|
|
Stranica: 3343/3555.
|
[ 88867 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 01 svi 2024, 18:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39373 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Dobro, ali jesi siguran da je to potpuno dobra ideja
Pronađi neki sličan primjer jedne nacije koja je podijeljena između različitih država
Srbija i Crna Gora (Sandžak) Kurdi
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 01 svi 2024, 22:42 |
|
|
do 4000 strane teme ocekujem da Nijemci doseljavaju na rad u Kakanj i Tesanj, i svedjani takodje
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 01 svi 2024, 22:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Dobro, ali jesi siguran da je to potpuno dobra ideja
Pronađi neki sličan primjer jedne nacije koja je podijeljena između različitih država
Srbija i Crna Gora (Sandžak) A onda srpski Sandžak opet podijeljen kroz dvije oblasti, tako da i ne postoji.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 00:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76677 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Podjela na naselja iz doba Jugoslavija postala su žestoko zastarjela, sada već 40 godina stara. Ne reflektiraju razvoj učinjen u zadnjih 40 godina. Primjer: Trn (2,487 na popisu 2013), općina Široki Brijeg Treba mijenjati granice naselja i spojiti Široki i Trn u jedno naseljeno mjesto, s danas vjerojatno preko 10 000 stanovnika, ukoliko se ne želi imati dva grada na prostoru općine Široki Brijeg. Drugi primjer je Ljubuški i Humac. Međugorje i Bijakovići. Orašje i Donja Mahala. Itd itd Mostar je naravno najbizarniji, ali tu vjerojatno ne bi došlo do kompromisa zbog politike.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 00:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8216 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Nego, kako objasnjavate te vize koje se vade u Srbiji. Naime kada se uporede podaci sa zadnja 2 popisa i uzme u obzir negativni prirodni prirastaj ispada da Srbija ima jako malo iseljavanje iz zemlje. Puno puno manje nego sto se tih viza izda u Srbiji. Provjerite to malo.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 00:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76677 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nebula je napisao/la: Nego, kako objasnjavate te vize koje se vade u Srbiji. Naime kada se uporede podaci sa zadnja 2 popisa i uzme u obzir negativni prirodni prirastaj ispada da Srbija ima jako malo iseljavanje iz zemlje. Puno puno manje nego sto se tih viza izda u Srbiji. Provjerite to malo. Ti zaista uzimaš podatke na 2 popisa udaljena 10 godina, kao a) točne i b) usporedive? Metodologije na svaka dva popisa su različite, a da ne govorimo o toleriranju upitnih prebivališta. To se vidi i na primjeru Hrvatske (koja je mijenjala metodologiju), Makedonije (također mijenjala metodologiju) itd. Stalno se baviš numerologijom i statističkim manipulacijama (tvoja najdraža manipulacija je da iskonstruiraš trend, tako da tendenciozno rukom izabereš početnu godinu intervala i zadnju godinu intervala, da bi pokazao “pad” ili “rast”). To su najjeftiniji trikovi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 01:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ulažem prigovor, to je rizično. Sigurnije je pratiti provjereni primjer Sandžaka, 50% muslimana ide Vučiću, recimo Sarajevo, Tuzla i Goražde, koliko je to %. Srbi naravno ne žele nisu ludi, ali moraju shvatiti da se svi trebamo podjednako žrtvovati za mir i stabilnost. Šta fali, muslimani u Sandžaku izgledaju sretni.
Može i: Sarajevo samostalno Srbija TK i Goražde ostalo Hrvatska Dvije i pol muslimanske županije u Hrvatskoj od 24-25 županija. To zvuči ok. Kroatizacija područja.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 01:50 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ulažem prigovor, to je rizično. Sigurnije je pratiti provjereni primjer Sandžaka, 50% muslimana ide Vučiću, recimo Sarajevo, Tuzla i Goražde, koliko je to %. Srbi naravno ne žele nisu ludi, ali moraju shvatiti da se svi trebamo podjednako žrtvovati za mir i stabilnost. Šta fali, muslimani u Sandžaku izgledaju sretni.
Dobro, ali jesi siguran da je to potpuno dobra ideja Pronađi neki sličan primjer jedne nacije koja je podijeljena između različitih država Npr Kurdistan Imat ćeš Muslimane i s jedne i s druge strane granice stalno pokušavajući se ujediniti Hrvatska i Srbija bi morale angažirati golemi sigurnosni aparat da bi to držali pod kontrolom. Ili bi se dogodilo da se s jedne strane da autonomija ili nezavisnost, a s druge strane da imaš željeznu čizmu Kurdistan može tako bit, jer ga nijedna država ne želi priznat i poduprijet. Tj Turci i Iranci su vrijedniji za saveznike nego nezavisni Kurdistan Što se Muslimana tiće, oni s druge strane nemaju Tursku i Iran već male i nebitne Srbiju i Hrvatsku koje su i same dugo bile sukobljene Turska i Iran koji su regionalne sile i lideri s raznim proxyjima, i od kojih svaka ima 80M Hrvatska i Srbija imaju 4M i 6.5M. Nisu regionalne sile i ovise o raznim vjetrovima velikih sila Kurdi su mlado stanovništvo. Ovi su penzići. Ti ozbiljno misliš da će netko od njih ići u kamikaze za Islambosnu? Pa ne bi bježali u Dojčland da im je to namjera.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 09:44 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8216 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
ukratko: nema objasnjenja, u sve statistike sumnjamo...
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Revolucionar
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 09:58 |
|
|
Nebula je napisao/la: Nego, kako objasnjavate te vize koje se vade u Srbiji. Naime kada se uporede podaci sa zadnja 2 popisa i uzme u obzir negativni prirodni prirastaj ispada da Srbija ima jako malo iseljavanje iz zemlje. Puno puno manje nego sto se tih viza izda u Srbiji. Provjerite to malo. U Srbiji je popis stanovnistva odrzan 2022. godine nakon sto su se mnogi ljudi vratili u zemlju tokom korone. To se najbolje vidi u nekim mestima u istocnoj Srbiji (na primer, Veliko Gradiste, tradicionalno iseljenicki kraj). Veliko Gradiste:Popis 2011 ---------- 17.610 Popis 2022 ---------- 15.455 Prirodni Prirastaj --- -2.443 Migracioni Saldo ------ +288
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 10:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nebula je napisao/la: ukratko: nema objasnjenja, u sve statistike sumnjamo...
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Ova naša opuštenost na ovoj temi dosta govori. Više se nitko ne boji bošnjačke demografske ekspanzije. Bošnje će bit sretni ako zadrže prostore koje kontroliraju jer trenutno su im oni upitni a ne hoće li i kad "zauzet Bosnu". Ja samo vidim udarce koje SDA politika dobiva i ne vidim za njih niti jedno svjetlo na kraju tunela. Samo tunel, poput Hranjena, zapeli na pola, nigdje ne vodi. No, sikiriki, i ovo što ima mladih Bošnji ćemo pohrvatit, ili bar europeizirat, što je ionako poprilično slično. A to izaziva jezu u svakog klanjača.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 10:46 |
|
|
Radne vize se ne produzuju u hambasadi DE u Sarajevu, turisticke vaze se produzuju i vaze ako se ne varam 3 mjeseci, pri cemu je vlasnik iste duzan otici iz Njemacke u roku tri mjeseca, sto i jeste sustina turisticke vize.
Radna viza je trajna, dugotrajna, i produzuje se na licu mjesta. Long term rezident opcenito EU politika.
Pojma nemas, drzi se fzz frizeraja.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 11:06 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kurdi su mlado stanovništvo. Ovi su penzići. Ti ozbiljno misliš da će netko od njih ići u kamikaze za Islambosnu? Pa ne bi bježali u Dojčland da im je to namjera.
I bogatiji su išli u kamikaze Samo vidi koliko je se sinova doktora ili inžinjera iz Londona ili Pariza pridružilo ISIL-u Dovoljan bi pritisak svakoga napravio ludim Pogotovo kad ti dvije “dušmanske” zemlje podijeli zemlju na pola Da Sarajevo piše ćirilicu, a da Zenica diše zapadni zrak Najsličniji primjer bi bila podjela NDH Gdje s jedne strane imaš Nijemce i njihov način vlasti, a s druge Talijani i njihov način vlasti S jedne strane progoniš Židove do temelje, s druge strane ti vlada potpuni kaos i bezvlađe
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 11:20 |
|
|
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Pa i po tvojim podacima Bošnjaci nemaju demografsko širenje, niti će išta poklopiti. Eventualno i možda, Hrvati mogu padati brže u SBK i tako muslimani relativno rasti, tu ćemo vidjeti što će biti. Sve ostalo teško.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 11:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nebula je napisao/la: ukratko: nema objasnjenja, u sve statistike sumnjamo...
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Pa i po tvojim podacima Bošnjaci nemaju demografsko širenje, niti će išta poklopiti. Eventualno i možda, Hrvati mogu padati brže u SBK i tako muslimani relativno rasti, tu ćemo vidjeti što će biti. Sve ostalo teško. On se samo tješi da će za par desetljaća tu još biti Bošnjaka da osnuju Bošnjakistan. A to je vrijeme već davno prošlo...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 12:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nebula je napisao/la: ukratko: nema objasnjenja, u sve statistike sumnjamo...
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Pa i po tvojim podacima Bošnjaci nemaju demografsko širenje, niti će išta poklopiti. Eventualno i možda, Hrvati mogu padati brže u SBK i tako muslimani relativno rasti, tu ćemo vidjeti što će biti. Sve ostalo teško. Hrvati ("plavo") su skoro pa jednaki vlasnici zemlje (1325 km2) u SBK kao i Muslimani (1351 km2). Srbi (517 km2). "zeleno"=Muslimani, "crveno"=Srbi, "žuto"=općinska/gradska imovina Zemljišna karta BiH iz 1992. godine. Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 12:12 |
|
|
Sve to oni pricaju od 1996. godine a jos intenzivnije su 1990. mislili, tada su predvidjali da do 2000. postaju uvjerljiva vecina od makar 60% u BiH.
Jos do korone su tvrdili da su Hrvati i Srbi gotovi a bosnjaka ima dva milijuna i vise.
Prosto im je to jedina taktika, drugu nemaju, jedino poklapanja koje snivaju je demografsko. A ekonomija im se zasniva na narko kartelima. Cudni ljudi, zabodu glavu u pijesak i pretvaraju se da zive alternativnu stvarnost. Eto sad se bosnjaci vracaju iz Njemacke, koji je to mozak da vjeruje u takve gluposti. Razumijem onu budalu iz Chicaga, taj nije normalan i ne zivi u BiH pa ne zna ni sto se dogadja i kakvo je stanje, ali ovi sto zive u BiH to je vec poseban slucaj odsustva realnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 14:18 |
|
|
SBŽ je naš prostor, tko njega svojata nisu mu svi doma.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 20:15 |
|
|
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Pa i po tvojim podacima Bošnjaci nemaju demografsko širenje, niti će išta poklopiti. Eventualno i možda, Hrvati mogu padati brže u SBK i tako muslimani relativno rasti, tu ćemo vidjeti što će biti. Sve ostalo teško. Moze li se pisati o demografiji i o podacima iako niko se ne siri i ne poklapa? Mora li vecina teme biti offtopic? Ako se nema sta pisati o temi ima drugih tema. Ne razumijem.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 02 svi 2024, 23:52 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa i po tvojim podacima Bošnjaci nemaju demografsko širenje, niti će išta poklopiti. Eventualno i možda, Hrvati mogu padati brže u SBK i tako muslimani relativno rasti, tu ćemo vidjeti što će biti. Sve ostalo teško.
Moze li se pisati o demografiji i o podacima iako niko se ne siri i ne poklapa? Mora li vecina teme biti offtopic? Ako se nema sta pisati o temi ima drugih tema. Ne razumijem. Tema je usko vezana za poklapanje, originalno se zvala Krah demografske politike..
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 03 svi 2024, 00:11 |
|
|
Moze li onda jedna tema da se otvori na kojoj bi pisali o demografiji a ne o poklapanju? Hvala
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 03 svi 2024, 01:30 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7145 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Svi statistički podaci koje saopštavaju institucije u Bejha a iz kojih je moguće neposredno ili posredno saznanje o brojnom stanju svake od tri strane ,moraju se uzimati sa rezervom.Ako je popis lažiran a jeste onda bi i svi drugi podaci te vrste (iz kojih je moguće pretpostaviti približno tačno brojno stanje strana) mogli biti lažirani.Svaka institucija je pod uticajem jedne od tri strane pa i kad je riječ o saveznim institucijama opet bi se moglo raditi o zbirnom rezultatu nastalom na osnovu netačnih podataka koje dostavljaju tri strane. Jedini razlog zašto vjerujem da je su demografska kretanja,trendovi nepovoljni po bejha,probih,probosansku,bosansku,patriJotsku stranu u odnosu na srpsku stranu jeste taj što stranci pjene zbog kako kažu iseljevanja "mladih" iz Bejha.Stranci imaju vjerovatno prilično precizne podatke o iseljenima .Da je struktura iseljenih nepovoljna po srpsku stranu,oni sigurno ne bi pjenili.Ne bi se ni osvrtali na iseljevanje ili bi čak i likovali zbog toga.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Revolucionar
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 03 svi 2024, 10:17 |
|
|
standardno. tema moze pod kljuc. svakako samo ja pisem o demografiji i stavljam podatke. ostali sumnjaju i ne vjeruju statistikama. a moji podaci su svakako na blogu. tema moze pod kljuc indeed. Mislim da su podaci i tabele koje postavljas korisni (ovo poslednje mi je bilo interesantno za realniju izlaznost na izborima jer sam radio i citao slicne analize za Srbiju i Hrvatsku). Osim toga, mislim da su nakon ispravki koje si napravio za Republiku Srpsku, tvoji udeli stanovnistva otprilike tacni. Jedino vece neslaganje je oko ukupnog broja, gde mislim da precenjujes, mada mislim da to i sam znas, a to razumem i sa tvoje strane, jer pokusavas da koristis neke zvanicne podatke, jer se radi o drzavi gde ne postoji ni vazeci popis ni registar stanovnistva. I sam si malo kriv za sumnju jer si cesto sumnjao u podatke iz Republike Srpske i Srbije (prvo si mogao da nadjes podatke o privatnim porodilistima u RS, na primer, koji nisu ukljuceni u preliminarne podatke). Takodje, podatke treba kritikovati ako se uoce neke nelogicnosti, kako bi se priblizili istini (obicno ili postoji objasnjenje ili su podaci pogresni). Nebula je napisao/la: Moze li onda jedna tema da se otvori na kojoj bi pisali o demografiji a ne o poklapanju? Hvala Vec postoje teme Demografija RS (podforum Politika), Demografija (podforum Svet), Demografija Srbije (podforum EX-YU), Demografska revitalizacija Hrvatske (podforum Hrvatska) kao i razne teme o popisima, ali ova tema je najcitanija.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 03 svi 2024, 10:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Baš tako, kada su počeli cviliti stranci, prestali klanjaši spominjat sabur i rahat-patnju, kad se vidjelo da teška industrija koja je zapošljavala more Bošnjaka propada a da su navalili za Njemačku, Sloveniju, Hrvatsku, neki i u Siriju, to je bio signal da je plan SDA unitarne, građanske, muslimanske propao.
Najbolje što MZ može sad napraviti, a da nije raspad, jeste probati dovesti europske prozapadne Bošnjake, na vlast u trećinu BiH i pola Federacije. Bar neće toliko izazivat a i ne kradu ni blizu kao SDA. To su i napravili.
Jedini preostali signal bošnjačke ekspanzije je Željko Komšić na mjestu kojem mu ne pripada a riješit ćemo i to uskoro.
Meni se jako sviđa kako se stvari razvijaju, eno otvara se fin komad AC od Golubinje do Zenice, most na Savi kod Gradiške isto, počeo se gradit prijelaz. EU ulaže ogromne pare u BiH, i trebamo samo dijelom iste još i postati.
Ja sam protiv onih koji su protiv toga, tko god to bio.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara Postano: 03 svi 2024, 12:11 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kurdi su mlado stanovništvo. Ovi su penzići. Ti ozbiljno misliš da će netko od njih ići u kamikaze za Islambosnu? Pa ne bi bježali u Dojčland da im je to namjera.
I bogatiji su išli u kamikaze Samo vidi koliko je se sinova doktora ili inžinjera iz Londona ili Pariza pridružilo ISIL-u Dovoljan bi pritisak svakoga napravio ludim Pogotovo kad ti dvije “dušmanske” zemlje podijeli zemlju na pola Da Sarajevo piše ćirilicu, a da Zenica diše zapadni zrak Najsličniji primjer bi bila podjela NDH Gdje s jedne strane imaš Nijemce i njihov način vlasti, a s druge Talijani i njihov način vlasti S jedne strane progoniš Židove do temelje, s druge strane ti vlada potpuni kaos i bezvlađe To je razdoblje gdje ljudi imaju po desetoro djece, gdje ljudi znaju ratovati (nisu tik-tok generacije i transdženderi). A i tada, da se Nijemci nisu bavili istočnim frontom i da su imali zračnu nadmoć, kaj misliš koliko bi pobuna trajala? I to je bilo prije sto godina, sad... Tehnika je otišla malo naprijed. Neki od Bošnjaka, odnosno njihove djece iz Berlina, će biti kamikaza to stoji. Ali to su promili promilovih promila. Što oni imaju od države? Jugoslaviju?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|