Ako ima munare i dzamije ezana mora biti. A ezana je bilo i prije vise od stotinu godina i u tzv Rs koja je dio BIH, samo doduše nisu izvođeni na isti način. Cak ne traje ni duze od minute.
I sigurno se ne cuje dalje od kilometra glasno da nekog budi, ali treba malo pred izbore.
Ezan maksimalno ne traje od 2,3 minute ovaj sad lupa o liturgiji i misi.
Tog sranja nije bilo dok nisu dosli okupatori. Ratom doneseno i nametnuto hriscanima. Aralukanja nije bilo prije 20 godina. Onda stranci dosli i rekli mora opet araukati. Rekli su da mora biti i bosanki jezik pa je danas zabranjen. Bice zabranjeno i arlaukanje kad dodje na red.
Stanovnicima RS to smeta. Eno vam 24% pa arlaucite od jutra do sutra.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Dodik je običan idiot , i ovakve izjave samo štete Srbima.
Meni lično smetaju ezani i zvonjave i bilo kakvo srednjovekovno zapišavanje terotirije i gradova , jer zna se kad je molitva pa nek svako navije sat i ide u džamiju ili crkvu. Doduše , ako je već tradicija onda koji klinac imaju razglas , jer ti majmunima iz džamija i crkvi treba zabraniti i struju i gromobrane pa nek mole za svetlo i nek mole za zaštitu od gromova.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Meni lično smetaju ezani i zvonjave i bilo kakvo srednjovekovno zapišavanje terotirije i gradova , jer zna se kad je molitva pa nek svako navije sat i ide u džamiju ili crkvu. Doduše , ako je već tradicija onda koji klinac imaju razglas , jer ti majmunima iz džamija i crkvi treba zabraniti i struju i gromobrane pa nek mole za svetlo i nek mole za zaštitu od gromova.
Dodik nikad ne bi rekao za hodzu da je majmun.
Slazem se u potpunosti (samo) sa ovim podebljanim, s tim da je doticni i mnogo vise od obicnog idiota.
Slazem se u potpunosti (samo) sa ovim podebljanim, s tim da je doticni i mnogo vise od obicnog idiota.
Vladimire , Dodik je prosto mogao sa svojom većinom da izglasa zakone koji uskraćuju ezane po glasnoći ili da ih ukine srkoz zbog uznemiravanja ljudi. Međutim kad je već pustio ezane onda nek' ćuti i sluša. U Hrvatskoj u nekim mestima su zabranili bili zvone pa ih danas vraćaju ovi desničari tj.otkad je ponovo desnica ojačala , pa sad opet drndaju zvone sve u 16.
Ali za zvona neam nikakvog zakona niti propisa , i ona su samo zapravo potrebna za objavu velikih praznika i odlaska na liturgiju kad su ti praznici , dok oni ovako zvone u podne i 7 uveče čisto da objave koliko ima sati kao u srednjem veku kad je zvono bilo jedina stvar koja je ljude povezivala sa dbevnim protokom vremena.
Ezan po meni treba zabraniti , prvo jer to je glas čoveka koji govori da je Allah najveći , ato znači da su svi drugi nepostojeći i manje vredni. Druga stvar , ako može preko jebenog razglasa da se dernja mujezin u 5 ujutro , onda mogu to i pripadnici drugih religija takođe. Ja verujem u boga Gondora i imam pravo ujutro da pozovem vernike u svetu gondorsku veru na molitvu tako što ću preko mog pojačala i zvučnika od 100w pustiti Pantheru.
I onaj ko se požali na buku i poziv na molitvu Philipa Anselma iz Panthere nazove arlaukanjem taj vređa našu religiju i hoće genocid nad nama Gondorcima.
Kad sam pre par godina pravio žurku kkući sa prijateljima , treći komšija je pozvao policiju za pravom zbog buke(galama i muzika) u 4 ujutro , i policija je došla i rekla da će mi napisati prijavu ako odmah ne prekinem. I ja sam prekinuo i mislim da je to komšija sa pravom uradio.
Ali kad su ezani i zvoa u pitanju onda zbog prijave nekog stanara polciiaj ne bi došla jer to ser podrazumeva , e pa ne može tako jer zakon mora važti za sve a ne neki da imaju privilegije.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Niste vi čuli salu ezan je mala maca, ako se na ezane bunite
To bude razglas kad neko umre npr.
I da napomenem sale su u tradiciji Bošnjaka ni jedni muslimani ih nemaju na svijetu. Prouči se odlomaka iz Kurana, i onda ide na bosanskom "Na ahiret je preselio taj i taj, dzenaza ce biti tad itad.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Nesto kontam da otvorim jednu temu, ali vidjet cu da li cu, sta bi bilo kad bi Bošnjaci se pokrstili npr kad ne bi bili muslimani, da li bi to poremetilo geostrateški položaj Srba ili Hrvata u BIH. Nevezano za Srbe i Hrvate da li bi to Bošnjake kao narod postavilo na drugaciju ljestvicu Evropskih naroda. Sad koja Crkva bi bili ne znam, Crkva Bosanska bi najorginalnije bilo, ali ne bi imali vanjskog uticaja i podrške sa jedne strane Vatikan Hrvatska, sa druge Srbija Rusija . Eh sad da li bi to ubrzalo novi rat u BIH ostaje zanimljivo pitanje. Zamislite da imate 80% Srba u BIH ili onih koji su naklonjeni Srbima ili da imate 60 do 70 % Hrvata u BIH ili barem Crkvom naklonjenim Hrvatima .
Eh sad da su ovi zeleni ili žućkasti ili plavi postali koja bi tu frtutma bila ili ne bi
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
S obzirom na veliku zainteresovanost gospodina Korisnika za religiju, da je pravoslavne vjere vjerovatno bi otišao u monaške vode. Nastojatelj manastira Ostrog, arhimandrit gospodin Korisnik
Nakon toga možda i episkop. Njegovo Preosveštenstvo Episkop banjalučki gospodin Korisnik
Možda i mitropolit. Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski gospodin Korisnik
A zašto ne i patrijarh. Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski gospodin Korisnik
Gospodine Aga govorim cisto iz politickih razloga a ne sumnjam da bi mogao biti mitropolit zvornicko tuzlanski jer Srbi vole mahati sa primjerima kao Kusturica, vraćanje veri pradjedova i ti fazoni.
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 00:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
Dodik nije rekao istinu kod Marica kad je rekao da se u RS vise ne grade dzamije U BL se trenutno gradi dzamija arnaudija kod gimnazije,postavili su dizalicu i radnici su svakodnevno na gradilistu
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
Dodik nije rekao istinu kod Marica kad je rekao da se u RS vise ne grade dzamije U BL se trenutno gradi dzamija arnaudija kod gimnazije,postavili su dizalicu i radnici su svakodnevno na gradilistu
Sigurno se obnavlja porušena, jer Arnaudija nije nova džamija.
Vazda je bilo da je pjesma za insana, a zvono za hajvana.
Ima da "arlauce" taman bio jedan musliman u nekom selu.
Ko zna šta budućnost nosi za ove nakaradne šiljate rakete.
Ne tako davno u Beogradu ih je bilo 217, od kojih je ostala samo jedna. U Solunu ih je do 1912. godine bilo 40. Sve su uspješno lansirane, pa ih je ostalo nula.
Niko ne garantuje i da ove rakete neće opet biti lansirane.
Vazda je bilo da je pjesma za insana, a zvono za hajvana.
Ima da "arlauce" taman bio jedan musliman u nekom selu.
Ko zna šta budućnost nosi za ove nakaradne šiljate rakete.
Ne tako davno u Beogradu ih je bilo 217, od kojih je ostala samo jedna. U Solunu ih je do 1912. godine bilo 40. Sve su uspješno lansirane, pa ih je ostalo nula.
Niko ne garantuje i da ove rakete neće opet biti lansirane.
To su inat dzamije koje su izgradjene iskljucivo radi provociranja. U Banja Luci ima 1.000 Muslimana i 15 dzamija. To dovoljno govori o kakvim se bolesnicima radi.
Nakon WWII u Banja Luci su bile 42 dzamije. Nevjerovatno, bolest! Nesto porusio zemljotres nesto komunisti. Realnost je da u Banja Luci mogu ostati Ferhadija i Arnaudija a ostalo ce se porusiti tako sto ce ih Muslimani prodati ko sto su nedavno prodali groblje pa je sad tu zgrada. Ili kroz izmjenu regulacionih planova. Dakle eksproprijacija i cestu preko dzamije pa nek se zale koliko hoce.
Nama dzamije ne trebaju.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.