|
|
Stranica: 77/82.
|
[ 2028 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 24 kol 2025, 22:23 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ako smo se složili da je IFOR karta legalan izvor onda nam ne trebaju Granići :)
Na kraju će to biti 2.000 km2 to jest 3,9% BiH. Zbog debljina flomastera ovo ono možda je teoretski moguće da je bilo 4% ali 5% nije sigurno :) Ako HV nije bio u Krupi, onda bi to značilo da se povuklo desetak km nakon što su Amerikanci nazvali. U principu, bilo bi zanimljivo vidjeti pune ciljeve operacije Južni potez. Mislim da bi i tu trebalo biti malo više. 2075 su sve općine ispod BL. 60 km je ovaj okrajak od Ribnika, 10ak je sjeverno od Bočca, no na jugu BL i istočno od Bočca ima preko 50ak km2. To bi bilo onda 4,1%, eventualno bi se dalo navući na 4,2. Da je linija bila u Krupi, to je još dodatnih parsto km  Tu bi onda bilo 5%.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 24 kol 2025, 22:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: ... Misliš li ti komentirati i odgovoriti na niz priloženih dokaza koji jasno dokazuju da je tvoja ljubičasta linija bez ijednog dokaza izmišljena i netočna? Evo masa prikupljenih dokaza koje sam sakupio i priložio za potvrdu činjenične istine da kod Ravnog nije bilo nikakvog povlačenja iz deset sela; Dokazi originalnih HVO topografskih karata, svjedočenja hrvatskih branitelja o položaju crte, citati iz monografija brigada...ne može detaljnije, preciznije, kvalitetnije i vjerodostojnije od toga Originalna topografska karta HVO-a koja prikazuje obostrani raspored hrvatskih snaga i snaga neprijatelja;  položaji s topografske karte HVO-a na topografskoj karti sa pitama sastava stanovništva  originalni list topografske karte po kojoj je rađena topografska karta obostranog rasporeda hrvatskih snaga i snaga neprijatelja u najvišoj mogućoj rezoluciji;   Npr, za usporedbu;  Dodatni dokazi koje sam priložio; Citat iz rada o operaciji Burin u kojem se navodi kako su 1995. paljbeni položaji VRS-a nalaze u selima Mišljen i Bančići koje je @ceha između ostalih sela netočno stavio pod hrvatsku kontrolu Citat: Prema procjenama, srpske snage su se nalazile na sljedećem borbenom rasporedu:
- Trebinjska brigada je nadzirala prostor od granice s Crnom Gorom do prometnice Ravno – Ljubinje, i bila ojačana dijelom snaga iz Sarajevsko-romanijskog korpusa, - 13. brigada ojačana dijelom Ljubinjske brigade je držala područje od prometnice Ravno – Ljubinje do korita rječice Radimlje sjeveroistočno od Stoca, - u pričuvi u Bileći je bila jedna bojna ročne vojske. Na terenu je bilo i četničkih dragovoljaca iz Srbije i Crne Gore tj. Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). Paljbeni položaji Korpusnog topništva nalazili su se na području vojnog poligona Grab, sela Tuli i Uvjeće, u Mokrom polju (općina Trebinje) te kraj sela Mišljen i Bančići (općina Ljubinje). Fun fact – ako pogledate ponovno topografsku kartu obostranog rasporeda HVO-a i snaga neprijatelja, vidjet ćete točno kraj sela Mišljen i Bančići crvenu topografsku oznaku/simbol za paljbene položaje, baš kao što se navodi u citiranom izvoru.  Nadalje, prilažem dokaze; GSHV također navodi sljedeće: Citat: Pristigle snage Sarajevsko-romanijskog korpusa, te snage četničkih dragovoljaca iz SRJ su bile pridodane u postojeće formacije na pravcima Zgonjevo-Poljice, te prostoru Veličana u Popovu polju Kao što citat jasno navodi, prema GSHV-a, snage VRS-a okupljaju se u prostoru Veličana u Popovu polju, jednog od 10 sela za koja je ceha netočno smjestio pod hrvatsku kontrolu U nastavku, priložio sam sljedeće dokaze; U ratnom putu 115. IMOTSKE BRIGADE HV navodi se: Citat: U listopadu 1992. brigada se vraća na liniju Orlov kuk – Čavaši – Velja Međa – Dvrsnica – Ravno – Zavala – Zečja glava s zadatkom odsutne obrane dostignute linije. Točno linija koja danas odgovara entitetskoj crti. https://uhbdr115imotskabrigada.hr/ratni-put/U ovoj braniteljskoj priči opisuje se odlazak branitelja na prvu crtu: Citat: Proteklih je mjeseci naša ratna zona odgovornosti pomjerena južnije od Stoca, od Golih brda duž Popova polja i granice s Hrvatskom. Dakako, blizina Hrvatske vojske stvara dovoljnu sigurnost, pa se naši bojovnici sve češće znaju opustiti na prvoj crti, uzdajući se u svoju hrabrost i blizinu hrvatske granice, što me itekako zabrinjavalo! Nadalje spominje Ilijinu Glavu - kotu iznad sela Mišljen kao neprijateljsko uporište: Citat: Lijevo od mene je pojas smrti, naša minska polja, a preko njih, istočnije, neprijateljski položaji i široko uzvišenje Ilijina glava, jako neprijateljsko uporište.
Pažljivo silazim, ne skidam pogled s Ilijine glave, vrh mu je obavijen maglom pa se još ne vidi široki bunker na njemu, inače, da nema magle ne bi se smio ni u ludilu sam zaputit ovim isturenim dijelom bojišnice. Lokacija Iijine glave; https://ljubuski.net/28541-zaboravljeni ... atna-prica Povrh svega već navedenoga, prilažem detaljne topografske karte razminiranog područja po kojima se kristalno jasno vidi da minska polja prate današnju entitetsku liniju i da nema govora o izmišljenoj liniji u dubini prema Ljubinju i deset sela pod hrvatskom kontrolom koja su bila pod srpskom kontrolom.    Ovo je tvoja netočna ljubičasta linija;  koja netočno pokazuje da su pod kontrolom hrvatskih snaga do Daytona bila sela Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani. Naravno očito je da su sva navedena sela bila pod srpskom kontrolom. Možeš li priznati da je tvoja ljubičasta crta koju si nacrtao netočna i da današnja entitetska linija prati položaje dvije vojske, te nema nikakvog povlačenja?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 24 kol 2025, 22:29 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Ceha je napisao/la: Je, tak se i ja sjećam.
Definitvno je tako u medijima receno, jer znam kad sam s ocem komentirao HV kod Banja Luke da je i on spomenuo Krupu na Vrbasu, a on je to vjerojatno tada zapamtio. Sad jel to istina. Tak je bilo. Ima i jedan mostić tu gdje je bila linija. Mislim da je bio ovaj; https://www.openstreetmap.org/#map=17/4 ... /17.142534To je otprilike malo južnije od poliogna u Manjači https://www.openstreetmap.org/#map=13/44.63691/17.08460Može biti da smo crtu fronta utvrdili južnije nakon američkog poziva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 24 kol 2025, 22:31 |
|
|
|
@Šporet, rekao sam ti sve.
Ako želiš možeš novih pola godine (ili više) opet vrtiti iste krugove, dok ne sredimo Rapte Bobane i Konavoske kote, nema smisla nastavljati diskusiju.
I daj ne smetaj, vidiš da se počelo razgovarati o nečem pametnijem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 24 kol 2025, 22:33 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la:  . Tu liniju sutra prenesem na openstreet mapu na kojoj se vide i granice općina. Može, super
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 24 kol 2025, 22:56 |
|
|
Ceha je napisao/la: @Šporet, rekao sam ti sve.
Ako želiš možeš novih pola godine (ili više) opet vrtiti iste krugove, dok ne sredimo Rapte Bobane i Konavoske kote, nema smisla nastavljati diskusiju.
I daj ne smetaj, vidiš da se počelo razgovarati o nečem pametnijem. Koja neviđena bijedna kukavica. Dobro, što hoćeš prije Rapte Bobane ili Konavle?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 13:16 |
|
|
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 14:17 |
|
|
Nebula je napisao/la: Površina ovoga što si ti iscrtao je 2.018 km2. S tim da sumnjam da je linija bila u pola Baljvina, već su Srbi vjerojatno bili gore po vrhovima Čemernice, također ostavio si Malu Manjaču izvan crte HVO-a, a znamo da je HVO bio na Maloj Manjači, tako da je površina čitavog džepa vjerojatno oko 2100 km2 manje više. Najveći nesrazmjer kod tog džepa je na pravcu Gornjeg Ratkova (cesta R-I 2105) jer svi izvori jasno govore da su hrvatske snage na tom pravcu stigle do Bunareva i tu se zaustavile, dok svi prikazi linija kasnije prikazuju na toj cesti hrvatsku liniju dosta iza Bunareva, no stotinjak km2 gore dole nebitno. Ali ne znam o čemu vi opće pričate, barem je matematika egzaktna znanost, jasno je da je RS u Dayton otišla sa 47.5% teritorija, plus minus možda koja decimala, nebitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 14:30 |
|
|
Šporet je napisao/la: Nebula je napisao/la: Površina ovoga što si ti iscrtao je 2.018 km2. 2.018 km2 je 3,94% BiH Ali kad tako koristiš neki program debljina linije je veliki faktor. Imamo površine svake općine i jasno je da tu nema ni 2.000 km2. Bliže 1.950 Šporet je napisao/la: Ali ne znam o čemu vi opće pričate, barem je matematika egzaktna znanost, jasno je da je RS u Dayton otišla sa 47.5% teritorija, plus minus možda koja decimala, nebitno. RS je u Dayton otišla sa 47,5% teritorija ali u to je uključen i dio BD koji su kontrolisali. Danas je RS 48% BiH plus računaju na 0,5% BD Dakle, u Daytonu su hajrovali 1%. A pošto znamo da su Bošnje hajrovale 2,5% ostaje nam da su Hrvati zijanili 3,5%. Pošto znamo da je Odžak 0,3% BiH onda je i tako lako zaključiti da je taj dio oko Mrkonjića bio 3,8% BiH. Ako je dio oko Mrkonjića bio 4% onda su Bošnjaci hajrovali 2,7% od Srba. No big deal.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 15:02 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ali kad tako koristiš neki program debljina linije je veliki faktor. Imamo površine svake općine i jasno je da tu nema ni 2.000 km2. Evo ti pa crtkaj. https://www.calcmaps.com/map-area/Nebula je napisao/la: RS je u Dayton otišla sa 47,5% teritorija ali u to je uključen i dio BD koji su kontrolisali. Danas je RS 48% BiH plus računaju na 0,5% BD
Dakle, u Daytonu su hajrovali 1%. A pošto znamo da su Bošnje hajrovale 2,5% ostaje nam da su Hrvati zijanili 3,5%. Pošto znamo da je Odžak 0,3% BiH onda je i tako lako zaključiti da je taj dio oko Mrkonjića bio 3,8% BiH. Ako je dio oko Mrkonjića bio 4% onda su Bošnjaci hajrovali 2,7% od Srba. No big deal. Sad smo rekli da je moguća razlika u par decimala, (dio) tih 0,3 kod Odžaka može biti plivajuće kod Mrkonjićkog džepa koji je oko 15 puta veći od površine Odžaka, potpuno nebitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 16:13 |
|
|
Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: @Šporet, rekao sam ti sve.
I daj ne smetaj, vidiš da se počelo razgovarati o nečem pametnijem. Koja neviđena bijedna kukavica. Dobro, što hoćeš prije Rapte Bobane ili Konavle? Neću ništa. Zašto bi razgovarao s klincem koji me vrijeđa? Ajd skockaj se malo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 16:21 |
|
|
|
Sad će ti taktika bježanja biti glumiti uvrijeđenu frajlu?
Biraj hoćeš li Rapte Bobane ili Konavle.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 16:29 |
|
|
Nebula je napisao/la: Krive su ti brojke? http://www.statistika.ba/Ovdje bi trebalo biti točno. Petrovac je 154,9 (ovdje ti fali 18,42). Istočni Drvar je 75,3 (ovdje ti fali 9,13). Ribnik je 511,1-60=451,1 (ovdje si u plusu 44,9). Šipovo je 553,41 (ovdje ti fali 43,41). Jezero je 55,6 (ovdje si u plusu 9,8). Sveukupna razlika je 16,31. Chat GPT zna halucinirati i to žešće. Z sam uračunao, to je 60 km, a A+B je puno veće od X+Y.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 17:18 |
|
|
|
Opet će biti potrebno staviti vremenska ograničenja kao kod priznanja za Orašje i Fojnicu, kako bi mu se onemogućilo bježanje u nedogled;
Dakle nema nikakvog povlačenja kod Rapti Bobana, entitetska linija ide u skladu s ratnom linijom. Ukoliko u naredna 24 sata ne dostaviš ikakav dokaz za svoju netočnu i izmišljenu tvrdnju, to će značiti automatsko priznanje da si izmislio povlačenje kod Rapti Bobana.
Imaš 24 sata, moguće je tražiti produljenje roka za odgovor, ali mislim da je ovo i više nego dovoljno ako netko već zna i ima potrebne informacije, nema nekog smisla da sad izguglavaš i pokušaš naći informacije, ako si već prije nekoliko mjeseci demonstrirao da ne znaš kako je išla linija.
Naravno možeš i odmah priznati da ne znaš kako je išla linija, nikakva sramota u tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 18:47 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ajde, nakon Daytona, možda su te mikro općinice za Srbe imale nekakvog smisla, ali zašto se ti zaseoci koji nisu čak ni sela, ne pripoje Šipovu i Mrkonjiću, koja je ekonomska opravdanost i isplativost takvih općina ? Isto vrijedi i za Dobretiće, to je glupost što su postali posebna općina, pa smo tako spušili većinu u općini Jajce.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 25 kol 2025, 19:39 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ajde, nakon Daytona, možda su te mikro općinice za Srbe imale nekakvog smisla, ali zašto se ti zaseoci koji nisu čak ni sela, ne pripoje Šipovu i Mrkonjiću, koja je ekonomska opravdanost i isplativost takvih općina ? Isto vrijedi i za Dobretiće, to je glupost što su postali posebna općina, pa smo tako spušili većinu u općini Jajce. Razlika u Jajcu je veća od Dobretića, a da tamo nema općine i zaposlenja u njoj, ne bi bilo ni pola stanovništva tamo. Što se tiče mikro-općinica... Dio Glamoča koji je pripojen RSu je danas u općini Šipovo. Pogle kako ima krak uz granicu. Kupres je vjerojatno previsoko, Šipovo mu je predaleko, pa je zato općina. A i ono, od tih 300 stanovnika u općini vjerojatno ne rade samo penzići i maloljetnici. Iber toga bi realno mogli biti dio Šipova. Petrovac i Istočni Drvar bi trebali biti jedna općina, Istočni Drvar ima 78 stanovnika, Petrovac 358. Mislim, to realno može u Ribnik. Jezero je tu najveće, preko tisuću stanovnika (1144, iako je popis 2013. fejk). 581 ih je tu u samom jezeru (pola su muslimani, taj dio je vjerojatno fejk), a ostatak po okolnim brdima. To bi moglo ići i Šipovu i Mrkonjiću. Čini mi se da južni dio više vuče Šipovu, središte oko Jezera može na obje strane, a onaj špic na sjeveroistoku više Mrkonjiću. Realno, umjesto osam općina tu bi samo tri trebale biti (Ribnik, Mrkonjić, Šipovo). Mogao bi biti i jedan, Mega Mrkonjić 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:07 |
|
|
Šporet je napisao/la: Opet će biti potrebno staviti vremenska ograničenja kao kod priznanja za Orašje i Fojnicu, kako bi mu se onemogućilo bježanje u nedogled;
Dakle nema nikakvog povlačenja kod Rapti Bobana, entitetska linija ide u skladu s ratnom linijom. Ukoliko u naredna 24 sata ne dostaviš ikakav dokaz za svoju netočnu i izmišljenu tvrdnju, to će značiti automatsko priznanje da si izmislio povlačenje kod Rapti Bobana.
Imaš 24 sata, moguće je tražiti produljenje roka za odgovor, ali mislim da je ovo i više nego dovoljno ako netko već zna i ima potrebne informacije, nema nekog smisla da sad izguglavaš i pokušaš naći informacije, ako si već prije nekoliko mjeseci demonstrirao da ne znaš kako je išla linija.
Naravno možeš i odmah priznati da ne znaš kako je išla linija, nikakva sramota u tome. Prošao je rok (odavno) za dostavu ikakvog dokaza za izmišljeno povlačenje kod Rapti Bobana. Pošto nisi dostavio ikakav dokaz za izmišljeno povlačenje time si priznao da si izmislio netočno povlačenje kojeg nije bilo. Prelazimo na Konavle Izmislio si ljubičastu crtu te tvrdio da je to ratna linija.  To je netočno, te izmišljena ljubičasta crta nema veze sa ratnom linijom. Ukoliko u naredna 24 sata ne dostaviš ikakav dokaz za svoju netočnu i izmišljenu ljubičastu liniju, to će značiti automatsko priznanje da si je izmislio te da je netočna. Imaš 24 sata, moguće je tražiti produljenje roka za odgovor, ali mislim da je ovo i više nego dovoljno ako netko već zna i ima potrebne informacije, nema nekog smisla da sad izguglavaš i pokušaš naći informacije, ako si već prije nekoliko mjeseci demonstrirao da ne znaš kako je išla linija. Naravno možeš i odmah priznati da ne znaš kako je išla linija, nikakva sramota u tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:13 |
|
|
Ti si luđak. Ajd pogledaj malo Rapte Bobane; https://www.openstreetmap.org/#map=14/42.79628/18.07277To je dominantna kota, tu je netko bio, nije bila ničija zemlja. A očito da nisu bili Srbi, zar ne? A sam si dao karte Operacije Burin, gdje se jasno vidi da Rapte drži HV. https://hrcak.srce.hr/file/87647Zar moje svako obraćanje tebi mora proteći uz vrijeđanje da priznaš ono što je očito? Odnosno barem najmanji dio toga? Ili samo želiš dokazati da je HV/HVO držao što manje teritorija?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:16 |
|
|
Isuse Bože i svi sveci 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:17 |
|
|
|
Inače, u ovom radu kojeg sam citirao piše i da su Hrvati i naši "saveznici" prije Daytona držali 56% BiH. Dakle, Srbi su držali 44. Ne 47, kako neki ljudi ovdje naklapaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:31 |
|
|
Aha ipak bi sad pričao o Raptima. Dobro. Ceha je napisao/la: To je dominantna kota, tu je netko bio, nije bila ničija zemlja. A očito da nisu bili Srbi, zar ne? O čemu ti trabunjaš? Rapti su doslovno u bazenu, ogromnoj udolini (koja je bila ničija zemlja, ali dostupnija Srbima). Ceha je napisao/la: A sam si dao karte Operacije Burin, gdje se jasno vidi da Rapte drži HV. https://hrcak.srce.hr/file/87647Prikaz skice u kojoj je s hrvatske strane nacrtana crta točkica za mjesto Rapte Bobane i na temelju toga laganje da su se Hrvati zbog toga povlačili kod Rapti Bobana je jednostavno patologija. Misliš li priznati da kod Bobana nije bilo nikakvog povlačenja HV-a kako bi mogli odmah ići na Konavle.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:47 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 kol 2025, 23:52 |
|
|
|
Koje kote od 614 i 705 metara?
Ajde ti lijepo crtom nacrtaj koji teritorij misliš da je HV držao i zalijepi tu, da znamo o čemu pričamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 31 kol 2025, 02:05 |
|
|
Šporet je napisao/la: Koje kote od 614 i 705 metara? Kota može biti i -100 metara, bitno je da je viša od okoline. Šporet je napisao/la: Ajde ti lijepo crtom nacrtaj koji teritorij misliš da je HV držao i zalijepi tu, da znamo o čemu pričamo. Gledao sam karte koje si ovdje prije poljepio. Ovo si stavio gore, kada si tvrdio da je linira razdvajanja išla kanjonom Trebišnjice, svatko sa svoje strane.  A ovo si pak stavio dole.  Po tome bi Srbi držali i podnožja brda s druge strane kanjona. Ovo je slika operacije Burin.  Unutra su očito Rapti s hrvatske strane. Srbi su u Zgonjevu i Ljubovu (što će biti značajno za Konavle). https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 2/18.29481Dalje su u Cerovcu, a između Cerovca i Rapta se očito vidi ispućenje na hrvatsku korist, kojeg sada više nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 31 kol 2025, 11:47 |
|
|
|
Možeš li na openstreetmapsu nacrtati liniju preko entietske linije da znamo o čemu pričamo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|