|
|
Stranica: 349/3573.
|
[ 89303 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:36 |
|
|
Andrija Kačić Miošić (1704-1760)
”Probudi se, Bosno, zemljo slavna, kojano si zaspala odavna, ter mi kaži bosanske junake, na oružju vitezove jake, neka mogu i nji zapjevati, čast i diku slavnoj Bosni dati! Ali Bosna lipo odgovara, Mjelovana ter žestoko kara: Jer si brežan starče poludio, putujući pamet izgubio? Kad si pjeva pjesme od junaka, najveće si pjeva od Bošnjaka. Ko je bio Marko Kraljeviću, ko li vitez Miloš Kobiliću? Ko bijaše Relja Bošnjanine, Omućević junak od starine? Ko je bio Brankoviću Vuče, ko l’ starinom Kastriotić Jure, ko li junak Zrinoviću bane, ko l’ delija Kosarić Stjepane nego mladi starinom Bošnjaci, ol Bošnjaci oli Ercegovci, koji bihu bosanska gospoda od slavnoga mojega naroda? Odklem biše Senjanin Ivane i delija Makar kapetane, odklem li je Novak i Radivoj i delija Tomiću Mijate već od Bosne i Ercegovine, Kosarića stare banovine? I ostali uskoci junaci svi su, starče, starinom Bošnjaci. Ko bijaše Janko Mitroviću i Ilija serdar Smiljaniću, ko li biše Surić don Stipane i kavalir Janković Stojane, već uskoci starinom Bošnjaci, ol Bošnjaci oli Ercegovci, – i ostali kotarski serdari, kapetani, alaj – barjaktari? Odklem biše starina Nakića, Sinobada i mlada Radnića već od Bosne i Ercegovine? Viruj meni, starče do istine. Odkolem je Vučkoviću Zeče i kavalir Grčić dom Ivane, odklem li su ostali serdari i na glasu cetinski glavari neg od Bosne i Ercegovine vitezovi zvani od starine? Ko je bio Marko Sinovčiću, silni vitez Petre Kulišiću neg Bošnjaci, starinom junaci, Ercegovci ol mladi Ungarci? Odkolem je Deli – Markoviću, silni junak Rade Miletiću neg uskoci mladi Ercegovci, a starinom svi jesu Bošnjaci? Ko bijaše Nikoliću Bajo, ko li vitez Ivanović Marko nego mladi starinom Bošnjaci, ol Bošnjaci oli Ercegovci? Što ti pjevaš Posavce junake, to ti pjevaš starinom Bošnjake. Otkuda su Domazetovići, ljute zmije kano Jankovići, već starinom od Bosne knezovi, na oružju silni vitezovi, kojino su svuda vojevali, još i turske glave odsicali od Kandije rata žestokoga pod barjakom cesara bečkoga? A kamo ti paše Atlagići, Atlagići i Kulinovići? Di su tebi Duratbegovići, Duagići i Sokolovići? Kamo tebi sile Bakotići, Kosarići i Filipovići? Di su tebi Kopčići junaci, Ljubovići di su Ercegovci, Sulagići i Mesiovići, Lopužići i Vazlinovići i ostali po izbor junaci Ercegovci ol silni Bošnjaci, Dalmaciju koji porobiše, na stotine glava odsicaše? Kamo tebi Kuna Asan – aga, koji mnogo odnese mejdana? Di je junak Poprženoviću, Na oružju Marko Kraljeviću? Kamo li ti Babiću Asane, di li ti je Lopužić Ćemane? Kamo tebi Cukarinovići, Nožinović i Nadžakovići? Di je tebi Firdusović beže, Topalović di ti je viteže? Kamo li ti Zlojić Omer – aga, di li ti je Šarić dizdar – aga Di su sile Tataranovići, Duratović i Tabakovići, koji svuda čete četovaše, na stotine glava odsicaše? Svi su ovo starinom Bošnjaci, ol Bošnjaci oli Ercegovci, kojino se tada izturčiše kada Bosnu Turci osvojiše, – i ostali bez broja junaci, vitezovi starinom Bošnjaci, koji vlaške odsicaše glave veće neg je u Primorju trave. I da si mi zdravo, Mjelovane! Boga moli, ostavi mejdane: sve je ništa, sve će u prah poći, grije plači, valja g Bogu doći.
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:38 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: ko su ti muslimani, blento jel ti znaš šta znači musliman daj definiciju termina musliman dobio si zadatak da napraviš iste karte za 1991. napravi za te opštine koje spominješ, pa da vidimo koje je to naselje bilo hrvtasko pa je sada bošnjačko čik ?? pa da ti začepim usta Prvo, mama ti je blentava. Drugo, muslimani s malim m su vjeroispovjest, a s velikim jedan od 3 konst. naroda u BiH. Barem do Holliday Inna
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:38 |
|
|
primjeti se bošnjačko naslijeđe u današnjih Bošnjaka, bar po imenima... Ragib, Murat, Sejfudin,...sve slavni Bošnjaci. Daj ne tarlahajte više o povijesti.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:48 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: ko su ti muslimani, blento jel ti znaš šta znači musliman daj definiciju termina musliman dobio si zadatak da napraviš iste karte za 1991. napravi za te opštine koje spominješ, pa da vidimo koje je to naselje bilo hrvtasko pa je sada bošnjačko čik ?? pa da ti začepim usta Prvo, mama ti je blentava. vjerovatno je tvoja koja te takvog izbacila Ceha je napisao/la: Drugo, muslimani s malim m su vjeroispovjest, a s velikim jedan od 3 konst. naroda u BiH. Barem do Holliday Inna ko im je dao takvo ime
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:56 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: na tvoju jebenu žalost kao što se može vidjeti na gornjoj karti opštine čapljina to su tvoje puste želje jedino ste poklopili srbe u Tasovčićima Od 25 vijećnika u općini Čapljina na prošlim općinskim izborima 22 Hrvata i 3 Bošnjaka. Moram priznati na veliku moju žalost. Ja se nadao 24:1 ali bolja vremena dolaze za nas!
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 11:59 |
|
|
Uglavnom na etničkim kartama je vrlo jasno o čemu je riječ. Nije ovo nikakva fikozofija, svatko zna to. Izgubljena etnička područja od Srba u istočnoj Bosni Bošnjaci nastoje nadoknaditi etničkim hrvatskim prostorima u srednjoj Bosni i koliko uspiju u Hercegovini!!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:02 |
|
|
Koji si ti kompletan komad budale. Lijepi karte, za išta više nisi.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:04 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Uglavnom na etničkim kartama je vrlo jasno o čemu je riječ. Nije ovo nikakva fikozofija, svatko zna to. Izgubljena etnička područja od Srba u istočnoj Bosni Bošnjaci nastoje nadoknaditi etničkim hrvatskim prostorima u srednjoj Bosni i koliko uspiju u Hercegovini!! NAVEDI IJEDNO NASELJE sa karti koje sam postsvio koje je sada bošnjačko a prije rata bilo hrvatsko !!!!!
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:04 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: kakve veze imaju vijećnici sa etničkim prostorom jadan ne bio Samo informiram da je broj Bošnjaka se popeo na čak 3. A nekad je bio 1. Stvar je u tome da je u ovih prethodnih nekoliko godina ogromna bošnjačka ofenziva bila na Čapljinu i Stolac. I uspijelo se podignuti broj vijećnika na 3. Nakon otprilike slijedećih nekoliko godina kad se vidi da tu nema budućnosti za njih, nadam se da će stvari legnuti na staro mjesto. A to je broj 1
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:07 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: kakve veze imaju vijećnici sa etničkim prostorom jadan ne bio Samo informiram da je broj Bošnjaka se popeo na čak 3. A nekad je bio 1. Stvar je u tome da je u ovih prethodnih nekoliko godina ogromna bošnjačka ofenziva bila na Čapljinu i Stolac. I uspijelo se podignuti broj vijećnika na 3. Nakon otprilike slijedećih nekoliko godina kad se vidi da tu nema budućnosti za njih, nadam se da će stvari legnuti na staro mjesto. A to je broj 1 KAKVE TO VEZE IMA SA ETNIČKIM PROSTORIMA
|
|
Vrh |
|
|
nosferatu
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:08 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: ko im je dao takvo ime bosnjaci ili bosanci je geografska odrednica za stanovnike bosne a muslimani su religijska skupina,igrom slucaja komunisti su 1974 ustavom proglasili muslimane novim posebnim narodom pa su bili muslimanin sa velikim M i 1993 muslimanska politicka elita donosi odluku da se nazovu bosnjaci sa ciljem da tim nazivom ukazu da su oni maticni i autohtoni narod u BIH pa hrvati i hrvatsko cvijece i srbi itd ali prvobitno su bili Turci ili ti Muslimani
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
|
nosferatu
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:08 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
"Stari Abdulah ga je cuteci pazljivo slusao. Grickao je travku krajem zuba zagledan negdje u daljinu. Kad Safet zavrsi, Abdulah uzdahnu: - Sve ja to znam, moj Safo. Oni nas preziru ko da smo gubavi, jer ne pristajemo ni na jednu bandu. Nijesmo niciji. - Kako to, deda, nijesmo niciji. Zar mi nijesmo Turci iz Anadolije, kako babo prica. - Nijesmo, moj Safo. Odrastao si, treba da znas istinu. Nema Turaka u Hercegovini. Nema ih ni u Bosni, ni u Sandzaku. Turci su otisli u Tursku, a mi smo ovdje ostali. - Pa ko smo onda mi? - cudi se Safet. - Mi poticemo od njih. - Od koga? - Od njih. Od vlaha. Safetu se javi neka mucnina u stomaku, bijes ga obuze. - Ja nijesam Vlah! necu da budem krmski Vlah. Oni se krste i idu u crkvu, a mi u dzamiju. Mrzim Vlahe. Ja nijesam Vlah. - Smiri se, Safo moj - pomilova ga Abdulah po kosi. Nijesmo mi Vlasi no je muka sto ne znamo ko smo. S njima necemo, a Turci nijesmo. Mi smo se, moj Safo, nekad prezivali Miljanici. Zivjeli smo dolje blizu Bilece i slavili smo svetog Nikolu. Babo mog babe, sucur Alahu, Muslimani i dosao ovamo. Sa sobom je kandilo donjeo, eno ga jos na tavanu. - Je li to ono s lancima sto stoji u starom sanduku? Jeste. To je nase kandilo, moj Safo. Glas starog Abdulaha je podrhtavao. Bilo je u njemu neke tuge i gorcine. - A sto to ne bacimo, djedo, no nam pogani kucu - pita Safet. Abdulah gricka travku, pogledom luta po plavom nebu iznad Hercegovine. - Jos si ti mali, Safo. Jednog dana ces razumjeti. - Sto mi ne objasnis, djedo? - Ne znam hoces li razumjeti, moj Safo. Jos si mali da to razumijes. Veliki si da znas ko smo, a mali da razumijes da nijesmo ni Srbi ni Turci. i da kandilo ne smije da se baci. - Ja cu kad porastem da ga bacim. Cuti Abdulah. Ispljunu izvakanu travku, ubra drugu i stavi je medju zube, pa poslije duzeg cutanja veli: - Mozda. Mozda ces i da ga bacis. Safo moj. Mozda hoces, a mozda neces. - Hocu, djedo. Bacicu ga sigurno. - Mozda. Mozda, Safo moj. Mozda hoces, a mozda neces. Samo Alah sve zna. - Alah ne voli kandilo, djedo. On ne voli ni Vlahe. - Ko ce to znati, Safo moj. Bog je jedan i nas i njihov. Safet ga gleda zbunjeno. - Kako to, djedo. Oni ne vole Alaha. - Sve ces ti to jednog dana shvatiti, Safo moj. - Molim te, djedo, baci ono sa tavana. Abdulah uzdahnu. - Necu. Necu, Safo moj. Dok sam ja ziv necu, a vi poslije cinite sta hocete. Dace Alah da ja umrem da vam zla ne vidim. Safet je uporan. - A sto, djedo? Objasni mi. Zasto neces da bacis ono sa tavana? Cuti Abdulah. Gricka travku, zmirka ocima. - Slusaj dobro, Safo moj - kaze napokon. Slusaj dobro i upamti. Dobro upamti, ne moras sada da razumijes, razumjeces kad bude trebalo. Ova dva rata su nam, isla na ruku. Alah nam je pomogo pa smo Vlahe u oba rata razrijedili. Ali, opet ih je puno ostalo. Nece nam zaboraviti, a ne zna se sta nosi dan, a sta noc. Moze i njihovo da dodje. Zato nam, treba ono kandilo. Safo moj. Ako njihovo dodje, uzmi kandilo i ikonu svetog Nikole, ima na tavanu i ikona, Safo moj, upali kandilo i prozovi se Stojan. Tako ces glavu da sacuvas. Jesi li utuvio, Safo moj? - Jesam. djedo, ali ja necu da budem Stojan. - E moj Safo - opet uzdahnu Abdulah, vakat kule po primorju gradi, vakat gradi, vakat razgradjuje. - Sta ti to znaci, djedo? - Moli se Alahu da nikada ne saznas sta to znaci. Razumije sada Safet-beg poruku starog Abdulaha."
Dervis i smrt-Mesa Selimovic
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:11 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Uglavnom na etničkim kartama je vrlo jasno o čemu je riječ. Nije ovo nikakva fikozofija, svatko zna to. Izgubljena etnička područja od Srba u istočnoj Bosni Bošnjaci nastoje nadoknaditi etničkim hrvatskim prostorima u srednjoj Bosni i koliko uspiju u Hercegovini!! NAVEDI IJEDNO NASELJE sa karti koje sam postsvio koje je sada bošnjačko a prije rata bilo hrvatsko !!!!!Stvar je u tome tko kontrolira i tko nastoji kontrolirati sad te etničke prostore! Mi Hrvati trenutno nemamo mehanizme kojima možemo upravljati etničkim hrvatskim prostorima u Travniku ili Uskoplju. A Bošnjaci imaju mehanizme kojima kontroliraju Istočni Mostar pa čak i Stolac. Federalna vlada je direktnim naredbama zabranila hrvatima da grade u samom centru Stoca. To sve dokazuje da rušenje ovakve dvoentitetske BiH je uvjet svih preduvjeta opstanka hrvatskog naroda!!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:14 |
|
|
Mostar nije ISTO sa područjem o kojem pričaš MOSTAR JE BIO KONTROLISAN OD ARBH za razliku od područja o kojem prdiš a koje nije kontrolisao HVO uostalom veze s vezom nema priča o kontroli o kojoj buncaš kao što je i dokazano/pokazano SVAKO JE OSTAO U SVOM NASELJU i živi kako je i živio i boli ga *** za nivo opštine
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:21 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: Mostar nije ISTO sa područjem o kojem pričaš MOSTAR JE BIO KONTROLISAN OD ARBH za razliku od područja o kojem prdiš a koje nije kontrolisao HVO uostalom veze s vezom nema priča o kontroli o kojoj buncaš kao što je i dokazano/pokazano SVAKO JE OSTAO U SVOM NASELJU i živi kako je i živio i boli ga *** za nivo opštine Bošnjo ja tebe ovdje rasturam ko medo masnu krpu, ko tajson holmesa, ovako javno da svatko to vidi: Ne želim vrijeđati nikoga na nacionalnoj osnovi ali ti to zaslužuješ: Kad kažeš da je Istočni Mostar bio kontroliran od strane ARBIH, kako onda Bošnjaci sad kontroliraju općinu Jajce ako je ona u ratu završila pod kontrolom HVO-a, smeće jedne podmuklo!!!!!!!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:24 |
|
|
i Mostar kontrolišu hrvati jer su većinski u parlamentu i non-stop imaju gradonačelnika osim toga po Dejtonu su sasvim različito uređeni Mostar i Jajce
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:24 |
|
|
može li ovo bez vrijeđanja...
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 12:31 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: i Mostar kontrolišu hrvati jer su većinski u parlamentu i non-stop imaju gradonačelnika Dosta ljudi ne zna, a evo među njima si i ti. Uzmi spisak vijećnika trenutnih u gradu Mostaru. Više ima Bošnjaka nego Hrvata. Istina živa. Bošnjaka je u popisu 1991 bilo 35%. Ajmo dodati još 3-4% na račun Jugoslavane kojih je tad bilo 10-12%. Znači Bošnjaka bilo tada u Mostaru 38-39% a hoće sada da imaju većinu u vijeću grada Mostara. I što je najgore sada je i imaju. Citat: osim toga po Dejtonu su sasvim različito uređeni Mostar i Jajce Zato i rušimo Dejton svim sredstvima što Hrvati Travnika imaju jedan status u državi a bošnjaci Mostara drugi
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 13:10 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: ko su ti muslimani, blento jel ti znaš šta znači musliman daj definiciju termina musliman dobio si zadatak da napraviš iste karte za 1991. napravi za te opštine koje spominješ, pa da vidimo koje je to naselje bilo hrvtasko pa je sada bošnjačko čik ?? pa da ti začepim usta Dečec, mami si možeš davati zadatke Što se naselja tiče, odmah u oči upada sjever Uskoplja. Vidiš ? Nadalje, Bošnjaci i Hercegovci su ti nacije ?
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 14:45 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 14:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: i Mostar kontrolišu hrvati jer su većinski u parlamentu i non-stop imaju gradonačelnika osim toga po Dejtonu su sasvim različito uređeni Mostar i Jajce Nemaju non-stop gradonačelnika. Statut je napravljen tako da će Bošnjaci (neovisno o njihovom broju u općini) uvijek imati između 18-19 zastupnika (od 35) u OV Mostara. Washingtonski sporazum je predvidio da će Mostar i Travnik biti uređeni na isti način, no samo je Mostar dobio uređenje koje im omogućuje pozitivnu diskriminaciju. Ustav ŽSB je predvidio da će Travnik biti uređen na isti način kao Mostar, što podrazumijeva uređenje na 3 hrvatske i 3 bošnjačke općine/područja, koje bi birale podjednak broj zastupnika.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 15:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: i Mostar kontrolišu hrvati jer su većinski u parlamentu i non-stop imaju gradonačelnika osim toga po Dejtonu su sasvim različito uređeni Mostar i Jajce Nemaju non-stop gradonačelnika. Statut je napravljen tako da će Bošnjaci (neovisno o njihovom broju u općini) uvijek imati između 18-19 zastupnika (od 35) u OV Mostara. Washingtonski sporazum je predvidio da će Mostar i Travnik biti uređeni na isti način, no samo je Mostar dobio uređenje koje im omogućuje pozitivnu diskriminaciju. Ustav ŽSB je predvidio da će Travnik biti uređen na isti način kao Mostar, što podrazumijeva uređenje na 3 hrvatske i 3 bošnjačke općine/područja, koje bi birale podjednak broj zastupnika. I od toga nije napravljeno ništa. Washingtonskim sporazumom su predviđene i nove općine, tako da bi zapad Maglaja sad bio hrvatski, jug Žepča i Jajca muslimanski, sredina NTravnika muslimanska, istok Busovače (Kaćuni) isto muslimanski, a pola Fojnice i Uskoplja hrvatski. Jug Vareša muslimanski, istok Kaknja (sa razmjenom po nekim selima) hrvatski. Soli, Doljane, Klis, RavneBrčko i Tramošnicu da ni ne spominjem. Od toga svega, ništa nije napravljeno...
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 15:28 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Za veselog poštara: http://hr.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%A1nj ... 1arskoj%29Druga stvar, Bošnjaka na popisu stanovništva iz 1991. u BIH nije bilo više od 2000. jarane, ko je DAO ime Musliman i da SAMO pod tim imenom budu KONSTITUTIVNI u Ustavu i SRBH i SFRJ najbolji dokaz samosvjesti o bošnjaštvu jeste upravo dijaspora i najveći propagator bošnjaštva Adil Zulfikarpašić, kojem u Švici nije ispiran mozak srbokomunjara o muslimanstvu, nego je upravo tamo i zadržao samosvjest o bošnjaštvu te kroz stranku MBO bio pionir OBNAVLJANJA IMENA I SAMOSVJESTI zaboravljenim/ispiranim bošnjačkim mozgovima u BH
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 15:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ceha je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nemaju non-stop gradonačelnika. Statut je napravljen tako da će Bošnjaci (neovisno o njihovom broju u općini) uvijek imati između 18-19 zastupnika (od 35) u OV Mostara. Washingtonski sporazum je predvidio da će Mostar i Travnik biti uređeni na isti način, no samo je Mostar dobio uređenje koje im omogućuje pozitivnu diskriminaciju. Ustav ŽSB je predvidio da će Travnik biti uređen na isti način kao Mostar, što podrazumijeva uređenje na 3 hrvatske i 3 bošnjačke općine/područja, koje bi birale podjednak broj zastupnika. I od toga nije napravljeno ništa. Washingtonskim sporazumom su predviđene i nove općine, tako da bi zapad Maglaja sad bio hrvatski, jug Žepča i Jajca muslimanski, sredina NTravnika muslimanska, istok Busovače (Kaćuni) isto muslimanski, a pola Fojnice i Uskoplja hrvatski. Jug Vareša muslimanski, istok Kaknja (sa razmjenom po nekim selima) hrvatski. Soli, Doljane, Klis, RavneBrčko i Tramošnicu da ni ne spominjem. Od toga svega, ništa nije napravljeno... Nemoj zajebavati sa općinama i kartama, zamagljuješ glavni problem, a taj je da su Mostar i Travnik bili eksplicitno-ustavno vezani pupčanom vrpcom, kojom je bio predviđen isti modalitet uređenja za Travnik kao i Mostar.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|