HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 tra 2026, 00:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam
PostPostano: 05 pro 2010, 01:48 

Bog-i-Hrvati je napisao/la:
Real gone je napisao/la:
Izabrao bi c), Hrvati u sva tri grada, do Drine.. :D

I šta ti to kazuje?

Pa ono što ja sve vreme pričam - Nerešeno nacionalno, i pitanje državnog uređenja, vodi pojedince i narode u maximalističke histerije, propale zubare pretvara u krilnike i satnike :D , a nekadašnje handžariste u crvene antifašiste i boljševike.. :zubati

Ja ne vidim po čemu je maksimalistička teorija da Benkovac bude dio RH (što je UVIK i bija), a Vareš dio hrvatske federalne jedinice u sklopu BiH.

Ni ja.

Deder, koncentriši se malo istočnije, na Drinu.. :D

slika

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:49 

Hrvati ne žele da Vareš bude dio RH, Srbi su tili Benkovac u Srbiji. To neće ići pod zajednički nazivnik, Onurova izabranice.

RSK i HB nisu za usporedbu, ni najmanju.

Zasto niste napravili Oluju u Posavini?

Onda Benkovac ne bi mogao biti u Srbiji, a i Hrvati u BiH bi bili svoji na svome.

:001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:49 

Real gone je napisao/la:
Ja ne vidim po čemu je maksimalistička teorija da Benkovac bude dio RH (što je UVIK i bija), a Vareš dio hrvatske federalne jedinice u sklopu BiH.

Ni ja.

Ma zaboli me za Drinu. Nisam ju nikad vidija ni priko televizije.
Ali za Hrvate Vareša me briga. Isto ka i za to da Benkovac uvik bude u sklopu moje domovine, di mu je i misto.

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:52 

seherzada je napisao/la:
Hrvati ne žele da Vareš bude dio RH, Srbi su tili Benkovac u Srbiji. To neće ići pod zajednički nazivnik, Onurova izabranice.

Onda Benkovac ne bi mogao biti u Srbiji, a i Hrvati u BiH bi bili svoji na svome.

Ja isto mislim da bi BH-Hrvati kad bi dobili par parčića Posavine u kojima su bili većina pre rata, automatski zaboravili onih 150.000 proteranih iz Srednje Bosne..

slika

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:52 

seherzada je napisao/la:

Hrvati u BiH su ionako svoji na svome, baren većina onih koji to žele. Koliko god vi imali mokre snove da je drugačije.
Olujom se oslobađa okupirani teritorij RH i nije mi jasno što želiš postići ovim indolentnim pitanjima.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:56 

Real gone je napisao/la:

Ni ja.

Ali za Hrvate Vareša me briga. Isto ka i za to da Benkovac uvik bude u sklopu moje domovine, di mu je i misto.

Ovde ima nekoliko tvojih sunarodnika koji se virtualno bore za Drinu (i "Sandžak".. :D), i smatraju da je Hrvatska ugrožena i nepotpuna bez toga, pa sam te nehotice pomešala sa njima. Moje izvinjenje. :)

slika

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 01:59 

DzoniBG je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Da je to tako, ne bi ti dolazio ovdje i huskao Hrvate i Bosnjake jedne na druge.

Od 0 sada je 150 000.

:biceovodobro

Najbolje da nije tako, da sam nabudzio ove brojeve od zvanicne izborne komisije :w00t

Sto ti je toliko tesko to priznati?!

Nikog ja ne huskam, postujem tvoju volju da se boris sa nekoliko ljudi istovremeno, ali nemoj ovako niske udarce...

Kakve niske udarce?

:smijeh

Mislim, jel podrzavas Dayton i sve ono sto je dovelo do Daytona, ili ne?

Ja ne.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:05 

Real gone je napisao/la:

Ni ja.

E vidis, tako ti je isto i Bosnjake briga za Visegrad, a Srbe za Benkovac, jer ipak su to njihove kuce i njihova zemlja, u kojima su zivjele generacije njihovih prije njih.

Znaci, ti vratis Srbe u Benkovac, Srbi vrate Bosnjake u Visegrad, a onda i Hrvati u Varesu mogu prodisati punim plucima.

Ali ti to neces, i zato nemas sta da se zalis i osudjujes mene, za stanje Hrvata u BiH. Comprende?

:winkiss

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:05 

seherzada je napisao/la:

Kakve niske udarce?

:smijeh

Mislim, jel podrzavas Dayton i sve ono sto je dovelo do Daytona, ili ne?

Ja ne.

Da si duze na forumu znala bi sta sam sve pisao o ratu, i svinjarijama koje su Srbi pravili, nemam potrebu da to ponavljam svaki put na ovako postavljeno pitanje.

Ti turas karte gde forsiras zelenjak, kao dokaz teritorijalnog sirenja...da te stvarno zanima ta tema, ne bi tako bojila realnost, ona je daleko od zelene, ona je jako siva, u celoj toj istocnoj Bosni cije boje potenciras zivi bezobrazno malo ljudi, i to uglavnom bednim zivotom, tamo su oziljci rata najgori.

Politicko Sarajevo ta zemlja zanima samo u govorancijama, nista nije uradjeno da se proterani ljudi vrate, skupi se raja za 11.7, napuni Potocare, a kad odu, ostaje jad i cemer... o tome razmisljaj i pisi, najlakse je igrati se sa kartama.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:08 

U šta se tema pretvori gluho bilo, sve se ipak na kraju svede na karte i flomastere, neovisno o zadatoj temi i apstraktnom početku.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:09 

Real gone je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Ja isto mislim da bi BH-Hrvati kad bi dobili par parčića Posavine u kojima su bili većina pre rata, automatski zaboravili onih 150.000 proteranih iz Srednje Bosne..

Ja u potpunosti podrzavam povratak svih 150000 protjeranih iz Srednje Bosne, cak sta vise povratak svih na svoje, onako kako je bilo prije zlocina, u bilo kojem podrucju bivse Juge.

Pa nisam valjda tolika zlocinka da podrzavam etnicka pomjeranja ljudi sa njihovih ognjista koja su se izdesavala. :nono

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:10 

seherzada je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Ja u potpunosti podrzavam povratak svih 150000 protjeranih iz Srednje Bosne, cak sta vise povratak svih na svoje, onako kako je bilo prije zlocina, u bilo kojem podrucju bivse Juge.

Pa nisam valjda tolika zlocinka da podrzavam etnicka pomjeranja ljudi sa njihovih ognjista koja su se izdesavala. :nono

Pa i ja se slažem sa sprovedbom Aneksa 7, samo kako si umislila vratiti ljude iz metropole/inozemstva u selo?

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:11 

seherzada je napisao/la:

E vidis, tako ti je isto i Bosnjake briga za Visegrad, a Srbe za Benkovac, jer ipak su to njihove kuce i njihova zemlja, u kojima su zivjele generacije njihovih prije njih.

Znaci, ti vratis Srbe u Benkovac, Srbi vrate Bosnjake u Visegrad, a onda i Hrvati u Varesu mogu prodisati punim plucima.

Ali ti to neces, i zato nemas sta da se zalis i osudjujes mene, za stanje Hrvata u BiH. Comprende?

:winkiss

Srbi u RH su rušili ustavnopravni poredak RH, bojkotirali referendum o samostalnosti RH, osnovali SAO-e koje su pripajali Srbiji i započeli rat u Hrvatskoj.

Hrvati u BiH su na referendumu odabrali samostalnu i neovisnu BiH (i bez njih je ne bi bilo, jel tako?), Hrvati su prvi ustali u obranu cjelovite BiH (dok to nije bio Alijin rat, zar ne?) i Hrvati su i u akciji Ljeto '95. oslobodili veliki dio teritorija BiH. Dakle, sušta suprotnost od Srba u RH i samo budala more potezati neke usporedbe.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:29 

seherzada je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

A ako bi se deo tih ljudi želeo vratiti pre u delove gde su danas većina, ili u neku buduću hrvatsku federalnu jedinicu, da li bi i takvu vrstu htenja podržala?
Isto važi i za Posavinu.

Za Srbe iz bivše RSK ti sa sigurnošću mogu reći da se neće vraćati, sem staraca koji su se već vratili.

"Život piše drame"...a mi smo tu da pametujemo i morališemo..

slika

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:52 

Olujom se oslobađa okupirani teritorij RH

Gospođice Real gone, vidite kako je to fino čovjek napisao, imate li vi zamjerku na ovo?

Pretpostavljam da nemate. Nemam ni ja, jer čovjek ima pravo svoju državu smatrati okupiranom.

A zašto imate zamjerku na sličan scenarijum s KiM, gdje sam se izrazio malo oštrije a mislio na isto kao i gospodin Bog-i-Hrvati a vi ste to nazvali "invazijom i (re)osvajanjem" i protiv toga ste :rolleyes
Znači, vi ste protiv oslobođenja Srbije čak i onda kad bismo je mogli osloboditi, a naveo sam vam kad, radi se o NATO-u, odnosno, njegovom kraju koji će sigurno doći.
________
I ne razumijem, otkud ovoliki napadi na gospođicu Šeherzadu sa svih strana kad u njenom pisanju ima više logike nego u pisanju nekih koji vjerovatno misle da djeluju hiperlogično i prepamatno :D

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:55 

Ministry of Sound je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Pa i ja se slažem sa sprovedbom Aneksa 7, samo kako si umislila vratiti ljude iz metropole/inozemstva u selo?

Od mojih prijatelja u Seheru, koji su iz istocne Bosne, i koji ovdje nemaju posao, bi se 70% njih vratilo da mogu tamo dobiti posao. Prilicno sam sigurna da je isto i sa Srbima koji su npr. sa Ilidze otisli u Rogaticu. Kao i sa Hrvatima koji su iz Kaknja zavrsili u Capljini.

Vjerovatno ne bi bilo 100% povratka, ali bi sigurno bilo 50%, samo da se hoce.

(Cak sta vise i oni koji nikad nisu zivili u tim krajevima bi trebali zaradi podrske onima koji su najvise nastradali u svemu ovome preseliti se tamo - prva ja cu to uciniti, pola vremena u Seheru, pola vremena u Foci - a jedno od djece u Seher a drugo u Focu, itd. To je moralna obaveza!)

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 02:57 

@ Aga
Kosovo i RSK nisu identična stvar, ali imaju sličnosti. Zato je apsurdno kad neki ekstremni Srbi viču "Kosovo je Srbija" i "Krajina je sveta srpska zemlja".

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:07 

Agathonikos je napisao/la:
Olujom se oslobađa okupirani teritorij RH

Gospođice Real gone, vidite kako je to fino čovjek napisao, imate li vi zamjerku na ovo?

Pretpostavljam da nemate. Nemam ni ja, jer čovjek ima pravo svoju državu smatrati okupiranom.

A zašto imate zamjerku na sličan scenarijum s KiM, gdje sam se izrazio malo oštrije a mislio na isto kao i gospodin Bog-i-Hrvati a vi ste to nazvali "invazijom i (re)osvajanjem" i protiv toga ste :rolleyes
Znači, vi ste protiv oslobođenja Srbije čak i onda kad bismo je mogli osloboditi, a naveo sam vam kad, radi se o NATO-u, odnosno, njegovom kraju koji će sigurno doći.
________
I ne razumijem, otkud ovoliki napadi na gospođicu Šeherzadu sa svih strana kad u njenom pisanju ima više logike nego u pisanju nekih koji vjerovatno misle da djeluju hiperlogično i prepamatno :D

Ma nemam ja zamerke Agsy tu nikakve. Nisam ni mislila tebi soliti pamet već sam ko i uvek napisala s čime se ne slažem kao mišljenjem.

Nema razloga da ponavljamo i trubimo čije je Kosovo država. Znamo da danas više nije srpsko, ali da nije ni albansko.

Ja samo nemam živaca i želje da ulazim u ratničke terminologije, i ne bih, i pored toga šta su Albanci tamo uradili nikada zazivala osvetu tog tipa.
Za Hrvate i njihov "ponos" Olujom me boli uvo, i ne zanima me u kontekstu KiM. Svakom njegov obraz za brigu.

Niko ne napada gospodjicu šeherezadu ad hominem već diskutujemo. Ja recimo njoj nikad ne bih rekla da je fašistkinja, dok ona meni to u drugom postu, ko od šale..:)

U BiH se postaje danas fašista i bez ikakvog delovanja. Onako unapred, za svaki slučaj..

Tako i ti. Čim se neko ne slaže sa tobom, odmah se žališ na "oštrije tonove" i ljutiš se.

"ljuti bosanski krajišnici" :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:10 

@ Aga
Kosovo i RSK nisu identična stvar, ali imaju sličnosti. Zato je apsurdno kad neki ekstremni Srbi viču "Kosovo je Srbija" i "Krajina je sveta srpska zemlja".

:D

A šta je nego Srbija, dragi gospodine Bog-i-Hrvati.
Imate šiftare koji su se u posljednjih 100-njak godina namnožili kao niko na ovom svijetu a u zadnjih 50 godina ga masovno naseljavali iz Albanije jer KiM je za njih u to vrijeme bila Mecca i samo tom činjenicom dali šiftarski pečat srpskom KiM. Ništa oni tamo nemaju niti šta ukazuje na njihovo prisustvo osim samih sebe i porodica sa 10-ero djece. Što se Krajine tiče, to su sasvim druge priče i ti povici su posljedica tadašnjeg stanja svijesti, sirovog nacionalizma, ekstremizma itd.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:16 

Nisam ni reka da Kosovo nije srpsko, ali ova dva povika koja sam gori navea su u suštoj suprotnosti. Ako je Krajina srpska zemlja onda je i Kosovo albanska, a ako je Kosovo Srbija onda je Krajina Hrvatska.
Vi ste Kosovo izgubili zbog drugih stvari, ne zbog povijesnog ili državnog prava na njega.

Prilično je to jasno.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:19 

Real gone je napisao/la:
Čim se neko ne slaže sa tobom, odmah se žališ na "oštrije tonove" i ljutiš se.

Ne ljutim se ja na vas, već mi djeluje poprilično šugavo kad kod nekog Srbina vidim da je aminovao agresiju na KiM i njegovu otimačinu, samo zbog razloga što mu je guzici tako ugodnije razmišljati o "svetloj budućnosti". Nije ovo upereno k vama, jer vi ste superSrpkinja u odnosu na šljam kakvog sam se načitao po forumima, pa sam nesvjesno takvo što pripisao vama, mada u suštini, ni vi niste daleko od takvog poimanja.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:34 

Real gone je napisao/la:
Čim se neko ne slaže sa tobom, odmah se žališ na "oštrije tonove" i ljutiš se.

Ne ljutim se ja na vas, već mi djeluje poprilično šugavo kad kod nekog Srbina vidim da je aminovao agresiju na KiM i njegovu otimačinu, samo zbog razloga što mu je guzici tako ugodnije razmišljati o "svetloj budućnosti". Nije ovo upereno k vama, jer vi ste superSrpkinja u odnosu na šljam kakvog sam se načitao po forumima, pa sam nesvjesno takvo što pripisao vama, mada u suštini, ni vi niste daleko od takvog poimanja.

To nije nikakvo aminovanje otimačine, već isključivo NE bilo kakvom pozivanju na nove ratove i osvete. Diplomatska borba - uvek, rat - nikad!

I meni je isto tako šugavo kad vidim kako se onih 10% Srba koji su u nacionalističkim i ekstremnodesničarskim organizacijama "na jeziku" i rušeći svoj grad prilikom demonstracija "bore" za to isto Kosovo, a skoro sam sigurna i mogla bi da potpišem da ne bi nikada prihvatili da im Albanci čine neki faktor u skupštini u nekom budućem scenariju Kosova u sastavu Srbije. Nadalje, ti si manjina u odnosu na većinu Srba u RS-u koji zameraju Srbijancima "koncetrisanost" na KiM, na uštrb njih.
Ja mrzim lažni patriotizam pod krinkom šovinizma, pa o bilo kome da je reč. Može mi biti brat rodjeni. A oni koji ruše Beograd svaki put kad im se digne ona stvar pod izgovorom "nepravde", su upravo to. Maloumni histerični šovinisti.

slika

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:52 

Real gone je napisao/la:
Nadalje, ti si manjina u odnosu na većinu Srba u RS-u koji zameraju Srbijancima "koncetrisanost" na KiM, na uštrb njih.

Hoćete da kažete da je većina Srba u Srpskoj za priznavanje nezavisnosti KiM, pa u tom smislu zamjeraju Srbiji zašto ga ne prizna, kako bi i mi kao lakše došli do nezavisnosti :rolleyes

Zašto pišete neistine (zašto lažete), gospođice Real gone i zašto uopšte spominjete te huligane koji lupaju Beograd i dovodite ih u vezu sa onima koji nikakve veze nemaju s njima a o KiM i dalje misle kao o srpskoj zemlji i ne pada im na pamet da lupaju Beograd. Znači, vi želju za povratkom KiM vežete za huliganstvo na beogradskim ulicama i time stajete rame uz rame sa beogradskim šljamom koji na sve načine pokušava tu želju omalovažiti i svesti je na uličarenje i razbijanje po tribinama i ulicama. A taj šljam je skoncentrisan oko B92 a pošto smo na ovoj temi, to su upravo ti lažni antifašisti koji tako olako proglašavaju fašistima sve one koji ne misle kao oni :rolleyes

Eto, spontano smo se vratili na temu, mada sam se uredništvu mislio izviniti za njeno trolovanje sa pominjanjem KiM.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 03:54 

seherzada je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Od mojih prijatelja u Seheru, koji su iz istocne Bosne, i koji ovdje nemaju posao, bi se 70% njih vratilo da mogu tamo dobiti posao. Prilicno sam sigurna da je isto i sa Srbima koji su npr. sa Ilidze otisli u Rogaticu. Kao i sa Hrvatima koji su iz Kaknja zavrsili u Capljini.

Vjerovatno ne bi bilo 100% povratka, ali bi sigurno bilo 50%, samo da se hoce.

(Cak sta vise i oni koji nikad nisu zivili u tim krajevima bi trebali zaradi podrske onima koji su najvise nastradali u svemu ovome preseliti se tamo - prva ja cu to uciniti, pola vremena u Seheru, pola vremena u Foci - a jedno od djece u Seher a drugo u Focu, itd. To je moralna obaveza!)

Teško je vjerovati u tvoje namjere za povratak negdje Bogu iza nogu, gdje se još ide na čučavac, sa obzirom da su ti puna usta Ajfona :zubati i putovanja po Egiptu (pomislio bi netko da si guzonjina kći). :laugh

Prenapuhala si te postotke, vraćali bi se samo stariji, generacija mojih roditelja, i postavila si previše kondicijala (AKO nemaju posla u šeheru i AKO bi dobili posao u Foči)

PS: Kakva su ovo suluda rasporedanja djece po strateškim teritorijima, jel ti ovo neki Sim Civilization ili Sim Family :neznam

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 04:03 

Real gone je napisao/la:
Nadalje, ti si manjina u odnosu na većinu Srba u RS-u koji zameraju Srbijancima "koncetrisanost" na KiM, na uštrb njih.

Hoćete da kažete da je većina Srba u Srpskoj za priznavanje nezavisnosti KiM, pa u tom smislu zamjeraju Srbiji zašto ga ne prizna, kako bi i mi kao lakše došli do nezavisnosti :rolleyes

Zašto pišete neistine (zašto lažete), gospođice Real gone i zašto uopšte spominjete te huligane koji lupaju Beograd i dovodite ih u vezu sa onima koji nikakve veze nemaju s njima a o KiM i dalje misle kao o srpskoj zemlji i ne pada im na pamet da lupaju Beograd. Znači, vi želju za povratkom KiM vežete za huliganstvo na beogradskim ulicama i time stajete rame uz rame sa beogradskim šljamom koji na sve načine pokušava tu želju omalovažiti i svesti je na uličarenje i razbijanje po tribinama i ulicama. A taj šljam je skoncentrisan oko B92 a pošto smo na ovoj temi, to su upravo ti lažni antifašisti koji tako olako proglašavaju fašistima sve one koji ne misle kao oni :rolleyes

Eto, spontano smo se vratili na temu, mada sam se uredništvu mislio izviniti za njeno trolovanje sa pominjanjem KiM.

Ne, hoću da kažem ono što sam rekla - da većina Srba iz RS-a koje poznajem smatra da je Kosovo izgubljeno, i da se podrška i pažnja Srbije treba potpuno okrenuti prema RS-u.

Što se tiče ovog drugog - Da, ja deklarativnu želju za "vraćanjem Kosova i Metohije" vezujem za domaće huligane i lažne patriote, iz razloga koje sam već pomenula, a one koji se zalažu ili komentarišu neku buduću ratnu mogućnost u cilju povratka KiM - smatram ludacima i vrlo državnički-nepismenim ljudima.
Srbija je vekovima ostavljala svoj prvobitni Jug, i širila se na Sever i Zapad. Deo krivice za gubitak KiM snosimo i sami. Ovo nije tema za to, ali moglo bi se stotinama strana elaborirati.
Ako ne znaš da odvojiš floskule "b92" i "antifašisti" od razmišljanja koje se ne poklapa sa tvojim, trebalo bi bar da se manemo trolanja teme.

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: