj tamniji ten kod Srba. Nije da imate mnogo suncanih dana, da ste meditaran pa da su od sunca pocrnili. Svakako je vidljiv taj tamniji ten kod Srba. Jel to Romski, Turski, Vlaski ili koji vec utjecaj neznam, ali je primjetno.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 16:57 

...

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:02 

Marko80 je napisao/la:
Gledajuci sa strane, preko tv-a meni izgleda svaki treci Srbin lici na prosjecnog Cigu, ali bez zajebancije. :D
Neznam da li vi Srbi to sami primjecujete. Ako ne svaki treci, onda svaki peti. Inace u BIH Srbi djeluju na oko nekako svijetlije puti od onih u Srbiji. Sve u svemu pitanje je otkuda taj tamniji ten kod Srba. Nije da imate mnogo suncanih dana, da ste meditaran pa da su od sunca pocrnili. Svakako je vidljiv taj tamniji ten kod Srba. Jel to Romski, Turski, Vlaski ili koji vec utjecaj neznam, ali je primjetno.

Spoj Slovenskih i Ilirsko/Grcko/Rimskih stavec gena.

Citat:
Polovina Srba ima slovensko poreklo, dok je u drugoj polovini najviše onih s genima starosedelaca Balkana, kaže rukovodilac Srpskog DNK projekta Milan Rajevac povodom Svetskog DNK dana, i dodaje da su se u genetski kod Srba “upisali” i Germani i Kelti, ali i narodi sa Kavkaza i Bliskog istoka.

“Moguće je da postoji određeni procenat haplogrupa koje su Turci preneli na Balkan, ali to nije utvrđeno. Čak i kod Bošnjaka je neznatan genetski upliv Turaka”, navodi Rajevac.

Navodi da Srbi, Crnogorci, Bošnjaci i Hrvati imaju vrlo sličnu genetiku i da su I2a i I1a najbrojnije haplogrupe kod svih ovih naroda.

https://www.nedeljnik.rs/zabluda-da-su- ... o-poreklo/
slika
Turske gene nemaju ni Turci.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:04 

Marko80 je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

80% Beograda vuce iz Dinarskih krajeva, i ti pitas zasto su crnji?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:08 

Tankosic je napisao/la:

Moj utisak je da su u Srbiji najsvetliji ljudi u Pomoravlju.
Ljudi sličnog izgleda kao Raka Radović i Radmila Živković su prilično česti u tom kraju.
Kada se pojavio fudbaler Filip Stojković jedan drugar iz Kruševca je rekao ovaj tipičan naš Moravac :zubati
Stojković je inače iz Ražnja.

Pre par godina sam negde čitao da su ljudi tamniji tamo gde je bilo više romanskog stanovništva koje se onda izmešalo sa Slovenima.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:15 

Lucho je napisao/la:

Ljudi sličnog izgleda kao Raka Radović i Radmila Živković su prilično česti u tom kraju.
Kada se pojavio fudbaler Filip Stojković jedan drugar iz Kruševca je rekao ovaj tipičan naš Moravac :zubati

Moguce da je tako ali nema pravila. Celo stanovnistvo Balkana i Panonije se zog cestih ratova stalno mesalo i pomeralo. Kada pitas nekoga u Srbiji odakle su njegovi, vecina e reci iz CG, Hercegovine i Krajine. Ispada da u Srbiji niko nije ziveo a da su te neplodne planincuge bile prepune ljudi. To je zato jer su Srbi od Turaka bezali na jugozapad u planinske krajeve. Uza Srbija je pred prvi ustanak bila medju najredje naseljenim krajevima juzne Evrope. Otud i naziv Sumadija. Svaki turski i austrijski pohod je isao dolinom Morave i ljudi su se sklanjali u zabacenije krajeve. Recimo veliki i drevni Crnogorci iz Cetinja i okoline su se uglavnom doselili iz jugozapadne Srbije.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:20 

Lucho je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

Pre par godina sam negde čitao da su ljudi tamniji tamo gde je bilo više romanskog stanovništva koje se onda izmešalo sa Slovenima.

Da, Moravci su plavi generalno, ali i potez ispod Moravskog koridora sve ka Raskoj, Kopaoniku, zato je veliki broj sandzaklija plavih ociju.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:21 

"Turci" su islamizirani Grci.

I turska hrana i muzika je ustvari istočnomediteranska, a ne centralnoazijska, možda su jedino jogurt na konjima donijeli. Originalni Turci su nomadski narod, uopće nisu imali poljoprivredu pa tako ni povrće u prehrani, i imali kose oči kao Kazahstanci.

Vratite se demografiji.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 95907 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2230, 2231, 2232, 2233, 2234, 2235, 2236 ... 3837  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Gavra Kačanski i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: