HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 stu 2025, 05:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 07 svi 2018, 20:08 

LakePlacid je napisao/la:
slika

Cudi me da nema ovakve slike sa Dodikom s obzirom na to da je i isti posjetio oca ubijenog Davida. Sve je jasno. Sa Dodikom, poslije ovog slucaja, ni usamljene babe nece htjeti da budu javno vidjene sa istim.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 20:16 

Citat:
Izvješatj vlade Republike Srpske : Milioni maraka za privatne medije u Srpskoj

Prema navodima izvještaja, američka vlada izdvaja značajne resurse za financiranje medija u BiH još od kraja rata 1995. godine.

Vlada Republike Srpske navela je u novom izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a da SAD, prema izvještajima američke vlade, već dugo nastoje utjecati na izbore u BiH putem financiranja medija u BiH, te da su ti napori intenzivirani. U ovom dokumentu se ističe da strano uplitanje u izbore u BiH prijeti da podrije demokraciju u BiH, te da na ovogodišnjim izborima, građani BiH moraju izabrati svoje lidere bez uplitanja ijedne strane države. "Uplitanje je i izravno i neizravno, a dolazi i iz stranih veleposlanstava.

Srpska ima razloga da bude zabrinuta, ali se u ovom izvještaju neće baviti razlozima te zabrinutosti. Međutim, Srpska smatra kako je važno da skrene pažnju na jednu dugogodišnju praksu čiji je cilj uticanje na izbore u BiH", navedeno je u trećem dijelu 19. izvještaja Vlade Srpske Vijeću sigurnosti UN pod naslovom "Izbori u BiH moraju biti održani bez stranog uplitanja". Preko 100.000.000 dolara Prema navodima izvještaja, američka vlada izdvaja značajne resurse za financiranje medija u BiH još od kraja rata 1995. godine. Iako se kao svrha ovog financiranja često navodi pomoć neovisnim medijima, kvalitetnom novinarstvu i građanskom društvu uopće, Srpska upozorava da je njegov utjecaj na lokalnu politiku kontroverzan. "Od završetka rata do danas, američka vlada dala je preko 100.000.000 dolara medijima u BiH, što je vjerojatno najveća američka pomoć medijima po glavi stanovnika.

Ova sredstva uglavnom se usmjeravaju preko Agencije za međunarodni razvoj (USAID) i State Departmenta putem američkog Veleposlanstva u Sarajevu", napominje se u tekstu, prenijela je Srna. U izvještaju se naglašava da OHR također igra ulogu u praćenju financiranja i administraciji medijskih organizacija i institucija u BiH, kao i da izvještaji o američkom financiranju medija u BiH pokazuju umiješanost OHR-a i namjeru da se utječe na izbore. U izvještaju Srpske Vijeću sigurnosti podsjeća se da od 2010. do 2017. godine SAD nisu pokrenule veći program financiranja medija, ali su od 2017. do 2018. godine pokrenuta su najmanje tri velika programa financiranja čiji su korisnici uglavnom mediji u BiH, a ukupna sredstva prelaze 12 milijuna dolara. Tijesne veze U obrazloženju proračuna za fiskalnu 2018. godinu, Kongres SAD je izdvojio 18 milijuna dolara za Fond ekonomske podrške i razvoja za BiH.

Sredstva izdvojena za 2018. godinu namijenjena su za "smanjenje osjetljivosti na ruski pritisak, naročito u sektorima energetike i medija", kao i "podršku nezavisnih medija, izbora i demokratskih političkih procesa". U izvještaju Vlade Srpske upozorava se da SAD treba da objelodane podatke o svim doznačenim sredstvima i njihovoj namjeni, te da prestanu da ih koriste s ciljem uticanja na izbore. "Mnogi korisnici sredstava podržavaju ili imaju tijesne veze s političkim strankama i liderima u BiH. Svima koji su upoznati o situaciji u BiH biće sasvim jasno da je značajno financiranje medija i nevladinih organizacija u BiH problematično zbog političkog utjecaja koji se ovim sredstvima ostvaruje", dodaje se u tekstu.

U svjetlu sadašnje političke klime u BiH, stav Vlade Srpske je da sva strana sredstva treba dodjeljivati na savršeno transparentan način. Netransparentnost procesa "Odgovornost je naročito važna s obzirom na ogromna sredstva koja SAD daju, ulogu OHR-a i američkog veleposlanstva u usmjeravanju sredstava, izraženu namjeru da se sredstvima utječe na izbore i nedvosmislenu povijest protupravne strane intervencije u BiH", obrazloženo je u dokumentu.

U trećem dijelu izvještaja Vijeću sigurnosti naglašeno je da je to u interesu građana BiH koji zaslužuju da budu u potpunosti informirani o financiranju medija, te da bi to trebalo biti u interesu i građana čijim se porezom plaćaju akcije čiji je cilj uplitanje u izbore jedne europske zemlje. "Sadašnja netransparentnost ovih procesa, u konačnom, podriva jedan od osnovnih ciljeva ovih sredstava, a to je vraćanje povjerenja u medije i institucije. SAD trebaju prekinuti s praksom financiranja medija u BiH s ciljem uticanja na izbore u BiH", zaključeno je u trećem dijelu izvještaja.

A koliko je Dodikova vlast dosad dobila novca od MMF-a, EBRD-a i drugih stranih finansijskih agencija (citaj neprijateljski nastrojenog stranog faktora)? :D

Da ne spominjem i Sorosa kojeg je svojevremeno Dodik pohvalio. Da ne zaboravim ni NATO integracije koje je Dodik zagovarao sve do otprilike 10 godina, kao i vise puta spomenut Dodikov svojevremeni dolazak na vlasti u saradnji sa Bosnjacima na tenkovima SFOR-a i sta sve ne.

Ne treba zaboraviti i to da Dodik (tj. Dodikova vlast tj. Vlada RS) je do prije nekoliko godina finansirao i BN, a kad je vidio da uprkos parama poreskih obveznika nije (i njih) uspio pridobiti na stranu svoje nazadne politike, odjednom je BN postao placenicki medij, a dok je on imao svoju emisiju na BN ("Rijec predsjednika" se zvala emisija), tad je BN bio omiljen vlasti i rado gledan medij od strane Dodika. :D

Dodik i ova vlast na celu sa SNSD-om svojim postupcima sama sebe anatemise. Svi im placenici, a oni citavo ovo vrijeme ni marke od tog odjednom mrskom im Zapada nisu primili. Sveti Dodik. Jadan Dodik, nije saradjivao sa Amerima. Nije svojevremeno dosao na vlast u RS na tenkovima i sa Bosnjacima. Nije se rukovao sa Olbrajtovom. Nije ucestvovao u stvaranju Distrikta Brcko (pa samim tim nije podijelio RS na dva dijela). Sta reci nego Sveti Mile. :smajl007

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 21:50 

Kako nece izgubiti povjerenje u Dodikovu vlast koja je pokusala da izmanipulise i ovu situaciju, ali ovaj put Dodikova vlast je naisla na tvrd orah.

http://www.rtvbn.com/3906521/davor-ne-ucestvujem-vise-u-istrazi

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 21:58 

Za one koji su rekli zasto u Banja Luci, a ne i u Bijeljini.

http://www.rtvbn.com/3906530/pravda-za-davida-sutra-u-bijeljini

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 22:09 

Hljeb nas najskuplji

http://www.rtvbn.com/3906526/poskupio-hljeb-i-peciva-u-srpskoj

Kako je krenulo, jescemo kekse. Gledam cijena 400 grama petit keksa 1.20 KM. Hljeb vec sad kosta kao keks, a kako je krenulo keks ce biti cjenovno pristupacnija hrana. Ovo me podsjeti na ono "jedite kolace". Dodikova vlast zajedno sa Bakirom, koga uz to ne podnosi, sprema narodu nova radna mjesta, u inostranstvu.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 22:27 

slika

Od danas me ne zanima vise ovaj slucaj.
Fuj!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 22:40 

novovrijeme je napisao/la:
slika

Od danas me ne zanima vise ovaj slucaj.
Fuj!

slika

:kava

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 22:49 

Sikao se jadan naivan sa Islamistom Niksicem.
Sad ce muslimani navaliti u grupu.
Zali boze momka kojeg razvlace lesinari, najgori ljuski sljam.
FUJ!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2018, 23:21 

FUJ!

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 00:22 

FUJ!

Pa nista novo, pogledaj ko je sve u toj grupi, svi zadokumentovani i poznati MUP-u Srpske, podrsku daje i pruza te poziva narod da "reaguje" ni manje ni vise nego jedan Nihad Aličkovic predsjednik tkzv. Anti Dejton Grupe, osoba koja je predvodila rušilačke proteste u Sarajevu 2014. i osoba koje je organizovala jezivu instalaciju satanizacije Srba i Republike Srpske u centru Sarajeva 2016.

Prije par dana isto činio i Amer Bekan radikalni islamista, bivsi pulen Sejfudina Tokića, ako nisu bhošnjaci iz federacije koji se odjednom zanimaju za desavanja u Srpskoj, za prava Srba, i pravdu onda to cine uglavnom identifikovani lažni profili, dok je najmanji broj pravih gradjana Srpske, dakle u startu pokusaj obojene revolucije pod krinkom trazenja pravde u cemu su od samog pocetka involvirani opozicioni političari koji vode sve i podrzavaju finansijski i logistički

I naravno nije to ništa sta ce se jos izdesavati, te izaci u javnost, pustit ce ih se jos desetak dana a onda ce se sami od sebe ugasiti kao sto su se i upalili, najbitnije od svega jeste da nadlezni organi prate, dokumentuju i presjecaju sve njihove kanale, te se iskreno nadam da ce izaci i u javnost te sa svim upoznati istu ...

I ovo sto su do sada radili jednostavno ne pije vode niti ima bilo kakve refleksije po Srpsku ...

Nihad Aličković
slika

jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 00:46 

Svih preko 200000 laznih profila, a oni koji nisu lazni su Bosnjaci ili placeni petokolonasi koji rade po direktivi AID-a i Dzordza Sorosa, a sve pod krinkom humanitarnog rada preko kojeg potkopavaju naseg presvijetlog Vodju koji sakom i kapom pomaze nasem narodu i cini srpsku boljim mjestom za zivot, dok penzije skacu, cijena benzina pada. Eno Dusanka Majkic odustala od "bijelog hljeba", divna je. Eno Dodik smanjio sebi ionako malu platu dok narod ne zna sta ce sa silnim parama, gdje da potrosi, kako da potrosi, u sta da ih potrosi. Da li da se udruze i kupe helikopter ili aviokartu od Banja Luke do Sokolca pa do Trebinja i nazad ot Trebinja do Sokoca u Banja Luku ilida svrati do Secerane u Bijeljini koja radi punom parom ili do Cajaveca koji radi televizore Toshiba bo se postidjela ili do Kosmosa koji radi vise nego u zlatna vremena. To sve izopacena opozicija hoce da oduzmw os naroda, da proda za male pare kako bi tu bio salon za svadbe i sahrane, a same masine po principu kile gvozdja. Opozicija bi da nas vrati godinama unazad. Zato cuvajmo se opozicije i cuvajmo naseg Vodju da ne nazebe i ne uhvati ga promaja kad se najmanje bude nadao jer bila bi to nesaglediva steta, po organizivani kriminal prije svega, kao i po korupciju, gradjevinsku mafiju, kao i po ko zna koju jos mafiju. Zivio nam mafijas Dodo i svi njegovi kumovi koliko god ih ima.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 01:29 

Vladimir RUS je napisao/la:
Inace Facebok grupa "Pravda za Davida" dostigla je brojku od preko 200000 clanova i to za manje od 2 mjeseca. Dodikov SNSD nakon 20 godina postojanja tj. 16 (2014) je osvojio 250000 glasova tako da za 2 mjeseca, ako ne i prije, mrtvi David bice jak ko zivi Dodik, i jaci, a mozda cak i mnogo jaci.

Ovo ti je nerealan argument s obzirom da se ne radi o fb stranici naprimjer gdje moraš lajkovati stranicu ako ti se sviđa, ovdje se radi o grupi u koju te neko može ubaciti bez tvoje dozvole, ja znam 7-8 slučajeva kod svojih prijatelja koji su mi to ispričali i da nisu ni znali da su u grupi, a ko zna koliko je takvih slučajeva.

Evo, sad uđoh na svoj profil, na koji uletim jednom mjesečno i vidim da sam član te grupe. Ubacila me neka djevojka iz Linca.

Naravno, veliki dio članova je vjerovatno svojom voljom u grupi, ali broj članova neke fb grupe ne možeš porediti sa izbornim uspjehom/neuspjehom i brojem glasova neke političke stranke.

Ne bih se složio sa Lake Plasidom da je većina lažnih profila, ali metod "izaberem 50 prijatelja sa fb i ubacim ih u grupu bez da znaju" nije realan pokazatelj bilo čega.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 01:35 

glx je napisao/la:
Inace Facebok grupa "Pravda za Davida" dostigla je brojku od preko 200000 clanova i to za manje od 2 mjeseca. Dodikov SNSD nakon 20 godina postojanja tj. 16 (2014) je osvojio 250000 glasova tako da za 2 mjeseca, ako ne i prije, mrtvi David bice jak ko zivi Dodik, i jaci, a mozda cak i mnogo jaci.

Ovo ti je nerealan argument s obzirom da se ne radi o fb stranici naprimjer gdje moraš lajkovati stranicu ako ti se sviđa, ovdje se radi o grupi u koju te neko može ubaciti bez tvoje dozvole, ja znam 7-8 slučajeva kod svojih prijatelja koji su mi to ispričali i da nisu ni znali da su u grupi, a ko zna koliko je takvih slučajeva.

Evo, sad uđoh na svoj profil, na koji uletim jednom mjesečno i vidim da sam član te grupe.

Naravno, veliki dio članova je vjerovatno svojom voljom u grupi, ali broj članova neke fb grupe ne možeš porediti sa izbornim uspjehom/neuspjehom i brojem glasova neke političke stranke.

Ne bih se složio sa Lake Plasidom da je većina lažnih profila, ali metod "izaberem 50 prijatelja sa fb i ubacim ih u grupu bez da znaju" nije realan pokazatelj bilo čega.

Ovde niko ne razmjenjuje poruke sa Vahidom.Tebi to ne moze niko zabraniti ali to nije ni malo mudro.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 01:40 

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 01:44 

Srpsčanin je napisao/la:
glx je napisao/la:

Evo, sad uđoh na svoj profil, na koji uletim jednom mjesečno i vidim da sam član te grupe.

Ovde niko ne razmjenjuje poruke sa Vahidom.Tebi to ne moze niko zabraniti ali to nije ni malo mudro.

=))

slika

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 02:03 

glx je napisao/la:

Evo, sad uđoh na svoj profil, na koji uletim jednom mjesečno i vidim da sam član te grupe. Ubacila me neka djevojka iz Linca.

Uvijek mozes izaci sto i rade oni koji se zateknu tu, a koji nece da budu clanovi te grupe sto znaci minus ti ljudi tako da ostaje brojka koju sad vidis sto znaci da ih je bilo i vise.

Naravno da se clanstvo u Facebook grupi ne moze mjeriti sa glasanjem na izborima jer na izborima glas se moze zaturiti, izmijeniti, a glasac(i) kupiti, jedna osoba moze glasati vise puta...bezbroj je kombinacija dok na Facebook grupi (govorim konkretno o "Pravda za Davida") nema lazi nema prevare. Budne oci njihovih administratora nadziru grupu i brisu sve statuse na grupi koji nemaju veze sa predmetom grupe. Osim toga ti nema nikakve prepreke od covjeka do krajnjeg odredista, osim internet konekcije.

Jeste pokazatelj s obzirom da se vide na zidu objave tako da svako moze da prestane da prati objave na toj grupi, da podesi da vidi samo objave svojih prijatelja ili jednostavno ljudi na svojoj listi, kao i da se odjavi iz grupe. To sto velika vecina uclanjenih i ubacenih clanova te grupe ne zeli da ode iz te grupe, to je vec druga prica koja govori o tome da se ljudi ipak slazu sa time, sto dodje na isto.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 02:08 

Srpsčanin je napisao/la:
glx je napisao/la:

Turcadinko moraces malo bolje da se potrudis posto Vodja ne da sendvic tek onako za dzaba.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 02:12 

Srpsčanin je napisao/la:

=))

slika

Ni botovi nisu vise kao sto su nekada bili, zardjali su, dok su novi kao takvi i poceli. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 02:31 

http://borislavradovanovic.blogspot.ba/2018/05/pravda-za-davida-nemojte-nasjedati-na.html?m=1

:kava

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 02:47 

Paznja i upozorenje!

Sadrzaj koji cete sada vidjeti nije prikladan za osjetljive osobe (18+)

Ovaj clanak sadrzi sliku pokojnog Davida Dragicevica koji je brutalno prebijen, a onda kasnije i ubijen.

Slika koju cete sada da vidite na ovom linku veoma je uznemirujuca, a ujedno i govori o brutalnosti onih koji su ga ubili.

http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2018/05/fotografija-sa-obdukcije-davida.html?m=1

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 03:15 

+18

https://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2018/05/fotografija-sa-obdukcije-davida.html?m=1

Čime se bave i služe :rigam

Svaka iole školovana osoba medicinske struke, od obicnog policajca do imalo upučenije osobe koje zanimaju ovakve stvari, zna da mrtvo tijelo koje se nalazi duze od 12h u vodi počinje da modri, prirodni proces uslijed nedostatka cistog kisika, ne samo da mu je lice ovakvo nego je cijelo tijelo takvo, i to nema nikakve veze sa "brutalnim premlačivanjem" vec sa prirodnim procesom, pogledajte slike utopljenika na netu pa ce vam sve biti jasno, ovog Vaskovica i slicne huskace odmah uhapsiti i procesuirati, jer ce obican covjek pomisliti da je zaista pretucen i da su ovo povrede od premlacivanja ...

Kako se samo igraju sam mrtvim dečkom, nevjerovatno ...

05.04.2016. - Dok se pokusavao zaposliti na RTRS-u obletavao je oko vlasti i Dodika, kada mu nije uspjelo brze bolje uhvatio se pera i laži ...

slika

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 12:14 

Sa Facebook grupe je, nije Vaskoviceva fotografija. To je onaj dio sto policija nije stiglo da unisti. U toku je akcija unistenja dokaza u policiji s obzirom da je ocigledno da su ljudi bliski vlasti umijesani u ubistvo Davida Dragicevica. Kako drugacije objasniti cinjenicu da vlast citavo ovo vrijeme umjesto da nadje ubice tj. uhapsi s obzirom da i oni znaju ko su ubice, vlast radi sve da do toga ne dodje. Cak sto vise, vlast bi da podnese krivicne prijave. Morace da napisu preko 200000 krivicnih prijava. Buahahaha.

http://www.rtvbn.com/3906572/zasto-neki-ne-zele-da-vide-da-je-david-dragicevic-ubijen-foto-18

Ova vlast je samu sebe s.ebala sa ovim, mozda cak i znacajno. Ovaj put ni radnici u administracija koje ta ista vlast zastrasuje, nece pomoci. Dosta je bilo Dodikove diktature i diktata panike i straha. Sto je sijao, sijao je. Narod se vise ne boji svog visegodisnjeg tlacitelja.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 12:35 

Kud plovi Srpska?

http://www.rtvbn.com/3906550/kuda-plovi-republika-srpska

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 12:47 

Izvrsioci ubistva Davida Dragicevica planiraju napad izmedju ostalog i na Facebook grupu "Pravda za Davida"

http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2018/05/fotografija-potvrdila-karan.html?m=1

Vrh

PostPostano: 08 svi 2018, 12:59 

Vlast u slucaju ubistva Davida Dragicevica spominje ubistvo kako bi izbjegla pravu kvalifikaciju, a to je tesko ubistvo

http://borislavradovanovic.blogspot.ba/2018/05/ponavljajmo-slozno-ubistvo-ubistvo.html?m=1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: