HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2026, 09:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čović otvoreno podržao Dodika i traži treći
PostPostano: 01 svi 2025, 21:35 

Hagresor 2.0 je napisao/la:
Forto: Pitat ćemo Čovića da li je Dodik vitalni interes Hrvata u BiH

https://www.klix.ba/vijesti/bih/forto-p ... /250501126

Još bi se malo pravili blesavi. Nije problem.

Kao hrvat iskreno imislim i odgovaram :

Dodik jest vitalni nacionalni interes hrvata u BiH!

Zašto bošnjaci misle da je nama tabu to reći?

Eto jest on naš nacionalni interes, jer radi na razgradnji i time vas tjera da nam popuštate.

A vi bez krize neznate se držati dogovorenog.

Kratko i jasno, zašto oni misle da nama treba defanziva? :D

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 21:37 

Nakon sto su uhapsili Dodika, Viskovica, Stevandica i dobili Bayraktare, vrijeme je da formiraju vlast bez Hrvata.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 21:37 

potocnj je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:

Sve u svemu - kako god se bude odigrala ova partija šaha - CIA je ustanovila kraj (ovakve, ako i ikakve) bih 2026g.

Murphy skuho čorbu pa ode u prvom mjesecu.

Izbori 2026 završni čin?

Čini se da to nije bilo predviđanje, nego njihov plan rada.

Oni su preko Murphya i zakuhali to sve, i taman kada bude prilike da se hrvati i bošnjaci dogvore i relaksiraju nešta dođe netko s američke strane i zakuha, obeća bošnjacima nešto što neće moći dobiti.

Ne bi me čudilo da sada s iste adrese dolaze poruke Hrvatskoj "Podržat ćemo vam otcjepljenje".

Slažem se. Dobro uočeno.

Usput, nisam ni napisao predviđanje, već je ustanovila.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 21:38 

Ceha je napisao/la:
Perun_Velež je napisao/la:
slika

Eventualna hrvatska izborna jedinica, kao polazišna osnova za pregovore, čini mi se da je netko već predlagao ovakvu izbornu jedinicu.

Ovo je netočna karta.
Granica između USK i Drvara nije točna, Žepče nije miješano.

Ovo ti je karta;
slika

Dakle, distrikt u Mostaru i Travniku (po Washingtonskom), plus Uskoplje, uz podjelu Fojnice, Jablanice, a ja bi dodao i Maglaja.
Recimo da bi to bio fer deal, iako bi mogli staviti i distrikt u Vareš+, da malo modificiramo granice općine.

U slučaju raspada uzimamo po crvenoj, odnosno tamnocrvenoj crti.
slika

Jer Hrvati su unijeli preko polovice teritorija Federacije, a još četvrtinu (USK+) smo omogućili muslimanima s našim vojnim akcijama.

Ostalu četvrtinu fBiH ćemo mijenjati za zapad RSa, odnosno Bl, Posavinu i Trebinje.

slika

Moje mišljenje je,da bi ovo bilo više nego poštena podjela, s tim da se uspostave dobri odnosi i zaštita svih kulturnih, vjerskih prava i zaštita kulturnih spomenika kako srpskih u Hrvatskoj, tako hrvatskih u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 21:52 

Ceha je napisao/la:

Ovo je netočna karta.
Granica između USK i Drvara nije točna, Žepče nije miješano.

Ovo ti je karta;
slika

Dakle, distrikt u Mostaru i Travniku (po Washingtonskom), plus Uskoplje, uz podjelu Fojnice, Jablanice, a ja bi dodao i Maglaja.
Recimo da bi to bio fer deal, iako bi mogli staviti i distrikt u Vareš+, da malo modificiramo granice općine.

U slučaju raspada uzimamo po crvenoj, odnosno tamnocrvenoj crti.
slika

Jer Hrvati su unijeli preko polovice teritorija Federacije, a još četvrtinu (USK+) smo omogućili muslimanima s našim vojnim akcijama.

Ostalu četvrtinu fBiH ćemo mijenjati za zapad RSa, odnosno Bl, Posavinu i Trebinje.

slika

Moje mišljenje je,da bi ovo bilo više nego poštena podjela, s tim da se uspostave dobri odnosi i zaštita svih kulturnih, vjerskih prava i zaštita kulturnih spomenika kako srpskih u Hrvatskoj, tako hrvatskih u Srbiji.

Malo više u hrvatsku korist.
Prvo; na možeš dati Krupu i Pounje, ne mogu Srbi preko Une.
Drugo, iz USKa bi eventualno mogli dobiti samo Ključ i Sanski Most, to su ionako samo šume.
Treće, mogu si nositi Vozuću, nama je bitna poveznica Žepča i Vareša, koja je južnije, međutim crkva u Olovu ide nama.
Četvrto, granica u Hercegovini se može mijenjati samo na našu korist, ovaj istok Konjica nam ne treba, ali onda neka nas se podeblja oko Trebinja i Ljubinja, a čini mi se da si nas malo stanjio oko ravnog.

Peto je tu isto, ako damo Srbima Sarajevo, Tuzlu i Goražde (te okrajke ZDKa), fer bi bilo da dobijemo barem poneku kotu natrag, a i RS u tom slučaju ne bi smjela ići Srbiji (mogla bi biti nezavisna), također, trebala bi nam neka jamstva za koridor 5c, on nam je bitan.

Samo Šipovo i jug Mrkonjića, ok, to je ionako stara Pliva, Donji Kraji.... hr. župa.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 22:01 

Ceha je napisao/la:

slika

Malo više u hrvatsku korist.
Prvo; na možeš dati Krupu i Pounje, ne mogu Srbi preko Une.
Drugo, iz USKa bi eventualno mogli dobiti samo Ključ i Sanski Most, to su ionako samo šume.
Treće, mogu si nositi Vozuću, nama je bitna poveznica Žepča i Vareša, koja je južnije, međutim crkva u Olovu ide nama.
Četvrto, granica u Hercegovini se može mijenjati samo na našu korist, ovaj istok Konjica nam ne treba, ali onda neka nas se podeblja oko Trebinja i Ljubinja, a čini mi se da si nas malo stanjio oko ravnog.

Peto je tu isto, ako damo Srbima Sarajevo, Tuzlu i Goražde (te okrajke ZDKa), fer bi bilo da dobijemo barem poneku kotu natrag, a i RS u tom slučaju ne bi smjela ići Srbiji (mogla bi biti nezavisna), također, trebala bi nam neka jamstva za koridor 5c, on nam je bitan.

Samo Šipovo i jug Mrkonjića, ok, to je ionako stara Pliva, Donji Kraji.... hr. župa.

Ma to sam brzinski, ne tako precizno kao ti :zubati ali, mora se i Srbe obeštetit, ipak su nam BiH Srbi, posebno Dodik bili prijatelji cijelo ovo vrijeme, nisu toliko antihrvatski poput onih iz Knina ili samog Vučića.

Osim toga, pa i Srbi su zaslužili obeštećenje za sav teror i genocide koje su pretrpili od osmanlija, handžarovaca i na kraju od ovih alijinih isilovaca.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 22:15 

Po meni, ovaj dio TK, SK, BPK i komadi ZDKa, istočno i sjeverno od crkve u Olovu su ok.
Mogu uzeti i Vozuću.
Samo onda, nešto u Posavini, Pounju i zaleđu Dubrovnika je ok kompenzacija.

I vrijedi priča s pripajanjem Srbiji.
Rađe bi vidjeli nezavisnu RS, nego prošireni Beograd :D

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 22:18 

Ceha je napisao/la:
Po meni, ovaj dio TK, SK, BPK i komadi ZDKa, istočno i sjeverno od crkve u Olovu su ok.
Mogu uzeti i Vozuću.

pa ajde, daj nam tu svoju kartu, da vidimo kako bi to izgledalo :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 22:43 

Ceha je napisao/la:
Mogu uzeti i Vozuću.

Ako idemo na raskusurivanje sa Srbijom...

slika

Inače bi na jugu uzeo samo ono što je htio zauzeti Burin, ali s obzirom da nam i tu treba AC...
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... /Burin.png
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _Burin.svg

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 22:47 

slika

Mislim da je moja karta poštenija.
Premalo je to za Srbe. Zaslužili su mnogo više. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:02 

slika

U slučaju takvog rasporeda, mi bi trebali dobiti nešto u Posavini, Brod je nekoć bio cijeloviti grad, onaj trokut sa Šamcem između rijeka Save-Ukrine-Bosne bi bio dobar početak, kao i Pounje.
Pounje nam realno treba, ne samo radi pruge, nego i radi Stare Gradiške, priče o Jasenovcu se trebaju malo jače demontirati.

I onda ostatak ne bi smio ući u Srbiju, inače nama odlazi sve zapadno od rijeke Bosne.

Što se mene tiče, ok deal.

Ps. Komušina i par sela na Vlašiću isto nama, kao i ovaj komad Konjica koji si im dao.
Je kanjon, al je naš kanjon.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:07 

Ceha je napisao/la:
slika

U slučaju takvog rasporeda, mi bi trebali dobiti nešto u Posavini, Brod je nekoć bio cijeloviti grad, onaj trokut sa Šamcem između rijeka Save-Ukrine-Bosne bi bio dobar početak, kao i Pounje.
Pounje nam realno treba, ne samo radi pruge, nego i radi Stare Gradiške, priče o Jasenovcu se trebaju malo jače demontirati.

I onda ostatak ne bi smio ući u Srbiju, inače nama odlazi sve zapadno od rijeke Bosne.

Ps. Komušina i par sela na Vlašiću isto nama, kao i ovaj komad Konjica koji si im dao.

Evo, korigirao sam, pa sam im još malo proširio na USK :zubati ali to je samo moje osobno mišljenje, koje je nebitno, kao da će se pitat bilo koga od nas, a i ja sam ipak malo više prijateljski raspoložen prema Srbima. :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:10 

Nebula je napisao/la:
"a rješenja bi slijedila ekonomsku, gospodarsku, prometnu i infrastrukturnu logiku"

Bojim se da ovo znači odricanje od enklava u SBK. Kad Dragan kaže "diskontinuitet" vjerovatno misli PK nije povezan sa glavninom Herceg Bosne i USK nije povezan sa glavninom Bošnjakistana. Ovaj dio kad kaže da će 3 entiteta sljediti ekonomsku, gospodarsku, prometnu i infrastrukturnu logiku praktično je odricanje od enklava.

Čekaj malo, kolko biološki ograničen moraš bit da ne znaš što je diskontinuitet? Znači namjerno si krenuo u totalni krivo značenje riječi. On kaže diskontinuitet a ti kreneš crtat karte s kontinuitetom... Bhahahahahha. Diksontinuitet znači da bi svatko dobio točno svoje, znači u milimetar, i entiteti bi taki funkcionirali da se međusobno presjecaju i time onemogućuju ili barem smanjuju šansu raspada. To je administrativna podjela i ništa više.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:12 

Ceha je napisao/la:

Evo, korigirao sam, pa sam im još malo proširio na USK :zubati ali to je samo moje osobno mišljenje, koje je nebitno, kao da će se pitat bilo koga od nas, a i ja sam ipak malo više prijateljski raspoložen prema Srbima. :zubati

Ne vide ti se korekcije tu?

Mislim, realno nije ni bitno, nije da se pita ikog od nas :D

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:13 

Rogle je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
"a rješenja bi slijedila ekonomsku, gospodarsku, prometnu i infrastrukturnu logiku"

Bojim se da ovo znači odricanje od enklava u SBK. Kad Dragan kaže "diskontinuitet" vjerovatno misli PK nije povezan sa glavninom Herceg Bosne i USK nije povezan sa glavninom Bošnjakistana. Ovaj dio kad kaže da će 3 entiteta sljediti ekonomsku, gospodarsku, prometnu i infrastrukturnu logiku praktično je odricanje od enklava.

Čekaj malo, kolko biološki ograničen moraš bit da ne znaš što je diskontinuitet? Znači namjerno si krenuo u totalni krivo značenje riječi. On kaže diskontinuitet a ti kreneš crtat karte s kontinuitetom... Bhahahahahha. Diksontinuitet znači da bi svatko dobio točno svoje, znači u milimetar, i entiteti bi taki funkcionirali da se međusobno presjecaju i time onemogućuju ili barem smanjuju šansu raspada. To je administrativna podjela i ništa više.

To bi bio Z4 za BiH muslimane.
Ali oni to neće.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:19 

Možda djeluje nelogično, zašto bih Srbima prepustio veći dio Federacije koji nastanjuju Muslimani, pa čak i dio USK, pa upravo zato, što bi Srbi puno bolje znali sprovest sanaciju onečišćenja, nego što bi to znali Hrvati, pa zato bi i trebali bit nagrađeni.

Hrvati su se u zadnjem ratu pokazali u najmanju ruku traljavi, jer nisu znali tako dobro sanirat svoje osvojene teritorije, onako kako su to znali Srbi i Muslimani, zato mislim da bi veći komad Federacije bio preveliki zalogaj za progutat.

Srbi gutaju bez žvakanja :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2025, 23:52 

Možda djeluje nelogično, zašto bih Srbima prepustio veći dio Federacije koji nastanjuju Muslimani, pa čak i dio USK, pa upravo zato, što bi Srbi puno bolje znali sprovest sanaciju onečišćenja, nego što bi to znali Hrvati, pa zato bi i trebali bit nagrađeni.

Hrvati su se u zadnjem ratu pokazali u najmanju ruku traljavi, jer nisu znali tako dobro sanirat svoje osvojene teritorije, onako kako su to znali Srbi i Muslimani, zato mislim da bi veći komad Federacije bio preveliki zalogaj za progutat.

Srbi gutaju bez žvakanja :zubati

I to je ok.
I onda ide ovaj dodatak, nek vam bude nezavisna RS, samo nemojte sa Srbijom.

slika

Tu je fino vidljiv 5c koridor, ako Srbi krenu zezati, prekinuti ih tokom rijeke Bosne i to je to.
Dobar deal za sve.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 00:02 

Ceha je napisao/la:

Ako idemo na raskusurivanje sa Srbijom...

slika

Inače bi na jugu uzeo samo ono što je htio zauzeti Burin, ali s obzirom da nam i tu treba AC...
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... /Burin.png
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _Burin.svg

Ceha kako bi tocno napravio granicu oko Doboja. Buduci da je zapadno od rijeke Bosne mislio sam da ide nama. Preimenovali bi ga u Usora :zubati

Opcine Maglaj i Zavidovici podijeliti da je granica na rijeci Bosni i Krivaji. Srbima ide istocni dio sa 10ak tisuca muslimana i srpskim selima na Ozrenu.

Za Olovo mi nije jasno jel nama ide samo crkva ili cijeli grad?

Treba nam i dio Sarajevskog kantona. Autocesta prolazi kroz opcinu Hadzici. Nama bi isao Tarcin i okolna sela. Mozemo uzet i dio opcine Trnovo. To je par sela juzno od Bjelasnice (slijev Neretve). Imali bi pogled na Sarajevo :zubati

Na jugu Hercegovine mozemo uzet hrvatska sela iz opcine Berkovic (Stjepan kriz). Ljubinje i Trebinje nam stvarno ne treba. Evo ja zivim dole nikad nisam bio tamo niti cu. Stavit cu dole sliku kako bi ja to.

Privitak/ci:
Screenshot_20250502_003853_Maps.jpg
Screenshot_20250502_003853_Maps.jpg [ 356.32 KiB | Pogledano 780 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 00:23 

Ante1950 je napisao/la:
Ceha kako bi tocno napravio granicu oko Doboja. Buduci da je zapadno od rijeke Bosne mislio sam da ide nama. Preimenovali bi ga u Usora :zubati

A mislio sam tu napraviti kompromis i pustiti im ga.
Mi bi vjerojatno u blizini napravili novi grad.
To je realno detalj, koji se može modificirati, njihov bi ionako bio Ozren radi manastira gore.

Ako bi uzeli Doboj, onda bi vjerojatno htio uzeti i željeznicu do Šamca, njima tada ne bi trebala, a s desne je obale rijeke Bosne.
Ante1950 je napisao/la:
Opcine Maglaj i Zavidovici podijeliti da je granica na rijeci Bosni i Krivaji. Srbima ide istocni dio sa 10ak tisuca muslimana i srpskim selima na Ozrenu.

Za Maglaj je ideja bila da granica ide malo istočnije od rijeke, radi željeznice, mislim možemo raditi i novu, ali nema potrebe.
U ratu crta nije bila na Krivaji, neka cesta je tu s desne strane rijeke.

slika

Ante1950 je napisao/la:

Što se Olova tiče, crkva je tu;
https://www.openstreetmap.org/search?qu ... /18.573410
Možemo uzeti grad, ne moramo.
Mislio sam da ga uzmemo, nije veliko naselje.
Ante1950 je napisao/la:
Treba nam i dio Sarajevskog kantona. Autocesta prolazi kroz opcinu Hadzici. Nama bi isao Tarcin i okolna sela. Mozemo uzet i dio opcine Trnovo. To je par sela juzno od Bjelasnice (slijev Neretve). Imali bi pogled na Sarajevo :zubati

Iz Sarajeva nisam mislio uzimati ništa, tih par km ac-a se lako nadoštuka.
No možemo promijeniti, nije problem.
Par planina sim-tam.
Ante1950 je napisao/la:
Na jugu Hercegovine mozemo uzet hrvatska sela iz opcine Berkovic (Stjepan kriz). Ljubinje i Trebinje nam stvarno ne treba. Evo ja zivim dole nikad nisam bio tamo niti cu. Stavit cu dole sliku kako bi ja to.

Daj sliku :D
Ljubinje je selendra.
Trebinje je malo veći grad, njega sam mislio uzeti jer je sjedište prve (katoličke) biskupije na području BiH.
Da ih i ne uzmemo, uzeo bih koju kotu :D
Iako je Tuđman planirao to uzeti Burinom...

Edit:kaj se karte tiče, podebljao bih malo kod Ravog, nije dobro da je selo 1km od granice :D

Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 00:56 

Ceha je napisao/la:
Ante1950 je napisao/la:

A mislio sam tu napraviti kompromis i pustiti im ga.
Mi bi vjerojatno u blizini napravili novi grad.
To je realno detalj, koji se može modificirati, njihov bi ionako bio Ozren radi manastira gore.

Ako bi uzeli Doboj, onda bi vjerojatno htio uzeti i željeznicu do Šamca, njima tada ne bi trebala, a s desne je obale rijeke Bosne.
Ante1950 je napisao/la:

Za Maglaj je ideja bila da granica ide malo istočnije od rijeke, radi željeznice, mislim možemo raditi i novu, ali nema potrebe.
U ratu crta nije bila na Krivaji, neka cesta je tu s desne strane rijeke.

slika

Ante1950 je napisao/la:

Što se Olova tiče, crkva je tu;
https://www.openstreetmap.org/search?qu ... /18.573410
Možemo uzeti grad, ne moramo.
Mislio sam da ga uzmemo, nije veliko naselje.
Ante1950 je napisao/la:

Iz Sarajeva nisam mislio uzimati ništa, tih par km ac-a se lako nadoštuka.
No možemo promijeniti, nije problem.
Par planina sim-tam.
Ante1950 je napisao/la:

Daj sliku :D
Ljubinje je selendra.
Trebinje je malo veći grad, njega sam mislio uzeti jer je sjedište prve (katoličke) biskupije na području BiH.
Da ih i ne uzmemo, uzeo bih koju kotu :D
Iako je Tuđman planirao to uzeti Burinom...

Edit:kaj se karte tiče, podebljao bih malo kod Ravog, nije dobro da je selo 1km od granice :D

Ma moze njima Doboj nije mi toliko stalo do njega. Trebalo bi onda napravit novu prugu od Maglaja na zapadnoj strani rijeke Bosne i mozda produzetak prema Slavonskom brodu. To je cca 60km nove pruge.

Od Maglaja do Zavidovica je pruga na zapadnoj strani tako da nije problem dati im ovo istocno. Ionako je istocno Ozren i nema nijednog Hrvata tamo.

Granicu na rijeci Krivaji u opcini Zavidovici sam predlozio radi jednostavnosti. Ovdje na slici su Srbi cak presli rijeku u Vozuci. Granica od Zavidovica do Olova bi nam bila nenaseljena suma.

Granicu na jugu Hercegovine sam nacrtao tako da juzno od Popovog polja bude Hrvatska, a sjeverno Srbija. Racunam da cemo biti u dobrim odnosima kad podijelimo BiH pa nije problem sto je Ravno kraj granice. A mozda bi bilo previse traziti jos i Trebinje ako bi dobili cijelu zapadnu RS...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 01:41 

Ante1950 je napisao/la:
Ma moze njima Doboj nije mi toliko stalo do njega. Trebalo bi onda napravit novu prugu od Maglaja na zapadnoj strani rijeke Bosne i mozda produzetak prema Slavonskom brodu. To je cca 60km nove pruge.

Od Maglaja do Zavidovica je pruga na zapadnoj strani tako da nije problem dati im ovo istocno. Ionako je istocno Ozren i nema nijednog Hrvata tamo.

Granicu na rijeci Krivaji u opcini Zavidovici sam predlozio radi jednostavnosti. Ovdje na slici su Srbi cak presli rijeku u Vozuci. Granica od Zavidovica do Olova bi nam bila nenaseljena suma.

Granicu na jugu Hercegovine sam nacrtao tako da juzno od Popovog polja bude Hrvatska, a sjeverno Srbija. Racunam da cemo biti u dobrim odnosima kad podijelimo BiH pa nije problem sto je Ravno kraj granice. A mozda bi bilo previse traziti jos i Trebinje ako bi dobili cijelu zapadnu RS...

Priča s Trebinjem zapravo nije ni oko Dubrovnika.
Nego...
Nama bi trebala Jadransko-Jonska autocesta, a to bi trebalo ići dalje od mora, od Jadranske magistrale.
Nisam siguran da li se to provući kroz sadašnju općinu Ravno i rub Konavala, pogotovo, jer treba izaći na crnogorskoj strani i to ne na Boku, nego iza nje.

Radi te ceste bi nam trebalo Trebinje.

A što se ovih sela oko Ravnog tiče....
To su originalno hrvatska sela, pogle;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=20583
Ravno je nekada imalo i drugačije granice;
slika

U konačnici, ovisi.
Krajišnik je rekao da je Sarajevo pola BiH.
Mi bi im dali Sarajevo, Tuzlu i Goražde, za BL, Posavinu i Trebinje.
Možda je puno, možda nije, ne znam.
BL nam je u svakom slučaju bitnija od Trebinja.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 02:04 

Ceha je napisao/la:
Ante1950 je napisao/la:

Priča s Trebinjem zapravo nije ni oko Dubrovnika.
Nego...
Nama bi trebala Jadransko-Jonska autocesta, a to bi trebalo ići dalje od mora, od Jadranske magistrale.
Nisam siguran da li se to provući kroz sadašnju općinu Ravno i rub Konavala, pogotovo, jer treba izaći na crnogorskoj strani i to ne na Boku, nego iza nje.

Radi te ceste bi nam trebalo Trebinje.

A što se ovih sela oko Ravnog tiče....
To su originalno hrvatska sela, pogle;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=20583
Ravno je nekada imalo i drugačije granice;
slika

U konačnici, ovisi.
Krajišnik je rekao da je Sarajevo pola BiH.
Mi bi im dali Sarajevo, Tuzlu i Goražde, za BL, Posavinu i Trebinje.
Možda je puno, možda nije, ne znam.
BL nam je u svakom slučaju bitnija od Trebinja.

Sta mislis o cijeloj istocnoj Hercegovini u HB :zubati

Tamo bice ima 50ak tisuca ljudi, a velik je prostor. Imali bi citav slijev Neretve i sve hidroelektrane na Neretvi i Trebisnjici

Berkovice vratimo u opcinu Stolac. Grad Bilecu damo Crnoj Gori i napravimo novi grad s nase strane granice.

Trebinje bi bilo pozeljno za useljavanje. Jos na jugu napravit opcinu Ivanica koja bi bila hrvatska.

Realno hercegovackim Srbima bi bilo bolje u drzavi s nama. Dosta ih radi u Hrvatskoj i zap. Hercegovini.

Privitak/ci:
Screenshot_20250502_025132_Gallery.jpg
Screenshot_20250502_025132_Gallery.jpg [ 386.49 KiB | Pogledano 660 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 05:24 

“Pitat ćemo Čovića da li je Dodik vitalni interes Hrvata u BiH” - Eda Forto.

Tko pita ne skita.

“eventualnoj rekonstrukciji vlasti, kazao je da ako se ona ne desi do godišnjih odmora – neće se ni desiti.”

Sami ste Eda, sami.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/forto-pitacemo-covica-je-li-dodik-vitalni-hrvatski-interes-u-bih-1040656/

Ima li šta još Eda?
Možda, međutim zna se čega više nema. Sadake.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 10:26 

Bećirović: Nije slučajno napisano da je Čović jedan od ključnih faktora velikosrpske politike

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović obratio se medijima nakon što je danas na Kovačima položeno cvijeće i obilježena 33. godišnjica odbrane Predsjedništva BiH i grada Sarajeva.

Danas, između ostalog, i kao član Predsjedništva želim ukazati na presudnu važnost odbrane Predsjedništva u tom periodu. I danas treba reći da Predsjedništvo igra važnu ulogu. Niko ne smije dozvoliti da bilo kada dođe takav sistem koji će podrazumijevati asimetričan izbor u Predsjedništvu. O tome se ne smije ni pregovarati. Mi moramo raditi na izgradnji dva ključna mosta - prema Evropskoj uniji i NATO savezu", kazao je.

O posljednjim izjavama Dragana Čovića kaže:
"Nažalost, politike koje ne prihvataju nezavisnu, suverenu i nedjeljivu BiH nisu nikad umrle i one i danas pokušavaju da destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu. Kad je riječ o Čoviću, on ne djeluje ni u interesu hrvatskog naroda ni u interesu BiH. U jednom priručniku koji su napisali Kecmanović i Antić, a zove se historija RS, piše da je Čović jedan od tri ključna stuba velikosrpske politike. Treba taj dio dobro pročitati, nisu to oni slučajno napisali. Nama treba dobra saradnja sa Hrvatskom i dobra saradnja Bošnjaka i Hrvata, ali Čović nanosi veliku štetu BiH".
Kad je riječ o Dodiku, kazao je da su na njega sve riječi istrošene.
"To je politički prostak. On igra na terenu primitivizma, a ja na terenu pravnih argumenata. Nikad se neću spustiti na njegov nivo. Nikad nisam dao ni jednu izjavu koja je na bilo koji način uvredljiva za bilo koji narod u BiH. Jednako poštujem sve ljude, mislim da je budućnost ove zemlje u međusobnom poštovanju", kazao je.
Komentarisao je i nadolazeću sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.
"To su redovne sjednice. Ja sam se prošle godine tri puta obratio. Najveći dio Vijeća sigurnosti dobro zna ko su glavni uzroci krize u BiH. Bilo bi dobro da Cvijanović zastupa stavove države BiH jer je ona tamo u ime države BiH. Međutim, sudeći po njenim stavovima, ona radi na protivustavan i protivzakonit način. Danas ću o tome detaljno informisati generalnog sekretara UN-a, ali i ambasadore u Vijeću sigurnosti UN-a", kazao je.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /250502046

Vrh

PostPostano: 02 svi 2025, 10:29 

Vukanović tvrdi: Dodik je čovjek Hrvatske obavještajne Službe i želi vratiti tzv. Herceg-Bosnu

Nebojša Vukanović, političar iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, komentirao je jučer, 1. maja, operaciju Bljesak i akciju Hrvatske vojske u zapadnoj Slavoniji, istaknuvši kako je Milorad Dodik, bjegunac od pravosuđa Bosne i Hercegovine te predsjednik navedenog entiteta, tim povodom držao neprimjerene političke govore i napadao političke protivnike.

"On i na taj način pokazuje da je čovjek Hrvatske obavještajne Službe SOA, da radi za hrvatske interese, da je korisni idiot i ovan koji razbija Dejton, RS i BiH kako bi stvorio treći hrvatski entitet i vratio Herceg Bosnu.

Ona je (samo)ukinuta nagodbom Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića 1994. godine, žrtvovana od strane Zagreba kako bi se uništila Krajina, stvorila savremena Hrvatska, i toga je svjestan Dragan Čović, koji koristi Dodika kako bi ostvario svoje interese.

Politika Milorada Dodika, koja je bazirana na stalnim sukobima i tenzijama sa Bošnjacima, je izrazito antisrpska, nanosi veliku štetu RS-u i srpskom narodu", navodi Vukanović, pa nastavlja:

"I dok se Dodik bori za obnovu Herceg-Bosne, gura ono što ni Čović ne smije, u Hrvatskoj se i dalje usvajaju zakoni upereni protiv Srba, a poslednji u nizu je uklanjanje spomenika sa ćiriličnim natpisom, što pokazuje suludost izdajničke politike."

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... snu/587872

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Old Fridolin i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: