|
|
Stranica: 2336/3845.
|
[ 96114 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 10:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85053 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Cini mi se da se nisam jasno postavio pitanje. Pokusat cu opet ma da mozda nije ni bitno. Obradio si zadnji 100 upisa u grupi od ljudi koji idu ili su otisli. Koliko dana si isao unazad za zadnji 100 upisa. Jel ti 100 ljudi se javilo u zadnja 2 dana ili zadnja 2 mjeseca? To mene zanima. Zadnjih 1-2 tjedna.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 10:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85053 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tankosic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pogrešno si shvatio. Statistika je samo za Muslimane.
Tih 9 od 100 su Muslimani iz RS i Brčkog.
Odlicno sam ja shvatio, dok iz 300 hiljada ljudi na nivou Sarajeva odlazi 16, na manje od 70-80 hiljada ljudi odlazi 9, sto znaci da ih drasticno vise bezi iz Srpske a narucito iz Brckog.  Pa to se zna, nije iznenađenje. Jedino je Brčko malo iznenađenje, mada nije ni iznenađenje jer Muslimani Brčkog funkcioniraju kao produžetak TK, koji je ipak nešto nadprosječan, posebno sjeverni dio TK prema Koridoru, oko Gradačca i Srebrenika.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:03 |
|
|
Mostar im se čini prosječan, s obzirom na populaciju od 40 000. Dakle, nije istina da ne iseljavaju iz Mostara, u ovom uzorku imaju i nešto veću stopu iseljavanja od Tuzle i Zenice (ali to je tu negdje, a i uzorak je mali), samo namjerno ne prave vijesti od toga, to im je svetogrđe kao i defetizam u Stocu. Ostatak HNŽ, mali uzorak da bi se nešto reklo, ali nema nikoga iz Jablanice, Rame ili Stoca, no to su minijaturne populacije. Uzorak od 100 na 1,3 mil (ukupna populacija Muslimana u cijeloj BiH) znači da na jednoga člana uzorka dolazi populacija od 13 000. Lako je preskočit neke općine. SBŽ je isto prosjek. Uglavnom, čini se da svi idu. Odnosno svi su na putu da budu USK.
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Odlicno sam ja shvatio, dok iz 300 hiljada ljudi na nivou Sarajeva odlazi 16, na manje od 70-80 hiljada ljudi odlazi 9, sto znaci da ih drasticno vise bezi iz Srpske a narucito iz Brckog.  Pa to se zna, nije iznenađenje. Jedino je Brčko malo iznenađenje, mada nije ni iznenađenje jer Muslimani Brčkog funkcioniraju kao produžetak TK, koji je ipak nešto nadprosječan, posebno sjeverni dio TK prema Koridoru, oko Gradačca i Srebrenika. Pa s obzirom da ih u Brckom nema vise od 10 hiljada vise, a odlazi ih vise nego iz Mostara, a po dinamci 4 puta vise nego iz Sarajeva, to je razlog za slavlje! 
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:08 |
|
|
Ako se nekome da, neka ide na postove starije od 2 tjedna i napravi još jedan uzorak od 100, da vidimo kolike su fluktuacije i dođemo do nešto preciznijih procjena i lokalnog uvida. Baš me zanima hoće li se zadržati ova fluktuacija u Gradačcu. Ako nećete, ja napravim opet za 2 tjedna novih 100.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:10 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa to se zna, nije iznenađenje.
Jedino je Brčko malo iznenađenje, mada nije ni iznenađenje jer Muslimani Brčkog funkcioniraju kao produžetak TK, koji je ipak nešto nadprosječan, posebno sjeverni dio TK prema Koridoru, oko Gradačca i Srebrenika.
Pa s obzirom da ih u Brckom nema vise od 10 hiljada vise, a odlazi ih vise nego iz Mostara, a po dinamci 4 puta vise nego iz Sarajeva, to je razlog za slavlje!  Uz napomenu da je uzorak malen. Jedino što se sa sigurnošću može reći je da danas u 2021 svi krajevi imaju značajan egzodus i u punom zamahu, bez nekih velikih razlika. Svi su zahvaćeni, tek Kanton Sarajevo nešto ispod prosjeka, ali egzodus i iz Sarajeva u punom zamahu. Tom gradu rapidno pada broj stanovnika i to se naravno vidi i po brzom padu rođenih.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:11 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa to se zna, nije iznenađenje.
Jedino je Brčko malo iznenađenje, mada nije ni iznenađenje jer Muslimani Brčkog funkcioniraju kao produžetak TK, koji je ipak nešto nadprosječan, posebno sjeverni dio TK prema Koridoru, oko Gradačca i Srebrenika.
Pa s obzirom da ih u Brckom nema vise od 10 hiljada vise, a odlazi ih vise nego iz Mostara, a po dinamci 4 puta vise nego iz Sarajeva, to je razlog za slavlje!  Mi Hrvati na veliko negdje grijesimo. Muslimani gje god u Bosni zive sa Srbima bjeze odma sto dalje. Gje god zive medju Hrvatima tamo im je ljepo i razmnozavaju se. Treba te nam sastavit jedan team sa savjetnicima.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:14 |
|
|
Moj dojam je da Sarajevo ima jače iseljavanje nego Osijek kojem su se rugali.
A ovi ostali krajevi i periferija, to vozi ka nestanku.
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:14 |
|
|
Mislim da je to onaj chetnik pokusavao kroz raspravu da ukaze zasto treba da cuvate Srbe u Drvaru.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
 |
Usora 95
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ako se nekome da, neka ide na postove starije od 2 tjedna i napravi još jedan uzorak od 100, da vidimo kolike su fluktuacije i dođemo do nešto preciznijih procjena i lokalnog uvida. Baš me zanima hoće li se zadržati ova fluktuacija u Gradačcu. Ako nećete, ja napravim opet za 2 tjedna novih 100. https://m.facebook.com/groups/600996893 ... =bookmarksPreporuka i za ovu grupu Isključivo spajanje porodica. Što se tiče Idemo u Njemačku BiH pratim je od 2.mjeseca 2019. i tvrdim da je 90 % ljudi koji su pisali bilo iz USK,TK i malo KS. Divno je vidjeti kako je sada dosta bolje zastupljen ostatak BiH. 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:19 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pa s obzirom da ih u Brckom nema vise od 10 hiljada vise, a odlazi ih vise nego iz Mostara, a po dinamci 4 puta vise nego iz Sarajeva, to je razlog za slavlje!  Mi Hrvati na veliko negdje grijesimo. Muslimani gje god u Bosni zive sa Srbima bjeze odma sto dalje. Gje god zive medju Hrvatima tamo im je ljepo i razmnozavaju se. Treba te nam sastavit jedan team sa savjetnicima. Idu oni i od nas. Za recimo 1.25 milijuna muslimana u BiH, 3% od toga je 37 500 muslimana koliko ih je približno u Mostaru, i po Robbijevom izračunu je 3%, znači ravnopravno i u skladu sa ostatkom BiH. Iz Livna 2, to je već debelo iznad prosjeka, ali to je vjerojatno fluktuacija.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1353 of 2558 - 52.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:20 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Mislim da je to onaj chetnik pokusavao kroz raspravu da ukaze zasto treba da cuvate Srbe u Drvaru. Bas u drvaru gdje svakako nema muslimana. De ti posalji par savjetnika da in rasporedimo u Vitez, Mostar i par gradova.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:23 |
|
|
Iz Ilidže nikog nisam vidio, možda ih je bilo par ali su stavili kao lokaciju Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:25 |
|
|
Bosanski Milano me najviše iznenadio, možda je zato Karabaja živčan. Edit: Pomiješao sam Gradačac i Gračanicu. Isprike Karabaji. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1353 of 2558 - 52.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bosanski Milano me najviše iznenadio, možda je zato Karabaja živčan. Edit: Pomiješao sam Gradačac i Gračanicu. Isprike Karabaji.  Oni su još 2017 imali ovakve vijesti Robbie MO je napisao/la: Predsjednik Aktiva Direktora osnovnih skola Gradačca: Veliko iseljavanje obitelji s djecom
Citat: Ukoliko napravimo poređenje sa matičnim podacima upisano je 92 djece manje, rekao je za Radio Gradačac predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola općine Gradačac Fuad Suljkanović. Pretpostavlja se kako se radi o porodicama koje su otišle van granica BiH, gdje će njihova djeca započeti školovanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:30 |
|
|
Zar nije Karabaja baš iz Gradačca. 
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zar nije Karabaja baš iz Gradačca.  Gračanica near Gradačac
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:32 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zar nije Karabaja baš iz Gradačca.  Gračanica near Gradačac A je. Ko ona engleska barunica ili naša nova zagrebačka analitičarka Senada. Jedna iz Gračanince u Dom Lordova. Druga iz Gračanice na Pantovčak. Svaka čast.
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:33 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Mislim da je to onaj chetnik pokusavao kroz raspravu da ukaze zasto treba da cuvate Srbe u Drvaru. Bas u drvaru gdje svakako nema muslimana. De ti posalji par savjetnika da in rasporedimo u Vitez, Mostar i par gradova. Pa sam si odgovorio na pitanje. Bolje Srbi u Drvaru, nego da Srbi odu pa da dodju Muslimani, mozda ne i domaci nego ovi iz okoline Bihaca.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:34 |
|
|
Tankosic je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Bas u drvaru gdje svakako nema muslimana. De ti posalji par savjetnika da in rasporedimo u Vitez, Mostar i par gradova. Pa sam si odgovorio na pitanje. Bolje Srbi u Drvaru, nego da Srbi odu pa da dodju Muslimani, mozda ne i domaci nego ovi iz okoline Bihaca. Srbi u Drvaru su placeholderi. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Po kantonima.
TK 24 ZDK 17 KS 16 USK 14 SBK 12 HNK 4 Livno 2 BPK 1 Posavina (Odžak) 1 RS 5 Brcko 4
Ovo je dakle samo Njemačka. U USK je podjednako popularna Slovenija i Austrija. A i odselilo je već sve. Dajte stope per capita za sve što ima bar 3.
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:35 |
|
|
Bas to Robi. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:39 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Bas to Robi.  Trebamo napravit rokadu sa Bunjevcima. Vama eto Subotica sa 70% Srba, odmah.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:42 |
|
|
Uglavnom, meni su ovi podaci spektakularni samim time što su dosadni, po kantonima ujednačeni.
To mi je glavno iznenađenje.
Nema zaštićenih, nema imunih, nema strongholda. Sve će to biti ko USK, sve ide u propast.
|
|
Vrh |
|
 |
erdutos
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 stu 2021, 11:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Moj dojam je da Sarajevo ima jače iseljavanje nego Osijek kojem su se rugali.
A ovi ostali krajevi i periferija, to vozi ka nestanku. Osijek ove godine ima jednak broj iseljenih i doseljenih, tj bilanca je 0, a 2020. je rođeno 106 beba više nego 2019. Grad doslovno procvao, u industrijskoj zoni se gradi bar 30 tak hala, pogona i firmi, preko 1000 stanova se trenutno gradi, ima 100tinjak gradilišta u gradu, kvadrat novogradnja prešao 1500 eura, znači neusporediv sa Sarajlabadom
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|