HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 02:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dijaspora - kako taj problem okrenuti u korist HercegBosne
PostPostano: 31 sij 2010, 15:55 

ja samo branim onaj dio, koji nepravedno trpi uđuture napade,

Vrh

PostPostano: 02 vel 2010, 15:04 

Stavi capa na listu "gnjavatora" u postavkama i uopće nećeš vidjeti njegove postove. Isto predlažem i njemu, i mirna Bosna.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2010, 19:22 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Malo Goebelsovštine:

caporegime je napisao/la:
Zriki drag si mi

caporegime je napisao/la:
jednom rukom drkam a drugom se mazim

:zubati

Capo postaje institucija, ne znam ko je neuvjerljiviji - oni što napadaju Zagreb ili oni koji ga brane. :aleale

Januze, ovo je tipican lapsus lingve...mislim da je htio rec 'jednom rukom drkam a drugom ga mazim'. No, vratimo se na temu...'ja je *ebem a ona mi pusi'.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2010, 21:45 

Frankopan je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Malo Goebelsovštine:

:zubati

Capo postaje institucija, ne znam ko je neuvjerljiviji - oni što napadaju Zagreb ili oni koji ga brane. :aleale

Januze, ovo je tipican lapsus lingve...mislim da je htio rec 'jednom rukom drkam a drugom ga mazim'. No, vratimo se na temu...'ja je *ebem a ona mi pusi'.

ajde da te bespotrebno ne vrijeđam, jer i bog je štitio glupe, gubave i slične.

pročitaj prvo zrikijev post, pa onda moju ironiju.
iako, sve mi se čini kako je jazavac tvog kalibra vidio ono što želi vidjeti.

sad si nesretan jer je tvoj idol i nesuđeni guzodonor uvrijeđen otišao a kako se ni dosada nisi imao pokazati s nekom bistrinom ili rječitošću ovakav kakav jesi samo pokazuješ čega sve ima po toj prekooceanskoj dijaspori.
kad je rajvosa rekao kako si ti spadaš u onih 10% kvalitetnijih dijasporaša i da si onda zamislim što je to ostalo, počeo sam te žaliti.
duboko nesretni hrvat koji živi daleko, nesretan i ovako i onako, s krizom identiteta a viškom nabusitosti misleći kako pripada društvenom vrhu iako je je na vrhu tek kad zgradu zgotove pa treba je pokrit crijepom.

dosad si mogao ušparat koji dolarčić, kupiti imanje u glamoču pa na djelu dokazati sve to svoje hrvatstvo, za koje misliš da se pretplatio.
lako je guslit jednom tjedno u klubu iseljenika proklinjući šum nijagare što ti ubija sjećanje na šum neretve.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 17:30 

zrikavac je napisao/la:
Pa eto i to je prijedlog. Slažem se da bi ovo bilo upitno. Al može se možda nekim poticajima osim marketingom natjerati našu HB dijasporu na to.

Fascinatno je koliko brzo Hrvati HB žele zaboraviti da su iz HB kako oni u RH tako oni i u trećim zemlljama. jebe nas taj naziv Republika Hrvatska. Da i jedan kanton u BIH u sebi nosi naziv Hrvatska to bi išlo drugačije.

Jedino od javnih osoba onaj Chuvalo je u interviewu kanadskom novinaru rekao i ispravio ga - ja nisam iz Hrvatske - ja sam Hrvat iz Hercegovine , iz Bosne i Hercegovine. To je rijetkost.

Moj rođak iz Clevlanda u osobnoj je napisao Posušje - Hrvatska. Doduše rođen je u vrijeme Banovine Hrvatske al nije jedini takav. Zmaj od zemuna isto nosi Posušje - Hrvatska. Njima je HB nepoznat pojam. A BIH pogotovo Bosna nešto što ne žele čuti. Sad da oni glasuju za bosanske izbore. fuuuj. kuiš.

ISta stvar je sa nama. Odupiremo se asimilaciji a svi govorimo bosanske tablice. bosanski pasoš. A on izdan u Ljubuškom??!

Nazalost, situacija nije bolja ni u USA. Crkva recimo, svecenici svi redom Hrvati HB-a a nikada ne pominju situaciju u kojoj su Hrvati BIH. Iseljenici, Hrvati iz BIH se cesto vise brinu o Hrvatskoj no o svojima u BIH.

U zadnje vrijeme doduse, situacija se pocela pomalo mjenjat. 'Vi iz BIH' i slicna etiketiranja su pocela ljude lagano budit iz lobotomije. Mislim da ima dosta tiha nezadovoljstva ispod povrsine, te da bi se razocaranje rasizmom hrvatskih medija spram Hrvata BIH ( fasisticke reklame o Posavljacima) , te bilo kakove reakcije hrvatska drustvena establismenta konacno
evoluiralo u neku vrstu akcije.

Meni bi najdrza bila ideja o partiji HB Hrvata u Hrvatskoj po uzoru na partije ruskih Zidova u Izraelu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Ceha, Patriota i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: