|
|
Stranica: 176/178.
|
[ 4449 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 27 lis 2025, 14:50 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6331 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Nemora Dodik pregovarat direktno, može i preko Vučića, i preko Orbana.
Što se tiče imovine, bošnjaci ni slučajno da Schmidtu postavljaju pitanje oko toga, ispipali su teren, vidjeli da je sklizak i sada žele da samo "otrpe" Schmidta i da on ode a da to pitanje, po mogućnosti, ni ne riješi.
Jer ako ga on bude riješio bošnjacima se neće svidjet. Kojeg Vučića? Onog što sjedi ko dijete u obdaništu ispred učitelja?Orbana ne jebe niko ni u EU. Lik se sam diskreditovao.Imovina...RS je bolje da to ostane na državnoj razini. Inače sutra neće biti ništa na njima kad dođu povjerioci za naplatu potraživanja. Bakir ni ne sjedi u "obdaništu", kako ti nazivaš Bijelu Kuću. Bošnjaci uopće nemaju veze do Trumpa. Orban kojeg "nitko ne jebe" često je glavna tema medija kada se priča u EU. Njihov stav se raspravlja i problematizira, nitko ni nezna za stavove bošnjaka. Stalno pokušavate da diskreditirate puno jače narode od sebe, i važnije države, valjda iz zavisti. I ako je Dodik dogovorio šta preko Orbana to je bilo s Trumpovom administracijom, nisam ni rekao za EU. Tebe se ni ne pita što će i kako će s imovinom u RS-u, a u tom je čitava poanta ovog dogovora.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 27 lis 2025, 14:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85479 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
potocnj je napisao/la: Stalno pokušavate da diskreditirate puno jače narode od sebe, i važnije države, valjda iz zavisti.
Sirotinjska posla.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 27 lis 2025, 15:18 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Kojeg Vučića? Onog što sjedi ko dijete u obdaništu ispred učitelja? Orbana ne jebe niko ni u EU. Lik se sam diskreditovao.
Imovina...RS je bolje da to ostane na državnoj razini. Inače sutra neće biti ništa na njima kad dođu povjerioci za naplatu potraživanja.
Bakir ni ne sjedi u "obdaništu", kako ti nazivaš Bijelu Kuću. Bošnjaci uopće nemaju veze do Trumpa. Orban kojeg "nitko ne jebe" često je glavna tema medija kada se priča u EU. Njihov stav se raspravlja i problematizira, nitko ni nezna za stavove bošnjaka. Stalno pokušavate da diskreditirate puno jače narode od sebe, i važnije države, valjda iz zavisti. I ako je Dodik dogovorio šta preko Orbana to je bilo s Trumpovom administracijom, nisam ni rekao za EU. Tebe se ni ne pita što će i kako će s imovinom u RS-u, a u tom je čitava poanta ovog dogovora. Bitan je njegov status a ne gdje sjedi. Kako bolan nemaju? https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ati/586523https://bosnainfo.ba/politika/konakovic ... u-americi/To onako na prvu, al lupiti nešto tako, da Bošnjaci nemaju nikakve veze sa američkom diplomatijom, to su gluposti. Ako je šta dogovorio, nije sigurno dogovarao preko Orbana. Eto Amerima treba posrednik kako bi disciplinovali Dodika, daj ba! Naravno da se pita. Sve što ima veze sa BiH se pita i mene. To što se tebi stvorio privid da se ne pita ne znači da je tako. Još uvijek je sve ovo BiH, pa ćemo je u skladu s tim i posmatrati. Vlažni snovi, bajke, želje i pozdravi....to treba na neku temu relaksacionog karaktera. Mislim ako nećete da vam podforum politika pređe u kategoriju satiričnog sadržaja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 27 lis 2025, 15:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39048 Lokacija: Gl. grad regije
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Bakir ni ne sjedi u "obdaništu", kako ti nazivaš Bijelu Kuću. Bošnjaci uopće nemaju veze do Trumpa.
Orban kojeg "nitko ne jebe" često je glavna tema medija kada se priča u EU. Njihov stav se raspravlja i problematizira, nitko ni nezna za stavove bošnjaka.
Stalno pokušavate da diskreditirate puno jače narode od sebe, i važnije države, valjda iz zavisti.
I ako je Dodik dogovorio šta preko Orbana to je bilo s Trumpovom administracijom, nisam ni rekao za EU.
Tebe se ni ne pita što će i kako će s imovinom u RS-u, a u tom je čitava poanta ovog dogovora.
Bitan je njegov status a ne gdje sjedi. Kako bolan nemaju? https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ati/586523https://bosnainfo.ba/politika/konakovic ... u-americi/To onako na prvu, al lupiti nešto tako, da Bošnjaci nemaju nikakve veze sa američkom diplomatijom, to su gluposti. Ako je šta dogovorio, nije sigurno dogovarao preko Orbana. Eto Amerima treba posrednik kako bi disciplinovali Dodika, daj ba! Naravno da se pita. Sve što ima veze sa BiH se pita i mene. To što se tebi stvorio privid da se ne pita ne znači da je tako. Još uvijek je sve ovo BiH, pa ćemo je u skladu s tim i posmatrati. Vlažni snovi, bajke, želje i pozdravi....to treba na neku temu relaksacionog karaktera. Mislim ako nećete da vam podforum politika pređe u kategoriju satiričnog sadržaja. Prima ih Sven Alkalaj. Pa zar to nije satirično?!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: 27 lis 2025, 16:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Machak je napisao/la: Bitan je njegov status a ne gdje sjedi. Kako bolan nemaju? https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ati/586523https://bosnainfo.ba/politika/konakovic ... u-americi/To onako na prvu, al lupiti nešto tako, da Bošnjaci nemaju nikakve veze sa američkom diplomatijom, to su gluposti. Ako je šta dogovorio, nije sigurno dogovarao preko Orbana. Eto Amerima treba posrednik kako bi disciplinovali Dodika, daj ba! Naravno da se pita. Sve što ima veze sa BiH se pita i mene. To što se tebi stvorio privid da se ne pita ne znači da je tako. Još uvijek je sve ovo BiH, pa ćemo je u skladu s tim i posmatrati. Vlažni snovi, bajke, želje i pozdravi....to treba na neku temu relaksacionog karaktera. Mislim ako nećete da vam podforum politika pređe u kategoriju satiričnog sadržaja. Prima ih Sven Alkalaj. Pa zar to nije satirično?! Nije. Idu legitimno, ne provlače se ispod žita kao neki.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 14:35 |
|
|
https://avaz.ba/vijesti/bih/1003673/mil ... iju-dodika? On očekuje da će Ustavni sud BiH usvojiti Dodikovu apelaciju, ali uz "obrazloženje" da Dodik navodno nije imao pravično suđenje. - Time će Ustavni sud BiH zadovoljiti Dodika, na jednoj, te omogućiti da se na drugoj strani održi neustavni narativ tog suda da OHR navodno ima pravo da nameće zakone u BiH, uključujući i predmetno Schmitovo krivično djelo, ali eto Dodiku je Sud BiH navodno povrijedio pravo na pravično suđenje pa zbog toga ovaj put i samo za Dodika ne važi taj Schmitov zakon - ocijenio je Blagojević. To će biti dokaz da je, kako on smatra, riječ o odluci koju je taj sud morao donijeti, “jer je to dio Dodikovog dila sa Trampom.”
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 14:37 |
|
|
|
Budala je ko misli da Dodik direktno razgovara sa Trumpom ili Putinom. Ili bilo koji bh političar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 14:46 |
|
|
Machak je napisao/la: Budala je ko misli da Dodik direktno razgovara sa Trumpom ili Putinom. Ili bilo koji bh političar. Mislim da će ovaj idući vremenski period biti najzanimljivije političko razdoblje od potpisivanja dejtona. Kokice su spremne za filmsku premijeru. Nisam se bez razloga registrovao na forum HERCEG-BOSNE 
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 14:51 |
|
|
Bošnjaci razgovaraju sa Svenom Alkalajem kad dođu u Hameriku.  Čovjeku s Domovnicom.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 14:56 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bošnjaci razgovaraju sa Svenom Alkalajem kad dođu u Hameriku.  Čovjeku s Domovnicom. S napomenom da mu je otac jevrej, a majka hrvatica katolkinja. Nije poznato koga Bošnjaci muslimani više mrze. 
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 15:07 |
|
|
|
Jah, mrzimo ceo svet, jebote!
Nemojte projicirati svoje osjećaje na druge!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 15:24 |
|
|
Machak je napisao/la: To onako na prvu, al lupiti nešto tako, da Bošnjaci nemaju nikakve veze sa američkom diplomatijom, to su gluposti. Ako je šta dogovorio, nije sigurno dogovarao preko Orbana. Eto Amerima treba posrednik kako bi disciplinovali Dodika, daj ba!
Ako si ti sretan kako su disciplinirali Dodika tko sam ja da ti kvarim dan Iz priloženog se vidi da imate sve manje i manje veze s američkom diplomacijom, velika razlika od nekada kada ste monopolizirali te diplomatske odnose. Sada vam više ni američki ambasador ne sjedi u Sarajevu.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:02 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: To onako na prvu, al lupiti nešto tako, da Bošnjaci nemaju nikakve veze sa američkom diplomatijom, to su gluposti. Ako je šta dogovorio, nije sigurno dogovarao preko Orbana. Eto Amerima treba posrednik kako bi disciplinovali Dodika, daj ba!
Ako si ti sretan kako su disciplinirali Dodika tko sam ja da ti kvarim dan Iz priloženog se vidi da imate sve manje i manje veze s američkom diplomacijom, velika razlika od nekada kada ste monopolizirali te diplomatske odnose. Sada vam više ni američki ambasador ne sjedi u Sarajevu. Dok god su branik vašim i srpskim velikodržavnim projektima, ja zadovoljan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:15 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ako si ti sretan kako su disciplinirali Dodika tko sam ja da ti kvarim dan Iz priloženog se vidi da imate sve manje i manje veze s američkom diplomacijom, velika razlika od nekada kada ste monopolizirali te diplomatske odnose. Sada vam više ni američki ambasador ne sjedi u Sarajevu. Dok god su branik vašim i srpskim velikodržavnim projektima, ja zadovoljan. Hrvati nismo ni imali velikodržavni projekt na uštrb BiH, jer da jesmo dosada bi bile veće i Hrvatska i Srbija. Gledali smo na vas kao saveznike protiv velikosrpske politike, i tako smo pozicionirali Federaciju kroz Dayton. Ali od rata na ovamo radili ste sve što ste mogli da od hrvata napravite neprijatelja i sada idu posljedice toga. Vlast sa nama morate dijeliti, a dali je Hrvatska nešto veća za 4 i po kantona, ili nije, to se ionako radi o prostorima koje nemožete kontrolirat. Vidjet ćete u pokušaju da napravite "gasnu" interkonekciju preko hrvatske zemlje. Dok ne popustite od toga nema ništa. U svemu tome ojačali ste srpsku stranu jer su srbi shvatili da hrvati više nisu nikakav otpor prema njima. Istodobno je politička javnost u Hrvatskoj postala svjesnija bošnjačke rastuće mržnje prema hrvatima, i počelo je sazrijevati razumijevanje da smo hrvati u BiH zapravo ostali i klopci bošnjačkih političkih ambicija i neskrivenog neprijateljstva. Sve su to stvari koje su dovele do toga da Hrvatska kroz svoj utjecan ne napada više Dodika, nego vodi neku srednju politiku, pa se vi zgražajte koliko hoćete, ali za otvoreni državni udar Dodik dobio kaznu koja se otkupljuje, i nekakav dogovor s amerikancima. Više nagrada nego kazna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:17 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ako si ti sretan kako su disciplinirali Dodika tko sam ja da ti kvarim dan Iz priloženog se vidi da imate sve manje i manje veze s američkom diplomacijom, velika razlika od nekada kada ste monopolizirali te diplomatske odnose. Sada vam više ni američki ambasador ne sjedi u Sarajevu. Dok god su branik vašim i srpskim velikodržavnim projektima, ja zadovoljan. Ako je tebi RS kao Hrvatskoj Mađarska, što ti imaš od toga?  Inače, velikosrpski projekt jest pogrešan jer je korak unatrag ali velikohrvatski je veliki korak naprijed, to bi bilo kao ujedinjenje Zapadne i Istočne Njemačke. Samo što se nažalost Hrvatskoj ogadila BiH pa uopće takvih ideja ni nema. Ne trebate se vi bojat za BiH, vama je problem kako vam je u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:19 |
|
|
|
Kršćanskim liderima iz RS ukinute sankcije
_________________ Right-wing lives don't matter
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:21 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Kršćanskim liderima iz RS ukinute sankcije Pravo zboriš! Citat: Ukinute američke sankcije Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović i brojnim drugim saradnicima i kompanijama https://www.klix.ba/vijesti/bih/ukinute ... /251024101
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:22 |
|
|
|
Još da ode OHR i bosanski turci ostaju sami.
#HELJBOSNIAAAAAAAA
_________________ BiH je turd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:39 |
|
|
Užas, ali srećom nije sve tako crno, više je zeleno, pola SDA ostaje na listi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:41 |
|
|
|
Evo nade. Veseli se srpski rode. Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 16:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Machak je napisao/la: Dok god su branik vašim i srpskim velikodržavnim projektima, ja zadovoljan.
Ako je tebi RS kao Hrvatskoj Mađarska, što ti imaš od toga?  Inače, velikosrpski projekt jest pogrešan jer je korak unatrag ali velikohrvatski je veliki korak naprijed, to bi bilo kao ujedinjenje Zapadne i Istočne Njemačke. Samo što se nažalost Hrvatskoj ogadila BiH pa uopće takvih ideja ni nema. Ne trebate se vi bojat za BiH, vama je problem kako vam je u BiH. Nijedan velikodržavni projekat nije korak unaprijed i osuđen je na propast. To se kroz historiju pokazalo. Uglavnom se zasniva na nesreći drugih, a kad ti drugi polude, onda velikodržavni projekat ode u septičku. A čuj Mađarska Hrvatskoj, ok  opet ćemo posumnjati da si u Zenici pa pišeš ove nebuloze 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 17:02 |
|
|
Znači velikodržavni je ako 4 mil. bogatih Hrvata hoće 70k km2 od kojih već držimo ajmo reći 70 ali ti je o.k. ako milja siromašnih muslića hoće 50 k km2 od kojih drže 20. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 17:09 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Evo nade. Veseli se srpski rode. Hehe Ti se već adoptirao.  Aj neka.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 17:10 |
|
|
|
Centralizirana BiH je velikodržavni projekt.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1365 of 2558 - 53.36%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH Postano: Danas, , 17:13 |
|
|
|
Drzava jope pobjedila hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|