|
|
Stranica: 22/22.
|
[ 534 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 28 vel 2012, 17:24 |
|
|
Nebula je napisao/la: doc je napisao/la: ma i do rase je. inače ovo zamjeram vama idealistima. to tlačenje nas realista. vi živite u svijetu snova koji su jako jako lijepi, a onda kad mi ukažemo na stvarnost onda nas jednim nepotrebno grubim i podmuklim metodama vrijeđate i omalovažavate. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) nije uredu. vi kažete svi ljudi žive u vilama, mi kažemo to nije istina, a vi na zadnje noge i vičete: fašist, fašist. on neće da svi ljudi žive u vilama. baš je zločest. ps. zgazimo bestidnicu (jednu i jedinu za samo jedan narod)! ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif) Ljudi su siromašni jer nisu dovoljno obrazovani ili dovoljno snalažljivi ili nemaju dovoljno uticajnih poznanika. U prosjeku naravno. Ima izuzetka sa obje strane ali boja kože nema veze sa tim. Naravno da ima glupljih i pametnijih ljudi ali je dokazano da IQ nije vezan za uspjeh ljudi. Ja sam nekidan popunjavao neki formular i pored mene momak koji nije znao kako da popuni svoj. Objašnjavao sam mu dugo ali nije uspjevalo. Na kraju sam ja popunio umjesto njega. I tako popunjavajući imao sam priliku vidjeti kolika je njegova plata/lični dohodak. Čovjek ima platu koju ja mogu samo sanjati a nije sposoban popuniti jedan jednostavan formular. Tako je to. Sve ovo stoji. Osim boje kože. Nije boja kože samo boja kože. Nego ljudi drugačije boje kože imaju u prosjeku izraženije neke sposobnosti. Tako su crnci u prosjeku jači od bijelaca, lakše bildaju mišiće, čine 85% košarkaša u NBA i to nitko ne spori. Ja tvrdim da su isto tako u prosjeku manje inteligentni. i da za to ima dokaza. ako inzistiraš na suprotnom činiš diskriminaciju. kako Aristotel kaže, najveća diskriminacija je pokušati učiniti nejednake stvari jednakima. Sad hoćemo to zvati iq koji sam za sebe nužno ne vodi do uspjeha ali činjenica je da su po tim istraživanjima narodi sa većim iq uspješniji. ako 40% stanovništva Izraela čine aškenazi Židovi, 40% sefardi i mizrahi, a 20% Arapi kako onda objasniti da cijelokupnu elitu Izraela, od političke, gospodarske, vojne, znanstvene čine aškenazi? za Arape je jasno zašto ne čine. diskriminiraju ih, ograničavaju (naravno nije samo to). ali zašto nije podjednak broj aškenaza i sefarda među elitama? Kako objasniti da je predsjednik države Peres, premijer Netanyahu, predsjenik Knesseta Ruven Rivlin, predsjednica Vrhovnog suda Dorit Beinisch, guverner Narodne banke Stanley Fischer, načelnik glavnog stožera OS Benny Gantz, ravnatelj Mossada...su aškenazi? a ne postoji niti jedan uvjerljiv dokaz za društvenu ili pravnu diskriminaciju? Nikakve kvote, zakoni ili organizacija aškenaza koji bi sustavno diskriminirali sefarde. a uvijek aškenazi isplivaju na površinu. čelnici svih političkih stranaka osim shasa su aškenazi, svi premijeri do Ben Guriona su aškenazi...kako to. I onda kad neki tip napravi istraživanje pa kaže da aškenazi imaju iq 100, sefardi 90, a arapi 85 ja mu vjerujem. jer to stvarnost potvrđuje. dali je to samo iq, vjerojatno nije, nazovimo ga sposobnošću. takvih primjera ima milijun. ja sam eto izabrao neutralniji. da se zbog nekih stereotipa ne držimo crnaca. to vrijedi za sve. i naravno da sefardi pričaju kako su diskriminirani, kako je europska elita preuzela Izrael, čak su osnovali i stranku koja se bavi problemima sefarda. a ja tvrdim da sefardi Židovi nisu diskriminirani, bar ne u značajnijoj mjeri koja bi uzrokovala da ogromnu većinu elite čine aškenazi i nekoliko sefarda. Aškenazi su sposobniji, inteligentniji i zato su na vrhu. jasno mi je da je ogromna većina još uvijek ufurana u tu parolu svi smo mi jednaki, i ja sam u to vjerovao dok se nisam uvjerio premoćnošću dokaza da to nije tako. ne znači da smo manje vrijedni ali postoje neke razlike među nama. i ako su te razlike stvarne, a ne uvažava ih se radimo probleme u ime plemenitih ideala.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nebula
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 28 vel 2012, 17:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8278 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
@doc,
Primjetit ćeš da sam ja u svom postu napisao "ili nemaju dovoljno uticajnih poznanika". Upravo tu leži objašnjenje za tvoj primjer Izraela. Razmisli malo o tome.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 28 vel 2012, 17:57 |
|
|
Nebula moli se da ne bude rata, Hercegbosna će ponovno uskrsnuti, povijest nas tako uči!
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glava
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 28 vel 2012, 19:46 |
|
|
@doc,
Nemas se ti sta sa mnom slagati ili ne. Nista te ne ubedjujem. Dovoljno je osvrnuti se na to da ti kao relevantan broj navodis 85% crnaca u kosarci, mozda slicno i u muzici, a ne zapitas se zasto oni mnogo vise vremena provode na ulici. Koliko vidim baratas ciframa. Dedukcijom izvlacis nategnute zakljucke, pri cemu uopste ne negiram da odredjene razlike postoje. Ali upravo one razlike koje se tebi cine kao rasne (i koje obicno tipovima koji to govore imponuju) su posledica razvoja u odrdjenoj okolini. Bitno je primetiti da porodicna atmosfera oblikuje coveka, ne samo mentalitet drustva tehnicki razvoj zemlje gde si. Ja vidis imam neku dedukciju, ali to sam (davno) prevazisao, jer mnoge (ako ne i sve) od tih koje spominjes znam iznutra, radio i ziveo s njima godinama. Za tebe pretpostavljam da nemas taj aspekt. Eto,in a nutshell.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glava
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 28 vel 2012, 19:47 |
|
|
A najsmesnija ti je predstava o Askenazi i Sefardima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
doc
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 29 vel 2012, 13:40 |
|
|
pa ni ja tebe u ništa ne uvjeravam. samo raspravljamo. ja ne negiram društveni utjecaj. ali isto tako ni biologiju. ti inzistiraš na samo jednom.
uglavnom bitno da je smješno :) poboljšava zdravlje čovjeka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nebula
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 29 vel 2012, 13:50 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8278 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
To što ti pišeš si sigurno pročitao u knjizi "Fašizam za početnike" ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
doc
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 29 vel 2012, 13:55 |
|
|
Nebula je napisao/la: To što ti pišeš si sigurno pročitao u knjizi "Fašizam za početnike" ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) nego. pa ja s ponosom kažem da sam fašist! zar ti nisi? ![huh :huh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/huh.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Boyle osjeća raspad BiH Postano: 08 lis 2020, 19:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Francis Boyle. Od kad mu musliimani prestali davati puo novca zaboravio da "Bosna" postoji. Sad trkelja neke nedokazane Corona teorije i tvrdi da ga CIA želi ušutkati.
Tip zna znanje. Muslimanima iz Bosne je ogroman novac uzeo kad ih lagao da je laganica dobiti presudu protiv Srbije za genocid.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|