|
|
Stranica: 6/82.
|
[ 2028 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:25 |
|
|
Moralni pobjednici.  Shvaćaš valjda kome se ta titula daje?
_________________ Velebita vilo spusti se, puni vjetre malo s Neretve Ponosita Slavonijo, moja kršna Dalmacijo Evo mene, vratio sam se!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:26 |
|
|
|
To je pod 4. Tacka na i
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:32 |
|
|
Nebula je napisao/la: Na Ozrenu je bilo ovako kako sam stavio. Ludi Ceha je stavljao pogresnu kartu po kojoj smo kao nesto popustili na Ozrenu. Ali nije istina. Evo ti američka karta iz 1995: https://www.loc.gov/resource/g6861f.ct000230/?st=image
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:33 |
|
|
Salivator je napisao/la: Moralni pobjednici.  Shvaćaš valjda kome se ta titula daje? Išli u rat da budu moralni pobjednici. A mi se čudimo odakle toliki vicevi o njima.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:47 |
|
|
Nebula je napisao/la: To je pod 4. Tacka na i Možda je uskličnik! 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:57 |
|
|
NekoIme je napisao/la: Nebula je napisao/la: Na Ozrenu je bilo ovako kako sam stavio. Ludi Ceha je stavljao pogresnu kartu po kojoj smo kao nesto popustili na Ozrenu. Ali nije istina. Evo ti američka karta iz 1995: https://www.loc.gov/resource/g6861f.ct000230/?st=imagePa vidis da ta americka karta ofrlje crta ratnu liniju. Upravo tu na Spreci to mozes vidjeti. Rijeka je bila i ratna linija i entitetska. Ja sam to bas detaljno istrazivao i iz vise izvora dobio potvrdu da je juzna linija na Ozrenu ratna linija. Cak je i Radovan u emisiji odmah nakon Daytona potvrdio da se tu nista nije diralo. Ali isao sam i na forume boraca sa tog fronta. Moze biti da se pomjerila 100 metara gore dole ali to je to. Naselje Petrovo sigurno nismo drzali.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 18:58 |
|
|
|
U Njemačkoj će tiskati "historijske udžbenike" na turskom jeziku, plaćene arapskim novcima, sa promocijom u iranskim medresama o moralnim pobjedama bošnjačkoga naroda.
_________________ Velebita vilo spusti se, puni vjetre malo s Neretve Ponosita Slavonijo, moja kršna Dalmacijo Evo mene, vratio sam se!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 19:05 |
|
|
Salivator je napisao/la: U Njemačkoj će tiskati "historijske udžbenike" na turskom jeziku, plaćene arapskim novcima, sa promocijom u iranskim medresama o moralnim pobjedama bošnjačkoga naroda. Kad su ih Turci 1909. prodali za 54 milijuna kruna, isto su bili "moralni pobjednici".  Još jedan veliki uspjeh. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 19:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: 1. kažem ti da granica ima grešaka, da nisi označio sve. 2. uzvraćaš da znaš, ali da su to minorne izmjene, krećeš se bezveze svađati. 3. pocrtavam ti da i nova karta ima grešaka, ne u dijelu u kojem smo pričali, nego u novom, ali nastavljaš u revijalnom tonu. Plavim i crvenim su označene greške prve karte, a žutom je označena greška u prikazivanju administrativnih granica Brčkog (cijelo žuto područje je držao HVO, no sada je dio njega u Distriktu, jer je uvijek bio dio općine Brčko).  Koliko mogu vidjeti, Orašje je nakon Daytona manje nego prije Daytona. Dakle nakon što si započeo napad na postavljenu kartu svojom pogreškom o Orašju, odgovaram da su minimalne izmjene granica kod Orašja irelevantne za izmjenu teritorija dogovorenu u Daytonu. Nakon mog odgovora i pojašnjenja ti ponavljaš svoju pogrešku i širiš svoju pogrešku pokazivanjem značajnog neznanja o temi (ne znaš gdje ide entitetska linija, ne znaš gdje ide ratna linija itd...) Kada sam uvidio da se u tvojoj pogrešci radi o zavidnoj količini neznanja, kako bi te obrazovao i pomogao ti da naučiš, priložio sam kartu sa razlikom ratnih i daytonskih linija Oraške enklave, te još jednom dodatno pojasnio irelevantnost prikazanih promjena u smislu kvadrature pošto je iz karte jasno da se radi o vrlo blizu zamjeni 1za1 pa je tako irelevantna za stvarne zamjene teritorija u Daytonu. Očekivao sam zahvalu što sam te obrazovao i ispravio tvoje pogreške, ali sam zauzvrat ponovo dobio, pa može se reći trol-post koji je ponovno prepun tvojih grešaka, ali sada sa tvojim skakanjem na komentiranje administrativne granice između dviju općina Orašja i Brčkog koje uopće ne mogu biti tema rasprave koju si ti sam pokrenuo jer je možebitna promjena dvije livade upotpunosti na hrvatskom teritoriju i prije i poslije Daytona te je potpuno bespredmetna. Također, ako bi se naznačivale promjene tipa ove u Oraškom džepu onda slobodno možemo išarati čitavu kartu pošto entitetska granica nigdje ne ide "ratnim linijama" jer ratna linija podrazumijeva položaje dviju strana i komad ničije zemlje između njih, nekad je taj komad ničije zemlje 100 metara nekad 10 metara, nekad još više ili još manje, ali nikad nije 0 metara. Jedina razlika u slučaju Orašja jest ta što je idiot koji je crtao entitetsku granicu u Daytonu povukao liniju po sredini povećeg sela u oraškoj općini, i sela koje je najpoznatije po legendarnoj bitci u ratu i zato je ta promjena toliko zvučna jer iako je čitavo selo obranjeno, sad je pola sela završilo sa suprotne strane. Da je izmjena uključivala nenaseljena polja i šumarke, nitko ne bi niti znao za nju, kao što nitko ne zna za identične izmjene duž čitave entitetske granice gdje se trebalo dvije ratne linije pretvoriti u entitetsku granicu. Stoga su takve "izmjene" i ispravljanja ratnih linija u entitetsku granicu irelevantne u diskusiji o zamjeni teritorija u Daytonu. Ceha je napisao/la: Ti "ficleki" su zato bitni, jer ispada da smo s njima dobili Odžak Brzinskim izračunom izmijenjene kvadrature u Oraškom džepu dolazi se do rezultata da je linija ispravljena na srpsku štetu za 7.9km2, a na hrvatsku štetu za 11.11km2 dakle Hrvati su izgubili 3.2km2. Površina općine Odžak je 165.34km2, dakle 1.94% teritorija općine Odžak. Čemu ovakvo tvoje prosipanje i patološko laganje, ne znam. Ceha je napisao/la: Zato sam te i pitao za izmjene fronte oko Ravnog, od puta Ljubinje-Trebinje Ne postoje nikakve značajnije izmjene teritorija oko Ravnog, povukla se linija između naših i njihovih čuka, bez većih komada km2 promjene teritorija u odnosu na ratne linije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 20:07 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46 Postovi: 7440 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Nebula je napisao/la: Patriota je napisao/la: Pobjedili smo u ratu. Haj zdravo. I to u svakom pogledu: 1. Osnovni ciljevi: Srbi--da se dio BiH pripoji Srbiji (nisu uspjeli) Hrvati--da se dio BiH pripoji Hrvatskoj (nisu uspjeli) Bosnjaci--da se dijelovi BiH ne pripoje nikome (uspjeli) 2. Unutrasnje uredjenje (decentralizacija) a) postotak teritorije 33,3% za Bosnjake (vise nego su bili vecina prije rata) b) kvaliteta teritorije (na tih 33,3% zivjelo 2,1 miliona ljudi prije rata a Bosnjaka ukupno u BiH bilo 1,9 miliona) C) distrikt Brcko kao brana podjeli 3. Nadleznosti administrativnih jedinica i drzave Separatisti htjeli labavu konfederaciju. Kad ono drzava nema sta nema. Predsjednistvo, skupstina, vlada sa 10 clanova, ustavni sud, izbori pod jednom kapom, vojska, sipa, osa, granicna policija, drzavni sud i drzavno tuzilastvo, stotine agencija, zajednicka valuta, tablice, zastava itd 4. Moralni pobjednici Jasno presudjeno od medjunarodnog suda ko je cinio zlocine, genocid, uzp Bejha kao suverena međunarodno priznata država u avnojevskim granicama jeste okvir koji su sve strane prihvatile.Muslimani jer im je tako odgovoralo.Možda je odgovoralo i Hrvatima odgovarala ta datost a Srbi su tu datost prihvatili jer je iza iste stajala kompletna tzv.Međunarodna Zajednica odnosno čitav Svijet ili ono što je bitno u tom Svijetu. Nikakvo pripajanje Srbiji dijela Bejha u odnosnom periodu nije bilo cilj srpske strane jer bi takav cilj bio sasvim neostvarljiv .Što ne znači da su u tom vremenu Srbi pripajanja dijela Bejha Srbiji odrekli zauvijek. Muslimani su izabrali ratnu opciju jer su vjerovali da će na taj način pridobiti podršku "Međunarodne Zajednice" za očuvanje unitarnog uređenja Bejha što bi Muslimanima zahvaljujući po njih povoljnim demografskim kretanjima u odnosno vrijeme dosta brzo omogućilo da ovladaju cijelom Bejha.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 20:26 |
|
|
Nebula je napisao/la: Patriota je napisao/la: Pobjedili smo u ratu. Haj zdravo. I to u svakom pogledu: 1. Osnovni ciljevi: Srbi--da se dio BiH pripoji Srbiji (nisu uspjeli) Hrvati--da se dio BiH pripoji Hrvatskoj (nisu uspjeli) Bosnjaci--da se dijelovi BiH ne pripoje nikome (uspjeli) To nije točno. Vaš cilj je bio 100% BiH, a dobili ste 23%. A da je naš cilj bio pripajanje HBa, ne bi na svakom dokumentu pisalo da je dio BiH. Nebula je napisao/la: 2. Unutrasnje uredjenje (decentralizacija) a) postotak teritorije 33,3% za Bosnjake (vise nego su bili vecina prije rata) b) kvaliteta teritorije (na tih 33,3% zivjelo 2,1 miliona ljudi prije rata a Bosnjaka ukupno u BiH bilo 1,9 miliona) C) distrikt Brcko kao brana podjeli
Imate 23% sada. Izgubili ste Prijedor, Doboj, Višegrad... Dobili ste Petrovac. To je kvalitetniji teritorij. Nebula je napisao/la: 3. Nadleznosti administrativnih jedinica i drzave Separatisti htjeli labavu konfederaciju. Kad ono drzava nema sta nema. Predsjednistvo, skupstina, vlada sa 10 clanova, ustavni sud, izbori pod jednom kapom, vojska, sipa, osa, granicna policija, drzavni sud i drzavno tuzilastvo, stotine agencija, zajednicka valuta, tablice, zastava itd
Imate RS na pola BiH, i pola-pola federaciju. Realno četvrtina vlasti. Super pobjeda. Nebula je napisao/la: 4. Moralni pobjednici Jasno presudjeno od medjunarodnog suda ko je cinio zlocine, genocid, uzp Je, i te sve presude korumpiranog suda zbilja vrijede puno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 20:27 |
|
|
Nebula je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Pa vidis da ta americka karta ofrlje crta ratnu liniju. Upravo tu na Spreci to mozes vidjeti. Rijeka je bila i ratna linija i entitetska. Ja sam to bas detaljno istrazivao i iz vise izvora dobio potvrdu da je juzna linija na Ozrenu ratna linija. Cak je i Radovan u emisiji odmah nakon Daytona potvrdio da se tu nista nije diralo. Ali isao sam i na forume boraca sa tog fronta. Moze biti da se pomjerila 100 metara gore dole ali to je to. Naselje Petrovo sigurno nismo drzali. Pričali smo o već tome. Pukao si skroz na skroz.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 20:53 |
|
|
Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: 1. kažem ti da granica ima grešaka, da nisi označio sve. 2. uzvraćaš da znaš, ali da su to minorne izmjene, krećeš se bezveze svađati. 3. pocrtavam ti da i nova karta ima grešaka, ne u dijelu u kojem smo pričali, nego u novom, ali nastavljaš u revijalnom tonu. Plavim i crvenim su označene greške prve karte, a žutom je označena greška u prikazivanju administrativnih granica Brčkog (cijelo žuto područje je držao HVO, no sada je dio njega u Distriktu, jer je uvijek bio dio općine Brčko).  Koliko mogu vidjeti, Orašje je nakon Daytona manje nego prije Daytona. Dakle nakon što si započeo napad na postavljenu kartu svojom pogreškom o Orašju, odgovaram da su minimalne izmjene granica kod Orašja irelevantne za izmjenu teritorija dogovorenu u Daytonu. Nakon mog odgovora i pojašnjenja ti ponavljaš svoju pogrešku i širiš svoju pogrešku pokazivanjem značajnog neznanja o temi (ne znaš gdje ide entitetska linija, ne znaš gdje ide ratna linija itd...) Oprosti, ali ti kao da živiš u nekom paralelnom svijetu. Kako sam te napao ako sam rekao da karta ima grešaka? To je osobni napad? Jedino što si rekao tu je da su te greške zanemarive. I tu se nisam složio. A za drugi dio, sam rekao da karta ima još grešaka. Nacrtao si krivo administrativne granice. Cijelo vrijeme se bezveze svađaš. Napravio si grešku/e, priznaj i to je to. Šporet je napisao/la: Kada sam uvidio da se u tvojoj pogrešci radi o zavidnoj količini neznanja, kako bi te obrazovao i pomogao ti da naučiš, priložio sam kartu sa razlikom ratnih i daytonskih linija Oraške enklave, te još jednom dodatno pojasnio irelevantnost prikazanih promjena u smislu kvadrature pošto je iz karte jasno da se radi o vrlo blizu zamjeni 1za1 pa je tako irelevantna za stvarne zamjene teritorija u Daytonu.
Što opet nije točno. Koliko imaš godina? Daj molim te reci 18, ili tako nešto, jer ovo gore je odgovor nekog klinca. Granica oko Šamca se inače ručno ispregovarala u zadnjim satima Daytona. Kad pričamo o neznanju, već. Šporet je napisao/la: Očekivao sam zahvalu što sam te obrazovao i ispravio tvoje pogreške, ali sam zauzvrat ponovo dobio, pa može se reći trol-post koji je ponovno prepun tvojih grešaka, ali sada sa tvojim skakanjem na komentiranje administrativne granice između dviju općina Orašja i Brčkog koje uopće ne mogu biti tema rasprave koju si ti sam pokrenuo jer je možebitna promjena dvije livade upotpunosti na hrvatskom teritoriju i prije i poslije Daytona te je potpuno bespredmetna.
Klinac si, jel'da? Prilično je nevjerojatno da odrasla osoba može ovako razmišljati. Imaš grešku oko Orašja (a i na par drugih lokacija, ovo sam spomenuo jer je tu očita). Kažeš da je mala, ja ne kažem da je mala. Ne slažemo se. Šporet je napisao/la: Također, ako bi se naznačivale promjene tipa ove u Oraškom džepu onda slobodno možemo išarati čitavu kartu pošto entitetska granica nigdje ne ide "ratnim linijama" jer ratna linija podrazumijeva položaje dviju strana i komad ničije zemlje između njih, nekad je taj komad ničije zemlje 100 metara nekad 10 metara, nekad još više ili još manje, ali nikad nije 0 metara. Jedina razlika u slučaju Orašja jest ta što je idiot koji je crtao entitetsku granicu u Daytonu povukao liniju po sredini povećeg sela u oraškoj općini, i sela koje je najpoznatije po legendarnoj bitci u ratu i zato je ta promjena toliko zvučna jer iako je čitavo selo obranjeno, sad je pola sela završilo sa suprotne strane. Da je izmjena uključivala nenaseljena polja i šumarke, nitko ne bi niti znao za nju, kao što nitko ne zna za identične izmjene duž čitave entitetske granice gdje se trebalo dvije ratne linije pretvoriti u entitetsku granicu. Stoga su takve "izmjene" i ispravljanja ratnih linija u entitetsku granicu irelevantne u diskusiji o zamjeni teritorija u Daytonu.
Idiot je povukao granicu debelim flomasterom, to je išlo na našu štetu i Orašje je manje nakon Daytona, nego prije. Jbg. to je bitno. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ti "ficleki" su zato bitni, jer ispada da smo s njima dobili Odžak Brzinskim izračunom izmijenjene kvadrature u Oraškom džepu dolazi se do rezultata da je linija ispravljena na srpsku štetu za 7.9km2, a na hrvatsku štetu za 11.11km2 dakle Hrvati su izgubili 3.2km2. Površina općine Odžak je 165.34km2, dakle 1.94% teritorija općine Odžak. Čemu ovakvo tvoje prosipanje i patološko laganje, ne znam. Nema tu nikakvog laganja. To nisu jedine kôte od kojih se odustalo. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zato sam te i pitao za izmjene fronte oko Ravnog, od puta Ljubinje-Trebinje Ne postoje nikakve značajnije izmjene teritorija oko Ravnog, povukla se linija između naših i njihovih čuka, bez većih komada km2 promjene teritorija u odnosu na ratne linije. Što ne bi trebalo biti točno. Pogledaj koliko je trenutno linija od samog Ravnog; https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 2/17.96459Kao što vidiš put između Ljubinja i Trebinja je tu na samoj liniji razgraničenja. Riječ je o hrvatskim selima Kotezi i Prhinje, te okolici; http://www.statistika.ba/?show=12&id=20583http://www.statistika.ba/?show=12&id=11304To je stara općina Ravno, imaš je na ovoj kartu (općine iz 1931, s ucrtanim linijama bojišta pred Ljeto 95.);  A vidi se i da smo držali veći dio općine Ljubinje, odnosno par sela i komade oko Mišljena. Trebali bi i na jugu držati položaje ispod Velje Gore... https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 6/18.33515
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 21:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: Napravio si grešku/e, priznaj i to je to. Mislim da bi ti puno pametnije bilo da ti priznaš da ne vladaš osnovama osnova o temi u kojoj bi drugima tražio greške. Ceha je napisao/la: Imaš grešku oko Orašja Ne postoji greška oko Orašja. Ti radiš grešku nepoznavanja materije o kojoj bi razgovarao. Ceha je napisao/la: Kažeš da je mala, ja ne kažem da je mala. Ne postoji subjektivna vrijednost kada govorimo o realnostima. Promjene ratnih linija u oraškom džepu su rezultat ispravljanja ratnih linija ograničene na sam džep, neto promjena je 3 km2, dakle u potpunosti irelevantno u zamjeni teritorija u Daytonu gdje tisuće km2 kvadratnih i desetine i desetine sela mijenja vlasnika, sve takve promjene naznačene su na karti, kada bi se naznačivalo peglanje linija duž čitave entitetske linije karta na razini čitave BiH ne bi mogla biti izrađena zbog rezolucije, a također takve promjene su irelevantne jer njima niti jedno selo ili značajan komad teritorija nije promijenio vlasnika nigdje u BiH. Ceha je napisao/la: Ne slažemo se. Nema nikakvog ne slaganja, samo ukazujem na tvoje greške i neznanje. Ceha je napisao/la: To nisu jedine kôte od kojih se odustalo. Dakle, ustanovili smo da kvadratura "izgubljena" promjenama u oraškom džepu iznosi 1.94% teritorija općine Odžak, ili podastri dokaze za još 98.08% teritorija ili priznaj da griješiš. Ceha je napisao/la: Riječ je o hrvatskim selima Kotezi i Prhinje, te okolici; Što s njima? Ceha je napisao/la: To je stara općina Ravno, imaš je na ovoj kartu (općine iz 1931, s ucrtanim linijama bojišta pred Ljeto 95.); Dakle ti meni tu sereš o nekim greškama za topografsku kartu visoke rezolucije izrađenu na templateu popisa stanovništva BiH 1971 sa pitama (velika hvala korisniku Pavo B na karti) i zatim od moje strane precizno ucrtanim crtama bojišta i entitetske linije sve tri strane, a za svoje bljezgarije prilažeš neku uopćenu paint žvrljotinu.  Može te biti sram. Ceha je napisao/la: A vidi se i da smo držali veći dio općine Ljubinje, odnosno par sela i komade oko Mišljena. Gdje se vidi? Podastri dokaze u obliku topografskih karti, ili priznaj da griješiš. Ceha je napisao/la: Trebali bi i na jugu držati položaje ispod Velje Gore... https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 6/18.33515Podastri dokaze u obliku topografskih karti koje prikazuju stanje drugačije od prikazanog, ili priznaj da griješiš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 22:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44072 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Najkomičnije da u BiH sve tri strane vjeruju da su pobjednici, iako su realno sve tri strane gubitnici.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 22:49 |
|
|
Muslimani su iz srpsko muslimanskog rata izašli kao vicešampioni 
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 22:55 |
|
|
|
Realno tko god mora naglašavati da je pobijedio, znaš koliko je ustvari pobjednik. Kao da HV i Hrvatska moraju zvonit na sva zvona da su pobjednici. Ako bi morali birati pobjednika u BiH, onda su to najviše Srbi.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 sij 2025, 23:01 |
|
|
|
Niko se ne može proglasiti apsolutnim pobjednikom rata u BH, ali su muslimani definitivno najveći gubitnici. Ljudi žive iliziju 30 godina.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 00:15 |
|
|
|
Srbi imaju bh pasoš i bh ličnu kartu. Gledaju bh zastavu. Srbi gubitnici završili u Hagu mi pobjednici. Od prilike takav rezon u njihovom dijelu FBiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 00:53 |
|
|
@Šporet, baljezgaš. Ili ne pratiš što ti pričam. I još uvijek ne razumijem zašto ti je toliko priznati grešku/e. Spomenuo sam teritorij istočno od Ravnog, odnosno u današnjim općinama Ljubinje i Trebinje. Neke stvari otprilike vidiš na ovoj karti.  A možda si i ćorav, ne znam. Rekao sam ti; a) gdje je greška u odnosu na promjene granice u Daytonu b) gdje je greška u odnosu na administrativne granice općine Brčko iz 1991. I to samo u prvih par postova. Tvoja karta nije loša, dosta je precizna, ali ima poprilično grešaka. I to su te stvari za koje ti kažeš da nisu bitne. Dao sam ti pogled na "žvrljotinu u paintu" da vidiš gdje ti je greška, ne da ti omeđim točan prostor minusa teritorija. Umjesto da priznaš da si sjebao, ideš se svađati. Ma bravo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 11:55 |
|
|
Ceha je napisao/la: Rekao sam ti; a) gdje je greška u odnosu na promjene granice u Daytonu Ne postoji greška, jasno je rečeno da karta prikazuje dani hrvatski teritorij za darovani muslimanski teritorij i općinu Odžak, nikakvih drugih zamjena veličine do jednog jedinog naseljenog mjesta nije bilo. To što ti nemaš blage veze o ratnim linijama niti zamjeni u Daytonu pa konstantno griješiš i pokazuješ neznanje nije moj problem. Ceha je napisao/la: b) gdje je greška u odnosu na administrativne granice općine Brčko iz 1991. Zašto lažeš da je greška u administrativnim granicama dvije općine? Imaš katastarski izvod te granice star 50-60 godina? Možda se u međuvremenu izgradio neki melioracijski kanal, a možda je jednostavno riječ o minimalnom odstupanju template-a topografske karte na kojoj su izrađene pite, karte koja je preciznija i ima puno manje grešaka (ako uopće) od ikoje koje si ti ikad napravio. U svakom slučaju potpuno nebitno pitanje da li administrativna granica ide dva polja lijevo ili desno koje potenciraš da bi zamaskirao svoje greške na stvarnoj temi o kojoj pokazuješ ogromno neznanje. Isto tako možemo tražiti jel ima greške u granici općina Gruda i Posušja za dva milimentra, ili je li na topografskoj karti ime nekog mjesta napisano tvrdim Č ili mekim Ć i govoriti o "greškama" - potpuno suludo i blesavo. Ceha je napisao/la: Tvoja karta nije loša, dosta je precizna, ali ima poprilično grešaka. Puno manje grešaka (ako ikoja) od bilo koje koju si ti ikada napravio. Ceha je napisao/la: I to su te stvari za koje ti kažeš da nisu bitne. Da, možebitna milimetarska promjena administrativnih granica općina unutar hrvatskog teritorija koji nije predmet razmjene nije bitna za prikaz zamjene teritorija u Daytonu. Treba li imati IQ iznad razine retardacije za to razumijeti? Ili ćeš nastaviti trolati s tim? Ceha je napisao/la: Dao sam ti pogled na "žvrljotinu u paintu" da vidiš gdje ti je greška, ne da ti omeđim točan prostor minusa teritorija. Dakle ti si dao ovu kartu  da bi ja po njoj vidio gdje sam pogriješio ovdje  Imaš li ti ikakvog obraza i srama? Ceha je napisao/la: Neke stvari otprilike vidiš na ovoj karti.  Ova karta (ako se to istom može nazvati) obiluje greškama samo neke; - netočne granice srpskog teritorija iznad Mostara i Konjica - netočne granice srpskog teritorija prema Varešu (Brgule odavno nisu pod srpskom kontrolom u Daytonu, pa tako nema ni spoja s HVO Varešom) - nedostaje srpsko povlačanje kod Kalesije - užasno netočne i neprecizne granice Lašvanske i Lepeničke enklave - netočna granica kod Brčkog - netočno prikazan "vraćeni teritorij kod Doboja" nije bilo nikakvog vraćanja tamo - netočno prikazane promjene kod Ravnog - nikavih takvih promjena nije bilo !i najgore od svega! - netočno prikazano da su Muslimani davali svoj teritorij kod Ozrena i kod Bosanske Krupe u Daytonu Užasna greška koju širiš jer Muslimani su Daytonu dali 0% svog teritorija, a Hrvati 100%, granice kod Krupe i Ozrenu su identične prije i nakon Daytona. Ovo što ti radiš s ovom nazovi kartom jest da umanjuješ vraćanje hrvatskog teritorija i prikazuješ da su u vraćanju teritorija u Daytonu Muslimani sa svojim teritorijem sudjelovali i do 20% što je sramotna dezinformacija kojom se čini ogromna šteta istini i činjenici da su sav teritorij u Daytonu u zamjenu za srpski dali Hrvati. Zamolio BiH te da što prije makneš ovu kartu sa svemrežja i prestaneš širiti neistine na štetu Hrvata. Također, pošto nisi odgovorio, a iznio si teške optužbe da sam pogriješio, ponovo ponavljam; Ceha je napisao/la: A vidi se i da smo držali veći dio općine Ljubinje, odnosno par sela i komade oko Mišljena. Gdje se vidi? Podastri dokaze u obliku topografskih karti, ili priznaj da griješiš. Ceha je napisao/la: Trebali bi i na jugu držati položaje ispod Velje Gore... https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 6/18.33515Podastri dokaze u obliku topografskih karti koje prikazuju stanje drugačije od prikazanog, ili priznaj da griješiš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 12:08 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ajd da iskomentiram i ovo, Razumljivo mi je ovo prepisivanje od Cehe za Krupu, ali šta su ti skrivili branitelji Stanić Rijeke i Lukavica Rijeke da im ovako pišaš po grobovima? Ljudi pet godina ginuli i krvlju obranili svoja sela da bi im 30 godina kasnije neki Nebula poručivao da je to njima darovano. Ccc 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 12:32 |
|
|
|
Gubitnici držali pobjednicima glavni grad u okruženju.
Pobjednici morali gmizati van kroz tunel spasa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 12:37 |
|
|
|
Svako iole upucen zna da su i Bosnjaci morali dati dio teritorije u Daytonu (taj dio kod Krupe). Imas i u knjizi Holbruka i u knjizi Komsica i knjizi Koljevica i svakog drugog svjedoka pregovora u Daytonu. Tudjman je na kraju pristao dati Mrkojic i Sipovo pod uslovom da i Bosnjaci nesto daju a on dobije dio posavine. Rjesenje je nadjeno upravo tako sto su Bosnjaci dali taj dio kod Krupe a Srbi Odzak. Vidi se i golim okom da je to otprilike ista teritorija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 26 sij 2025, 12:42 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Gubitnici držali pobjednicima glavni grad u okruženju.
Pobjednici morali gmizati van kroz tunel spasa. Kad se gleda samo BIH Srbi nisu gubitnici. Kad se gleda BIH+Hrvatska onda jesu gubitnici. Kada se doda i Kosovo i CG onda su ........ ne bih da vrijedjam Kada se gleda pozicija Srba 1918 i pozicija Srba danas.......no coment
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Perun_Velež i 21 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|