|
|
Stranica: 2/8.
|
[ 192 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 13:51 |
|
|
Zna se koja planina je najatraktivnija i zna se cija je.
_________________ AmerDžinić poginuo je od avio bombe u gradu DeirElZur ElvisBurzić iz Sarajeva poginuo u Raki, prijestolnici ISILa AsmirGostevčić izSarajeva također je poginuo prilikom izvođenja samoubilačkog napada
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 13:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ko bi rekao da je Sarajevo isto razvijeno kao DU
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 13:55 |
|
|
Abdurahman Bosna je napisao/la: Zna se koja planina je najatraktivnija i zna se cija je. Ti si rekao da Sarajevo nema "svoju" planinu, nisi rekao da je najaktraktivnija u RS-u S tim da to ne mjenja činjenicu da ti kao stanovnik Sarajeva imaš privilegiju birati između više planina, za odlazak nema nikakve veze u kojem je entitetu... svakako ćeš tamo sresti pola Sarajeva
|
|
Vrh |
|
|
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 13:58 |
|
|
Pa i Novosadjani mogu da odu na Frusku Goru, u cemu je poenta?
_________________ AmerDžinić poginuo je od avio bombe u gradu DeirElZur ElvisBurzić iz Sarajeva poginuo u Raki, prijestolnici ISILa AsmirGostevčić izSarajeva također je poginuo prilikom izvođenja samoubilačkog napada
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 13:59 |
|
|
Abdurahman Bosna je napisao/la: Pa i Novosadjani mogu da odu na Frusku Goru, u cemu je poenta? Jel ti to majketi porediš Jahorinu, Bjelašnicu sa Fruškom Gorom? Ono je skijalište u rangu Ponijera kod Kaknja.
|
|
Vrh |
|
|
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 14:00 |
|
|
Pa isto ti je otici na Jahorinu ili na Kopaonik/Zlatibor.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 14:03 |
|
|
Abdurahman Bosna je napisao/la: Pa isto ti je otici na Jahorinu ili na Kopaonik/Zlatibor. Iz Novog Sada do Zlatibora imaš 300 kilometara, moraš iznajmiti apartman na par dana, uzeti slobodno na poslu U Sarajevu bukvalno poslije posla ili jednom u subotu spontano se odlučiš otići na Jahorinu ili Bjelašnicu, jedini trošak su ti gorivo i ski karte
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 14:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne znam zašto se svađate, Sarajevo je jedno. Dio je okupiran od Bošnjaka, drugi dio od Srba. To upravo mijenjamo, to je anticivilizacijski. Evo ja sam bio nekoliko puta ovu zimu na Bjelašnici i Jahorini i nisam ništa trebao pokazivat osim kreditne kartice i svugdje bi me dočekao osmijeh.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 14:08 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne znam zašto se svađate, Sarajevo je jedno. Dio je okupiran od Bošnjaka, drugi dio od Srba. To upravo mijenjamo, to je anticivilizacijski. Evo ja sam bio nekoliko puta ovu zimu na Bjelašnici i Jahorini i nisam ništa trebao pokazivat osim kreditne kartice i svugdje bi me dočekao osmijeh. Ono što se naziva Istočnim Sarajevom nije Sarajevo, već obično predgrađe. Dio grada, a najveće "gradske opštine" Istočna Ilidža i Sokolac. Za ovo drugo: Uspoređujemo Novi Sad i Sarajevo...
|
|
Vrh |
|
|
Abdurahman Bosna
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 14:12 |
|
|
Nije bitno sto vi mislite da je predgradje, bitno je da je Jahorina u Republici Srpskoj... sto se tice Novog Sada i Sarajeva, bolji je NS... gradska infrastruktura, firme, zivot sve... imas vinograde, planine, reku, kupaliste, skijaliste itd... porediti to sa kotlinom je smesno.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 20 lip 2023, 14:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pusti ti to, East baš dobro izgleda.
Novi Sad je nalik Eastu, puno je tamo tih novih naselja sa mnoštvom zgrada, i površinski j evelik. Sami centar prehodaš brže nego Saraj'vo.
Uglavnom, imaju odlične brojke. Posebno za Srbiju. Mada mi nije jasan baš nizak standard, plaće su kao u Bosni.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 01:09 |
|
|
Brate, Sarajevo je okruženo planinama, a do prekrasnog dalmatinskog mora je 2 i po sata vožnje.
O čemu dalje da pričamo...
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 01:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čudilo me da nemaju tramvaj, savršeno prijevozno sredstvo za ravničarski veliki grad. Bilo je ali počupali komunisti u korist "modernijih" autobusa. Isto u Subotici i Nišu. Novi sad je klasičan ravničarski austrougarski grad sličan svakom drugom, uređeniji od balkanskih gradova, ulice pod pravim uglovima, biciklističke staze, arhitektura ista kakva se vidi od Salzburga do Lavova i od Brna do... Zemuna. Osim toga, u Novom Sadu se centar dosta očuvao i komunističke rugobe od zgrada su po periferiji, a Sarajevo je puno komunističkog nedostatka ukusa svuda, kako su rušili turske udžerice komunisti su pravili podjednako ružne građevine samo drugog stila. Junuz Djipalo je napisao/la: 40 min. vlakom do Beograda. 36. Zapravo je povezanost Novog Sada ogromna prednost u osnosu na Sarajevo, brza železnica do Beograda već radi, trebalo bi 2024. ili 2025. da se otvori za Suboticu, a tamo negde do 2027-8. će navodno biti završena do Budimpešte. Novi Sad je povezan i autoputevima u svim pravcima, ima luku na najbitnijoj evropskoj reci, preko Novog Sada prolaze milioni tona robe svake godine, a Sarajevo je u kotlini, odvojeno od sveta, nit reke nit puta, stara spora železnica i to samo za Maglaj i Čapljinu.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 01:50 |
|
|
Eto, vi imate plodnu ravnicu, autoceste, brzu prugu i blizinu Beograda te Budimpeštu na tri sata vožnje. Sarajevo je glavni grad države, ima turizam, okruženo je prekrasnim planinama i ima hrvatsko more na 2 i po sata vožnje. I jedan i drugi grad imaju nešto.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 14:07 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Croato je napisao/la: Brate, Sarajevo je okruženo planinama, a do prekrasnog dalmatinskog mora je 2 i po sata vožnje.
O čemu dalje da pričamo... Definitivno. I mi volimo Dalmatince/ke i nekako mi je taj dalmatinski mentalitet najbliži našem bosanskom. Od svih drugih krajeva u RH. Sto se tiče Vojvodine, tamo je žešća mrtvaja. Ustvari cijela Srbija osim napuhanih beogradskih kvartova je meni bezveze. Ali totalno. Obzirom da nisu vidjeli rata, da nisu porušeni bili, a prije toga se godinama u Srbiju i Begeš upucavala ogromna lova, ono sve tamo je rujina žešća.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 14:13 |
|
|
Štaš' u Vojvodini, jedino kukuruz saditi. Skoro se spojila dionica autoputa od Zenice prema Doboju, dakle to kad se završi, riješen i taj problem. Radi se i proširenje i modernizacija aerodroma, gradska putna infrastruktura, tramvajska, obnavljaju vozni parkovi gradskog saobraćaja (što je bio pojam za SDA bratiju). Tu je i projekat proširenja tramvajske mreže do Hrasnice. Završavaju se transferzale prilazi gradu s dvije strane, od Vogošće preko Kobilje Glave i ova od Rajlovca sa autoputa.
Potencijal je veliki kao i geopolitička pozicija grada.
|
|
Vrh |
|
|
Kreativan
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 15:11 |
|
|
Vojvodina je najbolji primjer posljedice procentralizacijske politike Jugoslavije pred raspadom. To je kraj koji je bio najpismeniji i najrazvijeniji dio Srbije pošto je bio pod Austrougarskom. Danas kad prolazim kroz Slavoniju, uhvati me depresija, onda uđem u Vojvodinu i želim nazad u Slavoniju.
Sarajevo je kaotično, ali je glavni grad jedne države, koliko god ona bila decentralizirana i to se osjeti. Taj snobizam koji imaju Zagreb i Beograd, osjeti se i u Sarajevu. U tom svom kaosu je dinamičniji i zanimljiviji od Novog Sada koji je nalik mnogim panonskim gradovima.
Sudar otomanske i austrougarske arhitekture, kotline i planine, zapada i istoka je interesantan, barem nekome tko dolazi iz venecijanske Dalmacije.
No, prije bih živio u Novom Sadu, nego u Sarajevu. Naviknuo sam na nekakav red, koliko god on dosadan bio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 16:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76577 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Croato je napisao/la: Brate, Sarajevo je okruženo planinama, a do prekrasnog dalmatinskog mora je 2 i po sata vožnje.
O čemu dalje da pričamo... Definitivno. I mi volimo Dalmatince/ke i nekako mi je taj dalmatinski mentalitet najbliži našem bosanskom. Od svih drugih krajeva u RH. Sto se tiče Vojvodine, tamo je žešća mrtvaja. Ustvari cijela Srbija osim napuhanih beogradskih kvartova je meni bezveze. Ali totalno. Obzirom da nisu vidjeli rata, da nisu porušeni bili, a prije toga se godinama u Srbiju i Begeš upucavala ogromna lova, ono sve tamo je rujina žešća. Bosna je najveća regija na prostoru nekadašnje rimske Dalmacije.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 16:35 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Croato je napisao/la: Brate, Sarajevo je okruženo planinama, a do prekrasnog dalmatinskog mora je 2 i po sata vožnje.
O čemu dalje da pričamo... Definitivno. I mi volimo Dalmatince/ke i nekako mi je taj dalmatinski mentalitet najbliži našem bosanskom. Od svih drugih krajeva u RH. A draga, upravo smo mi Dalmatinci najbliži Hercegovcima i sljubljeni smo s njima, a njih nešto ne simpatiziraš.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 16:45 |
|
|
Croato je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Definitivno. I mi volimo Dalmatince/ke i nekako mi je taj dalmatinski mentalitet najbliži našem bosanskom. Od svih drugih krajeva u RH. A draga, upravo smo mi Dalmatinci najbliži Hercegovcima i sljubljeni smo s njima, a njih nešto ne simpatiziraš. Nema šanse. Vi ste ko mi Bosanci. Dobra spiza i ako je moguće sto manje raditi, a zaraditi dobro. Taj rad. Hercegovce je kamen istesao na drugi način.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 16:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Definitivno. I mi volimo Dalmatince/ke i nekako mi je taj dalmatinski mentalitet najbliži našem bosanskom. Od svih drugih krajeva u RH. Sto se tiče Vojvodine, tamo je žešća mrtvaja. Ustvari cijela Srbija osim napuhanih beogradskih kvartova je meni bezveze. Ali totalno. Obzirom da nisu vidjeli rata, da nisu porušeni bili, a prije toga se godinama u Srbiju i Begeš upucavala ogromna lova, ono sve tamo je rujina žešća. Bosna je najveća regija na prostoru nekadašnje rimske Dalmacije. Dacemo mi Zapadu H. Hrvatskoj na upravu. A oni nama neka sjecnu obale.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 16:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76577 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Bosna je najveća regija na prostoru nekadašnje rimske Dalmacije.
Dacemo mi Zapadu H. Hrvatskoj na upravu. A oni nama neka sjecnu obale. Tko ste vi? Srbi drže najveći komad Bosne. Nekih 60%. 30% drže Nikšić i Konaković, pod našom prismotrom i kontrolom. Uništavaš offtopicom temu o vlastitom rodnom Kantonu Sarajevo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 16:53 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Croato je napisao/la: A draga, upravo smo mi Dalmatinci najbliži Hercegovcima i sljubljeni smo s njima, a njih nešto ne simpatiziraš. Nema šanse. Vi ste ko mi Bosanci. Dobra spiza i ako je moguće sto manje raditi, a zaraditi dobro. Taj rad. Hercegovce je kamen istesao na drugi način. Nema niko sličniji od Sinjana, Imoćana, Vrgorčana, Posušaka, Gruđana, Ljubušaka. Jedan narod povezan u svakom smislu. Međusobno smo si sličniji nego s Makaranima, Splićanima, Omišanima, a pogotovo otočanima. Pola Sinjske krajine je porijeklom iz Rame. Ali razumljivo mi je da je to vama iz Bosne neshvatljivo i mislite da su Avnojevske granice zidovi.
|
|
Vrh |
|
|
Kreativan
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 20:50 |
|
|
Croato je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Nema šanse. Vi ste ko mi Bosanci. Dobra spiza i ako je moguće sto manje raditi, a zaraditi dobro. Taj rad.
Hercegovce je kamen istesao na drugi način.
Nema niko sličniji od Sinjana, Imoćana, Vrgorčana, Posušaka, Gruđana, Ljubušaka. Jedan narod povezan u svakom smislu. Međusobno smo si sličniji nego s Makaranima, Splićanima, Omišanima, a pogotovo otočanima. Pola Sinjske krajine je porijeklom iz Rame. Ali razumljivo mi je da je to vama iz Bosne neshvatljivo i mislite da su Avnojevske granice zidovi. Dalmacija i Hercegovina su dvije sestre (+Crna Gora). Bosna je klimatski, reljefno, kulturološki, arhitektonski i po mentalitetu neka druga priča. Hrana nam je skroz drugačija. Mi jedemo mediteransku hranu ili pečenje ispod peke/sača. Nikakve dolme, hurme, pite. Tlo nam je siromašno pa smo natjerani snalazit se po bijelom svijetu, poslovati, ići na brodove, baviti se politikom i glazbom, najmanje je onih s apartmanima. Kultura nam ne mogu biti različitije. Mediteran vs duboki Balkan. Venecija i Austrougarska vs Osmanlije (40 godina AU nije bilo dovoljno da izbije turski način života). Arhitekturu ne treba ni spominjati. A mentalitet je najbitnija razlika. Dalmatinci su glasniji, otvoreniji, direktniji, bez fige u džepu, regija jednog naroda, jedne vjere, bez potrebe za nekom usiljenom međutolerancijom, odmah se zna na čemu si.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Budžet Vojvodine 850 milijuna EUR, budžet Kantona Sarajevo 600 milijuna EUR Postano: 21 lip 2023, 22:53 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39361 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ko bi rekao da je Sarajevo isto razvijeno kao DU Nije to Dubrovnik nego Dubrovačko-neretvanska županija, nije razvijeno kao Dubrovnik nego na prosjeku Dubrovnika i Metkovića. Ili tvojom logikom tko bi rekao da je Metković razvijen kao Sarajevo.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|