|
|
Stranica: 3596/3596.
|
[ 89896 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 12:48 |
|
|
weasel je napisao/la: A sto tek reci onda za nas? Natalitet ptonuo ko titanik
Natalitet nije bajan ali je bolji od velike vecine u Europi. weasel je napisao/la: 250 tisuca doktora i inzenjera
U Hrvatskoj je trenutno 60-70 tisuca stranih radnika koji nisu iz podrucja zapadnog Balkana. Od tog broja 10% su muslimamni, ako i toliko. weasel je napisao/la: stranci pokupovali sve sto vrijedi.
Ustvari, veliku vecinu su pokupovali nasi ljudi a ako izbacis Slovence iz jednadzbe (koji povijesno gravitiraju Istri i imaju otprije nekretnine tamo) onda je situacija sasvim drugacija. Citat: Šteta što smo kao narod izuzetno negativni Da, steta
|
|
Vrh |
|
 |
Ronaldinho
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 12:50 |
|
|
Izgleda da je će i Srbija ove godine doživjeti veći pad.
Jan-Feb 2024: 10,088 Jan-Feb 2025: 9,348 (-7.33%)
February 2024: 4,777 Ferbuary 2025: 4,370 (-8.52%)
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 12:51 |
|
|
zet je napisao/la: weasel je napisao/la: A sto tek reci onda za nas? Natalitet ptonuo ko titanik
Natalitet nije bajan ali je bolji od velike vecine u Europi. weasel je napisao/la: 250 tisuca doktora i inzenjera
U Hrvatskoj je trenutno 60-70 tisuca stranih radnika koji nisu iz podrucja zapadnog Balkana. Od tog broja 10% su muslimamni, ako i toliko. weasel je napisao/la: stranci pokupovali sve sto vrijedi.
Ustvari, veliku vecinu su pokupovali nasi ljudi a ako izbacis Slovence iz jednadzbe (koji povijesno gravitiraju Istri i imaju otprije nekretnine tamo) onda je situacija sasvim drugacija. 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 12:53 |
|
|
Ronaldinho je napisao/la: Izgleda da je će i Srbija ove godine doživjeti veći pad.
February 2024: 4,777 Ferbuary 2025: 4,370 (-8.52%) Dobro je, ovim tempom neće imat rođenih za 5 milijuna ljudi, a stvarali bi carstva i napadali sve susjede
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 12:57 |
|
|
zet je napisao/la: weasel je napisao/la: A sto tek reci onda za nas? Natalitet ptonuo ko titanik
Ustvari, veliku vecinu su pokupovali nasi ljudi a ako izbacis Slovence iz jednadzbe (koji povijesno gravitiraju Istri i imaju otprije nekretnine tamo) onda je situacija sasvim drugacija. Citat: Šteta što smo kao narod izuzetno negativni Da, steta Hrvati su negativni zato sto nam je realno lose Stranca u Hrvatskoj ima masu, ne mozes proci po ZG ili Splitu ili bilo kojem vecem gradu da ih ne vidis. Debelo preko 200.000 ih vec ima a ti ako ti je lakse lazi sam sebe komotno
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 12:58 |
|
|
Rijeka ih je prepuna a dolaze tek 3, 4 godine. I dolazit će konstantno novi u masovnim brojevima svake godine bar ako se pita bilo koju političku stranku koja je trenutno u Sabotu.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:00 |
|
|
Rika, ja pisem na temelju podataka i cinjenica. Za razliku od tebe ja volim Hrvatsku i ponosnam sam sto sam Hrvat. Iz tog razloga ne pljujem po svojoj domovini i ljudima samo zato sto imam neke osobne frustracije, isto kao sto i ne pretjerujem u hvalospjevima tamo gdje ne treba.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:15 |
|
|
zet je napisao/la: Rika, ja pisem na temelju podataka i cinjenica. zet je napisao/la: U Hrvatskoj je trenutno 60-70 tisuca stranih radnika
Od ukupnog broja izdanih dozvola u 2024 godini, za novo zapošljavanje je izdano 132 tisuće, a za produljenje gotovo 57 tisuća te je odobreno 17,5 tisuća dozvola za sezonske radnike Izmjenama zakona, među inim, regulira se i da se dozvole za boravak i rad izdaju do tri godine, što je povećanje jer se sada izdaju do jedne godine, dozvole za boravak i rad za sezonski rad izdavat će se do devet mjeseci, sada se izdaju na šest mjeseci, a propisuju se i pravila za smještaj stranih radnika. Utvrđuje se i obveza prema kojoj plaće stranih radnika ne smiju biti manje od plaće koju primaju hrvatski radnici u tom određenom zanimanju.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:19 |
|
|
weasel je napisao/la: Hrvati su negativni zato sto nam je realno lose
Kada kazes realno lose onda to temeljis na realnim pokazateljima kao BDP, HDI, safety index, GINI i sl? Ili, kada kazes realno lose onda mislis na svoj subjektivni osjecaj, ono sto je tebi u glavi? Realno ti je lose jer imas autoceste u top 5 u Europi, energente medju najjeftinijima, izvore pitke vode na prvom mjestu u EU, sigurnost na ulici u top 3, morsku obalu u top 2 u Europi, besplatno visoko skolstvo, nove zracne luke i medjunarodnu povezivost, solidno zdravstvo i bolnice, pokrivenost sumama u top 10 u Europi, imas geografsko, gastronomsko, kulturno i kilmatolosko bogatstvo od Srijema do Istre, od Medjimurja do Dubrovnika, dobre i prijateljske ljude...Ja stvarno ne znam sto ti mislis da realno dobar zivot znaci? Mislis li da je trava drugdje zelenija? Da su druge drzave nadmocno bolje od Hrvatske? Ja sam proputovao svijet, zivio vani, i znam da je to bullshit.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:20 |
|
|
Ajde ti počni koristit naše kvačice pa onda nama u Hrvatskoj objašnjavaj kako nam je u Hrvatskoj 
|
|
Vrh |
|
 |
shodan
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:23 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:23 |
|
|
zet je napisao/la: Realno ti je lose jer imas autoceste u top 5 u Europi, energente medju najjeftinijima, izvore pitke vode na prvom mjestu u EU, sigurnost na ulici u top 3, morsku obalu u top 2 u Europi, besplatno visoko skolstvo, nove zracne luke i medjunarodnu povezivost, solidno zdravstvo i bolnice, pokrivenost sumama u top 10 u Europi, imas geografsko, gastronomsko, kulturno i kilmatolosko bogatstvo od Srijema do Istre, od Medjimurja do Dubrovnika, dobre i prijateljske ljude...Ja stvarno ne znam sto ti mislis da realno dobar zivot znaci? Mislis li da je trava drugdje zelenija? Da su druge drzave nadmocno bolje od Hrvatske? Ja sam proputovao svijet, zivio vani, i znam da je to bullshit.
Naravno da nije nigdje u sotonskoj Europi bolje nego u Hrvatskoj. Gore je mnogo, a mi njih kopiramo i slijedimo u provaliju. I sve to što si nabrojao nam nestaje pred očima dok ti pričaš kako je sve super.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60719 Lokacija: DAZP HQ
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: Jako su pali u udjelima u Slovačkoj i Rumunjskoj, ne vidim ja tu neki drugi trend u odnosu na Vojvodinu.
Dugoročno od tih Mađara izvan Mađarske nema ništa, rumunjski Mađari su u sred Rumunjske i daleko od matice (izuzev nešto pograničnih Mađara), u Slovačkoj padaju u udjelu i gube većine po općinama.
Cim si van matice ti si ko šumeća tableta, topiš se prije ili kasnije. Znaju oni da nestaju zato i Orban pokusava sad nešto izvući dok ih još ima. Padat će i u Mađarskoj, pali su već naravno, ali sad će padati ubrzano jer se smanjila baza za useljavanje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 14:19 |
|
|
zet je napisao/la: weasel je napisao/la: Hrvati su negativni zato sto nam je realno lose
Kada kazes realno lose onda to temeljis na realnim pokazateljima kao BDP, HDI, safety index, GINI i sl? Ili, kada kazes realno lose onda mislis na svoj subjektivni osjecaj, ono sto je tebi u glavi? Realno ti je lose jer imas autoceste u top 5 u Europi, energente medju najjeftinijima, izvore pitke vode na prvom mjestu u EU, sigurnost na ulici u top 3, morsku obalu u top 2 u Europi, besplatno visoko skolstvo, nove zracne luke i medjunarodnu povezivost, solidno zdravstvo i bolnice, pokrivenost sumama u top 10 u Europi, imas geografsko, gastronomsko, kulturno i kilmatolosko bogatstvo od Srijema do Istre, od Medjimurja do Dubrovnika, dobre i prijateljske ljude...Ja stvarno ne znam sto ti mislis da realno dobar zivot znaci? Mislis li da je trava drugdje zelenija? Da su druge drzave nadmocno bolje od Hrvatske? Ja sam proputovao svijet, zivio vani, i znam da je to bullshit. Bogami i ja sam se naputovao i naletio na sve strane svijeta. Hrvatska je skupa poput nekih velegradova i samo takvih destinacija a place su nam katastrofa. Postali smo skupi a nismo postali razvijeni. Zdrava logika i ponasanje sugradana sugerira da nije bajno. Ali eto sve je super jel BDP stonks going up. BDP je odavno smece od statistike koja nista ne govori. Treba napravit novi indikator koji racuna kupovnu moc prosjecnog gradanina
|
|
Vrh |
|
 |
Banya
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 14:34 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 19:58 Postovi: 2071 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
weasel je napisao/la: zet je napisao/la: Kada kazes realno lose onda to temeljis na realnim pokazateljima kao BDP, HDI, safety index, GINI i sl? Ili, kada kazes realno lose onda mislis na svoj subjektivni osjecaj, ono sto je tebi u glavi?
Realno ti je lose jer imas autoceste u top 5 u Europi, energente medju najjeftinijima, izvore pitke vode na prvom mjestu u EU, sigurnost na ulici u top 3, morsku obalu u top 2 u Europi, besplatno visoko skolstvo, nove zracne luke i medjunarodnu povezivost, solidno zdravstvo i bolnice, pokrivenost sumama u top 10 u Europi, imas geografsko, gastronomsko, kulturno i kilmatolosko bogatstvo od Srijema do Istre, od Medjimurja do Dubrovnika, dobre i prijateljske ljude...Ja stvarno ne znam sto ti mislis da realno dobar zivot znaci? Mislis li da je trava drugdje zelenija? Da su druge drzave nadmocno bolje od Hrvatske? Ja sam proputovao svijet, zivio vani, i znam da je to bullshit.
Bogami i ja sam se naputovao i naletio na sve strane svijeta. Hrvatska je skupa poput nekih velegradova i samo takvih destinacija a place su nam katastrofa. Postali smo skupi a nismo postali razvijeni. Zdrava logika i ponasanje sugradana sugerira da nije bajno. Ali eto sve je super jel BDP stonks going up. BDP je odavno smece od statistike koja nista ne govori. Treba napravit novi indikator koji racuna kupovnu moc prosjecnog gradanina PPP?
_________________ ...and these villages of yours...
Utinam Vlachus non imperet!
|
|
Vrh |
|
 |
ZvonimirM
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 14:39 |
|
|
Ronaldinho je napisao/la: Izgleda da je će i Srbija ove godine doživjeti veći pad.
February 2024: 4,777 Ferbuary 2025: 4,370 (-8.52%) To je ozbiljni pad, koji bi u 2025. godini mogao značiti TFR za Srbiju od svega 1,47.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 15:07 |
|
|
Banya je napisao/la: PPP?
Ne uzima u obzir socijalno raslojavanje. Recimo u SADu je posljednih 3 godine BDP stalno rastao, uglavnom na potrošnji. Istona dug je rastao duplo brže, no nebitno za ovu stvar. Ipak, dok je BDP rastao, ispostavilo se da je sav rast potrošnje ostvarilo 10% najbogatijih stnaovnika. 90% stanovnika je imalo pad potrošnje, pad primanja u odnosu na troškove, pad standarda. I pobjedi Trump. Usprkos rastu BDPa. Iz svake jednadžbe treba izbaciti: 1) strani kapital izvučen iz zemlje 2) najbogatiji dio stanovništva Onda vidiš kako raja živi.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 20:55 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ajde ti počni koristit naše kvačice pa onda nama u Hrvatskoj objašnjavaj kako nam je u Hrvatskoj  
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1147 of 2558 - 44.84%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 21:21 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Znači od Vojvodine su odustali ali ne od južne Slovačke i Transilvanije, a pogotovo onog komada Ukrajine.
Udio Mađara se smanjuje i u Slovačkoj i u Rumunjskom iz popisa u popis. Tope se kao led. A u Transilvaniji su uglavnom u enklavi, jako daleko od matice.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 21:45 |
|
|
Banya je napisao/la: weasel je napisao/la: Bogami i ja sam se naputovao i naletio na sve strane svijeta. Hrvatska je skupa poput nekih velegradova i samo takvih destinacija a place su nam katastrofa.
Postali smo skupi a nismo postali razvijeni. Zdrava logika i ponasanje sugradana sugerira da nije bajno. Ali eto sve je super jel BDP stonks going up.
BDP je odavno smece od statistike koja nista ne govori. Treba napravit novi indikator koji racuna kupovnu moc prosjecnog gradanina PPP? Evo, Banya razumije. 
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: Danas, , 21:49 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: zet je napisao/la: Rika, ja pisem na temelju podataka i cinjenica. zet je napisao/la: U Hrvatskoj je trenutno 60-70 tisuca stranih radnika
Od ukupnog broja izdanih dozvola u 2024 godini, za novo zapošljavanje je izdano 132 tisuće, a za produljenje gotovo 57 tisuća te je odobreno 17,5 tisuća dozvola za sezonske radnike Izmjenama zakona, među inim, regulira se i da se dozvole za boravak i rad izdaju do tri godine, što je povećanje jer se sada izdaju do jedne godine, dozvole za boravak i rad za sezonski rad izdavat će se do devet mjeseci, sada se izdaju na šest mjeseci, a propisuju se i pravila za smještaj stranih radnika. Utvrđuje se i obveza prema kojoj plaće stranih radnika ne smiju biti manje od plaće koju primaju hrvatski radnici u tom određenom zanimanju. Tocno.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|