|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 10:50 |
|
|
Treba razumjeti tu patologiju.
Daidže su perverzija činjenica da su ponajviše katolici povijesni bosanski narod, dok kod muslimana i pravoslavnih toga nema. Kod muslimana to je turski elemental, a kod pravoslavnih se srpski identitet ne povezuje sa starom Bosnom do 1463. (iako je pravoslavaca bilo dosta na istoku, Podrinju i ist. Hercegovini) i počinje tek propagandom u 19. st. Kod pravoslavaca, bilo u pučkoj, bilo elitnoj kulturi,nema autentično povijesnih bosanskih sentimenata ni kulturnih asocijacija.
No kod katolika je preko franjevačkoga reda to ostalo stoljećima, što je u 19.st. i kasnije, priječilo modernu hrvatsku nacionalnu integraciju. Sadašnji daidže su jednostavno patološka aberacija autentične činjenice da su se katolici dugo, a neki do danas, osjećali kao neki baštinici stare Bosne i pritom na više razina ostali zalijepljeni za taj prošli i potrošeni identitet.
Nije to zbog neke ljubavi prema muslimanima, nego zbog vezanosti sjećanja za slavu stare Bosne i nemogućnosti da izađu iz toga uskog okvira.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 14:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39436 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nije zbog toga, oni su čak bili protiv AU aneksije jer su gubili prava koja su imali u Turskoj, gdje su bili praktično redodržava koja je je u jednom periodu bila zadužena da brine o katolicima od Beča do Sarajeva, u biti da ih drzi mirne i pokorne za određene povlastice.
Tu ulogu bi htjeli u gradžanskoj državi u kojoj katolici ne bi imali svoje političke predstavnike nego bi ih predstavljali kalifratfi pred begom Bakirom.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 14:17 |
|
|
Nema tu neke velike ljubavi za muslimane, dugoročni cilj fratara je oduvijek bio sve u BiH (pogotovo današnje muslimane) preobratiti na katoličanstvo.
Hercegbosnisti žele "malu rekonkvistu" koja bi uključila hrvatske etničke prostore u BiH, fratri žele "veliku rekonkvistu" i fratarsku državu do Drine. Zato podržavaju priče o građanluku i "Bosni", žele Bošnjake kao svoje stado kad Bošnjacima dođe trenutak da se moraju pokrstiti.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 14:19 |
|
|
Ovi halal fratri trebali su krenuti sa misionarenjem među muslimanima. Isto kao ovi Jehovi svjedoci što zvone od vrata do vrata. Dijeliti besplatno biblije,humanitarnu pomoć ...
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 14:25 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Ovi halal fratri trebali su krenuti sa misionarenjem među muslimanima. Isto kao ovi Jehovi svjedoci što zvone od vrata do vrata. Dijeliti besplatno biblije,humanitarnu pomoć ... Muslimani u Slavoniji i Lici nisu pokršteni misionarenjem, nego tek kad im je to preostao jedini izbor ako žele ostati. Tako i ovi fratri planiraju, kad dođe do takvog prevrata, neće više dijeliti humanitarnu pomoć, nego će naplaćivati pokrštavanje.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 14:34 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Ovi halal fratri trebali su krenuti sa misionarenjem među muslimanima. Isto kao ovi Jehovi svjedoci što zvone od vrata do vrata. Dijeliti besplatno biblije,humanitarnu pomoć ... Zvone oni od vrata do vrata ali ne muslimanima, tamo im se misionarenje ne prima, to i sami priznaju. Eno u Zenici ima dvorana kraljevstva, pa vidi tko su članovi, samo kršćani odnosno bivši kršćani.
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 16:32 |
|
|
Daidže se otrežnjuju, čuda su moguća.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 21:35 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nema tu neke velike ljubavi za muslimane, dugoročni cilj fratara je oduvijek bio sve u BiH (pogotovo današnje muslimane) preobratiti na katoličanstvo.
Hercegbosnisti žele "malu rekonkvistu" koja bi uključila hrvatske etničke prostore u BiH, fratri žele "veliku rekonkvistu" i fratarsku državu do Drine. Zato podržavaju priče o građanluku i "Bosni", žele Bošnjake kao svoje stado kad Bošnjacima dođe trenutak da se moraju pokrstiti. Istaknuti likovi kao Dominik Mandić i Krunoslav Draganović su bili bliži kao nekom starčevićanstvu. Ne znam kako s pravoslavnima, no u NDH baš nisu bili za prekrštavanje Srba, a muslimane su nešto simpatizirali. No možda su atipični...
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 21:36 |
|
|
Mystic C je napisao/la: Daidže se otrežnjuju, čuda su moguća.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 31 srp 2022, 22:31 |
|
|
daramo je napisao/la: Nije zbog toga, oni su čak bili protiv AU aneksije jer su gubili prava koja su imali u Turskoj, gdje su bili praktično redodržava koja je je u jednom periodu bila zadužena da brine o katolicima od Beča do Sarajeva, u biti da ih drzi mirne i pokorne za određene povlastice.
Tu ulogu bi htjeli u gradžanskoj državi u kojoj katolici ne bi imali svoje političke predstavnike nego bi ih predstavljali kalifratfi pred begom Bakirom. danas kad im je jasno da će u "građanskoj BIH" dobiti nogom u guzicu, razočarano mijenjaju priču
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 01 kol 2022, 02:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lutorčina je napisao/la: Ovi halal fratri trebali su krenuti sa misionarenjem među muslimanima. Isto kao ovi Jehovi svjedoci što zvone od vrata do vrata. Dijeliti besplatno biblije,humanitarnu pomoć ... Nisu oni 1 muslimana preveli na katoličanstvo zadnjih 100 godina. Toliko o njihovom misionarenju, iako se ponašaju kao da su na misiji. Vec sam rekao, daidze mrze HDZ zbog konkurencije. Nekad su bili Franjevci vlast nad katolicima, danas je to HDZ.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Daidža Ivo Marković: Priznajem da znam da je Islamska Zajednica pozivala da se glasa za Komšića Postano: 01 kol 2022, 16:42 |
|
|
Daidže se uzjogunile jer su skontali da postaju tehnološki višak.
Hrvata trokuta je svake godine zbog biologije sve manje, neće ih biti u sarajevu ni za jedan vagon za par godina. A i taj vagon treba relocirati u Kiseljak i napravit im stanove.
Multikulti sarajevo s 99% muslimana do kraja desetljeća...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|