|
|
Stranica: 82/142.
|
[ 3529 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 14:59 |
|
|
Salivator je napisao/la: Machak je napisao/la: Pa jel mogu oni jednostrano smijeniti Komšića?
Malo si dosadan sa glupim pitanjima, koja ne vode ničemu. Ili demonstriraš vrtnju u krug? 30 godina se vrtimo u krug. Od okončanja rata. Ko očekuje da se za godinu, dvije ili pet razriješi situacija koja se u nekim kontekstima još više zapetljala, taj je baš naivan. Ok, dosadan sam sa pitanjima-konstatacijama koji jasno podcrtavaju situaciju. Rekao sam kako jeste, nema potrebe da ponavljam. Over&out.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 14:59 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Što se može, može, nije to najbitnije.
Poanta je u tome da se Trojka pravda SDAovcima ili možda i svojim glasačima. Trojka se ne smije povezati sa Hrvatima, i mora biti oštra iz razloga "da ne bi izgubila glasove". Što to govori o glasačima?
Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti meni je jako žao da je to tako. Samo primjećujem situaciju.
U Trojci ima ljudi koji su da kažemo pri vrhu, a ne zaslužuju biti tu. I to je problem. Nisu dovoljnog kapaciteta da bi mogli obavljati funkcije kojih su se prihvatili. Dok se to ne očisti, biće takva nejasna situacija kako si dobro primjetio. Ne može se na dvije stolice sjediti, to nikad ne vodi rješenju. Uopće nije nejasna situacija. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1157 of 2558 - 45.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:00 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Citat: gooUser1740414059
Ovi tjeraju da se uleti u BL i u roku od mjesec dana maksimalno prečešlja sve. Dodika podržava Rusija zato glumata, sve su ovo blefovi. Treba ići do kraja. Nemamo razloga za strah. Sad ili nikad. Dnevna doza klix top komentara Već mjesec dana već pričaju kako će krenuti svaki trenutak... Samo što nisu... 
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:00 |
|
|
Machak je napisao/la: U Trojci ima ljudi koji su da kažemo pri vrhu, a ne zaslužuju biti tu. I to je problem. To je tvoj problem. Nas za to boli ona stvar, ili rijesi, ili se makni. Samo prestani takijat. Zbilja treba Covicu dat beneficirani staz zbog svega sto mora slusati.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:01 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Machak je napisao/la: Ma da, ti bi zaostavštinu saradnje sa SDA prebacio tek tako na Trojku.
Da, i? To su predstavnici Muslimana, i to je zaostavstina svih Muslimana u drzavi. Vi ste zaostavstinu SDS-a prebacili na Dodika i SNSD. Jel vidis problem u tome? Ponoviti cu jos jednom, za ovakvo pravljenje glupim bi zbilja trebalo potegnuti ban. Teško da neko može breme SDS-a prebaciti na SNDS. To je netačna konstatacija. Ne, za to što ti idem na jetru i što ti smeta moja argumentovana rasprava, treba me banovati. Podržavam, treba me banovati da odmoriš.
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:03 |
|
|
Machak je napisao/la: Teško da neko može breme SDS-a prebaciti na SNDS. To je netačna konstatacija.
Toliko je netocna, da danas muslimanske stranke vide partnera u SDS-u, a SNSD-u tepaju dzamijskim 'epitetima' 
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:06 |
|
|
horus je napisao/la: MikiNosonja je napisao/la: Dnevna doza klix top komentara Već mjesec dana već pričaju kako će krenuti svaki trenutak... Samo što nisu...  Jel na ovom kreirate mišljenje? Stavove? Na poluporemećenim komentatorima koji nemaju života?
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:09 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Machak je napisao/la: Teško da neko može breme SDS-a prebaciti na SNDS. To je netačna konstatacija.
Toliko je netocna, da danas muslimanske stranke vide partnera u SDS-u, a SNSD-u tepaju dzamijskim 'epitetima'  90-tih su partneri bili SDA, SDS i HDZ. Pa se to partnerstvo razjebalo. Pa su bili HDZ, SDA i SNDS. Pa ode i to niz vodu. Red je da se proba sa nekom drugom kombinacijom. SDS-u nije zabranjen politički angažman, zločinci iz reda stranke su procesuirani. Zašto to oni ne bi mogli biti strana u saradnji na državnom ili bilo kojem drugom nivou?
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:12 |
|
|
Machak je napisao/la: Salivator je napisao/la: Malo si dosadan sa glupim pitanjima, koja ne vode ničemu. Ili demonstriraš vrtnju u krug?
30 godina se vrtimo u krug. Od okončanja rata. Ko očekuje da se za godinu, dvije ili pet razriješi situacija koja se u nekim kontekstima još više zapetljala, taj je baš naivan. Ok, dosadan sam sa pitanjima-konstatacijama koji jasno podcrtavaju situaciju. Rekao sam kako jeste, nema potrebe da ponavljam. Over&out. Pa i mi podcrtavamo situaciju kako je vidimo. Bošnjaci su krivi za sve neuspjele pokušaje suživota. Do slijedećeg klanjanja partizanima u hrvatskom dijelu grada. 
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:12 |
|
|
Eno na HRT hdzeovci se natječu koji ce vise naglasiti da je ovo protuustavno,e jado podržavate oduzimanje ovlasti a nadas se da ce nama vratiti
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:17 |
|
|
Machak je napisao/la: horus je napisao/la: Već mjesec dana već pričaju kako će krenuti svaki trenutak... Samo što nisu...  Jel na ovom kreirate mišljenje? Stavove? Na poluporemećenim komentatorima koji nemaju života? izvor su vječite zabave zbog psihoze uzrokovane 30 godišnjim ispiranjem mozga mržnjom od strane džamije.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 15:22 |
|
|
horus je napisao/la: Machak je napisao/la: Jel na ovom kreirate mišljenje? Stavove? Na poluporemećenim komentatorima koji nemaju života?
izvor su vječite zabave zbog psihoze uzrokovane 30 godišnjim ispiranjem mozga mržnjom od strane džamije. Meni bolesni ljudi nisu zabavni. Ja ih žalim.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 16:56 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 4369 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Znamo zašto im smeta Dodik, vidimo da im smeta i Čović uvijek uz Dodika, ali što im je sad jadni Gert Jan Koopman skrivio! Kriv što je došao da ih potakne na putu u EU. Barem ovom Hembi smeta. Sigurno nije sam u svojoj ljutnji. Valjda su mislili da će i sunce i mjesec reagirat na dodatni raspad već polu-raspadnute kvazi-države. https://www.klix.ba/vijesti/bih/prica-o ... /250314113
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Češki specijalci EUFOR-a pripremaju uhićenje Dodika i ekipe Postano: 14 ožu 2025, 17:11 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6595 Lokacija: Izvan sebe
|
Machak je napisao/la: horus je napisao/la: Realno ili islamski? Realno tvoja strana jedina sustavno ugrožava mir i "državu" već 30 godina, istu državu u koju se kunete kao što se kunete u alaha. U ovoj situaciji nismo ništa uradili. To čak tvrde i iz RS-a. Sve je zakuhao jedan tip. Objasnio bih ti bold, al neće ništa promijeniti. Ti i Kvačica od dva brata djeca  Ima nas vise od brace djece. Krivi ste i vrtite u krug, tako da se gubi vrijeme i ocekujete da se moze s vama nesto dogovoriti. trojka i sda je ista stvar.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 17:15 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6595 Lokacija: Izvan sebe
|
potocnj je napisao/la: Znamo zašto im smeta Dodik, vidimo da im smeta i Čović uvijek uz Dodika, ali što im je sad jadni Gert Jan Koopman skrivio! Kriv što je došao da ih potakne na putu u EU. Barem ovom Hembi smeta. Sigurno nije sam u svojoj ljutnji. Valjda su mislili da će i sunce i mjesec reagirat na dodatni raspad već polu-raspadnute kvazi-države. https://www.klix.ba/vijesti/bih/prica-o ... /250314113Pa jasno sto im smeta. trebao je sa 3 eskadrile nato helikoptera uletiti u BL, uhapsiti dodiga i sve srbe i isporuciti ih sarajevu.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 17:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79534 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Konačno netko da kritizira ove što samo pišu po Twitteru. 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Konačno netko da kritizira ove što samo pišu po Twitteru.  Od euforije do općenarodnog PTSP-a. 
|
|
Vrh |
|
 |
Vucko12
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:28 |
|
|
Diplomatski izvori Der Standard: EUFOR je spreman pomoći SIPA-i u privođenju Dodika, odluku može donijeti i general Barbu.
Kao što sam rekao, igramo po pravilima igre. EUFOR je u BiH s razlogom, da osigura mir i stabilnost prema Dejtonskom sporazumu. Zbog toga će EUFOR djelovati uz podršku ili od strane drzavni institucija. Da su državne institucije znatno jače, što nam je neophodno da podržimo odlazak međunarodne zajednice, onda bismo bili opremljeni i spremni da se sami nosimo sa tim. Do tada, pravila su da se slažemo s strancima.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:36 |
|
|
Vucko12 je napisao/la: Diplomatski izvori Der Standard: EUFOR je spreman pomoći SIPA-i u privođenju Dodika, odluku može donijeti i general Barbu.
Kao što sam rekao, igramo po pravilima igre. EUFOR je u BiH s razlogom, da osigura mir i stabilnost prema Dejtonskom sporazumu. Zbog toga će EUFOR djelovati uz podršku ili od strane drzavni institucija. Da su državne institucije znatno jače, što nam je neophodno da podržimo odlazak međunarodne zajednice, onda bismo bili opremljeni i spremni da se sami nosimo sa tim. Do tada, pravila su da se slažemo s strancima. meho niste vi država, niti vi imate ikakvo pravo definirati što je država ili državni interes. Ili će postojati kompromis između Hrvata, srba i vas pöturica ili nakaradne ne će biti.
|
|
Vrh |
|
 |
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:37 |
|
|
Vucic upravo uzivo govori da je mnogo veci problem nalog za hapsenje Dodika i Stevandica nego sutrasnji protesti
Upravo se (in)direktno obraca Britancima
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:41 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Vucic upravo uzivo govori da je mnogo veci problem nalog za hapsenje Dodika i Stevandica nego sutrasnji protesti
Upravo se (in)direktno obraca Britancima Pa objektivno jest veći, jer su vonjavci opet izazvali krizu, koja bi se mogla brzo pretvoriti u krvoproliće.
|
|
Vrh |
|
 |
Vucko12
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:44 |
|
|
horus je napisao/la: Vucko12 je napisao/la: Diplomatski izvori Der Standard: EUFOR je spreman pomoći SIPA-i u privođenju Dodika, odluku može donijeti i general Barbu.
Kao što sam rekao, igramo po pravilima igre. EUFOR je u BiH s razlogom, da osigura mir i stabilnost prema Dejtonskom sporazumu. Zbog toga će EUFOR djelovati uz podršku ili od strane drzavni institucija. Da su državne institucije znatno jače, što nam je neophodno da podržimo odlazak međunarodne zajednice, onda bismo bili opremljeni i spremni da se sami nosimo sa tim. Do tada, pravila su da se slažemo s strancima. meho niste vi država, niti vi imate ikakvo pravo definirati što je država ili državni interes. Ili će postojati kompromis između Hrvata, srba i vas pöturica ili nakaradne ne će biti. Ali kako kad jesmo  ! Ko vam je kriv što ste sebe same sveli na nekoliko sela u zapadnoj hercegovini ;)!
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:51 |
|
|
Machak je napisao/la: alh84001 je napisao/la: Toliko je netocna, da danas muslimanske stranke vide partnera u SDS-u, a SNSD-u tepaju dzamijskim 'epitetima'  90-tih su partneri bili SDA, SDS i HDZ. Pa se to partnerstvo razjebalo. Pa su bili HDZ, SDA i SNDS. Pa ode i to niz vodu. Red je da se proba sa nekom drugom kombinacijom. SDS-u nije zabranjen politički angažman, zločinci iz reda stranke su procesuirani. Zašto to oni ne bi mogli biti strana u saradnji na državnom ili bilo kojem drugom nivou? Zanimljivo, zašto onda HDZu spočitavate da su UZPovci a to isto ne govorite SDSovcima, ako su zločinci procesuiranju. HDZ ali i svi Hrvat, stalno se moraju dokazivat da nisu UZPovci, dok SDSovci osim Srbrenice još na dosta mjesta prorijedili vas, pa nikom ništa, niti ih prozivate, niti oni imaju potrebu da se pravdaju, ravnodušnim su na titulu genocidaša.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:52 |
|
|
Vucko12 je napisao/la: horus je napisao/la: meho niste vi država, niti vi imate ikakvo pravo definirati što je država ili državni interes. Ili će postojati kompromis između Hrvata, srba i vas pöturica ili nakaradne ne će biti.
Ali kako kad jesmo  ! Ko vam je kriv što ste sebe same sveli na nekoliko sela u zapadnoj hercegovini ;)! jeste, kao što ste skoro pa "oslobodili" Banja Luku 1995. Kani se tog duhovnog cracka zvanog islama, očigledno ostavlja negativne posljedice po tvoje kognitivne sposobnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 14 ožu 2025, 18:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Konačno netko da kritizira ove što samo pišu po Twitteru.  Smiješno je jer je to napisao na Twitteru.  Da imam Twitter account i sam bih napisao nekoliko junačkih postova. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1157 of 2558 - 45.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|