|
|
Stranica: 3305/3572.
|
[ 89296 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 11:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60172 Lokacija: DAZP HQ
|
lider30 je napisao/la: Sve vise se ZHK priblizava 1:3 sa Sarajevskom zupanijom i 1:2 sa Tuzlanskom zupanijom u broju rodjenih. Jos da je Citluk (koji je prirodno dio zapadne Hercegovine) unutar ZZH, gdje bi bio kraj. Pravi baby boom, a ja se nadam da je to tek početak obnove.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 11:54 |
|
|
Baby boom a u susjednom Tomislavgradu ako sam dobro vidio samo 5 rođenih. Potop u općini koja graniči sa mitskim ZHŽ i Dalmacijom.
Potop, a ZHŽ poduzetnici ne mogu nalaziti radnu snagu kod sebe, pq nek otvaraju podružnice u Tomislavgradu. Tomislav i Livno moraju biti beton!
Kolaps!
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 12:32 |
|
|
Nije ZHŽ kriv za kolaps HBŽa. Krivi su sami ljudi iz HBŽa. Tisuće milijunaša iz Livna i TG ima po svijetu. Nitko ništa ne djeluje
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 13:17 |
|
|
naselit će sve to ZHŽ.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 13:23 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Baby boom a u susjednom Tomislavgradu ako sam dobro vidio samo 5 rođenih. Potop u općini koja graniči sa mitskim ZHŽ i Dalmacijom.
Potop, a ZHŽ poduzetnici ne mogu nalaziti radnu snagu kod sebe, pq nek otvaraju podružnice u Tomislavgradu. Tomislav i Livno moraju biti beton!
Kolaps! Već sada skaču cijene kvadrata po ZHŽ, doć će na red i Tomislavgrad skupa s Livnom. Samo da ih je pošteno cestovno povezati sa Sinjom i samim time ostatkom Dalmacije kako dragi Bog nalaže.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 14:02 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Baby boom a u susjednom Tomislavgradu ako sam dobro vidio samo 5 rođenih. Potop u općini koja graniči sa mitskim ZHŽ i Dalmacijom.
Kolaps! Bitniji je kolaps u GVakufu,Jablanici,Konjicu,Petrovcu,DGG-u. = 18 rođenih Livno-Tomislavgrad=15 bez rođenih u Hrvatskoj
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 14:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 15:29 |
|
|
dudu je napisao/la: naselit će sve to ZHŽ. Djeluj na terenu, okani se možemiziranog lgbtq Zagreba!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 15:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39644 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Noname01 je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/lijep-prizor-u-odzaku-katolici-i-muslimani-skupa-obiljezili-veliki-petak-i-noc-ramazana/240329178?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=240329178&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status&fbclid=IwAR0NROGa-Gm83XuSDYVHF_dHyL3KHrZLrZjNyT9YYA7tLxUMP3T1GaVJFhQ
Ne znam što bih rekao. Moji Posavljaci nikako se pameti doznati,a zbog tog će i nestati. Jebalo ih "bosanstvo" Kakva je večera za Veliki petak kad je za sve katolike obvezan post i nemrs. Kakav je to katolik koji na najtužniji dan za sve kršćane ide na muslimansko sijelo. Od toliko dana iftara baš na Veliki petak, ti niti su katolici niti Hrvati.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 15:47 |
|
|
Noname01 je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/lijep-prizor-u-odzaku-katolici-i-muslimani-skupa-obiljezili-veliki-petak-i-noc-ramazana/240329178?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=240329178&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status&fbclid=IwAR0NROGa-Gm83XuSDYVHF_dHyL3KHrZLrZjNyT9YYA7tLxUMP3T1GaVJFhQ
Ne znam što bih rekao. Moji Posavljaci nikako se pameti dozvati,a zbog tog će i nestati. Jebalo ih "bosanstvo" Koliko vidim, ovo je sindrom dobrog dijela hrvatskog puka u Bosni, osim u par enklava koje su malo "oštrije". Ispravite me ako griješim, zato jesam tu. No dobro, razumijem ljude, žive u suživotu, ali s druge strane, dobro si rekao, budimo realni, nestat će. Ovo je kao da gledaš masovnu eutanaziju. Takvi se sigurno neće boriti za svoja prava. To što se vidi za stolom, to je zadnja generacija Hrvata koja sjedi tu. Ljudi jedu kraj zastave pod kojom su ubijani, kao neki prizor iz Igre Prijestolja. Takvi odgovaraju Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 15:55 |
|
|
ZHŽ polako naseljavat Livno, Kupres, Glamoč, Grahovo pa i sjevernije u Drvar i Petrovac. Mi iz Hrvatske polako počet kupovat zemlju i u Bihaću i Cazinu
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 16:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39644 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zahumlje je napisao/la: Noname01 je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/lijep-prizor-u-odzaku-katolici-i-muslimani-skupa-obiljezili-veliki-petak-i-noc-ramazana/240329178?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=240329178&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status&fbclid=IwAR0NROGa-Gm83XuSDYVHF_dHyL3KHrZLrZjNyT9YYA7tLxUMP3T1GaVJFhQ
Ne znam što bih rekao. Moji Posavljaci nikako se pameti dozvati,a zbog tog će i nestati. Jebalo ih "bosanstvo" Koliko vidim, ovo je sindrom dobrog dijela hrvatskog puka u Bosni, osim u par enklava koje su malo "oštrije". Ispravite me ako griješim, zato jesam tu. No dobro, razumijem ljude, žive u suživotu, ali s druge strane, dobro si rekao, budimo realni, nestat će. Ovo je kao da gledaš masovnu eutanaziju. Takvi se sigurno neće boriti za svoja prava. To što se vidi za stolom, to je zadnja generacija Hrvata koja sjedi tu. Ljudi jedu kraj zastave pod kojom su ubijani, kao neki prizor iz Igre Prijestolja. Takvi odgovaraju Sarajevu. Dok tim istima s kojima jedu smeta hrvatska zastava i tražili su da se skine s ulične rasvjete u Odžaku. Nek se odmah turkiziraju i onda mogu iftariti koliko hoće. U Mostaru tisuće na križnom putu na Hum, u Hercegovini križni put u svakom mjestu. Ovi umjesto da organiziraju križni put u Odžaku oni organiziraju iftar i prežderavaju se na Veliki petak.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 16:40 |
|
|
Što nisu bili nedavno skinuli zastavu negdje u SBŽ, u Travniku Vitezu na nekom nogometnom turniru pa se poslije slavilo s njihovom zastavom?
Ne znam, nisam iz Bosne, ne znam kako to tamo funkcionira s Hrvatima i muslimanima. Hrvati iz Bosne, koliko vidim, nestaju, što mi je žao jer mi je Bosna, bez uvrede, ljepša. Hercegovina mi je Dalmacija bez mora, a s mora sam. Krš i prevruće, a Neretva mi je prehladna za okupat se. Bosanci su dosta i plemeniti, ali mislim da će ih to i koštati opstanka, dok će Hercegovaca uvijek biti, oni su "divlji" ko i mi tu u Dalmaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 30 ožu 2024, 17:02 |
|
|
Zahumlje je napisao/la: Što nisu bili nedavno skinuli zastavu negdje u SBŽ, u Travniku Vitezu na nekom nogometnom turniru pa se poslije slavilo s njihovom zastavom?
Ne znam, nisam iz Bosne, ne znam kako to tamo funkcionira s Hrvatima i muslimanima. Hrvati iz Bosne, koliko vidim, nestaju, što mi je žao jer mi je Bosna, bez uvrede, ljepša. Hercegovina mi je Dalmacija bez mora, a s mora sam. Krš i prevruće, a Neretva mi je prehladna za okupat se. Bosanci su dosta i plemeniti, ali mislim da će ih to i koštati opstanka, dok će Hercegovaca uvijek biti, oni su "divlji" ko i mi tu u Dalmaciji. SBŽ je miješana županija,a Posavska bi trebala biti naša. Ali eto ovi naši pametni "Hrvati" sve rade da i to postane miješana i opet će optužiti Hercegovce. Stvar je da je zastava županije bila zastava Herceg-Bosne,pa su ju promijenili i stavili zelenu umjesto plave i grb šahovnica/ljiljani. Mene sramota kao nekog tko s jedne strane ima korijene odandje. Dok su Posavljaci(Hrvati)mahom stigli s Dalmatinskog i Hercegovačkog krša,muslimani su tu naseljavani s prostora Srbije(Šamac-Alija,Tihić) i sa oslobođenih prostora(Slavonija,Mađarska). Pa tako i moje prezime vuče korijene iz Dalmatinske zagore,Hercegovine,Livna itd,itd
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 13:57 |
|
|
dudu je napisao/la: naselit će sve to ZHŽ. Nemoj ovo shvatit kao neku provokaciju al stvarno bi volio upoznat škutora koji ima želju da seli u "gornje krajeve" Kad bi ovdje u Širokom samo iznio taj prijedlog istovremeno bi dobio etiketu da nisi zdrav...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 14:22 |
|
|
Diablo je napisao/la: dudu je napisao/la: naselit će sve to ZHŽ. Nemoj ovo shvatit kao neku provokaciju al stvarno bi volio upoznat škutora koji ima želju da seli u "gornje krajeve" Kad bi ovdje u Širokom samo iznio taj prijedlog istovremeno bi dobio etiketu da nisi zdrav... to je prirodan proces, toga je bilo i u prošlosti, u TG je uvijek bilo Posušaka, Gruđana i Širokobriježana, ako jedan Široki ima više rođenih od cijelog HBŽ-a, Petrovca, Konjica i Jablanice zajedno, onda je logično da će narod koji ima budućnost preuzimati te krajeve, kupit će zemlju, netko će se naseliti, netko napraviti vikendicu, potrebne su samo brze ceste da taj prostor približe.
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 14:43 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 468 Lokacija: Heronville
|
Da ce ZHZ ista naseliti osim Zagreba naravno da nije realno.
Ono sto je realno je da ce tvrtke iz ZHZ zbog manjka radnika, sto je vec sad slucaj, otvarati nove pogone u HBZ-u i HNZ-u.
|
|
Vrh |
|
|
nesorta
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 15:16 |
|
|
Zahumlje je napisao/la: Noname01 je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/lijep-prizor-u-odzaku-katolici-i-muslimani-skupa-obiljezili-veliki-petak-i-noc-ramazana/240329178?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=240329178&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status&fbclid=IwAR0NROGa-Gm83XuSDYVHF_dHyL3KHrZLrZjNyT9YYA7tLxUMP3T1GaVJFhQ
Ne znam što bih rekao. Moji Posavljaci nikako se pameti dozvati,a zbog tog će i nestati. Jebalo ih "bosanstvo" Koliko vidim, ovo je sindrom dobrog dijela hrvatskog puka u Bosni, osim u par enklava koje su malo "oštrije". Ispravite me ako griješim, zato jesam tu.No dobro, razumijem ljude, žive u suživotu, ali s druge strane, dobro si rekao, budimo realni, nestat će. Ovo je kao da gledaš masovnu eutanaziju. Takvi se sigurno neće boriti za svoja prava. To što se vidi za stolom, to je zadnja generacija Hrvata koja sjedi tu. Ljudi jedu kraj zastave pod kojom su ubijani, kao neki prizor iz Igre Prijestolja. Takvi odgovaraju Sarajevu. Evo ispravljam te jer griješiš. Nema manje ili više oštrijih mjesta i enklava, eventualno naivnijih pojedinaca. U stvarnom životu je drugačije od predođžbenih slika iz medija, tu svatko gleda svoju malu guzicu. Hrvatstvo u etničkim čistim mjestima se završava sa mahanjem zastavama i busanjem u prsa. Tu završava solidarnost i empatija sa onima koji su "manje sreće".
|
|
Vrh |
|
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 16:58 |
|
|
Razumijem, Samo nikada nisam vidio u Hercegovini u miješanim sredinama prejedanje na Veliki petak s muslimanima niti skidanje zastava zarad muslimana. Nešto ima puno naivnih pojedinaca tamo. Druge okolnosti, ali i drugi mentalitet, ćud. U pravu je korisnik noname01, "*ebalo ih bosanstvo".
|
|
Vrh |
|
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 17:52 |
|
|
S druge strane, lako je meni pametovati iz etnički čiste Hrvatske. No, ne vidim nikad ustupke od strane muslimana u multikonfesionalnoj Bosni po pitanju uklanjanja nacionalnih obilježja ili vjerske tolerancije. U pravilu, po pitanju potonjeg bude nešto servirano za medije i dokaz "građanluka". Također, primjećujem vjerski snobizam kod muslimana Bosne, gdje su učeni da je islam jedina ispravna vjera te gledaju na kršćane kao na nešto niže i prljavo. Ne znam jesu li to obrnute projekcije kompleksa zbog europskog pogleda na muslimane ili uistinu tako gledaju na vas kršćane u Bosni, vjerojatno kombinacija. Nadam se da će se Hrvati očuvati u SBŽ, ovi Posavci me, uzimajući u obzir da su toliko blizu Hrvatskoj, čude svojim ponašanjem.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 18:05 |
|
|
Zahumlje je napisao/la: S druge strane, lako je meni pametovati iz etnički čiste Hrvatske. No, ne vidim nikad ustupke od strane muslimana u multikonfesionalnoj Bosni po pitanju uklanjanja nacionalnih obilježja ili vjerske tolerancije. U pravilu, po pitanju potonjeg bude nešto servirano za medije i dokaz "građanluka". Također, primjećujem vjerski snobizam kod muslimana Bosne, gdje su učeni da je islam jedina ispravna vjera te gledaju na kršćane kao na nešto niže i prljavo. Ne znam jesu li to obrnute projekcije kompleksa zbog europskog pogleda na muslimane ili uistinu tako gledaju na vas kršćane u Bosni, vjerojatno kombinacija. Nadam se da će se Hrvati očuvati u SBŽ, ovi Posavci me, uzimajući u obzir da su toliko blizu Hrvatskoj, čude svojim ponašanjem. Hercegovina nema toliko miješanih sredina, no oni nek rade što hoće. Ta zajednička iftarenja u Hercegovini mogu samo u Abraševiću organizirat pod zastavom Jugoslavije. Osam ljudi max,tri halal Hrvata alternativca
_________________ Can't you hear the thunder? Better run, better take cover.
|
|
Vrh |
|
|
Revizija
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 31 ožu 2024, 18:55 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Zahumlje je napisao/la: Što nisu bili nedavno skinuli zastavu negdje u SBŽ, u Travniku Vitezu na nekom nogometnom turniru pa se poslije slavilo s njihovom zastavom?
Ne znam, nisam iz Bosne, ne znam kako to tamo funkcionira s Hrvatima i muslimanima. Hrvati iz Bosne, koliko vidim, nestaju, što mi je žao jer mi je Bosna, bez uvrede, ljepša. Hercegovina mi je Dalmacija bez mora, a s mora sam. Krš i prevruće, a Neretva mi je prehladna za okupat se. Bosanci su dosta i plemeniti, ali mislim da će ih to i koštati opstanka, dok će Hercegovaca uvijek biti, oni su "divlji" ko i mi tu u Dalmaciji. SBŽ je miješana županija,a Posavska bi trebala biti naša. Ali eto ovi naši pametni "Hrvati" sve rade da i to postane miješana i opet će optužiti Hercegovce. Stvar je da je zastava županije bila zastava Herceg-Bosne,pa su ju promijenili i stavili zelenu umjesto plave i grb šahovnica/ljiljani. Mene sramota kao nekog tko s jedne strane ima korijene odandje. Dok su Posavljaci(Hrvati)mahom stigli s Dalmatinskog i Hercegovačkog krša,muslimani su tu naseljavani s prostora Srbije(Šamac-Alija,Tihić) i sa oslobođenih prostora(Slavonija,Mađarska). Pa tako i moje prezime vuče korijene iz Dalmatinske zagore,Hercegovine,Livna itd,itd To je i normalno , kad se zna da je Odžak jako uporipte dajdži - .
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 01 tra 2024, 14:34 |
|
|
Shchepo je napisao/la: Da ce ZHZ ista naseliti osim Zagreba naravno da nije realno.
Ono sto je realno je da ce tvrtke iz ZHZ zbog manjka radnika, sto je vec sad slucaj, otvarati nove pogone u HBZ-u i HNZ-u. Davno su prošla vremena kad se letilo za zemljom dok za vikendice svejedno imamo Blidinje. HBŽ bi možda najlakse mogli naseliti Dalmatinci, naravno ako im se omogući brza cesta,tako da mogu neometano putovati do splita na dnevnoj bazi.
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 01 tra 2024, 15:29 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8266 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Izrazito interesantan tekst: https://zzotk.ba/istice-rok-za-izdavanj ... itimacije/Citat: U odnosu na broj osiguranih lica na području Tuzlanskog oko 5% osiguranih lica nisu podnijeli zahtjev za izdavanje e-legitimacije. E sad, ne mora značiti da ovih 5% nisu tu. Možda žive na selu u nekoj zabiti pa i ne znaju da trabaju. Ali ipak nalazim da je ovo interesantno.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 01 tra 2024, 15:41 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8266 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Evo šta na tu temu kažu u entitetskom zavodu Republike Srpske: Citat: U 2021. godini počela je podjela elektronskih zdravstvenih kartica osiguranih lica. Do kraja avgusta 2023. izrađeno je ukupno 1.051.514 kartica a osiguranim licima je uručeno 934.247 elektronskih kartica.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|