|
|
Stranica: 21/119.
|
[ 2955 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
osa
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 12 ruj 2012, 22:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: osa je napisao/la: ma treba izgraditi i most i cestu, naravno ako se s time slože stanovnici neuma... Problem je s cestom što po pravilima EUa taj koridor ne smije imati nikakav ulaz/izlaz u BiH dakle, radi se zapravo o prolasku bez mogućnosti stajanja te uzlaza ili izlaza iz Neuma. Takvošto ne donosi nikakve koristi Neumu, štoviše samo im sječe općinu na dva dijela(mislim da je zbog ovoga i protestirao načelnik općine). Lakše bi bilo da je BiH na pragu ulaska u EU kao i mi, samo što jbg. određeni ljudi ne vide nakon RH (i Islanda) širenje Europe narednih 20 godina. A i realno gledano Srbiji i BiH je članstvo daleko, nezavisno od neriješenog kosovskog pitanja za SR i unutarnjeg uređenja koje bi zadovoljilo sve za BiH. nadam se da će treći ući u e.u. prije nego prođe 20 godina...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 12 ruj 2012, 22:35 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Zadar1993 je napisao/la: Jel znaš kako je koridor trebao izgledati ? Vjerojatno ne. Prolistaj malo par stranica ove teme pa ćeš vidjeti da je najveća glupost koju RH može učiniti upravo koridor, a jedino pametno riješenje most. Bošnj@k je napisao/la: Pa opet bi prolazio preko teritorija druge države. Radi se o tome da je to problem po Schengenskom sporazumu o slobodnom protoku ljudi i robe unutar EU. Hrvatska će biti u EU a BiH ne, znači zbog tih nekoliko km napuštaš zonu EU i moraš vršiti svu carinsku proceduru iako robu voziš npr. od Splita do Dubrovnika. osa je napisao/la: zašto, ako će unija to financirati , ako ništa debelo će podići cijnu zemlje na pelješcu, a i na korčuli.. Video sam da postoji i varijanta koja ce ici preko zaledja Neuma. Ta varijanta je po mom misljenju mnogo bolja bez obzira na carinske procedure u slucaju da HR udje u EU. To parce puta kroz BiH bi moglo biti uredjeno kao bescarisko podrucje u pravcu ka Dubrovniku, a na izlazu sa autoputa u pravcu Neuma bi mogla biti carinska kontrola.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 12 ruj 2012, 22:36 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
osa je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Problem je s cestom što po pravilima EUa taj koridor ne smije imati nikakav ulaz/izlaz u BiH dakle, radi se zapravo o prolasku bez mogućnosti stajanja te uzlaza ili izlaza iz Neuma. Takvošto ne donosi nikakve koristi Neumu, štoviše samo im sječe općinu na dva dijela(mislim da je zbog ovoga i protestirao načelnik općine).
Lakše bi bilo da je BiH na pragu ulaska u EU kao i mi, samo što jbg. određeni ljudi ne vide nakon RH (i Islanda) širenje Europe narednih 20 godina. A i realno gledano Srbiji i BiH je članstvo daleko, nezavisno od neriješenog kosovskog pitanja za SR i unutarnjeg uređenja koje bi zadovoljilo sve za BiH.
nadam se da će treći ući u e.u. prije nego prođe 20 godina... Pa za to postoji šansa, kakva takva, mislim da bi ekstenzivnim tumačenjem nekih odredbi mogli zaključitit da županije čak mogu samostalno u EU, o RSu da ne pričamo.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 12 ruj 2012, 23:26 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
Alex je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jel znaš kako je koridor trebao izgledati ? Vjerojatno ne. Prolistaj malo par stranica ove teme pa ćeš vidjeti da je najveća glupost koju RH može učiniti upravo koridor, a jedino pametno riješenje most. Bošnj@k je napisao/la: Pa opet bi prolazio preko teritorija druge države. Radi se o tome da je to problem po Schengenskom sporazumu o slobodnom protoku ljudi i robe unutar EU. Hrvatska će biti u EU a BiH ne, znači zbog tih nekoliko km napuštaš zonu EU i moraš vršiti svu carinsku proceduru iako robu voziš npr. od Splita do Dubrovnika. osa je napisao/la: zašto, ako će unija to financirati , ako ništa debelo će podići cijnu zemlje na pelješcu, a i na korčuli.. Video sam da postoji i varijanta koja ce ici preko zaledja Neuma. Ta varijanta je po mom misljenju mnogo bolja bez obzira na carinske procedure u slucaju da HR udje u EU. To parce puta kroz BiH bi moglo biti uredjeno kao bescarisko podrucje u pravcu ka Dubrovniku, a na izlazu sa autoputa u pravcu Neuma bi mogla biti carinska kontrola. Problem je opet transport životinja. One uopće ne smiju stupiti, po EU propisima, na tuđe tlo.
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 12 ruj 2012, 23:30 |
|
|
|
Za HB bi se hrvatski ulazak u EU mogao pokazati kao pun pogodak, naravno ako nase firme pokazu zdravu dozu patriotizma... Tdr ziher mora selit dio proizvodnje, a hercegovina je logican izbor
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 13 ruj 2012, 03:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Konačno nešto dobro od Čička, koji je inače veliki pobornik "Bosne" i branio platformu prošle godine. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 13 ruj 2012, 10:15 |
|
|
|
Ako je EU spremna financirati most, to je po meni također jasan signal kako vladajući iz Bruxellesa ne vide BiH u EU za narednih 20-tak godina, ako ikad. Inace ne bi tolike novce upumpavali za projekt koji bi u dogledno vrijeme postao beskoristan.
Most bi također izbio argumente Muslimanima za ucjenjivanje Zagreba te bi tada RH mogla i trebala puno agresivnije se uključiti u probleme Hrvata u BiH i boriti se za zaštitu svog naroda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 14 ruj 2012, 21:57 |
|
|
Još jedan razlog zašto graditi most, a ne neke fiks ideje oko koridora i ostalih gluposti : http://www.vecernji.hr/vijesti/francuski-predsjednik-hollande-prosirenje-eu-zasad-je-zavrseno-clanak-453219Citat: Francuski predsjednik Hollande: Proširenje EU zasad je završeno Za zaustavljanje i sada odgodu na srednji rok europskog puta BiH kriva je u potpunosti bošnjačka politička elita koja se protivi i jednom rješenju koji bi doveo do ravnopravnosti Hrvata i provedbe ostalih odluka iz slučaja Sejdić-Finci, o ne poštivanju vlastitih institucija, prvenstveno Ustavnog suda, na kojeg se pozivate kada vam zatreba (odluka o neustavnosti Herceg-Bosne, s tim da se zaboravlja napomenuti da je samo jedan narod bio u trenutku te odluke predstavljen u Ustavnom sudu, pogodite koji) da ne govorim. Ukoliko u ovom periodu "zatišja" širenja EUa, Ameri napuste BiH, možete prekrižiti njeno postojanje ikada više.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 14 ruj 2012, 23:02 |
|
|
|
Odlična vijest. Europa polako izlazi iz krize i EU će odsad puhati i na hladno te raditi na unutarnjem jačanju organizacije. Holande potvrđuje tu logiku oko Pelješkog kosta koji će se, sad sam siguran, graditi.
Nadalje, lijepo je čuti da se BiH neće nasilu gurnuti u EU kako bi se spriječilo njeno raspadanje - očito je da veliki igrači polako dižu ruke od ovog bolesnika i isključuju aparate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 14 ruj 2012, 23:09 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Nadalje, lijepo je čuti da se BiH neće nasilu gurnuti u EU kako bi se spriječilo njeno raspadanje - očito je da veliki igrači polako dižu ruke od ovog bolesnika i isključuju aparate. Zapravo ti se radi o dignutom nosiću stare kurve Europe. BiH je njihovo mjesto sukoba sa Amerima, odnosno sukoba interesnih sfera. Jednostavno Europa želi da njena misija preuzme ovlasti koje sada ima OHR, problem jest što Amerima to ne pada na pamet jer bi Europljani zapravo doveli u red BiH . Ukoliko se dogovore s Amerima o preuzimanju primata vidjet ćeš vrlo brzo ovog istog predsjednika kako govori : Citat: Izražavamo punu potporu europskom putu BiH i zalažemo se za njeno užurbano primanje u našu europsku obitelj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 14 ruj 2012, 23:09 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
Icebreaker je napisao/la: Odlična vijest. Europa polako izlazi iz krize i EU će odsad puhati i na hladno te raditi na unutarnjem jačanju organizacije. Holande potvrđuje tu logiku oko Pelješkog kosta koji će se, sad sam siguran, graditi.
Nadalje, lijepo je čuti da se BiH neće nasilu gurnuti u EU kako bi se spriječilo njeno raspadanje - očito je da veliki igrači polako dižu ruke od ovog bolesnika i isključuju aparate. Eu je uvijek bila jasna; ispuni zadane uvjete i unutra si! Hoćeš li i kako ćeš ih ispuniti to je tvoj problem. Za BiH su isto jasno i glasno rekli što se mora napraviti a ako se neće (ili ne može) ne zanima ih, njima se ne žuri.
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 21:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Citat: EKSKLUZIVNO Ovo je novi, milijardu kuna jeftiniji Pelješki most
Zagreb, 17.09.2012., 19:17
Dnevnik Nove TV ekskluzivno vam donosi nacrte Pelješkog mosta.
Vesna Pusić sutra će u Bruxellesu predstaviti nacrt novog idejnog rješenja Pelješkog mosta. Uvjet je to Europske komisije prije nego što donese konačnu odluku hoće li s 80 posto iznosa sufinancirati gradnju mosta i pristupnih cesta.
>> Pelješki most: Hrvatska dobiva do 200.000 eura za studiju isplativosti
Stari model Pelješkog mosta bio je visok 55 metara, no u Bruxelles se šalje nacrt novog modela. Prema njemu most će biti visok 35 metara bez ikakvih spektakularnih visećih konstrukcija.
Cijena starog modela bila je 2 milijarde i 200 milijuna kuna, a novog 1 milijardu i 500 milijuna kuna. Taj novi model sutra će se prezentirati u Bruxellesu.
Ovoj se cijeni mora pridodati i cijena pristupnih cesta, pa kada se sve zbroji ispada kako je cijena starog modela bila 3,5 milijardi kuna, a novog 2,6 milijardi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 21:32 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 22:03 |
|
|
Popizdili su na klixu 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 22:05 |
|
|
|
Neka se žale svojim medijima. Oni su ih doveli do zida pa sad lupaju glavom u zid.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 22:06 |
|
|
|
Inače je lako primjetiti da Bošnjaci baš ništa ne uče na svojim grepkama. Čim malo dođu sebi i oporave se od šoka oni bi nastavili juriš sa Komšićem i Lijanovićima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 22:35 |
|
|
volvoks je napisao/la: Za HB bi se hrvatski ulazak u EU mogao pokazati kao pun pogodak, naravno ako nase firme pokazu zdravu dozu patriotizma... Tdr ziher mora selit dio proizvodnje, a hercegovina je logican izbor Treba u SB, Vitez ili Busovaču, tamo je realno najlošija situacija što se tiče Hrvata, barem ekonomski, a nije ni demografski bajno...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 23:11 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Ronaldinho je napisao/la: volvoks je napisao/la: Za HB bi se hrvatski ulazak u EU mogao pokazati kao pun pogodak, naravno ako nase firme pokazu zdravu dozu patriotizma... Tdr ziher mora selit dio proizvodnje, a hercegovina je logican izbor Treba u SB, Vitez ili Busovaču, tamo je realno najlošija situacija što se tiče Hrvata, barem ekonomski, a nije ni demografski bajno... Vitez je ekonomsko čudo, najjači u čitavoj BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 17 ruj 2012, 23:16 |
|
|
Ronaldinho je napisao/la: volvoks je napisao/la: Za HB bi se hrvatski ulazak u EU mogao pokazati kao pun pogodak, naravno ako nase firme pokazu zdravu dozu patriotizma... Tdr ziher mora selit dio proizvodnje, a hercegovina je logican izbor Treba u SB, Vitez ili Busovaču, tamo je realno najlošija situacija što se tiče Hrvata, barem ekonomski, a nije ni demografski bajno... Kažem za duhansku industriju ;) Hercegovina tu ima neku tradiciju
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 18 ruj 2012, 02:02 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Vitez je ekonomsko čudo, najjači u čitavoj BiH.
Upoznat sam s tim, više sam mislio zbog toga da ne financiramo razvoj njihovih sela, buduči da oni imaju vlast u Busovači, te bi realno sebi priskrbili največi dio kolača, dok ljudi iz Busovače mogu raditi u Vitezu, a komunalije i prirezi ostaju lokalnoj hrv.vlasti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 18 ruj 2012, 08:23 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8923 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
koliko sam shvatio stvar je sljedeća.
napokon se ovaj sporazum treba dati na glasanje u sabor. I to ovi lažni socijaldemokrati znaju. radi se o jednostavnom poštivanju procedure za takve stvari. i to je OK.
ono što mene zabrinjava je način glasanja u saboru, i kako će se saborska većina postaviti prema tom sporazumu.
lažni socijaldemokrati o tome šute. govore isključivo o proceduri koja treba biti dovršena, dok nisam čuo ovih dana kako će se oni postaviti prema tom pitanju.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 18 ruj 2012, 13:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63041 Lokacija: DAZP HQ
|
|
It`s a genocide!
Stručnjaci o Pelješkom mostu: Ovo je agresija, genocid i nasilje nad BiH
Ako je suditi prema najavama iz Hrvatske, gradnja Pelješkog mosta sve je izvjesnija. Prvobitno je njegova visina trebala biti 55 metara. Međutim, ministrica vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić danas će predstaviti Nacrt novog idejnog rješenja mosta visokog samo 35 metara. Akademik Ibrahim Bušatlija, ekspert za geomorfologiju i član Pomorskog društva BiH u razgovoru za portal Klix.ba kaže kako je ovo "agresija Hrvatske na pomorske vode BiH". Slično misli i zamjenik predsjednika Pomorskog društva BiH i sudski vještak prometne struke Ševal Kovačević.
Ukoliko danas ovaj Nacrt bude prihvaćen Brisel će sa 80 posto iznosa sufinansirati gradnju mosta i pristupnih cesta.
"To je ustvari agresija i genocid. Most se pravi preko naših teritorijalnih voda, koje iz Neuma u vidu koridora idu u međunarodne vode. Ta visina od 35 metara ne samo da će kočiti izlaz u međunarodne vode, nego se mnogo drugih stvari neće moći ostvariti. Naprimjer, prolazak brodova koji voze kontejnere, ratnih brodova i velikih kruzera koji su viši od 60 metara. Gradnja mosta visine 35 metara je zatvaranje države i njenih kapaciteta", kaže Bušatlija na početku razgovora.
Bušatlija kao rješenje ovog velikog problema između dviju država vidi u gradnji tunela poput onog ispod prolaza La Manche koji povezuje Francusku i Englesku.
"To je jedan agresivan i genocidni potez Hrvatske i obnavljaju politiku zatvaranja BiH na toj strani. Naše teritorijalne vode su i one koje se odnose na vodni koridor. Zbog ovog treba tužiti Hrvatsku jer to nije uredu. Ovo je kršenje međunarodnog prava i Konvencije o pravu mora, koja govori o tome da se ne smiju praviti smetnje drugoj državi u izlazu na otvoreno more. Evo, postavljam pitanje, kako će jedan brod visok 70 metara iz Neuma proći na otvoreno more?", pita se Bušatlija.
Zamjenik predsjednika Pomorskog društva BiH i sudski vještak prometne struke Ševal Kovačević u razgovoru za Klix.ba kaže kako je svaki most koji se gradi u teritorijalnim vodama i na plovnom putu BiH iz Neuma prema otvorenom moru, bez saglasnosti BiH, nasilje nad suverenitetom naše zemlje".
"Suverenitet nije samo na kopnu nego je i na moru, pod morem i u zraku. S druge strane, zaista čudi ponašanje Evropske unije. Oni jednostarno rade sa Hrvatskom, a da BiH niko ništa ne pita. U ovom slučaju, Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH mora hitno djelovati. Nažalost, niko ništa ne radi. Sve je prepušteno Republici Hrvatskoj koja jednostrano povlači poteze i dešava nam se to što se dešava", kaže Kovačević za portal Klix.ba.
Kovačević kaže kako ga najviše čudi pozicija Evropske unije koja nam stavlja željeznu zavjesu i ne da nam izaći u svijet.
"Ukoliko EU prihvati ovaj Nacrt prema kojem je visina mosta 35 metara, treba uputiti protestnu notu Hrvatskoj i Briselu. Ukoliko postoji konsenzus u Predsjedništvu BiH treba zatražiti hitnu arbitražu Suda u Hagu ili Međunarodnog suda za pravo mora u Hamburgu, a ne ad hoc kako to traže pojedini stručnjaci iz pomorskog prava RH, poput profesora Davorina Rudolfa (tri člana iz BiH, tri člana iz RH i jedan član međunarodne zajednice)", pojašnjava naš sagovornik.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 18 ruj 2012, 13:17 |
|
|
|
Poludili su, totalno. Ne znam više je li im moguć kolektivan povratak u razum, bar ne bez novih 15 generacija rođenih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 18 ruj 2012, 13:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63041 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Milanović ekskluzivno za Jutarnji list: "Došlo je do pogreške u kalkulaciji, most će biti visok 15 metara!"
Čačić na HTV-u: "Razmišljamo o plutajućem mostu visine 1 cm od morske površine."
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu Postano: 18 ruj 2012, 13:28 |
|
|
Citat: Bušatlija kao rješenje ovog velikog problema između dviju država vidi u gradnji tunela poput onog ispod prolaza La Manche koji povezuje Francusku i Englesku. Buuuuušiiii, hahaha, buuuuuši,... Bušatlija bi bušio...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|