HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 ožu 2026, 00:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 192 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Bošnjaci jedini autohtoni narod u Evropi bez nacionalne države"
PostPostano: 15 ruj 2012, 15:01 

A kakav je odgovor muslimana(bosnjaka) na amanet koji je ostavio rahmetli predsjednik erdoganu? To konkretno jos nismo saznali.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:08 

Pa Jagnje kako ne dugacka granica ? Da se podijeli BiH izmedju Srbije i HR , a nas kojim cudom nestane :D?Svjestan si cinjenice da Evropa nije toliko nesavjesna ostaviti malenu neprosperitetnu drzavicu Bosnjakistan u svojim njedrima.

Zamisli upliv prljavog novca kojekakvih muslimanskih ekstremista.Pa aerodrome u rukama istih ?
Mislis zbilja da će ikad do toga doći ?

Sto se tice Srbije kao ruskog poligona " za vjezbu " sasvim je to izgledna opcija u buducnosti.Kad Islam prestane biti prijetnja, morace se pronaci novi neprijatelj svjetskog poredka.Sto se ne bi vratili u doba hladnog rata ? Ne sutra ili danas, no za 20 ili 30 g.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:11 

Citat:
Jopa, slozio se ti ili ne, Bosnjaci Srbima mogu ponuditi vise trenutno u BiH nego Hrvati.Iskreno nisam uopce za tu opciju, no ocajnik se hvata i za slamcicu, kad je spas u pitanju.

Šta im možete ponudi.
Ako misliš na ukidanje RS, Bošnjaci ne mogu ukinuti RS nikako. RS je upisana u ustav i svako rušenje RS ruši se ustav (mortus - države). Da bi se RS ukinula mora postojati stranka osnovana u RS koja se zalaže za ukidanje entiteta. Demokratski svi Srbi iz RS moraju izaći na referendum i glasovati ZA ukidanje RS. Zamisli taj scenarij.

Citat:
To su cinjenice.Iskreno se nadam da nece zamijeniti neovisnost RS-a za djelic teritorije, to bi imalo poguban psiholoski ucinak.No ako ne bude alternativnog rijesenja ?Sila boga ne moli...

Ako ti ne vidiš da se već sada radi o jačanju RS, skoro pa da djeluje samostalno unutar BiH.

Citat:
Sto se tice RH, ne sporim da je posteno izborila svoju neovisnost.Naglasila sam povoljan geografski polozaj kao jedan od aduta.Podrska svijeta za Oluju takodje stoji.Vi Hrvati ste u prednosti jer imate svoju nacionalnu drzavu, koja je izborena i skupo placena.

Opet greška nije bilo podrške svijeta, ni Amerike niti ikoga iz EU. To je bila strateška odluka Franje Tuđmana, jer je osjetio priliku. Došlo je do sukoba interesa Njemačke, VB i Francuske i Amerike. Došlo je do nategnute diplomacije. To je FT shvatio kao priliku da Hrvatska kao mali igrač odigra svoj gol. I u pravom trenutku je odrađena Oluja da je iznenadila i Srbe u RSK. Zato su pobjegli, jer su se nadali da će netko zaustaviti operaciju. Pobjegli su jer su imali toliku naoružanja a nisu imali nafte, pogledaj samo financijsku situaciju u krnjoj Jugoslaviji (inflacija udara sa svih strana). Mole se Rumunji, Rusi i ostali da pošalju bilo šta. Milošević 95 govori da neće Jugoslavija pomoći, jer nemaju ni oni više.

Drugo mi Hrvati imamo dvije nacionalne države. Jedna je Hrvatska druga je Bosna i Hercegovina. Obe države su platile krvavo svoju neovisnost i Hrvati zajedno sa njima.

Citat:
No u BiH vi puno manje trenutno mozete ponuditi od Bosnjaka kao politicki faktor.

Reci mi šta vi Bošnjaci možete ponuditi, osim ćevapa u Želje. (Moram priznati dobri su mu i to bi mi nedostajalo kod Vas)...

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:16 

ja neznam očemu ti brbliš emtice?
kakvi ste vi faktor, Hrvati drže cilu ekonomiju bih, najbogatiji narod, a vi nam okopavate vinograde za 10 maraka dnevno, ako i to dobijete
tu serete protiv Hrvata, a kad se dolazi u Hrvatsku na bauštelu tražit posa, pravite se nekim finjacima

niste nam dostojni oprat šporke noge u kajinu i napit se iz njega

i nemojte mi brisati komentare jeba vas magarac

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:20 

Ne ukudanje RS-a, nego samostalnost u zamjenu za teritorijalnu nadoknadu.Kakvo ukidanje ?

RS postoji, no u granicama BiH.Dakle samo kao entitet.

Oluja je legitimna vojna akcija RH.No zeleno svijetlo od svijeta moralo je postojati.To je cinjenica.Ne sporim da je i BiH takodje drzava hrvatskog naroda, no nije jednonacionalna.Pa zato moj predhodni upis.

Rekla sam ti sto mozemo ponuditi, makar 10 puta.Vi se ne protivite neovisnosti RS-a.Naprotiv dio Hrvata gleda taj cin kao priliku.Ako se RS legitimno ocijepi, to bi bila prilika i za hrvatske teritorije u federaciji.Zar ne ?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:21 

jopa_od je napisao/la:
Citat:
Jopa, slozio se ti ili ne, Bosnjaci Srbima mogu ponuditi vise trenutno u BiH nego Hrvati.Iskreno nisam uopce za tu opciju, no ocajnik se hvata i za slamcicu, kad je spas u pitanju.

Šta im možete ponudi.
Ako misliš na ukidanje RS, Bošnjaci ne mogu ukinuti RS nikako. RS je upisana u ustav i svako rušenje RS ruši se ustav (mortus - države). Da bi se RS ukinula mora postojati stranka osnovana u RS koja se zalaže za ukidanje entiteta. Demokratski svi Srbi iz RS moraju izaći na referendum i glasovati ZA ukidanje RS. Zamisli taj scenarij.

Citat:
To su cinjenice.Iskreno se nadam da nece zamijeniti neovisnost RS-a za djelic teritorije, to bi imalo poguban psiholoski ucinak.No ako ne bude alternativnog rijesenja ?Sila boga ne moli...

Ako ti ne vidiš da se već sada radi o jačanju RS, skoro pa da djeluje samostalno unutar BiH.

Citat:
Sto se tice RH, ne sporim da je posteno izborila svoju neovisnost.Naglasila sam povoljan geografski polozaj kao jedan od aduta.Podrska svijeta za Oluju takodje stoji.Vi Hrvati ste u prednosti jer imate svoju nacionalnu drzavu, koja je izborena i skupo placena.

Opet greška nije bilo podrške svijeta, ni Amerike niti ikoga iz EU. To je bila strateška odluka Franje Tuđmana, jer je osjetio priliku. Došlo je do sukoba interesa Njemačke, VB i Francuske i Amerike. Došlo je do nategnute diplomacije. To je FT shvatio kao priliku da Hrvatska kao mali igrač odigra svoj gol. I u pravom trenutku je odrađena Oluja da je iznenadila i Srbe u RSK. Zato su pobjegli, jer su se nadali da će netko zaustaviti operaciju. Pobjegli su jer su imali toliku naoružanja a nisu imali nafte, pogledaj samo financijsku situaciju u krnjoj Jugoslaviji (inflacija udara sa svih strana). Mole se Rumunji, Rusi i ostali da pošalju bilo šta. Milošević 95 govori da neće Jugoslavija pomoći, jer nemaju ni oni više.

Drugo mi Hrvati imamo dvije nacionalne države. Jedna je Hrvatska druga je Bosna i Hercegovina. Obe države su platile krvavo svoju neovisnost i Hrvati zajedno sa njima.

Citat:
No u BiH vi puno manje trenutno mozete ponuditi od Bosnjaka kao politicki faktor.

Reci mi šta vi Bošnjaci možete ponuditi, osim ćevapa u Želje. (Moram priznati dobri su mu i to bi mi nedostajalo kod Vas)...

To je njima glavni problem. Utuvili su im u glavi da su faktor, i eto. Nikako da izadje to iz glave. Sa RS je zavrseno. Srbi jedva cekaju da ovi pokusaju bilo sto sa rusenjem RS. Automatski RS ide u drugu RS. Sa legitimitetom. A nadmoc nad hrvatima, lijepo si to objasnio. Sa prkosom nadnicu kod hrvata. Ma jad i bijeda. Jos se zanose ko da su svijetska velesila.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:22 

Sto je nama narodnooslobodilacka borba dala, nakon 45 godina nema vise (jugo)slavenskog duha ni u BiH :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:24 

Vrbosna HR je napisao/la:
ja neznam očemu ti brbliš emtice?
kakvi ste vi faktor, Hrvati drže cilu ekonomiju bih, najbogatiji narod, a vi nam okopavate vinograde za 10 maraka dnevno, ako i to dobijete
tu serete protiv Hrvata, a kad se dolazi u Hrvatsku na bauštelu tražit posa, pravite se nekim finjacima

niste nam dostojni oprat šporke noge u kajinu i napit se iz njega

i nemojte mi brisati komentare jeba vas magarac

Pa ta trgovina, ne bas ekonomija, vise trgovina, Vrh ocigledno ovisi bar malkice ( truncicu, zehricu ) i od nas Bosnjaka.

Inace ne bi bilo likova poput Lijanovica i slicnih.Pa ona prestavnistva po Sirokom Brijegu, s kim bi poslovala i ubirala procente na uvoz ?

Znas uopce razliku izmedju trgovine i ekonomskog razvoja ?
Hrvatske opcine u BiH su jednostavno premaleno trziste, to su cinjenice.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:25 

Živi, živi duh slovenski, živeće vekov'ma... :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:26 

Eto Srbi Emt vam nudi neovisnost. Ja bih uzeo. Tražite i Neum uz to.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:28 

......zalud prijeti ponor pakla zalud vatra groma :zubati.

P.S. Pa nemaju svoju nacionalnu drzavu ni Baski ni Katalonci pa opet zive mirno(na stranu marginalne teroristicke grupe), a bome i ne zive lose Baski imaju svoju jedinicu s teritorijalnim diskontinuitetom koja je bogatija od okolnih administrativnih jedinica. Katalonci isto tako.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:28 

BBC je napisao/la:

Ni u snu !

No nisam sigurna da politicki prestavnici Bosnjaka tu opciju ne bi ozbiljno razmotrili, uz teritorijalnu nadoknadu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:30 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ni u snu !

No nisam sigurna da politicki prestavnici Bosnjaka tu opciju ne bi ozbiljno razmotrili, uz teritorijalnu nadoknadu.

Podržavam vas. Onda više ne vrijedi potpis Tuđmana i Izetbegovića. Imate podršku Hrvata.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:33 

Ni u snu !

Moram da priznam da sad zvučiš kao Nebula. :zubati

On isto ovo radi. Baci kosku i onda se pravi da nema veze sa svojim političarima, elitom, narodom i sl. Kao da se govori o nekom egzotičnom, slabo poznatom plemenu sa druge strane zemaljske kugle na čije akcije apsolutno nemamo nikakvog uticaja.

Zadar1993 je napisao/la:
......zalud prijeti ponor pakla zalud vatra groma :zubati.

Jesi se i ti naježio? :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:35 

Citat:
Ne ukudanje RS-a, nego samostalnost u zamjenu za teritorijalnu nadoknadu.Kakvo ukidanje ?

Kakvu samostalnost. Neovisnost bi im vi ponudili. Eto Srbi i sada čekaju da ih Bošnjaci blagoslove za neovisnost. Da MZ je nevažan subjekt, Bošnjaci su iznad nje. Vi imate nekoliko polu tenkova i nekoliko raketnih projektila itd. I da krenete na RS konvencionalnim oružjem, oni bi vas vratili u kratkom vremenu. Znaš zbog čega. Jer vi ovisite o Sarajevskom aerodromu a Srbi svaki dan gledaju na njega iz istočnog Sarajeva. Dok oni imaju aerodrom i u Banja Luci dok vi na njega gledate jedino sa karte odozgo. Da ne govorimo o okruženju i etničkim enklavama u kojima živite. Zato ovi vaši hoće da prave luku u Neumu pa ih sjeba plitko more, pa hoće Sutorinu jer bi se tu moglo šalovati i dobiti luka. Ali neide to baš tako prijatelju. Svagdje gdje Bošnjaci naprave luku Srbi mogu brzo presjeći dostavu. A tako i Hrvati.

A ako misliš da ćete dobiti teritorije Hrvata tu se gadno varaš. Da bi dobila teritorije moraš prvo protrati Hrvate sa teritorija. Naravno Hrvati se neće dati protrati, jer Federacija nije zajednica samo jednoga naroda Bošnjaka nego i Hrvata. Napad na Hrvate je rušenje Federacije. Možete dobiti jedino područja Srednje Bosne ako uistinu Hrvati tu izgube. U najgorem slučaju vi bi mogli izgubiti lijevu stranu Mostara i Srednju Bosnu. A mi Hrvati u konvencionalnom ratu možemo izgubiti Srednju Bosnu i dio Hercegovine. Ali ja navijam da nedođe do rata.

Citat:
RS postoji, no u granicama BiH.Dakle samo kao entitet.

Postojale su i SR u Jugoslaviji pa evo one postadoše države.

Citat:
Oluja je legitimna vojna akcija RH.No zeleno svijetlo od svijeta moralo je postojati.To je cinjenica.Ne sporim da je i BiH takodje drzava hrvatskog naroda, no nije jednonacionalna.Pa zato moj predhodni upis.

To svjetlo nije bilo, jer ne treba nekoj državi svjetlo da vrati okupirana područja. Međutim često se brka pojam diplomatskih prijateljstava. Tako je npr Njemačka diplomacija rekla da oni stoje iza toga ako Hrvatska krene kao i Amerika, dok su VB i Francuska bile protiv toga. Ali pobjedila je diplomacija ovih prvih. Rusija je isto dala suglasnost. Sve je to činila HR diplomacija. Da ne bi bilo dodatnih sankcija i u tome su uspjeli. Nije nama netko dao naš teritorij, mi smo to uradili na elitnom planu. Nismo kao barbari krenuli nego sve kao gospoda.

Citat:
Rekla sam ti sto mozemo ponuditi, makar 10 puta.Vi se ne protivite neovisnosti RS-a.Naprotiv dio Hrvata gleda taj cin kao priliku.Ako se RS legitimno ocijepi, to bi bila prilika i za hrvatske teritorije u federaciji.Zar ne ?

Zapitaj se zašto se Hrvati žele odvojiti.
Nemaju svoga predstavnika, nemaju prava na TV kanal u medijima ih redovito proizvaju fašistima. Pa ajde budi prvo čovjek i reci da nije tako.
Da se jednak scenarij događa Bošnjacima, kako bi se vi postavili.
Ja kažem da nema ljubavi između nas i Srba. Bar što se mene tiče...

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:36 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ni u snu !

Moram da priznam da sad zvučiš kao Nebula. :zubati

On isto ovo radi. Baci kosku i onda se pravi da nema veze sa svojim političarima, elitom, narodom i sl. Kao da se govori o nekom egzotičnom, slabo poznatom plemenu sa druge strane zemaljske kugle na čije akcije apsolutno nemamo nikakvog uticaja.

Ozbiljna sam ko smrt.Slobo mali u mom Seheru.Jos sa Halidom.

Zabrinjavajuce !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:40 

Zabrinjavajuce !

I veliko Slobo je voleo te fazone. Nije bio Dabić Raša.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:41 

Ma jok najezio,sfinkter mi je popustio zamalo =))

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:41 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Zabrinjavajuce !

I veliko Slobo je voleo te fazone. Nije bio Dabić Raša.

Covjek bio kozmopolita

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:43 

Zadar1993 je napisao/la:
Ma jok najezio,sfinkter mi je popustio zamalo =))

Bitno da je samokontrola bila na nivou. :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:47 

Mislim da vi Bosnjaci niste u mogucnosti da ikome postavljate uslove s obzirom da ste okruzeni sa svih strana i na svim kljucnim strateskim geografskim tackama u BiH, tako da manimo se seher bajki za malu djecu, shall we. :D

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 15:47 

Bilo je gusto moram priznati :zubati .

P.S. Kada ce se ponovno otvoriti europski put za BiH ? 10 godina, 20, 30? Bog samo zna. Krivac tomu jest upravo ovakvo ponasanje bosnjacke politicke elite koja sanja o iskljucivo Bosnjackoj 100% Bosni u Banjoj Luci,Mostaru i Neumu.
Da su bili razumniji danas bi sva tri naroda imala lijepe sredjene odnose.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 16:01 

Svi smo mi krivi za ovakvo stanje.

Krivi su i Hrvatski političari koji snose 50 posto odgovornosti što nisu se protivili nekim odlukama. Deyton se promjenio od prvotnoga. Teške odluke su donijete na štetu Hrvata kao naroda a ne na štetu hrvatskih političara. Političari su iskoristili ovakvo stanje da promoviraju vlastite interese i da BiH vide kao svoje poligone za bogaćenje. (Iako to nije bogaćenje u milijardama, to su seljačka bogaćenja). Nitko nije toliko štetio Hrvatima kao oni sami sebi, to se ne može opisati koliko su sami uništili. Ako možemo takve ljude nazvati Hrvatima. Meni suza krene kada vidim ljude i njihovu djecu kako mašu HB i HR zastavicama i vesele se pobjedi reprezentacije a upravo su oni pokrali, osakatili uništili ideju (ideal) Hrvata i u BiH i u RH. Valjda oni ne razmatraju kvalitetno svoje postupke...

Bošnjaci imaju velikih problema u politici gorih nego Hrvati. Nekoliko stranaka stalno želi premoć nad narodom. Biju se za žezlo i krunu a ne shvaćaju upravo da to žezlo i kruna nemaju legimtimitet izvan njihova dvorca. Jedino što imaju dobru politiku a to je prosipanje iz šupljeg u prazno i onda se napali Bošnjački narod da "baš" oni su ti izabrani da imaju svoju nacionalnu državu i da smo svi mi doseljenici na ove prostore.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 16:02 

Bez patetike molim. Dosta je po bošnjačkim medijima.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2012, 16:04 

Osnova hrvatskog odnosa spram Bosnjaka je WS ne DS . Ne negiram da mi ne snosimo dio krivice svojom neaktivnoscu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 192 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: jivjetar i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: