HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 00:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 693 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28

Koju zajednicu preferirate
EU 50%  50%  [ 35 ]
Mini-Šengen 21%  21%  [ 15 ]
Nijednu 29%  29%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 70
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu
PostPostano: 30 srp 2021, 23:41 

aleksije radicevic je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Ako nešto mrzim to su ležaljke. Plastika. Samo peškir priznajem.

Ti samo nesto mrzis, nesto te nervira... Ako mene ne racunamo, ima li ista da ti volis, bre Tero?

Mrgud tipičan

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 23:41 

Tera, ne vjerujem bez fotke s plaže. Daj da vidimo tu plastiku. Može i na PP. :D

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 23:44 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Tera, ne vjerujem bez fotke s plaže. Daj da vidimo tu plastiku. Može i na PP. :D

Nisu kante da su od plastike,valjda misliš na silikon ? :D

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 23:45 

Pa to, načuh štošta. Zna to dobro ispast.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 23:47 

Kako neozbiljan čovek.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2021, 23:50 

teranova je napisao/la:
Kako neozbiljan čovek.

Ne zamijeri mu,igro se s kanticom i lopaticom u pijesku na plaži,pa mu samo plastika na pameti. :D

Vrh

PostPostano: 31 srp 2021, 14:09 

Offtopic ali da ne otvaram novu temu jer smo tu to spominjali.

Nekome ovo odmor ? Uživanje ? Ja tu ne bih bio da oni meni plate.

slika

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2021, 23:42 

Baš sam se pitao što će biti mrkva od EU. Nude investicije za zapadni Balkan u vrijednosti trećine BDP-a regije. Vučić se sigurno oblizuje a i Fadil, rudari i radnici namjenske samo što nisu krenuli palit Šeheristan.

Temeljno je pitanje bilo prije koji mjesec kako natjerati BiH u MiniŠ, tj. federalni dio. Džafi je bio veliki protivnik sad je veliki zagovornik EU a znaju dobro da je MiniŠ međukorak.

Mislim kako će kriza u BiH završit upravo tako. Neće se raspast kako Dodo želi ali će u integracije sa Srbijom. Svi sretni. Osim nas.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 09:51 

BiH je odbijanjem Mini-šengenije izgubila i ono malo šanse za EU
Ovima u Briselu jasno da ova država nije moguća za ikakav dogovor sa susjedima, crna rupa na Balkanu.
Ostatak tzv. zapadnog Balkana će dobiti nagradu u vidu investicija i love iz predpristupnih fondova.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 11:32 

A onda ce Vučić dio tih para proslijediti ka RS dok Muslimanima niko ništa neće proslijediti.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 11:47 

Kad bi morao birati,opet bi prije izabrao Hrvate nego srbe

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 11:47 

Baš sam se pitao što će biti mrkva od EU. Nude investicije za zapadni Balkan u vrijednosti trećine BDP-a regije. Vučić se sigurno oblizuje a i Fadil, rudari i radnici namjenske samo što nisu krenuli palit Šeheristan.

Temeljno je pitanje bilo prije koji mjesec kako natjerati BiH u MiniŠ, tj. federalni dio. Džafi je bio veliki protivnik sad je veliki zagovornik EU a znaju dobro da je MiniŠ međukorak.

Mislim kako će kriza u BiH završit upravo tako. Neće se raspast kako Dodo želi ali će u integracije sa Srbijom. Svi sretni. Osim nas.

Vec par puta si napisao, pa da te podsetim, posto ocigledno nisi upucen ili mislis da je to neko povrsno misljenje, dakle:

Srbi nece u EU. Ni sa Srpskom i Kosmetom ne bi usli u ovakvu EU, to nije povrsno misljenje koje ce da se menja, nece da se menja, ne zanima nas, ne interesuje nas, osim kao takija.

Tako da nema nista od tih jugoslovenskih prica, svi zajednu u gulas pa smo time kao zadovoljni, stvarno nismo veverice i mazohisti da posle 100 godina nesagledivih posledica uguramo Srpski narod van Srbije u bilo kakve Jugoslovnske price, pa bila to i EU.

Nikad vise 1918 je ustvari sustina Srpske politike.

Srpska nezavinost, Crna Gora povratak samoj sebi sto je u toku, isto i za Srbiju, pa KiM. Ne interesuje nas nista drugo, narucito ne preko EU.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 12:29 

Da, sigurno Srbi ne bi u EU. Slučajno je ******** Hrvatica premijerka jer je oličenje srpstva.

No, koliko vidim Vučko balansira ali ako se nastavi iseljavati iz Srbije, a hoće, bit će prisiljen.

Bolje je bit s ove strane EU granica.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 14:15 

Da, sigurno Srbi ne bi u EU. Slučajno je ******** Hrvatica premijerka jer je oličenje srpstva.

No, koliko vidim Vučko balansira ali ako se nastavi iseljavati iz Srbije, a hoće, bit će prisiljen.

Nije nama bolje, za nas je to Austro Ugarska samo jos gora, jer ne samo da guraju politiku Bendzamina Kalaja, vec forisraju i namecu lgbt i seksualnost u obdanistima, forsiraju dominaciju latinice u Srbiji, razbijaju sve sto je organsko, i namecu nam nekog nad glavom koga mi prihvatamo, a mi ne prihvatamo nikoga osim svoga i Boga da imamo nad glavama.

To nam otvara strahovite mogucnosti koje 90tih nam nicemu ne bi sluzile, ali 2021 nebo nam nije granica, Srpski pasos ne treba ti viza bilo gde od Lisabona do Shangaja, samo za anglosaksonske zemlje, sto i nije neka steta pravo da ti kazem, imamo slobodnu trgovinu sa celom EvroAzijom ali i sa EU, ali isto tako i sa Kinom sporazume gde imamo primat, kakve vecina EU drzava moze da sanja u trgovinskim uslovima.

Ulazak Srbije u EU, je izgubilo svaku poentu kada cemo dogodine bez EU da stignemo Bugarsku, gde je 1/3 stanovnistva nestalo preko noci sto mi hvala Bogu nemamo kao posledicu.

Inace se Srbi u Srbiji, sve manje okrecu emigraciji u Nemacku, pa i Austriji.

Mi imamo standarde EU implementirane, i to je nesto najbitnije uz lovu sto mozes iz EU da dobijes.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 14:30 

Tankosic je napisao/la:

Nije nama bolje, za nas je to Austro Ugarska samo jos gora, jer ne samo da guraju politiku Bendzamina Kalaja, vec forisraju i namecu lgbt i seksualnost u obdanistima, forsiraju dominaciju latinice u Srbiji, razbijaju sve sto je organsko, i namecu nam nekog nad glavom koga mi prihvatamo, a mi ne prihvatamo nikoga osim svoga i Boga da imamo nad glavama.

To nam otvara strahovite mogucnosti koje 90tih nam nicemu ne bi sluzile, ali 2021 nebo nam nije granica, Srpski pasos ne treba ti viza bilo gde od Lisabona do Shangaja, samo za anglosaksonske zemlje, sto i nije neka steta pravo da ti kazem, imamo slobodnu trgovinu sa celom EvroAzijom ali i sa EU, ali isto tako i sa Kinom sporazume gde imamo primat, kakve vecina EU drzava moze da sanja u trgovinskim uslovima.

Ulazak Srbije u EU, je izgubilo svaku poentu kada cemo dogodine bez EU da stignemo Bugarsku, gde je 1/3 stanovnistva nestalo preko noci sto mi hvala Bogu nemamo kao posledicu.

Mi imamo standarde EU implementirane, i to je nesto najbitnije uz lovu sto mozes iz EU da dobijes.

Tjesi se ti samo da ne iseljavate.bi mislite sto ste okrenuti citavom svijetu da imate neke velike benefite od toga.Hrvatska je npr okrenuta samo evropi pa pogledaj njihov standard a pogledaj vas.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 14:33 

Ima zgrada u N. Zagrebu koju je Europa dok je još računala na proširenje istočno skupo platila. Zjapi prazna, kad vidim da se ona puni kim treba znat ću da je došlo vrijeme.

Zasad mi se čini kako ništa od EU nema u skoroj budućnosti za ostatak Z. Balkana. Vjerojatno će na MiniŠ. pucat.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 14:56 

Housetent je napisao/la:
Tankosic je napisao/la:

Tjesi se ti samo da ne iseljavate.bi mislite sto ste okrenuti citavom svijetu da imate neke velike benefite od toga.Hrvatska je npr okrenuta samo evropi pa pogledaj njihov standard a pogledaj vas.

Niko se ne tesi da se ne iseljavamo, vec da Nemacka i Austrija postaje sve manje atraktivne u srpskom drustvu u odnosu na ranija vremena.

Tako je bilo sa Matlom, koja je ranije bila prepuna Srba na desetine hiljada, a sada je plata tamo za te poslove samo 20-30% veca nego sto ti isti ljudi mogu u Srbiji da zarade, u nekim slucajevima je i visa u Srbiji i maltene niko vec godinama ne ide na Maltu, a Srbi se masovno vracaju, to znam iz licnog iskustva.

U Kini Srbi tuku izmedju 3 i 5 hiljada evra u zavisnosti od poslova, vise im se isplati da odrade 6 meseci-godinu-dve tamo, gde je izuzetno prijateljska atmosfera, nego na primer u Austriji da zivi u komsiluku sa Siptarima, Turcima, Pakistancima, i ostalim prijateljima Srba, narucito zbog pogodnosti i privilegijama koji donosi Srpski pasos u Kini, narucito kada su radne dozvole u pitanju, koja je cista formalnost.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2021, 13:46 

Komšić je opet mudro odlučio za svoje muslimane.

Citat:
"Moje vozilo do Niša ide tri dana, a u predloženim okolnostima bi bilo sve za jedan dan za odlazak i povratak. Ovim su troškovi višestruko veći. Sad su još i okolnosti teže, jer za razliku od vremena kad je bio i za nas se borio gospodin Šarović (bivši ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, op.a.), našu robu sanitarni inspektori tretiraju tako da nam otežavaju trgovinu i čine nas nekonkurentnim. U predloženim okolnostima ni tih kontrola na granicama ne bi bilo, jer bi se priznavale analize iz Bosne i Hercegovine", kaže Ekmeščić

Citat:
Hadžić navodi kako je u zemlje članice i potencijalne članice Otvorenog Balkana u periodu 2014.-2019. stiglo 34 milijarde dolara direktnih stranih investicija, od čega je u BiH stiglo samo 8 posto ili 2,7 milijardi dolara.

"Ovaj region ima velikih problema i sa iseljavanjem stanovništva, gdje prednjači Bosna i Hercegovina, što se može dijelom usporiti kroz brže i zajedničko napredovanje ka Evropskoj uniji. Bosna i Hercegovina treba, ukoliko se odluči da pristupi Otvorenom Balkanu, zaštititi svoje interese i pokušati dobiti što veću korist za građane, privredu i društvo u cjelini", izjavio je on.

Izetbegović Junior je komentirao aktualne probleme. Židovi su krivi za sve, muslimani loše žive zbog Židova i Cionista. Odprilike ista "pamet".

Tu smo u Goraždu, 148 djece je ubijeno ovdje, nekoliko hiljada ljudi je teško ranjeno i ubijeno i niko za to nije osuđen

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 693 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Marko80, Naša Kvačica, VUKsaJUGA i 57 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: