HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 svi 2025, 16:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33949 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 1358  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 16 ruj 2012, 23:35 

Vidi kako se skupila masa. :zubati

Dobro je drugari, daće Vučko parica, imaćete i vi o nečem drugom da pričate za par godina. Biće ženska odbojka, boćanje, sony, FM.... Samo polako i kontrolisano. :palacgore1

Metemma je napisao/la:
https://www.facebook.com/pages/D%C5%BEabe-blizancima-i-titula-300-kad-na-grbu-petokraka-blista/139045826188525

Džabe blizancima i titula 300, kad na grbu petokraka blista
---

Kakvi su ovo vojvođanerski fazoni druže Met?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:40 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Vidi kako se skupila masa. :zubati

Пуне трибине лудих навијача
и бакље светле, цео Север гори
бубњеви тутње и песма се ори ... итд :D

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:40 

Agathonikos je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
To je klasicna ikonografija za to vreme, Tile, kozaracko kolo...

Neuporedivo sa dva "stozerna" lika, mozda nepoznata javnosti - Franjo Tudjman i Janko Bobetko :D

Nemojte biti tako surovi prema njima jer i sami znate da kad im pomenete tu dvojicu gospode u kombinaciji sa voljenim im klubom, kao da ste im pljunuli u oko, i to onom zelenkom koju izvučete iz petnih žila pa im je prilijepite na obrvu a ona se rastegne i tako leluja satima :D

Ime i prezime je dovoljno, ne treba vise :zubati

Zanimljivo kako Hrvati koji su postovaoci Tudjmana ignorisu to vreme i nekako se zaobilazi da je Franjo morao biti ozbiljan postovalac komunizma i lika&dela Josipa Broza da bi zaseo u upravu njegovog najomiljenijeg kluba JNA...

Posle kao vise nije bio, ali jbt... znas koji provereni kadar, kad je prejebao sve heroje i nosioce spomenica... znas kako si ti tu morao da budes jak da bi se izdigao u toj hijerarhiji... :001_cool

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:43 

Partizan je naše čedo, dođe nešto kao PAOK ili AEK, klubovi koji su samo privremeno izvan Konstantinopola. jednog dana vratit će se Partizan u Zagreb gdje je i osnovan. :D

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:47 

dudu je napisao/la:
Partizan je naše čedo, dođe nešto kao PAOK ili AEK, klubovi koji su samo privremeno izvan Konstantinopola. jednog dana vratit će se Partizan u Zagreb gdje je i osnovan. :D

Sto se mene tice, ponesite ih sutra... :zubati

Treba pronaci price iz tudjmanovog zivota u Beogradu, ko zna cega je tu sve bilo... dal je malo shmirao, ili sve po ps-u :sneaky2

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:48 

Nego, kapa dole za ovo:

Uvijek mi je ova himna bilo kul.

Parni valjak neka melje hej hej hej. Jebajiga ali meni ovo zvuči baš moćno, gospodine Džoni :D

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:50 

DzoniBG je napisao/la:

:laugh

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:51 

Metemma je napisao/la:
https://www.facebook.com/pages/D%C5%BEabe-blizancima-i-titula-300-kad-na-grbu-petokraka-blista/139045826188525

Džabe blizancima i titula 300, kad na grbu petokraka blista
---

Kakvi su ovo vojvođanerski fazoni druže Met?

Khm, ako može bez tog "druže"...

Nisu vojvođanerski već antikomunistički :zubati

Ja ne mogu da navijam ni za šta što ima crvenu petokraku jal u grbu jal u imenu.

Daklem,

http://www.youtube.com/watch?v=SzAPDd1loew
http://www.youtube.com/watch?v=T7Vh7xf5h-M
http://www.youtube.com/watch?v=TKpb_HbDi1U

:zubati

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:52 

DzoniBG je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Treba pronaci price iz tudjmanovog zivota u Beogradu, ko zna cega je tu sve bilo... dal je malo shmirao, ili sve po ps-u :sneaky2

Ja sam primjetio trunke beogradskog naglaska kod njegovog starijeg sina. Mozda je to jedina zaostavstina porodicnog boravka u Beogradu obitelji Tudjman.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:55 

DzoniBG je napisao/la:

:laugh

Džoni se setio jedinog načina da izbiju njegovi na prvo mesto. :zubati

@Met

Razume se druže.

Ova himna Slavije mi zvuči kao nešto novokomponovano iz Dalmacije. Poletni letnji hitić. :zubati

Inače, ova i mene ponese na stadionu kad Voša igra protiv ostalih (osim kad je u pitanju Partizan).

i ova. '66... '89...

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:56 

Nego, kapa dole za ovo:

Uvijek mi je ova himna bilo kul.

Parni valjak neka melje hej hej hej. Jebajiga ali meni ovo zvuči baš moćno, gospodine Džoni :D

Dobro, salimo se malo, ne mrzim ja Partizan, navijam kao za srpski klub kad igraju vani...

Al ovo sa Franjom i Jankom je idealno za podjebavanje, ne moze bolje :zubati

I Zvezda i Partizan su deca komunizma...sta da radimo, ne mozemo da menjamo to, imena su takva kakva su, ne bi mi palo na pamet da ikad to promenim... da je ostao BSK posle rata, to bi bila dobra tradicija, al to je proslo vreme...

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:57 

DzoniBG je napisao/la:
Nemojte biti tako surovi prema njima jer i sami znate da kad im pomenete tu dvojicu gospode u kombinaciji sa voljenim im klubom, kao da ste im pljunuli u oko, i to onom zelenkom koju izvučete iz petnih žila pa im je prilijepite na obrvu a ona se rastegne i tako leluja satima :D

Zanimljivo kako Hrvati koji su postovaoci Tudjmana ignorisu to vreme i nekako se zaobilazi da je Franjo morao biti ozbiljan postovalac komunizma i lika&dela Josipa Broza da bi zaseo u upravu njegovog najomiljenijeg kluba JNA...

Posle kao vise nije bio, ali jbt... znas koji provereni kadar, kad je prejebao sve heroje i nosioce spomenica... znas kako si ti tu morao da budes jak da bi se izdigao u toj hijerarhiji... :001_cool

Opet Srbi kolo vode :aleale
Njofra je u svoje vrijeme bio velika marka. Bio je i u vrhovnom štabu pa se onda zamjerio prosrpskoj struji među glavešinama. Nema generalčine do Hrvata!
Citat:
Tijekom 1971. godine, Tuđman je radikalizirao i još jasnije izrazio svoje stavove, što je uzrokovalo i osudu od strane hrvatskoga komunističkoga vodstva (Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar). To je 1972. godine dovelo do njegova zatvaranja i insceniranog sudskog procesa u kojemu je Tuđman trebao poslužiti žrtvenim jarcem kao "tvrdokorni nacionalist" koji održava veze s hrvatskom političkom emigracijom. Zahvaljujući intervenciji Miroslava Krleže kod Josipa Broza Tita izbjegao je višegodišnju robiju i osuđen je na 2 godine zatvora, što je kasnije smanjeno na 9 mjeseci.

U prvomu političkom procesu po Titovu odlasku s povijesne scene, ponovno je, u veljači 1981., osuđen na tri godine zatvora i na zabranu svakoga javnog djelovanja u razdoblju od pet godina, zbog toga što je dao intervjue za švedsku i njemačku televiziju i francuski radio, u kojima je govorio o svojim povijesnim prosudbama i u prilog pluralističke demokracije. U zatvoru, u Lepoglavi bio je od siječnja 1982. do veljače 1983. godine, kad je bio pušten radi liječenja. U svibnju 1984., vraćen je u zatvor radi izdržavanja ostatka kazne, ali je u rujnu iste godine zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uvjetno pušten iz zatvora.

Bobetko je isto bio veliki igrač dok se nije vratio svojim hrvatskim korijenima.

Citat:
Dana 11. srpnja 1941. godine, nakon što su mu ustaše ubili oca i tri brata Janko Bobetko se pridružio prvoj partizanskoj antifašističkoj postrojbi okupirane Jugoslavije i Hrvatske, prvom sisačkom partizanskom odredu, osnovane 22. lipnja 1941. godine u šumi Žabno pored Siska[1]. Za vrijeme Drugoga svjetskog rata, u slovenskom gradu Dravogradu bio je teško ranjen ali je preživio i postao časnik Jugoslavenske narodne armije. Poslije rata završio je Visoku vojnu akademiju JNA i stekao čin general-majora JNA. Godine 1966. dobio čin generala pukovnika i vodio 5. vojnu oblast JNA (Slovenija i Hrvatska).

Za vrijeme hrvatskog proljeća 1971. godine priključio se hrvatskim reformistima pa je odlukom Josipa Broza Tita isključen iz JNA zajedno sa još 19 hrvatskih generala. Do osamostaljenja Republike Hrvatske nije mogao javno govoriti niti djelovati.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2012, 23:57 

@Met

Razume se druže.

Ova himna Slavije mi zvuči kao nešto novokomponovano iz Dalmacije. Poletni letnji hitić. :zubati

Da sam juče umro ne bih znao da Mile Kitić pjeva jedan dio...

Nego, ajmo zajedno, mrzim Beograd! :thumbup1

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:01 

Bošnj@k je napisao/la:

:thumbup :tank :gunsmilie :punk :osama

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:03 

Bošnj@k je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Njofra je u svoje vrijeme bio velika marka. Bio je i u vrhovnom štabu pa se onda zamjerio prosrpskoj struji među glavešinama. Nema generalčine do Hrvata!
Citat:
Tijekom 1971. godine, Tuđman je radikalizirao i još jasnije izrazio svoje stavove, što je uzrokovalo i osudu od strane hrvatskoga komunističkoga vodstva (Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar). To je 1972. godine dovelo do njegova zatvaranja i insceniranog sudskog procesa u kojemu je Tuđman trebao poslužiti žrtvenim jarcem kao "tvrdokorni nacionalist" koji održava veze s hrvatskom političkom emigracijom. Zahvaljujući intervenciji Miroslava Krleže kod Josipa Broza Tita izbjegao je višegodišnju robiju i osuđen je na 2 godine zatvora, što je kasnije smanjeno na 9 mjeseci.

U prvomu političkom procesu po Titovu odlasku s povijesne scene, ponovno je, u veljači 1981., osuđen na tri godine zatvora i na zabranu svakoga javnog djelovanja u razdoblju od pet godina, zbog toga što je dao intervjue za švedsku i njemačku televiziju i francuski radio, u kojima je govorio o svojim povijesnim prosudbama i u prilog pluralističke demokracije. U zatvoru, u Lepoglavi bio je od siječnja 1982. do veljače 1983. godine, kad je bio pušten radi liječenja. U svibnju 1984., vraćen je u zatvor radi izdržavanja ostatka kazne, ali je u rujnu iste godine zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uvjetno pušten iz zatvora.

Bobetko je isto bio veliki igrač dok se nije vratio svojim hrvatskim korijenima.

Citat:
Dana 11. srpnja 1941. godine, nakon što su mu ustaše ubili oca i tri brata Janko Bobetko se pridružio prvoj partizanskoj antifašističkoj postrojbi okupirane Jugoslavije i Hrvatske, prvom sisačkom partizanskom odredu, osnovane 22. lipnja 1941. godine u šumi Žabno pored Siska[1]. Za vrijeme Drugoga svjetskog rata, u slovenskom gradu Dravogradu bio je teško ranjen ali je preživio i postao časnik Jugoslavenske narodne armije. Poslije rata završio je Visoku vojnu akademiju JNA i stekao čin general-majora JNA. Godine 1966. dobio čin generala pukovnika i vodio 5. vojnu oblast JNA (Slovenija i Hrvatska).

Za vrijeme hrvatskog proljeća 1971. godine priključio se hrvatskim reformistima pa je odlukom Josipa Broza Tita isključen iz JNA zajedno sa još 19 hrvatskih generala. Do osamostaljenja Republike Hrvatske nije mogao javno govoriti niti djelovati.

Sve "veliki igraci" :D

U odnosu na Bakarica su bili Hrvati... al govorimo u vrhovnim pozicijama koje su pre toga zauzimali, u ono vreme kad si imao gomilu lesinara na ta mesta... znaci da su bili top of the top titove decurlije...

Posle su zglajznuli za Savkom i Mikom, satro pobuna za liberalnije ideje i pokretanje hrvatskog pitanja... al titovi generali, on ih je podigao, nema tu sminke...

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:04 

Fudbalski to je hram stadion JNA, na njemu igra Partizan tim za koji živim ja
Njega ću bodriti, njemu ću pevati, do zadnjeg dana života mog, Partizane ti si moj

:dinamo

slika

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:05 

Metemma je napisao/la:

:sneaky2

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:07 

DzoniBG je napisao/la:

I Zvezda i Partizan su deca komunizma...sta da radimo, ne mozemo da menjamo to, imena su takva kakva su, ne bi mi palo na pamet da ikad to promenim... da je ostao BSK posle rata, to bi bila dobra tradicija, al to je proslo vreme...

I ne treba, šta je tu je, naši su.
Recimo Zvezda - Kokarda a Partizan - Četnik.
Po današnjem stanju na tribinama to bi bila ta zamjena za te komunističke nazive ali avaj, to bi bila potpuna pretumbacija u psihama onih koji su se srodili sa tim nazivima i zato ih ne bi trebalo mijenjati mada bi trebalo poraditi vizuelno na petokrakama da ne budu u tom Tito-Partija fazonu jer to nam baš ne treba pošto smo s tim stvarima odavno guzice obrisali.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:10 

DzoniBG je napisao/la:

Tradicije se ruše i stvaraju. Ja tu tradiciju nastalu na nasilju i antisrpstvu ne prihvatam.

Inače, ako FK Petokraka ne može baš da izbaci zvezdu iz grba, Partizan bi mogao, al neće ni oni...

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:12 

DzoniBG je napisao/la:

Po današnjem stanju na tribinama to bi bila ta zamjena za te komunističke nazive ali avaj, to bi bila potpuna pretumbacija u psihama onih koji su se srodili sa tim nazivima i zato ih ne bi trebalo mijenjati mada bi trebalo poraditi vizuelno na petokrakama da ne budu u tom Tito-Partija fazonu jer to nam baš ne treba pošto smo s tim stvarima odavno guzice obrisali.

Priznaces da je malo konfuzno kada netko iz tada jake radikalne stranke, kao Vucic primjerice, sa seseljom u srcu i znackom sa crvenom zvijezdom na reveru ode na tekmu. Ko da nekadasnji bjelogardejci navijaju za CSKA. Malo vjerojatno.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:13 

totem je napisao/la:
Priznaces da je malo konfuzno kada netko iz tada jake radikalne stranke, kao Vucic primjerice, sa seseljom u srcu i znackom sa crvenom zvijezdom na reveru ode na tekmu. Ko da nekadasnji bjelogardejci navijaju za CSKA. Malo vjerojatno.

Dosledni u pm. Četnici na baterije.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:15 

Nista tu ne treba dirati...

slika

Ja sam ovaj grb nosio 7 godina na dresu... nikad me to nije asociralo na pripadnost komunizmu, privrzen sam njemu kao i grbu drzave....

Ne mozemo da menjamo stvari iz proslosti, mnogi nasi preci su bili partizani i komunisti, obicni ljudi su isli u borbu za ideale, slobodu, veru u neku bolju buducnost... to sto je to bila prevara, nisu mogli znati...

Sa druge strane imamo i cetnike i monarhiste, i to je isto nas narod... idiotski je danas praviti te ideoloske podele, iznad svega smo danas svi Srbi, i to je najvaznije.

Sreca da se nikad nismo ozbiljno zakrvili po toj ideoloskoj matrici, i sto je to danas manje vise ispeglano...

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:15 

Te sin ili unuk nekog strijeljanog cetnika, a navija za Partizan. Sizofrenija. :zubati

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:18 

Metemma je napisao/la:

Tradicije se ruše i stvaraju. Ja tu tradiciju nastalu na nasilju i antisrpstvu ne prihvatam.

Inače, ako FK Petokraka ne može baš da izbaci zvezdu iz grba, Partizan bi mogao, al neće ni oni...

Srusili su nam nasilno tradiciju 1945... jel treba sa se ponasamo kao komunisti?!

Ja ne mogu da zamislim da mi se klub zove drugacije nego Zvezda... da preimenuju sad u npr Srbija, ili tako nesto, ja bi bojkotovao tekme... to je idiotluk, i zato nikome to i ne pada na pamet...

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2012, 00:19 

Metemma je napisao/la:

Što bi se menjalo nešto? Takav je grb kakav je. Klub je počeo kao klub JNA. Nismo neki kompleksaši da pišemo istoriju kako odgovara trenutku.

slika

Ima i baklje. :zubati

Metemma je napisao/la:

Brat Metemma već spreman za skori čas kad i RS uđe u sastav Srbije. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33949 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 1358  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: espresso, Fredericktown, pakovic, Pipen, Srpsčanin, Tomba17 i 64 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: