|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 30 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 11:18 |
|
|
Citat: Oni su uvijek tu prisutni. Mi smo vezani na različite načine. Ne investiraju, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru, osjećaju ga kao svog", izjavio je između ostalog Bakir Izetbegović.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 11:28 |
|
|
Meni je ovo najjači dio izjave Citat: Turska je vjerovatno najsrčaniji i najutjecajniji prijatelj BiH. Oni imaju emotivnu i genetsku vezu s nama, tamo živi par miliona Bošnjaka. Bar je priznao da je poturica ili Turčin, nema se šta tu ljutiti. Zato ćemo im mi učiniti uslugu i poslati ih u majku Tursku da se ne pate s nama kjafirima ovdje. Bezbolnije je jednom preseliti od svakih 30-40 godina ratovati.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 11:31 |
|
|
|
Ja jos ne mogu vjerovati da je lik ovo izjavio. I da su Muslimani sasvim uredu s tom izjavom
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 11:36 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 11:38 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Meni je ovo najjači dio izjave Citat: Turska je vjerovatno najsrčaniji i najutjecajniji prijatelj BiH. Oni imaju emotivnu i genetsku vezu s nama, tamo živi par miliona Bošnjaka. Bar je priznao da je poturica ili Turčin, nema se šta tu ljutiti. Zato ćemo im mi učiniti uslugu i poslati ih u majku Tursku da se ne pate s nama kjafirima ovdje. Bezbolnije je jednom preseliti od svakih 30-40 godina ratovati. Slizavanje s Osmanlijama je poznata priča.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 11:43 |
|
|
|
Bakir je to lijepo, opisno rezimirao: Nisu Muslimani bitni Turcima, nego samo njegov babo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 15:32 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10422 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Investiranje u Bosnu košta, a nema vajde jer bošnjaci u njoj nemaju ni državu, pa koliko god da su odani turcima teško poslovat s nekim tko ima samo treći dio suvlasništva neke zgrade a nije ni etažirano.
Doći na mezar Aliji ništa ne košta, a pokupi simpatije svih bošnjaka koji i dalje onda u turke gledaju kao braću a Tursku kao dobročinitelja.
Jedino što EU ne kuži baš da koliko god im dadne oni i dalje veze vežu s turcima a ne sa zapadom.
Slično i za srbe s rusima. Makar bih rekao da bošnjake s turcima veže još emotiviji odnos. Srbi i rusi su kao braća s tim što rusi ih gledaju kao cigansku braću.
Bošnjaci na Tursku gledaju i kao na majku koja ih je kao siročad usvojila kad su bili bez igdje ikoga, pa se prema njoj tako i postavljaju. Iako je realnije da je to maćeha koja ih je napustila, ali oni to ne razumiju.
Turci njih baš ni ne doživljavaju. Eto muslimani su i po toj crti braća, kao i sa svim ostalim muslimanima u svijetu, a po svemu ostalom bitniji je interes.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 16:32 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10422 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Za Konakovića nije problem što turci ne ulažu nego što će to naštetiti odnosima bošnjaka s Turskom Citat: Konaković: Izjava Izetbegovića nanosi štetu odnosima BiH i Turske Eto valjda ulažu neku mizeriju, pa je bitno poentirati za Tursku. Očito to donosi glasove bošnjaka, ne bi se ponašali tako njihovi političari da im to ne donosi glasove. https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /260218120
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 16:46 |
|
|
|
Joj Bakire levatu, ovo se prica u neozvucenim dzamijama a ne na TVu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 16:50 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10070 Lokacija: since 1878
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Meni je ovo najjači dio izjave Citat: Turska je vjerovatno najsrčaniji i najutjecajniji prijatelj BiH. Oni imaju emotivnu i genetsku vezu s nama, tamo živi par miliona Bošnjaka. Bar je priznao da je poturica ili Turčin Ti to tako shvatio? Ja sam shvatio da govori o Bošnjacima koji žive u Turskoj. Par miliona kako je rekao. Da je to ta genetska veza. Ali generalno glupa izjava. Čuj ne investiraju ali nas vole 
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 16:52 |
|
|
|
Nije istina da Turci ne investiraju u muslimane. Prije par godina su im renovirali neke zahode u Zenice. Bilo je čak i svečano otvaranje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 16:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10070 Lokacija: since 1878
|
A Bakir lično ima srpsku genetsku vezu tako da očigledno nije mislio na sebe 
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 16:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Joj Bakire levatu, ovo se prica u neozvucenim dzamijama a ne na TVu Zar ima takvih? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 17:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
-20 000 glasova
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 17:23 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 17:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64453 Lokacija: DAZP HQ
|
Karabaja je napisao/la: Joj Bakire levatu, ovo se prica u neozvucenim dzamijama a ne na TVu Opet je stari prdonja sve pomiješao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 17:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: -20 000 glasova Hebo glasove, ode aura
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 17:51 |
|
|
Nebula je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Meni je ovo najjači dio izjave Bar je priznao da je poturica ili Turčin Ti to tako shvatio? Ja sam shvatio da govori o Bošnjacima koji žive u Turskoj. Par miliona kako je rekao. Da je to ta genetska veza. Ali generalno glupa izjava. Čuj ne investiraju ali nas vole  Ja tako na prvu shvatio. Hvali se da ima genetske veze s turcima. Kada sam bolje otvorio oči, vidio sam tamnoputog Bakira 
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 17:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: -20 000 glasova Bakiru je najbolje da se kandidira za Hrvatskog člana predsjedništva. Jedino još tu ima šanse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 18:20 |
|
|
|
Kakav retard Dino. Prva izjava odma Bakir. Inače veoma državnički potez odlazak u Tursku i lobiranje. Još 5000 glasova za SDA. Ovu nejač ćemo poderat u oktobru. Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 19:04 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Joj Bakire levatu, ovo se prica u neozvucenim dzamijama a ne na TVu Ali stvarno zaista, gdje će ovo izjaviti. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 19:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Joj Bakire levatu, ovo se prica u neozvucenim dzamijama a ne na TVu Ali stvarno zaista, gdje će ovo izjaviti.  Bakir mislio da kjafiri ne gledaju BiR TV. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 19:14 |
|
|
novem je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ali stvarno zaista, gdje će ovo izjaviti.  Bakir mislio da kjafiri ne gledaju BiR TV.  Kakvo je vrijeme došlo i BIR se mora pratiti 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 20:08 |
|
|
|
Nekad su Muslimani sanjali da će biti lideri svih balkanskih muslimana, pa se onda spustili na dvije enklave, dok danas snagu ispoljavaju kroz izjave da su sretni i kad Turčin dođe na Alijino mezarje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bakir: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru Postano: 18 vel 2026, 20:11 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: novem je napisao/la: Bakir mislio da kjafiri ne gledaju BiR TV.  Kakvo je vrijeme došlo i BIR se mora pratiti  Bakir odčepio, da je malo duže potrajalo, saznali bi i gdje je Sekina diploma. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|