|
|
Stranica: 40/90.
|
[ 2239 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 22:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37897 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nisu samo naši. I ovo Vučkovo paljenje Kosova i CG je kontra RS-a. Bespotrebno, pametnije im je bilo usmjerit energiju na RS ako se mislilo ozbiljno.
Ja stvarno navijam za RS i raspad ali sumnjam da će uspjeti. Naprosto nitko uokolo to ne želi. Srbija ima Otvoreni Balkan u koji ušla RS ili BiH, njima je isto. Kao i Europi.
Ali, ako propadne inicijativa, mislim da je opet dobro. 20 g. se nismo imali čemu nadat. Sad je puno bolji položaj za Hrvate nego ikad u zadnjih 20 i kusur g.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 22:51 |
|
|
BiH se može raspast onda kad Bošnje to zatraže i zažele. Zbog iseljavanja npr.
Moramo pokazivat apetit na ono što sad smatraju svojim pa će im to past napamet.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 23:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nisu samo naši. I ovo Vučkovo paljenje Kosova i CG je kontra RS-a. Bespotrebno, pametnije im je bilo usmjerit energiju na RS ako se mislilo ozbiljno.
Ja stvarno navijam za RS i raspad ali sumnjam da će uspjeti. Naprosto nitko uokolo to ne želi. Srbija ima Otvoreni Balkan u koji ušla RS ili BiH, njima je isto. Kao i Europi.
Ali, ako propadne inicijativa, mislim da je opet dobro. 20 g. se nismo imali čemu nadat. Sad je puno bolji položaj za Hrvate nego ikad u zadnjih 20 i kusur g. Puno se toga važnog preokrenulo unutar par godina. Brexit. Velika Britanija na svoju stranu. Amerikanci van Afganistana, problem migranata na teret EU. Novi savez na Pacifiku bez EU. Koliko se mi jeb.li sa Srbima oni su bitna snaga na Balkanu. Moguće kako opet budu prvi testirali novo stanje i odnose u svijetu. Dobili su po tintari nakon kolapsa SSSR vidjet ćemo šta će biti sada kada više nije bojište Europa nego Azija. Prvo u Crnoj Gori, sada odmjeravaju na Kosovu i mislim kako slijedi prava stvar u BiH. Nisu oni toliko glupi. Crna Gora je ipak suverena država. Kosovo je država.* BiH je protektorat. Najjače će se udariti na najslabije. U Crnoj Gori je bio helikopter sa specijalnim snagama. Na Kosovu paradiranje vojske na granici. U BiH..... Gradacija je očita
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 23:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nisu samo naši. I ovo Vučkovo paljenje Kosova i CG je kontra RS-a. Bespotrebno, pametnije im je bilo usmjerit energiju na RS ako se mislilo ozbiljno.
Ali, ako propadne inicijativa, mislim da je opet dobro. 20 g. se nismo imali čemu nadat. Sad je puno bolji položaj za Hrvate nego ikad u zadnjih 20 i kusur g. Ne radi to Vucic. Vucic je iz sve snage podrzavao Mila. I sada njegovi tabloidi mnogo vise napadaju novu vlast nego Mila. Odnosi Vucica sa novom CG vladom ne postoje. A na KiM su Siptari sami sa ovim tablicama i cinjenicom da nisu ispunili ni jedan jedini sporazum koji su potpisali. Iz srpske perspektive, nevezano za picoustog, su KiM i CG mnogo vazniji od Srpske. Na KiM je ugrozan fizicki opstanak Srba. U CG pod Milom nije fizicki ali jeste politicki i kulturni opstanak. U Republici Srpskoj nije ugrozeno nista od navedenog.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 23:27 |
|
|
26 godina poslije, opet smo pred bitkama i u bitkama.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 23:45 |
|
|
SEJDO KOMŠIĆ O DODIKOVIM PRIJETNJAMA: “Bez Parlamenta BiH te odluke nema, to je krivično djelo pobune” Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik zaprijetio je večeras da će biti povučene saglasnosti bh. entiteta RS date na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS). "Ovih dana popisujemo sve ono što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanja saglasnosti. Mi ćemo povući naše saglasnosti na sporazume o vojsci i VSTS-u", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci, prenosi portal N1. "Ne može se u Narodnoj skupštini RS-a ništa povući jer sve te institucije formirane su nakon što je većina u Parlamentu BiH njihovo formiranje izglasala, uključujući i SNSD. Dakle bez Parlamenta BiH te odluke nema. Osim toga, to je krivično djelo pobune", kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Radiosarajevo.ba. Dodik je rekao da "postoji želja da se predloži", a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz "rušenje" zakona o vojsci u roku od nekoliko mjeseci formira tzv. vojska RS. "To je sve u skladu sa Ustavom i nema mjesta na svijetu gdje se zakonom pokušava srušiti Ustav, samo nama pokušavaju tako nešto da kažu. U Ustavu BiH piše da postoji vojska RS", tvrdi Dodik. Nadalje, on je pozvao na konsenzus u Narodnoj skupštini RS prema tim i drugim bitnim pitanjima za ovaj entitet, među kojima su i nametnute odluke visokih predstavnika. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... une/431785Sejdoman sad tvrdi da se radi o pobuni. Kako će ugušiti pobunu, nije rekao. A znakovito, nije pozvao ni svoje bivše roditelje iz MZ-a da urade nešto. A prije mjesec dana je tvrdio da će se Srbi odljutiti. Islamski “vizionar”, kao i komandante Alija mu.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 27 ruj 2021, 23:47 |
|
|
Dugačak taj godišnji odmor.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 12:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Dugačak taj godišnji odmor. Radi se puno, treba malo i domorit od doplataka, kava, i službenih ručkova....
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 13:16 |
|
|
Srbi ljenčine. U to će i sv. Nikola, pa Božić, Nova Godina, pa srpski Božić, pa opet Nova Godina, pa možda moguće da se ubaci kakav post pa se odmor produži do početka Korizme.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 13:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76111 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kad je ta sjednica za proračun.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 13:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kad je ta sjednica za proračun. Muslimani moljakaju Tegeltiju da zakaže. Iako isto tako Bisera ili Bevanda mogu zakazati.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 16:52 |
|
|
Ide privremeno finansiranje. Nikad više glasa ni za Dodika ni za SNSD. Banda lažljiva.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 16:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ide privremeno finansiranje. Nikad više glasa ni za Dodika ni za SNSD. Banda lažljiva. Iduci put prvo skoči pa reci hop . Samo se bezveze ponadam da će bit nešto... Ovo ti je ujedno i jasan pokazatelj vaše i naše politicke pozicije u odnosu na zapad. Naravno , ni muslimanska nije ništa bolja...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ide privremeno finansiranje. Nikad više glasa ni za Dodika ni za SNSD. Banda lažljiva. Nemoj se ljutit, ja sam bio za to ali jednostavno politika je umijeće mogućeg. Ovo je bilo za pretpostavit Raspad se može dogodit kad natjeramo Bošnje da ga zatraže. Npr. kad bi ih se rađalo manje od Srba ili kad im dopizdi da im vodimo nogometni savez.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:19 |
|
|
Pa muslimanima bi bilo u interesu da se BiH odmah raspada dok ih još ima i dok su relativno jaki. Sve što će postići odgađanjem je da će biti slabiji kad do podjele dođe.
1025 of 2558 - 40.07%
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ide privremeno finansiranje. Nikad više glasa ni za Dodika ni za SNSD. Banda lažljiva. Nemoj se ljutit, ja sam bio za to ali jednostavno politika je umijeće mogućeg. Ovo je bilo za pretpostavit Raspad se može dogodit kad natjeramo Bošnje da ga zatraže. Npr. kad bi ih se rađalo manje od Srba ili kad im dopizdi da im vodimo nogometni savez. Nema tu ni p od politike. Dok nas vode ljudi kojima su bitnije pare od vizije nema od nas ništa. Jebo ga 21 milion mjesecno.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa i to ce se izglasat, postoji jedna struja u RS, ali da ne otkrivam previse. Ovdje svi imaju insajderske informacije. Reci nam Karabaja kada se raspada BiH što kažu?
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa i to ce se izglasat, postoji jedna struja u RS, ali da ne otkrivam previse. Hodža rek'o? Vi smatrate, vi mislite... Cijeli svijet uokolo izgrađen od smatranja i mišljenja. Nemre to tako. Hodža reko, Hodža pogodio
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 5433 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Ovo je kršenje odluka NSRSa. Mada će se protumačiti kako je bitno za naše ljude koji rade u zajedničkim institucijama, pa će to koristiti to kao opravdanje, pa će ispasti da nije kršenje. Mogla je i RS direkt da finansira, kao što je Dodik bio spominjao.
Ovaj "presedan" i rezonovanje će se koristiti za dogodine, pa da i BiH ima onda ima budžet.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa i to ce se izglasat, postoji jedna struja u RS, ali da ne otkrivam previse. Ne znaš ti moj Talibančiću ni kako se produžuje privremeno finansiranje. Čuj struja... E ... Šta bi?
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:39 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Možda se i ovim našim Mukijima na forumu javio alah i šapnuo im da će bit financiranja, kao što se javio i onom Sandžokanu u Dortmundu. Hahahah
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:39 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 5433 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa muslimanima bi bilo u interesu da se BiH odmah raspada dok ih još ima i dok su relativno jaki. Sve što će postići odgađanjem je da će biti slabiji kad do podjele dođe. To jeste logično rezonovanje. Ali oni su toliko ogrizli u mržnji, da je njima najveće zadovoljstvo držati Srbe i Hrvate u BiH, kao vid njihove "pobjede".
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:42 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne znaš ti moj Talibančiću ni kako se produžuje privremeno finansiranje. Čuj struja... E ... Šta bi? Pa ništa. Potturice ko i ti. Ti za pare prodao vjeru a ovi bi državu. Dobro si ih nanjušio. Nije Mile puno odmakao od dobrog sina Medlin Olbrajt.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:43 |
|
|
Ma ne treba imat lažnu predodžbu o vlastitoj snazi, to treba prepustit Bošnjama. Evo oni ovo kao i akcije MZ doživljavaju kao vlastitu pobjedu mada s tim imaju veze kao i s proizvodnjom kaučuka u J. Americi.
Dodik jako dobro zna izvući maximum iz svake situacije. I sad je izvukao.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 28 ruj 2021, 17:44 |
|
|
Neka se Srbi vrate da izglasamo IZ. Onda možete nastavit.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|