|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 148 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 81205 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Doslovce znamo 5 imena koji imaju poslovne veze sa Sarajevom, i kojima se u kotlini hrabre predstavljajući ih kao mišljenje “stranaca.” Adeldeid Wolfl za Austriju Bodo Weber i Kurt Bassnauer za Njemačku Marko Atila Hoare radi na Ganićevom fakultetu i predstavlja “mišljenje Britanije” “Profesora Serwera” zovu u emisiju da kaže šta Amerika misli Tineke Strik zastupa Nizozemsku, najobičnija baba parlamentarka koja je doktorirala na temi Otomana i ima fetiš na orijentalno I svi se međusobno reTweetaju na Twitteru. Otvorit ćemo temu gdje ćemo ih pobrojat svih 20, i onda svaki put kad i sarajevskim medijima izađe samoohrabrenja “vidi šta su stranci rekli” pokazat ćemo da je riječ o imenu s te kratke liste.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:33 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21655 Lokacija: među zvijezdama
|
Robbie MO je napisao/la: Sarajka uvjerena da Šmit otkad je došao radi protivno Americi.  Umetanje za umetanjem se događa. Ovo s Kovačevićem je treće po redu, i nije dosta da prihvati da s Amerikom im guzove rasturamo. Da te stave na spravu za mucenje ti bi iz nekog svog ludog inata, guslao svoje poluistine. Hoces reci da ste placali i Bajdena za podrsku? Pise li u tekstu da se sumnjivo financiralo. Da je USA u to uprljana, bas bi neko mogao izaci s bilo cime. Pa i poluistinoom? Znaci vas drzavni vrh je svjesno korimiprao Svabu za politicke ustupke. USA ucestovala u koripciji? Ne tupi ba. Jednostavno ti je teorija oborena.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Der Standard: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajni VP Hr“ Postano: 18 lis 2024, 17:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61354 Lokacija: DAZP HQ
|
Dogodine BDP prelazi 100 milijardi eura ili najkasnije sredinom 2026., za dvije godine još puno novog oružja, utjecaj još veći, kontinuitet Plenkovića veterana, uhodane veze, a nemamo mentalitet zapadnjaka da mirujemo nego svako jutro na posao idemo uz došlo vrijeme da se uje svete, SDAlije u oblake lete. Donalde samo reci Letit ćemo kao meci Na Hamas, Hezbolah i Iran 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prrilagodio sam naslov jer se radi o jednoj osobi (Adelheid Wolfl) koji već 10 godina sarajevski mediji navode pod
“austrijski mediji” “Der Standard:”
a radi se o najobičnijoj sarajevskoj udavači koja živi u Sarajevu i napiše 1 promuslimansku kolumnu mjesečno. E da, navikli smo na nju.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 81205 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Sarajka uvjerena da Šmit otkad je došao radi protivno Americi.  Umetanje za umetanjem se događa. Ovo s Kovačevićem je treće po redu, i nije dosta da prihvati da s Amerikom im guzove rasturamo. Da te stave na spravu za mucenje ti bi iz nekog svog ludog inata, guslao svoje poluistine. Hoces reci da ste placali i Bajdena za podrsku? Pise li u tekstu da se sumnjivo financiralo. Da je USA u to uprljana, bas bi neko mogao izaci s bilo cime. Pa i poluistinoom? Znaci vas drzavni vrh je svjesno korimiprao Svabu za politicke ustupke. USA ucestovala u koripciji? Ne tupi ba. Jednostavno ti je teorija oborena. Nije korupcija kad se trguje s Amerikom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:36 |
|
|
Sarajka nađi mi jednu kolumnu Der Standarda o BiH koju nije napisala ova baba udana u Sarajevu.
Ali eto, vi brojite kolumne samo-podrške i samo-hrabrenja, mi vas silujemo diplomatski.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Doslovce znamo 5 imena koji imaju poslovne veze sa Sarajevom, i kojima se u kotlini hrabre predstavljajući ih kao mišljenje “stranaca.” Adeldeid Wolfl za Austriju Bodo Weber i Kurt Bassnauer za Njemačku Marko Atila Hoare radi na Ganićevom fakultetu i predstavlja “mišljenje Britanije” “Profesora Serwera” zovu u emisiju da kaže šta Amerika misli Tineke Strik zastupa Nizozemsku, najobičnija baba parlamentarka koja je doktorirala na temi Otomana i ima fetiš na orijentalno I svi se međusobno reTweetaju na Twitteru. Otvorit ćemo temu gdje ćemo iz pobrojat svih 20. Ne spinaj glupostima. Der Standard je jedan od prestiznih sustrijskih listova i ne objavljuje poluitine bez izvora. Za ovo bi tuzba bila ogromna. Neko bi rizikovao da ga Svabo oglobi milion za glupost i sto hoce objaviti nesto netacno? Zbog cega? Sve sto si zastipao se srusilo. Od Kosova do IZ!!!! Moras to preboliti!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:38 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sarajka nađi mi jednu kolumnu Der Standarda o BiH koju nije napisala ova baba udana u Sarajevu. Zena je strucnjak za Balkan. Opet ti kazem radi se o ozbiljnom listi koji ne bi rizikovao objavljivati balksnsku papazjaniju. Zasto bi? Njihovi citaoci nisu balkanci. Sam sadrzaj i vokabular koji list preferira daleko je iznad prosjeka. Ovo nije spin.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:40 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Doslovce znamo 5 imena koji imaju poslovne veze sa Sarajevom, i kojima se u kotlini hrabre predstavljajući ih kao mišljenje “stranaca.” Adeldeid Wolfl za Austriju Bodo Weber i Kurt Bassnauer za Njemačku Marko Atila Hoare radi na Ganićevom fakultetu i predstavlja “mišljenje Britanije” “Profesora Serwera” zovu u emisiju da kaže šta Amerika misli Tineke Strik zastupa Nizozemsku, najobičnija baba parlamentarka koja je doktorirala na temi Otomana i ima fetiš na orijentalno I svi se međusobno reTweetaju na Twitteru. Otvorit ćemo temu gdje ćemo iz pobrojat svih 20. Ne spinaj glupostima. Der Standard je jedan od prestiznih sustrijskih listova i ne objavljuje poluitine bez izvora. Za ovo bi tuzba bila ogromna. Neko bi rizikovao da ga Svabo oglobi milion za glupost i sto hoce objaviti nesto netacno? Zbog cega? Sve sto si zastipao se srusilo. Od Kosova do IZ!!!! Moras to preboliti! Zašto bi nekog zanimalo šta vergla sarajevska kolumnistica Adelheid Wolfl? Mi vam Marka Bošnjaka stavimo za predsjednika ovog suda, izaberemo VP, silujemo Ustav Federacije, sad ćemo vam bacit u smeće i Kovačevića, a vi plaćate honorare da vam par likova pišu utješne kolumne.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:41 |
|
|
Sarajka ne zna da su i Milanče i Schmidt članovi foruma 
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:41 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Da te stave na spravu za mucenje ti bi iz nekog svog ludog inata, guslao svoje poluistine. Hoces reci da ste placali i Bajdena za podrsku? Pise li u tekstu da se sumnjivo financiralo. Da je USA u to uprljana, bas bi neko mogao izaci s bilo cime. Pa i poluistinoom?
Znaci vas drzavni vrh je svjesno korimiprao Svabu za politicke ustupke. USA ucestovala u koripciji? Ne tupi ba. Jednostavno ti je teorija oborena.
Nije korupcija kad se trguje s Amerikom. Je. Ima snimak kad Plenki gura Bajdenu kovertu u dzep. LOL zivote pokvareni duojstiku. Restart se! Moras! Sve ti ovo tesko pada! 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41653 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vi platili ovu Austrijanku u Sarajevu, mi Schmidta. Mediji da ne objavljuju poluistine 
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ne spinaj glupostima. Der Standard je jedan od prestiznih sustrijskih listova i ne objavljuje poluitine bez izvora. Za ovo bi tuzba bila ogromna. Neko bi rizikovao da ga Svabo oglobi milion za glupost i sto hoce objaviti nesto netacno? Zbog cega?
Sve sto si zastipao se srusilo. Od Kosova do IZ!!!! Moras to preboliti!
Zašto bi nekog zanimalo šta vergla sarajevska kolumnistica Adelheid Wolfl? Mi vam Marka Bošnjaka stavimo za predsjednika ovog suda, izaberemo VP, silujemo Ustav Federacije, sad ćemo vam bacit u smeće i Kovačevića, a vi plaćate honorare da vam par likova pišu utješne kolumne. Standard ne objavljuje poluistine. A ne lazi. List drzi do svog prestiza. Ti mozes reci sto zelis. Ali Ovo je 100% tacno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:43 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Sarajka nađi mi jednu kolumnu Der Standarda o BiH koju nije napisala ova baba udana u Sarajevu. Zena je strucnjak za Balkan. Opet ti kazem radi se o ozbiljnom listi koji ne bi rizikovao objavljivati balksnsku papazjaniju. Zasto bi? Njihovi citaoci nisu balkanci. Sam sadrzaj i vokabular koji list preferira daleko je iznad prosjeka. Ovo nije spin. Žena je udana u Sarajevu. Kompajlira tweetove Bajrovića i Mujanovića i publishira ih u novinama jedne zemlje patuljka.
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:44 |
|
|
Adelheid je “lukavo provalila” odnos turiste i državnog vrha RH, ali su joj promakle neke manje “sitnice”. Promakao ili okliznuo joj se kako hoćete “sudija Faris” koji je bio dio prvostupanjskog vijeća, a koji dolazi iz plemena koje ekbera i tvrdi da je oštećeno,a omakla joj se i činjenica da Ostali Kovačević nikad nije tražio prava na sudu u BiH, što je normalna procedura, već je preskočio sve to i otišao kod “sudije Farisa”. Omaklo joj se i to da je Ostali Kovačević služio u skupštinama Sarajlabada, jednom kao Hrvat, jednom kao Srbin i u tom razdoblju mu za divno čudo nikakva prava nisu bila ugrožena. Jel se to samo meni čini ili “uglednoj” Adelheid dosta toga promiče za jednu navodno respektabilnu novinarku? Da ne znam bolje, mogao bi pomisliti da se radi o još jednoj muslimanskoj političkoj plaćenici. Uglavnom “ugledni” austrijski Der Standard bi se trebao zapitati kakve sumnjive osobe zapošljava.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41653 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nije korupcija kad se trguje s Amerikom.
Je. Ima snimak kad Plenki gura Bajdenu kovertu u dzep. LOL zivote pokvareni duojstiku. Restart se! Moras! Sve ti ovo tesko pada!  Ima li kakva salveta?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nije korupcija kad se trguje s Amerikom.
Je. Ima snimak kad Plenki gura Bajdenu kovertu u dzep. LOL zivote pokvareni duojstiku. Restart se! Moras! Sve ti ovo tesko pada!  Pa nije koverta. Nego smo LNG i oružje Ukrajini mijenjali za sve vaše snove.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
|
|
daramo je napisao/la: Vi platili ovu Austrijanku u Sarajevu, mi Schmidta. Mediji da ne objavljuju poluistine  Ne Austrijanku. Standard. Koji je stavio na kocku svoj ugled da vama zatjera iz nepoznatog razloga. Lol
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Je. Ima snimak kad Plenki gura Bajdenu kovertu u dzep. LOL zivote pokvareni duojstiku. Restart se! Moras! Sve ti ovo tesko pada!  Pa nije koverta. Nego smo LNG i oružje Ukrajini mijenjali za sve vaše snove. Predaj se. Reci Izvini pogrijesio sam! To je ljudski!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:47 |
|
|
daramo je napisao/la: Vi platili ovu Austrijanku u Sarajevu, mi Schmidta. Mediji da ne objavljuju poluistine  Baš tako. Koje ovlasti i koliko divizija ima Adelheid Wolfl ?  Baba sa sarajevske pijace.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:48 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Vi platili ovu Austrijanku u Sarajevu, mi Schmidta. Mediji da ne objavljuju poluistine  Baš tako. Koje ovlasti i koliko divizija ima Adelheid Wolfl ?  Baba sa sarajevske pijace. Prije vi umro nego priznao zabludu. Nevjerovatno!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: daramo je napisao/la: Vi platili ovu Austrijanku u Sarajevu, mi Schmidta. Mediji da ne objavljuju poluistine  Ne Austrijanku. Standard. Koji je stavio na kocku svoj ugled da vama zatjera iz nepoznatog razloga. Lol Novine će izgubiti ugled zbog članka o balkanskoj vukojebini koja ne zanima većinu čitatelja u Austriji. Ako nisu izgubili ugled zbog propagande iz Ukrajine eto sad će zbog propagande iz BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:50 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Adelheid je “lukavo provalila” odnos turiste i državnog vrha RH, ali su joj promakle neke manje “sitnice”. Promakao ili okliznuo joj se kako hoćete “sudija Faris” koji je bio dio prvostupanjskog vijeća, a koji dolazi iz plemena koje ekbera i tvrdi da je oštećeno,a omakla joj se i činjenica da Ostali Kovačević nikad nije tražio prava na sudu u BiH, što je normalna procedura, već je preskočio sve to i otišao kod “sudije Farisa”. Omaklo joj se i to da je Ostali Kovačević služio u skupštinama Sarajlabada, jednom kao Hrvat, jednom kao Srbin i u tom razdoblju mu za divno čudo nikakva prava nisu bila ugrožena. Jel se to samo meni čini ili “uglednoj” Adelheid dosta toga promiče za jednu navodno respektabilnu novinarku? Da ne znam bolje, mogao bi pomisliti da se radi o još jednoj muslimanskoj političkoj plaćenici. Uglavnom “ugledni” austrijski Der Standard bi se trebao zapitati kakve sumnjive osobe zapošljava. Promaklo joj je i da je Farisu ima dvije godine istekao mandat i da ga Komšić i Bećirović namjerno drže i neće novog da imenuju, znaju oni dobro zašto. Znači jasno se krše pravila i nikome ništa.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:53 |
|
|
novem je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Adelheid je “lukavo provalila” odnos turiste i državnog vrha RH, ali su joj promakle neke manje “sitnice”. Promakao ili okliznuo joj se kako hoćete “sudija Faris” koji je bio dio prvostupanjskog vijeća, a koji dolazi iz plemena koje ekbera i tvrdi da je oštećeno,a omakla joj se i činjenica da Ostali Kovačević nikad nije tražio prava na sudu u BiH, što je normalna procedura, već je preskočio sve to i otišao kod “sudije Farisa”. Omaklo joj se i to da je Ostali Kovačević služio u skupštinama Sarajlabada, jednom kao Hrvat, jednom kao Srbin i u tom razdoblju mu za divno čudo nikakva prava nisu bila ugrožena. Jel se to samo meni čini ili “uglednoj” Adelheid dosta toga promiče za jednu navodno respektabilnu novinarku? Da ne znam bolje, mogao bi pomisliti da se radi o još jednoj muslimanskoj političkoj plaćenici. Uglavnom “ugledni” austrijski Der Standard bi se trebao zapitati kakve sumnjive osobe zapošljava. Promaklo joj je i da je Farisu ima dvije godine istekao mandat i da ga Komšić i Bećirović namjerno drže i neće novog da imenuju, znaju oni dobro zašto. Promaklo joj je da i je Ostali Kovačević savjetnik notornog radikala Sejde, blisko povezanog sa bosanskim ogrankom terorističke organizacije Muslimansko Bratstvo. Nisam završio novinarstvo, ali cijenim da bi sposoban novinar tu imao materijala za jednu vrlo eksplozivnu priču
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Dežurna Austrijanka s adresom u Sarajevu: Schmidt je plaćenik hr nacionalisticke stranke i „tajn Postano: 18 lis 2024, 17:54 |
|
|
Pustimo Austrijace da tamburaju, to je jedino što sada mogu. 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|