|
|
Stranica: 158/162.
|
[ 4038 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 08:07 |
|
|
Dok god o nama pričaju Vulin i slični gremlini, ne sekiramo se.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 08:30 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5000 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la: Dok god o nama pričaju Vulin i slični gremlini, ne sekiramo se. Hrvati pričaju zapadu da je BiH propali projekt, srbi pričaju istoku isto to. Bećirevića u Turskoj mora na autobus kada ide zagovarat spašavanje države.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 11:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 81347 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Dodikova buna protiv Turaka.
Zasada uspješna kao i one iz 19. stoljeća.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 11:35 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5000 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Svaki dan se iznosi sve više sramote na državu: Citat: Mađarska je zvanično navela da se radi o “trenerima”, ali okolnosti dolaska, skrivena priroda misije i tajnost operacije izazvale su zabrinutost. Niti Predsjedništvo BiH, niti Vijeće ministara nisu bili obaviješteni o dolasku stranih uniformisanih snaga na teritoriju suverene države.
Dolazak Mađara vremenski se poklopio s presudom protiv Milorada Dodika, ... Priznanje da država nezna tko ni čija vojska po njoj ordinira. Ovo suverena su trebali staviti po znake navodnika. Citat: Reagujući na presudu, Dodik ju je nazvao “besmislenom” i poručio svojim pristalicama da “budu veseli”, ustvrdivši da Bosna i Hercegovina “više ne postoji”. Potom je donesen zakon kojim se zabranjuje prisustvo državnih pravosudnih i policijskih institucija na teritoriji RS-a, čime se faktički otpočelo s procesom secesije. Priznanje početka secesije. Citat: Prema informacijama koje su procurile u mađarskoj štampi, a koje su potvrdili diplomatski izvori u Sarajevu, mađarska jedinica bila je poslana u Banju Luku s ciljem da u slučaju nužde izvuče Dodika ako bi morao bježati. Nije morao bježati. https://www.klix.ba/vijesti/bih/guardia ... /250528069Citat: Poruka za lidere Trojka od Čovića traži da odustane od "hajduka" Dodika: Komentarisali i poziv da se razgovara s Cvijanović Trojka Dodiku dodjeljuje orden " hajduka" kao visoku počast i priznanje na radu u rasturanju države https://www.klix.ba/vijesti/bih/trojka- ... /250528076
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 12:28 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Dok god o nama pričaju Vulin i slični gremlini, ne sekiramo se. Hrvati pričaju zapadu da je BiH propali projekt, srbi pričaju istoku isto to. Bećirevića u Turskoj mora na autobus kada ide zagovarat spašavanje države. Ko priča, žbljoha Zovko? Ta mrzi samu sebe. Nju ko jednom vidi, jasno je da neće pričati dobro o zemlji u kojoj je rođena. To šta Srbi pričaju istoku, bitno ko lanjski snijeg. Mi od istoka ništa ni ne očekujemo. Druga stvar, Hrvati tu samo pokazuju da su dvolični. Dok su s jedne strane za cjelovitu BiH, s druge strane je, eto, propala. Pa da se dogovore prvo sa sobom u kom smjeru žele ići? Ili bar koju će priču pričati?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 13:25 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Hrvati pričaju zapadu da je BiH propali projekt, srbi pričaju istoku isto to.
Bećirevića u Turskoj mora na autobus kada ide zagovarat spašavanje države.
Ko priča, žbljoha Zovko? Ta mrzi samu sebe. Nju ko jednom vidi, jasno je da neće pričati dobro o zemlji u kojoj je rođena. To šta Srbi pričaju istoku, bitno ko lanjski snijeg. Mi od istoka ništa ni ne očekujemo. Druga stvar, Hrvati tu samo pokazuju da su dvolični. Dok su s jedne strane za cjelovitu BiH, s druge strane je, eto, propala. Pa da se dogovore prvo sa sobom u kom smjeru žele ići? Ili bar koju će priču pričati? Hrvatska pozicija nije jednoznačna. Postoji više scenarija koji nam odgovaraju. Iako to nije samo jedno rješenje, i dalje nije previše komplicirano za shvatiti. Dakle, Hrvati preferiraju opstanak cjelovite BiH pod obveznim uvjetom da u toj cjelovitoj BiH budu ravnopravni. U tom smislu očekujemo od Bošnjaka dragovoljno potpisivanje pune hrvatske ravnopravnosti počevši od izbornog zakona. Obzirom kako Bošnjaci za sada nisu raspoloženi za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, slijedi plan B a to je uništenje BiH. I to je sve za sad, i nije tako komplicirano. Ili ćete nam dati što tražimo ili ćemo uništiti BiH. Za sada Bošnjaci ne daju ono što tražimo i mi onda posljedično marljivo uništavamo BiH. Naravno, ako se BiH zaista i raspadne, tada nas više ne zanima ravnopravnost i onda ova prva opcija više neće biti u ponudi. Ponuda ravnopravnosti je u ponudi samo dok postoji BiH. Tako da, evo ne znam kako biti jasniji. Ako mislite da ste jaki nastavite kao do sad i čuvajte BiH protivno hrvatskoj volji. Ako mislite da je sigurnije imati Hrvate na svojoj strani znate što trebate potpisati. Odlučite mudro. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1218 of 2558 - 47.62%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Vuk47
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 13:36 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Hrvati pričaju zapadu da je BiH propali projekt, srbi pričaju istoku isto to.
Bećirevića u Turskoj mora na autobus kada ide zagovarat spašavanje države.
Ko priča, žbljoha Zovko? Ta mrzi samu sebe. Nju ko jednom vidi, jasno je da neće pričati dobro o zemlji u kojoj je rođena. To šta Srbi pričaju istoku, bitno ko lanjski snijeg. Mi od istoka ništa ni ne očekujemo. Druga stvar, Hrvati tu samo pokazuju da su dvolični. Dok su s jedne strane za cjelovitu BiH, s druge strane je, eto, propala. Pa da se dogovore prvo sa sobom u kom smjeru žele ići? Ili bar koju će priču pričati? Prestani biti musliman. Živiš samo jednom. Zašto potrošiti taj jedan život na tu poganu vjeru?
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 13:58 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Ko priča, žbljoha Zovko? Ta mrzi samu sebe. Nju ko jednom vidi, jasno je da neće pričati dobro o zemlji u kojoj je rođena.
To šta Srbi pričaju istoku, bitno ko lanjski snijeg. Mi od istoka ništa ni ne očekujemo.
Druga stvar, Hrvati tu samo pokazuju da su dvolični. Dok su s jedne strane za cjelovitu BiH, s druge strane je, eto, propala. Pa da se dogovore prvo sa sobom u kom smjeru žele ići? Ili bar koju će priču pričati?
Hrvatska pozicija nije jednoznačna. Postoji više scenarija koji nam odgovaraju. Iako to nije samo jedno rješenje, i dalje nije previše komplicirano za shvatiti. Dakle, Hrvati preferiraju opstanak cjelovite BiH pod obveznim uvjetom da u toj cjelovitoj BiH budu ravnopravni. U tom smislu očekujemo od Bošnjaka dragovoljno potpisivanje pune hrvatske ravnopravnosti počevši od izbornog zakona. Obzirom kako Bošnjaci za sada nisu raspoloženi za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, slijedi plan B a to je uništenje BiH. I to je sve za sad, i nije tako komplicirano. Ili ćete nam dati što tražimo ili ćemo uništiti BiH. Za sada Bošnjaci ne daju ono što tražimo i mi onda posljedično marljivo uništavamo BiH. Naravno, ako se BiH zaista i raspadne, tada nas više ne zanima ravnopravnost i onda ova prva opcija više neće biti u ponudi. Ponuda ravnopravnosti je u ponudi samo dok postoji BiH. Tako da, evo ne znam kako biti jasniji. Ako mislite da ste jaki nastavite kao do sad i čuvajte BiH protivno hrvatskoj volji. Ako mislite da je sigurnije imati Hrvate na svojoj strani znate što trebate potpisati. Odlučite mudro.  Ma ništa, nastavite sa uništavanjem. To samo pokazuje da bi potpis stavio tačku na formiranje blokova, s jedne strane HB, s druge RS. Da li je vuk čisto ili sa jagnjećom kožom, ne mijenja puno. Nemojte se ljutiti, trebamo garancije da se nećete ponašati kao Srbi u slučaju RS. Vi te garancije niste u stanju dati.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:03 |
|
|
Vuk47 je napisao/la: Machak je napisao/la: Ko priča, žbljoha Zovko? Ta mrzi samu sebe. Nju ko jednom vidi, jasno je da neće pričati dobro o zemlji u kojoj je rođena.
To šta Srbi pričaju istoku, bitno ko lanjski snijeg. Mi od istoka ništa ni ne očekujemo.
Druga stvar, Hrvati tu samo pokazuju da su dvolični. Dok su s jedne strane za cjelovitu BiH, s druge strane je, eto, propala. Pa da se dogovore prvo sa sobom u kom smjeru žele ići? Ili bar koju će priču pričati?
Prestani biti musliman. Živiš samo jednom. Zašto potrošiti taj jedan život na tu poganu vjeru? Ne znam zašto po defaultu zaključujete da je neko vjerski nastrojen i da ga je briga za to šta koja vjera propagira? Ili je to Bošnjak=musliman? Evo, ne znam šta da odgovorim na tvoje pitanje. Nisam u tom filmu, pa smatram da nema potrebe da ti odgovaram na pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:10 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hrvatska pozicija nije jednoznačna. Postoji više scenarija koji nam odgovaraju. Iako to nije samo jedno rješenje, i dalje nije previše komplicirano za shvatiti. Dakle, Hrvati preferiraju opstanak cjelovite BiH pod obveznim uvjetom da u toj cjelovitoj BiH budu ravnopravni. U tom smislu očekujemo od Bošnjaka dragovoljno potpisivanje pune hrvatske ravnopravnosti počevši od izbornog zakona. Obzirom kako Bošnjaci za sada nisu raspoloženi za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, slijedi plan B a to je uništenje BiH. I to je sve za sad, i nije tako komplicirano. Ili ćete nam dati što tražimo ili ćemo uništiti BiH. Za sada Bošnjaci ne daju ono što tražimo i mi onda posljedično marljivo uništavamo BiH. Naravno, ako se BiH zaista i raspadne, tada nas više ne zanima ravnopravnost i onda ova prva opcija više neće biti u ponudi. Ponuda ravnopravnosti je u ponudi samo dok postoji BiH. Tako da, evo ne znam kako biti jasniji. Ako mislite da ste jaki nastavite kao do sad i čuvajte BiH protivno hrvatskoj volji. Ako mislite da je sigurnije imati Hrvate na svojoj strani znate što trebate potpisati. Odlučite mudro.  Ma ništa, nastavite sa uništavanjem. To samo pokazuje da bi potpis stavio tačku na formiranje blokova, s jedne strane HB, s druge RS. Da li je vuk čisto ili sa jagnjećom kožom, ne mijenja puno. Nemojte se ljutiti, trebamo garancije da se nećete ponašati kao Srbi u slučaju RS. Vi te garancije niste u stanju dati. Ma što bi se ljutili, pošteno, ok. 
1218 of 2558 - 47.62%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Ante1950
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:28 |
|
|
Machak kakve to garancije ocekujes od Hrvata? Kako bi se trebali ponasat da bi nam potpisali izborni?
|
|
Vrh |
|
 |
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:29 |
|
|
Ja ne znam bas da li Srbi ne pricaju Zapadu o protektoratu. Pre svega mislim kaubojima.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:41 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: Machak kakve to garancije ocekujes od Hrvata? Kako bi se trebali ponasat da bi nam potpisali izborni? Potpisivanjem izbornog zakona dajemo vam odriješeno da postavite blok prema nama kao uostalom i Srbi iz RS. To što formalno nemate entitet ne znači puno, izborna jedinica bi vam omogućila takav status. Šta vas može spriječiti sutra u tome? Ništa. A ponašate se upravo tako da bi to jedva dočekali. Šta i kako...pa trebate valjda sami da skontate, hoćete izborni, ok, treba nešto potpisati da ćemo sarađivati, a ne sutra nož u leđa. Stara je to tema, znam i odgovor, vratite nam što ste ukrali i sve opet iz početka.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:44 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Ja ne znam bas da li Srbi ne pricaju Zapadu o protektoratu. Pre svega mislim kaubojima. Koji tačno? Pričaju i bh i srbijanski. Silne se pare troše na predstavništva, na zastupnike, na one čija bi riječ mogla doprijeti do nekog bitnog. Realno, rezultati su slabi spram ulaganja. Nije baš jednostavno uticati na američku politiku. Pogotovo kad si mali i nemaš šta ponuditi. Ne bi tu ni mi ništa mogli da nam se ne poklapaju interesi sa američkim.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:48 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: Machak kakve to garancije ocekujes od Hrvata? Kako bi se trebali ponasat da bi nam potpisali izborni? Sunetit se valjda
_________________ Alahov rob
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:49 |
|
|
Machak je napisao/la: MikiNosonja je napisao/la: Ja ne znam bas da li Srbi ne pricaju Zapadu o protektoratu. Pre svega mislim kaubojima. Koji tačno? Pričaju i bh i srbijanski. Silne se pare troše na predstavništva, na zastupnike, na one čija bi riječ mogla doprijeti do nekog bitnog. Realno, rezultati su slabi spram ulaganja. Nije baš jednostavno uticati na američku politiku. Pogotovo kad si mali i nemaš šta ponuditi. Ne bi tu ni mi ništa mogli da nam se ne poklapaju interesi sa američkim. Vaši interesi s američkim? Koji to?
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:53 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Machak je napisao/la: Koji tačno? Pričaju i bh i srbijanski. Silne se pare troše na predstavništva, na zastupnike, na one čija bi riječ mogla doprijeti do nekog bitnog. Realno, rezultati su slabi spram ulaganja. Nije baš jednostavno uticati na američku politiku. Pogotovo kad si mali i nemaš šta ponuditi. Ne bi tu ni mi ništa mogli da nam se ne poklapaju interesi sa američkim.
Vaši interesi s američkim? Koji to? Pa Ameri su garant mira na ovim prostorima. Da nije bilo njihove intervencije, ne bi bilo ni nas danas. BiH bi bila podjeljena između Hrvatske i Srbije ili bi bila pod Srbijom manje-više.
|
|
Vrh |
|
 |
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:53 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Machak je napisao/la: Koji tačno? Pričaju i bh i srbijanski. Silne se pare troše na predstavništva, na zastupnike, na one čija bi riječ mogla doprijeti do nekog bitnog. Realno, rezultati su slabi spram ulaganja. Nije baš jednostavno uticati na američku politiku. Pogotovo kad si mali i nemaš šta ponuditi. Ne bi tu ni mi ništa mogli da nam se ne poklapaju interesi sa američkim.
Vaši interesi s američkim? Koji to? Njihov interes je da ih juri Dodo sa svojim obezbedjenjem po Istocnom Sarajevu. Mada im je lupio zabranu. Ona trojica sto su htela da ga hapse, ne izlaze iz kuce vise.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:55 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ante1950
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 14:56 |
|
|
Machak je napisao/la: Ante1950 je napisao/la: Machak kakve to garancije ocekujes od Hrvata? Kako bi se trebali ponasat da bi nam potpisali izborni? Potpisivanjem izbornog zakona dajemo vam odriješeno da postavite blok prema nama kao uostalom i Srbi iz RS. To što formalno nemate entitet ne znači puno, izborna jedinica bi vam omogućila takav status. Šta vas može spriječiti sutra u tome? Ništa. A ponašate se upravo tako da bi to jedva dočekali. Šta i kako...pa trebate valjda sami da skontate, hoćete izborni, ok, treba nešto potpisati da ćemo sarađivati, a ne sutra nož u leđa. Stara je to tema, znam i odgovor, vratite nam što ste ukrali i sve opet iz početka. Nisi mi odgovorio na pitanje. Kakve tocno garancije, sta treba potpisat, kakva tocno suradnja? Mi vam i bez izbornog mozemo sutra zabit noz u leda. Zatvorimo vam luku Ploce i propadne vam pola ekonomije. Vidili smo nedavno sta je bilo kad su poplave unistile prugu. Okruzeni ste.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 15:04 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: Machak je napisao/la: Potpisivanjem izbornog zakona dajemo vam odriješeno da postavite blok prema nama kao uostalom i Srbi iz RS. To što formalno nemate entitet ne znači puno, izborna jedinica bi vam omogućila takav status.
Šta vas može spriječiti sutra u tome? Ništa. A ponašate se upravo tako da bi to jedva dočekali.
Šta i kako...pa trebate valjda sami da skontate, hoćete izborni, ok, treba nešto potpisati da ćemo sarađivati, a ne sutra nož u leđa.
Stara je to tema, znam i odgovor, vratite nam što ste ukrali i sve opet iz početka.
Nisi mi odgovorio na pitanje. Kakve tocno garancije, sta treba potpisat, kakva tocno suradnja? Mi vam i bez izbornog mozemo sutra zabit noz u leda. Zatvorimo vam luku Ploce i propadne vam pola ekonomije. Vidili smo nedavno sta je bilo kad su poplave unistile prugu. Okruzeni ste. Ok, hoćete izborni, ali...nema mućki, nema sjedenja na dvije stolice, ako se radi na prosperitetu i boljem sutra BiH, ne podržavaš one koji gledaju kako da sruše ustavni poredak ili da izvrše državni udar. A to sve radite cijelo vrijeme. I hajmo se dogovarati. Kako? Misliš, zabijate taj nož u leđa svakako. Kao opomena ako ne potpišemo, jednog dana ćemo iskrvariti. Bolje i iskrvariti nego potpisati punu kapitulaciju. Ne zatvarate samo nama. I vi ovisite o nama. Kome prodajete i s kim trgujete? Pogledaj malo.
|
|
Vrh |
|
 |
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 15:23 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 15:31 |
|
|
Machak je napisao/la: Ante1950 je napisao/la: Nisi mi odgovorio na pitanje. Kakve tocno garancije, sta treba potpisat, kakva tocno suradnja?
Mi vam i bez izbornog mozemo sutra zabit noz u leda. Zatvorimo vam luku Ploce i propadne vam pola ekonomije. Vidili smo nedavno sta je bilo kad su poplave unistile prugu. Okruzeni ste.
Ok, hoćete izborni, ali...nema mućki, nema sjedenja na dvije stolice, ako se radi na prosperitetu i boljem sutra BiH, ne podržavaš one koji gledaju kako da sruše ustavni poredak ili da izvrše državni udar. A to sve radite cijelo vrijeme. I hajmo se dogovarati. Kako? Misliš, zabijate taj nož u leđa svakako. Kao opomena ako ne potpišemo, jednog dana ćemo iskrvariti. Bolje i iskrvariti nego potpisati punu kapitulaciju. Ne zatvarate samo nama. I vi ovisite o nama. Kome prodajete i s kim trgujete? Pogledaj malo. Nema jednog dana... Hrvatska se sad aktivirala punom snagom što znači godina-dvije maksimalno i riješili smo probleme ovako ili onako.
1218 of 2558 - 47.62%
|
|
Vrh |
|
 |
Ante1950
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 15:36 |
|
|
Machak je napisao/la: Ante1950 je napisao/la: Nisi mi odgovorio na pitanje. Kakve tocno garancije, sta treba potpisat, kakva tocno suradnja?
Mi vam i bez izbornog mozemo sutra zabit noz u leda. Zatvorimo vam luku Ploce i propadne vam pola ekonomije. Vidili smo nedavno sta je bilo kad su poplave unistile prugu. Okruzeni ste.
Ok, hoćete izborni, ali...nema mućki, nema sjedenja na dvije stolice, ako se radi na prosperitetu i boljem sutra BiH, ne podržavaš one koji gledaju kako da sruše ustavni poredak ili da izvrše državni udar. A to sve radite cijelo vrijeme. I hajmo se dogovarati. Kako? Misliš, zabijate taj nož u leđa svakako. Kao opomena ako ne potpišemo, jednog dana ćemo iskrvariti. Bolje i iskrvariti nego potpisati punu kapitulaciju. Ne zatvarate samo nama. I vi ovisite o nama. Kome prodajete i s kim trgujete? Pogledaj malo. Suradnja znaci da bi trebali suradivat sa Srbima koje vi odredite kao sto je debil Vukanovic u ovom slucaju? Sto se tice 'noza u leda', mi smo sposobni napravit neke stvari koje ce vam otezati zivot. Sta vi mozete? Mi trgujemo sa svim susjedima. U schengenu smo pa mozemo trgovati sa cijelom EU. Trgovina sa vasih 23% nam ne znaci mnogo. I dalje mozemo trgovat sa 77% BiH. Vi mozete trgovat sa nama ili Srbima, treceg susjeda nemate. Je li ti uopce zelis da Hrvati i Bosnjaci imaju dobre odnose? Ja cu biti iskren pa cu rec da ne zelim
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 28 svi 2025, 15:42 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Machak je napisao/la: Neka uhapse Dodika, Viskovica, generale i onih 20 policajaca sto cuvaju Dodika. Ne može, to je i Dodikova policija. Slabo si informisan.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|