|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 121 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:01 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8944 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Sayuri je napisao/la: Imaš ljudi koji su ovisni o kafi i koji ne mogu funkcionirati dok ne popiju 2-3-4 dl. I šta će njima onaj mali espresso? Meni koja i nisam ljubitelj kafe to nije dovoljno (duži il kraći, svejedno). Takvi će uvijek naručiti tursku. mogu oni naručiti i produženu ili veliku. mene više nervira kad mi u bosni uz kavu ne donese vodu. ili pitam novine (u hrv kafiću, uvjetno rečeno), a ono donese avaz.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:03 |
|
|
Sayuri je napisao/la: to nije dovoljno (duži il kraći, svejedno). kako svejedno....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:06 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
osa je napisao/la: Sayuri je napisao/la: to nije dovoljno (duži il kraći, svejedno). kako svejedno.... Pričam o ovisnicima o kofeinu. Posebno starijim ljudima koji su naučili da kod kuće popiju po džezvu kafe. Njima nema šta espresso.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:09 |
|
|
Sayuri je napisao/la: osa je napisao/la: kako svejedno....
Pričam o ovisnicima o kofeinu. Posebno starijim ljudima koji su naučili da kod kuće popiju po džezvu kafe. Njima nema šta espresso. Oni vole na tenane 
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:09 |
|
|
Sayuri je napisao/la: osa je napisao/la: kako svejedno....
Pričam o ovisnicima o kofeinu. Posebno starijim ljudima koji su naučili da kod kuće popiju po džezvu kafe. Njima nema šta espresso. a o kofeinu, onda isprika...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Espresso ima vrlo jaku koncentraciju kofeina. Tako da, tko tu laže nešto na forumu ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:13 |
|
|
|
O Bože..........
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:15 |
|
|
Sayuri je napisao/la: O Bože.......... reci....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:17 |
|
|
|
Ma to ja BBC-u. Nekad mi je zaista žao tog čovjeka. Hajd odosmo s teme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:17 |
|
|
|
Jest mi drago da se Hrvati odvikli od one turske gluposti zvani "fildžani".
Te Osmanlije su bili za kurac, ni normalnu šalicu nisu znali imati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:18 |
|
|
|
Sabury, pripazi ti malo. Mogao bi ti dečko popušiti batine u Stocu ako se budete preseravali sa "kaHvom".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:20 |
|
|
Pravi Hrvati nikad nisu ni koristili fildžane. Vidiš kako su te varali. Dok su ono koristili šoljice, ti si pio iz fildžana sa mjesecom i zvijezdom na dnu. A sad zaista dosta Odoh oprat kosu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:21 |
|
|
|
Hajde, vrijeme klanjanja. 3 put od 5 puta dnevno. Ne smiješ zabušavati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:24 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Sayuri je napisao/la: Pravi Hrvati nikad nisu ni koristili fildžane. Vidiš kako su te varali. Dok su ono koristili šoljice, ti si pio iz fildžana sa mjesecom i zvijezdom na dnu. Kakvi su to pravi Hrvati? Vi ste stvarno svi zaraženi nacističkom ideologijom
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:24 |
|
|
|
Hajde vas dvoje, get a room
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 12:26 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Pravi Hrvati nikad nisu ni koristili fildžane. Vidiš kako su te varali. Dok su ono koristili šoljice, ti si pio iz fildžana sa mjesecom i zvijezdom na dnu. A sad zaista dosta Odoh oprat kosu. hrvati i šoljice, ubi vas taj vaš srpski jezik...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 13:06 |
|
|
Ništa bolje nema od dobre domaće kafurine  Baš sam sprčio jednu maloprije i osjećam se ko komandant Mark u romanu Čarobna Suska Jaga 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 13:17 |
|
|
I ja sam jutros bio pretjerao sa kafom i srce mi lupa u ritmu poznatog marsa. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 15:01 |
|
|
|
pozitivac, osa....pretjerujete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 15:12 |
|
|
|
Cijeli Zapad je odbacio fildzane, tako da je jos jedan genocid nad muslimanima zavrsen.Njihovi istoricari vec stampaju nova izdanja knjiga u kojima je 11 genocida nad muslimanima u BIH. Inace , turska kafa u kavanama je loseg kvaliteta, tanka i izaziva proliv.Kako bi normalan covjek mogao izdrzati preko 10 kahva normalne jacine. Zato vecina stanovnistva u BIH ni ne pije kahvu, nego kafu ili kavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Brčko: Naručio tursku kahvu a dobio batine, podignuta optužnica Postano: 26 kol 2012, 16:38 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Sayuri je napisao/la: pozitivac, osa....pretjerujete. Možeš li pojasniti svoju tezu da pravi Hrvati nikad nisu koristili fildžane? Koji su pravi i krivi Hrvati?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: jivjetar i 45 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|