HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 13:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88869 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 3555  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 27 kol 2013, 13:08 

Jel' stora konačno došao na ono o čemu svi ostali pričaju već dve godine?

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:11 

Ovaj stora je smjehotresan :D

Jadi moji lik kao da ima amneziju, veze nema šta pisao kad se registrovao ovdje.

istocna-bosna-i-podrinje/zvornik-t6648-50.html

Multikulti sredina, povratak 90% :D

A sad likuje i kalkulira ciframa.Da nekog on prosvijetli.

Citat:
Dakle povratak u Zvornik je preko 90%. Zvorni je najmultetničnija sredina nesretne države!
Zvornik je grad sa najvećom gustinom naseljenosti u državi, govorim o gradskoj zoni,na jednom relativno malom prostoru živi oko 30 000,u cijeloj opštini nešto ispod 70 000.

Oko 19000 Bošnjaka se vratilo. Međutim treba znati da kada se govori o povratku,tu se moraju ubrajati i dvije opštine koje više nisu u sastavu prijeratne opštine Zvornik (Sapna,FBIH i Osmaci,RS).U ove dvije opštine imamo još oko 10 000 Bošnjaka povratnika. Pri tome treba istaći,kako je popis 91e bio isključivo namješten,pa su se cifre za opštinu Zvornik nerealno povećavale,brojala je pazite više od 80 000,što jednostavno prostom logikom nije bilo moguće! Danas je sama gradska zona duplo brojnija,a i izgrađenija,da ne govorim o nekim novim naseljima i selima ;) Dakle nekome je bilo u interesu da namjerno svjesno povećava brojke,prepoznaće se.

:sega

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:18 

Za sada mogu samo osnovnu cifru saopštiti za opštinu Zvornik (ostali podaci kojih je u složenoj strukturi Zvornika mnogo) ostale podatke kasnije,jer još uvijek se provjeravaju i ne treba trčati pred rudu.

Odmah da kažem da su svi podaci zasnovani na osnovu upisa stanovnika u opštinu, nacionalne izjašnjenosti istog. Kao reper se uzima i izlaznost na nacionalnom principu (sve uredno) na lokalu 2012e + svi oni koji su u proteklih 12 mjeseci,a imaju objekat u Zvorniku bili u istome, naravno uz + za ovih 17 godina broj rođenih po nacionalnoj strukturi,a koji nisu ulazili u glasački ciklus prethodno + jedan dio Bošnjaka koji ima dokumenta i koji su izvršili povrat imovine a ne žive u Zvorniku,a vrlo moguće da će se ipak izjašnjvati za Zvornik...

Da ne davim jer zbilja nije se radilo ni o kakvim manipulacijama jer one nikome ništa ne donose.

Opština Zvornik

Između 63500-66000
SRBA = 50800- 52000 = [b]80% & 78,8%
BOŠNJAKA = 12700 - 14000 [/b]

Gradska zona (uže jezgro + Divič,Karakaj+Meterize,Kula Grad (Đurđevgrad) su sledeći. Tu je evidentno udio Bošnjaka puno manji nego na nivou opštine.

* U samoj opštini Zvornik na osnovu cifara koje sam iznio izjasniće i oko 4000-5000 onih kojima trenutno Zvornik nije stalno mjesto prebivališta, ali imaju državljanstvo i vezu sa istim (odnos Srbi - Bošnjaci je tu negdje 49-51%)

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:27 

storaB je napisao/la:
Opština Zvornik

Između 63500-66000

Minus 10-15 000 i tu je negde. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:30 

p.s. Vujadine ima ih u Zvorniku više od 7,5, ne mnogo ali ima ih više. Konačnu cifru ipak daju Bošnjaci sa državljanstvom i nekretninom u Zvorniku,a sa prebivalištem u drugoj opštini,radi se o brojci 2500-3000. Samim time je i njihov broj veći, inače teško da bi bez istih njihov broj u Zvorniku dostigao 10k... Što je za mene iznenađenje. Naravno treba uzeti još neke parametre u igru. Smrtnost. Cijenim da je u proteklih 11 godina (dakle kada je počeo masovni povratak) oko 2100-2600 Bošnjaka umrlo. A naravno i dosta je slučajeva onih koji su otišli u veće sredine, nakon što su se vratili + vratili se na posljeratna prebivališta i sva dokumenta ponovo prebacili na recimo Sarajevo,Kalesiju,Gradačac, takvih je sigurno ne manje od 2500.

p.s. Sarajko i dalje stojim iza svih svojih riječi, samo sam izgleda bio optimista kada sam rekao da se radi o 90%, radilo se po svoj prilici o 80...%. Ne likujem, iznenađen sam, možda čak i prijatno.

p.s. Jagnje, vaše prognoze, kao i još nekih o ukupnom broju nisu se ispostavile tačnim (dobro ajde,sačekaćemo popis i rezultate istog da se potvrde moje riječi),doduše u ukupnoj brojci igra i nekih 5-6k Zvorničana sa strane.... ;)

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:33 

Ja kontam saopštiće da ima nekih 300 Bošnjaka kad ono..

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:34 

storaB je napisao/la:
p.s. Vujadine ima ih u Zvorniku više od 7,5, ne mnogo ali ima ih više. Konačnu cifru ipak daju Bošnjaci sa državljanstvom i nekretninom u Zvorniku,a sa prebivalištem u drugoj opštini,radi se o brojci 2500-3000. Samim time je i njihov broj veći, inače teško da bi bez istih njihov broj u Zvorniku dostigao 10k... Što je za mene iznenađenje. Naravno treba uzeti još neke parametre u igru. Smrtnost. Cijenim da je u proteklih 11 godina (dakle kada je počeo masovni povratak) oko 2100-2600 Bošnjaka umrlo. A naravno i dosta je slučajeva onih koji su otišli u veće sredine, nakon što su se vratili + vratili se na posljeratna prebivališta i sva dokumenta ponovo prebacili na recimo Sarajevo,Kalesiju,Gradačac, takvih je sigurno ne manje od 2500.

Ti ljudi neće biti popisani kao stanovnici opštine Zvornik, jer u njoj nisu stalno prisutni
duže od godinu dana.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:34 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
storaB je napisao/la:
Opština Zvornik

Između 63500-66000

Minus 10-15 000 i tu je negde. :zubati

slika

:smijeh :kava

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:37 

nadolazeći popis biti će podložan velikim manipulacijama, u najvećoj mjeri od strane muslimana stoga se nemojte čuditi ako ih u zvorniku bude i 20 000

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:40 

Vujadin je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Ti ljudi neće biti popisani kao stanovnici opštine Zvornik, jer u njoj nisu stalno prisutni
duže od godinu dana.

Biće. ;) Šefika iz Kozluka je izvršila povrat imovine, izvadila ličnu kartu i preselila u komšiluk u Kalesiju. Tamo joj bolje, u Kozluk povremeno svrati reda radi, ne plaća nikakve račune u istome, sve to čini u Kalesiji,ali Šefika se vodi na opštini Zvornik i tu je ostvarila pravo glasa. Gospoja Šefika ima pravo da se izjasni na popisu kao zvorničanka,bez obzira što godinama nije stanovnica istoga,barem praktično. Naravno, stvar je ličnog izbora. Isto tako imaš nekoliko srpskih sela,gdje ljudi dođu na godišnje odmore,ili su sezonci pa na bauštelu idu po Zapadu,sela zjape poluprazna,ali oni su formalno državljani ove države i imaju svoju nekretninu u istoj. Možda sam malo opteretio u objašnjavanju,glavno = Zvornik je opština sa 5-6k onih koji su manji dio godine u istome, ali i koji se vode u katastru,registru, opštinskom spisu. Imamo i jedan drugi tip ljudi,povratnika, svoja glasačka i drug prava ostvaruju a žive na teritoriji opštine Zvornik.... Tako da kažem, 14k je maximum maximuma, puno realnija je brojka kad se sve sabere 12,5-12,7k,naravno uz 2,5k do 3k onih koji sa strane ulaze u cifru.

Vrh

Vujadin je napisao/la:
U Doboju i Prijedoru po 9.000.

U Doboju ih je možda toliko prijavljeno, ili se radi o nekoj statistici koja nema veze sa pravim stanjem.Uglavnom žive u dvije prigradske favele, jedina nada im je heroin, ostavljeni od "braće" sa one strane entitetske linije.Najvise štuju načelnika a zatim Alaha, iako je zaposlio samo hodzinu kćerku(načelnik ne Alah), i još par kurvi islamske vjeroispovjesti sa kojima orgija sa potpredsjednikom RS-a E.S.Opšte je poznato da ga najviše uzbuđuje miris orijentalne vagine.Ali eto nisu ni to iskoristili, tako da od te cifre od nekoliko hiljada radi otprilike 100(sto)ljudi.Ostatak ide na bauštelu po susjednim federalnim opštinama, ili živi od onog što upecaju na rijeci ili im doture iz inostranstva.

Vrh

storaB je napisao/la:

Nešto je smešno? :neznam

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:43 

storaB je napisao/la:

Nešto je smešno? :neznam

Pa tvoja procjena je smješna. Digresiraš čovjeku koji maltene ima koncizne podatke sa odstupanjem od max 1%... Pri tome, snižavaš cifru za oko 20% kad je ukupan broj u pitanju... Još se obrađuju neki podaci za gradsko jezgro i ostalo,čisto da ne bude zabune.. Jagnje sumnjaš u moje oči, računanje, ili iskaz? Ili možda posjeduješ neki vjerodostajan papir za koji niko u opštini ne zna? :neznam

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:48 

RuKa RuCi je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:
U Doboju i Prijedoru po 9.000.

U Doboju ih je možda toliko prijavljeno, ili se radi o nekoj statistici koja nema veze sa pravim stanjem.Uglavnom žive u dvije prigradske favele, jedina nada im je heroin, ostavljeni od "braće" sa one strane entitetske linije.Najvise štuju načelnika a zatim Alaha, iako je zaposlio samo hodzinu kćerku(načelnik ne Alah), i još par kurvi islamske vjeroispovjesti sa kojima orgija sa potpredsjednikom RS-a E.S.Opšte je poznato da ga najviše uzbuđuje miris orijentalne vagine.Ali eto nisu ni to iskoristili, tako da od te cifre od nekoliko hiljada radi otprilike 100(sto)ljudi.Ostatak ide na bauštelu po susjednim federalnim opštinama, ili živi od onog što upecaju na rijeci ili im doture iz inostranstva.

Mislio sam za cijelu opštinu Doboj (znači i Kotorsko, Ševarlije, Sjenina..), ne za sam grad. Ali ako je cifra još manja, naravno da mi je drago što nisam u pravu. :D

Koliki je broj stalno prisutnih muhamedanaca u opštini Doboj po Vašem mišljenju?

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 13:58 

storaB je napisao/la:
Pa tvoja procjena je smješna. Digresiraš čovjeku koji maltene ima koncizne podatke sa odstupanjem od max 1%... Pri tome, snižavaš cifru za oko 20% kad je ukupan broj u pitanju... Još se obrađuju neki podaci za gradsko jezgro i ostalo,čisto da ne bude zabune.. Jagnje sumnjaš u moje oči, računanje, ili iskaz? Ili možda posjeduješ neki vjerodostajan papir za koji niko u opštini ne zna? :neznam

1. Moja procena ne može biti smešna na osnovu karte naseljenih mesta o. Zvornik (wtf?) a ni na osnovu misterioznih "konciznih podataka sa odstupanjem od max 1%". Jedino ako prijavite sve živo, mrtvo i Minhen bojne.

2. Broj rođenih i umrlih u zadnjih 15 godina mi daje za pravo, kao i broj redovnih glasača koji izlaze na birališta. Što su, uz broj dece u školama, verovatno jedini koliko-toliko pouzdani dostupni podaci koji znače nešto za procene, do popisa.

3. Uostalom, koliko logike ima da Zvornik (u predratnom obimu) ima 81 000 stanovnika. A da nakon kresanja dela teritorije opštine, promene metodologije popisa, teških ratnih gubitaka među srpskim stanovništvo, još težih ratnih gubitaka među muslimanskim stanovništvo i masovnog odlaska istog (a bilo ih je blizu 50 hiljada), te kontinuiranih migracija bilo u Bijeljinu, bilo u Bgd, Novi Sad itd što ni pozitivan pp ne može izravnati, sadašnji Zvornik ima 65 000 stanovnika?

Kao i kad je bila rasprava o teritoriji opštine, pričaš neutemeljene priče.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:00 

Uzeo sam u obzir i tih par sela oko Doboja.Njihovi stanovnici uglavnom žive vani, samo ljeti dolaze tu, valjda da se vode napiju.Kad se prolazi kroz ta sela ima se privid da tu neko živi u većem broju, ali to je samo kako sam rekao privid.Uglavnom su vani, stariji su tu, čekaju odlazak na onaj svijet.Bez bilo kakve perspektive, zaposlenja, u deset puta težoj situaciji od domaćih Srba.
Ne mogu sad tačno procjeniti koliko ih ima, ali ništa značajno.U samom gradu mi se čini da i ne postoje.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:20 

Izvinjavam se na of topiku i trol-upadu, storaB, šta znači reč "koncizno"? :D

I zašto tu reč dovodiš u vezu sa odsupanjima od 1%?

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:21 

Vidi srbadiye sto je se raskokodakala. :D

Uzjebani mali srpcici i pjeneca srpcad. Hihihihiihi

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:22 

RuKa RuCi je napisao/la:
Uzeo sam u obzir i tih par sela oko Doboja.Njihovi stanovnici uglavnom žive vani, samo ljeti dolaze tu, valjda da se vode napiju.Kad se prolazi kroz ta sela ima se privid da tu neko živi u većem broju, ali to je samo kako sam rekao privid.Uglavnom su vani, stariji su tu, čekaju odlazak na onaj svijet.Bez bilo kakve perspektive, zaposlenja, u deset puta težoj situaciji od domaćih Srba.
Ne mogu sad tačno procjeniti koliko ih ima, ali ništa značajno.U samom gradu mi se čini da i ne postoje.

Svaka čast!

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:22 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Samo nabacuje više komplikovanih reči u jednu rečenicu bez potrebe. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:27 

Samo nabacuje više komplikovanih reči u jednu rečenicu bez potrebe. :zubati

Nema veze, prođu te fore kod dosta ljudi. Ono kao "vidi kako je on načitan, koristi izraze koje ja ne razumem".

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:28 

Lebowski je napisao/la:
RuKa RuCi je napisao/la:

Svaka čast!

Srakazam i ironiju ostavi za ona dva Srbina u Gračanici :kava

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:34 

Vi ste baš usavršili traženje logičkih grešaka... dakako.
U pravu ste, ne može biti koncizno,ako je odstupanje. Ali su ta odstupanja kod bavljenja statističkim podacima demografije naših područja uvijek prisutna,samim time se nameću i na njih uglavnom se ni ne obraća pažnja procenat gore ili dole kod popisa ne znači ništa (barem u sredinama gdje se ne radi o razlici od nekih 0,00001%.

Uskoro podaci za gradsko jezgro.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:39 

storaB je napisao/la:

Vi ste baš usavršili traženje logičkih grešaka... dakako.
U pravu ste, ne može biti koncizno,ako je odstupanje. Ali su ta odstupanja kod bavljenja statističkim podacima demografije naših područja uvijek prisutna,samim time se nameću i na njih uglavnom se ni ne obraća pažnja procenat gore ili dole kod popisa ne znači ništa (barem u sredinama gdje se ne radi o razlici od nekih 0,00001%.

Uskoro podaci za gradsko jezgro.

Izbegavaj da koristiš reči kojima ne znaš značenje. Koncizno znači, što bi braća Anglo-Sasi rekli, "to the point", mada i u ingleškom ima izraz "concise". Znači, koncizno znači reći nešto bez suvišnih reči, a obuhvatiti ceo problem. Mada se ne koristi samo za izgovorene reči, nego, na primer, može da bude napisan i koncizan izveštaj

Ti si to pomešao sa reči "precizno". Te dve reči nisu sinonimi.

Dakako...

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 14:49 

Meni nije baš najjasnija bila ni upotreba termina "digresiraš".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88869 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 3555  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota, Tomba17 i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: