|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 45 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:23 |
|
|
|
Pa imaš se pravo braniti sa čim god želiš.
Ako imaš nešto vrijedno, budi Dubrovnik :)
_________________ so be it, threaten no more to secure peace is to prepare for war
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:25 |
|
|
Haha bas to... Uvik san zagovara takve poretke, kako bi se elegantno riješili ljevičara Odma mi pada onaj citat iz Konana što je najbolje u životu "slomit neprijatelja, vidit ga poniženog na koljenima i slušat kmeket njegovih žena" (slobodan prijevod) Rješenje i za natalitet jer bi bez civilizacijskih obzira plodili zarobljene žene 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:35 |
|
|
Imota je napisao/la: Haha bas to... Uvik san zagovara takve poretke, kako bi se elegantno riješili ljevičara Odma mi pada onaj citat iz Konana što je najbolje u životu "slomit neprijatelja, vidit ga poniženog na koljenima i slušat kmeket njegovih žena" (slobodan prijevod) Rješenje i za natalitet jer bi bez civilizacijskih obzira plodili zarobljene žene  Pa i samostani su budale bili vikinškim ratnicima. Dubrovnik nije.
_________________ so be it, threaten no more to secure peace is to prepare for war
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:39 |
|
|
Salivator je napisao/la: Imota je napisao/la: Haha bas to... Uvik san zagovara takve poretke, kako bi se elegantno riješili ljevičara Odma mi pada onaj citat iz Konana što je najbolje u životu "slomit neprijatelja, vidit ga poniženog na koljenima i slušat kmeket njegovih žena" (slobodan prijevod) Rješenje i za natalitet jer bi bez civilizacijskih obzira plodili zarobljene žene  Pa i samostani su budale bili vikinškim ratnicima. Dubrovnik nije. Imas problema sa sastavljanjem prosto proširenih rečenica. Dubrovnik je bio država, to je sama negacija anarhije biseru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:41 |
|
|
|
Btw, zato se i ja zalažem za anarhiju, točno znam tko i kakvi bi ljudi živili sa mnom.
Cut the middle man.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:43 |
|
|
|
Aha svi uz tebe sve sami pacifisti i totalno solidarni. A susjedno selo naoružano do zuba i spremno na sve, what could go wrong.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:45 |
|
|
|
Ti imaš problema sa shvaćanjem običnog principa. Imao je Dubrovnik svoja pravila i zakone i nije ovisio ni o komu.
Uredili su svoj grad kako su željeli. Namjerno sam njega naveo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 19:56 |
|
|
Salivator je napisao/la: Ti imaš problema sa shvaćanjem običnog principa. Imao je Dubrovnik svoja pravila i zakone i nije ovisio ni o komu.
Uredili su svoj grad kako su željeli. Namjerno sam njega naveo. Dubrovnik je država. Uopće ne znaš šta je anarhizam. Država je negacija anarhizma. Država ima svoj teritorij, stanovništvo, efektnu kontrolu i ono najvažnije-monopol sile. To veze nema s anarhijom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 20:06 |
|
|
Imota je napisao/la: Salivator je napisao/la: Ti imaš problema sa shvaćanjem običnog principa. Imao je Dubrovnik svoja pravila i zakone i nije ovisio ni o komu.
Uredili su svoj grad kako su željeli. Namjerno sam njega naveo. Dubrovnik je država. Uopće ne znaš šta je anarhizam. Država je negacija anarhizma. Država ima svoj teritorij, stanovništvo, efektnu kontrolu i ono najvažnije-monopol sile. To veze nema s anarhijom. Ne, današnje shvaćanje i promidžba je da mora biti države, i općih pravila ponašanja. Samo bi oni i manju vladu od libertarijanaca. Ili da čitav svijet odjednom postane tako uređen, što je nemoguće. Svjestan sam da je to utopija, usput :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 20:08 |
|
|
|
Ukratko, ako bi u jednom trenutku postojala anarhija, vrlo brzo bi se te zajednice organizirale u državu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1380 of 2558 - 53.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 20:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ukratko, ako bi u jednom trenutku postojala anarhija, vrlo brzo bi se te zajednice organizirale u državu. Zato je važno da budu u homogenom prostoru. Samo bi tu svi bili jednako zastupljeni. Direktna demokracija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 20:12 |
|
|
Salivator je napisao/la: Imota je napisao/la: Dubrovnik je država. Uopće ne znaš šta je anarhizam. Država je negacija anarhizma. Država ima svoj teritorij, stanovništvo, efektnu kontrolu i ono najvažnije-monopol sile. To veze nema s anarhijom.
Ne, današnje shvaćanje i promidžba je da mora biti države, i općih pravila ponašanja. Samo bi oni i manju vladu od libertarijanaca. Ili da čitav svijet odjednom postane tako uređen, što je nemoguće. Svjestan sam da je to utopija, usput :) Kakvo danasnje shvaćanje, meni se cini da van wikipedije nisi baš čita o anarhiji. Nema nikakve države u anarhiji a ti navodiš jednu državu ko uzor  Dubrovnik je negacija anarhije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 20:20 |
|
|
Dobro . Nema danas anarhisto 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 31 srp 2024, 22:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27685 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Pričao sam prije nekoliko godina sa jednim ruskim libertijancem. Lik ima svoj youtube kanal, ali ga ne mogu naći. Šteta.
I kao pita on mene što bih ja da imam probleme sa... recimo "lošim ljudima". Kažem mu ja da bih to pokušao riješiti.
Onda mi on kaže da sam u krivu i da živim u nekakvom svom paralelnom svemiru jer da naše probleme treba rješavati policija.
I tek onda ja ništa ne kužim njega Libertijaca iz Rusije.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 01 kol 2024, 11:30 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pričao sam prije nekoliko godina sa jednim ruskim libertijancem. Lik ima svoj youtube kanal, ali ga ne mogu naći. Šteta.
I kao pita on mene što bih ja da imam probleme sa... recimo "lošim ljudima". Kažem mu ja da bih to pokušao riješiti.
Onda mi on kaže da sam u krivu i da živim u nekakvom svom paralelnom svemiru jer da naše probleme treba rješavati policija.
I tek onda ja ništa ne kužim njega Libertijaca iz Rusije. Libertarijanci nisu za ukidanje države, zalažu se za manju vladu, broj ministarstava i slično. Minarhisti su za vid države samo u vojnom smislu, tj obranu. Anarho-kapitalisti su za slobodno tržište bez države, privatizaciju svih javnih poduzeća. Svi se oni i slažu oko privatne imovine, što je prije bilo nezamislivo anarhistima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 01 kol 2024, 18:42 |
|
|
|
U svakom slučaju država i anrhizam su isključivi međusobno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 01 kol 2024, 19:17 |
|
|
Ovo što ti zagovaraš uopće nije anarhija. Primjer: Citat: U anarhiji svi imaju političku moć, [b]i svi su obvezni da sudjeluju u odlukama koje se tiču lokalne zajednice
U anarhiji nitko nije obavezan ništa. To joj je definicija.
Citat: Svaki zakon i obveza je stvar dogovora čitave zajednice.
Kakvi zakoni i obaveze u anarhiji? Ne postoji to.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 01 kol 2024, 19:26 |
|
|
|
Kladin se da nije nikad pročita nijednu knjigu o anarhiji.
Pričat o anarhiji a ne pročitat nešto od Bakunjina (koji je Marx anarhizma) je smišno djetinjasto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 01 kol 2024, 19:28 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ovo što ti zagovaraš uopće nije anarhija. Primjer: Citat: U anarhiji svi imaju političku moć, [b]i svi su obvezni da sudjeluju u odlukama koje se tiču lokalne zajednice [/b]
U anarhiji nitko nije obavezan ništa. To joj je definicija.
[b]Svaki zakon i obveza je stvar dogovora čitave zajednice. [/b]
Kakvi zakoni i obaveze u anarhiji? Ne postoji to.Očito da postoje, ako su lovačka društva primjeri anarhističkoga uređenja. Sve je stvar dogovora. Pravila postoje. Pa nije da možeš raditi što hoćeš, a ostali te moraju trpiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Anarhija- Prirodna evolucija društva Postano: 01 kol 2024, 19:53 |
|
|
|
Nije uopće lijepo nametati lažni autoritet preporučenim štivom. Nije dovoljno anarhično.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|