Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti?
Postano: 11 pro 2012, 11:44
okrutni je napisao/la:
Ovih dana sam čitao neke prijedloge koje ste stavljali (ne znam više tko) o objedinjavanju posavskih općina u distrikt zajedno sa DB-om. Kako udruga Prsten dosta radi na tom području sa Matićem, Pipunićem i ostatkom, možda bi se mogle stvoriti pretpostavke za ekonomsko naseljavanje. Ne znam točno kakva bi bila etnička struktura, pa nisam sugran u opciju. Ceha, pomozi sa podacima. Zahvaljujem
Ne isplati se. PŽ ima 40ak tisuća stanovnika s 10% muslimana i nešto sitno Srba. DB ima 70ak tisuća, s 15ak posto Hrvata. Nama bi odgovaralo proširenje distrikta na hrvatska rubna sela u federaciji; djelove Tramošnice i Ravne-Brčko u općinama Gradačac i Srebrenik, kao i na Pelagićevo (općina s 1/3 hrvatskim glasova po zadnjim izborima), Donji Žabar i dalje do Modriče. Tu bi opet bili manjina, ali bi se nešto moglo napraviti po predstavništvima i povratu imovine. Sjever Šamca, Brod i istok Dervente (sa sjeverom Doboja) nam je više u interesu direktno spojiti PŽ. Isto kao i poneko selo na sjeveru Donjeg Žabara, Vukosavlja i Modriče. Poanta je da Srbima ostane koridor, a da mi dobijemo što više naših sela.
Postano: 11 pro 2012, 11:49
Ministry of Sound je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Koji luđaci, majko mila.
Ja ne bih koristio tu kvalifikaciju, ali mi se ne sviđa ova diskusija, podsjeća me na Radovana Pavića i njegova geopolitička naklapanja.
Ljudi nisu ovce da ih se miče s jednog mjesta na drugo. Ako se može podići svijest o nekim hrvatskim interesima i nekim selima uz granicu onda bi to trebali napraviti. Nema ničeg lošeg u tome.
Postano: 11 pro 2012, 14:32
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Postano: 17 pro 2012, 21:19
Postano: 17 pro 2012, 21:33
Ma napraviti treci, zatim Neum zakonodavno odvojiti od Trećeg i legalizirati sve u njemu od prostitucije od svih moguci droga ( jer ipak je to NE-UM), i napraviti marinu za jahte sa porezom od 4%... koji bit to tursiticki bum bo
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.