HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 kol 2026, 10:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ako je 'BITNO BITI BOŠNJAK' onda jarane vrati Domovnicu i Putovnicu
PostPostano: 14 ruj 2013, 16:43 

http://at.mvp.hr/Portals/EU/File/121115 ... _osobe.pdf

Citat:
Pripadnici hrvatskog naroda trebaju dostaviti isprave kojima dokazuju osobno nacionalno
izjašnjavanje u pravnom prometu - ovjerena preslika radne knjižice, vojne knjižice, svjedodžbe,
indeksa, izvatka iz matice rođenih, vjenčanih i dr., ili izvornike istih, ukoliko je u njima upisan
podatak o nacionalnosti. Pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se i dostavljanjem dokaza o
zaštiti prava i pomicanju interesa hrvatskog naroda i dokaza o aktivnom sudjelovanju u hrvatskim
kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu. Ukoliko se stranke pozivaju na
pripadnost hrvatskom narodu njihovih roditelja, uz zahtjev dostavljaju dokaze kojim potvrđuju
nacionalno deklariranje roditelja

dalje:

http://www.hrvatiizvanrh.hr/hr/hmiu/hrv ... janstvo/66

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 17:08 

Evo naše sarajke :) i još 400.000 Hrvata muslimana :zubati

Privitak/ci:
dilema.jpg
dilema.jpg [ 50.28 KiB | Pogledano 2901 put/a. ]

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:11 

Irma je napisao/la:

U kojem ogranicenom svijetu ti zivis svega ti? Ja mogu sutra biti drzavljanin Hrrvatske jer imam EU pasos, a i dvojno drzavljanstvo..

Ne možeš. Moraš čekati na državljanstvo kao i onaj azilant iz Azije koji u HR dobije dozvolu boravka. Možeš se naseliti u HR da ti ne mogu zabraniti.

Slabo si infomirana i lupaš u opće poznatim stvarima.

Šveđani isto ne dozvoljavaju 3 državljanstva. Ili voliš lagati ili vrlo slabo znaš o "zavičaju" oko sebe.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:43 

BBC je napisao/la:
Irma je napisao/la:

U kojem ogranicenom svijetu ti zivis svega ti? Ja mogu sutra biti drzavljanin Hrrvatske jer imam EU pasos, a i dvojno drzavljanstvo..

Ne možeš. Moraš čekati na državljanstvo kao i onaj azilant iz Azije koji u HR dobije dozvolu boravka. Možeš se naseliti u HR da ti ne mogu zabraniti.

Slabo si infomirana i lupaš u opće poznatim stvarima.

Šveđani isto ne dozvoljavaju 3 državljanstva. Ili voliš lagati ili vrlo slabo znaš o "zavičaju" oko sebe.

Koje drzavljanstvo kada ga automatski imam, a to je drzavljanin EU, koji moze sasvim slobodno zivjeti i raditi u svakoj drzavi clanici EU, dakle sve je do tvoje snalazljivosti i sposobnosti. Ne mozes se nigdje samo tako naseliti, ako nemas legalan izvor zarade. Dakle mjesto boravka, posao i placanje poreza, to je to. I ako dodjem u Hrvatsku da zivim nego sta sam nego drzavljanin te drzave, sto mi EU pasos i omogucuje, i znala sam da ce mi glupan poput tebe doci soliti pamet ovde. I ne govorim o nikakvom "trojnom" drzavljanstvu. Ja imam dvojno drzavljanstvo, dakle imala sam pravo zadrzati bosansko drzavljansvto a ujedno imati i svedsko. BiH je sklopila taj ugovor za Svedskom davno, a ujedno sam i drzavljanin EU. Ako bi se nastanila u hrvatskoj par godina, i nadjem se tu za vrijeme popisa, imam apsolutno i po ustavu i po svim zakonima pravo EU izjasniti se prema etnickoj pripadnosti, Bosnjakinja, ili po nacinalnoj Bosanka, ili cak Svedjanka. Ti stalno Bosnjacima po forumu spocitavas neko laganje, i to je smjesno kroz tvoje fasisticke izlive, i mislis da te jos neko uzima zaozbiljno?

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:44 

ManInBlack je napisao/la:

Ovaj primjer i jos mnogi su ti izlivi vaseg fasizma i primitivizma da uopste ne zasluzujte da vam iko od Bosnjaka pise po forumu i daje vam kredibilitet.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:45 

Ne postoji "državljanin EU". Ako te uhvate kako kradeš u drugoj državi mogu te bez problema odvesti do granice i poželiti ti sretan put. Kad imaš državljanstvo to ne mogu uraditi.

Popis je popis, statistika i planiranje države. Samo vi Bošnjaci to doživljavate kao politiku za fašističke ciljeve.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:49 

Aztec je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Covjece ja samo trebama naci smjestaj u Hrtavskoj i prijaviti se da zivim tamo, i automatski sam hrvatski i EU drzavljanin, kkao ti nije jasno? I tim ljudima kojim asu terebali papiri dok je u BiH harao rat se nema sta moralisati. Daj ohladite vi moralisti vise!

Ti si EU drzavljanin, al nisi i hrvatski, vec svecki, neovisno o prebivalistu. Medjutim, ovo uopce nema veze o onom o cemu mi pricamo, dakle drzi se teme. A to je da ste se lazno izjasnili u velikom broju da se dokopate papira RH. Nema tu puno filozofije, nego treba pogledati istini u oci. :D

Isto kosto su se dosta vasih placuci dokazivali da su Bosanci kada su shvatili da nece dobiti svedske papire.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:52 

BBC je napisao/la:
Ne postoji "državljanin EU". Ako te uhvate kako kradeš u drugoj državi mogu te bez problema odvesti do granice i poželiti ti sretan put. Kad imaš državljanstvo to ne mogu uraditi.

Popis je popis, statistika i planiranje države. Samo vi Bošnjaci to doživljavate kao politiku za fašističke ciljeve.

Zasto si ti odmah potegao neku pricu o nekoj kradji?

Ne nego su upravo Srbi a poslije i Hrvati imali fasisticke ciljeve, upravo radi statistike i postotka broja Bosnjaka (tadasnjih Muslimana). To je sve razotkriveno u Hagu na sudjenu Plavsicki, i nemoj te zamjene teza meni podvaljivat!

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:54 

No, prošetaj. Da se vratimo temi.

Svaka država će oduzeti državljanstvo svima koji su lagali u molbi za isto. Ako ti Irma uzmeš treće državljanstvo i neko sa foruma te prijavi švedskim vlastima ostaješ bez švedskog u rekordnom roku.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:56 

BBC je napisao/la:
No, prošetaj. Da se vratimo temi.

Svaka država će oduzeti državljanstvo svima koji su lagali u molbi za isto. Ako ti Irma uzmeš treće državljanstvo i neko sa foruma te prijavi švedskim vlastima ostaješ bez švedskog u rekordnom roku.

Sto bi uzimala trece drzavljanstvo kada nem potrebe za to? Sa ova dva mogu sve sto mi treba.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 18:57 

Aj lijepo priznaj da u Bosnu švercaš robu i pokazuješ švedsku putovnicu. Onda ti ne mogu carinu naplatiti.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:07 

Irma je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ti si EU drzavljanin, al nisi i hrvatski, vec svecki, neovisno o prebivalistu. Medjutim, ovo uopce nema veze o onom o cemu mi pricamo, dakle drzi se teme. A to je da ste se lazno izjasnili u velikom broju da se dokopate papira RH. Nema tu puno filozofije, nego treba pogledati istini u oci. :D

Isto kosto su se dosta vasih placuci dokazivali da su Bosanci kada su shvatili da nece dobiti svedske papire.

Pa nasi i jesu i Bosanci izmedju ostalog... u cemu je problem? Ljudi imaju dva drzavljanstva. Ali nisu se nikad izjasnjavali (lagali) da su nesto sto nisu da bi ostvarili nesto, u cemu ste vi strucnjaci. Imao sam ja nemalo stranaka, danas velikih vjernika muslimana, Bosnjaka jel, gdje im u radnim knjizicama pise narodnost Srbin.

Uostalom, Irma, cemu uvijek kontra... stvari su ocite, ljudi lagali da dobiju papire, i tocka.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:08 

Irmice, odoh si ja nastaviti jednu kaficu... :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:14 

BBC je napisao/la:
Aj lijepo priznaj da u Bosnu švercaš robu i pokazuješ švedsku putovnicu. Onda ti ne mogu carinu naplatiti.

Zar ja tebi djelujem kao neki svercer? Nego koja je tvoja dijagnoza? Ozbiljno?

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:17 

I za Notebook poklon treba platiti carinu. Svi smo to radili, nemoj se sramiti.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:18 

Aztec je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Pa nasi i jesu i Bosanci izmedju ostalog... u cemu je problem? Ljudi imaju dva drzavljanstva. Ali nisu se nikad izjasnjavali (lagali) da su nesto sto nisu da bi ostvarili nesto, u cemu ste vi strucnjaci. Imao sam ja nemalo stranaka, danas velikih vjernika muslimana, Bosnjaka jel, gdje im u radnim knjizicama pise narodnost Srbin.

Uostalom, Irma, cemu uvijek kontra... stvari su ocite, ljudi lagali da dobiju papire, i tocka.

Ma jasta, vi ste mi ono principijani pravo. Ova gospoda su se odrekli bosanskog identiteta, to im je bilo ono "bljak", a nakon par mjeseci plakali su da su Bosanci, ma sta Bosanci, Bosancine. a to sto mi kao narod nismo bili nacionalno osvjesteni, i kada su nas "osvjestili" topovima, to je jedna sasvim druga prica. I da , bolje da ste nam uredno bili dostavljali ono oruzje namjenjeno nama kada je bilo najpotrebnije, nego sto te podjelili te putovnice.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:19 

Aztec je napisao/la:
Irmice, odoh si ja nastaviti jednu kaficu... :D

I meni jednu, s mljekom i secerom:)

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:19 

Irma ne laži. Govorili su što i treba, da su Hrvati iz BiH.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:21 

BBC je napisao/la:
Irma ne laži. Govorili su što i treba, da su Hrvati iz BiH.

Ne, oni su dosli sa dokumentima Republike Hrvtske, koje su uzeli svojom voljom.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:21 

I što s tim ? To nisu nikad ni krili, inače bi sakrili putovnicu i dobili papire kad i vi muslimani.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:28 

Citat:
Jadan je narod kome su potrebne reklame na drustvenim mrezama i pozivi drugih da bi znao ko je i kojim jezikom govori. Mnogo imam radnih kolega i prijatelja medju muslimanima koji sami priznaju da njihovi klinci uce i pogresnu gramatiku u skoli, samo je bitno da nema veze sa srpskom. Nikada se u Sarajevu prije nije moglo cuti opcina, prijelaz, prijenos, otmjeno... Vide ekavicu tamo i gdje je nema.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Banja Luka, 14. septembar 2013 18:21)

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:31 

Citat:
Jadan je narod kome su potrebne reklame na drustvenim mrezama i pozivi drugih da bi znao ko je i kojim jezikom govori. Mnogo imam radnih kolega i prijatelja medju muslimanima koji sami priznaju da njihovi klinci uce i pogresnu gramatiku u skoli, samo je bitno da nema veze sa srpskom. Nikada se u Sarajevu prije nije moglo cuti opcina, prijelaz, prijenos, otmjeno... Vide ekavicu tamo i gdje je nema.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Banja Luka, 14. septembar 2013 18:21)

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:31 

Citat:

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:49 

Irma je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:

Ovaj primjer i jos mnogi su ti izlivi vaseg fasizma i primitivizma da uopste ne zasluzujte da vam iko od Bosnjaka pise po forumu i daje vam kredibilitet.

Ko o čemu lopov o poštenju :)

Ti čitavo vrijeme vodiš diskusiju koja nema veze sa temom.

Ti kao švedska državljanka možeš doći i živjeti u RH, ali ne postaješ hrvatski državljanin! Otoci su puni kuća čiji su vlasnici britanci, rusi, nijemci... ali malo tko od njih ima HR državljanstvo.

Tema ovog topica nisu nehrvati sa hrvatskim državljanstvom stečenim na osnovu rođenja u RH ili prebivališta prije 1991 godine. Oni imaju automatsko pravo na državljanstvo.

Tema ovog topica su suljo, mujo, ahmet šefika, sabina,..., iz Velike kladuše, Srebrenice, Foče, Goražda, Travnika,... koji su poslije 1991 godine na djedovom ili očevom tavanu našli stare dokumente u kojima su dedo ili babo u vojnu / radnu knjižicu upisani kao Hrvati, te na osnovu tih dokumenata zatražili HR državljanstvo. Dakle oni su zahtjev za HR državljanstvo podnijeli kao HRVATI iz Bosne, a ne kao Muslimani / Bošnjaci iz BIH, kao što si ti podnijela u Švedskoj. Kužiš?

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2013, 19:59 

Koliko god je ideja vraćanja hrvatske putovnice i Domovnice bila glupa, na prvi pogled, i koliko god popis bio "anoniman", s obzirom kakva je BiH država uopće nije nemoguće da popisi s JMBG-ovima i imenima i prezimenima ugledaju svjetlo dana.

A onda je svašta moguće...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Perec iz Zabrega i 45 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: