|
|
Stranica: 2612/3571.
|
[ 89256 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ne znam otkud vama uopšte to da se bavite nama. Bavite se sobom. Uvijek ste trebali. Nama ste se trebali baviti samo u međuodnosima. Al ne da vrag mira, a sad je kuknjava.
Pa evo i ja sam svjetao primjer da možeš i u Bosni raditi za puno više od 500 KM. I da te informišem, ne radi više niko za 500 KM. Takvi su već otišli u Njemačku.
Pa ograda između nas i sve O.K. To i želimo, i mi i Srbi. Nego, vidjet ćemo kakve ćete imat plaće sad kad je ponder 1,4 umjesto 2. Bit će skičanja. U Banovićima rudari 500 KM zarađuju. Nije Mujetnam Sarajevo. Čuj ograda. Pa mi ne želimo. Znači nema ograde. Vi ako želite sebe ogradite. Tor i super. Međutim da budete izolovani. Naravno vi koji želite u taj tor. To bi bilo na nekim goletima i vukojebinama koje nikom ne trebaju i nisu nikom na putu. Ne sikiraj se kakve ćemo imati. Kakav god da je ponder, to će se kompenzovati nečim drugim. Zašto lažeš? Citat: Trenutni raspon prosječne visine neto plaće je od 1.050 KM do 1.120 KM, kada govorimo o šest rudnika uglja FBiH koji posluju i rade u sastavu koncerna, a u rudniku Gračanica u Gornjem Vakufu je 1.380 KM To je bilo još 2019., čisto sumnjam da je sad manja.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Šabane, razguli sa foruma. Usmrdio si sve teme. Ne sikiraj se, do kraja dana ide ban Popij šta da čir ne proradi dotad.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
"Malo" više. Citat: "To bi bez posla ostavilo ne samo 3.200 radnika koji rade u ArcelorMittalu u Zenici, nego i 800 radnika ArcelorMittala u Prijedoru, uz nesagledive posljedice po poslovanje Željeznica Federacije FBiH i RS, kao i 600 firmi koje surađuju direktno s ArcelorMittalom. To je ukupno 12.000 radnika", priopćeno je.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25819 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Shaban995 je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Adisovo valjda. Il nekog Pakistanca, Bangladešanina...
Isti racku.
Ovaj gospodin https://www.transfermarkt.com/ismir-mir ... iner/96345Pitao si za biznis. Eto ti biznis. Izvini, ali stvarno ne kužim kakve to ima veze sa onim likom što je u njemačkom parlamentu? Je li i ovaj Mrvić neki parlamentarac?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Izvini, ali stvarno ne kužim kakve to ima veze sa onim likom što je u njemačkom parlamentu? Je li i ovaj Mrvić neki parlamentarac? Pa ima s tim gdje ti kažeš lako im je takijati u politici, hajde nek neki biznis pokrenu. Ti bi izgleda da to bude kao i kod nas, doktor, a ovamo neki političar ili šta znam ministar, a privatni biznisi cvjetaju koje završava preko političke funkcije. Gospodo, to se vani zove korupcija i to nije moguće kao što kod nas jeste. E zato sam ti dao primjer uspješnog Bošnjaka vani koji je razvio biznis, a Adis je uspješni političar. Ako se odluči baviti nekim biznisom, moraće odstupiti sa političke funkcije.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:42 |
|
|
BBC je napisao/la: "Malo" više. Citat: "To bi bez posla ostavilo ne samo 3.200 radnika koji rade u ArcelorMittalu u Zenici, nego i 800 radnika ArcelorMittala u Prijedoru, uz nesagledive posljedice po poslovanje Željeznica Federacije FBiH i RS, kao i 600 firmi koje surađuju direktno s ArcelorMittalom. To je ukupno 12.000 radnika", priopćeno je. Znači džabe ste likovali. Problem će biti i u RS i na prostoru cijele BiH. Samim tim, neko drugi će isporučivati struju ako to nije EP BiH.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mujo, ne razmem taj arapsko-bošnjački jezik.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:47 |
|
|
Boli me ***. Razumiješ li ovo? Imaš google translate, kopiraš, prebaciš, odabereš sa bosanskog na hrvatski, možda ti bude jasnije. Inače to dođe kao riječnik za glupane i zaostale. Pogotovo ako ti treba prevod sa bosanskog na hrvatski.
Poenta je da ste likovali nad 12 000 muja koji ostaju bez posla, kad ono...ispade nisu to sve muje. Mislim za tebe je jasno, ti si u tuđini i gutaš šta god ti se servira. A i nisi nešto baš bistar, mora da je od ljepila za lijepljenje pločica.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:53 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne znam baš. Liberalno je u suprotnosti s vjerskim općenito, prije će bit da su kršćani i muslimani u Njemačkoj na istoj strani nego liberali. Sirotinji odgovaraju socijalne povlastice. Odgovarale su i našim dok nisu stali na noge, sad su protiv. Samo među tom sirotinjom ima najviše muslimana.
Vi kod ovog Adisa vidite takiju, a ja vidim čistu asimilaciju u Nijemca liberala. Očekivanu. To što on još natuca nešto balkanski ne znači ništa, njegovo središte životnih interesa (što bi naša porezna rekla) je u Njemačkoj.
To je recimo kod Turaka ili Arapa moguće tako tek u trećoj ili četvrtoj generaciji.
Jel on klanja? Ako ne klanja pa što onda? Jel mi sad svi trebamo postati ateisti da bi se Mujo lagodnije osjećao u Germaniji? Kako bi se izgradila novo-Germanka nacija ateista. Jer vjera je samo smetnja integraciji i asimilaciji. Teško je od Ahmeda napraviti Antu. Stoga izgradimo svijet gdje će djeca od Ahmeda i Ante biti Rocksteady & Bepop.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:54 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne znam baš. Liberalno je u suprotnosti s vjerskim općenito, prije će bit da su kršćani i muslimani u Njemačkoj na istoj strani nego liberali. Sirotinji odgovaraju socijalne povlastice. Odgovarale su i našim dok nisu stali na noge, sad su protiv. Samo među tom sirotinjom ima najviše muslimana.
Vi kod ovog Adisa vidite takiju, a ja vidim čistu asimilaciju u Nijemca liberala. Očekivanu. To što on još natuca nešto balkanski ne znači ništa, njegovo središte životnih interesa (što bi naša porezna rekla) je u Njemačkoj.
To je recimo kod Turaka ili Arapa moguće tako tek u trećoj ili četvrtoj generaciji.
Jel on klanja? Ako ne klanja pa što onda? Jel mi sad svi trebamo postati ateisti da bi se Mujo lagodnije osjećao u Germaniji? Kako bi se izgradila novo-Germanka nacija ateista. Jer vjera je samo smetnja integraciji i asimilaciji. Teško je od Ahmeda napraviti Antu. Stoga izgradimo svijet gdje će djeca od Ahmeda i Ante biti Rocksteady & Bepop. To je tvoj problem što se kao i Hamo ložiš na spike stare 2 k godina.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:57 |
|
|
Izvini, ali stvarno ne kužim kakve to ima veze sa onim likom što je u njemačkom parlamentu? Je li i ovaj Mrvić neki parlamentarac?
Pa ima s tim gdje ti kažeš lako im je takijati u politici, hajde nek neki biznis pokrenu. Ti bi izgleda da to bude kao i kod nas, doktor, a ovamo neki političar ili šta znam ministar, a privatni biznisi cvjetaju koje završava preko političke funkcije. Gospodo, to se vani zove korupcija i to nije moguće kao što kod nas jeste. E zato sam ti dao primjer uspješnog Bošnjaka vani koji je razvio biznis, a Adis je uspješni političar. Ako se odluči baviti nekim biznisom, moraće odstupiti sa političke funkcije. Ja sam rekao da Adisi trebaju prvo da se dokažu. Možda kroz biznis, možda kroz znanost, možda kroz, ne znam... pisanje knjiga. I onda bi smo ga ozbiljno shvatili. Ovako je to prdimahovina. Taj tvoj Ismir je eto kao neki biznismen i to je OK. Ne vidim kakve on veze ima kad nije političar. Gleda čovjek svoja posla i ne prodaje maglu.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:57 |
|
|
Izvini, ali stvarno ne kužim kakve to ima veze sa onim likom što je u njemačkom parlamentu? Je li i ovaj Mrvić neki parlamentarac?
Pa ima s tim gdje ti kažeš lako im je takijati u politici, hajde nek neki biznis pokrenu. Ti bi izgleda da to bude kao i kod nas, doktor, a ovamo neki političar ili šta znam ministar, a privatni biznisi cvjetaju koje završava preko političke funkcije. Gospodo, to se vani zove korupcija i to nije moguće kao što kod nas jeste. E zato sam ti dao primjer uspješnog Bošnjaka vani koji je razvio biznis, a Adis je uspješni političar. Ako se odluči baviti nekim biznisom, moraće odstupiti sa političke funkcije. Ja sam rekao da Adisi trebaju prvo da se dokažu. Možda kroz biznis, možda kroz znanost, možda kroz, ne znam... pisanje knjiga. I onda bi smo ga ozbiljno shvatili. Ovako je to prdimahovina. Taj tvoj Ismir je eto kao neki biznismen i to je OK. Ne vidim kakve on veze ima kad nije političar. Gleda čovjek svoja posla i ne prodaje maglu.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 14:59 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pa ima s tim gdje ti kažeš lako im je takijati u politici, hajde nek neki biznis pokrenu.
Ti bi izgleda da to bude kao i kod nas, doktor, a ovamo neki političar ili šta znam ministar, a privatni biznisi cvjetaju koje završava preko političke funkcije. Gospodo, to se vani zove korupcija i to nije moguće kao što kod nas jeste. E zato sam ti dao primjer uspješnog Bošnjaka vani koji je razvio biznis, a Adis je uspješni političar. Ako se odluči baviti nekim biznisom, moraće odstupiti sa političke funkcije.
Ja sam rekao da Adisi trebaju prvo da se dokažu. Možda kroz biznis, možda kroz znanost, možda kroz, ne znam... pisanje knjiga. I onda bi smo ga ozbiljno shvatili. Ovako je to prdimahovina. Taj tvoj Ismir je eto kao neki biznismen i to je OK. Ne vidim kakve on veze ima kad nije političar. Gleda čovjek svoja posla i ne prodaje maglu. Pa nisam baš siguran, bar što se Evrope tiče, da to ide tako. To ono uspješan biznismen, pa onda politika kao kruna. U tom kontekstu nema. Mislio sam da prigovaraš u tom smislu integracije, zašto su Bošnjaci koji odu vani najviše fokusirani i najviše dolaze do izražaja na političkoj sceni.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 15:04 |
|
|
Promatrač je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Jeste se isplakali? Ako jeste može li mi netko reći koliko je muslimana od onih 41 rođenih u Rami? Nismo sve poklopili u jednoj godini i sad je katasrofa? Uskoplje nismo izgubili jer je omjer rođenih tu negdje kao i uvjek, pali mi a oni još više. Najvitalniji dio BiH je 5 hercegovačkih općina koje su davno završile tranziciju i u gospodarskom i demografskom smislu su ispred svih u BiH. Njihove dvije naj vitalnije općine Tešanj i Bužim tek čeka ono što su ZHŽ+Čitluk prošli. Čeka ih izazov pokušaja otići i raditi vani, pa kad onaj ostatak koji nema hr putovnice i nije dobio vize to riješi krenuti će trbuhom za kruhom.
Mi smo tranziciju kao "građani" EU prošli, onaj dio koji je tu ostao je isto mogao otići, a njihovi koji su tu ostali su ostali zato što nisu mogli otići, kako vam to nije jasno?
Demografskim i gospodarskim ratom se ništa ne može poklopiti u par godina, i zato treba imati strpljenja, ako netko misli da treba ratovati, evo ja se javljam čim vas se skupi 10 ja sam 11i.
Samo sabur! Baš dobro kažeš, dugo nisam vidio kuknjavu kao na zadnje dvije stranice, i to nakon što podataka po kojima je naš pad zaustavljen, čak malo i rastemo, a oni imaju pad rođenih od skoro 20% u 5 godina. Vitalni indeks im je skoro na našoj razini (dakle loš) i imaju negativni migracijski saldo od bar 40-50K godišnje. Podsjećam na ove podatke koje sam stavio prije cca 8-9 mjeseci. Povećanje BiH državljana u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Ovo nisu Hrvati, jer mi odlazimo preko RH dokumenata, ali osim Bošnjaka ima vjerojatno i nešto Srba. 2016 2017 2018 2019 2020 Njemačka 4.585 8.390 9.545 12.770 8.070 Hrvatska 1.426 2.191 6.717 7.625 3.424 Slovenija 2.905 4.033 9.630 10.930 6.888 Austrija 1.810 1.781 1.585 1.689 1.280 8.916 14.614 25.892 31.325 18.382Ovo su službeni podatci zavoda za statistiku navedenih država, vjerojatno ima i onih na crno + gdje su još sve ostale države, tamo je isto bar +15 000 godišnje. Podataka za 2021 još nema, ali očekujem iste brojke kao za 2019. Ukratko znači: -100K u 5 godina u ove 4 države, za očekivati je još -30K u ovoj godini - bar 50K u ovih 6 godina prema ostalim državama svijeta Dakle, skoro -200K u 5-6 godina (od kojih se bar godinu i pol nije moglo puno iseljavati zbog korone). Što se tiče podataka po općinama po narodima, oni izlaze tamo sredinom godine, tako da konkretno za Ramu i ovih 41, ne znamo ništa više. Ali zadnjih 5 godina imamo prosječno 75% rođenih, a takav nam je i udio bio na lokanim izborima, tako da zbog ove dvije stvari ne mogu dijeliti paniku sa kolegama. Neće Bošnjaci preuzeti Ramu sa 14 rođenih, kao što nećemo ni mi Fojnicu sa 8 koliko smo imali tamo prošle godine. Jednostavno, to je sve premalo. 75% rođenih Od 41. Golemo. Jesi ti svjestan koji to minimaliziraš da je prazan prostor Rame za Muslimane ko ranjeni gnu za gladnog lava. Nitko o tome ne priča al slična je stvar s Kupresom. Lani je od 20 rođenih 4 Muslimana. Kad su oni imali takav omjer. Evo baš me zanima ako Planina može stavit rođene za Kupres kroz godine Uskoplje su već riješili. Koliko ono lani 22 rođena Hrvata u Uskoplju. Završena priča. Još da Ramu riješe i to je to. I Hercegovina odvojena od Bosne što se tiče Hrvata to je strateški plan. Ovdje se podcjenjuje Muslimane kao glupe Muje ali oni imaju plan. Misliš da je ova tvornica iz Travnika eto slučajno u muslimanskom selu. Dat će im i veće plaće nego su uobičajene i još će ih uzeti iz tvog poreza. Oni sve rade strateški. I ubijanje hrvatskih povratnika u Travniku i ubijanje cijele obitelji Anđelić u Konjicu. To nisu čini luđaka, to su strateški čini sa svojim ciljem. I ka odvoje Ramom i Uskopljem hrvatske krajeve u Bosni od onih u Hercegovini odrađivanje enklava u SB će bit igrarija. Kažu krenuo je kod njih egzodus. Je ali naš nije stao a oni imaju na klupi rezerve a mi nemamo. Ako u Rami broj rođenih Hrvata padne pet puta za 20 godina ako to nije za crveni alarm onda ne znam što je. Al mi Ramci nisu jasni. Da gledaju ovu muslimansku ikebanu na mjestu načelnika koji provodi muslimansku politiku. A u ratu bili tako žestoki i prežestoki nekad. Oni radni vodovi sastavljeni od Muslimana pretežno iz Rame nisu htjeli iz naše brigade ko dite materi od suknje jer im nitko čvoku ni šamar nije dao a na Makljenu makljanje. Degenek pa kopaj. Pa opet degenek pa kopaj. I tako iz dana u dan. Spavali su skupa s nama u školi u Gračacu, imali svoju sobu, samo smo stražu po noći držali pored sobe, to se ipak moralo, pa kad bi htio netko u WC onda je morao pitat stražara. Kad je mene bio red za stražu iziđe jednom neki brko 30- eset i kusur godina, nastavnik pita me može li u WC, klasika i kad se vraćao, reko sjedi, zapali. I sjedne i zapali čovjek i krene pričat kako je kod nas banja, nitko ne tuče, toplo, jedu šta i mi a rekli im kad su ih slali k nama. .sad idete kod Duvnjaka , sve će vas poklat, to su najveće ustaše. Mi se veli, pozdravili sa životom, kad ono banja. Najgore je veli, što sad idu opet na Makljen. I džaba ti osvajanje Hera i ginjenje po Crnom Vrhu i Makljenu ako ćeš to sad pustit. I slušanje Radio Sarajeva svaku dan kako Here odolijevaju ustaškoj navali i kad nikakvih borbi oko sela nije bilo i Alijinu " Pale su herojske Here" kad se nije oglašavao javno i kad su padala cijela područja i gradovi. I pokolj u Uzdolu koji je izvršen iz Hera i gdje sudjelovao i poginuo imam iz Hera. Džaba i nama lomatanje godinu dana po brdima oko jablaničkog jezera na koje i koza stavi x-prekriženo. To me se i emotivno tiče. Tamo sam godinu dana najlipše mladosti ostavio a neki i živote. U jednoj FB grupi di ima običnih ljudi ali i političara bivših i sadašnjih kad sam pitao što se događa u Rami, jedan Ramac mi je odgovorio. Načelnik je lutka u muslimanskim rukama. Džematlije i imami su zadovoljni Jozom. Pa što rade Ramci. Što radi taj Cvitanović iz 90- ke. Al kad sam vidio onaj Janšin plan za podjelu Bosne di Hrvatima propada samo ZHŽ i veći dio HNŽ a HBŽ cijela Muslimanima osim par duvanjskih sela na jugu općine a o SB nema ni govora malo mi je jasnije. I demografski slom HBŽ i ovo u Rami i Uskoplju. Ako bi to bilo, treba u gerilu ali protiv hrvatske vlasti i onoga tko bi to potpisao ko De Lavera kad je digao ustanak i proglasio izdajnikom Michaela Collinsa kad je pristao da Ulster pripadne Britancima
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 16:41 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2411 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Inkvizitor je napisao/la: saskia je napisao/la: Da, pjevalo se i Hercegbosno tebe Rama brani, a u Rami sami Bugojani Želimo Rami stari sjaj Pa ne znam baš. Bugojanci su prošli kroz Ramu nisu se zaustavljali nakon pada. Ogromna kolona vojnika, sreli smo se baš kad smo išli na teren hitno jer je sve padalo,. Onda kad se i Uskoplje bilo napustilo.. I Rama je bila sva spakirana. Sva. Kad smo prolazili ramskim selima uz jezero sve je bilo spakirano, na kamionima prenatrpane stvari a okolo ramske žene u onim bijelim nošnjama a djeca okolo plaču, apokaliptična slika. Mi smo išli na sami istok ramske općine i jablaničke tamo Gračac-Slatina-Pisvir i pitlai se nakon one kolone Bugojanaca koja je bila ko iz partizanskih filmova, i ovo sve spakirano.pa smo se mislili, ovo sve odlazi a mi ideno na krajnji istok tamo na rub jablaničke općine. Sreća da to tad muslimani nisu skužili Bugojanci nisu htjeli stati ni kad su na vrhu Vrana pred njih stali Glasnović i Praljak. Jajčani su pak izginuli na Hudutskom njih 22 ili 23 i to mislim iz Dobretića da su bili. ovo s Ramom meni sliči na onu Alijinu "sve južno od Vrana". Ovaj načelnik provodi muslimansku politiku to je očito. Muslimani glasaju za njega a i Hrvati koji se prodaju. Samo ne znam gdje su ramski Hrvati. Bio je vic kad se polaže vozački u Rami pa pita profesor "tko na ovom raskršću ima prednost" a pitani odgovori "Rumbočani". Pa gdje su Rumbočani sad. Ovaj je HDZ 1990 a ponaša se kao da je iz SDA, ekstremna struja. U onom intervju-u kojeg sam spomenuo pljuvao je hravtsku politiku u Bih i to nazovi hrvatskom tisku. Što se tiče Livna i Duvna, nije isti mentalitet. Livnjaci su uvijek bili spretniji, okretniji, više skloni "lakim parama" sličniji su Hercegovcima a u nekim stvarima i jači od njih, ( to vrijedi i za Bužane) dok su Duvnjaci pogipsali pola Njemačke i cilu Dalmaciju. Ti krajevi se mogu revitalizirati, nije još kasno ali mora postojati smaosvjest i manje jala. Meni je pokojni fra Marko baš tu govorio razliku između Posušja ( odakle je bio rodom) i Duvna. On je rekao, vi ste ovdje dobri ljudi , pošteni ali vam ne valja mentaltet, to kad se jednom svadite to traje desetljećima ili do smrti. Kaže, kod nas i kad su ljudi u svađi ako čuju za neki posao trče odmah reći jednom drugom, neka su u svađi. I zato je to tako. Ja se sjećam kao dijete kad bi prolazili Posušjem tamo sredinom 70-tih kad bi išao za Mostar u bolnicu, Posušje je bilo par kuća, pošta, makadam je bio još jedna dio puta, autobusi su svraćali kod Pile Petrica a Duvno je vrvilo. Autobusna stanica je bila prometna, autobusi su samo dolazili i odlazili, svako selo je imalo po par linija dnevno, gužva nevjerojatna, tamo pokraj hotela bila. A sami gradić je bio ko mravinjak. išlo se i ulicom , nogostup je bio pretijesan za mimoilaženje, pošto automobila tada nije bilo baš puno. U Domu zdravlja su čekalo na red od jutra do podne. A danas Posušje i Duvno, dva svijeta Posušje se pet puta uduplalo, Duvno pet put smanjilo. Kakva stagnacija, da je bar stagnacija. Eto premjestili su jedino autobusnu dole u polje di sad zjapi prazna. Duvno je npr imalo Tvornicu kablova, jednu od najboljih Energoinvestovih tvornica. Prije nego će rat počet trebala je dobit novi akcelerator. Digla se kuka i motika, hoće da nam naprave od Duvna Černobil, silan narod na ulicama, nit oni znaju što je akcelerator, netko ih napuntao, kasnije se to pretvorilo u prosvjed protiv komunizma, uglavnom akcelerator nije došao. tvornica propala, kasnije iza rata je kupio neki Slovenac, valjda je još nešto vrijedila, očerupao je i otišao, nije plaćao radnicima ni mirovinsko ni zdravstveno al se zato u domu zdravlja kočila njegova zahvalnica od pazi sad 10 000 maraka donacije, uokvirena na zidu...hahaha..koja tragikomika. To nema ni u afričkim državama nižeg ranga Otišao on, ne znam sad su vlasnici neki Muslimani iz Sarajeva, dal radi, dal ne radi, ne priča se nešto. Kad sam govorio o napredku mislio sam na razvijenost, gospodarski je danas Tomislav puno jači od Livna, ja ne znam di ti vidiš to livanjsko "da znaju za sebe". Ne treba naravno generalizirati dosta je to individualno, ali se u ZH pokazalo kao češći slučaj. Bužani su sistemski uništavani i uništavaju se i danas, no i sami snose dio odgovornosti, jebi ga izbori se. Alija je govorio južno od Prozora, to je ipak malo drugačije od južno od Vrana, Vran je praktično poviše Posušja. Nekoliko Bugojana sam sretao i u Rami, nisam vodio točnu evidenciju koliko ih je bilo ali znam da se i to pjevalo Jajčani su izginuli jer nisu poznavali teren, a takve okolnosti bile sa tim izbjegličkim postrojbama, nisu ih zapadale baš poželjne lokacije i linije, no to je rat. Tomislav je imao dosta ljudi i do rata, kao i Livno, vi niste bili toliko gaženi od komuizma kao ZH, pogotovo Livno, koje je većinski i bilo komunističko-partijsko leglo.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 18:52 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Karabaja je napisao/la: ShahidMaker je napisao/la: inace iz Kotor Varosi, gde su njegovi okretali Srbe na raznju i pustali na razlgas, a onda zbrisali kad smo oslobodili Kotor Varos Daj idi u pičku materinu jebo ti ražanj mater kako vas više nije stid lagati toliko. Ma opšte je poznato da ste nam mesili kolače .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 19:09 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Ne znam otkud vama uopšte to da se bavite nama. Bavite se sobom.
Shaban995 je napisao/la: Čuj ograda. Pa mi ne želimo. Znači nema ograde.
Shabane, ajde ti odluci sa sobom sto zelis, a ne ujutro govoriti jedno, a popodne drugo. Bit ce ljepse svima, ponajvise tebi. Zamisli kakva je to divota biti konzistentan u stavovima.
|
|
Vrh |
|
|
BAN2020
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 vel 2022, 19:33 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Promatrač je napisao/la: Baš dobro kažeš, dugo nisam vidio kuknjavu kao na zadnje dvije stranice, i to nakon što podataka po kojima je naš pad zaustavljen, čak malo i rastemo, a oni imaju pad rođenih od skoro 20% u 5 godina. Vitalni indeks im je skoro na našoj razini (dakle loš) i imaju negativni migracijski saldo od bar 40-50K godišnje. Podsjećam na ove podatke koje sam stavio prije cca 8-9 mjeseci. Povećanje BiH državljana u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Ovo nisu Hrvati, jer mi odlazimo preko RH dokumenata, ali osim Bošnjaka ima vjerojatno i nešto Srba.
2016 2017 2018 2019 2020 Njemačka 4.585 8.390 9.545 12.770 8.070 Hrvatska 1.426 2.191 6.717 7.625 3.424 Slovenija 2.905 4.033 9.630 10.930 6.888 Austrija 1.810 1.781 1.585 1.689 1.280 8.916 14.614 25.892 31.325 18.382
Ovo su službeni podatci zavoda za statistiku navedenih država, vjerojatno ima i onih na crno + gdje su još sve ostale države, tamo je isto bar +15 000 godišnje. Podataka za 2021 još nema, ali očekujem iste brojke kao za 2019.
Ukratko znači: -100K u 5 godina u ove 4 države, za očekivati je još -30K u ovoj godini - bar 50K u ovih 6 godina prema ostalim državama svijeta
Dakle, skoro -200K u 5-6 godina (od kojih se bar godinu i pol nije moglo puno iseljavati zbog korone).
Što se tiče podataka po općinama po narodima, oni izlaze tamo sredinom godine, tako da konkretno za Ramu i ovih 41, ne znamo ništa više. Ali zadnjih 5 godina imamo prosječno 75% rođenih, a takav nam je i udio bio na lokanim izborima, tako da zbog ove dvije stvari ne mogu dijeliti paniku sa kolegama. Neće Bošnjaci preuzeti Ramu sa 14 rođenih, kao što nećemo ni mi Fojnicu sa 8 koliko smo imali tamo prošle godine. Jednostavno, to je sve premalo.
75% rođenih Od 41. Golemo. Jesi ti svjestan koji to minimaliziraš da je prazan prostor Rame za Muslimane ko ranjeni gnu za gladnog lava. Nitko o tome ne priča al slična je stvar s Kupresom. Lani je od 20 rođenih 4 Muslimana. Kad su oni imali takav omjer. Evo baš me zanima ako Planina može stavit rođene za Kupres kroz godine Uskoplje su već riješili. Koliko ono lani 22 rođena Hrvata u Uskoplju. Završena priča. Još da Ramu riješe i to je to. I Hercegovina odvojena od Bosne što se tiče Hrvata to je strateški plan. Ovdje se podcjenjuje Muslimane kao glupe Muje ali oni imaju plan. Misliš da je ova tvornica iz Travnika eto slučajno u muslimanskom selu. Dat će im i veće plaće nego su uobičajene i još će ih uzeti iz tvog poreza. Oni sve rade strateški. I ubijanje hrvatskih povratnika u Travniku i ubijanje cijele obitelji Anđelić u Konjicu. To nisu čini luđaka, to su strateški čini sa svojim ciljem. I ka odvoje Ramom i Uskopljem hrvatske krajeve u Bosni od onih u Hercegovini odrađivanje enklava u SB će bit igrarija. Kažu krenuo je kod njih egzodus. Je ali naš nije stao a oni imaju na klupi rezerve a mi nemamo. Ako u Rami broj rođenih Hrvata padne pet puta za 20 godina ako to nije za crveni alarm onda ne znam što je. Al mi Ramci nisu jasni. Da gledaju ovu muslimansku ikebanu na mjestu načelnika koji provodi muslimansku politiku. A u ratu bili tako žestoki i prežestoki nekad. Oni radni vodovi sastavljeni od Muslimana pretežno iz Rame nisu htjeli iz naše brigade ko dite materi od suknje jer im nitko čvoku ni šamar nije dao a na Makljenu makljanje. Degenek pa kopaj. Pa opet degenek pa kopaj. I tako iz dana u dan. Spavali su skupa s nama u školi u Gračacu, imali svoju sobu, samo smo stražu po noći držali pored sobe, to se ipak moralo, pa kad bi htio netko u WC onda je morao pitat stražara. Kad je mene bio red za stražu iziđe jednom neki brko 30- eset i kusur godina, nastavnik pita me može li u WC, klasika i kad se vraćao, reko sjedi, zapali. I sjedne i zapali čovjek i krene pričat kako je kod nas banja, nitko ne tuče, toplo, jedu šta i mi a rekli im kad su ih slali k nama. .sad idete kod Duvnjaka , sve će vas poklat, to su najveće ustaše. Mi se veli, pozdravili sa životom, kad ono banja. Najgore je veli, što sad idu opet na Makljen. I džaba ti osvajanje Hera i ginjenje po Crnom Vrhu i Makljenu ako ćeš to sad pustit. I slušanje Radio Sarajeva svaku dan kako Here odolijevaju ustaškoj navali i kad nikakvih borbi oko sela nije bilo i Alijinu " Pale su herojske Here" kad se nije oglašavao javno i kad su padala cijela područja i gradovi. I pokolj u Uzdolu koji je izvršen iz Hera i gdje sudjelovao i poginuo imam iz Hera. Džaba i nama lomatanje godinu dana po brdima oko jablaničkog jezera na koje i koza stavi x-prekriženo. To me se i emotivno tiče. Tamo sam godinu dana najlipše mladosti ostavio a neki i živote. U jednoj FB grupi di ima običnih ljudi ali i političara bivših i sadašnjih kad sam pitao što se događa u Rami, jedan Ramac mi je odgovorio. Načelnik je lutka u muslimanskim rukama. Džematlije i imami su zadovoljni Jozom. Pa što rade Ramci. Što radi taj Cvitanović iz 90- ke. Al kad sam vidio onaj Janšin plan za podjelu Bosne di Hrvatima propada samo ZHŽ i veći dio HNŽ a HBŽ cijela Muslimanima osim par duvanjskih sela na jugu općine a o SB nema ni govora malo mi je jasnije. I demografski slom HBŽ i ovo u Rami i Uskoplju. Ako bi to bilo, treba u gerilu ali protiv hrvatske vlasti i onoga tko bi to potpisao ko De Lavera kad je digao ustanak i proglasio izdajnikom Michaela Collinsa kad je pristao da Ulster pripadne Britancima Nije baš tako, Uskoplje nisu rješili već su uvijek bili većina i to u omjeru približno 2/1. (Ne znam jesu tu bili višegodišnji podaci za Uskoplje kao za druge općine). Od kud će riješiti praznu Ramu, iz praznog Konjica, iz Uskoplja ili Bugojna iz kojih masovno odlaze u Sarajevo. 4 rođena muslimana u Kupresu? Pa što, jedna godina ne određuje ništa, oni su u Kupresu eutanazirani isto kao i u Livnu i TGu. Ako Uskoplje i smatraju svojim, Kupres i Ramu sigurno nesmatraju. Mi smo stali sa iseljavanjem, i kako vi neki nemožete shvatiti da svi naši koji su ostali su isto mogli otići a svi njihovi koji su još tu su tu zato sto nisu uspjeli otići, čekaju vize i traže način da se izvuku. Mi imamo zdravu ZHŽ i očekivati je da će se gospodarska aktivnost po malo prelijevati u susjedne općine, sto se i događa ali ne može nista odjednom. Ne možemo nikako biti zadovoljni sa Ramom, tu se svi slažemo, tu treba nešto poduzeti čim prije, netko je tu rekao da ih je puno otišlo u Dubrovnik, sad sam to čuo i od jednog svojeg majstora iz Rame, spominje 2 tis, ne znam jel to moguće. Imamo razloga strepiti za VT i NT, ali to ćemo tek vidjeti narednih godina kad budemo vidjeli kakve su posljedice njihovog iseljavanja.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 vel 2022, 01:59 |
|
|
Evo za Kupres
Kupres
1999. 1 M : 27 H 2000. 29 H 2001. 38 H 2002. 31 H 2003. 33 H 2004. 34 H 2005. 1 M : 19 H 2006. 1 M : 21 H 2007. 22 H 2008. 2 M : 16 H 2009. 2 M : 18 H 2010. 1 M : 18 H 2011. 1 M : 20 H 2012. 1 M : 16 H 2013. 1 M : 21 H 2014. 2 M : 19 H 2015. 14 H 2016. 23 H 2017. 1 M : 15 H 2018. 1 M : 33 H 2019. 3 M : 8 H 2020. 4 M : 16 H 2021. 15 Ukupno
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 vel 2022, 02:06 |
|
|
Planina je napisao/la: Evo za Kupres
Kupres
1999. 1 M : 27 H 2000. 29 H 2001. 38 H 2002. 31 H 2003. 33 H 2004. 34 H 2005. 1 M : 19 H 2006. 1 M : 21 H 2007. 22 H 2008. 2 M : 16 H 2009. 2 M : 18 H 2010. 1 M : 18 H 2011. 1 M : 20 H 2012. 1 M : 16 H 2013. 1 M : 21 H 2014. 2 M : 19 H 2015. 14 H 2016. 23 H 2017. 1 M : 15 H 2018. 1 M : 33 H 2019. 3 M : 8 H 2020. 4 M : 16 H 2021. 15 Ukupno Ako već nisi postao, volio bih vidjeti Kiseljak.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 vel 2022, 02:09 |
|
|
Kiseljak
1999. 75 M : 201 H 2000. 92 M : 160 H 2001. 77 M : 136 H 2002. 85 M : 129 H 2003. 75 M : 116 H 2004. 83 M : 117 H 2005. 77 M : 96 H 2006. 92 M : 113 H 2007. 91 M : 107 H 2008. 82 M : 90 H 2009. 91 M : 92 H 2010. 81 M : 103 H 2011. 73 M : 89 H 2012. 73 M : 147 H 2013. 71 M : 96 H 2014. 50 M : 108 H 2015. 52 M : 72 H 2016. 89 M : 72 H 2017. 76 M : 94 H 2018. 71 M : 74 H 2019. 54 M : 81 H 2020. 62 M : 65 H 2021. 132 Ukupno
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 vel 2022, 02:28 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Planina je napisao/la: Kiseljak
1999. 75 M : 201 H 2000. 92 M : 160 H 2001. 77 M : 136 H 2002. 85 M : 129 H 2003. 75 M : 116 H 2004. 83 M : 117 H 2005. 77 M : 96 H 2006. 92 M : 113 H 2007. 91 M : 107 H 2008. 82 M : 90 H 2009. 91 M : 92 H 2010. 81 M : 103 H 2011. 73 M : 89 H 2012. 73 M : 147 H 2013. 71 M : 96 H 2014. 50 M : 108 H 2015. 52 M : 72 H 2016. 89 M : 72 H 2017. 76 M : 94 H 2018. 71 M : 74 H 2019. 54 M : 81 H 2020. 62 M : 65 H 2021. 132 Ukupno au jebote ni ovdje nismo u nekom normalnom vodstvu s obzirom da imamo 65 % u općini ... Nemoj više stavljat podatke majke ti .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 vel 2022, 08:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76889 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nemamo 65% u općini nego 57%, po popisu.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 vel 2022, 09:15 |
|
|
Mislim da je pogrešno stavljati podatke od 1999. godine. Tada je po hrvatskim područjima, npr Kiseljak bilo i dosta izbjeglica. Treba računati negdje od 2004-2005 kada je proces povratka završen.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Urbanist i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|