|
|
Stranica: 20/80.
|
[ 1983 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Tinejdžerke otišle u džihad Postano: 14 tra 2014, 12:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: BBC je napisao/la: Dovoljno. Pravi islam je ono što Arapi i Al Qaida furaju, ne ovo što Cerić serucka okolo. Možete se vi furati da ste nešto posebno, ali to je čisti haram i za to ćete najebati ako ste vjernici.
Ukratko rečeno vi Bošnjaci ste od islama uzeli one pogane stvari ali ne stvari koje vas vode u "raj". Pa dvostruka šteta za vas, em nazadujete, niste dobri sa susjedima, em nećete raja ni omirisati.
Ako allah postoji u raj idu oni sa bliskog istoka, vrlo malo vas iz Bosne. Takva je teologija. Pravi islam nema veze sa ovim što se danas prezentuje.Kao i većina religija,sažvakano i puno grešaka,da ljudi ne moraju sami da proučavaju. Muslimani su kao i svi drugi,ništa bolji niti gori. Prezentira se svašta. Klerik u Iranu zna više o islamu od Cerića. Ako Bošnjaci već žive u konstantnom haram-u onda im bar bolje ne živjeti po islamskoj tradiciji u mržnji sa susjedima. Matematika obična.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Tinejdžerke otišle u džihad Postano: 15 tra 2014, 21:00 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
BBC je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Pravi islam nema veze sa ovim što se danas prezentuje.Kao i većina religija,sažvakano i puno grešaka,da ljudi ne moraju sami da proučavaju. Muslimani su kao i svi drugi,ništa bolji niti gori.
Prezentira se svašta. Klerik u Iranu zna više o islamu od Cerića. Ako Bošnjaci već žive u konstantnom haram-u onda im bar bolje ne živjeti po islamskoj tradiciji u mržnji sa susjedima. Matematika obična. Kad su /mo ovakvi sa Islamom koji je striktan zamisli kakvi bi bili sa kršćanstvom kod kojeg nema 5 vakata i Ramazanskog posta. Ako bi živili po kršćanskoj tradiciji haj sad zamisli kolko bi bilo pijančenja , razvrata homosexualizma (da ne naprajam dalje) jednostavno kršćanstvo bi se još manje poštovalo ako se sad Islam ne poštuje koji ima više propisa od kršćanstva (čini mi se).
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 15 tra 2014, 21:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nemaš što zamišljati. Pogledaj muslimankse države, pogledaj ostatak svijeta. Sve jasno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 15 tra 2014, 21:39 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
BBC je napisao/la: Nemaš što zamišljati. Pogledaj muslimankse države, pogledaj ostatak svijeta. Sve jasno. Ali Bošnjaci su Bošnjaci uvijek smatrani heretecima kako god ga okreneš.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Tinejdžerke otišle u džihad Postano: 15 tra 2014, 21:43 |
|
|
korrisnik je napisao/la: BBC je napisao/la: Prezentira se svašta. Klerik u Iranu zna više o islamu od Cerića. Ako Bošnjaci već žive u konstantnom haram-u onda im bar bolje ne živjeti po islamskoj tradiciji u mržnji sa susjedima. Matematika obična.
Kad su /mo ovakvi sa Islamom koji je striktan zamisli kakvi bi bili sa kršćanstvom kod kojeg nema 5 vakata i Ramazanskog posta. Ako bi živili po kršćanskoj tradiciji haj sad zamisli kolko bi bilo pijančenja , razvrata homosexualizma (da ne naprajam dalje) jednostavno kršćanstvo bi se još manje poštovalo ako se sad Islam ne poštuje koji ima više propisa od kršćanstva (čini mi se).
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Tinejdžerke otišle u džihad Postano: 15 tra 2014, 22:05 |
|
|
Vujadin je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Kad su /mo ovakvi sa Islamom koji je striktan zamisli kakvi bi bili sa kršćanstvom kod kojeg nema 5 vakata i Ramazanskog posta. Ako bi živili po kršćanskoj tradiciji haj sad zamisli kolko bi bilo pijančenja , razvrata homosexualizma (da ne naprajam dalje) jednostavno kršćanstvo bi se još manje poštovalo ako se sad Islam ne poštuje koji ima više propisa od kršćanstva (čini mi se). A pazi kako ga ovi gledaju sa strane 
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 15 tra 2014, 22:14 |
|
|
Toliko o moralu u vehabijskoj Arabiji. Sa tog Bliskog Istoka samo razvrat dolazi, pa su zato i morali da donose razne stroge vjerske zakone i načela. Zašto u Evropi nije nastala nijedna dogmatska religija? Jer je njen narod je bio zdrav i moralan u svakom smislu.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 15 tra 2014, 23:19 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Toliko o moralu u vehabijskoj Arabiji. Sa tog Bliskog Istoka samo razvrat dolazi, pa su zato i morali da donose razne stroge vjerske zakone i načela. Zašto u Evropi nije nastala nijedna dogmatska religija? Jer je njen narod je bio zdrav i moralan u svakom smislu. Stari Slaveni Iliri Kelti Vikinzi Germani bili moralno ljudstvo?
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 15 tra 2014, 23:55 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Toliko o moralu u vehabijskoj Arabiji. Sa tog Bliskog Istoka samo razvrat dolazi, pa su zato i morali da donose razne stroge vjerske zakone i načela. Zašto u Evropi nije nastala nijedna dogmatska religija? Jer je njen narod je bio zdrav i moralan u svakom smislu. Stari Slaveni Iliri Kelti Vikinzi Germani bili moralno ljudstvo? Pa uporedi ove prizore sa onim snimkom nakaradne pustinjske žgadije i sve će ti se samo reći.  
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 08:02 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 08:37 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Vujadin je napisao/la: Toliko o moralu u vehabijskoj Arabiji. Sa tog Bliskog Istoka samo razvrat dolazi, pa su zato i morali da donose razne stroge vjerske zakone i načela. Zašto u Evropi nije nastala nijedna dogmatska religija? Jer je njen narod je bio zdrav i moralan u svakom smislu. UAE i Katar spadaju u sam vrh razvijenih zemalja svijeta. Katar je prvi na ljestvici a UAE treći trenutno. Ako tolika nazadnost dolazi upravo od njih kako im uspijeva popeti se tako visoko. Da ne idemo u daleko prošlost i ne pominjemo davne kulture. Što se tiče pak evropskih naroda eto ti si prestavnik kršćanske religije sa zaostalim stavovima vijekovima unazad. Nazalost nisi jedini koji širi mrznju i netoleranciju. Na kraju nije Islam u Evropi devedesetih počinio najmonstruoznije zločine od drugog svjetskog rata pa na ovamo. Nego baš prestavnici pravoslavlja Srbi. Toliko o uljudbi, čovječnosti i evropskom krščanskom moralu tebe kao naprednog prestavnika. Na nivou RUANDE negdje je to Mada su nedostajala mačeta no nozeva je bilo dovoljno?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 09:01 |
|
|
Skrenuste s teme krščanski i islamski moralisti. A ove slike folklora i nabijanja na kolac!? Mislim dno dna.
Nego, šta ima novog u Siriji? jel se javlja koji BiH dobrovoljac s fronta, ima kakav blog il bar objavljuje fotke na fejsaču uspješnih akcija, rokanja tromblonom kroz rupu u kući il snajperom s krova hitne itd.?
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 09:11 |
|
|
Ostrožac je napisao/la: Skrenuste s teme krščanski i islamski moralisti. A ove slike folklora i nabijanja na kolac!? Mislim dno dna.
Nego, šta ima novog u Siriji? jel se javlja koji BiH dobrovoljac s fronta, ima kakav blog il bar objavljuje fotke na fejsaču uspješnih akcija, rokanja tromblonom kroz rupu u kući il snajperom s krova hitne itd.? Ništa od jutros što bi zabavilo evropske visokomoralno pozicionirane kršćane. Tj dio njih na forumu  Par dana su glavna tema petnestogodišnje curice iz Austrije. Nestrpljivo se čekaju vijesti o njihovoj smrti da bi visokomoralni forumski kršćani odnosno dio njih mogli dozivjeti par uzastopnih orgazama. Znači spremi se i oslobodi kupatilo. Ovo dan DVA, mozda bude nešto vrijedno da se upiše u ovu visokomoralnu temu  A ti svoj doprinos daj pločicama u sanitarnom čvoru. Zanima me samo kako mozete licemjerno promovirati kršćanstvo koje je religija mira, dobrotu i tolerancije a istovremeno ostavljati upise pune divljačke mrznje i zluradosti. Prema djeci čak. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 09:21 |
|
|
Ljepoto, što radiš na temi ako te ne zanima odlazak BH patriota iz Gornje Maoče u pravednu borbu u Siriju?
Još samo jedna sitnica.
"UAE i Katar spadaju u sam vrh razvijenih zemalja svijeta. Katar je prvi na ljestvici a UAE treći trenutno."
Kao što znaš, biti rođen iznad nafte i plina ne znači da si vrh razvijenosti. U slučaju Arapa, čak štoviše, znači veliku nesreću jerbo su jadni zbog neimanja potrebe da rade postali intelektualni invalidi zaostali u srednjem vjeku. Najbolji primjer "vrha razvijenosti" jest broj poginulih robova koji grade stadione za svjetsko nogometno. Drugi primjer, jest da dragi bosanski Muslimani toliko vole "vrh razvijenosti" kao i silu Tursku, da su svi ošli na mrski zapad potražit svoju nafaku među mrske zapadnjake a nitko među braću Arape i Turke.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 09:26 |
|
|
Isto tako biti rodjen u Evropi u tkz prihvaćenoj kršćanskoj religiji ne znači dosegnuti moralni, civilizacijski i kulturni nivo.
Sama ova tema i upisi na njoj govore u prilog mojoj tvrdnji.
Pa da ponovim.
Kako mozete pod krinkom kršćanstva kao temelja mira, dobrote i tolerancije ostavljati VI pojedinci ovako maloumne upise? Pa i o djeci..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 09:39 |
|
|
"pod krinkom krščanstva"? Ja ti krščanstvo doživljavam kulutrološki nisam vjernik tak da ne kužim o čem ti pričaš al dobro, mislim da si i dalje na krivoj temi. Trebaš se priključit nekom Islamskom forumu u Austriji koji navlači mlade, naivne, neškolovane, siromašne, i slične muslimane te ih pokušati spirječiti u tome. Također, priključiti se islamskim stranicama u Bosni te na Sandžaku (ak ih ima) koje organiziraju odlazak. Mislim da na Poskoku ćeš teško uspjeti odvratiti naivne mladce da idu put Sirije jer naprosto Mile, Joso, Ante i Katarina nisu takvi 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 09:47 |
|
|
Svoje amaterske opservacije pretpostavljam razradjuješ u kupatilu? Na osnovu ovoga nastaju profili. Pa i ti si na pogrešnoj temi, slobodno otvori virtualnu ordinaciju na chatu " iz sanitarnog čvora do vašeg mozga" Lijep pozdrav  P.S za ljudskost i moral nije nuzno da se deklariraš vjernikom.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 10:02 |
|
|
Ma opustite se ljudi, to je samo Sarajka ljuta što šehidi nevole stare babe, nego samo mlado meso, pa ona nemože u svetu borbu u Siriju.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 10:21 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Ma opustite se ljudi, to je samo Sarajka ljuta što šehidi nevole stare babe, nego samo mlado meso, pa ona nemože u svetu borbu u Siriju. Upravo. No ti si na granici retardacije pa bi sva daljnja objašnjenja s moje strane bila suvišna 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 10:42 |
|
|
Evo za sve forumaše koji žive u Beču i žele pomoći svojim sunarodnicima da ostanu u domovini Austriji i ne idu braniti druge domovine. Također, mala pomoć za one koji ne mogu naći kontakt za odlazak. "Vrbovanje u Beču U selu Radava kod Zvornika, odakle potječe Sabinin otac Sabit, o porodici Selimović imaju samo riječi hvale. Jedan od komšija Selimovića, koji je želio ostati anoniman, ispričao nam je da je od Sabinine rodbine čuo da se sumnja da su ona i Samra najvjerovatnije u jednoj džamiji u Beču upoznale osobe preko kojih su krenule prema Siriji. - Dobio sam informacije da je iz kruga koji se veže za taj džemat u Beču, put Sirije do sada otišlo oko 85 osoba. Među njima ima Bošnjaka, ali i državljana drugih država. Glavni kontakti su im u Turskoj, a većinom svi su prvo odlazili u Adanu - kaže naš izvor. "
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 10:46 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Toliko o moralu u vehabijskoj Arabiji. Sa tog Bliskog Istoka samo razvrat dolazi, pa su zato i morali da donose razne stroge vjerske zakone i načela. Zašto u Evropi nije nastala nijedna dogmatska religija? Jer je njen narod je bio zdrav i moralan u svakom smislu. UAE i Katar spadaju u sam vrh razvijenih zemalja svijeta. Katar je prvi na ljestvici a UAE treći trenutno. Ako tolika nazadnost dolazi upravo od njih kako im uspijeva popeti se tako visoko. Da ne idemo u daleko prošlost i ne pominjemo davne kulture. Što se tiče pak evropskih naroda eto ti si prestavnik kršćanske religije sa zaostalim stavovima vijekovima unazad. Nazalost nisi jedini koji širi mrznju i netoleranciju. Na kraju nije Islam u Evropi devedesetih počinio najmonstruoznije zločine od drugog svjetskog rata pa na ovamo. Nego baš prestavnici pravoslavlja Srbi. Toliko o uljudbi, čovječnosti i evropskom krščanskom moralu tebe kao naprednog prestavnika. Na nivou RUANDE negdje je to Mada su nedostajala mačeta no nozeva je bilo dovoljno? Srbi i Hrvati vode porijeklo iz irana nemoj tako Sarajka.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 10:52 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17980 Lokacija: Drina je na granici!
|
korrisnik je napisao/la: Srbi i Hrvati vode porijeklo iz irana nemoj tako Sarajka. Tko još vjeruje u te priče? 
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 10:54 |
|
|
Fakat mi nije jasno o čemu se radi, te su cure cijeli život provele u Beču, čovjek nikad nebi pomislio tako nešto:  Niti njihovim prijateljima nije jasno, to su tako fini ljudi:  Eto, nema više mjesta brizi cure su dobro, Sabina se udala za čečenskog dobrovoljca. Ajoj  romantika na zamotan način.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 11:02 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17980 Lokacija: Drina je na granici!
|
Ostrožac je napisao/la: Eto, nema više mjesta brizi cure su dobro, Sabina se udala za čečenskog dobrovoljca. Ajoj  romantika na zamotan način. Islam Connecting People
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču Postano: 16 tra 2014, 11:06 |
|
|
Fakat povezuje. Kad vidim sve te ljude nesretne koji ne mogu pronać srodnu dušu, održat vezu, koji na sve moguće načine pokušavaju upoznat nekog, stalno izlaze, troše pare, uljepšavaju se, plaču, smiju se, ma sve živo pokušavaju
a u biti su samo trebali prihvatit Islam.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|