HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 svi 2025, 07:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 87 post(ov)a ] 

U idealnim uvjetima Herceg Bosnu želim vidjeti kao:
1. Samostalnu 33%  33%  [ 8 ]
2. Dio Hrvatske 50%  50%  [ 12 ]
3. Dio FBiH/BiH 8%  8%  [ 2 ]
4. Nisam Hrvat/Hrvat sam ali ne dolazim s područja HB i glasam ovdje 8%  8%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 24
Autor/ica Poruka
 Naslov: Budućnost Herceg Bosne u idealnim uvjetima
PostPostano: 20 tra 2025, 21:26 

Budući da sam danas na jednoj drugoj temi napadnut uz razne uvrede kao u konačnici i prijetnje od jednog forumaša otvaram anketu. Razlog za tako nešto je bilo moje izjavljivanje da bih volio vidjeti nekada HB kao samostalnu državu. Stoga otvaram i anketu s ciljem da se vidi kako diše forumsko življe po tom pitanju.
Budući da pišemo na forumu "herceg bosna" ne vidim ništa loše u mojim stavovima i podržavanju takve ideje iako je daleko da ne kažem nemoguće ju realizirati.

Vrh

Naslov: Re: Budućnost Herceg Bosne u idealnim uvjetima
PostPostano: 20 tra 2025, 21:36 

oak je napisao/la:
Budući da sam danas na jednoj drugoj temi napadnut uz razne uvrede kao u konačnici i prijetnje od jednog forumaša otvaram anketu. Razlog za tako nešto je bilo moje izjavljivanje da bih volio vidjeti nekada HB kao samostalnu državu. Stoga otvaram i anketu s ciljem da se vidi kako diše forumsko življe po tom pitanju.
Budući da pišemo na forumu "herceg bosna" ne vidim ništa loše u mojim stavovima i podržavanju takve ideje iako je daleko da ne kažem nemoguće ju realizirati.

Da bi nešto imalo budućnost treba imati sadašnjost.

Herceg Bosna je trenutno nešto kao Slobodni Teritorij Trsta, fusnota u povijesnim knjigama.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 21:37 

Slažem se. Zato sam napisao u idealnim uvjetima

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 21:37 

Idealni su uvjeti spajanje s RH. Nikakva samostalna HB. Herceg-Bosna može samo kao entitet u BiH. Ljevičarski dio Hrvatske nas ne želi jer smo većinom desnica. Da smo ljevičari sutra bi hrvatska ljevica tražila pripajanje HB Hrvatskoj. Mislim da se ljudi ovdje previše uvrijede kad ih neki Hrvat ljevičar vrijeđa. Meni puca kurac kad me neki Istrijan nazove kamenjarcem. Jebote dolina neretve je plodnija no cijela Istra. Kad krenu srat da mi vodimo Hrvatsku 30 godina onda im samo objasniš da jni jedan premijer ni predsjednik nije iz HB a samo jedan ima korijene odavde i to Milanović. Kad ti krenuo srat da Hrvatska šalje pare za bolnicu u Mostaru objasniš im da Buško blato napaja Dalmaciju strujom za prilično jadne pare...

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 21:40 

ZA pod 2.
Idealni uvjeti su HB kao dio Hrvatske.
Idealni uvjeti su što veća Hrvatska sa što više Hrvata.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 22:40 

=ERCEGOVAC= je napisao/la:
Idealni su uvjeti spajanje s RH. Nikakva samostalna HB. Herceg-Bosna može samo kao entitet u BiH. Ljevičarski dio Hrvatske nas ne želi jer smo većinom desnica. Da smo ljevičari sutra bi hrvatska ljevica tražila pripajanje HB Hrvatskoj. Mislim da se ljudi ovdje previše uvrijede kad ih neki Hrvat ljevičar vrijeđa. Meni puca kurac kad me neki Istrijan nazove kamenjarcem. Jebote dolina neretve je plodnija no cijela Istra. Kad krenu srat da mi vodimo Hrvatsku 30 godina onda im samo objasniš da jni jedan premijer ni predsjednik nije iz HB a samo jedan ima korijene odavde i to Milanović. Kad ti krenuo srat da Hrvatska šalje pare za bolnicu u Mostaru objasniš im da Buško blato napaja Dalmaciju strujom za prilično jadne pare...

Ja vas kao (vrlo umjeren) ljevičar želim, a i sve više ljevičara tako razmišlja. Protok vremena ruši taj anti hercegovački šovinizam. Interesi nacije su ipak ispred ideoloških pitanja.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:10 

Ako bi nam se postotak populacije u BiH/Federaciji počeo dizati (mislim da smo sada u toj fazi, ali neprovjereno), onda čak mislim da politički modalitet postaje privremeno sekundarni, dok god imamo konce u rukama.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:28 

Nisi ti napadnut nego si upozoren da si dijasporaška kujica koja može vidjeti Herceg-Bosnu kao samostalnu samo u krevetiću.

Herceg-Bosna nema načina biti samostalna. Jednostavno nema ljudstva niti države u okruženju koja bi to podržavala.

Ti Hrvat nisi.

Vrati papire moje Republike Hrvatske daidžo

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:41 

Može li se ova budala banirati?

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:42 

Zapadni je napisao/la:
Nisi ti napadnut nego si upozoren da si dijasporaška kujica koja može vidjeti Herceg-Bosnu kao samostalnu samo u krevetiću.

Herceg-Bosna nema načina biti samostalna. Jednostavno nema ljudstva niti države u okruženju koja bi to podržavala.

Ti Hrvat nisi.

Kad nam vratite HB vraćam papire :zubati
P.S. ne trebaju mi imam još od jedne EU države dokumente.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:44 

Zapadni je napisao/la:

Ti Hrvat nisi.

:D kako olako etiketiraš i dijeliš drugima lekcije usput se sramotiš.
Naspavaj se mora da si pijan.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:44 

oak je napisao/la:
Zapadni je napisao/la:

Ti Hrvat nisi.

Eto super onda vrati ih.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:47 

Li Zongren je napisao/la:
oak je napisao/la:

Eto super onda vrati ih.

Kome da ih vratim, tebi? Neću ih vratiti promjenite ustav zabranite ih onda ćete ih dobiti.
Ne smetaju ti četnici i par 10k muslimana sa hrvatskim papirima smeta ti netko tko se zalaže za HB. Intetesantno.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2025, 23:56 

oak je napisao/la:

Eto super onda vrati ih.

Kome da ih vratim, tebi? Neću ih vratiti promjenite ustav zabranite ih onda ćete ih dobiti.
Ne smetaju ti četnici i par 10k muslimana sa hrvatskim papirima smeta ti netko tko se zalaže za HB. Intetesantno.

Pa ne želim ja uzimat pasoše Hrvatima u BiH, ja da ovoliko serem po Hrvatskoj bi sam pasoš vratija. Uzea bi četnicima, a muslimanima neka papiri, lakše im u švabiju.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 00:06 

oak je napisao/la:

Pa ne želim ja uzimat pasoše Hrvatima u BiH, ja da ovoliko serem po Hrvatskoj bi sam pasoš vratija. Uzea bi četnicima, a muslimanima neka papiri, lakše im u švabiju.

Čak sam u više navrata napisao da mislim sve najbolje o Hrvatskoj, gdje ja to pišem protiv Hrvatske?
Jeste ti i taj tvoj prijatelj uopće normalni?
Prestanite mi stavljati u usta nešto što nisam rekao. Ponašajte se odraslo i prihvatite drugačije mišljenje.
Sada bih vas zamolio da me ostavite na miru ako nemate šta pametno za napisati, nemam volje za gubiti vrijeme na isprazne svadje koje ne donose ništa.
To što biste vi radije RS i Bošnjačku FBiH od uspostave HB mislim da govori više o vama i vašoj "dobronamjernosti" prema hrvatskom življu u BiH.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 00:08 

oak je napisao/la:

Čak sam u više navrata napisao da mislim sve najbolje o Hrvatskoj, gdje ja to pišem protiv Hrvatske?
Jeste ti i taj tvoj prijatelj uopće normalni?
Prestanite mi stavljati u usta nešto što nisam rekao. Ponašajte se odraslo i prihvatite drugačije mišljenje.
Sada bih vas zamolio da me ostavite na miru ako nemate šta pametno za napisati, nemam volje za gubiti vrijeme na isprazne svadje koje ne donose ništa.
To što biste vi radije RS i Bošnjačku FBiH od uspostave HB mislim da govori više o vama i vašoj "dobronamjernosti" prema hrvatskom življu u BiH.

Ja nigdje nisam rekao da sam protiv uspostave HB, dapače

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 00:14 

Da postoji treći hrvatski entitet u BiH, nebitno kako da se zove, Hrvatska bi preko njega imala veći utjecaj na cjelokupnu BiH, onako kako to danas ima Srbija preko Republike Srpske.

S trećim entitetom, Hrvatima bi BiH bila malo manja tamnica, ali na taj način i Bošnjacima i Srbima bile bi vezane ruke u neprijateljskom djelovanju protiv Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 01:13 

Ne mogu se odluciti sto mi vise dize tlak:

1. Kada Hrvati iz Hrvatske vrijedjaju HB
2. Kada Hrvati iz HB vrijedjaju Istru

Oba slucaja su identicno imbecilna. U oba slucaja je rijec o needuciranim malogradjanima koji nikada nisu izasli iz svoga sela.

U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 02:09 

Perun_Velež je napisao/la:
Da postoji treći hrvatski entitet u BiH, nebitno kako da se zove, Hrvatska bi preko njega imala veći utjecaj na cjelokupnu BiH, onako kako to danas ima Srbija preko Republike Srpske.

S trećim entitetom, Hrvatima bi BiH bila malo manja tamnica, ali na taj način i Bošnjacima i Srbima bile bi vezane ruke u neprijateljskom djelovanju protiv Hrvatske.

Da postoji treći entitet, BiH bi imala veće šanse za opstanak.
A to ne želimo.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 08:29 

Glasao za samostalnu, isključivo radi patronizirajućeg odnosa prema nama.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 10:14 

zet je napisao/la:
Ne mogu se odluciti sto mi vise dize tlak:

1. Kada Hrvati iz Hrvatske vrijedjaju HB
2. Kada Hrvati iz HB vrijedjaju Istru

Oba slucaja su identicno imbecilna. U oba slucaja je rijec o needuciranim malogradjanima koji nikada nisu izasli iz svoga sela.

Nadodaj treće

Kada Hrvati iz BiH vrijeđaju Hrvatsku.

Takvih sam najviše vidio u životu. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 10:21 

oak je napisao/la:
Zapadni je napisao/la:

Ti Hrvat nisi.

I kad vratimo HB, neće biti neovisna.

HB nema ljudstva ni resursa ni sredstava samoočuvanja.

Toliko je politička krema Hrvata u BiH sposobna, nastrojena za hrvatsko bolje sutra, da im Zagreb ne drži kitu dok pišaju, popišali bi se sebi usta.

Vi bi kao bili samostalni, a mi da kao financiramo vama mater i Isusa preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, da vam šaljemo svake godine višemilijunske iznose za održavanje institucija koje smo vam izgradili, da vas ukratko držimo na životu, a vas sve skupa ko jedna županija u RH i da budete samostalni? :smijeh

Puno lakše je okomiti na vas debelu većinu Hrvata u BiH koja bi sutra bila dio RH, a vas autonomaše, tj. separatiste da riješe na bizantski način. :wink

RS sanja o ujedinjenju sa Srbijom, a tu imamo 3 mlatimudana s rezimeom izbjeglištva u obitelji koji bi "samostalnu HB", mahom u dijaspori.

E pa Minken bojno, iskidaj hrvatske papire, budi muško, jednom.

A za ove koji se osjećaju "patronizirano", slobodno vratit papire i alahajte sa sugrađanima.

Koja kmekica o patroniziranju.
Sutra da se proglasi neovisnost HB, bilo bi: Kroejša helpp!

A to me podsjeća na jednu vjersku skupinu.

Vama treba Hrvatska da vam dadne razuma, niste u poziciji i brojnosti Srba u BiH.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 10:23 

Znači, pored Srba i Bošnjaka, morali bi trpiti još masu ljudi kojima smeta sve hrvatsko, a povinovati se odlukama briseloida. Evo sve trčimo, još da nas Nepalci optužuju za sve.

Meni takva Hrvatska ne treba, niti ja njoj.

Lijepo zabranite imigraciju i antihrvatski narativ, izađite iz guzice šonja antikatolika pa da se imamo čemu radovati.

Moje dvorište od 2 m četvorna, gdje se pitam i odlučujem, mi je draže nego svi zoološki parkovi svijeta.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 10:29 

Salivator je napisao/la:
Znači, pored Srba i Bošnjaka, morali bi trpiti još masu ljudi kojima smeta sve hrvatsko, a povinovati se odlukama briseloida. Evo sve trčimo, još da nas Nepalci optužuju za sve.

Lijepo zabranite imigraciju i antihrvatski narativ, izađite iz guzice šonja antikatolika pa da se imamo čemu radovati.

Moje dvorište od 2 m četvorna, gdje se pitam i odlučujem, mi je draže nego svi zoološki parkovi svijeta.

Da, pripadnici svih brigada u Hrvatskoj i njihove obitelji su antihrvatske, ali zato Hrvati u BiH koji su izbjegli za vrijeme rata, okoti iz miješanih brakova i ovakve kreature:

slika

E to je pravo hrvatstvo. :smijeh

Još su vam poduzetnici počeli u šleperima dovlačiti stranke radnike.

Neka vas u BiH sa vlastitim Judama, sa Srbima i balijama. Nama Hrvati koji ne znaju je li prodavaonica ili prodavnica, kojima je najbolji prijatelj neki Ado, koji će srati po Hrvatskoj, a ponosno koristiti njezin naziv i dokumente, stipendije, poticaje - ne trebaju.

Prvo sredite sebe u ozbiljan dio nacionalnog korpusa, ovo sve do sada je bizantski stil života koji bez pomoći Hrvatske ne bi trajao dugo, stopili bi se među komšijama muslimanima.

Lijep pozdrav iz slobodne Hrvatske. Hrvatska Hrvatom.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2025, 10:36 

Zapadni je napisao/la:
Salivator je napisao/la:

Da, pripadnici svih brigada u Hrvatskoj i njihove obitelji su antihrvatske, ali zato Hrvati u BiH koji su izbjegli za vrijeme rata, okoti iz miješanih brakova i ovakve kreature:

slika

E to je pravo hrvatstvo. :smijeh

Još su vam poduzetnici počeli u šleperima dovlačiti stranke radnike.

Neka vas u BiH sa vlastitim Judama, sa Srbima i balijama. Nama Hrvati koji ne znaju je li prodavaonica ili prodavnica, kojima je najbolji prijatelj neki Ado, koji će srati po Hrvatskoj, a ponosno koristiti njezin naziv i dokumente, stipendije, poticaje - ne trebaju.

Prvo sredite sebe u ozbiljan dio nacionalnog korpusa, ovo sve do sada je bizantski stil života koji bez pomoći Hrvatske ne bi trajao dugo, stopili bi se među komšijama muslimanima.

Lijep pozdrav iz slobodne Hrvatske. Hrvatska Hrvatom.

Ali vam trebaju prodavačice koje ne znaju reći dobar dan :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 87 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 450 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: