HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2024, 20:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2240 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 90  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH
PostPostano: 24 kol 2021, 23:58 

Kompromis po pitanju IZ-a bi bio ravan kapitulaciji Hrvata.

Sa druge strane Šmit ne samo da je nelegelan VP i kao takav neprihvatljiv za Srbe, nego je samim tim dodatno diskvalifikovan i kao koordinator pregovora o IZ-u, pa čak i da otvoreno izjavi da neće koristiti bonska ovlaštenja. On tri strane ne može okupiti ni na podvarku u "Složnoj braći".

Onaj ko je Incku pred penzionisanje tutnuo Zakon o zabrani negiranja genocida je ili politički analfabeta i loš kockar ili je kreator početka dekompozicije protektorata. Usput je i izborom Šmita dodat gas na razvaljivanju kreature, plus što je zavaljana šamarčina i švapskoj spoljnoj politici, jer su se opasno počeli 'fursetiti' u regionu.
Bajdenova geopolitika je ipak nastavak Trampove i to se vidi u Afganistanu. U tom svjetlu treba posmatrati i Vašingtonski sporazum koji je Grenel izboksovao između Srbije i "Kosova", a koji su Švabe minirale obećavajući i nagrađujući Šiptare isporukama naoružanja. Švabe mute sa Šiptarima amerikancima iza leđa, završavaju gasovod sa Rusima i trguju sa Kinezima. Čini mi se da je utopija sa švapskim turistom pažljivo plasirana šljaga.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 00:02 

zbl je napisao/la:

Da, ali iz Avganistana su otišli a u BiH šalju Šmita.
Dakle, obrnut proces, premda ja očekujem da će otići i iz BiH. Odlazak Eufora biće značajan korak u tom pravcu.

Njima je više pun qurac takijaša, kad im schmidt poslije razgovora sa Srbima i Hrvatima pošalje izvještaj kakvo je stvarno stanje u bih sve će zahtjeve prihvatiti samo da situacija ne eskalira još više, nemogu zamisliti da su stvarno toliko ludi da i dalje u ovakvoj situaciji podržavaju muslimanske “građanske” zahtjeve, pogotovu jer su sad i rusija i kina indirektno umiješane, bilo kakav rat u europi bi bio kraj nato-a i eu-a zato u ukrajini ništa ne poduzimaju.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 00:19 

Upozorenja: 1
Burruchaga je napisao/la:
zbl je napisao/la:

Da, ali iz Avganistana su otišli a u BiH šalju Šmita.
Dakle, obrnut proces, premda ja očekujem da će otići i iz BiH. Odlazak Eufora biće značajan korak u tom pravcu.

Njima je više pun qurac takijaša, kad im schmidt poslije razgovora sa Srbima i Hrvatima pošalje izvještaj kakvo je stvarno stanje u bih sve će zahtjeve prihvatiti samo da situacija ne eskalira još više, nemogu zamisliti da su stvarno toliko ludi da i dalje u ovakvoj situaciji podržavaju muslimanske “građanske” zahtjeve, pogotovu jer su sad i rusija i kina indirektno umiješane, bilo kakav rat u europi bi bio kraj nato-a i eu-a zato u ukrajini ništa ne poduzimaju.

Pa da to je, Europa samo treba da cuje vasu stranu price i to je to. Sto ste do sad sutili?

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:01 

Karabaja je napisao/la:
Pa da to je, Europa samo treba da cuje vasu stranu price i to je to. Sto ste do sad sutili?

Nismo šutili, imali ste jednostavno veću podršku zapada kroz arapske petro $ a mi nismo imali nikoga, ali sada se kolo sreće okrenulo, zapad je mislio i nadao se da ćete nas tiho da nitko ne čuje ugasit i dobit 51% bih ali su se zajebali, i sad će morat pojest sva *** koja su posrali ili će pustit da eskalira situacija ( u što sumnjam) treće opcije nema, takija je gotova.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:01 

novovrijeme je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Imajte samo na umu da Zapad bosanske sunite neće ostaviti same, bar ne bez neke gigantske američke vojne baze :D

Na osnovu čega? Koje odluke?
Ako samoinicijativno, bespravno, Muslimani i SAD dogovore bazu u Maglaju.
Rusi će dobiti bazu u Tesliću.
Kinezi u Han Pijesku.
Nije 2001. nego 2021.
2001. bi sve srpske političare MZ nacisti smjenili kao što su 1942. vješali.
2021. možemo da im jebemo majku kroz majku. To smo čekali i dočekali.

Govorim u slučaju raspada, Zapad neće ostaviti Muslimane same sa sobom. Ili će Trokut prikrpat Hrvatskoj (nedaj Bože) ili će imati neku bazu tamo kao osigurač protiv radikalizacije naravno uz konstantan upliv na politiku preko ambasade. Pričam o Trokutu kao samostalnome.

Vi sigurno nećete raditi nikakve ruske i kineske baze. Tu se ipak pita isključivo USA/EU, sve ostalo je nerealno.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:05 

Trokut pretvorit u demilitartiziran protektorat konstituvnih naroda Hrvata, Srba i Muslimana pod zaštitom UN, Nata, Hrvatske i Srbije ili koga već, sasvim svejedno.
Muslimanima bi svašta moglo past na pamet da imaju kontrolu nad vojskom pa za njihovo dobro im se nebi trebalo dozvolit. Ili jednostavno da imaju visokog predstavnika u Trokutu

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:06 

PCM je napisao/la:

Govorim u slučaju raspada, Zapad neće ostaviti Muslimane same sa sobom. Ili će Trokut prikrpat Hrvatskoj (nedaj Bože) ili će imati neku bazu tamo kao osigurač protiv radikalizacije naravno uz konstantan upliv na politiku preko ambasade. Pričam o Trokutu kao samostalnome.

Vi sigurno nećete raditi nikakve ruske i kineske baze. Tu se ipak pita isključivo USA/EU, sve ostalo je nerealno.

Kada se BiH raspadne ono sto je sada FBiH ce uci u NATO (ako isti bude postojao) samo je pitanje u kom obliku.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:09 

PCM je napisao/la:

Ja da sam na Dodikovom mjestu, prihvatio bi i nametanje IZ, ako Srbe ne bude kačilo išta značajnije (siguran sam da niti neće). Ono malo protivljenja reda radi da ne kaže da je "pao bez metka", al generalno IZ konačno dovodi BiH u pravu ravninu sa vraćanjem prava Hrvatima. To za Srbe može samo biti plus nikako minus.

Za Srbe je plus sve što dovodi u daljnu destabilizaciju BiH i put prema raspadu, implementacija IZ to nije i on Srbima nije u interesu.

Time se izbija jedan argument da je dogovor nemoguć s muslimanima i jedan razlog manje za raspad.

Shvatite već jednom da mi i Srbi imamo različite želje i prioritete.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:12 

Ti govoriš Hrvatima iz BiH što je njihova želja i cilj?

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:12 

PCM je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Na osnovu čega? Koje odluke?
Ako samoinicijativno, bespravno, Muslimani i SAD dogovore bazu u Maglaju.
Rusi će dobiti bazu u Tesliću.
Kinezi u Han Pijesku.
Nije 2001. nego 2021.
2001. bi sve srpske političare MZ nacisti smjenili kao što su 1942. vješali.
2021. možemo da im jebemo majku kroz majku. To smo čekali i dočekali.

Ok.
U slučaju raspada naravno da nećemo odobroti nikakve baze.
Mi ćemo ostati vojno neutralni.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:16 

weasel je napisao/la:
implementacija IZ to nije i on Srbima nije u interesu.

Svako slabljenje Muslimana je nama u interesu.
IZ po željama Hrvata ili bez IZ (izbora) po željama Muslimana. Nama i jedno i drugo odgovara.
Naravno u ovim uslovima nema ništa od IZ ni izbora. BiH je u blokadi dok MZ ne povuče Inckov zakon a to će se desiti nikad.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:22 

Status kvo 5-10 god nama najviše paše. Da nema ni izbornog zakona ni izbora ni ničega, blokada države i masovno iseljavanje. S tim da Hrvatska treba više ulagat Hrvatima, a ekonomske sankcije nabijat Muslimanima

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:28 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ti govoriš Hrvatima iz BiH što je njihova želja i cilj?

:zubati klasični lasica ...

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 01:30 

weasel je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Ja da sam na Dodikovom mjestu, prihvatio bi i nametanje IZ, ako Srbe ne bude kačilo išta značajnije (siguran sam da niti neće). Ono malo protivljenja reda radi da ne kaže da je "pao bez metka", al generalno IZ konačno dovodi BiH u pravu ravninu sa vraćanjem prava Hrvatima. To za Srbe može samo biti plus nikako minus.

Za Srbe je plus sve što dovodi u daljnu destabilizaciju BiH i put prema raspadu, implementacija IZ to nije i on Srbima nije u interesu.

Time se izbija jedan argument da je dogovor nemoguć s muslimanima i jedan razlog manje za raspad.

Odlično, neka tvoju tezu prvo potvrde Muslimani, na način da potvrde Izborni Zakon predložen od strane HDZ-a, tako da Schmit ne mora ništa nametat. Znaš kad će se to desit ? =))

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 02:05 

PCM je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Odlično, neka tvoju tezu prvo potvrde Muslimani, na način da potvrde Izborni Zakon predložen od strane HDZ-a, tako da Schmit ne mora ništa nametat. Znaš kad će se to desit ? =))

Zašto bi to Muslimani napravili? Miješaš jabuke i kruške, objasni ti meni zbog čega bi Srbi htjeli izborni ako se zna da bi isti silom prilika stabilizirao odnose u FBiH koja bi profunkcionirala, nema više takijanja , mujama bi svijet propao ali bi FBiH opstala.

Srbi žele raspad, sad odmah , ma jučer, njima sve što stabilizira državu smeta.

Da im na forumu ne virite iz stražnjice toliko zbrojili bi dva i dva.

Samo je vama sasvim solidna logike gdje se Dodik raduje funkcioniranju FBiH i zatim navija za raspad BiH.

Time opet samo Srbi postaju narod koji talasa i koji stvara probleme, bez izbornog su oni lideri u ostvarenju prava dva naroda nasuprot tlačiteljima.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 02:14 

Ti si opsjednut Srbima. Oni su nebitni tu. Problem Hrvatima su Muslimani. To što je ili nije srpski interes je nebitno za nas. Mi moramo radit što je naš interes. Ti zagovaraš tu da se radi sve protiv srpskih interesa pa makar na našu štetu.
Jel razumiš koliko je to bolesno??

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 02:20 

Samo sam uletio i ispravio neke netočne pretpostavke, i nisam opsjednust Srbima.

Zanima me samo kako iz situacije izvući što više u RH korist.

Ako sam "ospjednut" s nećim onda je to u vjeru nekih pojedinaca u "nebeski narod" i njihvu pomoć,

a to su često isti oni koji se rugaju muji koji klanja, zaziva Alaha i misli sve će biti super past će građanska, tako kaže hodža...

Hrvatska i Hrvatska dijaspora, nitko drugi nam pomoći neće, zapamtite to.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 02:30 

Lasice toliko si sasran od Srba da je to jadno. Teški cuck.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 04:27 

slika

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 07:31 

weasel je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Zašto bi to Muslimani napravili? Miješaš jabuke i kruške, objasni ti meni zbog čega bi Srbi htjeli izborni ako se zna da bi isti silom prilika stabilizirao odnose u FBiH koja bi profunkcionirala, nema više takijanja , mujama bi svijet propao ali bi FBiH opstala.

Izborni zakon neće pomoći da muslimani prestanu takijati. To je jednostavno nespojivo sa islamom.

"ako se zna da bi isti silom prilika stabilizirao odnose u FBiH"

Ne zna se, i ne bi ih stabilizirao. Muslimani bi nastavili rovariti, zaobilaziti, tražiti rupe u zakonu, izjašnjavati se kao Hrvati, registrirati u hrvatskim općinama da glasuju i tko zna što sve ne. Nikad ne bi bilo mira jer nikad ne bi prestali mutiti i tražiti načina kako da prevare nevjernike.

Alija Izetbegović: Nema mira ni suživota između islamske vjere i neislamskih institucija.

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 07:38 

Ti si opsjednut Srbima. Oni su nebitni tu. Problem Hrvatima su Muslimani. To što je ili nije srpski interes je nebitno za nas. Mi moramo radit što je naš interes. Ti zagovaraš tu da se radi sve protiv srpskih interesa pa makar na našu štetu.

Ja nisam dobio dojam da je njegovo mišljenje dominantno u RH. Lasica svoje teze predstavi kao interese RH, ali nije to tako monolitno ni jedinstveno.

Možda u Slavoniji, stjecajem okolnosti ovo ljeto sam dosta bio u Dalmaciji. Ne volim puno komentirati o politici javno ali sjedeći u društvu Dalmatinci su se dotakli muslimana i iznenadio sam se da su radikalniji od mene u stavovima, sa prijedlozima kako im nije mjesto u Europi i da ih treba "počistiti u tri dana".

Malo je reći da sam se iznenadio, nisam to prije vidio. Sigurno je da se stav Hrvata u RH prema muslimanima promijenio.

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 08:14 

Četvrta opet nabrijana. :D

Ne dam ni ja na musliće kad ih pereci napadaju u nekom društvu, samo mi imamo pravo srati po njima.

Previše je to jednodimenzionalno, nema nekog dubljeg značenja.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 08:31 

Naša Kvačica je napisao/la:

Ja nisam dobio dojam da je njegovo mišljenje dominantno u RH. Lasica svoje teze predstavi kao interese RH, ali nije to tako monolitno ni jedinstveno.

Možda u Slavoniji, stjecajem okolnosti ovo ljeto sam dosta bio u Dalmaciji. Ne volim puno komentirati o politici javno ali sjedeći u društvu Dalmatinci su se dotakli muslimana i iznenadio sam se da su radikalniji od mene u stavovima, sa prijedlozima kako im nije mjesto u Europi i da ih treba "počistiti u tri dana".

Malo je reći da sam se iznenadio, nisam to prije vidio. Sigurno je da se stav Hrvata u RH prema muslimanima promijenio.

Muslimani su se u Hrvatskoj drastično srozali zadnjih godina a odnos prema hrvatskim Srbima se drastično popravio.

Samo treba ponavljat da imigrante Bošnjaci dočekuju raširenih ruku jer su muslimani i kako im daju vize. Inače, ne bi došli.

Džaferović i Komšić im ih dijele.

Hrvati u RH su valjda najveći ksenofobi na svijetu. Mi iz BiH smo mila majka, ovima nitko ne valja. :D Nije bilo problema dok su Muslimani tukli unutar granica BiH međutim sad su malo počeli pikat vani.

Hrvatsko javno mijenje je dosta inertno ali kad krene u jednom smjeru onda je teško ga zaustavit. Tako se i sad događa.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 08:31 

Izborni zakon je toliko nebitan u cijeloj ovoj priču, ne znam zašto trošite megabajte na njega. I da se usvoji ili da se ne usvoji, ne mijenja puno. Meni ne djeluje da će se usvojiti, Bakira ćemo razapeti ako to uradi.

Ključno je pak da je Dejton shvaćen kao privremeno rješenje tako da suštinski rat nikad nije stao.
Nama je jednostavno sveti cilj da oslabimo, kaznimo i konačno dotučemo genocidaše (a dobro je krenulo zadnjih mjeseci).

Vrh

PostPostano: 25 kol 2021, 08:33 

Naša Kvačica je napisao/la:

Eto neki anonimni i neimenovani Dalmatinci rekli. :ucelo Ili si ti čuo što ti je srcu milo, ili nam malo takijaš. Rijetko bilo tko u vrijeme pametnih telefona kad ne znaš tko te snima i zašto, u bilo kakvom društvu daje takve izjave, sem likova sa klipačama u rukama pred Konzumom ili Studencem. Čuo sam ja i gorih stvari od likova sa klipačama, ali nikada u nekom iole normalnom društvu. Većini Dalmatinaca se fućka za BiH i neke muslimance vanzemaljce realno. Najdalje ide da im Bosanac ne zauzme apartman, jer ima stranaca koji bolje plaćaju. To su većini dometi odiuma i ljutnje na nekoga iz Bosne.
Eki treba ih za 3 dana. Jadna majko stratega i političara.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2240 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 90  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Brigadir, hoblatopla, Patriota i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: