HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 20 tra 2024, 00:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2984 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 120  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 14:59 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
Hrvatska osigurala Dodiku 200 mil kuna za spajanje, tako se to radi.

Takav je gušt čitati ovo kmečanje dahija na klix forumu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 15:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27395
Tipično ba_lijski. Sad kad vide da ne ide kroz Predsjedništvo, odjednom im
pada napamet da preko PS BIH pokušaju pokretanjem spora. Brzo zaboravili kako su
prošli sa tužbom protiv Srbije i tko je bio nadležan.

https://avaz.ba/vijesti/bih/502938/adem ... lament-bih

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 15:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Vrte se u krug, vrte, vrte...i na kraju uvijek završi pisanjem pisma OHR-u i Inzku.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 15:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Muslimani napominju Dodika :smijeh

Citat:
ZABORAVNI "MILE"

Da osvježimo pamćenje Dodiku: Radmanović se od 2007. protivio izgradnji Pelješkog mosta

Narodna skupština RS-a sutra će se izjasniti o zahtjevu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da se pozove na zaštitu entitetskog interesa i time spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta.
Na dnevnom redu pete posebne sjednice Narodne skupštine RS-a sutra će se naći Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave Milorada Dodika po kojoj je zaključak o prihvatanju zvaničnog stava BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od Republike Hrvatske "veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske".

Eventualno usvajanje ove odluke predstavljati će šamar SNSD-a i Milorada Dodika politici koju je u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u dva mandata vodio Nebojša Radmanović, također funkcioner SNSD-a.

Naime, još 3. marta 2007. godine Predsjedništvo BiH u sastavu Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Haris Silajdžić je na sjednici Međudržavnog vijeća za saradnju između BiH i Republike Hrvatske iznijelo zvanični stav u povodu izgradnje Pelješkog mosta.

Radmanović, Komšić i Silajdžić tada su jasno kazali da se BiH protiv izgradnji mosta sve do rješavanja otvorenih pitanja vezanih za identificiranje morske granične crte između dvije države.

Ovaj stav na sastanku s tadašnjim premijerom Republike Hrvatske Ivom Sanderom ponovio je još jedan funkcioner SNSD-a i to Nikola Špirić u ulozi predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Tu nije kraj protivljenju SNSD-ovih političara izgradnji Pelješkog mosta. Naime, Radmanović je u aprilu 2009. godine, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, pisao tadašnjem predsjedniku i premijeru Hrvatske jasno ponavljajući stav da se BiH protivi izgradnji Pelješkog mosta.

"Predsjedništvo BiH smatra da planiranu gradnju mosta Kopno – Pelješac od Republike Hrvatske treba riješiti na način koji će prvo razgraničiti teritorijalna mora BiH i Republike Hrvatske, kako bi se utvrdilo da li planirani most prelazi teritorijalno more BiH te koji će na kraju osigurati pravo BiH na nesmetan pristup između svog teritorijalnog mora i otvorenog mora", napisao je Radmanović.

Dakle, od 2007. godine pa sve do 2019. godine, punih 12 godina, protivljenje izgradnji Pelješkog mosta nije predstavljalo "štetu po vitalni interes Republike Srpske". Promjena stava svakako se može tumačiti i kao izvjesno dodvoravanje predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću koji je u proteklom mandatu otvoreno radio u interesu Republike Hrvatske kada je riječ o izgradnji Pelješkog mosta.

Od 2007. do 2019. godine politički odnosi Dodika i Čovića uveliko su napredovali što se posebno vidi prema usklađenim politikama SNSD-a i HDZ-a BiH. Čović je u prošlom mandatu, kada SNSD nije bio dio vladajuće većine na nivou BiH, tvrdio kako njegov HDZ brani interese RS-a u institucijama BiH.

Dodik je svoj postupak pokušao opravdati time da usvajanje zaključka ne predstavlja doprinos razvijanju dobrosusjedskih odnosa te da nanosi štetu kako BiH tako i njenim entitetima jer je Hrvatska članica Evropske unije.

Ovakve tvrdnje nemaju uporište posebno ukoliko se uzme u obzir da je u martu ove godine ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenka Golić (SNSD) otvoreno zaprijetila kako će RS odlagati radioaktivni otpad u blizini Dubrovnika ukoliko zvanični Zagreb ne odustane od ideje odlaganja nuklearnog otpada u blizni granice sa BiH, odnosno u blizini Bosanskog Novog.

Kada bi se Dodikovo opravdanje o dobrosusjedskim odnosima i članstvu Hrvatske u EU primijenilo i u slučaju odlaganja radioaktivnog otpada onda bi vlast u RS-u trebala dozvoliti susjednoj Hrvatskoj odlaganje otpada u blizini bh. granice jer je "pobogu" Hrvatska članica EU i jer Vlada RS-a želi razvijati dobrosusjedske odnose.

Kada je riječ o članstvu Hrvatske u Evropskoj uniji i utjecaju Zagreba na evropske integracije BiH važno je istaći da će Milorad Dodik svoju opredijeljenost tome da naša zemlja što prije uđe u EU najbolje demonstrirati ispunjavanjem 14 preporuka koje je bh. vlastima dala Evropska komisija u Mišljenju o zahtjevu za članstvo BiH u EU.

Samo neke od tih preporuka su uvođenje klauzule koja bi državi nakon pristupanja omogućila privremeno ostvarivanje nadležnosti drugih nivoa vlasti s ciljem sprečavanja kršenja pravne stečevine EU i ukidanje prava veta.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-osvj ... /190717111


Kakvi jadnici. Sta se njima mota po glavi bog zna...

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 16:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Nazi muslimani. Ni nacisti nisu ovoliko spominjali "Deutschland".
21 X.

Mujo ajmo puno puta spomenuti "Bosna i Hercegovina" možda neko povjeruje da imamo našu državu
Svaka ti dala Fadile u pravu si.

Citat:
Pročitajte 10 zaključaka o Pelješkom mostu protiv kojih je glasao Milorad Dodik

Predsjedavajući se pozvao na vitalni entitetski interes

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH odlučeno je da se pokrene spor protiv Hrvatske zbog izgradnje Pelješkog mosta. Za pokretanje spora glasali su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, dok je protiv bio predsjedavajući Milorad Dodik pozivajući se na vitalni entitetski interes.

Predsjedništvo BiH je usvojilo 10 zaključaka po tom pitanju:

1. Bosna i Hercegovina je pomorska država koja ima svoje teritorijalno more i sva pripadajuća prava predviđena Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravu mora, što podrazumijeva i pravo Bosne i Hercegovine na slobodan i ničim ometan pristup (spoj/priključak) između svog teritorijalnog mora i otvorenog mora (međunarodne vode) u kojem se primjenjuje režim slobodne plovidbe i komunikacije za sve vrste plovila, prelijetanje aviona i polaganje podmorskih kablova (potpuno isti kao u međunarodnim vodama),

2. Republika Hrvatska otpočela je i nastavlja izgradnju mosta Komarna-Pelješac (tzv. Pelješki most) bez saglasnosti Bosne i Hercegovine, bez dogovora sa Bosnom i Hercegovinom i uprkos zvaničnom stavu i zahtjevu Bosne i Hercegovine da obustavi sve radnje na izgradnji mosta Komarna-Pelješac.

3. Bosna i Hercegovina ponovo traži od Republike Hrvatske da odmah obustavi sve radnje na izgradnji mosta Komarna-Pelješac.

4. Bosna i Hercegovina ponovo traži od Republike Hrvatske da obustavi sve radnje čija posljedica je ili može da bude bilo kakvo umanjenje ili dokidanje prava Bosne i Hercegovine koja joj pripadaju prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravu mora.

5. Bosna i Hercegovina ponovo poziva Republiku Hrvatsku da se bez odlaganja otpočnu bilateralni razgovori između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatskeradi dogovornog rješavanja svih otvorenih pitanja vezanih za razgraničenje na moru između dvije države, odnosno razgraničenje teritorijalnih mora Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i osiguranje prava Bosne i Hercegovine na slobodan i ničim ometan pristup između svog teritorijalnog mora i otvorenog mora u skladu sa Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravu mora.

6. Stav Bosne i Hercegovine je da se ova pitanja trebaju riješiti u skladu sa odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora, uzimajući u obzir relevantne činjenice i okolnosti, uključujući i posebne okolnosti pri razgraničenju teritorijalnog mora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

7. Ukoliko Republika Hrvatska ne prihvata dogovorno rješavanje ovih pitanja u skladu sa Članom 280. Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora, Bosna i Hercegovina poziva Republiku Hrvatsku da se ova pitanja podvrgnu procesu mirenja u skladu sa članom 284. Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora, a u skladu s postupkom iz odsjeka 1., Priloga V, Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora.

8, Ukoliko Republika Hrvatska u roku od 30 dana od dana usvajanja ovog zaključka službenim putem ne obavijesti Bosnu i Hercegovinu da prihvata da se ova pitanja dogovorno rješavaju ili da se podvrgnu procesu mirenja, Bosna i Hercegovina će poduzeti neophodne pravne radnje da zaštiti svoja prava u skladu sa odredbama odsjeka 2., Dijela XV Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora.

9. Bosna i Hercegovina je opredjeljenja za razvoj dobrosusjedskih odnosa i saradnje sa Republikom Hrvatskom na principima uzajamnog uvažavanja i poštivanja pravila međunarodnog prava, a u skladu sa obavezom da štiti svoja prava utvrđena međunarodnim konvencijama i običajima, uključujući i pokretanjem odgovarajućih postupaka pred nadležnim međunarodnim sudskim instancama.

10. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine će uputiti pismo predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, u kojem će im, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ponovo predočiti naprijed navedene zvanične stavove Bosne i Hercegovine.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 16:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:12
Postovi: 2505
BBC je napisao/la:
Vrte se u krug, vrte, vrte...i na kraju uvijek završi pisanjem pisma OHR-u i Inzku.


Još malo od nacije suncokreta postat će nacija vrtoleta.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 16:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To je najbliže njihovoj nacionalnoj državi što mogu biti. Piskaranje glupih priopćenja i ime "Bosna i Hercegovina" na papiru.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 16:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:12
Postovi: 2505
BBC je napisao/la:
To je najbliže njihovoj nacionalnoj državi što mogu biti. Piskaranje glupih priopćenja i ime "Bosna i Hercegovina" na papiru.


Nacionalna država mošnjaka je malo jugoistočnije po imenu republika turska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 16:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
KLIX 2029.

ZABORAVNI "MILE"
Da osvježimo pamćenje Dodiku: Dodik i Covic 2019. zagovarali podjelu BiH na tri dijela

Zasto danas blokirate osnivanje muslimanske drzave na 18% teritorije nekadasnje BiH? Kmek?
Free Bakir!

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 16:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Dodik griješi. Trebao je pustiti da se muslimani kolju sa Zagrebom. Ali razumijem da je taj most na Savi u igri pa ne želi riskirati.
Mislim da Zagreb nikad ne bi dovodio u pitanje gradnju mosta na Savi zbog Sarajeva. Ali možda griješim, čudno je to podneblje.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 17:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
BBC je napisao/la:
Dodik griješi. Trebao je pustiti da se muslimani kolju sa Zagrebom. Ali razumijem da je taj most na Savi u igri pa ne želi riskirati.
Mislim da Zagreb nikad ne bi dovodio u pitanje gradnju mosta na Savi zbog Sarajeva. Ali možda griješim, čudno je to podneblje.


Muslimanima ne treba nikad dozvoliti da se igraju drzave.
Samo ih spustiti na zemlju.
Za njihovo dobro.
Cim pomisle da su bitni proradi im PTSP.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 17:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
novem je napisao/la:
Tipično ba_lijski. Sad kad vide da ne ide kroz Predsjedništvo, odjednom im
pada napamet da preko PS BIH pokušaju pokretanjem spora. Brzo zaboravili kako su
prošli sa tužbom protiv Srbije i tko je bio nadležan.

https://avaz.ba/vijesti/bih/502938/adem ... lament-bih


Koji su sve mehanizmi su na raspolaganju za kontrolu ponasanja Bosnjaka u PSBIH.

Citat:
Nema kvoruma za održavanje hitne sjednice Doma naroda PSBiH

Delegati SNSD-a se nisu pojavili na hitnoj sjednici Doma naroda PS BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:04 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69048
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
bezimeni12 je napisao/la:
novem je napisao/la:
Tipično ba_lijski. Sad kad vide da ne ide kroz Predsjedništvo, odjednom im
pada napamet da preko PS BIH pokušaju pokretanjem spora. Brzo zaboravili kako su
prošli sa tužbom protiv Srbije i tko je bio nadležan.

https://avaz.ba/vijesti/bih/502938/adem ... lament-bih


Koji su sve mehanizmi su na raspolaganju za kontrolu ponasanja Bosnjaka u PSBIH.

Citat:
Nema kvoruma za održavanje hitne sjednice Doma naroda PSBiH

Delegati SNSD-a se nisu pojavili na hitnoj sjednici Doma naroda PS BiH


Ovo možemo i mi napraviti.

3 Hrvata ne dođu, doviđenja.

Ah, Alija je tako lijepe stvari potpisao. Ni traga muslimanske nacionalne države.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
Robbie MO je napisao/la:
bezimeni12 je napisao/la:

Koji su sve mehanizmi su na raspolaganju za kontrolu ponasanja Bosnjaka u PSBIH.



Ovo možemo i mi napraviti.

3 Hrvata ne dođu, doviđenja.


Ah, Alija je tako lijepe stvari potpisao. Ni traga muslimanske nacionalne države.


Kakva je situacija u Zastupnickom Domu?
Cisto radi radoznalosti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Sve u svemu:

Muslimani sebi izabrali 2 clana Predsjednistva i opet ***.
Moraju gladati sta ce reci Skupstina RS.
Dzaba se zamjerali Hrvatima. :smijeh

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:10 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69048
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
bezimeni12 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ovo možemo i mi napraviti.

3 Hrvata ne dođu, doviđenja.


Ah, Alija je tako lijepe stvari potpisao. Ni traga muslimanske nacionalne države.


Kakva je situacija u Zastupnickom Domu?


Jedan dom ne moze nista. Ali tamo zbog Dejtona (2/3 fiksnih zastupnika iz Federacije) Muslimani imaju natpolovicnu vecinu cak i da kada budu ispod 50% stanovnika BiH, no da bi prosla odluka treba 1/3 ruku iz svakog entiteta.

Mozda jednog dana Hrvati budu 33% u Federaciji pa omogucimo da sami donosimo entitetsku trecinu iz Federacije, ako patriote nastave ovako dezertirati u Njemacku.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
U perspektivi, koju korist imaju muslimani od drzave u kojoj ih handre Hrvati i Srbi?
Brzo ce traziti svoj entitet ali im ne treba dozvoliti jer je to onda rusenje Dejtonskog sporazuma. :yes

:gun_bandana :smajl006

Bas ih Dejton lupa po glavi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:22 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69048
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
bezimeni12 je napisao/la:
U perspektivi, koju korist imaju muslimani od drzave u kojoj ih handre Hrvati i Srbi?
Brzo ce traziti svoj entitet ali im ne treba dozvoliti jer je to onda rusenje Dejtonskog sporazuma. :yes

:gun_bandana :smajl006


Imaju nadu jer su do 2016. povećavali udio u stanovništvu. Dok nisu krenule ove migracije.

Ako im TK pukne kao USK, a čini se da se to upravo događa, počet će paničariti. Zanimljivo će tada biti gledati žustre prepirke među njima, što im je uraditi.

I 1991. su bili manjina u BiH, ali nikad nije bio trend da im se smanjuje udio u BiH. Oni nemaju plana za tu situaciju.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:27 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69048
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Ali slažem se, ono što se trebamo unaprijed dogovoriti je da im nećemo dozvoliti da imaju ni nezavisni fildžan.

U Mostaru im je trebalo nekih 5 godina da skuze da im se smanjuje udio i da postaju sve veca manjina. I da obrnu politiku za 180 stupnjeva.

Ovi u BiH ce postati ko Sandzaklije za koju godinu ako se trendovi ovako nastave. Jedna veca verzija Sandzaka.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8156
Neka im nezavisnog bošnjačkog dijela, ne treba ih tu zaustavljati, treba biti široke ruke
i izaći im tu u susret.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
Posto im ambasada vuce poteze (dosta uspjesna pacifikacija Hrvatske, blokiranje apelacije Kristo, dozvoljavanje neprovodjenja apelacije Ljubic, udar na pravosudje...), sa koje strane se sada moze ocekivati udar drage ambasade?

Vjerovatno udar na ime RS da malo razvuku igru.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Zovko za "Avaz": Pozdravljam Dodikov glas razuma, on štiti interese BiH

Reakcija predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika je glas razuma. BiH u ovom trenutku nije potrebno otvaranje i podizanje tenzija. Dodik štiti interese BiH i ne želi staviti ovu temu na dnevni red niti želi da se BiH ne bavi apsurdnim tužbama koje služe za zavaravanje javnosti, kazala je Željana Zovko, europarlamentarka iz HDZ-a.

Ona je u izjavi za "Avaz" komentirala odnos BiH i Hrvatske po pitanju Pelješkog mosta i jučerašnju sjednicu Predsjedništva BiH i činjenicu da je Milorad Dodik uložio vitalni interes.

- Nisam iznenađena, gospodin Dodik je uvijek pokazivao jedan konstruktivan odnos i ono što Hrvatska traži je da kroz intervenciju i pomoć jednog ovakvog glasa razuma iz BiH pomogne samoj BiH - kazala je ona.

Istakla je da BiH treba raditi na kandidaturi za EU i na izmjeni Izbornog zakona i formiranjem vlasti na svim nivoima, što je neophodno, i dočeka hrvatsko predsjedanje naredne godine, gdje bi BiH trebala dobiti snažnu podršku za kandidatski status.

- Ovakve štetne izjave koje dolaze iz Predsjedništva samo dodaju ulje na vatru u BiH, koja je upala u krizu. Još nema ništa pozitivno da možemo objasniti i ovdje, u Stazburu i u Briselu za što BiH treba gurati dalje.

Kada je u pitanju formiranje vlasti koji je prvi uvjet za dobivanje kandidatskog statusa i podršku EU našoj zemlji na evropskom putu, rekla je da se o BiH ne može razgovarati dok se ne ispuni taj uvjet.

- To je dobro poznato. Bio je predstavljen i izvještaj o proširenju i brzo ćemo imenovati novog izvjestitelja za BiH. Kako izaći ovdje i dati bilo kakav glas "za" kad se u BiH ne prave nikakvi kompromisi i vrlo teško mi je s ove strane odgovoriti na ovo pitanje - istakla je Zovko.

https://avaz.ba/vijesti/bih/502956/zovk ... terese-bih


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 18:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Budale. Davno sam im govorio da će sa njihova 2 člana predsjedništva samo imati dvostruku depresiju i očaj.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 19:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Zovko i Ljubić uživo na HRT.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bušatlija: Izgradnja Pelješkog mosta je napad na Bosnu
PostPostano: 17 srp 2019, 19:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:12
Postovi: 2505
BBC je napisao/la:
Budale. Davno sam im govorio da će sa njihova 2 člana predsjedništva samo imati dvostruku depresiju i očaj.


kad njih dvojica zajedno imaju 1/4 intelekta normalne osobe.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2984 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 120  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Grom, Pejtonac sa juga, Robbie MO i 473 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO