|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 15:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Slučajno naletih na ovo, marginalno reklo bi se, uglavnom reklamira neke Omerbašiće koji tvrde da su direktni potomci bana Borića. http://www.bosnianroyalfamily.org/Iako sam očekivao državni fetišizam, pozive za jedinstvo "Bosanaca svih vjeroispovjesti" i sl, jedan me detalj iznenadio...ovi likovi su izuzetno nabrijani na Britance: Citat: U milenijskom nastojanju da zavladaju svijetom Anglosasi se sukobljavaju sa doslovce svakim onim ko im stane na put. Najveća smetnja njihovom projektu je Katolička crkva, s kojom se još uvijek ne usuđuju ući u otvoreni sukob, međutim podrivanja duhovnosti i morala Crkve traju neprestano i istom žestinom još od ranog Srednjeg vijeka. Geografski položaj Bosne te u vezi s tim neprestane borbe između Londona i Rima, čine isključivi razlog patnji kroz koje Bosanci prolaze više od jednog milenija. O ovim i drugim najvažnijim aspektima engleske geostrategije za Balkan, saznajte više iz gornje elektronske knjige. Neočekivano, a koliko vidim, podržavaju izgradnju kipa Papi. Dugo smo mozgali o ulozi katoličke crkve u BiH: http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/papa-i-hrvati-bosne-i-hercegovine-1470.htmlizgleda da Vatikan želi instalirat neku prokatoličku monarhiju 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Škija
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 15:29 |
|
|
muzika je extra 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 16:58 |
|
|
|
Jako lijepo
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 17:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24888 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Jako čudno zašto Kotromanići, Hrvatinići i Kosače nisu više involvirani u integralnu hrvatsku povijest.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 17:56 |
|
|
|
Jel taj portal neka šprdnja ili oni to ozbiljno misle?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 18:14 |
|
|
|
borića ima u lici i potomci su bana borića. pravoslavci su uglavnom iako čujem da ih ima i katolika i onih što su se međusobno mišali. poturice su poturice i nemaju prava na titule i čast predaka čiju viru su izdali i progonili. i kvit!
(administracija, znamo mi što je full editor, ali i to se lahko prevede)
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 18:25 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Ilirk@ je napisao/la: borića ima u lici i potomci su bana borića. pravoslavci su uglavnom iako čujem da ih ima i katolika i onih što su se međusobno mišali. poturice su poturice i nemaju prava na titule i čast predaka čiju viru su izdali i progonili. i kvit!
(administracija, znamo mi što je full editor, ali i to se lahko prevede) Ja tipicne vlashke shatre ,izdaja ,predaja,qurac,palac,turi,poturi,vitezovi,prezidje,krizari,kolac,Jasenovac...zijevvvvv
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 30 srp 2010, 18:25 |
|
|
|
Što sve neće poturicama pasti na pamet...
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 31 srp 2010, 09:44 |
|
|
Prodali vjeru za veceru, za saku pilava 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 12:17 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
|
Pogledao sam tu stranicu BKP, najverovatnije da ju je napravila neka sluzba sa ciljem da misionari i konvertuje muslimane u katoličanstvo. Razlog- stvaranje Bosanaca Katolika i širenje uticaje Svete stolice. Ništa novo. Na Kosovu i u Albaniji se dosta Albanaca konvertuje u katoličanstvo svake godine. Kaže statistika da su Albanci narod gde se procenat konverzije u katoličanstvo najviše ostvaruje i uspeva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 12:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Alex je napisao/la: Pogledao sam tu stranicu BKP, najverovatnije da ju je napravila neka sluzba sa ciljem da misionari i konvertuje muslimane u katoličanstvo. Razlog- stvaranje Bosanaca Katolika i širenje uticaje Svete stolice. Ništa novo. Na Kosovu i u Albaniji se dosta Albanaca konvertuje u katoličanstvo svake godine. Kaže statistika da su Albanci narod gde se procenat konverzije u katoličanstvo najviše ostvaruje i uspeva. Uložili su novca, to stoji, na par domaćih sajtova sam dobio ovaj pop-up. A ovo sa Vatikanom sam se šalio, ali znam da ste se prihvatili jer vam je to i dalje jedna od glavnih opsesija...navodne težnje Vatikana da "zavlada" Balkanom. Koliko brigada ima taj Ratzinger 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 12:38 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Ministry of Sound je napisao/la: Alex je napisao/la: Pogledao sam tu stranicu BKP, najverovatnije da ju je napravila neka sluzba sa ciljem da misionari i konvertuje muslimane u katoličanstvo. Razlog- stvaranje Bosanaca Katolika i širenje uticaje Svete stolice. Ništa novo. Na Kosovu i u Albaniji se dosta Albanaca konvertuje u katoličanstvo svake godine. Kaže statistika da su Albanci narod gde se procenat konverzije u katoličanstvo najviše ostvaruje i uspeva. Uložili su novca, to stoji, na par domaćih sajtova sam dobio ovaj pop-up. A ovo sa Vatikanom sam se šalio, ali znam da ste se prihvatili jer vam je to i dalje jedna od glavnih opsesija...navodne težnje Vatikana da "zavlada" Balkanom. Koliko brigada ima taj Ratzinger  Vatikan nije priznao Kosovo  Nisam siguran da blagonaklono posmatraju širenje islama po Evropi i država sa većinskim muslimanskim stanovništvom. Malo po malo pa svaki državnik sa ovih prostora trčkara do Vatikana da se slika sa papom, tako da nihov uticaj postoji, jak je to lobi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lukalik
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 13:45 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Alex je napisao/la: Pogledao sam tu stranicu BKP, najverovatnije da ju je napravila neka sluzba sa ciljem da misionari i konvertuje muslimane u katoličanstvo. Razlog- stvaranje Bosanaca Katolika i širenje uticaje Svete stolice. Ništa novo. Na Kosovu i u Albaniji se dosta Albanaca konvertuje u katoličanstvo svake godine. Kaže statistika da su Albanci narod gde se procenat konverzije u katoličanstvo najviše ostvaruje i uspeva. Uložili su novca, to stoji, na par domaćih sajtova sam dobio ovaj pop-up. A ovo sa Vatikanom sam se šalio, ali znam da ste se prihvatili jer vam je to i dalje jedna od glavnih opsesija...navodne težnje Vatikana da "zavlada" Balkanom. Koliko brigada ima taj Ratzinger  Pa nije to ništa novo,da Vatikan polaže pravo na Bosnu,ne treba zaboraviti da je Bosna bila katolička prije turske najezde.Usto tu je i oporuka kraljice Katarine Kosače kojom Bosnu ostavlja Vatikanu (ako se njeni sinovi ne vratena kršaćnstvo) a kako taj uvjet nije ispunjen... Vjerujem da bi (da su okolnosti bile drugačije) devedesetih Bosna bila pripojena HR (na zahtijev Vatikana) To ne treba čuditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lukalik
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 13:48 |
|
|
lider30 je napisao/la: Jako čudno zašto Kotromanići, Hrvatinići i Kosače nisu više involvirani u integralnu hrvatsku povijest. To je zbog jugo utjecaja.U HR bi kada bi netko spomenuo HR do Drine bio automatski zatvoren jer je kao ustaša (jer su isti imali taj plan) Vjerovali ili ne HR je najkomunsitičkija država proizašla iz bivše Juge.Mislim da je u svim zemljama utjecaj Jugovića malen ili minoran dok je kod u punoj snazi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 16:39 |
|
|
Ništa luđe i tupavije nisam odavno pročitao , ali ako ništa dobre zabave nikad dosta! Evo malo hitova iz istorijskog kalendara na ovom sajtu , mada je sajt sam po sebi hit!! 1154 Papa šalje Crnog viteza templara Justazija III ("Borila Boriča") da osnuje državu Bosnu, a njegovog saborca katoličkog templara Stephanusa Nemana da osnuje Srbiju
1180 Bizant dovodi marionetu 18-godišnjeg Kulina koji dopušta ulaz satanistima "Bogumilima"
1463 Agent Londona, vrhovni bogumil Radič sabotira pohod pape Pia II za oslobođenje Bosne tako što, dok papa okuplja evropsku vojsku u Italiji, Mehmedu osvajaču bez borbe prepusti Bobovac s riznicom koji je bio opremljen za dvogodišnju borbu; tako Mehmed s lakoćom uhvati mladog kralja Kotromanića i živog ga odere te pobi maloljetne prijestolonasljednike uključujući Katarininu djecu
Terminoligija je vrhunska , naročito ovo "osnivanje" je cool!! 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 16:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24888 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Još su na bogumilima. Valjda im lakše bude. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 16:54 |
|
|
|
Pozivanje na kraljevinu Bosnu je jednako vrijedno kao i pozivanje Srba na srpsko Kosovo od prije Turaka. Te dvije "tvorevine" su ostatak osmanlijskog carstva kojemu se daje na važnosti samim time jer se kultura i naslijeđe ponovo uzdižu na određenu razinu. Neće ništa napraviti ni Vatikan ni Turska, na nama je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 01 kol 2010, 16:59 |
|
|
lider30 je napisao/la: Još su na bogumilima. Valjda im lakše bude.  Misliš na satanistima?! , koje je doveo bizantski plaćenik Kulin?! 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 02 kol 2010, 07:30 |
|
|
|
Ako se govori o nekom nasljeđu, najizvornije ima obitelj Kulenović. Koja vuče podrijetlo od bana Kulina. Samim time imaju pravo na Hrvatsko-Bosansku krunu naravno nakon Zvonimira Habsburga(ako se gleda pravo nasljeđa/sukcesije)
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 02 kol 2010, 08:06 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Ako se govori o nekom nasljeđu, najizvornije ima obitelj Kulenović. Koja vuče podrijetlo od bana Kulina. Samim time imaju pravo na Hrvatsko-Bosansku krunu naravno nakon Zvonimira Habsburga(ako se gleda pravo nasljeđa/sukcesije) Nije baš. Bosansku je krunu Katarina ostavila Vatikanu, a ako se ne varam tvrtkovi nasljednici su se bili odrekli krune ostalih hrvatskih kraljestava. A i odkad je Tvrtko potomak bana Kulina? Veće pravo bi imao onaj zadnji Šubić, neka sporedna grana koja živi u Grčkoj, kako je majka kralja Tvrtka bila kći (mislim Pavla?) Šubića. Ali o kraljevskom pravu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zrinki_frank
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 02 kol 2010, 11:13 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Ako se govori o nekom nasljeđu, najizvornije ima obitelj Kulenović. Koja vuče podrijetlo od bana Kulina. Samim time imaju pravo na Hrvatsko-Bosansku krunu naravno nakon Zvonimira Habsburga(ako se gleda pravo nasljeđa/sukcesije) A ja mislio da vuku podrijetlo od kulenove seke....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 02 kol 2010, 23:00 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Ako se govori o nekom nasljeđu, najizvornije ima obitelj Kulenović. Koja vuče podrijetlo od bana Kulina. Samim time imaju pravo na Hrvatsko-Bosansku krunu naravno nakon Zvonimira Habsburga(ako se gleda pravo nasljeđa/sukcesije) Je li ti ovo ozbiljno?  Barem 300 godina poslije Kulina su tek počela prva stalna prezimena i reći da Kulenovići vuku podrijetlo od Kulina bana je na rubu SF.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Kosaca
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 03 kol 2010, 11:56 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Pozivanje na kraljevinu Bosnu je jednako vrijedno kao i pozivanje Srba na srpsko Kosovo od prije Turaka. Te dvije "tvorevine" su ostatak osmanlijskog carstva ..... Kako će kraljevina Bosna biti ostatak osmanskog carstva?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 09 kol 2010, 14:16 |
|
|
Citat: Sudski tumač za engleski jezik iz Sarajeva Mensur Omerbašić, inače dokotor sociologije, zatalasao je javnost svojom tvrdnjom da je on jedini pravi pretendent na kraljevski prijesto Bosne, Hrvatske, Srbije i Velike Britanije, odnosno da je zvanična historija obmana i da je njegova porodica kraljevska. On je pokrenuo i veb stranu, a komentari na njegove tvrdnje različiti - od odobravanja, preko ismijavanja do poređenja Omerbašića sa čuvenim lažnim carem Šćepanom Malim koji je u 18. stoljeću pokušao da zauzme crnogorski prijesto. Histroičari se uglavnom smiju Omerbašićevim tvrdnjama. A on kao dokaz nudi fotografiju plemićkog grba Borića za koju kaže da je slučajno pronađena 2000. godine u arhivima groblja Mirogoj u Zagrebu.  Mensur Omerbašić, naime, tvrdi da njegova porodica vuče porijeklo od kralja Artura i „prvog bosanskog vladara vicekralja Borila Borića". Nadalje, on kaže da je papa 1154. godine poslao njegovog pretka Borila Borića da osnuje državu Bosnu i katoličkog templara Stefanusa Nemana da osnuje Srbiju. Kasnije dolati otomansko carstvo, navodi sudski tumač iz Sarajeva „i nastaje familija Omerbašić koja jedina ima nasljedno pravo da sjedi na kraljevskom tronu četiri države". On navodi da je 21. jula ove godine potpisao "akt o povratku suvereniteta nad Bosnom jedinom pravu suverenu - sebi". Inače, privatno se o Mensuru Omerbašiću jako malo zna. Svaki razgovor o svojim tvrdnjama n odbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Bosanska kraljevska obitelj Postano: 09 kol 2010, 14:43 |
|
|
Stjepan Kosaca je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Pozivanje na kraljevinu Bosnu je jednako vrijedno kao i pozivanje Srba na srpsko Kosovo od prije Turaka. Te dvije "tvorevine" su ostatak osmanlijskog carstva ..... Kako će kraljevina Bosna biti ostatak osmanskog carstva? Ma nije kraljevina Bosna ostatak, to je jasno, nego sadašnja Bosna (dio) i sadašnje Kosovo, da pojasnim, pozivanje na stanje od prije 500 godina neće promijeniti situaciju na terenu. Situacija je nova.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|