|
|
Stranica: 11/82.
|
[ 2028 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 14:19 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Ne razumijem čemu usporedba.
Put od Doboj-Istoka do Doboj-Juga vodi preko Doboja, jedino opet tunel kroz Ozren, a ovamo bi dao čist put Sanski Most-Ključ. Ne na tom dijelu. Ja bih dao na dijelu od Krupe do Sanskog mosta. Tu bih entitetsku liniju cijelu spustio južnije 5 ili 6 kilometara (sve do puta). Puno bolje nego davati Ozren. Evo i da nacrtam:  Ovo ljubičasto su srpska sela i ne presjeca se putna komunikacija. Alija i Haris (možda i Šaćirbegović sa njima) odlučuju da je bolje dati planinu Ozren 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 14:19 |
|
|
zet je napisao/la: daramo je napisao/la: Zato što su tako htjeli Ameri, Tuđmanu se prijetilo da mora stati. Isto vrijedi za Izetbegovića kojem se prijetilo da SAD neće intervenirati ako vojska Jugoslavije uđe u BiH. Mrkonjić i Šipovo su mijenjani za Vukovar i Baranju, pola Sarajeva.
Postojao je precizno napravljen plan vojnog oslobadjanja Podunavlja. Sve je bilo spremno, i prije Daytona. CIA je predvidjala uspjeh. Da je HV oslobodio Podunavlje prije Daytona, nasa pozicija u BiH bi bila kudikamo jaca. Tesko je iz danasnje perspektive reci je li se pogrijesilo ili nije. Vojska je bila jako motivirana i na kraju se razocarala sto akcija ipak nije pokrenuta. S druge strane, sacuvani su brojni zivoti a danas je to nase kao sto i treba biti. Mirno rješenje Podunavlja je bio naš ustupak Amerikancima. Netko od njih (ne znam koja je bila priča, Gore ili tako netko) je poprilično dugo sastavljao taj plan, diplomatske dijelove i slično, bilo mu je bitno za karijeru. A i Ameri su se bojali da će nakon toga past Milošević, pa... Pogledaj kako se ono malo đubre od Galbraighta raspekmezilo nakon što mu je srušen Z4. Takvi protivnici nam nisu bili potrebni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 14:21 |
|
|
Nebula je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ne na tom dijelu. Ja bih dao na dijelu od Krupe do Sanskog mosta. Tu bih entitetsku liniju cijelu spustio južnije 5 ili 6 kilometara (sve do puta).
Puno bolje nego davati Ozren.
Evo i da nacrtam:  Ovo ljubičasto su srpska sela i ne presjeca se putna komunikacija. Alija i Haris (možda i Šaćirbegović sa njima) odlučuju da je bolje dati planinu Ozren  Nije htio povlačiti trupe. Slažem se da je glupo. Ali i Srbima je Ozren (priča s manastirom) bio bitniji. Uostalom, ta planina nadzire i Doboj...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 14:26 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nije htio povlačiti trupe. Slažem se da je glupo. Nije se usudio reći Bošnjocima da se Armija BiH mora povući sa tog ljubičastog dijela. Radije je dao važniju teritoriju. Ceha je napisao/la: Ali i Srbima je Ozren (priča s manastirom) bio bitniji. Uostalom, ta planina nadzire i Doboj... Čitao si knjigu. Znaš da je Milošević rekao "bilo šta". Bukvalno da mu se vrati bilo šta ali da bude RS-u 49% (a opet sad nema 49%)
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 14:30 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nije htio povlačiti trupe. Slažem se da je glupo. Nije se usudio reći Bošnjocima da se Armija BiH mora povući sa tog ljubičastog dijela. Radije je dao važniju teritoriju. Da, poprilično glupo, sveusvemu... Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ali i Srbima je Ozren (priča s manastirom) bio bitniji. Uostalom, ta planina nadzire i Doboj... Čitao si knjigu. Znaš da je Milošević rekao "bilo šta". Bukvalno da mu se vrati bilo šta ali da bude RS-u 49% (a opet sad nema 49%) Ma znam. Da je htio, mogao je....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 19:38 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ja tebi kažem da ti karta nije točna, da je posred sela (ti tvrdiš da je samo par ulica), a da prije nije bila Ti ne možeš reći ništa o tome gdje je granica prije bila i o točnosti iste, jer da ti ja nisam pokazao di je bila dan danas ne bi znao di je bila. Moja karta prikazuje trgovanje teritorijem u Daytonu, ispravljanje linija u oraškom džepu nije dio te trgovine, te to ne može niti biti što smo matematički dokazali, stoga je karta točna. Ceha je napisao/la: Ovo je promjena crte, to i je zanimljiv dio. Što je zanimljivo? To što si po već stoti put uhvaćen u grešci i neznanju. Rekao si da ti nije problem priznavati svoje greške. Malo čudno priznavanje grešaka s "to je zanimljivo". Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ja ti kažem da tu nije bilo većih pomaka od cca pada Broda, jesen/listopad 92., a ti mi daš članak koji se bavi zbivanjima na Gračačkom frontu u listopadu? Operacija Zapad 92 odvijala se tijekom prosinca 1992. i detaljno je opisana na linku koji sam dao. Što je tebi? Jesi li psihički bolestan? Ceha je napisao/la: Izvrsno. Što je izvrsno? Što si opet i opet po sto i prvi put uhvaćen u grešci, i sveopćem neznanju gdje si nedvosmisleno potvrdio da je kota Vis i sela Gojčin, Jelovo Brdo i ostala... pod kontrolom ArBiH, a činjenica je da su pod kontrolom VRS-a? To jest izvrsno. Ceha je napisao/la: Ajde barem sam te naučio da za entitetsku liniju koristiš openstreetmap a ne google karte. Učiš polako ali sigurno. Ceha je napisao/la: Barem po (tebi nepreciznima) Battle grounds karatama. Da Battlegrounds karate su neprecizne za preciznost koju ja tražim i stoga mi naravno nisu primarni izvor za ucrtanu liniju. Ceha je napisao/la: E sad mi objasni kakva razlika između Kalesije i Orašja. Nema problema, teritorij koji su Srbi napustili u općini Kalesija iznosi oko 30km2, sadrži vitalnu, iznimno bitu kotu Vis koja se nalazi tik iznad općinskog središta/grada Kalesije, te sela Gojčin, Jelovo brdo, Zelina, Memići, Bulatovci i Staro Selo. Iz tog teritorija srpska vojska i srpska civilna vlast se povukla, Muslimanska vojska ga zaposjela i muslimanska civilna vlast ušla kao rezultat zamjene u Daytonu. U slučaju mikroskopskih izravnavanja linija u oraškom džepu neto promjena istih je 3km2, niti jedno čitavo naselje nije promijenilo vlasnika, a stanje na terenu je praktički nepromijenjeno u prelasku iz vojnog u mirno stanje. HVO se nije povukao na pola Oštre Luke a VRS ušla do pola sela, a lokalno stanovništvo je nastavilo živjeti isto kao i da je selo i dalje pod kontrolom HVO-a iako administrativna granica prolazi po sredini sela, a i što se tiče ostalih životnih funkcija, možda griješim, ali ako je suditi po lokalnim izborima, stanovništvo dijela Oštre Luke ne glasa na izborima za općinu Donji Žabar, a sumnjam i da po dokumente odlaze u općinu Donji Žabar, ili po policijske usluge - toliko su te "promjene" beznačajne. Ceha je napisao/la: Moja karta je stara 20 godina. Sa svim ograničenjima koja su bila tada. Onda bi se umjesto bahatosti i balavosti trebao pokunjiti i zahvaliti što se pojavila karta tisuću puta preciznija i točnija od te tvoje. Ceha je napisao/la: I kao što si lijepo primjetio na početku priče, Battlegroundsu često fali preciznost. Ma nemoj reći, fali preciznosti kažeš, i am shocked and appalled. Ceha je napisao/la: Da, greška im je konstantna, uopće nisu percipirali tu ofenzivu. Ma nije moguće, čak i konstantna greška, my shock is immeasurable. Ceha je napisao/la: Ok, još i gore. Zar i još gore. Strašno, baš strašno. Ceha je napisao/la: Kao što sam ti već rekao, a mislim da nisi toliko glup da nisi shvatio, ne. HVO ta mjesta kontrolira, barem od studenog 93. Dakle, meni sereš i bahatiš se bulazneći o nekakvoj fantomskoj grešci da li je crta na potoku ili dvadeset metara višlje u brdu, što je razlika praktično u debljini crte kojom se ucrtava razgraničenje i za to se pozivaš na, po tebi, super preciznu Battlegrounds kartu koja deset sela pokazuje s krive strane granice i za koju od početka lijepo objašnjavam da je uopćenog tipa za prikaz približnog, okvirnog stanja, ne vojna topografska karta do razine preciznosti najdetaljnijih kota. Može te biti sram. Inače, reda radi, da riješimo i to o Fojničkoj rijeci, pogledao sam izvore i bio sam u pravu - HVO navodi da drži crtu Majdan Zimije - Kapura (Kapura je kota-brdo iznad Fojničke rijeke, dakle bio sam upravu. Što se tiče Pločara, navodi se da je u Pločari Polju muslimanska linija na Plandištu što odgovara mojoj karti, a što se tiče Pločara - minijaturnog sela od 67 stanovnika iznad Pločari Polja, izvori su pomalo dvosmisleni i nejasni pa sam ja granicu stavio u pola katastarske površine sela, dio bliže plandištu sam ostavio Muslimanima pošto nemam sigurnu potvrdu da li je HVO ušao u čitave Pločare. Dakle bio sam u pravu. Ti, ponovno, naravno u krivu. Ceha je napisao/la: Na planu Burina iz 95. Na toj karti ratna linija sasvim uredu prati entitetsku liniju bez većih, ako ikakvih, odstupanja. I ne smijemo zaboraviti razlog zašto je karta postavljena, a to je da pokaže dio fronte od Zavale do Burmaza, dio fronte za koji ti tvrdiš da je desetak sela u ogromnoj dubini na srpskoj strani zapravo bilo pod kontrolom HV-a, još nisi dostavio apsolutno nikakav dokaz za tu svoju tvrdnju. Ceha je napisao/la: Entitetska je (osim u slučaju Brčkog), ali ratna (i izmjene nje) nije. Karta prikazuje zamijene teritorija između kontrole vojski dogovorene u Daytonu, što sam jasno naveo pri postavljanju iste, i točna je. Ceha je napisao/la: Dao sam ti Orašje kao očit primjer toga. Orašje nije primjer toga, i ti nisi dao ništa što se tiče ratnih linija u oraškom džepu. Ceha je napisao/la: Ratna linija je oko tih sela, kao što je očito iz svih priloženih karata. Možeš li priložiti samo jednu od tih svih, pošto do sada nije postavljena niti jedna. Evo, opet ću ti maksimalno pomoći, možeš na ovoj karti na kojoj si već ucrtao ovu svoju liniju za koju tvrdiš da je ratna linija, ucrtati položaje pored sela Bančići i Mišljen oko kojih GSHV-a navodi srpske paljbene položaje? GSHV također navodi sljedeće: Pristigle snage Sarajevsko-romanijskog korpusa, te snage četničkih dragovoljaca iz SRJ su bile pridodane u postojeće formacije na pravcima Zgonjevo-Poljice, te prostoru Veličana u Popovu poljuPa bi te također molio da ucrtaš gdje se po tebi nalaze srpske formacije u prostru Veličana u Popovu Polju, za koje ti tvrdiš da su pod kontrolom HV-a. Možeš označiti točkicama, kružićima, kako god hoćeš.  I još za kraj, poznato srpsko uporište Veliš si također stavio pod kontrolu HV-a, pa ako možeš koji dokaz za to priložiti. Hvala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 19:43 |
|
|
daramo je napisao/la: Mrkonjić i Šipovo su mijenjani za Vukovar i Baranju, pola Sarajeva. Hoćete li više prestati širiti ovu muslimansku propagandu. Srpsko vodstvo u Istočnoj Slavoniji je potpisalo Erdutski sporazum 15. studenog 1995. Ideja u Daytonu da Hrvati svoj teritorij daruju Muslimanima događa se tek 20. studenog kada su Muslimani nacrtali granicu federacije do pred Livno. Osim ako u Daytonu nisu bili putnici kroz vrijeme, zamjene teritorija u Daytonu dogovorene zadnji dan i noć nemaju nikakve veze sa Erdutskim sporazumom potpisanim 5 dana prije, kad još nitko u Daytonu nije ni taknuo hrvatska područja Šipova i Mrkonjića. Prestanite širiti muslimansku propagandu kontra povijesnih činjenica i istine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 21:46 |
|
|
|
Pa svima je jasno zasto je Tuđman tako lako pristao na vracanje tog dzepa Mrkonjic-Sipovo. Bas se moras praviti budala pa da to ne razumijes LoL
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 22:19 |
|
|
Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ja tebi kažem da ti karta nije točna, da je posred sela (ti tvrdiš da je samo par ulica), a da prije nije bila Ti ne možeš reći ništa o tome gdje je granica prije bila i o točnosti iste, jer da ti ja nisam pokazao di je bila dan danas ne bi znao di je bila. Moja karta prikazuje trgovanje teritorijem u Daytonu, ispravljanje linija u oraškom džepu nije dio te trgovine, te to ne može niti biti što smo matematički dokazali, stoga je karta točna. Matematika ti nikad nije bila jača strana? Linija koja je danas, odnosno od Daytona, na snazi u Orašju, nije ratna linija. A jebe te malo i logika tu. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo je promjena crte, to i je zanimljiv dio. Što je zanimljivo? To što si po već stoti put uhvaćen u grešci i neznanju. Rekao si da ti nije problem priznavati svoje greške. Malo čudno priznavanje grešaka s "to je zanimljivo". ? Sve što je zanimljivo, što sam zeznuo, sam i popravio. Šporet je napisao/la: Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ja ti kažem da tu nije bilo većih pomaka od cca pada Broda, jesen/listopad 92., a ti mi daš članak koji se bavi zbivanjima na Gračačkom frontu u listopadu? Operacija Zapad 92 odvijala se tijekom prosinca 1992. i detaljno je opisana na linku koji sam dao. Što je tebi? Jesi li psihički bolestan? Ti zbilja imaš žešćih problema? Pričaš o "ofenzivi" koja je trajala četri dana, o "članku" napisanom na bošnjačkom gdje neki polupismeni novinar balavi o stvarima o kojima nema nikakve veze i čije je početak u listopadu. I čiji je rezultat što? Koliko sela mijenja ruku? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Izvrsno. Što je izvrsno? Što si opet i opet po sto i prvi put uhvaćen u grešci, i sveopćem neznanju gdje si nedvosmisleno potvrdio da je kota Vis i sela Gojčin, Jelovo Brdo i ostala... pod kontrolom ArBiH, a činjenica je da su pod kontrolom VRS-a? Jedini koji je ovdje ulovljen u greškama si ti. I na svaku grešku se pjeniš, kao da je kraj svijeta. O sveopćem neznanju da ne pričam. Baš musliman s dna kace. Ajd mi samo odgovori, ako imaš i trunku stida i srama, kako to da vrijede drugačija pravila kod Kalesije, od onih kod Orašja? Jedno je greška, a drugo ne? Šporet je napisao/la: To jest izvrsno. Ceha je napisao/la: Ajde barem sam te naučio da za entitetsku liniju koristiš openstreetmap a ne google karte. Učiš polako ali sigurno. A dobro, valjda si još mlad, neiskusan, balav. Skužit ćeš prije ili kasnije. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Barem po (tebi nepreciznima) Battle grounds karatama. Da Battlegrounds karate su neprecizne za preciznost koju ja tražim i stoga mi naravno nisu primarni izvor za ucrtanu liniju. Ceha je napisao/la: E sad mi objasni kakva razlika između Kalesije i Orašja. Nema problema, teritorij koji su Srbi napustili u općini Kalesija iznosi oko 30km2, sadrži vitalnu, iznimno bitu kotu Vis koja se nalazi tik iznad općinskog središta/grada Kalesije, te sela Gojčin, Jelovo brdo, Zelina, Memići, Bulatovci i Staro Selo. Iz tog teritorija srpska vojska i srpska civilna vlast se povukla, Muslimanska vojska ga zaposjela i muslimanska civilna vlast ušla kao rezultat zamjene u Daytonu. U slučaju mikroskopskih izravnavanja linija u oraškom džepu neto promjena istih je 3km2, niti jedno čitavo naselje nije promijenilo vlasnika, a stanje na terenu je praktički nepromijenjeno u prelasku iz vojnog u mirno stanje. HVO se nije povukao na pola Oštre Luke a VRS ušla do pola sela, a lokalno stanovništvo je nastavilo živjeti isto kao i da je selo i dalje pod kontrolom HVO-a iako administrativna granica prolazi po sredini sela, a i što se tiče ostalih životnih funkcija, možda griješim, ali ako je suditi po lokalnim izborima, stanovništvo dijela Oštre Luke ne glasa na izborima za općinu Donji Žabar, a sumnjam i da po dokumente odlaze u općinu Donji Žabar, ili po policijske usluge - toliko su te "promjene" beznačajne. Ovo je isto kao da kažeš, nakon Daytona je država demilitarizirana, nema vojske koja drži značajnije kote ili granice, zakoni su manje-više slični, a lokalna vlast se ni ne miješa toliko u život pojedinaca, korumpirana je. Omjer pučanstva u Osmacima je takav da je (bar na popisu 2013) oko jedna trećina stanovnika muslimana, da slučajno glasaju ovi iz spomentutog područja, općina bi bila muslimanska. A u Kalesiji sveskupa ima 200ak Srba. Ako je nešto Srba tu i ostalo u području, oni svoje potrebe zadovoljavaju u RSu. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Moja karta je stara 20 godina. Sa svim ograničenjima koja su bila tada. Onda bi se umjesto bahatosti i balavosti trebao pokunjiti i zahvaliti što se pojavila karta tisuću puta preciznija i točnija od te tvoje. Ja nisam bahat, iako tu možda griješim, što se uopće raspravljam s nepismenim dripcem. Ukazao sam ti na greške koje si napravio, postao si bezobrazan. Bravo. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: I kao što si lijepo primjetio na početku priče, Battlegroundsu često fali preciznost. Ma nemoj reći, fali preciznosti kažeš, i am shocked and appalled. Da si glumio u Mućkama, zvali bi te Trigger. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da, greška im je konstantna, uopće nisu percipirali tu ofenzivu. Ma nije moguće, čak i konstantna greška, my shock is immeasurable. Ceha je napisao/la: Ok, još i gore. Zar i još gore. Strašno, baš strašno. Ceha je napisao/la: Kao što sam ti već rekao, a mislim da nisi toliko glup da nisi shvatio, ne. HVO ta mjesta kontrolira, barem od studenog 93. Dakle, meni sereš i bahatiš se bulazneći o nekakvoj fantomskoj grešci da li je crta na potoku ili dvadeset metara višlje u brdu, što je razlika praktično u debljini crte kojom se ucrtava razgraničenje i za to se pozivaš na, po tebi, super preciznu Battlegrounds kartu koja deset sela pokazuje s krive strane granice i za koju od početka lijepo objašnjavam da je uopćenog tipa za prikaz približnog, okvirnog stanja, ne vojna topografska karta do razine preciznosti najdetaljnijih kota. Može te biti sram. Inače, reda radi, da riješimo i to o Fojničkoj rijeci, pogledao sam izvore i bio sam u pravu - HVO navodi da drži crtu Majdan Zimije - Kapura (Kapura je kota-brdo iznad Fojničke rijeke, dakle bio sam upravu. Što se tiče Pločara, navodi se da je u Pločari Polju muslimanska linija na Plandištu što odgovara mojoj karti, a što se tiče Pločara - minijaturnog sela od 67 stanovnika iznad Pločari Polja, izvori su pomalo dvosmisleni i nejasni pa sam ja granicu stavio u pola katastarske površine sela, dio bliže plandištu sam ostavio Muslimanima pošto nemam sigurnu potvrdu da li je HVO ušao u čitave Pločare. Dakle bio sam u pravu. Ti, ponovno, naravno u krivu. I naravno, opet sereš. HVO ima rov na vrhu planine, muslimani ga nemaju, gdje je njihov? Crta bojišta nije na rovu jedne strane, nego u ničjoj zemlji između. U ovom slučaju je to potok Fojnica. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Na planu Burina iz 95. Na toj karti ratna linija sasvim uredu prati entitetsku liniju bez većih, ako ikakvih, odstupanja. I ne smijemo zaboraviti razlog zašto je karta postavljena, a to je da pokaže dio fronte od Zavale do Burmaza, dio fronte za koji ti tvrdiš da je desetak sela u ogromnoj dubini na srpskoj strani zapravo bilo pod kontrolom HV-a, još nisi dostavio apsolutno nikakav dokaz za tu svoju tvrdnju. Mda, crno je bijelo, a bijelo je crno. Podijeleno selo je cijelo s jedne strane granice, rovovi nisu ucrtani itd. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Entitetska je (osim u slučaju Brčkog), ali ratna (i izmjene nje) nije. Karta prikazuje zamijene teritorija između kontrole vojski dogovorene u Daytonu, što sam jasno naveo pri postavljanju iste, i točna je. Ima greške. Tu se možeš vaditi na nepreciznost, ali opet, kad se već spuštaš na razinu pojedinih naselja, onda je za očekivati da si stvari napravio kako treba, a ne ofrlje. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dao sam ti Orašje kao očit primjer toga. Orašje nije primjer toga, i ti nisi dao ništa što se tiče ratnih linija u oraškom džepu. Mda, priča je pala s neba. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ratna linija je oko tih sela, kao što je očito iz svih priloženih karata. Možeš li priložiti samo jednu od tih svih, pošto do sada nije postavljena niti jedna. Evo, opet ću ti maksimalno pomoći, možeš na ovoj karti na kojoj si već ucrtao ovu svoju liniju za koju tvrdiš da je ratna linija, ucrtati položaje pored sela Bančići i Mišljen oko kojih GSHV-a navodi srpske paljbene položaje? GSHV također navodi sljedeće: Pristigle snage Sarajevsko-romanijskog korpusa, te snage četničkih dragovoljaca iz SRJ su bile pridodane u postojeće formacije na pravcima Zgonjevo-Poljice, te prostoru Veličana u Popovu poljuPa bi te također molio da ucrtaš gdje se po tebi nalaze srpske formacije u prostru Veličana u Popovu Polju, za koje ti tvrdiš da su pod kontrolom HV-a. Možeš označiti točkicama, kružićima, kako god hoćeš.  I još za kraj, poznato srpsko uporište Veliš si također stavio pod kontrolu HV-a, pa ako možeš koji dokaz za to priložiti. Hvala. Imaš srpske položaje u Žegulji; https://www.vecernji.hr/vijesti/vojnici ... oma-609270I sjeverno, ali to je Šćepan Krst, u Podbrdu; https://www.openstreetmap.org/node/1611 ... 2/17.93314Imaš ovu kartu;  Gdje je vidljivo da HVO kod Ravnog prelazi put između Ljubinja i Trebinja. Za jug se sjećam članka u Večernjem, da smo za vrijeme Maestrala stavili pod nadzor Trebinje, što bi trebao biti eufemizam za zauzimanje tih južnih kota. Također, tu je bilo micanja fronte i za vrijeme Oluje. Što se sjevera tiče, HVO nije samo držao Ravno, fronta je bila dalje od sela, vidljivo je i dan danas kako prekida put Trebinje-Ljubinje. Kotezi i Prhinje bi trebali biti pod HVO nadzorom cijeli rat, nakon oslobađanja Ravna. Veličani su selo koje je i dan danas podijeljeno, iako HVO danas drži samo njegov rub. http://www.statistika.ba/?show=12&id=11304http://www.statistika.ba/?show=12&id=20583S obzirom na moju kartu, nalazile bi se istočno od sela, prema Dubljanima, možda i sjeverno prema Dolu. Tu je kota Siljevac, kao dominantan objekt, nakon nje je Vranjak. Sjeverno se vjerojatno vezalo na Orlju Glavu, pa na Risnik, ako se već spominju bombardiranja Žegulje. Mišljen je bio hrvatsko selo, iako je bilo i dosta Srba, omjer je bio 36 vs 28. Danas u njemu imaš samo 4 Srba. Da je HV izgubio Mišljen, što je moguće u nekom trenu, linija bi vjerojatno bila na Ilijinoj Glavi i Vjetrenom brdu, te Lipnici, odnosno povukli bi se na zapad. Same karte koje sada crtaš malo variraju, ne poklapaju se baš jedan na jedan s entietskim granicama (a niti je to moguće, na njima postoji i ničja zemlja). Ako se upristojiš, slobodno pitaj. Nikad nije problem pomoći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 22:23 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3211 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 2
|
|
Pobjedili smo.
Ceha crtaj karte do prekosutra
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 22:24 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pa svima je jasno zasto je Tuđman tako lako pristao na vracanje tog dzepa Mrkonjic-Sipovo. Bas se moras praviti budala pa da to ne razumijes LoL Pa cijeli Ribnik i ove "zečje općine" na zapadu su varirale u vezi s muslimanima, taj dio HVO ionako ne bi zadržao. Sam Mrkonjić je malo previše sjeverno, kako ćeš držati Bočac? No ok, da se netko zainatio, samo Matijaševo je moglo ostati, ali onda bi bilo posljedica. U cijeloj priči su sporna dva hrvatska sela (pogotovo Liskovica, recimo čak i da je Majdan pola-pola, iako je bitan), kao i Pliva, kao put prema Jajcu (s time da je to dogovoreno prije da ide u pola-pola županiju s muslimanima). Tu se svašta trebalo mijenjati, ali onda smo trebali dobiti i nešto za to. Tipa Posavina, Trebinje... A i na samu liniju po selima se trebalo više paziti. Nije problem što se Tuđman odrekao područja koje, kako je to Clinton diplomatski rekao, nije tradicionalno (bar od Osmanlija) hrvatsko. Problem je što su ljudi tamo ginuli za ništa, što se našim kapitalom i krvlju deblokiralo Sarajevo. A Vukovar je već davno prije riješen, RH je imala HV, da je trebalo, mogli smo i komad same Srbije uzeti. Pitanje je kak bi ga držali, u odnosu na sankcije i sve, ali uzeti smo mogli. Za Vukovar tu ne bi bilo problema u odnosu na uzimanje, pa ni držanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 22:26 |
|
|
Patriota je napisao/la: Pobjedili smo.
Ceha crtaj karte do prekosutra "Pobjedili" ste jer vam se Tuđman smilovao. Da nije bilo njega, ne biste imali ni ovo što imate. Dakle, bilo kakva "pobjeda" je nešto što je u vašem slučaju potez pera, da ne kažem interpretacija. A tu su sve karte nebitne, nije bitno tko drži koje selo. Dugoročno nemate perspektivu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 29 sij 2025, 23:59 |
|
|
|
Još bi se oni tukli po gudurama oko Sarajeva da im nije bilo hrvatske vojske. Znaju to oni, to njih boli. Mrze nas a dive nam se. Užasno ih boli što su ih Ustaše oslobađale. Pa oni su još na Igmanu 1992 rekli da ih Ustaše neće oslobađat. Kompleks je to. Oni prave spomenik Tvrtku umjesto da Tuđmana postave u centar Sarajeva.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 00:44 |
|
|
Ceha je napisao/la: Linija koja je danas, odnosno od Daytona, na snazi u Orašju, nije ratna linija. Što znaš zahvaljujući meni. Ne znam kako mikroskopsko izravnavanje iz dvije ratne linije u graničnu crtu kakvo je prisutno doslovno duž čitave granice ikako relevantno, odnosno posve sam jasno do sada više puta objasnio kako nije nimalo relevantno. Ceha je napisao/la: Ti zbilja imaš žešćih problema? Pričaš o "ofenzivi" koja je trajala četri dana, o "članku" napisanom na bošnjačkom gdje neki polupismeni novinar balavi o stvarima o kojima nema nikakve veze i čije je početak u listopadu. I čiji je rezultat što? Koliko sela mijenja ruku? Ovo je zaista dno dna. 1. Lažeš da karta koju sam postavio oko Gradačca ima greške. 2. Ja kažem da nema i da odgovara linijama. 3. Ti postavljaš Battlegrounds kartu iz sredine 1992 (koja je ionako neprecizna) i govoriš da kod Gradačca više nije do kraja rata bilo pomaka linija. 4. Ja odgovaram pružajući dokaze kako je oko Gradačca bilo masu pomicanja linija nakon pada Broda i potvrđujem točnost moje karte. 5. Ti pišeš ovu bljuvotinu kao odgovor, umjesto da se ispričaš na lažnoj optužbi, kroničnom neznanju o ratnim linijama ratu u bih, i zahvališ mi što sam te obrazovao. Kakva si ti neodgojena sramota. Ceha je napisao/la: Jedini koji je ovdje ulovljen u greškama si ti. Nijednu moju grešku dosad nisi demonstrirao. Dosad su demonstrirane i dokazima potkrijepljene tvoje sljedeće greške; 1. Ogromne sramotne greške gdje si crtao karte sa ogromnim greškama prikazivao da su Muslimani u Daytonu vraćali ogromne komade teritorija kod Krupe, na Ozrenu i istočno kod Doboja, šireći promuslimansku propagandu. 2. Odlučno si tvrdio i više puta izravno potvrdio da je po tebi kota Vis i hrpa sela iza nje pod kontrolom Armije BiH, uhvaćen si u pogrešci i dokazano je da je to područje bilo pod kontrolom VRS-a. 3. Tvrdio si da kod Gradačca nema promjena linija od listopada 1992., uhvaćen si u pogrešci i dokazano je da je bilo niz promjena crta oko Gradačca. 4. Tvrdio si da je karta kiseljačke enklave Balkan Battlegroundsa toliko točna i precizna da prikazuje granicu na potoku - uhvaćen si u pogrešci i bio si primoran sam priznati da karte Balkan Battlegroundsa nisu precizne već okvirno prikazuju stanje ...u procesu smo dokazivanja još grešaka. Ceha je napisao/la: Ovo je isto kao da kažeš, nakon Daytona je država demilitarizirana, nema vojske koja drži značajnije kote ili granice, zakoni su manje-više slični, a lokalna vlast se ni ne miješa toliko u život pojedinaca, korumpirana je. Omjer pučanstva u Osmacima je takav da je (bar na popisu 2013) oko jedna trećina stanovnika muslimana, da slučajno glasaju ovi iz spomentutog područja, općina bi bila muslimanska. A u Kalesiji sveskupa ima 200ak Srba. Ako je nešto Srba tu i ostalo u području, oni svoje potrebe zadovoljavaju u RSu. Ne vidim svrhu ovog nesuvislog trabunjanja. Opet ću sažeti razloge: - razlika izravnavanja linija u oraškom džepu - 3km2 odnosno statistička greška i na općinskoj razini, kamoli BiH // u slučaju Kalesije 30km2 kompaktnog teritorija u jednom smjeru mijenja vlasnika - kod izravnavanja linija u oraškom džepu niti jedno selo ne mijenja kontrolu vojske // u slučaju Kalesije šest sela mijenja kontrolu vojske - u pogledu svakodnevnog života polovica Oštre Luke koja je ostala izvan Orašja defacto živi kao da je dio Orašja // šest sela u općini Kalesija u svakom pogledu su dio općine Kalesija do njezine granice sa RS-om, što primjerice dokazuju biračka mjesta u Jelovom Brdu i Memićima Mislim možeš vrijeđati do mile volje, samo potvrđuješ svoje neznanje i neobrazovanost o temi pa iskaljuješ frustraciju. Ja sam poprilično jasan i koncizan. Ceha je napisao/la: Ja nisam bahat, Mislim da bi trebao ponovo proći kroz sve svoje odgovore. Uglavnom se velikom većinom sastoje od tvog nekontroliranog vrijeđanja proizašlog iz frustracije što sam te izgazio dokazima i argumentima kao rijetko ikoga igdje. I sada će to prokazivanje tebe kao neviđenog neznalice oko ratnih crta ostati svima vidljivo za vijeke vjekova, a sve zato jer si bahati balavac. Ceha je napisao/la: HVO ima rov na vrhu planine, muslimani ga nemaju, gdje je njihov? Ti ne znaš ni di je HVO rov ni di je planina, niti kako se planina zove, baš ništa ne znaš. Ceha je napisao/la: Crta bojišta nije na rovu jedne strane, nego u ničjoj zemlji između. Sada koristiš moje objašnjenje o spajanju dvije ratne linije u entitetsku granicu za koje si prvi put čuo od mene prije dva dana. Kako si očito intelektualno plitak. Naravno za svoju tvrdnju o razlici granice i crte bojišta moraš priložiti dokaz u obliku detaljne topografske karte na kojoj je ucrtana granična crta u rijeci. Podsjetnik da nikada nije bilo službenog utvrđivanja granične crte između hrvatskog i muslimanskog teritorija zbog toga što je rat završio formiranjem federacije, jedino potpisivanja ratnih crta razgraničenja. Samo mogu ponoviti; Dakle, meni sereš i bahatiš se bulazneći o nekakvoj fantomskoj grešci da li je crta na potoku ili dvadeset metara višlje u brdu, što je razlika praktično u debljini crte kojom se ucrtava razgraničenje i za to se pozivaš na, po tebi, super preciznu Battlegrounds kartu koja deset sela pokazuje s krive strane granice i za koju od početka lijepo objašnjavam da je uopćenog tipa za prikaz približnog, okvirnog stanja, ne vojna topografska karta do razine preciznosti najdetaljnijih kota. Sramoto. Ceha je napisao/la: Ima greške. Nema, do sada nisi demostrirao niti jednu. Ceha je napisao/la: Tu se možeš vaditi na nepreciznost, ali opet, kad se već spuštaš na razinu pojedinih naselja, onda je za očekivati da si stvari napravio kako treba, a ne ofrlje. Za razliku od tvojih sramotnih karti prepunih ogromnih grešaka kojima si širio promuslimansku propagandu, moja karta je tisuću puta preciznija i točnija. Ceha je napisao/la: U članku koji si postavio se navodi; Citat: U 3.00 sata 15. kolovoza VRS je iz reona Ravnica, Žegulje, Bitunje, Mrčeva dola, Stjepan Križa iBančića otvorila topničku, tenkovsku i minobacačku vatru po položajima 1. i 2. stolačke bojne HVO na potezu Barani – Ošanjići – Komanje brdo te po položajima TG-2 od Drenovca k jugu. Možeš li objasniti zašto VRS otvara vatru iz Bančića po hrvatskim položajima, ako su po tebi Bančići pod hrvatskom kontrolom? Ceha je napisao/la: Imaš ovu kartu;  Gdje je vidljivo da HVO kod Ravnog prelazi put između Ljubinja i Trebinja. Opet postavljaš slijepe karte, razlivenih boja bez ikakvog značaja kontra detaljnoj topografskoj karti visoke rezolucije sa ucrtanim kotama i imenom svakog naselja i zaselka. Blesiranje te neće spasiti. Ceha je napisao/la: Za jug se sjećam članka u Večernjem, da smo za vrijeme Maestrala stavili pod nadzor Trebinje, što bi trebao biti eufemizam za zauzimanje tih južnih kota. Tvrdiš da je za vrijeme Maestrala 1995. godine bilo pomicanja fronte na južnom bojištu? Molim navedi dokaze. Ceha je napisao/la: Također, tu je bilo micanja fronte i za vrijeme Oluje. Tvrdiš da je za vrijeme Oluje 1995. godine bilo pomicanja fronte na južnom bojištu? Molim navedi dokaze. Ceha je napisao/la: Što se sjevera tiče, HVO nije samo držao Ravno, fronta je bila dalje od sela, vidljivo je i dan danas kako prekida put Trebinje-Ljubinje To što danas prekida cestu nije fronta nego utvrđena entitetska granica, linije fronte su bile naše s naše strane kanjona i srpske preko puta kanjona. Ceha je napisao/la: Kotezi i Prhinje bi trebali biti pod HVO nadzorom cijeli rat, nakon oslobađanja Ravna. Molim dokaz za ovo. Ceha je napisao/la: Veličani su selo koje je i dan danas podijeljeno, iako HVO danas drži samo njegov rub. Naseljeno mjesto Veličani nije dan danas podijeljeno, niti jedna kuća nije s druge strane entitetske granice. Ceha je napisao/la: S obzirom na moju kartu, nalazile bi se istočno od sela, prema Dubljanima, možda i sjeverno prema Dolu. Kao prvo prema tvojoj crti i selo Dubljani i selo Do su pod hrvatskom kontrolom. Kako se srpska vojska može okupljati u selima pod hrvatskom kontrolom? Drugo, interesantno, dakle ako GSHV navodi da se srpska vojska okuplja u selu Veličani zapravo misli na sela Dubljani i Do. Fascinantno. Ceha je napisao/la: Same karte koje sada crtaš malo variraju, ne poklapaju se baš jedan na jedan s entietskim granicama (a niti je to moguće, na njima postoji i ničja zemlja). Crta na mojoj karti poklapa se sa entitetskom granicom. Još par pitanja; U ratnom putu 115. IMOTSKE BRIGADE HV navodi se: Citat: U listopadu 1992. brigada se vraća na liniju Orlov kuk – Čavaši – Velja Međa – Dvrsnica – Ravno – Zavala – Zečja glava s zadatkom odsutne obrane dostignute linije. Točno linija koja danas odgovara entitetskoj crti. https://uhbdr115imotskabrigada.hr/ratni-put/U ovoj braniteljskoj priči opisuje se odlazak branitelja na prvu crtu: Citat: Proteklih je mjeseci naša ratna zona odgovornosti pomjerena južnije od Stoca, od Golih brda duž Popova polja i granice s Hrvatskom. Dakako, blizina Hrvatske vojske stvara dovoljnu sigurnost, pa se naši bojovnici sve češće znaju opustiti na prvoj crti, uzdajući se u svoju hrabrost i blizinu hrvatske granice, što me itekako zabrinjavalo! Nadalje spominje Ilijinu Glavu - kotu iznad sela Mišljen kao neprijateljsko uporište: Citat: Lijevo od mene je pojas smrti, naša minska polja, a preko njih, istočnije, neprijateljski položaji i široko uzvišenje Ilijina glava, jako neprijateljsko uporište.
Pažljivo silazim, ne skidam pogled s Ilijine glave, vrh mu je obavijen maglom pa se još ne vidi široki bunker na njemu, inače, da nema magle ne bi se smio ni u ludilu sam zaputit ovim isturenim dijelom bojišnice. https://ljubuski.net/28541-zaboravljeni ... atna-pricaZašto je iznad sela Mišljen kota koja je neprijateljsko uporište ako je po tebi Mišljen pod hrvatskom kontrolom? Inače fun fact - na Golim Brdima su dan danas vidljivi naši rovovi  Ovdje u članku o operaciji Bura, opisuje se bezuspješno osvajanje srpskog uporišta Veliš kojeg si također stavio pod hrvatsku kontrolu: Citat: HOS izvodi u tri dana, tri diverzantske akcije i nanosi neprijatelju velike gubitke u ljudstvu i tehnici i oslobađa trideset km terena od Stoca prema Trebinju, sve do četničkog uporišta "Veliš" na Poplatu, gdje nailaze na veliki otpor četnika. U trodnevnim borbama od trideset pripadnika HOS-a koji su sudjelovali u akciji, četiri HOS-ovca su poginula, a šesnaest ih je ranjeno. U trećoj akciji, radi velikih gubitaka u ljudstvu, pomoć stiže od HOS-a iz Ljubuškog. Veliki broj pripadnika HOS-a izbačen je iz stroja artiljerijskom vatrom, koju su četnici otvorili po vlastitim položajima, što im je bilo moguće radi vrhunski ukopanih bunkera. Žestoki otpor neprijateljskoga pješaštva, onemogućava im zauzimanje uporišta "Veliš" i ujedno čini nemogućim držanje osvojenih trideset kilometara, što je prisilio HOS koji je imao brojne gubitke na povlačenje. https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_BuraS obzirom da još nisam dobio nikakav odgovor, morati ću ponovno ponoviti pitanje, molim bilokakav dokaz ili u obliku bilokakvog pisanog izvora ili karte sa označenim imenima bilo kojih od ovih sela, da je ikoje od tih sela bilo pod kontrolom Hrvatskih snaga: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani. Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom. Hvala na odgovoru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 07:58 |
|
|
tetejac je napisao/la: Još bi se oni tukli po gudurama oko Sarajeva da im nije bilo hrvatske vojske. Znaju to oni, to njih boli. Mrze nas a dive nam se. Užasno ih boli što su ih Ustaše oslobađale. Pa oni su još na Igmanu 1992 rekli da ih Ustaše neće oslobađat. Kompleks je to. Oni prave spomenik Tvrtku umjesto da Tuđmana postave u centar Sarajeva. Da, zato i nestaju kao narod. Pepsi muslimani, vječiti oksimoron.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 08:15 |
|
|
Ceha crtaj karte do prekosutra Zato već 30 godina cvilite o "đenosajdu". 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 08:22 |
|
|
Ceha crtaj karte do prekosutra Šizofren si. I juče, i danas i sutra.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 09:22 |
|
|
Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Linija koja je danas, odnosno od Daytona, na snazi u Orašju, nije ratna linija. Što znaš zahvaljujući meni. Ne znam kako mikroskopsko izravnavanje iz dvije ratne linije u graničnu crtu kakvo je prisutno doslovno duž čitave granice ikako relevantno, odnosno posve sam jasno do sada više puta objasnio kako nije nimalo relevantno. Ti si malo šizofren, ili? Dakle, ajmo još jednom. Cijela priča je počela tako što sam ti rekao da ti karta nije točna. Da je sada službena linija u pola Oštre Luke, a da je u ratu HVO držao cijelo selo. I sad si ti to meni rekao? Zaboravio si popiti ljekove, ili? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ti zbilja imaš žešćih problema? Pričaš o "ofenzivi" koja je trajala četri dana, o "članku" napisanom na bošnjačkom gdje neki polupismeni novinar balavi o stvarima o kojima nema nikakve veze i čije je početak u listopadu. I čiji je rezultat što? Koliko sela mijenja ruku? Ovo je zaista dno dna. 1. Lažeš da karta koju sam postavio oko Gradačca ima greške. 2. Ja kažem da nema i da odgovara linijama. 3. Ti postavljaš Battlegrounds kartu iz sredine 1992 (koja je ionako neprecizna) i govoriš da kod Gradačca više nije do kraja rata bilo pomaka linija. 4. Ja odgovaram pružajući dokaze kako je oko Gradačca bilo masu pomicanja linija nakon pada Broda i potvrđujem točnost moje karte. 5. Ti pišeš ovu bljuvotinu kao odgovor, umjesto da se ispričaš na lažnoj optužbi, kroničnom neznanju o ratnim linijama ratu u bih, i zahvališ mi što sam te obrazovao. Kakva si ti neodgojena sramota. I ovakvi postovi su primjer zašto si mentalni musliman. Ukazao sam ti na grešku, krenuo si vrijeđati. Prvo, da to nije greška. Onda, da što ja znam, "lagani" ad hominem. Pa sad kreće spirala svega i svačega. Na Gradačačkom bojištu nije bilo većih promjena fronta. Gradačac nikad nije bio pred padom, Srbi nisu bili potučeni do Šamca i slično. Većina zbivanja je završila padom Broda. Brod je pao u listopadu 92. Srbi su imali jedan neuspjeli napad do kraja godine. U njemu su pomaknuli crtu par km prema gradu, što se vidi iz Battlegrounds karte koju sam ti pokazao na početku. Nakon toga su 94. muslimani vratili dio toga. I to je cijela priča. Mislim, jesi glup, ili si zbilja "pustinjske vjere"? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Jedini koji je ovdje ulovljen u greškama si ti. Nijednu moju grešku dosad nisi demonstrirao. Imaš pravo. Većinom si ih demonstrirao sam. Samo si "malo posebniji" pa to ne zamjećuješ. Šporet je napisao/la: Dosad su demonstrirane i dokazima potkrijepljene tvoje sljedeće greške; 1. Ogromne sramotne greške gdje si crtao karte sa ogromnim greškama prikazivao da su Muslimani u Daytonu vraćali ogromne komade teritorija kod Krupe, na Ozrenu i istočno kod Doboja, šireći promuslimansku propagandu.
Dakle, ti čovjeka, koji zadnjih 30ak godina crta karte, koji se svađao po netu oko hrvatskih stvari prije nego li si se ti rodio, ideš srati za 20 godina staru kartu koja je rađena s oskudnim resursima, ali koji su dobro dokumentiratni, svaka linija, svaki potez i ideš ga optuživati za širenje neprijateljske propagande, iako to nema veze s vezom. Ono, trunka srama? Fakat si musliman. I to ono, Bihaćki. Šporet je napisao/la: 2. Odlučno si tvrdio i više puta izravno potvrdio da je po tebi kota Vis i hrpa sela iza nje pod kontrolom Armije BiH, uhvaćen si u pogrešci i dokazano je da je to područje bilo pod kontrolom VRS-a.
A ovdje je vjerojatnije stav u dijagnozi. Fino sam te tražio za izvore, koje si uporno izbjegavao dati. Lijepio s c/p s opskurnih foruma i slične priče. A "hrpa sela" se odnosi na 5 sela, po tvojoj karti. Šporet je napisao/la: 3. Tvrdio si da kod Gradačca nema promjena linija od listopada 1992., uhvaćen si u pogrešci i dokazano je da je bilo niz promjena crta oko Gradačca.
Dao sam ti kartu na kojoj je zadnja promjena u siječnju 93. Jedina promjena nakon toga je bila ona koju si iskopao u 94. gdje su muslimani vratili dio fronte u odnosu na listopad 92. Pazi, to govoriš ti, koji kod Orašja ne vidiš nikakvu razliku, iako je pola najbitnijeg sela uz granicu završilo s krive strane crte. Koji si ti licemjer. Šporet je napisao/la: 4. Tvrdio si da je karta kiseljačke enklave Balkan Battlegroundsa toliko točna i precizna da prikazuje granicu na potoku - uhvaćen si u pogrešci i bio si primoran sam priznati da karte Balkan Battlegroundsa nisu precizne već okvirno prikazuju stanje
Opet dijagnoza. Ja još uvijek tvrdim da ta karta prikazuje granicu na potoka, bez obzira na sve nepreciznosti. HVO drži planinu, muslimani su dole ispod nje. Linija je u sredini, na potoku. Šporet je napisao/la: ...u procesu smo dokazivanja još grešaka. Ceha je napisao/la: Ovo je isto kao da kažeš, nakon Daytona je država demilitarizirana, nema vojske koja drži značajnije kote ili granice, zakoni su manje-više slični, a lokalna vlast se ni ne miješa toliko u život pojedinaca, korumpirana je. Omjer pučanstva u Osmacima je takav da je (bar na popisu 2013) oko jedna trećina stanovnika muslimana, da slučajno glasaju ovi iz spomentutog područja, općina bi bila muslimanska. A u Kalesiji sveskupa ima 200ak Srba. Ako je nešto Srba tu i ostalo u području, oni svoje potrebe zadovoljavaju u RSu. Ne vidim svrhu ovog nesuvislog trabunjanja. Skoro svaki tvoj post je kvalitete niže od "nesuvislog trabunjanja". Šporet je napisao/la: Opet ću sažeti razloge:
- razlika izravnavanja linija u oraškom džepu - 3km2 odnosno statistička greška i na općinskoj razini, kamoli BiH // u slučaju Kalesije 30km2 kompaktnog teritorija u jednom smjeru mijenja vlasnika - kod izravnavanja linija u oraškom džepu niti jedno selo ne mijenja kontrolu vojske // u slučaju Kalesije šest sela mijenja kontrolu vojske - u pogledu svakodnevnog života polovica Oštre Luke koja je ostala izvan Orašja defacto živi kao da je dio Orašja // šest sela u općini Kalesija u svakom pogledu su dio općine Kalesija do njezine granice sa RS-om, što primjerice dokazuju biračka mjesta u Jelovom Brdu i Memićima
- usporedba promjene polovice par sela i par sela, od kojih se prva nalaze na strateški bitnom pravcu, a druga su u posve nebitnoj nedođiji je zbilja okarakterizirano golom kilometražom - cijela područja su demilitarizirana kada? - kako žive muslimani koji su ostali u RSu i koja je razlika u njihovom životu (po fejk popisu su trećina u Osmacima) u odnosu na kalesijske? Šporet je napisao/la: Mislim možeš vrijeđati do mile volje, samo potvrđuješ svoje neznanje i neobrazovanost o temi pa iskaljuješ frustraciju. Ja sam poprilično jasan i koncizan.
Nažalost, to nije vrijeđanje, to su činjenice. S time da obično nastojim propagirati poštovanje sugovornika, čisto radi razine diskusije, na neke grane se obično ne isplati spuštati. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ja nisam bahat, Mislim da bi trebao ponovo proći kroz sve svoje odgovore. Uglavnom se velikom većinom sastoje od tvog nekontroliranog vrijeđanja proizašlog iz frustracije što sam te izgazio dokazima i argumentima kao rijetko ikoga igdje. I sada će to prokazivanje tebe kao neviđenog neznalice oko ratnih crta ostati svima vidljivo za vijeke vjekova, a sve zato jer si bahati balavac. Izvrsno. Baš me zanima kad će ti se uključiti kliker i koliko dugo će ti trebati da počneš osjećati susramlje radi tvojih akcija. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: HVO ima rov na vrhu planine, muslimani ga nemaju, gdje je njihov? Ti ne znaš ni di je HVO rov ni di je planina, niti kako se planina zove, baš ništa ne znaš. Mda, ja ništa ne znam, a ti, Mujo iz Doboja, znaš baš sve. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Crta bojišta nije na rovu jedne strane, nego u ničjoj zemlji između. Sada koristiš moje objašnjenje o spajanju dvije ratne linije u entitetsku granicu za koje si prvi put čuo od mene prije dva dana. Kako si očito intelektualno plitak. Oprosti, nisam znao da pričam sa Sun Tzuom. Možeš li mi ukazati kada si, u kojem postu, postavio ovu kompleksnu definiciju, do koje nitko osim tebe nikad nije uspio doći? Šporet je napisao/la: Naravno za svoju tvrdnju o razlici granice i crte bojišta moraš priložiti dokaz u obliku detaljne topografske karte na kojoj je ucrtana granična crta u rijeci. Podsjetnik da nikada nije bilo službenog utvrđivanja granične crte između hrvatskog i muslimanskog teritorija zbog toga što je rat završio formiranjem federacije, jedino potpisivanja ratnih crta razgraničenja.
A što su ratne crte razgraničenja, nego granične? Osjećam se kao da pričam s nekom intelektualnom veličinom ranga Carle del Ponte. HVO je bila manje-više domobranska vojska. A onda uleti Carla i zahtjeva pečate, iscrpnu dokumentaciju u šest primjeraka za svaki manevar. Šporet je napisao/la: Samo mogu ponoviti; Dakle, meni sereš i bahatiš se bulazneći o nekakvoj fantomskoj grešci da li je crta na potoku ili dvadeset metara višlje u brdu, što je razlika praktično u debljini crte kojom se ucrtava razgraničenje i za to se pozivaš na, po tebi, super preciznu Battlegrounds kartu koja deset sela pokazuje s krive strane granice i za koju od početka lijepo objašnjavam da je uopćenog tipa za prikaz približnog, okvirnog stanja, ne vojna topografska karta do razine preciznosti najdetaljnijih kota.
Da. Battlegrouds karta ima grešaka, koje su svima očite i za koje svi znaju. Ti, s druge strane, tvrdiš da je tvoja preciznost veća, da si ucrtao precizne granične kôte, a onda se ideš klati (i to rječnikom razine nekog akademski obrazovanog muslimana) kada ti se ukaže da si fulao. Šporet je napisao/la: Sramoto.
Probaj se pogledat u ogledalo. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ima greške. Nema, do sada nisi demostrirao niti jednu. Imaš pravo. Samo si dokazao da si nepogriješiv. Istina bog, samo kad si u krivu, al jbg. kaj je, tu je. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Tu se možeš vaditi na nepreciznost, ali opet, kad se već spuštaš na razinu pojedinih naselja, onda je za očekivati da si stvari napravio kako treba, a ne ofrlje. Za razliku od tvojih sramotnih karti prepunih ogromnih grešaka kojima si širio promuslimansku propagandu, moja karta je tisuću puta preciznija i točnija. Da, nemaš ti problema s egom, ego ima problema s tobom  Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: U članku koji si postavio se navodi; Citat: U 3.00 sata 15. kolovoza VRS je iz reona Ravnica, Žegulje, Bitunje, Mrčeva dola, Stjepan Križa iBančića otvorila topničku, tenkovsku i minobacačku vatru po položajima 1. i 2. stolačke bojne HVO na potezu Barani – Ošanjići – Komanje brdo te po položajima TG-2 od Drenovca k jugu. Možeš li objasniti zašto VRS otvara vatru iz Bančića po hrvatskim položajima, ako su po tebi Bančići pod hrvatskom kontrolom? Ikad čuo za promjenu crte bojišta u ratu? Ono, da li možeš shvatiti nešto tako kompleksno? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Imaš ovu kartu;  Gdje je vidljivo da HVO kod Ravnog prelazi put između Ljubinja i Trebinja. Opet postavljaš slijepe karte, razlivenih boja bez ikakvog značaja kontra detaljnoj topografskoj karti visoke rezolucije sa ucrtanim kotama i imenom svakog naselja i zaselka. Zar se nisi zapitao bi li postojala ovakva rasprava da postoji jedna precizna topografska karta bojišta u tom i tom trenutku? Ali, imaš pravo. Lakše postavljati retorička pitanja i tražiti ono što ne postoji, ili kolokvijalno govoreći malo srati, nego biti konstruktivan. Onak, malo za promjenu. Šporet je napisao/la: Blesiranje te neće spasiti.
Ma ne mogu se ja spustiti do tvoje razine, to je nemoguća misija, ne boj se. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Za jug se sjećam članka u Večernjem, da smo za vrijeme Maestrala stavili pod nadzor Trebinje, što bi trebao biti eufemizam za zauzimanje tih južnih kota. Tvrdiš da je za vrijeme Maestrala 1995. godine bilo pomicanja fronte na južnom bojištu? Molim navedi dokaze. Sad sam ti rekao. Po sjećanju, članak iz večernjeg lista iz rujna 95. Ne znam datum, sjećam se (poprilično neprecizne) karte. To je dan-dva prije ulaska u Drvar (bar mislim). Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Također, tu je bilo micanja fronte i za vrijeme Oluje. Tvrdiš da je za vrijeme Oluje 1995. godine bilo pomicanja fronte na južnom bojištu? Molim navedi dokaze. Šporet je napisao/la: https://hrcak.srce.hr/file/227504Citat: Nakon višesatnoga bombardiranja, VRS je započeo pješačke napade na otpornu točku 497, koju je držala 163. br. U prvom su naletu vojnici VRSa ovladali dijelom otporne točke, nakon čega je 163. br izvela protuudar te ju uz potporu topništva vratila. U tim je pješačkim borbama ranjeno osam vojnika 163. br. Jačina udara pokazala je da se radi o velikoj napadnoj operaciji, pa je Zapovjedništvo Južnoga bojišta izdalo, po planu “Maestral”, signal “Vihor”, nakon kojega je topništvo HV-a uzvratilo iz svih oružja – toga je dana prema položajima VRS-a ispalilo 4420 projektila svih kalibara. Nakon protuudara HV-a djelovanje topništva VRS-a je, kako izvještava zapovjednik 163. br Željko Topolovec, “bilo smanjenog intenziteta”.49 Ukupno su poginula četiri i ranjeno je 15 vojnika HV-a, više no u posljednjih godinu dana.50 Iako je vladala bojazan da se u napad ne uključi i VJ, na granici s Crnom Gorom bilo je mirno.51 Ceha je napisao/la: Što se sjevera tiče, HVO nije samo držao Ravno, fronta je bila dalje od sela, vidljivo je i dan danas kako prekida put Trebinje-Ljubinje To što danas prekida cestu nije fronta nego utvrđena entitetska granica, linije fronte su bile naše s naše strane kanjona i srpske preko puta kanjona. Naša linija bi trebala biti s druge strane, presjecati taj put. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kotezi i Prhinje bi trebali biti pod HVO nadzorom cijeli rat, nakon oslobađanja Ravna. Molim dokaz za ovo. Hrvatska sela, planirana da budu u hrvatskom entitetu/kantonu/štoveć u skoro svim mirovnim planovima, zašto ih fronta ne bi uključila? Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Veličani su selo koje je i dan danas podijeljeno, iako HVO danas drži samo njegov rub. Naseljeno mjesto Veličani nije dan danas podijeljeno, niti jedna kuća nije s druge strane entitetske granice. Kuće ne, ali skoro cijeli kilometar kvadratni administrativnog naselja Veličani je danas dio općine Ravno. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: S obzirom na moju kartu, nalazile bi se istočno od sela, prema Dubljanima, možda i sjeverno prema Dolu. Kao prvo prema tvojoj crti i selo Dubljani i selo Do su pod hrvatskom kontrolom. Kako se srpska vojska može okupljati u selima pod hrvatskom kontrolom? Jer fronta varira? Šporet je napisao/la: Drugo, interesantno, dakle ako GSHV navodi da se srpska vojska okuplja u selu Veličani zapravo misli na sela Dubljani i Do. Fascinantno.
Margaritas ante porcas. Šporet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Same karte koje sada crtaš malo variraju, ne poklapaju se baš jedan na jedan s entietskim granicama (a niti je to moguće, na njima postoji i ničja zemlja). Crta na mojoj karti poklapa se sa entitetskom granicom. I tu se vraćamo na početak priče, gdje uporno radiš grešku iz Orašja. A stanje na terenu baš i nije bilo tako. Šporet je napisao/la: Još par pitanja; U ratnom putu 115. IMOTSKE BRIGADE HV navodi se: Citat: U listopadu 1992. brigada se vraća na liniju Orlov kuk – Čavaši – Velja Međa – Dvrsnica – Ravno – Zavala – Zečja glava s zadatkom odsutne obrane dostignute linije. Točno linija koja danas odgovara entitetskoj crti. https://uhbdr115imotskabrigada.hr/ratni-put/U ovoj braniteljskoj priči opisuje se odlazak branitelja na prvu crtu: Citat: Proteklih je mjeseci naša ratna zona odgovornosti pomjerena južnije od Stoca, od Golih brda duž Popova polja i granice s Hrvatskom. Dakako, blizina Hrvatske vojske stvara dovoljnu sigurnost, pa se naši bojovnici sve češće znaju opustiti na prvoj crti, uzdajući se u svoju hrabrost i blizinu hrvatske granice, što me itekako zabrinjavalo! Nadalje spominje Ilijinu Glavu - kotu iznad sela Mišljen kao neprijateljsko uporište: Citat: Lijevo od mene je pojas smrti, naša minska polja, a preko njih, istočnije, neprijateljski položaji i široko uzvišenje Ilijina glava, jako neprijateljsko uporište. Pažljivo silazim, ne skidam pogled s Ilijine glave, vrh mu je obavijen maglom pa se još ne vidi široki bunker na njemu, inače, da nema magle ne bi se smio ni u ludilu sam zaputit ovim isturenim dijelom bojišnice. https://ljubuski.net/28541-zaboravljeni ... atna-pricaZašto je iznad sela Mišljen kota koja je neprijateljsko uporište ako je po tebi Mišljen pod hrvatskom kontrolom? Jer selo, u kojem danas živi samo četri stanovnika i to po lažnom popisu, mijenja ruke? Šporet je napisao/la: Inače fun fact - na Golim Brdima su dan danas vidljivi naši rovovi  Zbilja interesantno. Šporet je napisao/la: Ovdje u članku o operaciji Bura, opisuje se bezuspješno osvajanje srpskog uporišta Veliš kojeg si također stavio pod hrvatsku kontrolu: Citat: HOS izvodi u tri dana, tri diverzantske akcije i nanosi neprijatelju velike gubitke u ljudstvu i tehnici i oslobađa trideset km terena od Stoca prema Trebinju, sve do četničkog uporišta "Veliš" na Poplatu, gdje nailaze na veliki otpor četnika. U trodnevnim borbama od trideset pripadnika HOS-a koji su sudjelovali u akciji, četiri HOS-ovca su poginula, a šesnaest ih je ranjeno. U trećoj akciji, radi velikih gubitaka u ljudstvu, pomoć stiže od HOS-a iz Ljubuškog. Veliki broj pripadnika HOS-a izbačen je iz stroja artiljerijskom vatrom, koju su četnici otvorili po vlastitim položajima, što im je bilo moguće radi vrhunski ukopanih bunkera. Žestoki otpor neprijateljskoga pješaštva, onemogućava im zauzimanje uporišta "Veliš" i ujedno čini nemogućim držanje osvojenih trideset kilometara, što je prisilio HOS koji je imao brojne gubitke na povlačenje. https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_BuraYu-kipedia baš i nije pouzdan izvor. Inače.... S obzirom da si se hvalio poznavanjem kôta i sličnim stvarima.... Znaš di je Veliš? https://www.openstreetmap.org/#map=15/43.02881/17.97887Koliko je to metara od entitetske granice? Sad pogledaj poziciju zaseoka i probaj ugurati 30ak km iz članka gore. Di će stat? Šporet je napisao/la: S obzirom da još nisam dobio nikakav odgovor, morati ću ponovno ponoviti pitanje, molim bilokakav dokaz ili u obliku bilokakvog pisanog izvora ili karte sa označenim imenima bilo kojih od ovih sela, da je ikoje od tih sela bilo pod kontrolom Hrvatskih snaga: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani.
Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom.
Hvala na odgovoru. Dijelovi Koteza, Veličana i Grmljana su i dan danas dio općine Ravno. http://www.statistika.ba/?show=12&id=11304Dijelovi Bančića, Stolca http://www.statistika.ba/?show=12&id=11606Mišljena u Neumu, ali to se ne vidi na karti. Iako su to sve rubni dijelovi, cijela priča i je počela tako da se linija pomaknula na zapad. Gleđavci više nisu, iznad njih je općina Berislavići u RSu. http://www.statistika.ba/?show=12&id=20338To se čak i vidi iz tvoje karte. https://i.ibb.co/ZY9ThTR/54656465h6t5zjk4j465.pngDubljani, Dô, Prhinje su u Trebinju, nisu više na crti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 09:50 |
|
|
|
Kako vam se da crtat te mape? Neko je pitao za Poljice. Poljice su bile naše a i u druga mjesta smo ulazili. Bio sam na tom terenu i pisao o tome.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 09:53 |
|
|
tetejac je napisao/la: Kako vam se da crtat te mape? Neko je pitao za Poljice. Poljice su bile naše a i u druga mjesta smo ulazili. Bio sam na tom terenu i pisao o tome. Obojica su se zainatili, pa sad nitko ne želi popustiti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 10:32 |
|
|
|
Popustit će Šporet. Ne zato što je Čeha u pravu već zato što Šporet ne može baš 24/7 biti tu. Čeha može :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 10:53 |
|
|
Nebula je napisao/la: Popustit će Šporet. Ne zato što je Čeha u pravu već zato što Šporet ne može baš 24/7 biti tu. Čeha može :) Nemrem ni ja, za*ebavam se s doktoratom u zadnje vrijeme  Ovo mi možda dođe kao mali ventil, između radova  Klincima su malo karte smiješne, al ono, nije loše da se i oni nauče crtati  tetejac je napisao/la: Kako vam se da crtat te mape? Neko je pitao za Poljice. Poljice su bile naše a i u druga mjesta smo ulazili. Bio sam na tom terenu i pisao o tome. Ah, inat kaj za reć 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 11:23 |
|
|
tetejac je napisao/la: Kako vam se da crtat te mape? Neko je pitao za Poljice. Poljice su bile naše a i u druga mjesta smo ulazili. Bio sam na tom terenu i pisao o tome. E odlično ti mi možeš puno pomoći. Jesi li bio na dijelu između Ravnog i Drenovca južno od Stoca, možeš li mi reći koja je linija tamo dočekala kraj rata, ugrubo po našim čukama ili kako već želiš. Za Poljice, znam da je HV zauzela Timor, Srnjak i Veliki Vrh iznad Slivnice i to je zadnje što se može doznati za taj dio, južnije prema Poljicima nema ništa, osim da smo mi izišli na Ivanov Križ, i da su nam tenkovi bili u Glavskoj. Ne sumnjam da su Poljice bile prazne, odnosno ničija zemlja, i da smo mi u njih bez problema spuštali (kao vjerojatno i oni) međutim mene zanimaju naše čuke oko Poljica, da li znaš na kojim kotama smo tamo bili i dočekali kraj rata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 12:42 |
|
|
|
Nego @Ceha, pošto voliš crtat karte, jesi li možda ikad pravio kartografsko poređenje između današnje Republike Hrvatske s Banovinom Hrvatskom i Nezavisnom Državom Hrvatskom ?
Ono, čisto za usporedbu, koliko je Tito ukomponirao teritorija u SR Hrvatsku koje prije nije obuhvaćala Banovina i NDH a koliko je prepustio prijašnjeg teritorija drugim republikama.
Koliko je Pavelić poklonio Italijanima a da je to pripadalo Banovini Hrvatskoj, jer često se Paveliću pripisuje da je poklonio i ono što su držali Talijani i prije 1941 god. recimo Zadar.
Je li površina današnje Hrvatske i površina onog što je HVO unio u Federaciju manja od površine Banovine Hrvatske ?
Je li to moguće nekako izračunat ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika? Postano: 30 sij 2025, 13:02 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dakle, ajmo još jednom. Cijela priča je počela tako što sam ti rekao da ti karta nije točna. Tako je, gdje sam ja odmah ispravio tvoju grešku, ukazao na tvoje neznanje, i obrazložio što karta prikazuje, te da ispravljanja crte u Oraškom džepu nisu svrha predmetne karte, koja je poprilično jasna. Dakle karta je točna. Ti od tada bjesomučno vrijeđaš. Ceha je napisao/la: Da je sada službena linija u pola Oštre Luke, a da je u ratu HVO držao cijelo selo. Točno, ti do sada ne bi znao kako je išla ratna linija u Oraškom džepu da ti je ja nisam pokazao. Ako znaš kako je išla izvoli priložiti dokaz, izvor. To ispravljanje ratnih linija nije rezultat darovanja hrvatskog teritorija u Daytonu za muslimanski teritorij i općinu Odžak što karta jasno prikazuje i što je već ekstenzivno obrazloženo. Ceha je napisao/la: Ukazao sam ti na grešku, krenuo si vrijeđati. Prvo, da to nije greška. Onda, da što ja znam, "lagani" ad hominem. Pa sad kreće spirala svega i svačega.
Na Gradačačkom bojištu nije bilo većih promjena fronta. Gradačac nikad nije bio pred padom, Srbi nisu bili potučeni do Šamca i slično.
Većina zbivanja je završila padom Broda. Brod je pao u listopadu 92. Srbi su imali jedan neuspjeli napad do kraja godine. U njemu su pomaknuli crtu par km prema gradu, što se vidi iz Battlegrounds karte koju sam ti pokazao na početku.
Nakon toga su 94. muslimani vratili dio toga. I to je cijela priča. Dana 26.01.2025. u 6:57 pm iznio si optužbu da moja karta nije točna citat: Ceha je napisao/la: To isto kao da kažeš da ne postoji greška kod Gradačca, a Muslimani su u Daytonu dobili pola Tramošnice. ja odgovaram branim svoju kartu i kažem: Šporet je napisao/la: Entitetska linija kod Tramošnice odgovara ratnim linijama na tom dijelu ratišta. Ti odgovaraš 26.01.2025. u 10:36 pm gdje prilažeš kartu ratišta iz 1992. i ponovo jasno potenciraš svoju grešku. citat: Ceha je napisao/la: Entitetska linija Tramošnice ne bi trebala odgovarati ratnoj. http://www.statistika.ba/?show=12&id=10391Muslimani su tu izvukli svoja sela, a ovo je proširenje radi zemljopisa.  Nakon toga, ja ponovno branim svoju kartu i molim te da postaviš dokaze ako tvrdiš je crta oko Tramošnice kriva; Šporet je napisao/la: Entitetska linija Tramošnice odgovara ratnoj, ako tvrdiš drugačije molim priloži dokaze. Kao odgovor na to ti 27.01.2025. u 3:00 am pišeš post u kojem nedvosmisleno i jasno potvrđuješ svoju grešku i ne znanje oko linija općine Gradačac, ponovno se pozivajući na kartu stanja 1992 koju si već postavio; citat: Ceha je napisao/la: Za Tramošnicu sam ti isto dao kartu. Gore nije bilo većih pomaka crte nakon pada Broda. Na što ja odgvaram: Šporet je napisao/la: O čemu ti pričaš? Od Brčkog do Doboja, pa tako i Gradačca je bilo na desetke pomaka crta od listopada 1992. do 1995. Ti baš nemaš blage veze o ratu. Ti zatim 28.01. 2025 u 3:11 am odgovaraš: citat: Ceha je napisao/la: Izvori? Kad su to Srbi pokušavali osvojiti Gradačac nakon 92? Na što ja odgovaram prilažući dokaze koji potvrđuju promjene crta i potvrđuju točnost moje karte, odnosno entitetske linije: Šporet je napisao/la: Samo nekoliko primjera: Srpanj 1993. - srpsko širenje koridora kod Brčkog https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=19Travanj 1994. i Listopad 1994. - širenje teritorija Arbih iznad Doboja i oko Gradačca https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gct00210/?sp=36Prosinac 1992 - Operacija Zapad 92 https://bosnae.info/index.php/bitka-za- ... de-arbih-2 Ti stvarno nemaš ama baš blage veze s vezom, moram te obrazovati o osnovama osnova. Više o ratu u BiH zna Aboridžin nego ti. Nakon toga ti 29.01.2025. u 4:28 am pišeš: citat: Ceha je napisao/la: Ovo je promjena crte, to i je zanimljiv dio. Valjda, na neki čudan način, priznajući svoju grešku, tko zna koju u nizu. Međutim, odmah u nastavku, valjda zbog frustracije što si uhvaćen u još jednoj pogrešci u nizu i ponovnog pokazanog ogromnog neznanja, pokrećeš sumanuti napad sa divljačkim vrijeđanjem zbog linka o muslimanskoj operaciji Zapad 92 u prosincu 1992 koja je u danom linku detaljno objašnjena, uz postavljenu poprilično kvalitetnu detaljnu topografsku kartu operacije. citat: Ceha je napisao/la: Ti si baš rang muslimanskog trola.
Ja ti kažem da tu nije bilo većih pomaka od cca pada Broda, jesen/listopad 92., a ti mi daš članak koji se bavi zbivanjima na Gračačkom frontu u listopadu? Nakon toga, pomalo zbunjen ovim tvojim napadom, ja odgovaram i ponovno ukazujem na informacije dane u linku: Šporet je napisao/la: Operacija Zapad 92 odvijala se tijekom prosinca 1992. i detaljno je opisana na linku koji sam dao.
Što je tebi? Jesi li psihički bolestan? Nakon toga ti 29.01.2025. u 11:19 pm pišeš ovo, što god to bilo; citat: Ceha je napisao/la: Ti zbilja imaš žešćih problema? Pričaš o "ofenzivi" koja je trajala četri dana, o "članku" napisanom na bošnjačkom gdje neki polupismeni novinar balavi o stvarima o kojima nema nikakve veze i čije je početak u listopadu. I čiji je rezultat što? Koliko sela mijenja ruku? Nakon toga, u nevjerici da netko može svjesno raditi ovoliku budaletinu od sebe, pišem ovaj odgovor u kojem sam sažeo sve što sam sada detaljno raspisao; Šporet je napisao/la: Ovo je zaista dno dna.
1. Lažeš da karta koju sam postavio oko Gradačca ima greške.
2. Ja kažem da nema i da odgovara linijama.
3. Ti postavljaš Battlegrounds kartu iz sredine 1992 (koja je ionako neprecizna) i govoriš da kod Gradačca više nije do kraja rata bilo pomaka linija.
4. Ja odgovaram pružajući dokaze kako je oko Gradačca bilo masu pomicanja linija nakon pada Broda i potvrđujem točnost moje karte.
5. Ti pišeš ovu bljuvotinu kao odgovor, umjesto da se ispričaš na lažnoj optužbi, kroničnom neznanju o ratnim linijama ratu u bih, i zahvališ mi što sam te obrazovao.
Kakva si ti neodgojena sramota. I konačno nakon svega, ti danas 30.01.2025 u 10:22 am pišeš ovu psiho šizofreničnu umobolnost u kojoj nakon svega double downaš svoje gigantnsko sramotno neznanje, i ponovno, kao i na samom početku tvrdiš da kod Gradačca nije bilo nikakvih pomaka linija, iako su iznad svi priloženi dokazi i detaljne topografske karte i detaljni opisi akcija: Ceha je napisao/la: I ovakvi postovi su primjer zašto si mentalni musliman.
Ukazao sam ti na grešku, krenuo si vrijeđati. Prvo, da to nije greška. Onda, da što ja znam, "lagani" ad hominem. Pa sad kreće spirala svega i svačega.
Na Gradačačkom bojištu nije bilo većih promjena fronta. Gradačac nikad nije bio pred padom, Srbi nisu bili potučeni do Šamca i slično.
Većina zbivanja je završila padom Broda. Brod je pao u listopadu 92. Srbi su imali jedan neuspjeli napad do kraja godine. U njemu su pomaknuli crtu par km prema gradu, što se vidi iz Battlegrounds karte koju sam ti pokazao na početku.
Nakon toga su 94. muslimani vratili dio toga. I to je cijela priča.
Mislim, jesi glup, ili si zbilja "pustinjske vjere"? Što reći? Gnjusno, groteskno, sramotno, balavo, neobrazovano, prljavo, šugavo. Ceha je napisao/la: Dakle, ti čovjeka, koji zadnjih 30ak godina crta karte, koji se svađao po netu oko hrvatskih stvari prije nego li si se ti rodio, ideš srati za 20 godina staru kartu koja je rađena s oskudnim resursima, ali koji su dobro dokumentiratni, svaka linija, svaki potez i ideš ga optuživati za širenje neprijateljske propagande, iako to nema veze s vezom. Ti nisi te greške napravio prije 30 godina, niti si prije 30 godina širio muslimansku propagandu sa svojim netočnim kartama, već si to činio na ovoj temi, između ostaloga - 26.01.2025 u 2:18 pm citat: Ceha je napisao/la: Dakle, greške na tvojoj karti; a) jug Orašja b) istok Ravnog c) Ozren d) Gračanica e) Otoka f) Sanski Most...
Ugrubo. Lažući da su na mojoj karti koja pokazuje ispravno stanje greške, a da je tvoja točna. Srami se. Ceha je napisao/la: Fino sam te tražio za izvore, koje si uporno izbjegavao dati. Zašto lažeš da sam uporno izbjegavao dati izvore? Na svako tvoje traženje izvora, odmah sam ih dao. Upravo ti čitavo vrijeme izbjegavaš davati izvore, i još na niz pitanja čekam tvoje izvore, moram po pet, šest puta tražiti izvore i još ih nisi dao za čitav niz pitanja. Ceha je napisao/la: Pazi, to govoriš ti, koji kod Orašja ne vidiš nikakvu razliku, iako je pola najbitnijeg sela uz granicu završilo s krive strane crte. Razlog zašto je pola sela završilo sa druge strane granice je ispravljanje ratnih linija, ne prepuštanje teritorija u Daytonu i darovanje tog teritorija, što je predmet moje karte. Kod Gradačac ta ispravljanja su još manja, ako ikakva, te također nisu predmet karte. Ceha je napisao/la: Ja još uvijek tvrdim da ta karta prikazuje granicu na potoka, bez obzira na sve nepreciznosti. HVO drži planinu, muslimani su dole ispod nje. Znači iako smo utvrdili da su karte Balkan Battlegroundsa neprecizne i ne prikazuju niti blizu detaljno stanje, ti i dalje double downaš, ustraješ u vlastitoj grešci i sramoti, samo da bi iz frustriranosti mogao govoriti da moja karta ima greške. Umobolno. Ceha je napisao/la: - usporedba promjene polovice par sela i par sela, od kojih se prva nalaze na strateški bitnom pravcu, a druga su u posve nebitnoj nedođiji je zbilja okarakterizirano golom kilometražom Subjektivni dojam važnosti strateškog pravca nije bio predmet determinacije u mojim razlozima, iako ne bih rekao da je sužavanje srpskog prostora prema Drini i širenje muslimanskog strateški nebitno. Da, kvadratura područja je bitna, u slučaju šest sela kod Kalesije radi se o deset puta većoj promjeni. Ceha je napisao/la: - cijela područja su demilitarizirana kada? Vjerojatno kroz 1996, ali u tih šest sela nakon Daytona ulazi muslimanska vojska i policija kako bi uspostavila vojnu i civilnu vlast, a izlazi srpska, koliko ja znam vojska i vojna policija VRS nakon Daytona nisu ušle na pola sela Oštra Luka i uspostavile punkt u pola sela. Ceha je napisao/la: Mda, ja ništa ne znam Točno. Poprilično ekstenzivno demonstrirano do sada. Ceha je napisao/la: A što su ratne crte razgraničenja, nego granične? Između hrvatskih i muslimanskih linija nikad nije utvrđena administrativna entitetska linija kao što je to slučaj između FBiH i RS. Ceha je napisao/la: Battlegrouds karta ima grešaka, koje su svima očite i za koje svi znaju. Izgleda ne svi, ti ne znaš. Ceha je napisao/la: Ti, s druge strane, tvrdiš da je tvoja preciznost veća, Da, moja preciznost je veća od Balkan Battlegrounds karti, što nije nikakvo specijalno postignuće, pošto svrha Balkan Battlegrounds nije preciznost tog tipa. Ceha je napisao/la: Imaš pravo. Samo si dokazao da si nepogriješiv. Ne, samo da do sad nisi demonstrirao niti jednu moju navodnu grešku. Ceha je napisao/la: Ikad čuo za promjenu crte bojišta u ratu? Molim izvor kada se mijenjaju crte bojišta. Hvala. Ceha je napisao/la: Zar se nisi zapitao bi li postojala ovakva rasprava da postoji jedna precizna topografska karta bojišta u tom i tom trenutku? Postoji, do zone odgovornosti HVO-a, ja sam ti je već dao, nisi je znao pročitati pa sam ti je čak prenio na topografsku u visokoj rezoluciji. Poprilično sam siguran da postoji i detaljna topografska od Čavaša nadalje prema Popovom Polju u monografiji 4. gardijske brigade, monografija je prije bila dostupna online, ali je više nema, dakle treba kupiti monografiju. Ali nema veze, i ovako imamo sasvim dovoljno izvora i potvrda za saznanje gdje je išla linija. Ceha je napisao/la: Lakše postavljati retorička pitanja i tražiti ono što ne postoji Zašto tvrdiš stvari za koje kažeš da ne postoje izvori? Postoji izraz za to - laganje. Sve što ja tvrdim, mogu poduprijeti dokazima zašto mislim da je crta tu tu i tu. Ceha je napisao/la: Za jug se sjećam članka u Večernjem Žao mi je, ali "sjećam se članka" nije izvor. Sve i jedan branitelj (kao i svi dostupni izvori) koji je bio na tom ratištu tvrdi da osim penjanja na brdo Timor nije bilo nikakvih pomaka fronte do kraja rata. Ceha je napisao/la: Što se sjevera tiče, HVO nije samo držao Ravno, fronta je bila dalje od sela, vidljivo je i dan danas kako prekida put Trebinje-Ljubinje Opet, to nije fronta nego entitetska linija. Ceha je napisao/la: Naša linija bi trebala biti s druge strane, presjecati taj put. Izvor da je naša linija bila s druge strane, molit ću? Ceha je napisao/la: Hrvatska sela, planirana da budu u hrvatskom entitetu/kantonu/štoveć u skoro svim mirovnim planovima, zašto ih fronta ne bi uključila? Čak i da se pravimo da je ovo istina, i da je planirano da ta sela budu u hrvatskom entitetu, kakve to ima veze sa ratnim linijama? U svim planovima ogromni dijelovi teritorija za sve strane su bili planirani u entitetu onog naroda koji trenutno te teritorije ne kontrolira, to doslovno i jest smisao mirovnih planova, inače ne bi bili mirovni planovi nego samo crte razgraničenja. No kao što sam rekao, kad bi se pretvarali da postoji takav mirovni plan, za što bi trebao priložiti topografsku kartu mirovnog plana sa ucrtanim imenima navednih sela. Koliko znam niti jedan mirovni plan (osim Daytona naravno) nema takvu kartu. Ceha je napisao/la: Kuće ne, ali skoro cijeli kilometar kvadratni administrativnog naselja Veličani je danas dio općine Ravno. Sama katastarska linije sela koja ide po sredini Popova Polja skupa sa entitetskom, ti si naveo da je naseljeno mjesto Veličani pod hrvatskom kontrolom i u popriličnoj dubini - još jedno selo ispred je po tebi također pod hrvatskom kontrolom. Još uvijek nisi priložio niti jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje. Ceha je napisao/la: Jer fronta varira? Molit ću izvor kada je fronta varirala tako da je uključivala navedena sela i ostala takva do kraja rata. Zahvaljujem. Napomena - izvor GSHV za nakupljanje srpske vojske u Veličanima je kasna 1995. Ceha je napisao/la: Margaritas ante porcas. A falsis principiis proficisci. Ceha je napisao/la: I tu se vraćamo na početak priče, gdje uporno radiš grešku iz Orašja. Nema greške iz Orašja u svrsi karte. Ceha je napisao/la: A stanje na terenu baš i nije bilo tako. Je. Ceha je napisao/la: Jer selo, u kojem danas živi samo četri stanovnika i to po lažnom popisu, mijenja ruke? Može izvor kada je selo Mišljen promijenilo ruke. Zahvaljujem. Ceha je napisao/la: Yu-kipedia baš i nije pouzdan izvor. Priču o Velišu potvrđuju sami HOS-ovci koji su bili u toj bitci. Nažalost, ponovno nisam dobio nikakav izvor niti dokaz, pa ponovno pitam: Molim bilokakav dokaz ili u obliku bilokakvog pisanog izvora ili karte sa označenim imenima bilo kojih od ovih sela, da je ikoje od tih sela bilo pod kontrolom Hrvatskih snaga: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani. Hvala na odgovoru
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|