|
|
Stranica: 8/10.
|
[ 239 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:47 |
|
|
KaRudar je napisao/la: Grunf je napisao/la: Hrvatska.
Svaka cast... Ja mislio ona bila u tamnici :) Hvala lijepo I bila je. Nema na čemu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:48 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dobro, sa lovom što se u hrv skupila za autocestu Zagreb-Split je izgrađena autocesta Beograd-Bar. Sagradio se bio samo dio do Karlovca. Novac se prikupljao od običnih ljudi po hrv (obveznice i slično). Za ww1 je hrv ekonomija pretrpila dosta, au krune su se mjenjale po tečaju 1:4 za srpski dinar, a realan omjer je bio 1:1. Tako da je ovo s reparacijama priča za malu djecu. Hrv je tada bila razvijenija i čisto ekonomski da je ta država opstala standard danas u hrv bi bio još jači (pola stanovnika bi pričalo njemački ali  ) U odnosu na BiH većina europskih zemalja jesu njemačka i švedska. Jesi kada vidio muslimansku kasabu? Vise je dimenzija te price. Srbija je stajala jako dobro posle proterivanja Turaka, ubrzano se modernizovala zemlja, krenulo se bukvalno od nule, i za 30 godina napravljena je drzava koja je licila na nesto... dosao je ww1 i opet nas vratio na nulu, od 3 i kusur miliona ljudi ti izgubis 700 000, stotine hiljada invalida, razruseno skoro sve infrastrukturno... i udruzis se sa Hrvatskom i Slovenijom koje su vec u startu bile dosta i ekonomski i kulturno jace, a rat ih je samo okrznuo... i ti si kao glavni u toj zemlji, tvoj je kralj i vlast... neminovno dolazi do jakog sukoba, od starta su stvari postavljene kako ne treba, zato i nije trebala da se pravi zajednicka drzava. Gledao sam "turske kasabe" imas ih i u Bosni, i u Srbiji, Prokuplje npr izgleda kao da si se teleportovao u 19 vek... Definitivno ima smisla, zajednička država nam nije niti jednima niti drugima na kraju izišla na korist.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:50 |
|
|
dudu je napisao/la: gdje su nematerijalne vrijednosti? ne trebaju daleko gledati da vide kakav bi im danas bio sport i glazba da nije zajednice s Hrvatima (hint: Rumunjska i Bugarska), odakle su uvijek puhale zapadne vrijednosti. Bošnjake neću ni spominjati, tek oni mogu biti stvarno sretni.  Tako je.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:51 |
|
|
Grunf je napisao/la: Daj molim te. Srbija i Beograd su enormno profitirali od Juge. Čim su Hrvatska i Slovenija ušli u Jugu u par godina su se po Beogradu počele graditi raskošne zgradurine kakvih se ni Pariz ne bi postidio. Isto tako za vrijeme poslijeratne Juge su devize od turizma išle u Beograd pa se tamo gradilo sve u 16. Sad kad toga nemate se vidi koliko su vam te sve republike pomagale graditi vašu metropolu. Nema više.  Jao Grunfonja Beograd porusen do daske u oba rata za razliku od ostalih....najbolje da se nije zidao glavni grad, zamisli tu zajebanciju, nego da se sve trpalo u npr Titov Veles  A Zagreb se nije zidao, ni Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Podgorica, Split... sve se trpalo u BG Rekao sam vec, pare dolaze posle zavrsetka jadranske magistrale... a ko je to zidao, od kojih para se pravilo... pa od onih koje CKSKJ skupi na gomilu od svih, pa usmerava, a u njemu su bili predstavnici svih republika Sta se sad vidi... Beograd se od pada Slobe 2000 digao iz pepela, Novi Beograd je eksplodirao, zidaju se 2 ogromna mosta... nisto to tebi nije vazno, tebi je bitno da se u starom dobrom maniru pokenjas po svemu odavde...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: Definitivno ima smisla, zajednička država nam nije niti jednima niti drugima na kraju izišla na korist. Koliko je tko imao koristi od zajedničke države se vidi po tome kako je tko reagirao kad se htjelo da svaki krene svojim putem. Neki su jedva čekali, a neki su grčevito ratovali da se zajednica održi. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61192 Lokacija: DAZP HQ
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: jedno je prijeći Dunav, a drugo je za tebe živjeti u Zg-u pola godine u kontinuitetu, kako sam ja živio u Beogradu. javni prijevoz skuplji u Zagrebu? nije točno, u Zagrebu ćeš manje potrošiti za prijevoz od periferije do centra jer karta vrijedi sat i pol u jednom smjeru, a u Beogradu kucaš kartu svaki put kad uđeš u novi bus ili tramvaj. karta je duplo jeftinija od zagrebačke, ali ovaj način vožnje je daleko skuplji nego je u Zagrebu. dnevne novine jesu skuplje, ali je i format daleko veći i više je stranica, vaše najprodavanije novine su malo većeg formata od 24 sata. voće i povrće je neznatno jeftinije, iako ne sve, ali to opet zavisi od tržnice do tržnice, Dolac je zasigurno jeftinija tržnica od većine beogradskih perfiernih. režije su tu negdje, kao i kompletni troškovi stanovanja s obzirom da je kvadrat stana slične cijene. gorivo je za nijansu skuplje kod vas, a cijene odjeće i obuće su podjednake. najveći mjesečni izdaci su na stanovanje, prijevoz i hranu, a jedino gdje je Beograd povoljniji je ovo zadnje, oko 10-15%.
Bio sam u Splitu ovo leto, 10kn karta u jednom pravcu, secam se u Rijeci 2007 da je karta bila 11kn... to je branje ushiju, ovde je 0.3 evra karta. Druga stvar, Ronhill i Walter koji vi proizvodite, u Srbiji kosta 100 dinara(0.95 evra), kod vas je negde 16-18 kuna kolko se secam, ako je kurs 7 i nesto, a ovde jos placaju akcize... koliko oni to vas shishaju Skuplje su vam prodavnice, hleb, mleko, novine, razne zajebancije na rafovima... nesto je isto, nesto malo skuplje, nesto dosta skuplje. Al npr pivo na Bacvama je jeftino Da ne idemo vise u detalje, kad ispeglamo plate i razlike u cenama, stojite bolje, al treba sve parametre uzeti u obzir. Split i Rijeka su manji gradovi i javni prijevoz ne igra neku ulogu u životu stanovnika, ali kad to spominješ, onda si valjda i vidio da oba grada imaju daleko novije i kvalitetnije buseve nego Beograd. ništa ne zaostaju za zagrebačkim voznim parkom, čija je prosječna starost autobusa trenutno oko 5 godina, a najstariji autobus je uveden kao nov 1998. u promet. i to ne nekakve žnj marke, nego najbolji Mercedesi, MAN-ovi i Iveco-Irisbus. Beograd nema nijedan jedini takav bus, Zagreb ih ima preko 200, naravno svi niskopodni. da ne komentiram tek stanje tramvaja. i u takvim okolnostima mene košta isto da dođem od Sesveta do Jaruna, kao i tebe sa Zvezdare do Novog Beograda.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 17:59 |
|
|
dudu je napisao/la:
gdje su nematerijalne vrijednosti? ne trebaju daleko gledati da vide kakav bi im danas bio sport i glazba da nije zajednice s Hrvatima (hint: Rumunjska i Bugarska), odakle su uvijek puhale zapadne vrijednosti. Bošnjake neću ni spominjati, tek oni mogu biti stvarno sretni.
Nemoj sad da se svadjamo, uvek smo bili u korektnim odnosima Muzika i Sport... ajde otvori mi oci, sta smo vam to ukrali... Marisala je JNA nekoliko Hrvata posle ww2, stavljala u Partizan, to je onaj komunjarski klub ciji su predsednici bili Franjo Tudjman i Janko Bobetko, za koji su navijali mnogi od Prilepa do Jesenica... al ne pocinje odatle sve, imali ste jak fudbal na pocetku prve Juge, onda odu Srbi 1930 na prvo svetsko i osvoje trece mesto, to ste bojkotovali(zbog ubistva Radica mislim)... i kosarku i rukomet pravili smo zajedno... Ovo oko muzike je besmisleno, ne znam na sta mislis...
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:02 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Jao Grunfonja Beograd porusen do daske u oba rata za razliku od ostalih....najbolje da se nije zidao glavni grad, zamisli tu zajebanciju, nego da se sve trpalo u npr Titov Veles  A Zagreb se nije zidao, ni Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Podgorica, Split... sve se trpalo u BG Rekao sam vec, pare dolaze posle zavrsetka jadranske magistrale... a ko je to zidao, od kojih para se pravilo... pa od onih koje CKSKJ skupi na gomilu od svih, pa usmerava, a u njemu su bili predstavnici svih republika Sta se sad vidi... Beograd se od pada Slobe 2000 digao iz pepela, Novi Beograd je eksplodirao, zidaju se 2 ogromna mosta... nisto to tebi nije vazno, tebi je bitno da se u starom dobrom maniru pokenjas po svemu odavde... Gle, možeš ti u staroj dobroj maniri sve relativizirati, ali to je tako. Beograd se dobrim dijelom izgradio od tuđih para koje nikad ne bi dobio da nije bilo Juge. Srbija i Beograd su najviše profitirali od Juge, a ostali su bili tu radi muženja i zato su svi pobjegli glavom bez obzira od tog Beograda i Srbije. Čuj 2 ogromna mosta? Koja su to 2, ja znam samo za jednog. Kaj se vidi? Pa vidi se da otkad nema love iz drugih republika da nije baš bajno kao nekad. 
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:05 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Nemoj sad da se svadjamo, uvek smo bili u korektnim odnosima Muzika i Sport... ajde otvori mi oci, sta smo vam to ukrali... Marisala je JNA nekoliko Hrvata posle ww2, stavljala u Partizan, to je onaj komunjarski klub ciji su predsednici bili Franjo Tudjman i Janko Bobetko, za koji su navijali mnogi od Prilepa do Jesenica... al ne pocinje odatle sve, imali ste jak fudbal na pocetku prve Juge, onda odu Srbi 1930 na prvo svetsko i osvoje trece mesto, to ste bojkotovali(zbog ubistva Radica mislim)... i kosarku i rukomet pravili smo zajedno... Ovo oko muzike je besmisleno, ne znam na sta mislis... Čuj 3. mjesto. Nije 3. nego 4. mjesto. Opet lažeš samoga sebe. Pogledaj na FIFA.com da je 4. mjesto. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:05 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la:
gdje su nematerijalne vrijednosti? ne trebaju daleko gledati da vide kakav bi im danas bio sport i glazba da nije zajednice s Hrvatima (hint: Rumunjska i Bugarska), odakle su uvijek puhale zapadne vrijednosti. Bošnjake neću ni spominjati, tek oni mogu biti stvarno sretni.
Nemoj sad da se svadjamo, uvek smo bili u korektnim odnosima Muzika i Sport... ajde otvori mi oci, sta smo vam to ukrali... Marisala je JNA nekoliko Hrvata posle ww2, stavljala u Partizan, to je onaj komunjarski klub ciji su predsednici bili Franjo Tudjman i Janko Bobetko, za koji su navijali mnogi od Prilepa do Jesenica... al ne pocinje odatle sve, imali ste jak fudbal na pocetku prve Juge, onda odu Srbi 1930 na prvo svetsko i osvoje trece mesto, to ste bojkotovali(zbog ubistva Radica mislim)... i kosarku i rukomet pravili smo zajedno... Ovo oko muzike je besmisleno, ne znam na sta mislis... ti iznosiš činjenice, a ja razmišljam o alternativnoj prošlosti, što bi bilo kad bi bilo. bez Hrvata, gotovo sigurno među Srbima ne bi bilo ni dobrog nogometa, ni košarke, ni navijača, ni rock`n`rolla, svega onog što u biti i je ulazilo u Jugoslaviju preko Hrvata. pogledaj samo vama najbliže susjede Bugare. Bugari su čak krajem 19. stoljeća bili daleko zajebaniji i važniji igrač nego Srbija, a danas prosječan Srbin na Bugarina gleda skoro kao na Albanca, ali u svakom smislu inferirornije biće. čovjek se upita, odakle takav stav, šta to Srbin ima, a nema Bugarin...i onda se vratiš na početak ove priče, jadan Bugarin nije imao svog Hrvata. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:09 |
|
|
Grunf je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Jao Grunfonja Beograd porusen do daske u oba rata za razliku od ostalih....najbolje da se nije zidao glavni grad, zamisli tu zajebanciju, nego da se sve trpalo u npr Titov Veles  A Zagreb se nije zidao, ni Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Podgorica, Split... sve se trpalo u BG Rekao sam vec, pare dolaze posle zavrsetka jadranske magistrale... a ko je to zidao, od kojih para se pravilo... pa od onih koje CKSKJ skupi na gomilu od svih, pa usmerava, a u njemu su bili predstavnici svih republika Sta se sad vidi... Beograd se od pada Slobe 2000 digao iz pepela, Novi Beograd je eksplodirao, zidaju se 2 ogromna mosta... nisto to tebi nije vazno, tebi je bitno da se u starom dobrom maniru pokenjas po svemu odavde... Gle, možeš ti u staroj dobroj maniri sve relativizirati, ali to je tako. Beograd se dobrim dijelom izgradio od tuđih para koje nikad ne bi dobio da nije bilo Juge. Srbija i Beograd su najviše profitirali od Juge, a ostali su bili tu radi muženja i zato su svi pobjegli glavom bez obzira od tog Beograda i Srbije. Čuj 2 ogromna mosta? Koja su to 2, ja znam samo za jednog. Kaj se vidi? Pa vidi se da otkad nema love iz drugih republika da nije baš bajno kao nekad.  most je grandiozan, nema šta, megalomanija samo takva, ali postoji i druga strana medalje. na most i pristupne ceste će otpasti preko 350 milijuna eura ili tri puta više nego se spekuliralo prije gradnje. grad se bjesomučno zadužuje da bi to sve isfinancirao, ali nema sumnje da će to itekako zaustaviti bilo kakve ozbiljnije investicije grada za jedan duži peirod. drugi most će graditi Kinezi, Zemun-Borča, to bi trebalo krenuti 2011. ako se ne varam. iako i tu postoji zakulisna priča. most preko Ade će po svemu sudeći za Beograd biti nešto kao Sopnica-Jelkovec za Bandića.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:10 |
|
|
dudu je napisao/la: ti iznosiš činjenice, a ja razmišljam o alternativnoj prošlosti, što bi bilo kad bi bilo. bez Hrvata, gotovo sigurno među Srbima ne bi bilo ni dobrog nogometa, ni košarke, ni navijača, ni rock`n`rolla, svega onog što u biti i je ulazilo u Jugoslaviju preko Hrvata. pogledaj samo vama najbliže susjede Bugare. Bugari su čak krajem 19. stoljeća bili daleko zajebaniji i važniji igrač nego Srbija, a danas prosječan Srbin na Bugarina gleda skoro kao na Albanca, ali u svakom smislu inferirornije biće. čovjek se upita, odakle takav stav, šta to Srbin ima, a nema Bugarin...i onda se vratiš na početak ove priče, jadan Bugarin nije imao svog Hrvata.  Gledao sam neki dokumentarac o Strossmayeru u kojem su rekli da je on Bugare smatrao hrvatskom braćom. 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:10 |
|
|
Grunf je napisao/la: Gle, možeš ti u staroj dobroj maniri sve relativizirati, ali to je tako. Beograd se dobrim dijelom izgradio od tuđih para koje nikad ne bi dobio da nije bilo Juge. Srbija i Beograd su najviše profitirali od Juge, a ostali su bili tu radi muženja i zato su svi pobjegli glavom bez obzira od tog Beograda i Srbije. Čuj 2 ogromna mosta? Koja su to 2, ja znam samo za jednog. Kaj se vidi? Pa vidi se da otkad nema love iz drugih republika da nije baš bajno kao nekad.  To su baronije koje se stalno poturaju... Sta se to izgradilo u Beogradu cega nije bilo u ostalim gradovima, daj mi jedan znacajan objekat u koji su se gurale pare, a da su drugi veci gradovi bili liseni toga... nista nema reprezentativno u gradu izgradjeno za vreme Tita. Beograd je 7 puta porastao u tom periodu, jer su zidali ruzne zgradurine, sivi beton, recept za rezanje vena, ceo Novi Beograd je bio komunisticka nakaza. Moralo je da se zida jer su ljudi dolazili u glavni grad drzave, tu je bila sva administracija, ambasade, upravne zgrade... kamo srece da se nije toliko budzilo, boli me uvo za velicinu i brojnost... danas se tu uvodi polako red, Djilas je cale za to, bice novi premijer.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:11 |
|
|
Grunf je napisao/la: dudu je napisao/la: ti iznosiš činjenice, a ja razmišljam o alternativnoj prošlosti, što bi bilo kad bi bilo. bez Hrvata, gotovo sigurno među Srbima ne bi bilo ni dobrog nogometa, ni košarke, ni navijača, ni rock`n`rolla, svega onog što u biti i je ulazilo u Jugoslaviju preko Hrvata. pogledaj samo vama najbliže susjede Bugare. Bugari su čak krajem 19. stoljeća bili daleko zajebaniji i važniji igrač nego Srbija, a danas prosječan Srbin na Bugarina gleda skoro kao na Albanca, ali u svakom smislu inferirornije biće. čovjek se upita, odakle takav stav, šta to Srbin ima, a nema Bugarin...i onda se vratiš na početak ove priče, jadan Bugarin nije imao svog Hrvata.  Gledao sam neki dokumentarac o Strossmayeru u kojem su rekli da je on Bugare smatrao hrvatskom braćom.  nije jedini, Hrvati su uvijek bili blagonaklonjeni prema njima, ali danas nitko ništa o njima ne zna, skoro pa su terra incognita.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:17 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Grunf je napisao/la: Gle, možeš ti u staroj dobroj maniri sve relativizirati, ali to je tako. Beograd se dobrim dijelom izgradio od tuđih para koje nikad ne bi dobio da nije bilo Juge. Srbija i Beograd su najviše profitirali od Juge, a ostali su bili tu radi muženja i zato su svi pobjegli glavom bez obzira od tog Beograda i Srbije. Čuj 2 ogromna mosta? Koja su to 2, ja znam samo za jednog. Kaj se vidi? Pa vidi se da otkad nema love iz drugih republika da nije baš bajno kao nekad.  To su baronije koje se stalno poturaju... Sta se to izgradilo u Beogradu cega nije bilo u ostalim gradovima, daj mi jedan znacajan objekat u koji su se gurale pare, a da su drugi veci gradovi bili liseni toga... nista nema reprezentativno u gradu izgradjeno za vreme Tita. Beograd je 7 puta porastao u tom periodu, jer su zidali ruzne zgradurine, sivi beton, recept za rezanje vena, ceo Novi Beograd je bio komunisticka nakaza. Moralo je da se zida jer su ljudi dolazili u glavni grad drzave, tu je bila sva administracija, ambasade, upravne zgrade... kamo srece da se nije toliko budzilo, boli me uvo za velicinu i brojnost... danas se tu uvodi polako red, Djilas je cale za to, bice novi premijer. druga Jugoslavija je bila mala maca za prvu kad su u pitanju tiranija i bezočna krađa. Genex je prebačen 50-tih iz Zagreba u Beograd, kao najveća firma u bivšoj državi, upravo ona koja je isisavala sve hrvatske devize i stavljala ih pod kontrolu vlasti u Beogradu. to je notorna činjenica. i kratka priča zašto su Hrvati bojkotirali reprezentaciju 1930. Citat: Fudbalskom savezu Jugoslavije, prethodio je Jugoslovenski nogometni savez (JNS), osnovan 14. aprila 1919. u Zagrebu. U JNS bilo je 1920 registrovano 112 fudbalskih klubova (Zagreb 73, Beograd 13, Split 11, Ljubljana 7, Sarajevo 8). Godine 1923, JNS je organizovao prvo prvenstvo Jugoslavije po kup sistemu uz učešće šest prvaka republičkih podsaveza, Zagreba, Beograda, Splita, Sarajeva, Ljubljane i Skoplja.
U članstvo FIFA, bio je primljen najpre sa statusom privremenog člana (4. maja 1921), a stani član je postao 20. maja 1923. Skupština JNS je 16. marta 1930 preseljena u Beograd. Uz postojeće podaveze osnovani su i novi u Novom Sadu i Velikom Bečkereku (sada Zrenjanin). kao što vidiš, savez se zvao nogometni, a ne fudbalski.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:18 |
|
|
dudu je napisao/la: Grunf je napisao/la: Gledao sam neki dokumentarac o Strossmayeru u kojem su rekli da je on Bugare smatrao hrvatskom braćom.  nije jedini, Hrvati su uvijek bili blagonaklonjeni prema njima, ali danas nitko ništa o njima ne zna, skoro pa su terra incognita. Hrvatska je u povijest i graničila s Bugarskom, a unatoč par ratova koje smo s njima vodili sve je ostalo bilo za Njih je komunizam dokrajčio, sa 10 milijuna odprije su pali na 8 (i to samo na području današnje Bugarske), preko 10% stanovništva su im Turci (poturčeni Tatari i Pomaci-->bugarski muslimani, nešto kao naši muslići  dole na jugu u Trakiji) i tako. Korupcija otišla u nebo. Nadajmo se da će im biti bolje 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:21 |
|
|
dudu je napisao/la: ti iznosiš činjenice, a ja razmišljam o alternativnoj prošlosti, što bi bilo kad bi bilo. bez Hrvata, gotovo sigurno među Srbima ne bi bilo ni dobrog nogometa, ni košarke, ni navijača, ni rock`n`rolla, svega onog što u biti i je ulazilo u Jugoslaviju preko Hrvata. pogledaj samo vama najbliže susjede Bugare. Bugari su čak krajem 19. stoljeća bili daleko zajebaniji i važniji igrač nego Srbija, a danas prosječan Srbin na Bugarina gleda skoro kao na Albanca, ali u svakom smislu inferirornije biće. čovjek se upita, odakle takav stav, šta to Srbin ima, a nema Bugarin...i onda se vratiš na početak ove priče, jadan Bugarin nije imao svog Hrvata.  Preterujes Dule veruj mi... Srbi i Hrvati su ekstremno talentovani za sport, grupni sport, tu pokazujemo izvanserijske sposobnosti u organizaciji, ono sto nam fali u drugim segmentima drustva... stotine medalja, svetski priznatih sportista, trenera... Sad da siljimo ko je tu vazniji, nemoguce je to izmeriti iz danasnje perspektive, laz je da je sportska tradicija dosla iz Hrvatske, ko je igrao najbolji rukomet, i muski i zenski u Jugi, pre nego sto ste napravili cudo posle kao nezavisni... obrnuto je sa tenisom, kosarku smo zidali zajedno, i Novosel, Cosic, Radivoje Korac, Slavnic, Kicanovic, posle Drazen, Kukoc, Divac, Paspalj... ne mozes tu da seces nozem, sve je to zajednickih ruku delo, niti je tad bilo vazno ko je ko... Ovo oo muzici je suplja, r'n'r je dosao u isto vreme, preko radio luxemburga, Elvisa, Beatlesa, to je bio talas koji je zapalio sve... posle ima novi talas, prvo u Sloveniji sa Pankrtima, posle se pridruzuju ZG i BG... posle dolaze narodnjaci iz Srbije i Bosne, na njih nije imun bio niko, ni onda, ni dan danas, taj trash se podjednako konzumira svugde.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:21 |
|
|
Ceha je napisao/la: dudu je napisao/la: nije jedini, Hrvati su uvijek bili blagonaklonjeni prema njima, ali danas nitko ništa o njima ne zna, skoro pa su terra incognita. Hrvatska je u povijest i graničila s Bugarskom, a unatoč par ratova koje smo s njima vodili sve je ostalo bilo za Njih je komunizam dokrajčio, sa 10 milijuna odprije su pali na 8 (i to samo na području današnje Bugarske), preko 10% stanovništva su im Turci (poturčeni Tatari i Pomaci-->bugarski muslimani, nešto kao naši muslići  dole na jugu u Trakiji) i tako. Korupcija otišla u nebo. Nadajmo se da će im biti bolje  poznajem jednog Bugarina ovdje u Zagrebu, prije par godina je zapičio za London, zaustavio se u Zagrebu i ovdje ostao. taj čovjek odgovorno tvrdi i ponavlja da nema gore države na svijetu od Bugarske, niti se ijedna normalna država može usporediti s količinom mafije i korupcije koja vlada tamo.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:25 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: To su baronije koje se stalno poturaju...
Sta se to izgradilo u Beogradu cega nije bilo u ostalim gradovima, daj mi jedan znacajan objekat u koji su se gurale pare, a da su drugi veci gradovi bili liseni toga... nista nema reprezentativno u gradu izgradjeno za vreme Tita. Beograd je 7 puta porastao u tom periodu, jer su zidali ruzne zgradurine, sivi beton, recept za rezanje vena, ceo Novi Beograd je bio komunisticka nakaza. Moralo je da se zida jer su ljudi dolazili u glavni grad drzave, tu je bila sva administracija, ambasade, upravne zgrade... kamo srece da se nije toliko budzilo, boli me uvo za velicinu i brojnost... danas se tu uvodi polako red, Djilas je cale za to, bice novi premijer. Ma da, svi narodi bivše Juge su bedasti i zapravo im se sve to pričinjalo. Zato je svaki veći grad imao poslovicu xxx radi, a Beograd se gradi. 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:25 |
|
|
dudu je napisao/la: nije jedini, Hrvati su uvijek bili blagonaklonjeni prema njima, ali danas nitko ništa o njima ne zna, skoro pa su terra incognita.
Blagonakloni Bugari, Albanci...to je crna kutija bez inputa i outputa, gutam svakakve vesti i recikliram, ali odande... nista, pokoja tuca, pojavi se neki Levski, pre je bio Hristo... dal je do mene, ili do njih, informisan sam o Bugarskoj kao o Turkmenistanu 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:26 |
|
|
dudu je napisao/la: Ceha je napisao/la: Hrvatska je u povijest i graničila s Bugarskom, a unatoč par ratova koje smo s njima vodili sve je ostalo bilo za Njih je komunizam dokrajčio, sa 10 milijuna odprije su pali na 8 (i to samo na području današnje Bugarske), preko 10% stanovništva su im Turci (poturčeni Tatari i Pomaci-->bugarski muslimani, nešto kao naši muslići  dole na jugu u Trakiji) i tako. Korupcija otišla u nebo. Nadajmo se da će im biti bolje  poznajem jednog Bugarina ovdje u Zagrebu, prije par godina je zapičio za London, zaustavio se u Zagrebu i ovdje ostao. taj čovjek odgovorno tvrdi i ponavlja da nema gore države na svijetu od Bugarske, niti se ijedna normalna država može usporediti s količinom mafije i korupcije koja vlada tamo. Nažalost, izgleda da čovjek ima pravo. Šteta države i naroda
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:32 |
|
|
Ceha je napisao/la: dudu je napisao/la: nije jedini, Hrvati su uvijek bili blagonaklonjeni prema njima, ali danas nitko ništa o njima ne zna, skoro pa su terra incognita. Hrvatska je u povijest i graničila s Bugarskom, a unatoč par ratova koje smo s njima vodili sve je ostalo bilo za Njih je komunizam dokrajčio, sa 10 milijuna odprije su pali na 8 (i to samo na području današnje Bugarske), preko 10% stanovništva su im Turci (poturčeni Tatari i Pomaci-->bugarski muslimani, nešto kao naši muslići  dole na jugu u Trakiji) i tako. Korupcija otišla u nebo. Nadajmo se da će im biti bolje  Plaće su im užasno niske, ali koliko gledam imaju dosta industrije i dosta izvoze i imaju malu nezaposlenost. Ne znam u čemu je stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:33 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: ti iznosiš činjenice, a ja razmišljam o alternativnoj prošlosti, što bi bilo kad bi bilo. bez Hrvata, gotovo sigurno među Srbima ne bi bilo ni dobrog nogometa, ni košarke, ni navijača, ni rock`n`rolla, svega onog što u biti i je ulazilo u Jugoslaviju preko Hrvata. pogledaj samo vama najbliže susjede Bugare. Bugari su čak krajem 19. stoljeća bili daleko zajebaniji i važniji igrač nego Srbija, a danas prosječan Srbin na Bugarina gleda skoro kao na Albanca, ali u svakom smislu inferirornije biće. čovjek se upita, odakle takav stav, šta to Srbin ima, a nema Bugarin...i onda se vratiš na početak ove priče, jadan Bugarin nije imao svog Hrvata.  Preterujes Dule veruj mi... Srbi i Hrvati su ekstremno talentovani za sport, grupni sport, tu pokazujemo izvanserijske sposobnosti u organizaciji, ono sto nam fali u drugim segmentima drustva... stotine medalja, svetski priznatih sportista, trenera... Sad da siljimo ko je tu vazniji, nemoguce je to izmeriti iz danasnje perspektive, laz je da je sportska tradicija dosla iz Hrvatske, ko je igrao najbolji rukomet, i muski i zenski u Jugi, pre nego sto ste napravili cudo posle kao nezavisni... obrnuto je sa tenisom, kosarku smo zidali zajedno, i Novosel, Cosic, Radivoje Korac, Slavnic, Kicanovic, posle Drazen, Kukoc, Divac, Paspalj... ne mozes tu da seces nozem, sve je to zajednickih ruku delo, niti je tad bilo vazno ko je ko... Ovo oo muzici je suplja, r'n'r je dosao u isto vreme, preko radio luxemburga, Elvisa, Beatlesa, to je bio talas koji je zapalio sve... posle ima novi talas, prvo u Sloveniji sa Pankrtima, posle se pridruzuju ZG i BG... posle dolaze narodnjaci iz Srbije i Bosne, na njih nije imun bio niko, ni onda, ni dan danas, taj trash se podjednako konzumira svugde. ti opet o činjenicama, ne razumijemo se. evo da ti pomognem na što ciljam. navedi jedan europski, pravoslavni narod koji ima sve to. nema ga, u užu konkurenciju mogu samo Grci, ali oni su u ključnom razdoblju povijesti inkorporirani u Zapad, pa ih danas nitko ne smatra dijelom Balkana, iako tamo pripadaju geografski. možda taj fenomen sporta i glazbe na području bivše Juge nikad nije pošteno ni istražen, ali po meni je utjecaj Hrvata u tome najveći jer su nametnuli taj obrazac ponašanja svima. nije li čudno da je Jugoslavija jedina komunistička zemlja koja uopće nije imala individualan sport i bila je nebitna olimpijska zemlja, dok su susjedi Mađari, Rumunji i Bugari mlatili medalje na svim olimpijadama, ali su zato bili inferirorni Jugoslaviji u svim momčadskim sportovima, koji su bili popularni na Zapadu. kako komentiraš da je diskografija Jugoslavije bila treća po veličini u svijetu, odmah iza SAD-a i UK-a? s tim da su bili zastupljeni svi tada aktualni i moderni žanrovi u glazbi. da nije bilo Jugoslavije ništa od toga ne bi imali ni Srbi, ni Bošnjaci, okolina na to ukazuje.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:42 |
|
|
dudu je napisao/la: ti opet o činjenicama, ne razumijemo se. evo da ti pomognem na što ciljam. navedi jedan europski, pravoslavni narod koji ima sve to. nema ga, u užu konkurenciju mogu samo Grci, ali oni su u ključnom razdoblju povijesti inkorporirani u Zapad, pa ih danas nitko ne smatra dijelom Balkana, iako tamo pripadaju geografski. možda taj fenomen sporta i glazbe na području bivše Juge nikad nije pošteno ni istražen, ali po meni je utjecaj Hrvata u tome najveći jer su nametnuli taj obrazac ponašanja svima. nije li čudno da je Jugoslavija jedina komunistička zemlja koja uopće nije imala individualan sport i bila je nebitna olimpijska zemlja, dok su susjedi Mađari, Rumunji i Bugari mlatili medalje na svim olimpijadama, ali su zato bili inferirorni Jugoslaviji u svim momčadskim sportovima, koji su bili popularni na Zapadu. kako komentiraš da je diskografija Jugoslavije bila treća po veličini u svijetu, odmah iza SAD-a i UK-a? s tim da su bili zastupljeni svi tada aktualni i moderni žanrovi u glazbi. da nije bilo Jugoslavije ništa od toga ne bi imali ni Srbi, ni Bošnjaci, okolina na to ukazuje.
Kapiram sta hoces, sve ovo sto ja nabrajam, ti tvrdis da je nastalo jer su Hrvati bili u tome... To je povrsno i netacno, Hrvati su istok zapada, Srbi zapad istoka, takva im je pozicija, isti jezik govore, mesaju se stolecima, ne mozes to da poredis sa nekim dalekim narodima. Ufuran si u tu pricu o kulturnoj dominaciji, odakle ti to, postoje razlike u tome, ali nema potrebe da sebe i svoj narod stavljas u nadredjeni polozaj, ulazis u losu matricu gde su tvoji dobri, a ostali losi. Eto, 20 godina nismo zajedno, u cemu se ogleda ta vasa kulturna i sportska dominacija, nekad ste bili frajeri u kosarci, danas nista, nekad ste bili prosek u rukometu, danas ste sila, Srbi obrnuto, poceo da se pika tenis, vaterpolo se koljemo... uvek postoji taj rivalitet, i umesto to da pohvalis, ti kenjas o supremaciji. Ovo oko muzike je jako netacno, mozemo da analiziramo dekade, od 60-ih, bendove, uticaje, tu treba i Bosnu ubaciti, jako ozbiljna tema, ne moze da stane u par pasusa...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 18:49 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: ti opet o činjenicama, ne razumijemo se. evo da ti pomognem na što ciljam. navedi jedan europski, pravoslavni narod koji ima sve to. nema ga, u užu konkurenciju mogu samo Grci, ali oni su u ključnom razdoblju povijesti inkorporirani u Zapad, pa ih danas nitko ne smatra dijelom Balkana, iako tamo pripadaju geografski. možda taj fenomen sporta i glazbe na području bivše Juge nikad nije pošteno ni istražen, ali po meni je utjecaj Hrvata u tome najveći jer su nametnuli taj obrazac ponašanja svima. nije li čudno da je Jugoslavija jedina komunistička zemlja koja uopće nije imala individualan sport i bila je nebitna olimpijska zemlja, dok su susjedi Mađari, Rumunji i Bugari mlatili medalje na svim olimpijadama, ali su zato bili inferirorni Jugoslaviji u svim momčadskim sportovima, koji su bili popularni na Zapadu. kako komentiraš da je diskografija Jugoslavije bila treća po veličini u svijetu, odmah iza SAD-a i UK-a? s tim da su bili zastupljeni svi tada aktualni i moderni žanrovi u glazbi. da nije bilo Jugoslavije ništa od toga ne bi imali ni Srbi, ni Bošnjaci, okolina na to ukazuje.
Kapiram sta hoces, sve ovo sto ja nabrajam, ti tvrdis da je nastalo jer su Hrvati bili u tome... To je povrsno i netacno, Hrvati su istok zapada, Srbi zapad istoka, takva im je pozicija, isti jezik govore, mesaju se stolecima, ne mozes to da poredis sa nekim dalekim narodima. Ufuran si u tu pricu o kulturnoj dominaciji, odakle ti to, postoje razlike u tome, ali nema potrebe da sebe i svoj narod stavljas u nadredjeni polozaj, ulazis u losu matricu gde su tvoji dobri, a ostali losi. Eto, 20 godina nismo zajedno, u cemu se ogleda ta vasa kulturna i sportska dominacija, nekad ste bili frajeri u kosarci, danas nista, nekad ste bili prosek u rukometu, danas ste sila, Srbi obrnuto, poceo da se pika tenis, vaterpolo se koljemo... uvek postoji taj rivalitet, i umesto to da pohvalis, ti kenjas o supremaciji. Ovo oko muzike je jako netacno, mozemo da analiziramo dekade, od 60-ih, bendove, uticaje, tu treba i Bosnu ubaciti, jako ozbiljna tema, ne moze da stane u par pasusa... danas to ne igra nikakvu ulogu, davno su uspostavljeni društveno prihvatljivi obrasci na ovim prostorima. naravno da je i Hrvatima pomoglo to što je bilo rivaliteta, ali ostajem pri svojoj tvrdnji da su Hrvati presudno utjecali da nogomet postane nacionalni sport, samim time i neki drugi poput košarke, te da kvalitetna glazba uđe u Jugoslaviju. ovome se nema što dodati. Citat: U JNS bilo je 1920 registrovano 112 fudbalskih klubova (Zagreb 73, Beograd 13, Split 11, Ljubljana 7, Sarajevo 8).
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|