|
|
Stranica: 3/11.
|
[ 263 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 10:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Hvala Bogu da neću vidjeti da smo samo mi žrtve i u pravu u svakoj situaciji. Tako jelte, tamo gdje smo jači (nacionalna država), će biti prava onoliko koliko dozvolimo ostalima (puštajući naše u Vojvodini ili npr. RS niz vodu), a drugdje ćemo tražiti više na račun konstitutivnosti (koja je nejasna papirnata konstrukcija, koja može a ne mora značiti ništa).
Ne bih uopće reagirao, da nisi pokvareno iskoristio onaj moj citat da nam nije skrojena košulja za ugnjetavača. I sad je kao moj stav kriv što nekim četaljima u Brčkom smeta hrvatska zastava. Ne sumnjam da je ovo ponašanje u Brčkom super argument za blokiranje ćirilice u Vukovaru, zato i kažem da je u biti ista stvar, reciprocitet u tretiranju nacionalnih simbola drugih naroda.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 11:00 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ovi što su ih blokirali su stoka, prekršili su nepisano pravilo da se u svatove ne dira. Nema druge nego progurati svoje ili blokirati njihove. doc, slab pokušaj poentiranja, ovdje su oni koji se bore protiv ćirilice u Vukovaru, i oni koji blokiraju nacionalne simbole (ti Srbi u Brčkom) u biti ideološki na istoj strani. Zapravo nije. U Vukovaru je masovna grobnica Hrvata, da li u Brčkom postoji masovna grobnica Srba? Ministry of Sound je napisao/la: Hvala Bogu da neću vidjeti da smo samo mi žrtve i u pravu u svakoj situaciji. Tako jelte, tamo gdje smo jači (nacionalna država), će biti prava onoliko koliko dozvolimo ostalima (puštajući naše u Vojvodini ili npr. RS niz vodu), a drugdje ćemo tražiti više na račun konstitutivnosti (koja je nejasna papirnata konstrukcija, koja može a ne mora značiti ništa). Ne bih uopće reagirao, da nisi pokvareno iskoristio onaj moj citat da nam nije skrojena košulja za ugnjetavača. I sad je kao moj stav kriv što nekim četaljima u Brčkom smeta hrvatska zastava. Ne sumnjam da je ovo ponašanje u Brčkom super argument za blokiranje ćirilice u Vukovaru, zato i kažem da je u biti ista stvar, reciprocitet u tretiranju nacionalnih simbola drugih naroda. Što se tiče Vojvodine, tu bi trebali poraditi da naši tamo dobe jednak status Srbima u RH. Sve super, sve pet, ali gdje su mas. grobnice, možda su iznimke dopuštene? Valjda čovjek (i nacija) treba imati neko svoje ja, a ne beskonačno popuštati?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 11:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ceha je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ovi što su ih blokirali su stoka, prekršili su nepisano pravilo da se u svatove ne dira. Nema druge nego progurati svoje ili blokirati njihove. doc, slab pokušaj poentiranja, ovdje su oni koji se bore protiv ćirilice u Vukovaru, i oni koji blokiraju nacionalne simbole (ti Srbi u Brčkom) u biti ideološki na istoj strani. Zapravo nije. U Vukovaru je masovna grobnica Hrvata, da li u Brčkom postoji masovna grobnica Srba? Ministry of Sound je napisao/la: Hvala Bogu da neću vidjeti da smo samo mi žrtve i u pravu u svakoj situaciji. Tako jelte, tamo gdje smo jači (nacionalna država), će biti prava onoliko koliko dozvolimo ostalima (puštajući naše u Vojvodini ili npr. RS niz vodu), a drugdje ćemo tražiti više na račun konstitutivnosti (koja je nejasna papirnata konstrukcija, koja može a ne mora značiti ništa). Ne bih uopće reagirao, da nisi pokvareno iskoristio onaj moj citat da nam nije skrojena košulja za ugnjetavača. I sad je kao moj stav kriv što nekim četaljima u Brčkom smeta hrvatska zastava. Ne sumnjam da je ovo ponašanje u Brčkom super argument za blokiranje ćirilice u Vukovaru, zato i kažem da je u biti ista stvar, reciprocitet u tretiranju nacionalnih simbola drugih naroda. Što se tiče Vojvodine, tu bi trebali poraditi da naši tamo dobe jednak status Srbima u RH. Sve super, sve pet, ali gdje su mas. grobnice, možda su iznimke dopuštene? Valjda čovjek (i nacija) treba imati neko svoje ja, a ne beskonačno popuštati? U tu diskusiju ne ulazim, to gdje prava ovise o percepciji dobrog ponašanja u prošlosti, jer se neminovno ide unatrag od zločina u ovom ratu, preko 2 s.r., do Kraljevine Jugoslavije, 1 s.r., "do istrage naše ili vaše", i do one točke koja se može označiti kao početak odnosa. Nisam nipošto za popuštanje, nego za "pozitivni" reciprocitet (gledajući na RH, BiH, CG i Srbiju/Vojvodinu) prava, koji uključuje pismo, jezik, nacionalne simbole, školstvo itd tamo gdje ima smisla i rezona. Tu se razilazimo, ja bih ovim četaljima u Brčkom jebao mater i činio sve da se ovo ne ponovi, a ne iskoristio za jače djelovanje na rušenju ćirilice u VU.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 14:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Hvala Bogu da neću vidjeti da smo samo mi žrtve i u pravu u svakoj situaciji. Tako jelte, tamo gdje smo jači (nacionalna država), će biti prava onoliko koliko dozvolimo ostalima (puštajući naše u Vojvodini ili npr. RS niz vodu), a drugdje ćemo tražiti više na račun konstitutivnosti (koja je nejasna papirnata konstrukcija, koja može a ne mora značiti ništa).
Ne bih uopće reagirao, da nisi pokvareno iskoristio onaj moj citat da nam nije skrojena košulja za ugnjetavača. I sad je kao moj stav kriv što nekim četaljima u Brčkom smeta hrvatska zastava. Ne sumnjam da je ovo ponašanje u Brčkom super argument za blokiranje ćirilice u Vukovaru, zato i kažem da je u biti ista stvar, reciprocitet u tretiranju nacionalnih simbola drugih naroda. Ne spinaj. RH po svemu, pa i po zaštiti manjinskih prava može biti uzor za susjedstvo/komšiluk i za tri koplja je po tome iznad svih ostalih. I kad nas spuštaš na njihov nivo zbog svog "prosvjećenja"/"probuđenja" vrijeđaš RH. A tvoje uspoređivanje Vukovaraca sa ovima tu uopće nije potrebno komentirati. http://www.youtube.com/watch?v=1sVj_QRol7IHrvati nisu prekinuli ni ove "svatove". Pa ni svatove u kojima 20 godina nakon ovoga sudjeluju isti likovi i cere se Hrvatima u Vukovaru, ali to tebe ne smeta da ih "ideološki" strpaš u isti koš. Ne trebamo ti i ja više pričati pogotvo ne o pokvarenosti niti ovo pišem zbog tebe. Nego zbog nekorektnosti. Srbima možeš i na druge načine ić niz dlaku, a teško da se mogu ugodnije osjećati na bilo kojem tuđem forumu nego na ovom. Hrvati će bit "ugnjetavači" na taj način da Srbima i svima ostalima pruže sva prava (koja već i imaju dok Hrvati kod njih nemaju ni 10% toga) a to što nećemo dati i sto prvu stvar koja nije niti pravo nego stvar diskrecije zato što to nas smeta u našoj državi, pogotovo te Vukovarce koji su i previše dali za tu državu onda će biti kako mi hoćemo. A ti nas zovi ugnjetavačima.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 14:54 |
|
|
Dodiki je svojevremeno, prije nego sto ce poluditi, nudio pola istocne Bosne i Hercegovine za DC Brcko. Naravno, ljudi mu se na taj prijedlog poceli smijati, i onda je poludio. To najbolje govori o bitnosti tog grada i opcine za cjelokupne odnose u BiH. S druge strane, Bobanovce Hrvati u Brckom ne interesiraju, obzirom da su bili pod zapovjednistvom ArBiH.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
seherzada je napisao/la: S druge strane, Bobanovce Hrvati u Brckom ne interesiraju, obzirom da su bili pod zapovjednistvom ArBiH. Nisu bili. Bili su oduvijek pod Mostarom, u jednom su trenutku zarobljeni, i navodno formalno stavljeno pod komandu ARBiH, u stvarnosti je za njih tad rat završio. I nije baš da su ti Hrvati nezanimljivi, dapače.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: seherzada je napisao/la: S druge strane, Bobanovce Hrvati u Brckom ne interesiraju, obzirom da su bili pod zapovjednistvom ArBiH. Nisu bili. Bili su oduvijek pod Mostarom, u jednom su trenutku zarobljeni, i navodno formalno stavljeno pod komandu ARBiH, u stvarnosti je za njih tad rat završio. I nije baš da su ti Hrvati nezanimljivi, dapače. Da je po Bobanovcima, vjerojatno bi zavrsili kao Hrvati Dervente, Modrice, Bos. Broda, Odzaka... ArBiH ih je "zarobljavanjem" izgleda spasila pa sad zive na svojoj zemlji i u svojim kucama.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
seherzada je napisao/la: Da je po Bobanovcima, vjerojatno bi zavrsili kao Hrvati Dervente, Modrice, Bos. Broda, Odzaka... ArBiH ih je "zarobljavanjem" izgleda spasila pa sad zive na svojoj zemlji i u svojim kucama. Valjda je to uradila i u Orašju pa je ostalo... Nego, što bi s Gradačcem i Hrvatima u njemu? Slažem se s tobom donekle, baš je bio izbor tim Dervenčanima i inima, ili čete ili balje, neš ti izbora... Ko o čemu neznamokosmo o Posavini. Ajde Šehi, možeš ti bolje...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:27 |
|
|
Jao jao, sačekajte Man in Blacka, koji je bio na tom području, pa nek vam ispriča sve pojedinosti vezane za 108. (Brigada u koju su prelazili naši iz tuzlanske 115. nakon što ju je ukinila ABiH) Citat: Osim, onog dijela gdje su muslimani pripadnici 108 brigade HVO krajem 92 i početkom 93 odlučili istupiti iz HVO-a zbog 'nepovjerenja' i osnovati svoju 108 brigadu, naravno sa MTS koja su dobili od mrskih hercegovaca i agresora Franje Tuđmana. Da bi godinu dana poslije vršili strahovit pritisak na 108 hvo brigadu, u cilju ukidanja iste, slično kao što su uradili u Sarajevu i Tuzli.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:36 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
seherzada je napisao/la: ArBiH ih je "zarobljavanjem" izgleda spasila pa sad zive na svojoj zemlji i u svojim kucama. Tako ste i nas u Tuzli "spasili" stavljanjem pod zapovjedništvo ArBiH (a nikad vam nismo bili prijetnja ni u kom smislu) pa svi živimo na svojoj zemlji i u svojim kućama.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59821 Lokacija: DAZP HQ
|
koliko sam shvatio, Srbi su bili na misi zadušnici za svoje žrtve u ratu, a u tome je prošla svadbena povorka s hrvatskom zastavom, pa su se nahuškali kao da se radi o provokaciji. nigdje veze.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:54 |
|
|
dudu je napisao/la: koliko sam shvatio, Srbi su bili na misi zadušnici za svoje žrtve u ratu, a u tome je prošla svadbena povorka s hrvatskom zastavom, pa su se nahuškali kao da se radi o provokaciji. nigdje veze. Čudi me da su Srbi ovako reagirali,pogotovo jer među Brčanskim Srbima ima mnogo Srba iz Vogošće i Sarajeva.Tolerantni ljudi ,vidjeh kod nekih da prodaju suvenire sa hrvatskim simbolima (šahovnicama i sl.) a da ne govorimo o par spomenika HVO-u baš na području RS-a u blizini Brčkog i u Brčko Distriktu. Bit će da su naši svatovi naišli u krivo vrijeme što dakako ne opravdava postupak Srba ali je situacija malo jasnija.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 15:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zapravo nije. U Vukovaru je masovna grobnica Hrvata, da li u Brčkom postoji masovna grobnica Srba?
Što se tiče Vojvodine, tu bi trebali poraditi da naši tamo dobe jednak status Srbima u RH. Sve super, sve pet, ali gdje su mas. grobnice, možda su iznimke dopuštene? Valjda čovjek (i nacija) treba imati neko svoje ja, a ne beskonačno popuštati? U tu diskusiju ne ulazim, to gdje prava ovise o percepciji dobrog ponašanja u prošlosti, jer se neminovno ide unatrag od zločina u ovom ratu, preko 2 s.r., do Kraljevine Jugoslavije, 1 s.r., "do istrage naše ili vaše", i do one točke koja se može označiti kao početak odnosa. Nisam nipošto za popuštanje, nego za "pozitivni" reciprocitet (gledajući na RH, BiH, CG i Srbiju/Vojvodinu) prava, koji uključuje pismo, jezik, nacionalne simbole, školstvo itd tamo gdje ima smisla i rezona. Tu se razilazimo, ja bih ovim četaljima u Brčkom jebao mater i činio sve da se ovo ne ponovi, a ne iskoristio za jače djelovanje na rušenju ćirilice u VU. Ne razilazimo se, to bi i ja napravio. Vukovar je jedno, Brčko drugo. A bilo bi ljepo da naši u Srbiji/Vojvodini imaju status jednak Srbima u RH (radi njih, ne radi RH).
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: seherzada je napisao/la: Da je po Bobanovcima, vjerojatno bi zavrsili kao Hrvati Dervente, Modrice, Bos. Broda, Odzaka... ArBiH ih je "zarobljavanjem" izgleda spasila pa sad zive na svojoj zemlji i u svojim kucama. Valjda je to uradila i u Orašju pa je ostalo... Nego, što bi s Gradačcem i Hrvatima u njemu? Slažem se s tobom donekle, baš je bio izbor tim Dervenčanima i inima, ili čete ili balje, neš ti izbora...Ko o čemu neznamokosmo o Posavini. Ajde Šehi, možeš ti bolje... Pa jee, bas je bio izbor, vidimo koliko je Hrvata ostalo u Derventi i Brodu. Da je po cedomirima i bobanovcima sve od Zenice do Save je moglo komformo u RS.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:19 |
|
|
mario_cro je napisao/la: dudu je napisao/la: koliko sam shvatio, Srbi su bili na misi zadušnici za svoje žrtve u ratu, a u tome je prošla svadbena povorka s hrvatskom zastavom, pa su se nahuškali kao da se radi o provokaciji. nigdje veze. Čudi me da su Srbi ovako reagirali,pogotovo jer među Brčanskim Srbima ima mnogo Srba iz Vogošće i Sarajeva.Tolerantni ljudi ,vidjeh kod nekih da prodaju suvenire sa hrvatskim simbolima (šahovnicama i sl.) a da ne govorimo o par spomenika HVO-u baš na području RS-a u blizini Brčkog i u Brčko Distriktu. Bit će da su naši svatovi naišli u krivo vrijeme što dakako ne opravdava postupak Srba ali je situacija malo jasnija. Da nije bilo ArBiH i da se Hrvati iz Tuzle i Posavine nisu odrekli raznoraznih fantazija i dogovorili sa Bosnjacima, sad se vjerojatno ne bi mogao ni cuditi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Balinkuša rides again.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:23 |
|
|
mario_cro je napisao/la: seherzada je napisao/la: ArBiH ih je "zarobljavanjem" izgleda spasila pa sad zive na svojoj zemlji i u svojim kucama. Tako ste i nas u Tuzli "spasili" stavljanjem pod zapovjedništvo ArBiH (a nikad vam nismo bili prijetnja ni u kom smislu) pa svi živimo na svojoj zemlji i u svojim kućama. Da da, mozda smo trebali ostaviti nekim 'rvatinama - tipa BBCija - da vas spase svojim zapovjednistvom, kao sto su spasili Dervencane, Brodjane, itd. Ovak pacijenti koji su htjeli zavadjat otjerani, i narod je opstao. Kamo srece da je tako bilo u cijeloj BiHi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:26 |
|
|
Eto Mario, doživio si da si na jednom hrvatskom forumu izvrijeđan i etiketiran od jedne muslimanke. Zahvali Ministru.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Eto Mario, doživio si da si na jednom hrvatskom forumu izvrijeđan i etiketiran od jedne muslimanke. Zahvali Ministru. Ma da, vrijedjanje je to sto su 15km od Tuzle Hrvati od strane Srba sto ubijani, sto protjerivani, imovina im unistavana... al to nije grijeh. Grijeh je sto je HVO stavljen pod zapovjednistvo ArBiH i ovo prethodno receno sprijeceno. Ludilu na ovim stranicama nikad kraja...
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:45 |
|
|
seherzada je napisao/la: Da da, mozda smo trebali ostaviti nekim 'rvatinama - tipa BBCija - da vas spase svojim zapovjednistvom, kao sto su spasili Dervencane, Brodjane, itd. Ovak pacijenti koji su htjeli zavadjat otjerani, i narod je opstao. Kamo srece da je tako bilo u cijeloj BiHi. Znaš li ti pod čijim su zapovjedništvom bili Dervenćani ,Brođani? Koga ti to nazivaš pacijentima? Reci to mom ćaći koji je tada izgubio sve što je imao ( od posla pa nadalje) jer je odbio mobilizaciju za ArBiH i sa svojih 30 godina života morao napustiti Tuzlu . seherzada je napisao/la: Da nije bilo ArBiH i da se Hrvati iz Tuzle i Posavine nisu odrekli raznoraznih fantazija i dogovorili sa Bosnjacima, sad se vjerojatno ne bi mogao ni cuditi.
Nikad mi nismo imali posebne želje i fantazije jer smo svjesni svoga položaja u Tuzlanskoj županiji i svejedno vam je smetao HVO. Čudim se jer su ljudi sa kojima smo do jučer ratovali generalno tolerantniji na svom nego što sto vi na svom,a sa vama tamo nije bilo ratnih sukoba. seherzada je napisao/la: Ma da, vrijedjanje je to sto su 15km od Tuzle Hrvati od strane Srba sto ubijani, sto protjerivani, imovina im unistavana... al to nije grijeh. Grijeh je sto je HVO stavljen pod zapovjednistvo ArBiH i ovo prethodno receno sprijeceno. Ludilu na ovim stranicama nikad kraja... Ma jelda ,prisilnim stavljanjem HVO-a pod zapovjedništvo ArBiH i tjeranjem,dijeljenjem otkaza svim nepodobnim Hrvatima u Tuzli ste vi spriječili naš progon od strane Srba? Mašala ! Jel ti to ozbiljno vjeruješ u to što pričaš?
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:55 |
|
|
mario_cro je napisao/la: seherzada je napisao/la: Da da, mozda smo trebali ostaviti nekim 'rvatinama - tipa BBCija - da vas spase svojim zapovjednistvom, kao sto su spasili Dervencane, Brodjane, itd. Ovak pacijenti koji su htjeli zavadjat otjerani, i narod je opstao. Kamo srece da je tako bilo u cijeloj BiHi. Znaš li ti pod čijim su zapovjedništvom bili Dervenćani ,Brođani? Koga ti to nazivaš pacijentima? Reci to mom ćaći koji je tada izgubio sve što je imao ( od posla pa nadalje) jer je odbio mobilizaciju za ArBiH i sa svojih 30 godina života morao napustiti Tuzlu . seherzada je napisao/la: Da nije bilo ArBiH i da se Hrvati iz Tuzle i Posavine nisu odrekli raznoraznih fantazija i dogovorili sa Bosnjacima, sad se vjerojatno ne bi mogao ni cuditi.
Nikad mi nismo imali posebne želje i fantazije jer smo svjesni svoga položaja u Tuzlanskoj županiji i svejedno vam je smetao HVO. Čudim se jer su ljudi sa kojima smo do jučer ratovali generalno tolerantniji na svom nego što sto vi na svom,a sa vama tamo nije bilo ratnih sukoba. seherzada je napisao/la: Ma da, vrijedjanje je to sto su 15km od Tuzle Hrvati od strane Srba sto ubijani, sto protjerivani, imovina im unistavana... al to nije grijeh. Grijeh je sto je HVO stavljen pod zapovjednistvo ArBiH i ovo prethodno receno sprijeceno. Ludilu na ovim stranicama nikad kraja... Ma jelda ,prisilnim stavljanjem HVO-a pod zapovjedništvo ArBiH i tjeranjem,dijeljenjem otkaza svim nepodobnim Hrvatima u Tuzli ste vi spriječili naš progon od strane Srba? Mašala ! Jel ti to ozbiljno vjeruješ u to što pričaš? Ma jasta. Samo sto ti Hrvati koji su bili pod zapovjednistvom ArBiH su svoja naselja u Posavini odbranili, i danas zive tu, sto se ne moze bas reci za one koji su bili pod necijim drugim zapovjednistvima - danas ih u Posavini nema. Al naravno, to je grijeh sto je tako bilo, sto neki a ni oni sami nisu dozvolili da ih se protjera...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 16:57 |
|
|
Što sa onima u Kaknju, Jablanici, Konjicu ?
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 17:09 |
|
|
seherzada je napisao/la: Ma jasta. Samo sto ti Hrvati koji su bili pod zapovjednistvom ArBiH su svoja naselja u Posavini odbranili, i danas zive tu, sto se ne moze bas reci za one koji su bili pod necijim drugim zapovjednistvima - danas ih u Posavini nema. Al naravno, to je grijeh sto je tako bilo, sto neki a ni oni sami nisu dozvolili da ih se protjera... Vidim da zbilja vjeruješ u to što pričaš pa nema nekog smisla sa tobom raspravljat.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 17:14 |
|
|
BBC je napisao/la: Što sa onima u Kaknju, Jablanici, Konjicu ? Oni su izabrali zapovjednistvo ove sestorke kojoj se danas sudi u Haagu. Da su bili pod ArBiH ili u saradnji sa ArBiH, bilo bi isto kao i s ovima u Tuzli, Bihacu, Brckom... Uostalom, Praljak bi danas i od Bosnjaka i od Hrvata bio proslavljen general jednako kao i general Knez, Prlic bi bio predsjednik BiH i na celu neke stranke za koju bi i Bosnjaci glasali umjesto Komsica, Dario Kordic bi bio nesto kao Ilija Jurisic, Hrvatska bi Bosnjacima bila ono sto je Francuzima i Britima bila Amerika nakon WW2, a Hrvati bi bili bogovi na zemlji koji su u najtezim trenucima pomagali opstanak Bosnjaka. Kamo srece da je tako bilo...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Brčko Distriktu Postano: 20 ruj 2013, 17:15 |
|
|
Znači Hrvati ih protjerali ne muslimani. Dobro balinkušo, reci to Ministru. Ja sam znao kakav će odgovor biti.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|