|
|
Stranica: 3776/3861.
|
[ 96508 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
oslobodilismograhovo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Kakav je ovo komentar? Dakle, ti ljudi, krivi su sami što nisu imali apsolutno ništa nakon što su izbjegli iz Kaknja? Šta, trebali su ostati u Drvaru? U Čapljini su jedno dobro vrijeme spavali po jebenim zasranim kontejnerima, kao sa psima se odnosilo. Nek' im djeca umru od gladi, samo da ih ne bi nazvao ''pobjeguljama''. Možeš se sramiti ovakvog komentara.
Trebao bi sam znat' razgraničiti ratne izbjeglice i one koji bježe s djedovine samo u potrazi za Mercedeson. Republika Hrvatska je sama i isključivo sama kriva za ovakvo stanje Hrvata u BiH i RH. Pitanje je šire slike, a do prije par godina Vlada RH ju očigledno nije imala. No, sreća pa nismo narod koji samo sjedi i čeka milostinju kao neki naši sudržavljani, tako da smo sami nešto uspjeli postići i održati se koliko toliko.
Kakvo je to kukanje. Ja ne znam ni za jedan slučaj da je itko umro od gladi za cijeli rat. Naravno svaki početak je težak, ali isto kako se izgradio život u Splitu tako je mogao i u Mostaru. Brojni Hrvati iz Konjica, Bugojna, Jajca, Travnika itd su izbjegli u Mostar. Bilo im je kao i meni rođenom Mostaaarcu, nikakvu prednost nisam imao niti bih je tražio. Skućili se ljudi, našli poslove, razvijali karijere isto kao i ja. Ne sumnjam da ste njima davali prednost svugdje i u svemu. Ono što se po modernom zove "pozitivna diskriminacija".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:17 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3698 Lokacija: Dridska Župa
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Zanimljivo, Čapljina je svakako skroz poklopljena pa nije toliki problem.
Znaju gdje treba doći u potrazi za boljim životom lol Jebo Zenicu pored Herceg-Bosne  Bome je ta Zenica dobro propala, bio sam tamo jednom prije 5-6 godina, jako ružan grad.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Znači moj stari je pobjegulja za tebe iako je ginia od 4 godine rata samo 3 mjeseca za svoje imanje ostalo sve za tuđe imanje . Dok si ti pretpostavljam ginia za svoje imanje u mostaru većinu rata . Kakvo imanje haha, nisam imao ništa. Roditelji su imali stan od 50 kvadrata eto to ti je imanje. Ali dobro, starom svaka čast, zapravo je isto svi smo tu negdje dok smo u HR i BiH. Šteta je tko ode u Njemačku, Australiju itd., mada evo i od tamo se vraćaju sad. Bit će zar bolje. Stari iz pepela s 4 majice 95 uzdignuo 4 sina i 2 ćeri . Naučio ih običajima i domoljublju . I priča sinovima da je Bosna sveta Hrvatska zemlja i da smo bosanci da nikad to ne zaboravimo . 2 sina u HV-u 1 u vojnoj akademiji ( me ) . Sva 4 sina bi da se zarati otišli vraćat naše jer smo odgojeni da je to naše . Dida s 50 godina i stari s 20-tak godina branili naš narod od Dervente , Kaknja , Vareša , Kiseljaka , Knina . Ja sam ponosan i imam pravo pričat da je sramota da su naši rođeni iza 90-te u SB izdali svoje zbog mercedesa jebo ih on .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:21 |
|
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kakvo je to kukanje. Ja ne znam ni za jedan slučaj da je itko umro od gladi za cijeli rat. Naravno svaki početak je težak, ali isto kako se izgradio život u Splitu tako je mogao i u Mostaru. Brojni Hrvati iz Konjica, Bugojna, Jajca, Travnika itd su izbjegli u Mostar. Bilo im je kao i meni rođenom Mostaaarcu, nikakvu prednost nisam imao niti bih je tražio. Skućili se ljudi, našli poslove, razvijali karijere isto kao i ja. Tim ljudima ne bih nikada zamjerao ostanak u RH. Lako je sada pričati šta bi bilo kad bi bilo. Ok, ne da umru, samo da borderline gladuju mjesecima. Možda ja bih poslao ženu i djecu u izbjeglište i ostao se boriti, ali svakako nije za zamjeriti nekome tko je otišao u HRVATSKU. To što bismo svi mi voljeli da je tih 300k izbjeglica iz cijele Bosne naselilo ostatak našeg dijela BiH, a ne i Hrvatsku je čisto nerealno stajalište. Iz milijun razloga. Zamjeriti se onima koji su za vrijeme slobodne i neovisne RH pored nje otišli iz BiH za inozemstvo je druga stvar i to shvaćam u dobrom dijelu slučajeva. Stari mi je bio momak nije tad imao ni ženu ni djecu . Njegov poginuli brat , dida i on su ostali i borili se do zadnjeg dana . Baba i 2 strine su mi bile u istri nakon 13.6.1993 .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oslobodilismograhovo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:25 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kakvo imanje haha, nisam imao ništa. Roditelji su imali stan od 50 kvadrata eto to ti je imanje. Ali dobro, starom svaka čast, zapravo je isto svi smo tu negdje dok smo u HR i BiH. Šteta je tko ode u Njemačku, Australiju itd., mada evo i od tamo se vraćaju sad. Bit će zar bolje. Stari iz pepela s 4 majice 95 uzdignuo 4 sina i 2 ćeri . Naučio ih običajima i domoljublju . I priča sinovima da je Bosna sveta Hrvatska zemlja i da smo bosanci da nikad to ne zaboravimo . 2 sina u HV-u 1 u vojnoj akademiji ( me ) . Sva 4 sina bi da se zarati otišli vraćat naše jer smo odgojeni da je to naše . Dida s 50 godina i stari s 20-tak godina branili naš narod od Dervente , Kaknja , Vareša , Kiseljaka , Knina . Ja sam ponosan i imam pravo pričat da je sramota da su naši rođeni iza 90-te u SB izdali svoje zbog mercedesa jebo ih on . Loše te je učio jer ćeš najebati držeći se takvih stavova. Ostatak od 99% domoljuba i hrvatina će isključivo gledati dobro za svoju bulju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:25 |
|
|
|
Kad si ratni pobjednik i vojna sila onda imaš privilegiju naseljavati teritorij kako hoćeš i nemaš problema sa civilnom populacijom.
Hrvatska je većinu rata provela u poziciji borbe za goli opstanak, pogotovo HVO i tu neke priće da bi mi poklapali preseljavali naseljavali a puca uokolo su fantazije.
Ako smo šta zajebali to je onda samo razgraničenje u daytonu, i način kako smo izbjegle ljude rasporedili plus tretman naših povratnika te povratnika Srba/Muslimana u naše krajeve
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43949 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Nejebat će i oni na kraju, u najboljem ishodu po njih to neće dočekati ali hoće njihova djeca. Sve ima svoje posljedice.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:29 |
|
Pridružen/a: 28 pro 2024, 02:08 Postovi: 334 Lokacija: Civilizacijski bedem na Ivan-planini
|
Li Zongren je napisao/la: Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Znaju gdje treba doći u potrazi za boljim životom lol Jebo Zenicu pored Herceg-Bosne  Bome je ta Zenica dobro propala, bio sam tamo jednom prije 5-6 godina, jako ružan grad. Ima neki okvirni uzorak zbivanja u BiH od dolaska A-U. Hrvati nešto stvore, a oni dođu i nakote se pa rade kao jeftina radna snaga. Onda se zaratilo, pa je nas nestalo i začudo ekonomija otišla sa nama. Jedini im je dobar primjer Tešanj. Sve ostalo jad, čemer, bijeda. Dovoljno ti je vidjeti Sarajevo danas.
_________________ Domovina kakva bila, rođenom je sinku mila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:30 |
|
Pridružen/a: 28 pro 2024, 02:08 Postovi: 334 Lokacija: Civilizacijski bedem na Ivan-planini
|
oslobodilismograhovo je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Stari iz pepela s 4 majice 95 uzdignuo 4 sina i 2 ćeri . Naučio ih običajima i domoljublju . I priča sinovima da je Bosna sveta Hrvatska zemlja i da smo bosanci da nikad to ne zaboravimo . 2 sina u HV-u 1 u vojnoj akademiji ( me ) . Sva 4 sina bi da se zarati otišli vraćat naše jer smo odgojeni da je to naše . Dida s 50 godina i stari s 20-tak godina branili naš narod od Dervente , Kaknja , Vareša , Kiseljaka , Knina . Ja sam ponosan i imam pravo pričat da je sramota da su naši rođeni iza 90-te u SB izdali svoje zbog mercedesa jebo ih on . Loše te je učio jer ćeš najebati držeći se takvih stavova. Ostatak od 99% domoljuba i hrvatina će isključivo gledati dobro za svoju bulju. Površno razmišljaš. Nisi skroz u krivu, ali površno razmišljaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:32 |
|
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Bome je ta Zenica dobro propala, bio sam tamo jednom prije 5-6 godina, jako ružan grad.
Ima neki okvirni uzorak zbivanja u BiH od dolaska A-U. Hrvati nešto stvore, a oni dođu i nakote se pa rade kao jeftina radna snaga. Onda se zaratilo, pa je nas nestalo i začudo ekonomija otišla sa nama. Jedini im je dobar primjer Tešanj. Sve ostalo jad, čemer, bijeda. Dovoljno ti je vidjeti Sarajevo danas. Sarajevo izgleda čak ok, pogotovo naspram Zenice ako ignoriramo Rafah camp na brdima i smog
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:39 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Ima neki okvirni uzorak zbivanja u BiH od dolaska A-U. Hrvati nešto stvore, a oni dođu i nakote se pa rade kao jeftina radna snaga. Onda se zaratilo, pa je nas nestalo i začudo ekonomija otišla sa nama. Jedini im je dobar primjer Tešanj. Sve ostalo jad, čemer, bijeda. Dovoljno ti je vidjeti Sarajevo danas.
Sarajevo izgleda čak ok, pogotovo naspram Zenice ako ignoriramo Rafah camp na brdima i smog Bio sam jedno 20ak puta u Sarajevu. Svaki put kad dođem sve gore i gore. Ili mi se očekivanja povećaju? lol Zadnji put je Miljacka bila toliko gadna i smrdljiva da nisi mogao hodati onom ulicom prema centru. Video: https://www.youtube.com/watch?v=D40MON8WRUoDa ne pričamo da su imali epidemiju leptospiroze zimus-proljetos.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:41 |
|
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Sarajevo izgleda čak ok, pogotovo naspram Zenice ako ignoriramo Rafah camp na brdima i smog
Bio sam jedno 20ak puta u Sarajevu. Svaki put kad dođem sve gore i gore. Ili mi se očekivanja povećaju? lol Zadnji put je Miljacka bila toliko gadna i smrdljiva da nisi mogao hodati onom ulicom prema centru. Video: https://www.youtube.com/watch?v=D40MON8WRUoDa ne pričamo da su imali epidemiju leptospiroze zimus. Bio sam i ja dosta puta, ne znam meni više manje isto izgleda, imaju moji prijatelje na Grbavici pa smo svako godinu dvi tamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:49 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 975 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Imam dojam da vas dosta nema kvalitetan društveni život ni puno poznanstava, a ni sinove/kćeri.
Kakav crni rat, LiZongren je nedavno sjećam se dobro napisao u vezi rata. Sankcije, razaranje, stradanje… pa neću ponavljati.
Površno gledate.
Šta ćemo ako je 2024. u Bosni rođeno 300 pravih Hrvata koji će njegovati tradiciju i imat kvalitetne obitelji, a 2008. rođeno 250 pravih Hrvata? Koliko je atmosfera bolja u Hercegovini kada su ovi kvislinzi što su samo žugali otišli. Iz mog razreda u osnovnoj od skoro 30 učenika, kad je bilo pitanje odlaska, samo je 1 htio ostati. Danas pušu novi vjetrovi, par ih je otišlo u RH studirati (možda se vrate možda ne), većina je ostala. Za cijelu moju sadašnju ekipu isto vrijedi, svi su doslovno maštali odlasku.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 17:50 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 975 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Nitko ne zna što će biti. 2017. su svi govorili da ćemo nestati, pa evo Hercegovina vitalna kao da je 1960.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 18:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62984 Lokacija: DAZP HQ
|
daramo je napisao/la: U biti u BiH će opstati oni koji manje pate za zapadnim vrijednostima, zato s razlogom Srbi vode u trenutnoj trci. Pobjedit će onaj koji se pripremi bolje za novi sukob, ove koji se klade na siromaštvo i zaostalost zamjenit će Indijci i Nepalci.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 18:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62984 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Srbija smanjuje minus u rođenima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 18:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43949 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
dudu je napisao/la: daramo je napisao/la: U biti u BiH će opstati oni koji manje pate za zapadnim vrijednostima, zato s razlogom Srbi vode u trenutnoj trci. Pobjedit će onaj koji se pripremi bolje za novi sukob, ove koji se klade na siromaštvo i zaostalost zamjenit će Indijci i Nepalci. I u ratu brojnost igra ulogu, pobjedit će onaj tko ima više mladih pod oružjem.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 18:55 |
|
|
daramo je napisao/la: dudu je napisao/la: Pobjedit će onaj koji se pripremi bolje za novi sukob, ove koji se klade na siromaštvo i zaostalost zamjenit će Indijci i Nepalci.
I u ratu brojnost igra ulogu, pobjedit će onaj tko ima više mladih pod oružjem. Pa brojnost je bitna ali nije presudna. Hrvati Srednje Bosne su to pokazali u prošlom ratu. Uostalom ako ovdje bude rata to će biti brzinski rat. Hrvati,Muslimani i Srbi nemaju ljudstva za podnijeti još jedan rat poput onog 90-ih. Prosječna starost u BiH 1991 je bila 33 godine danas je bliže 50 nego 40.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 18:56 |
|
|
|
Zamisli danas rat kao onaj 90-ih da u BiH pogine 100 000 k ljudi preko milijun se raseli izvan BiH. Što bi ostalo u BiH milijun ljudi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teuton
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 19:26 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: daramo je napisao/la: I u ratu brojnost igra ulogu, pobjedit će onaj tko ima više mladih pod oružjem.
Pa brojnost je bitna ali nije presudna. Hrvati Srednje Bosne su to pokazali u prošlom ratu. Uostalom ako ovdje bude rata to će biti brzinski rat. Hrvati,Muslimani i Srbi nemaju ljudstva za podnijeti još jedan rat poput onog 90-ih. Prosječna starost u BiH 1991 je bila 33 godine danas je bliže 50 nego 40. Izrokaš ih dronovima, pa uđeš pješaštvom sa slabim otporom.
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 19:36 |
|
|
|
Iskoristili putovnice domovnice, otisli u Svicarsku Njemacku Austriju, za njih je hrvatstvo opaliti moravac u Becu uz utakmicu reprezentacije i omotati se zastavom tri sata prije i poslije utakmice. Folklorno hrvatstvo, jebat majku sucu, drekati za dom spremni, popit desetak piva i nazad na arbajt kod Hansa.
Zato izumiremo u sredisnjoj Bosni. I nije to samo ova generacija, Hrvati su odvajkad takvi bili, pa i u ratu. Bugojno pobjeglo a najbolje naoruzana brigada HVO, posavina cijela pobjegla, ostaje nejasno kako se obranilo ono malo lasvanske doline i Zepca. Valjda drugaciji ljudi.
Ali i oni nakon rata odose, zar se tako malo voli rodni kraj, a ako je tako onda nemoj plakati za njim. Kako rece majka Aisa Boabdili Abu Abdulahu, nemoj cmizdriti kao zena za onim sto nisi znao braniti kao muskarac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 19:54 |
|
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Iskoristili putovnice domovnice, otisli u Svicarsku Njemacku Austriju, za njih je hrvatstvo opaliti moravac u Becu uz utakmicu reprezentacije i omotati se zastavom tri sata prije i poslije utakmice. Folklorno hrvatstvo, jebat majku sucu, drekati za dom spremni, popit desetak piva i nazad na arbajt kod Hansa.
Zato izumiremo u sredisnjoj Bosni. I nije to samo ova generacija, Hrvati su odvajkad takvi bili, pa i u ratu. Bugojno pobjeglo a najbolje naoruzana brigada HVO, posavina cijela pobjegla, ostaje nejasno kako se obranilo ono malo lasvanske doline i Zepca. Valjda drugaciji ljudi.
Ali i oni nakon rata odose, zar se tako malo voli rodni kraj, a ako je tako onda nemoj plakati za njim. Kako rece majka Aisa Boabdili Abu Abdulahu, nemoj cmizdriti kao zena za onim sto nisi znao braniti kao muskarac. Bugojno je bilo dosta izolirano i muslimana je bilo duplo više
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 20:08 |
|
|
daramo je napisao/la: dudu je napisao/la: Pobjedit će onaj koji se pripremi bolje za novi sukob, ove koji se klade na siromaštvo i zaostalost zamjenit će Indijci i Nepalci.
I u ratu brojnost igra ulogu, pobjedit će onaj tko ima više mladih pod oružjem. Neće nego ko ima bolje skolovane zapovjednike koji donose odluke , ko ima bolje uvjezbavnu vojsku , ko ima vise dronova , ko ima jaci moral . Dzaba ti 200 000 mladih vojnika kad ih rokne dron . Nije vise 90ta i 2010ta .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 20:47 |
|
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Iskoristili putovnice domovnice, otisli u Svicarsku Njemacku Austriju, za njih je hrvatstvo opaliti moravac u Becu uz utakmicu reprezentacije i omotati se zastavom tri sata prije i poslije utakmice. Folklorno hrvatstvo, jebat majku sucu, drekati za dom spremni, popit desetak piva i nazad na arbajt kod Hansa.
. Ali i oni nakon rata odose, zar se tako malo voli rodni kraj, a ako je tako onda nemoj plakati za njim. Kako rece majka Aisa Boabdili Abu Abdulahu, nemoj cmizdriti kao zena za onim sto nisi znao braniti kao muskarac. Ne bih Posavinu uspoređivo s Bugojnom. Pogledaj poginule i kod Hrvata i kod Srba u Posavinu veliki su to gubitci bili tamo 1992. Posavina je ravna tu idu tenkovi koje je VRS i JNA imala u izobilju koliko je tenkova imao HVO u Posavini 1992?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LeTdoS
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 21:21 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2025, 18:42 Postovi: 781 Lokacija: cvit mediterana
|
Malo manje negative. Imamo ogromne padove istina, situacija nije bajna. Nije kriva samo osoba koja je iselila. To je problem o kojem se može doktorat napisat. Svi imaju svoj dio krivice od politicara, RH, ostalih naroda, sadasnje generacije, prijasnje generacije, radnika, mentaliteta, poslodavaca itd. Nemojte se vrijedat. Nije lijepo, i oni koji nas ne vole gustaju u tome, a ovdje se rasprava rasplamsala iz gluposti. Konstruktivno ekipa  uložite tu energiju u produktivnija razmišljanja, a ne u mržnju. Činjenica ja da se stanje iz godine u godinu popravlja i da je osjetno bolje u usporedbi sa razdboljem prije 10 godina. Na nama je kao pojedincima da pridonosimo okolini koliko možemo i tako gradimo bolje društvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|