|
|
Stranica: 2452/3855.
|
[ 96375 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
bosniandaddy
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:43 |
|
|
|
Opet vi sa vasim predpostavkama i krojenjem neke vase istine. Nisam iz Tuzle a niti iz Sarajeva, jedan grad gdje se ne gleda ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Imate hronicnu bolest generalizovanja koja je posljedica vasih vodja copora a i fikcija koje svaki dan slusate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85566 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
bosniandaddy je napisao/la: Gramaticka greska, muslimani su ocito pripadnici islamske vjeroispovjesti pa se samim time pisu malim slovom jer nisu definisani kao narod. I da, ja nemam sta lagati jer vjerovatno i vi imate vise optimizma. Ja sam mislio da ste ovih dana vratili ustav Republike BiH. Tamo stoji Muslimani, i nema bosanskog jezika ko ni u knjžicama škole u Novoj Kasabi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:44 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Gramaticka greska, muslimani su ocito pripadnici islamske vjeroispovjesti pa se samim time pisu malim slovom jer nisu definisani kao narod. I da, ja nemam sta lagati jer vjerovatno i vi imate vise optimizma. Muslimani su etnička skupina u RH, CG, Srbiji, Sloveniji ... Jedino su se u BiH svi preimenovali u Bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:46 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Opet vi sa vasim predpostavkama i krojenjem neke vase istine. Nisam iz Tuzle a niti iz Sarajeva, jedan grad gdje se ne gleda ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Imate hronicnu bolest generalizovanja koja je posljedica vasih vodja copora a i fikcija koje svaki dan slusate. Jesu li u tvom gradu kuće od čokolade?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1367 of 2558 - 53.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:48 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Gramaticka greska, muslimani su ocito pripadnici islamske vjeroispovjesti pa se samim time pisu malim slovom jer nisu definisani kao narod. I da, ja nemam sta lagati jer vjerovatno i vi imate vise optimizma. Jel vako? Muslimani alah
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bosniandaddy
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:48 |
|
|
Ceha je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Gramaticka greska, muslimani su ocito pripadnici islamske vjeroispovjesti pa se samim time pisu malim slovom jer nisu definisani kao narod. I da, ja nemam sta lagati jer vjerovatno i vi imate vise optimizma. Muslimani su etnička skupina u RH, CG, Srbiji, Sloveniji ... Jedino su se u BiH svi preimenovali u Bošnjake According to the Bosniak entry in the Oxford English Dictionary, the first preserved use of "Bosniak" in English was by English diplomat and historian Paul Rycaut in 1680 as Bosnack, cognate with post-classical Latin Bosniacus (1682 or earlier), French Bosniaque (1695 or earlier) or German Bosniak (1737 or earlier).[26] The modern spelling is contained in the 1836 Penny Cyclopaedia V. 231/1: "The inhabitants of Bosnia are composed of Bosniaks, a race of Sclavonian origin".[27] In the Slavic languages, -ak is a common suffix appended to words to create a masculine noun, for instance also found in the ethnonym of Poles (Polak) and Slovaks (Slovák). As such, "Bosniak" is etymologically equivalent to its non-ethnic counterpart "Bosnian" (which entered English around the same time via the Middle French, Bosnien): a native of Bosnia.[28] Zar ne znate neke osnovne stvari, ocekivao sam to barem od vas ali izgleda da vas je nesto preteklo. Ne zamjerim vam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85566 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Opet vi sa vasim predpostavkama i krojenjem neke vase istine. Nisam iz Tuzle a niti iz Sarajeva, jedan grad gdje se ne gleda ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Imate hronicnu bolest generalizovanja koja je posljedica vasih vodja copora a i fikcija koje svaki dan slusate. Jesu li u tvom gradu kuće od čokolade? I pendžeri od crème brulée.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bosniandaddy
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Opet vi sa vasim predpostavkama i krojenjem neke vase istine. Nisam iz Tuzle a niti iz Sarajeva, jedan grad gdje se ne gleda ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Imate hronicnu bolest generalizovanja koja je posljedica vasih vodja copora a i fikcija koje svaki dan slusate. Jesu li u tvom gradu kuće od čokolade? Pa vecina fasada su i smedje, a ima dosta sivila. Uglavnom grad u kojem su pripadnici ARBIH cuvali katolicku crkvu od sizofrenicara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:52 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Ceha je napisao/la: Muslimani su etnička skupina u RH, CG, Srbiji, Sloveniji ... Jedino su se u BiH svi preimenovali u Bošnjake
According to the Bosniak entry in the Oxford English Dictionary, the first preserved use of "Bosniak" in English was by English diplomat and historian Paul Rycaut in 1680 as Bosnack, cognate with post-classical Latin Bosniacus (1682 or earlier), French Bosniaque (1695 or earlier) or German Bosniak (1737 or earlier).[26] The modern spelling is contained in the 1836 Penny Cyclopaedia V. 231/1: "The inhabitants of Bosnia are composed of Bosniaks, a race of Sclavonian origin".[27] In the Slavic languages, -ak is a common suffix appended to words to create a masculine noun, for instance also found in the ethnonym of Poles (Polak) and Slovaks (Slovák). As such, "Bosniak" is etymologically equivalent to its non-ethnic counterpart "Bosnian" (which entered English around the same time via the Middle French, Bosnien): a native of Bosnia.[28] Zar ne znate neke osnovne stvari, ocekivao sam to barem od vas ali izgleda da vas je nesto preteklo. Ne zamjerim vam. https://www.euronews.com/2021/12/07/bos ... inst-serbsBosnian Muslims kažu CNN i BBC. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:53 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jesu li u tvom gradu kuće od čokolade?
Pa vecina fasada su i smedje, a ima dosta sivila. Uglavnom grad u kojem su pripadnici ARBIH cuvali katolicku crkvu od sizofrenicara. Ta crkva je manje bitna i vrijedna od 1 ubijenog ili protjeranog Hrvata iz tog grada. Rušili bi vi, da ne znate na kojem ste kontinentu i da niste bili zabrinuti za PR. Da je oko nas islamski svijet, bilo bi ko Budin kip u Afganistanu, Palmira u Siriji ili u najboljem slučaju Aja Sofija u Istanbulu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Creole
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:54 |
|
|
|
Skoro da je sporedno kako cete smisliti naziv ako Posavski i Gorazde kanton nestaju.
_________________ Kljuc, Sanski Most, BPK, Sapna, Kladanj, Teocak, Celic su gotovi. Ireverzibilno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:55 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3976 Lokacija: Stolni grad
|
bosniandaddy je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jesu li u tvom gradu kuće od čokolade?
Pa vecina fasada su i smedje, a ima dosta sivila. Nisi nam ništa pomogao, to je opis svakog muslimanskog grada
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Creole
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:55 |
|
|
|
BBC ne bi trebao biti referentan za bilo sta. Pogotovo za nametnut 1993.
_________________ Kljuc, Sanski Most, BPK, Sapna, Kladanj, Teocak, Celic su gotovi. Ireverzibilno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Ceha je napisao/la: Muslimani su etnička skupina u RH, CG, Srbiji, Sloveniji ... Jedino su se u BiH svi preimenovali u Bošnjake
According to the Bosniak entry in the Oxford English Dictionary, the first preserved use of "Bosniak" in English was by English diplomat and historian Paul Rycaut in 1680 as Bosnack, cognate with post-classical Latin Bosniacus (1682 or earlier), French Bosniaque (1695 or earlier) or German Bosniak (1737 or earlier).[26] The modern spelling is contained in the 1836 Penny Cyclopaedia V. 231/1: "The inhabitants of Bosnia are composed of Bosniaks, a race of Sclavonian origin".[27] In the Slavic languages, -ak is a common suffix appended to words to create a masculine noun, for instance also found in the ethnonym of Poles (Polak) and Slovaks (Slovák). As such, "Bosniak" is etymologically equivalent to its non-ethnic counterpart "Bosnian" (which entered English around the same time via the Middle French, Bosnien): a native of Bosnia.[28] Zar ne znate neke osnovne stvari, ocekivao sam to barem od vas ali izgleda da vas je nesto preteklo. Ne zamjerim vam. Da postoje nekakvi "Bošnjaci" svi bi znali za njih. Ne bi morao tražiti porijeklo po netu. Izmišljeni narod koji je u Holidej inu uzeo sebi staru teritorijalnu odrednicu. Da ste napravili 24% oko Splita udavili bi nas pričom kako ste vi stari izvorni Dalamtinci. Niko vas nikad neće priznati. Niko. Islamizirani Srbi i Hrvati, to ćete vječno biti.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:57 |
|
|
|
U čast novom forumašu, promijenio sam svoj potpis.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:57 |
|
|
Gazda je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Pa vecina fasada su i smedje, a ima dosta sivila.
Nisi nam ništa pomogao, to je opis svakog muslimanskog grada Suzio je izbor na 23% BiH. 
1367 of 2558 - 53.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bosniandaddy
|
|
|
Robbie MO je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Pa vecina fasada su i smedje, a ima dosta sivila. Uglavnom grad u kojem su pripadnici ARBIH cuvali katolicku crkvu od sizofrenicara.
Ta crkva je manje bitna i vrijedna od 1 ubijenog ili protjeranog Hrvata iz tog grada. Rušili bi vi, da ne znate na kojem ste kontinentu i da niste bili zabrinuti za PR. Da je oko nas islamski svijet, bilo bi ko Budin kip u Afganistanu, Palmira u Siriji ili u najboljem slučaju Aja Sofija u Istanbulu.  To je tvoja predpostavka, ono sto se desilo i istina pokazuju drugu konstataciju za razliku od tvoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 14:59 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3976 Lokacija: Stolni grad
|
Naša Kvačica je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Hvala na pitanju radim od kuce, takav mi opis posla pa i nemam neke brige za vizu :) Ne vrijedi se baviti tim podacima jer su u 90% slucajeva na neki nacin neispravni. Ali evo dacu ti jedan primjer iz mog ulaza. Ispod mene komsije su Hrvati, iznad mene takodjer a preko puta mene isto. Ispod mene nazalost preminuli, preko puta mene zena preminula i stan kupili Bosnjaci sa dvoje male djece a iznad mene trbuhom za kruhom u Njemacku. Izgubio sam divne komsije koji apsolutno nisu nikada dozivjeli ni najmanji incident u vecinsko Bosnjackom ulazu. Ta vasa propaganda se ne cuje dalje od vasih bolesnih krugova, ai ti krugovi se rapidno smanjiju ;)
Hvala na jednom primjeru. Imam i ja jedan primjer, meni je susjed Bošnjak oženio Bošnjakinju, a iako nose isto prezime nisu u rodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:00 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ta crkva je manje bitna i vrijedna od 1 ubijenog ili protjeranog Hrvata iz tog grada.
Rušili bi vi, da ne znate na kojem ste kontinentu i da niste bili zabrinuti za PR. Da je oko nas islamski svijet, bilo bi ko Budin kip u Afganistanu, Palmira u Siriji ili u najboljem slučaju Aja Sofija u Istanbulu.
 To je tvoja predpostavka, ono sto se desilo i istina pokazuju drugu konstataciju za razliku od tvoje. Džamije su legitimna vojna meta. Jer je islam samoproklamirana militaristička religija, osnovao ju general i vojskovođa. Dakle džamije su dio logistike za ratnu propagandu, dizanje morala itd. Što misliš zašto vojne i obavještajne službe prisluškuju baš džamije, a ne recimo frizerske salone ? Nakon mostova na Neretvi i Bosni, Rafali će zatim po centrima za ratnu motivaciju dejstvovati. Većina tih centara su džamije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:03 |
|
|
Imam ja jedan primjer. Moj susjed Bošnjak bio nesretan i vječno živčan u životu. Onda se odrekao đavla i krstio. Danas čovjek sretan i uspješan, smiren i vedar, kaže pomogao mu je Krist Spasitelj svijeta. Drago mi je zbog njega. 
1367 of 2558 - 53.44%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:03 |
|
|
bosniandaddy je napisao/la: Opet vi sa vasim predpostavkama i krojenjem neke vase istine. Nisam iz Tuzle a niti iz Sarajeva, jedan grad gdje se ne gleda ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Imate hronicnu bolest generalizovanja koja je posljedica vasih vodja copora a i fikcija koje svaki dan slusate. Donji Vakuf nema druge 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la: Gramaticka greska, muslimani su ocito pripadnici islamske vjeroispovjesti pa se samim time pisu malim slovom jer nisu definisani kao narod. I da, ja nemam sta lagati jer vjerovatno i vi imate vise optimizma. Ja sam mislio da ste ovih dana vratili ustav Republike BiH. Tamo stoji Muslimani, i nema bosanskog jezika ko ni u knjžicama škole u Novoj Kasabi. Yugićki srpskohrvatski bez duplog dž kao u hadždžu i još par h-ova viška.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:06 |
|
|
Ceha je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja sam mislio da ste ovih dana vratili ustav Republike BiH.
Tamo stoji Muslimani, i nema bosanskog jezika ko ni u knjžicama škole u Novoj Kasabi.
Yugićki srpskohrvatski bez duplog dž kao u hadždžu i još par h-ova viška. Vraćanje naziva Musliman i srpskohrvatski jezik je jedini dio Ustava RBiH kojeg mogu provesti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bosniandaddy
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: bosniandaddy je napisao/la:  To je tvoja predpostavka, ono sto se desilo i istina pokazuju drugu konstataciju za razliku od tvoje. Džamije su legitimna vojna meta. Jer je islam samoproklamirana militaristička religija. Dakle džamije su dio logistike za ratnu propagandu, dizanje morala itd. Što misliš zašto vojne i obavještajne službe prisluškuju baš džamije, a ne recimo frizerske salone ? Nakon mostova na Neretvi i Bosni, Rafali će zatim po centrima za ratnu motivaciju dejstvovati. Većina tih centara su džamije. Sve je stvar perspektive i ugla iz kojeg gledas na tu situaciju. Nisam ocekivao ovakav komentar od moralnih vertikala Hrvatskog naroda i onih koji su iz svojih usta odvajali za Bosnjake XD
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 pro 2021, 15:08 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
bosniandaddy je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Može li koji friški podatak od 2018 do danas, da potkrijepiš svoje tvrdnje.
Jesi se prijavio za vizu ?
Hvala na pitanju radim od kuce, takav mi opis posla pa i nemam neke brige za vizu :) Ne vrijedi se baviti tim podacima jer su u 90% slucajeva na neki nacin neispravni. Ali evo dacu ti jedan primjer iz mog ulaza. Ispod mene komsije su Hrvati, iznad mene takodjer a preko puta mene isto. Ispod mene nazalost preminuli, preko puta mene zena preminula i stan kupili Bosnjaci sa dvoje male djece a iznad mene trbuhom za kruhom u Njemacku. Izgubio sam divne komsije koji apsolutno nisu nikada dozivjeli ni najmanji incident u vecinsko Bosnjackom ulazu. Ta vasa propaganda se ne cuje dalje od vasih bolesnih krugova, ai ti krugovi se rapidno smanjiju ;) Ta "bolesna" propaganda te je dovukla na općilište. Znaš da ste ranjena divljač, koja oće uteći, a čopori krvožednih vukova u okolici....zavijaju....težak osjećaj teskobe, straha....
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|