HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 15:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 03 sij 2020, 23:03 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13387
Lokacija: ZG
Ti se trudis johnny al islam je to satro u korijenu. Hodza kad zagalami svi glavom u pod to je taj sistem. Alija je davno napisao da nema koegzistencije muslimana sa neislamskim drustvenim uredjenjem.
A to ti genuine uporno govori - oni bez obzira na realnost i njihov broj zele serijat osmanskog tipa gdje oni aguju i beguju a mi i srbi gledamo u pod.

I zato jedino i iskljucivo raspad male Jugoslavije i to je to.

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 03 sij 2020, 23:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 stu 2018, 13:21
Postovi: 4112
Genuine je napisao/la:
useless je napisao/la:

Nisu to nikakve privilegije, to su prava koja nedvosmisleno proizlaze iz ustava. Čak i po pitanju člana predsjedništva iz ustava jasno proizlazi da je to hrvatski član koji treba predstavljati hrvate.

slika

Dakle vaši činovi su protuustavni i samim time protucivilizacijski, ne možemo to nazvati nikako drukčije nego političkim islamizmom, sve suprotno bi bilo uvreda zdravom razumu.

Vi sami svojoj djeci stavljate taj teret na leđa.


U demokraciji postoji samo jedno pravo, a to je da zastupaš sam sebe u kapacitetu u kojem imaš izborni rezultat. Sve preko toga je privilegija i dominacija.
Naravno i pravo da većina u jednom političkom okviru donosi punovažne odluke, jer ih se kao većine naravno najviše i tiču.

Da tvoj predstavnik koji uvrh glave predstavlja 10 -15 % ljudi, ima istu vlast i moć, i pravo veta kao i onaj od 50+ %, nije ništa drugo nego dominacija i prevlast.
Pravo je čudo da sami ne vidite moralni ambis koji zastupate, i da vas nije stid onog što tražite. Dakle nije u pitanju princip da treba da postoji hrvatski predstavnik koji predstavlja Hrvate, treba da postoji naravno, ali u kapacitetu od 10-15 % vlasti.

Ja ne znam u kojoj demokratskoj zemlji bi netko pristao da ima iza sebe preko pola populacije i da vlast dijeli popola sa onim koji nema ni petinu. Svejedno koje je vjere.

Ne znam o kojem ustavu pričaš. Ustavi se donose na ustavotvornim skupštinama, kao rezultat širokog društvenog konsenzusa, i obično se ide na 1/2+1 ili 2/3+1 glas kad se donose.
Anex 4. nije validan, jer ga nije donio narod i njegovi predstavnici, i trebao je biti samo prijelazno rješenje dok se ne konstituira država nakon rata.
Sadašnji "ustav" je samo nametnuti mirovni ugovor i zato mu nema trajnog opstanka.

Citat:
Ne moze se s vama pricati o realnom i objektivnom dok je ovo iznad istina. Treba vas gazit dok ne prestanete sa tim. I onda mozemo popricati o tome sta vama realno pripada dok ste naseljeni samo na cetvrtini teritorija kojeg pokusavate kontrolirati.


U demokraciji glasuju živi ljudi, a ne kvadratni kilometri. Nema veze kako je tko raspoređen i gdje. Samo je istina da nas gazite uz pomoć naših domaćih izdajnika koji vam daju legitimitet koji nemate.
Hrvatski zahtjevi odavno nisu u domenu real-politike.


BiH kao ni FBIH nisu unitarne, pa ne znači da nisu građanski i demokratski uređene.
Federacija podrazumijevaju podjelu vlasti gdje mali i veliki narodi, kao i male i velike fed. jedinice imaju jednaka prava na saveznoj razini.
Najpoznatije Federacije su SAD, Njemačka, Švicarska i Belgija koje ujedno spadaju među najdemokratskije i građanskije zemlje u svijetu.

_________________
Slava Ukrajini!
Nema predaje!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 00:20 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6791
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
useless je napisao/la:
Suveren je nositelj vrhovne vlasti u drzavi, vladar. Suverenitet je samo pojam koji se odnosi na takvu mogucnost neogranicenog vrsenja vlasti.

U modernim drzavama suveren je narod. Kad netko kaze "suverena drzava" to je samo kolokvijalni termin da je u toj drzavi narod suveren iz kojeg proizlazi apsolutna vlast.

U BiH ne postoji ni jedan pojedinacan narod koji je suveren, potrebna je privola sva tri naroda da bi se vrsila apsolutna moc (mijenjao ustav recimo). Dakle suveren bi bila tri naroda. Medjutim ni to nije tocno jer u BiH postoji visoki predstavnik.

Na kraju bi zapravo bilo najtocnije reci da je visoki predstavnik suveren na teritoriji bih.

Smijesno koliko je genuine nabiflao budalastina o suverenitetu, a da nije to spomenuo.

Jedino u cemu bi se visoki predstavnik mogao biti suveren jeste njegova kancelarija - OHR.Suveren je zaposlenima u OHR-u.Drugih ovlascenja nema,nema ni ustavotvornih,ni zakonodovanih,ni izvrsnih ni bilo kakvih drugih ovlascenja.
Ustvari,ovlascen je da salje izvjestaje SB UN o sporovodjenju DMS.
Tako stvari stoje posmatrano iz ugla pravnih propisa.

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 00:29 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6791
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Genuine je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Da samo što cjelovitost i suverenitet podrazumijevaju potčinjavanje većini,većini građana.Ravnopravnost naroda je naprosto nespojiva sa suverenitetom i cjelovitošću države.Da bi narodi bili ravnpravni oni moraju biti suvereni a ako su suvereni onda država ne može biti suverena jer može postojati samo jedno vrhovništvo pa je formula suverenitet i cjelovitost + ravnopravnost neodrživa osim ako se ravnopravnost naroda ne ograniči na ravnopravnost kultura a to sigurna nije želja Hrvata.


Ovo je ključno zapažanje čitave diskusije. Iz tih razloga nećete čuti Vučića i niti jednog srpskog političara da je BiH suverena. To je zaobilazno nepriznavanje državi BiH da je država. Suverenost naroda = podjela BiH. Ili je država ili je narod suveren, a ako je narod, onda nema države, dok taj narod svoju suverenost ne pretoči u svoju nacionalnu državu.
Hrvati opet javno priznaju suverenost, ali praktično zastupaju istu politiku kao i Srbi. Dakle suverenost naroda do zasebne političke jedinice i otcjepljenja.

Srbi misle da su pametni, ali nisu ... neće im ovaj trik pomoć, jer su priznali BiH, i morat će povuć priznanje ako misle ovo nametati kao princip.

Priznajemo bejha kao asocijaciju FBiH i RS ali smo isto tako uvažavamo činjenicu da je FBiH i sama jedna (slozena) zajednica cije obje "komponente" moraju biti zastupljene u zajednickim institucijama.

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 11:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2019, 10:39
Postovi: 606
Upozorenja: 1
Hagresor je napisao/la:
Genuine je napisao/la:

Opet talačka škola ucjene.
Ako ne budete mislili i radili po našem, i ako vas mi ne budemo motali oko malog prsta, onda ste islamisti i mundžosi.
:wacko

Odnos snaga Bošnjaka i Hrvata 1994 i 2020 nije isti.
Što je 94' prošlo, u onom kaosu, danas više ne ide.
Ne zagovaram ja da se Bošnjaci BH Hrvatima nameću kao vlast, široko vam polje Kupreško bilo, moj Ivane, imate svoju teritoriju, udio u vojsci, i veliku autonomiju da upravljate nad sobom. Taman ni da mi dolazimo vama niti vi nama i svi da se bave svojim poslom i interesom. Što manje dodirnih točaka, manja mogućnost konflikta.

Ali, ako neko misli da ćete sa 4 do 5 puta manjim biračkim tijelom s nama dijeliti vlast na ravne časti u Federaciji, ili imati Člana Predsjedništva bez da se uvede dodatni član Predsjedništva za ostale i građane, to nije politički realno. Doći će na red i Vijeće Ministara BiH polako. I tamo zauzimate naše pozicije.
Ja ne znam kakvu polugu moći vi to sada imate u odnosu na Bošnjake, jer vas je Hrvatska pustila niz vodu sa Pelješkim mostom i otimačinom BH imovine, te bljuvanjem propagandne vatre po nama, ali da sačekamo i vidimo kako će Gospon Čović to da odradi. Možda on ima još kojeg asa u rukavu, pa da vidimo. Neću nikog nikad potcijeniti, i naravno svu pozadinu tajkunskih odnosa HDZ i SDA ne znamo u potpunosti. Možda se porefenaju u međuvremenu. Ne zna se tko kome što duguje tu. Možemo samo naslućivati.

Dom naroda FBiH je asimetrična anomalija i tu su moguća samo dva izbora, ili da bude kao Vijeće naroda tzv. RS ili da se opet manipulira pa da vas bošnjačka politika mora osmozom potiskivati. Druga opcija nije dobra, ali ovo je Balkan i ko se jednom dočepa vlasti, ne pušta.

Sve o čemu govorimo je suštinski politička makulatura. Kad i ako vam Bošnjaci stvarno nešto otuđe što je vaše stvarno i realno, onda se javite. To se dosada još nije dogodilo, i ne mislim da će se ikad i dogoditi. Bošnjačka politika mora da se nažalost čupa i za ono za što im pripada.


Imaš pravo, nije 1994. Sljedeći put kad napadnete Hrvate, morat ćete tražiti drugi hotelski smještaj za izbjeglice negdje drugdje. Nadalje, ako niste zadovoljni “okovima” koje vam je nametnula Hamerika u Dejtonu, uvijek možete tražiti vraćanje na tvorničke postavke. Dakle na stanje prije Washingtonskog sporazuma. U prijevodu- slobodni ste tražiti 3 entitet za sebe. Tu stvarno ne bi trebalo bit nikakvih problema. Hrvati i Srbi će vam sa zadovoljstvom potpisati razlaz.


Bojim se da ti nisi u poziciji da određuješ šta je to opcija sada za političke polove u BiH. Tražen je entitet za Bošnjake, ali dogovora oko teritorija nema. Radi se o problemu koji je u suštini vojno-policijske prirode. Ovaj politički sistem je prije svega iznuđen od Srba i Hrvata, te nešto i MZ. To je bila cijena mira na ovim prostorima, a i želje MZ da se ne formira država gdje Islam igra značajnu, ali ne i odlučujuću odluku u Europi.
Sada kad stvari ne idu, hvataju se za glavu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 11:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2019, 10:39
Postovi: 606
Upozorenja: 1
Naša Kvačica je napisao/la:
Očigledno je najbolje rješenje podjela BiH.


Gdje si Kolumbo, nisam te prepozno ! Naravno da je to najbolje rješenje, ali dogovora oko teritorija nema, a Bošnjaci na vašu žalost nisu toliko tupavi da pristanu na 2 nepovezane enklave i sudbinu Palestinaca. A niti vi imate snage da to nametnete.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 11:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2019, 10:39
Postovi: 606
Upozorenja: 1
useless je napisao/la:
BiH je federacija/konfederacija. Ni u Americi vecina ne bira predsjednika. To sto je vas vise je nebitno, niti ce ikad biti bitno. Osnujte svoju drzavu i uzivajte u "jedan covjek, jedan glas". Puna vam usta tog koncepta, a mozete ga imati sutra ako hocete ali necete jer to i ne zelite. Zelite fasisticki ekspanzionizam na teritorije kojima ne vladate.

Demokracija je dogovor, u BiH postoji dogovor kojeg vi non stop pokusavate izmijeniti i izigrati na silu jednostrano. Vi ste za fasizam, ne za demokraciju.


U Americi postoji samo jedan politički narod, a to su građani SAD, Amerikanci, a ovdje su 3 naroda + građani. Ne može se uspoređivati, ko kruške i jabuke. Doista bi i nama bilo svejedno da li će Šefik Džaferović ili Denis Bećirević pobijedit.

Demokracija ima svoja pravila, a najvažnije od svih je odlučivanje većinom glasova. Tako se država pravi efikasnom. Tu je i koncept ljudskih i političkih prava koja su individualna. Ne postoji bolji i savršeniji politički sustav na svijetu.

Vaši su potpisali Federaciju, pa sad vrdate. Uzeli bi šta vam paše. Isto i Srbi. Čekaj malo od Doboja Mujo.
Tome se mora stati u kraj i reći po kojim pravilima se igra. Pa da igramo svi do kraja sa istim pravilima. Hoćeš paritet i veto u Federaciji, onda i Bošnjacima isto u Mostaru, Stocu i diljem HZHB. Dosta zajebancije. Svima ista prava svugdje ako je etnički princip i konstitutivnost. Pa ćeš vidjeti da ti demokracija itekako odgovara.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 11:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Genuine je napisao/la:
useless je napisao/la:
BiH je federacija/konfederacija. Ni u Americi vecina ne bira predsjednika. To sto je vas vise je nebitno, niti ce ikad biti bitno. Osnujte svoju drzavu i uzivajte u "jedan covjek, jedan glas". Puna vam usta tog koncepta, a mozete ga imati sutra ako hocete ali necete jer to i ne zelite. Zelite fasisticki ekspanzionizam na teritorije kojima ne vladate.

Demokracija je dogovor, u BiH postoji dogovor kojeg vi non stop pokusavate izmijeniti i izigrati na silu jednostrano. Vi ste za fasizam, ne za demokraciju.


U Americi postoji samo jedan politički narod, a to su građani SAD, Amerikanci, a ovdje su 3 naroda + građani. Ne može se uspoređivati


Pa ako građani u Americi ne žele da se odreknu privilegija koje imaju njihove savezne države, to još manje žele građani koji ujedno pripadaju i totalno različitim narodima koji su autohtoni na određenom prostoru i imaju totalno različite interese i još su i ratovali!

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 13:01 
Offline

Pridružen/a: 09 vel 2014, 19:07
Postovi: 3022
Genuine je napisao/la:
Tražen je entitet za Bošnjake


Kad?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 04 sij 2020, 15:38 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35587
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
useless je napisao/la:
Genuine je napisao/la:
Tražen je entitet za Bošnjake


Kad?


Nedavno u Srbiji gdje čine 2% stanovništva :zubati

Traže entitet u tzv. Sandžaku gdje čine 34% stanovništva, ali bi u BiH gdje Srbi čini isti postotak stanovništva ukidali RS, dosljedno nema šta.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 15:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Bosanski muslimani imaju 3 ministra u BiH, 5 ministara u Crnoj Gori, i 1 ministra u Austriji.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novoime ... /200108019

Mozda dodju i do 2 ministra u Austriji, ali nikad nece imati 5 ministara u BiH. :zubati

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 16:37 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6791
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Bazična greška je pristajanje na bilo šta što se zove Bejha u trenutnim granicama.Riječ je o vrlo nezdravom odnosno štetnom kompromisu sa velikobošnjačkom politikom jer sve dok postoji Bejha u trenutnim granicama ma kako bila uređena,njeno samo postojanje daje povod za velikobošnjački ekspanzionizam.

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 17:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Srpsčanin je napisao/la:
Bazična greška je pristajanje na bilo šta što se zove Bejha u trenutnim granicama.Riječ je o vrlo nezdravom odnosno štetnom kompromisu sa velikobošnjačkom politikom jer sve dok postoji Bejha u trenutnim granicama ma kako bila uređena,njeno samo postojanje daje povod za velikobošnjački ekspanzionizam.


Ujebo nas Franjo što je prvo ukinuo HB pa onda pomogao Muslimanima u borbi protiv RS.
5 minuta slave za istorijsku grešku.
Ko sa Islamistima u krevet liježe upišan ustaje i ostaje.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 17:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20462
novovrijeme je napisao/la:
Ujebo nas Franjo što je prvo ukinuo HB pa onda pomogao Muslimanima u borbi protiv RS.
5 minuta slave za istorijsku grešku.
Ko sa Islamistima u krevet liježe upišan ustaje i ostaje.

Franjo je radio sve što je smatrao potrebnim kako bi napravio reda u RH. Što niste smirili ove svoje 1990. kad su pilili balvane? Mogli smo već tada napraviti Cvetković-Maček 2.0 i zdravo. Ovako se svi za*ebavamo 30 godina bez veze, i tko zna dokle će još ovako...

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 18:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
weasel je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Ujebo nas Franjo što je prvo ukinuo HB pa onda pomogao Muslimanima u borbi protiv RS.
5 minuta slave za istorijsku grešku.
Ko sa Islamistima u krevet liježe upišan ustaje i ostaje.

Franjo je radio sve što je smatrao potrebnim kako bi napravio reda u RH. Što niste smirili ove svoje 1990. kad su pilili balvane? Mogli smo već tada napraviti Cvetković-Maček 2.0 i zdravo. Ovako se svi za*ebavamo 30 godina bez veze, i tko zna dokle će još ovako...


Ne kažem ja ni da je Milošević ispao pametniji.
I jedan i drugi su igrali kratkoročno i na populizam, na emocije.
Krajnje glupo i djetinjasto.

Nije Mujo iz tog sukoba nešto puno profitirao al moglo je davno biti sve gotovo. Da su Hrvati rekli "Ne želimo BiH, želimo podjelu." BiH danas ne bi postojala. Ko što neće sutra postojati jer je 2 od 3 naroda ne žele.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 18:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20462
novovrijeme je napisao/la:

Ne kažem ja ni da je Milošević ispao pametniji.
I jedan i drugi su igrali kratkoročno i na populizam, na emocije.
Krajnje glupo i djetinjasto.

Nije Mujo iz tog sukoba nešto puno profitirao al moglo je davno biti sve gotovo. Da su Hrvati rekli "Ne želimo BiH, želimo podjelu." BiH danas ne bi postojala. Ko što neće sutra postojati jer je 2 od 3 naroda ne žele.

Hrvati su tada više rekli NE Jugoslaviji nego DA BiH. Htjeli su zajedno s braćom iz Hrvatske van iz SFRJ. Mislim da im se to ne može zamjeriti. Zaglavni kamen problema su bili Srbi u RH i odigralo se kako se odigralo. Danas smo svi nadam se pametniji i u interesu obje strane je da se dogovorimo. Mujama se sada žuri mi samo trebamo čekati...

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 08 sij 2020, 21:41 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
weasel je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Ne kažem ja ni da je Milošević ispao pametniji.
I jedan i drugi su igrali kratkoročno i na populizam, na emocije.
Krajnje glupo i djetinjasto.

Nije Mujo iz tog sukoba nešto puno profitirao al moglo je davno biti sve gotovo. Da su Hrvati rekli "Ne želimo BiH, želimo podjelu." BiH danas ne bi postojala. Ko što neće sutra postojati jer je 2 od 3 naroda ne žele.

Hrvati su tada više rekli NE Jugoslaviji nego DA BiH. Htjeli su zajedno s braćom iz Hrvatske van iz SFRJ. Mislim da im se to ne može zamjeriti. Zaglavni kamen problema su bili Srbi u RH i odigralo se kako se odigralo. Danas smo svi nadam se pametniji i u interesu obje strane je da se dogovorimo. Mujama se sada žuri mi samo trebamo čekati...


Treba razumjeti da su Srbi iz HR, kao utvrda partizanije, imali strahovitu snagu u SFRJ. Tako da je neko njihovo puštanje niz vodu od strane opće srpske politike tada bilo nerealno. Osim toga, postojala je i jaka dodrinaška hrvatska opcija, koja bi pravila kalifat nesvjesna što radi. Tako da nije moglo biti puno drugačije.
Čak bi rekao da je Karadžić otkantao Knin, ali Hrvatskoj anglosaksonska politika nije dozvoljavala povratak okupirnih teritorija dok u BIH se ne poveže s muslimanima.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 10 sij 2020, 14:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
divizija je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Hrvati su tada više rekli NE Jugoslaviji nego DA BiH. Htjeli su zajedno s braćom iz Hrvatske van iz SFRJ. Mislim da im se to ne može zamjeriti. Zaglavni kamen problema su bili Srbi u RH i odigralo se kako se odigralo. Danas smo svi nadam se pametniji i u interesu obje strane je da se dogovorimo. Mujama se sada žuri mi samo trebamo čekati...


Treba razumjeti da su Srbi iz HR, kao utvrda partizanije, imali strahovitu snagu u SFRJ.


Zanimljiva teza.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 10 sij 2020, 14:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27103
novovrijeme je napisao/la:
... Da su Hrvati rekli "Ne želimo BiH, želimo podjelu." BiH danas ne bi postojala. Ko što neće sutra postojati jer je 2 od 3 naroda ne žele.


To je tada bila neminovnost. Zbog Krajine. Zalaganje Hrvatske za podjelu BiH
bi imao za posljedicu da bi Hrvatska vjerojatno izgubila taj dio, a istovremeno bi i tzv. MZ
još dalje stala od bilo kakve potpore očuvanje granica RH. Da su Srbi rekli "Ne želimo
Krajinu odvajati, nego neka samo dobije kulturnu autonomiju", danas BiH nebi postojala.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 15 sij 2020, 21:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Brzo su mi nešto odustali od "četvrtog".
Kako gurati "četvrti" kad se topi i taj jedan što imaju...

Citat:
To je da se dogovore oni koji su izabrani iz Klubova Srba, Hrvata i Bošnjaka.
Kristić je zaboravila kazati da Ustav FBiH ne poznaje Ostale.

U mišljenju OHR-a piše d se trebaju dogovoriti konstitutivni narodi. Napominjem da su u KS Bošnjaci najmnogoljudniji narod i da od 35 zastupnika je 29 Bošnjaka. Pitam građane KS da li je ugrožen vitalni nacionalni interes Bošnjaka. Od 27. do 28. je bila predsjedavajuća Kristić koja se izjašnjava kao Hrvat, a premijer se izjašnjava iz reda Ostalih. Pitam gdje su tu Bošnjaci", dodao je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/celik-a ... /200115151


GraDŽani prnuli u čabar, nema hin ni u Ustavu.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 15 sij 2020, 21:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27103
novovrijeme je napisao/la:
Brzo su mi nešto odustali od "četvrtog".
Kako gurati "četvrti" kad se topi i taj jedan što imaju...

Citat:
To je da se dogovore oni koji su izabrani iz Klubova Srba, Hrvata i Bošnjaka.
Kristić je zaboravila kazati da Ustav FBiH ne poznaje Ostale.

U mišljenju OHR-a piše d se trebaju dogovoriti konstitutivni narodi. Napominjem da su u KS Bošnjaci najmnogoljudniji narod i da od 35 zastupnika je 29 Bošnjaka. Pitam građane KS da li je ugrožen vitalni nacionalni interes Bošnjaka. Od 27. do 28. je bila predsjedavajuća Kristić koja se izjašnjava kao Hrvat, a premijer se izjašnjava iz reda Ostalih. Pitam gdje su tu Bošnjaci", dodao je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/celik-a ... /200115151


GraDŽani prnuli u čabar, nema hin ni u Ustavu.


Zamislite koju si si sami kaljkužu stvorili. 29 od 35 zastupnika (83%) Muslimani, a Inzko im
mora presuditi tko je predsjedavajući u Skupštini KS. :zubati
Bez njega bi bila totalna blokada. Ne znaju upravljati sami sobom ni u mini SA-kantonu a
sanjaju cijelu BiH. :zubati

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 15 sij 2020, 21:38 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35587
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Iz OHR im poručili da je hadžijina Hrvatica predsjedavajuća.
Htjeli glumiti MultietniĆnost, dobili.
Sad im smeta četvrti politički narod kao i Hrvati, gdje su tu Bošnjaci ako SDA nije u vlasti, ha ja.
Hadžijin švaler preko kreveta dobio Fahrinu zastupnicu pa Bakir izgubio trezor.

Šta ste očekivali nego novi bratoubilački rat, udari Bošnjak na Muslimana.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 15 sij 2020, 21:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27103
daramo je napisao/la:
Iz OHR im poručili da je hadžijina Hrvatica predsjedavajuća.
Htjeli glumiti MultietniĆnost, dobili.
Sad im smeta četvrti politički narod kao i Hrvati, gdje su tu Bošnjaci ako SDA nije u vlasti, ha ja.
Hadžijin švaler preko kreveta dobio Fahrinu zastupnicu pa Bakir izgubio trezor.

Šta ste očekivali nego novi bratoubilački rat, udari Bošnjak na Muslimana.


Će da dijele Sarajevo. Babo je još živ. Može se još kod njega na konzultacije.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 15 sij 2020, 23:30 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30059
daramo je napisao/la:
Iz OHR im poručili da je hadžijina Hrvatica predsjedavajuća.
Htjeli glumiti MultietniĆnost, dobili.
Sad im smeta četvrti politički narod kao i Hrvati, gdje su tu Bošnjaci ako SDA nije u vlasti, ha ja.
Hadžijin švaler preko kreveta dobio Fahrinu zastupnicu pa Bakir izgubio trezor.

Šta ste očekivali nego novi bratoubilački rat, udari Bošnjak na Muslimana.


Opći kaos u najzagađenijem gradu na svijetu. Nevjerojatno, givikt bi pokvarili. :zubati

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četvrti politički narod u BiH
PostPostano: 19 sij 2020, 02:13 
Offline

Pridružen/a: 13 sij 2020, 18:34
Postovi: 3772
Robbie MO je napisao/la:
Bosanski muslimani imaju 3 ministra u BiH, 5 ministara u Crnoj Gori, i 1 ministra u Austriji.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novoime ... /200108019

Mozda dodju i do 2 ministra u Austriji, ali nikad nece imati 5 ministara u BiH. :zubati

A gde je Srbija? Vecni Rasim Ljajic koji upravo ulazi u 20. godinu svog ministrovanja. A bio je i Suljo Ugljanin jedno vreme.
.
Inace nisu komunisti izmislili konstitutivne narode. Postoji u politickoj nauci pojam konsociacionalizam. Dogovoreno deljenje vlasti izmedju vise verskih/etnickih/politickih/drustvenih grupa. Belgija, Kipar pre turske invazije, predratna Cehoslovacka, Liban, Severna Irska, Svajcarska, Etiopija, BiH, Severna Makedonija. Bilo je pokusaja u Juznoj Africi kad je propadao aparthejd, i predlaze se u potencialnoj jedinstvenoj Izraelsko-Palestinskoj drzavi. Razlikuju se od slucaja do slucaja, ali nije BiH jedina po tom pitanju.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: iprodano, NekoIme, Tomba17 i 279 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO