HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 01:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 42 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: ANKETA:Na Mesića bi u Koridoru pucale i hrvatske cijevi
PostPostano: 18 vel 2010, 02:01 

Ovo samo Hrvati valjda imaju, ovoliko slijepih pored ociju.

Ono bi ratovalo protv Serva, jebote, mogli bi i protiv Madjara, i sa njima imamo neke nesuglasice u proslosti.

Danas su najveci problem BiH Hrvata bosnje, a to ugrozavaju li Srbi Hrvatsku i treba li Hrvatska sprijeciti otcjepljenje RS-a, prosjecnog BiH Hrvata nebi vise trebalo toliko tangirati. Dali su se zivoti za tu Hrvatsku, pa sta se dobilo zauzvrat? Mesic.

Uostalom, debil govori o slanju vojske na koridor, sere o nekakvom otcjepljenju RS-a a i djeca znaju da se to nece desiti u skorije vrijeme, em su Rusi i Tadic rekli da nema govora o tome, em idu izbori a Dodiku je cilj okrenuti paznju glasaca na stare pozicije medjunacionalnog straha, nece valjda dopustiti da se paznja na ekonomiju prebaci, a njegova ekipa pljacka RS uzduz i poprijeko. Glumi vozda, ukratko.
A Mesic ko zadnji idiot, prica bajke o vojnoj intervenciji, kome? svojim glasacima sigurno ne, oni ako su dosljedni, to trebaju nazvati pravim imenom, kako su znali Tudjmanu prditi, "nedopustivo vojno mijesanje u probleme susjedne drzave" ili krace agresija.

Ako ne svojim glasacima, onda kome drugom nego ahbabima, jebali ga oni.

Sukladno sa tim, hrvatski narod je poslao jasnu poruku, ne da bi pucali u Mesiceve vojnike (boze sacuvaj, nije taj gnom vrijedan jednog hrvatskog zivota) vec je ovo verbalni pucanj u bolesne Mesiceve ideje.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2010, 03:14 

DarthCroat je napisao/la:
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
upravo tako imamo odgovornost kao potpisnici dejtona. Ali to neznači da se mora napustiti ideja trećeg entiteta. Hrvatska treba jamčiti Hrvatima u BIH kao konstitutivnom narodu da sami upravljaju sobom. Ali odcjepljenja nikakvog RSa neće biti.

Ja osobno,radije bih se pridružio Dodikovcima nego Mesićevcima.
Nema šanse da bih se odazvao na mobilizaciju kojom bi Mesić regrutirao vojsku za napad na koridor.
Radije bih i u zatvor i na robiju,nego ratovao za njegove partizanske pizdarije a sama činjenica da bi i Bošnjaci bili djelom Mesićeve antifašističke koalicije,samo bi me nagnala na to da se priključim u Dodikove dobrovoljce. :zubati

Ja bi se pridružio zakletvi koju sam dao!
Obvezom sam se zaklinjo čuvati i braniti i boriti se za Hrvatsku i Hrvatski narod.

Mesića osobno mrzim i to sa velikim razlozima, Josipovića ću počet mrziti(komunjare su zame komunjare).
Ali da ja surađujem sa Srbima nikada!

Bošnjačke politike separatizma i autonomaštva mi je već pun k.
A još više mi živce diže kada neko mješa Bošnjake i Hrvate muslimane.
Jednadžba je jednostavana, zna se tko je napao srednju bosnu! I agresor mi nije brat bio on sa Lijeve ili desne strane drine. Ali to me neće zaustaviti da razlikujem brata Muslimana od agresorskog Bošnjaka.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2010, 11:11 

Bobovac je napisao/la:
Nije mi jasno što znači ova anketa? Uperiti cijevi u Mesića po ovome izgleda kao metafora za operiti cijevi u one koje bi Dikobraz poslao u Posavinu, znači HV, jer dakako da on ne bi osobno krenuo na koridor, a mislim da je sasvim očito da to ne pada ni jednom Hrvatu na pamet.
Možda bi netko mogao ovo krivo protumačiti, tj jedva čekati da namjerno krivo protumači.

i_jopet je napisao/la:
Ne vjerujem da bi Hrvat na Hrvata uperio cijev, ali u ovome slučaju
radi se o revoltu protiv Mesićeve izjave.

Kada malo razmislimo... koji bi to Hrvati vojno išli protiv BH Hrvata
i interesa BH Hrvata ?

Pitanje u anketi je na mjestu jer se zna tko bi bile
suprostavljene strane... najednu stranu Mesićevci a na drugu......

Nikad ne bi OSRH išle protiv BH Hrvata nego bi išle spriječiti odcjepljenje "RS" od BiH. Nekidan sam ozbiljno popričao sa jednim aktivnim dočasnikom OSRH o toj temi i rekao sam mu da ni jedan umirovljeni branitelj ne bi išao ratovati u Posavinu na Mesićevu zapovjed, a on mi je odgovorio da je on aktivni vojnik, i da bi cijele OSRH krenule na koridor na Mesićevu zapovjed. Dok je on vrhovni zapovjednik, njegove zapovjedi se moraju izvršavati; tako mi je odgovorio.

Nema šanse da bih se odazvao na mobilizaciju kojom bi Mesić regrutirao vojsku za napad na koridor.
Radije bih i u zatvor i na robiju,nego ratovao za njegove partizanske pizdarije a sama činjenica da bi i Bošnjaci bili djelom Mesićeve antifašističke koalicije,samo bi me nagnala na to da se priključim u Dodikove dobrovoljce. :zubati

Bilo je Hrvata u četnicima, nećeš ti biti ni prvi (a dok je takvih poput tebe) ni zadnji. :smajl037

Vrh

PostPostano: 18 vel 2010, 11:35 

Inkvizitor je napisao/la:
kakva vojska kakvo pucanje..Mesiću treba samo poručiti ono što je britanski parlamentarac rekao premijeru Chamberlainu nakon Dunquerq-ua iako je bio član njegove stranke, nakon što se ovaj pravdao za fijasko svoje politike prema Hitleru.

idite, odlazite, nemojte nam ništa pojašnjavati, samo idite, za Boga miloga, idite..

Otiš'o je,sarmu prob'o nije...pih

Vrh

PostPostano: 18 vel 2010, 20:27 

Hrvate zanima što bolji život u Hrvatskoj i BiH i mogu ti reći da tražimo modus kako to izvesti a da nije nauštrb nikoga barem ne preko mjere kao što je slučaj sa RS.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2010, 21:33 

TomislavM je napisao/la:

Bilo je Hrvata u četnicima, nećeš ti biti ni prvi (a dok je takvih poput tebe) ni zadnji. :smajl037

Ne znam zašto se čudiš ? :neznam

S Ustašama poput tebe,kojim bi Mesić bio Poglavnik,i partizani i četnici bi bili bolji izbor.

Više mi je pun k...c te vaše botaničarske filozofije i zloupotrebljavanja ustaškog imena.

Par samoproglašenih ustaških talibana,uzelo je sebi za pravo da se kite tuđim perijem i izdaju se za nešto što nisu,tumače povijest onako kako to njima odgovara,te je interpretiraju i modeliraju da bi u njoj pronašli uporišta na koja se mogu pozivati,kako bi potkrijepili svoje blastfemične tvrdnje.

Vi mora da ste najobičniji udbaški projekt,koji treba da ogadi Ustaštvo u onom djelu naroda gdje je uvijek imalo najviše simpatizera.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2010, 21:41 

Obvezom sam se zaklinjo čuvati i braniti i boriti se za Hrvatsku i Hrvatski narod.

Presjecanje koridora nebi bila borba za Hrvatsku a još manje odbrana Hrvatske,nego bi to bila borba za bošnjačke ciljeve i agresija na drugu državu.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 03:34 

Presjecanje koridora nebi bila borba za Hrvatsku a još manje odbrana Hrvatske,nego bi to bila borba za bošnjačke ciljeve i agresija na drugu državu.

Vidim pošto ste izjavili da ste sa Dodikovcima, vjerovatno predpostavljam da ste Servin po nacionalnosti, pa tako se i nečudim što ste spremni puškom braniti vašeg orla. Ali to što mi Hrvati želimo treći entitet neka vas nezavara da nismo spremni ponovno na Servsku krajinu oružjem.

Sjetite se Gotovina je došao na 16.km od Banjaluke, vjerujem da ču ja puno bliže oružjem doć.

Hrvati imaju pravo i moraju dobit entitet, a Servsko odcjepljenje se i oružjem rastavlja. Servima nit metar zemlje nedamo!

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 17:59 

TomislavM je napisao/la:

S Ustašama poput tebe,kojim bi Mesić bio Poglavnik,i partizani i četnici bi bili bolji izbor.

Više mi je pun k...c te vaše botaničarske filozofije i zloupotrebljavanja ustaškog imena.

Par samoproglašenih ustaških talibana,uzelo je sebi za pravo da se kite tuđim perijem i izdaju se za nešto što nisu,tumače povijest onako kako to njima odgovara,te je interpretiraju i modeliraju da bi u njoj pronašli uporišta na koja se mogu pozivati,kako bi potkrijepili svoje blastfemične tvrdnje.

Vi mora da ste najobičniji udbaški projekt,koji treba da ogadi Ustaštvo u onom djelu naroda gdje je uvijek imalo najviše simpatizera.

Budi sretan što je general Vjekoslav Luburić mrtav jer on je za takve poput tebe imao samo dva lijeka a to su metak i konopac.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 20:02 

TomislavM je napisao/la:

Budi sretan što je general Vjekoslav Luburić mrtav jer on je za takve poput tebe imao samo dva lijeka a to su metak i konopac.

Ali eto,ti još uvijek nisi,pa ako misliš da mi je to lijek dođi me ti izliječit, :zubati mada mislim da bi pokojni Max taj lijek propisao i tebi a i ostalim samoproglašenim nazovi Ustašama,radi sramoćenja njihovog imena,zloupotrebljavajući ga na jedan prizeman i patetičan način.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 20:21 

Vidim pošto ste izjavili da ste sa Dodikovcima, vjerovatno predpostavljam da ste Servin po nacionalnosti, pa tako se i nečudim što ste spremni puškom braniti vašeg orla. Ali to što mi Hrvati želimo treći entitet neka vas nezavara da nismo spremni ponovno na Servsku krajinu oružjem.

Sjetite se Gotovina je došao na 16.km od Banjaluke, vjerujem da ču ja puno bliže oružjem doć.

Hrvati imaju pravo i moraju dobit entitet, a Servsko odcjepljenje se i oružjem rastavlja. Servima nit metar zemlje nedamo!

Srbin nisam ali nemam namjeru ti se dokazivati i pravdat,misli što hoćeš.Jedini razlog zbog kojeg simpatiziram Dodika je taj što prezirem Mesića i one koji mu plješću,a u slučaju rata između Bošnjaka i Srba navijao bih za Srbe,ali ne zato što volim Srbe,nego zato što nepodnosim Bošnjake.

Zašto bi nas trebalo biti briga što će Srbi napraviti sa njihovim djelom Bosne ?

Da nisi zaslijepljen mržnjom prema Srbima,shvatio bi da sada imamo deset puta gore neprijatelje nego što su nam bili Srbi.
Nekad u prošlosti smo mrzili Mađare radi svega onog što su nam činili u Austrougarskoj,ali poslije kada su Srbi pokazali svoje pravo lice,Mađari su nam se činili kao jaganjci naspram Srba.

Sve ono što su nam činili Mađari i mržnja koju smo osjećali prema njima,bila je tek splasnula nakon što su nakon njih došli puno gori a to su Srbi.

Isto tako kao što smo u prošlosti zanemarili sranja koja su nam radili Mađari zbog toga što su nas tlačili Srbi,tako danas radi sranja koja nam rade Bošnjaci,više nam Srbi nisu u prvom planu.

Ako nisi čuo za izreku,,u nevolji se sklapaju čudna prijateljstva i savezništva'' pa tako nebi bilo čudno da Srbi i Hrvati u BiH budu prisiljeni uspostaviti dijalog radi većeg zla koje prijeti i jednim i drugim.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2010, 12:55 

TomislavM je napisao/la:

Ali eto,ti još uvijek nisi,pa ako misliš da mi je to lijek dođi me ti izliječit, :zubati mada mislim da bi pokojni Max taj lijek propisao i tebi a i ostalim samoproglašenim nazovi Ustašama,radi sramoćenja njihovog imena,zloupotrebljavajući ga na jedan prizeman i patetičan način.

Ti sramotiš ne samo ustaško nego i hrvatsko ime. Da te general Luburić vidi kako se ulizuješ Srbima dobio bi ti jednosmjernu kartu za Jasenovac.

Zašto bi nas trebalo biti briga što će Srbi napraviti sa njihovim djelom Bosne ?

Ti si ili lud ili Srbin koji glumi Hrvata. "njihov dio Bosne", nije to "njihov dio Bosne", to je hrvatska zemlja, koju bi ti njima prepustio. Hvala Bogu pa Hrvatsku u ratu nije vodio netko poput tebe inače bi se doista cijela Hrvatska vidjela sa vrha zagrebačke katedrale. Gadiš mi se.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2010, 14:14 

TomislavM je napisao/la:

Ti sramotiš ne samo ustaško nego i hrvatsko ime. Da te general Luburić vidi kako se ulizuješ Srbima dobio bi ti jednosmjernu kartu za Jasenovac.

Ja se ulizujem Srbima ?

A to što se vi ulizujete Bošnjacima prešlo je svaku mjeru dobrog ukusa.Toliko ste im se uvukli u šupak da vam samo još nožni prsti vire. :zubati
Ja uopće ne vjerujem da su takvi kao ti dobronamjerni i iskreni štovatelji Ustaškog pokreta.
Pa čovječe jesi li svjestan o čemu ti govoriš ?
Ti bi mene poslao u Jasenovac i to govoriš u tom kontekstu tako da potvrđuješ svu onu propagandu oko njega.
Zbog takvih kao ti ljudi će uvijek Ustaše percipirati kao zločince i krvoloke a kako i nebi kada upravo vi sa takvim izjavama pogodujete onima koji i stoje iza cijele te propagande oko Jasenovca.
Jeli ti to radiš svjesno ili nesvjesno,to zaista neznam,ali kada se malo prisjetim kako si pisao hvalospjeve Židovima i svađao se sa mnom kada sam ih ja kritizirao radi zločina nad Palestincima,onda mi ništa drugo ne preostaje nego da se zapitam,jeli možda ti glumiš nekog Hrvata i Ustašu pa onda sudeći po sebi samom za to optužuješ druge.

Kako je prozirna tvoja namjera i diskreditacija generala Drinjanina i Ustaša,jer je pročito što želiš.
Govoriš mi da bi mi trebao metak,poslati me u Jasenovac,vješat,strijeljat itd. tako da onaj koji čita stvori podsvjesni dojam da se radi o zločincima i Jasenovcu kao nekom gubilištu a i sam si svjestan da to nije tako.

Jasenovac je bio radni logor i za ratne prilike,sasvim solidno opskrbljen hranom i lijekovima a ljudi su se doslovno gurali u redovima da dospiju u Jasenovac,jer su tako imali barem osiguran obrok i smještaj.
Postoje izvješća koja govore o tome da mnogi komunisti koji su bili zarobljeni u Jasenovcu,nisu uopće željeli biti razmjenjeni,jer puno bolja opcija bila im je raditi čizme u Jasenovcu,neko tumarati po šumama sa ostalim tifusarima.
Ne kažem da je Jasenovac bio Hotel s 5 zvjezdica,ali u odnosu na ono što imali u partizanima gdje su bili gladni,žedni,goli i bosi,svakom partizanu koji se našao zarobljen od Nijemaca i Ustaša,bio je dobitak na lotu,jer ako ništa drugo,onda su bar do razmjene mogli se okupati,naspavati i nahraniti.

I zato me ljute takvi kao ti koji namjerno stavljaju Jasenovac u negativan kontekst a to sigurno radiš svjesno i zlonamjerno.

TomislavM je napisao/la:
Ti si ili lud ili Srbin koji glumi Hrvata. "njihov dio Bosne", nije to "njihov dio Bosne", to je hrvatska zemlja, koju bi ti njima prepustio. Hvala Bogu pa Hrvatsku u ratu nije vodio netko poput tebe inače bi se doista cijela Hrvatska vidjela sa vrha zagrebačke katedrale. Gadiš mi se.

A ja opet kažem ti ili si bezobrazan ili si zločest ili neki Židov ili UDBAŠ,koji glumi Hrvata i Ustašu.
Kada govorim o Bosni i kažem ,,njihov dio Bosne'' onda mislim na sadašnje stanje a ne na nešto što je bilo prije 65 god. ili prije 900 god.
Stanje je takvo kakvo jest,a granice su se kroz povijest mijenjale,a to što neki ne žele prihvatiti stvarno stanje stvari,to je već drugi problem.
To što je nešto nekada bilo naše,nije nikakav argument,jer kada bi svaki narod u Europi pozivao se na neke zemlje koje su barem nekada pripadale njima,onda ratovi nikada nebi ni završili.
Istra nikada nije bila Hrvatska a danas to jeste,što znači negdje gubimo,negdje dobivamo.
Naravno da treba nastojati da dobijemo što više,ali takvi smetenjaci kao ti koji još uvijek vjeruju u granci na Drini,ni po čemu se ne razlikuju od onih koji vjeruju u granicu na potezu Virovitica-Karlovac-Ogulin-Senj-Karlobag.

I ja takođe mogu reći,,hvala Bogu pa Hrvatsku u ratu nije vodio netko poput tebe''jer bi je netko popu tebe odveo u propast,kao što je Hitler odveo Njemačku u propast.
Netko tako prepotentan i koji misli da sve može,odveo bi cijeli svoj narod u propast radi svojih megalomanskih ambicija.
Vidiš,ti se meni ne gadiš i jedino što osjećam prema tebi je sažaljenje i molim se dragom Bogu da ti prosvjetli razum,koji je postao pomućen radi tih ideoloških dogmi,zbog čega si izgubio kompas i više nisi svjestan u kojem vremenu i prostoru se nalaziš.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2010, 15:58 

Mesić nema koga da šalje na koridor, to je najvažnije...on uistinu stvar postavlja hipotetski. I cijela ova naša tema može biti postavljena isključivo hipotetski jer realne osnove za niti jedan ovdje naveden scenarij nema.

RS može sutra de facto proglasiti neovisnost ali ta neovisnost nebi puno promjenila stanje u praksi koje imamo danas. Do otcjepljenja nemože doći jer nema kontra pripajanja a ovakva nezavisnost je kudikamo bolja jer imaš utjecaj na susjedna dva entiteta a da oni povratni utjecaj na tebe nemaju, tu mislim proporcionalno popunjavanje saveznih institucija.

Kao što je i nezavisnost Hrvatske danas samo simbolićna i percipirana isključivo kroz državne simbole i himnu ,a ustvari duboko financijski zavisna, tako i RS danas ima punu simboličku nezavisnost koje su oni svjesni a bilo kakva druga nezavisnost bi ih vrlo brzo stajala slobode zbog blizine i širokog dodira sa Republikom Srbijom. Naravno da Dodiku to ne odgovara, jer je bolje biti prvi u selu nego deseti u gradu.

Međutim ipak kad bi se moralo na brzinu opredjeliti između Mesića i Dodika i pripadnosti jednoj ili drugoj opciji uvijek sam prije za Dodika i njegov odnos prema budućnosti BIH.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2010, 20:45 

Srbin nisam ali nemam namjeru ti se dokazivati i pravdat,misli što hoćeš.Jedini razlog zbog kojeg simpatiziram Dodika je taj što prezirem Mesića i one koji mu plješću,a u slučaju rata između Bošnjaka i Srba navijao bih za Srbe,ali ne zato što volim Srbe,nego zato što nepodnosim Bošnjake.

Da nisi zaslijepljen mržnjom prema Srbima,shvatio bi da sada imamo deset puta gore neprijatelje nego što su nam bili Srbi.
Nekad u prošlosti smo mrzili Mađare radi svega onog što su nam činili u Austrougarskoj,ali poslije kada su Srbi pokazali svoje pravo lice,Mađari su nam se činili kao jaganjci naspram Srba.

Sve ono što su nam činili Mađari i mržnja koju smo osjećali prema njima,bila je tek splasnula nakon što su nakon njih došli puno gori a to su Srbi.

Isto tako kao što smo u prošlosti zanemarili sranja koja su nam radili Mađari zbog toga što su nas tlačili Srbi,tako danas radi sranja koja nam rade Bošnjaci,više nam Srbi nisu u prvom planu.

Ako nisi čuo za izreku,,u nevolji se sklapaju čudna prijateljstva i savezništva'' pa tako nebi bilo čudno da Srbi i Hrvati u BiH budu prisiljeni uspostaviti dijalog radi većeg zla koje prijeti i jednim i drugim.

Onda vam se ispričavam, ali ipak po porukama kakve pišete nije nit čudo što sam predpostavio da ste Servin.
Dalje nesvaćam zašto gurate takvo bratstvo sa Servima, svatite Jugoslavije nema, mi sa Servima nemamo ničeg zajedničkog.

Protiv Bošnjačkog autonomaštva se jednako borim kao i protiv Servskog. Ali ta vaša izdajnička rješenja o suradnji sa nepriajteljima je ništa drugo nego IZDAJNIČKA.
Slobodno vi se priajvite u slučaju rata u Servske dobrovoljačke garde, sjećam se da je i 90tih bilo takvih ljudi šta su sa četnicima protiv Hrvata krenuli.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2010, 21:54 

Več sam ti rekao.Jedini razlog zbog kojeg bi podupirao Srbe,je taj što nepodnosim Bošnjake(najblaže rečeno)
Dobro,to s dobrovoljačkom gardom sam možda malo pretjerao,ali u slučaju rata između Srba i Bošnjaka,navijao bih za Srbe.
Eto...

Vrh

PostPostano: 21 vel 2010, 22:09 

Tema je potrošena.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bošnjak...007, Naša Kvačica, Patriota i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: