|  | 

|     | Stranica: 99/1361. 
 | [ 34005 post(ov)a ] |  |  

| Autor/ica | Poruka |  
			| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  27 ožu 2013, 20:03  |  |  
			| Pridružen/a: 13 sij 2012, 17:01
 | 

| Ne znam, nemam vremena da ti dokazujem, pitaj koga drugog. Ja znam da su drugi uzimali slobodne dane za vrijeme vjerskih praznika i da im je bilo plaćeno jer je takav zakon. Naravno, ko nije te vjere dolazi na posao. 

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| joe enter | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  27 ožu 2013, 20:46  |  |  
			| Pridružen/a: 30 lip 2009, 18:35
 | 

| Ibar je napisao/la: joe enter je napisao/la: Svaka čast banjalučka deco,  neka ste mu prst pokazali jer kad neko može da se na tako jeftin način propagira sa ogromnim posterima onda je sasvim normalno da ima ljudi koji su protiv.
 Džo ti ovo ozbiljno?! Čekaš BBC-a da ti ispsuje sve po spisku il ćeš povuć rečeno odnosno pretvorit u neku vrst šale u kojoj se jasno ograđuješ od ove svoje fašističke poruke.Fašistička poruka?!      Pa nisu pokazali prst Isusu ili samoj crkvi već popu koji se reklamira preko billboarda i postera od 5 jebenih metara kao da je glumac,političar,tajkun ili maneken koji reklamira donje rublje. Ako je tako onda zamisli da sad u Zagrebu i to u centru gde SPC ima svoje nekretnine i crkve , i da postavi patrijarha Irineja na posteru od 5 metara kako se smeši sa onom bradetinom , pa sasvim bi bilo normalno da mu neko pokaže bar prst. Jel to fašizam onda?! Ibre razočaravaš me stvarno._________________
 O turčine za nevolju kume
 A ti vlaše silom pobratime

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  27 ožu 2013, 23:44  |  |  
			| Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46
 | 

| Katolički Uskrs i Božić,kao i oba Bajrama su dani kada su svi pripadnici dva naroda oslobođena izvršavanja radnih zadataka,škole.... 
 Volio bih da mi neko objasni od vas kakva je situacija sa pravoslavnim praznicima i pravoslavcima u Federaciji.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  27 ožu 2013, 23:48  |  |  
 |  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| MRSHO | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  28 ožu 2013, 15:49  |  |  
			| Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02
 | 

| Požar im uništio kućuHrvatskim povratnicima u Donju Tramošnicu (RS) kuća izgorjela do temelja, Čordaš obećao pomoć  Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš (HDZBiH), posjetio je povratničku obitelj Šokčević iz Donje Tramošnice (općina Pelagićevo), čija je kuća do temelja izgorjela u požaru. Ministar je obišao zgarište i u razgovoru sa Ivanom Šokčevićem najavio da će njegovo ministarstvo izdvojiti sredstva za obnovu, te da očekuje i od lokalnih vlasti da sudjeluju kako bi se obnova završila u što kraćem roku. Osim toga, Čordaš je rekao da je odmah nakon saznanja o požaru, na sjednici Povjerenstva za izbjeglice BiH u Sarajevu, razgovarao sa članovima Povjerenstva o iznalaženju načina da se pomogne ovoj povratničkoj obitelji koja je, želeći da se vrati na svoje imanje, kuću izgradila vlastitim sredstvima.Ivan Šokčević zahvalio je ministru Čordašu na potpori i upoznao ga sa svim detaljima u vezi sa požarom. Dodao je da mu mnogo znači ministrov posjet, te da mu vraća nadu da njegova obitelj nije sama i zapostavljena.„Gledajući kako vatra uništava sve što smo godinama gradili, pomislio sam kako je sve što imam nestalo za 2-3 sata, a onda sam se okrenuo i vidio svoju suprugu i djecu i rekao – ništa nisam izgubio, svi smo dobro“, rekao je Ivan i dodao: „Kada me jutro nakon požara nazvao savjetnik ministra Davora Čordaša i rekao da će mi ministar pomoći, ja sam već vidio neku svoju budućnost daljnju. Odmah nakon tog poziva, posjetio me suradnik ministra iz dobojskog ureda i rekao da je došao po nalogu ministra Čordaša, da vidi kako smo i imamo li osnovne stvari, da bi osigurao hitna sredstva za ono što nam je najpotrebnije. Nakon toga došla je i komisija iz Banja Luke također po nalogu ministra, da snimi oštećenje kuće kako bi se što prije krenulo u obnovu. Od požara je svaki dan neko iz ministarstva dolazio, a danas evo i ministar osobno, što mi je velika čast. Raduje me da mu mogu pokazati da je još ispravna freza koju mi je ministar uručio prije nekoliko godina kad sam rekao da se želim vratiti u Tramošnicu i obrađivati zemlju. Uz tu frezu sad imam i druge mašine kojima obrađujem 180 duluma zemlje. Ovo je moja zemlja, vole je i moja djeca i uvijek će biti naša, a kuću ćemo ponovo zajedno napraviti, istu kakva je i bila.“ Na kraju posjete Ivan je rekao da mu je žao što Uskrs neće provesti u svojoj kući, ali da se nada da će mu ministar Čordaš u novu kuću donijeti Badnjak. Ministar je izrazio uvjerenje da će Šokčevići biti pod svojim krovom mnogo prije nego što se bude pripremao Badnjak. Sa ministrom Čordašem u Tramošnici Donjoj bili su i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS Josip Jerković (HDZBiH) i savjetnik ministra Ivo Kamenjašević (HDZBiH). 

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Metemma | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  28 ožu 2013, 20:23  |  |  
			| Pridružen/a: 17 lip 2012, 00:09
 | 

| Lijepo bi bilo da RS pokaže kako je u stanju da pomogne svoje građane. _________________
 + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine...  +

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Kum Bečo | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  28 ožu 2013, 22:03  |  |  
			| Pridružen/a: 09 vel 2010, 20:22
 | 

| Metemma je napisao/la: Lijepo bi bilo da RS pokaže kako je u stanju da pomogne svoje građane. Na Palama su cekali jednu osnovnu skolu 14 godina. I nisu je mogli napraviti. Napravila je Srbija ali se zato se zove "SRBIJA"_________________
 Neki Fadil

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| MRSHO | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  28 ožu 2013, 22:06  |  |  
			| Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02
 | 

| Metemma je napisao/la: Lijepo bi bilo da RS pokaže kako je u stanju da pomogne svoje građane. Kako sad da je u stanju da pomogne, a ka se pričalo o formiranju novih općina. "Ma nema para, nema ni za postojeće, nema, nema, nema..." Srpska se do sad pokazala kao izrazit ulagač u bilokakvu obnovu na povratničkim područjima.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| SarajkaDjevojka | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  28 ožu 2013, 22:21  |  |  
			| Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08
 | 

| MRSHO je napisao/la: Metemma je napisao/la: Lijepo bi bilo da RS pokaže kako je u stanju da pomogne svoje građane. Kako sad da je u stanju da pomogne, a ka se pričalo o formiranju novih općina. "Ma nema para, nema ni za postojeće, nema, nema, nema..." Srpska se do sad pokazala kao izrazit ulagač u bilokakvu obnovu na povratničkim područjima.Ja ne mogu da vjerujem, da bilo tko misli ozbiljno o ulaganjima u povratak na etnički oćišćene prostore.Pa nisu ljudi dzaba to " čistili "?_________________
 Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!

Ponesi zastavu!!!!

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:00  |  |  
 | 

| Ko o čemu kurva o poštenju.Federacija u ovom slučaju.
 Kada 450 000 protjeranih Srba vratite na svoja ognjišta i vratite ukradene stanove,onda možete pričati o RS koja je 99,5% vratila svojim vlasnicima. U RS se vratilo 200 000 povratnika, u Federaciju jedva 30 000. Toliko o tome!

I da kako čujem odoše vam i kantoni, novih 25000 nezaposlenih...

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:03  |  |  
 | 

| Skoro ste bili vratili 99,9% stanova, šta bi u međuvremenu?Vraćaki ste se i vi, da prodate stanove.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:07  |  |  
 | 

| Leb 0,4% je onih koji su zakasnili pisati povrat i u postupku su,radi se isključivo o Bošnjacima iz dijaspore. Njihove stanove trenutno niko ne koristi,ili u malom broju slučajeva isti koriste alternativni slučajevi,na određen vremenski period,dok pravi vlasnik i zakonski ne dobije sve papire. 
 Stoga,pljuvanje bez gledanja u sopstveno dvorište se zna obiti o glavu. Poštujte svaki komad Republike Srpske jer samo tako poštujete jednu i jedinu u koju se toliko zaklinjete.Mržnja i šovinizam vam ruše jednu i jedinu ogromnom brzinom.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:11  |  |  
 | 

| Zašto nas optužuješ što se vi niste vratili u FBiH kada je to skoro isključivo do vas. Bošnjaci su se vratili u RS iako imaju realno teže uslove i teže uspomene i to što su se vratili NIJE zasluga RS(a bogami ni FBiH) nego isključivo njih samih. 

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:19  |  |  
 | 

| Tebe ne optužujem,kao što ni ti mene nebi trebao.Optužujem institucije FBIH,na svim nivoima. U 21. vijeku u Sarajevu starica nema električnu energiju,pri tome ne zbog toga što ne plaća račune,već isključivo što se vratila,o nekim manjim sredinama da i ne govorim,vodovod ide tačno do kuća povratnika, asfalt se stavlja tačno do linije gdje počinju povratnici... Stalno se pljuje po RS,a u RS se vratilo 7 puta više nego u FBIH. Ne znam koga će lagati nakon popisa zvaničnici Sarajeva,možda Boga ili zlu sudbinu!
 Jasno,da je do nas,jer niko ne želi živjeti tamo gdje ga ugnjetavaju,gdje su nesposobni obezbjediti vodu i struju u 21. vijeku,gdje se pale crkve,ruše spomenici,pale grobovi,čupaju krstovi,pišu transparenti sa ono Ubi..... Jednostavno niko nije lud da se vraća tamo gdje ga ugnjetavaju!

Bošnjaci ni po čemu nemaju teže uslove! Štaviše, pogledati koliko je Vlada RS uložila u povratak i koliko je projekata odrađeno to potvrđuje,kao i sama brojka. Sarajevski Srbi su bili najbogatiji ljudi u državi do 92e,to dovoljno govori.

I da što prije bošnjačke političke elite priznaju ugnjetavanje to će i država krenuti barem malo naprijed,sve dok se pljuje RS,a u FBIH još uvijek vlada šovinizam i Alijina centralistička bošnjačka priča o državi, sama država će biti ono što je danas - najjadnija država u Evropi.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:29  |  |  
 | 

| Kad kažem nas i mislim na institucije FBiH. To što spominješ primjere sa električnom energijom ima i po RS, naću ti ako želiš. Kao što imaš i u FBIH u nesrpskim kućama. Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar bi svim Srbima omogućili iste uslove kao i drugima jer se radi o urbanim sredinama. Evo npr u mom mjestu bilo je mnogo Srba(tačnije svi Srbi) su bili u centru grada pa ih opet nema. 
 Bošnjaci su se više vraćali na svoje jer im je cilj drugačiji, imaju želju da budu na svom i smatraju to svojom državom. A vi ste svoje prodali radi što jače RS i zato što ostatak BiH ne smatrate svojom.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:33  |  |  
 | 

| Urbanost nema nikakve veze sa pričom o povratku,štaviše!Sarajevo je najbolji primjer,od 45% danas Bošnjaka živi 94%.

I da, FBIH ima jadan odnos prema Srbima prvenstveno,tako da i ono malo što se vratilo živi od svog rada i svoje zemlje,ne od pomoći iste. 7 puta manje vraćenih dovoljno govori o svemu. Bezveze i diskutujemo,sva statistika ide u prilog mojoj tezi. Ogromne površine i dan danas srpske zemlje stoje u FBIH,pokušavaju Arapi pokupovati,ali dosta ljudi ne želi prodavati. Jasno RS je ono što smatraju svojim,ne bi Srbi da ih ponovo komšije preglasavaju i ubijaju.

Stoga za očajan procenat povratak krive su isključivo POLITIČKE STRUKTURE FEDERACIJE BIH.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:37  |  |  
 | 

| Ne možemo se tako igrati, niste vi Bošnjacima tamo ni obnovili kuće i ostalo(možda negdje pomogli), niste im našli ni posao(koliko znam malo je zaposlenih van svog privatnog biznisa), ne dočekujete ih ni cvijećem(već napadate ljude, dzamije, groblja i vjernike). 

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| SarajkaDjevojka | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:40  |  |  
			| Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08
 | 

| storaB je napisao/la: Ko o čemu kurva o poštenju.Federacija u ovom slučaju.
 Kada 450 000 protjeranih Srba vratite na svoja ognjišta i vratite ukradene stanove,onda možete pričati o RS koja je 99,5% vratila svojim vlasnicima. U RS se vratilo 200 000 povratnika, u Federaciju jedva 30 000. Toliko o tome!

I da kako čujem odoše vam i kantoni, novih 25000 nezaposlenih...
 Rekla sam ti da me nikad ne kvotaš kad su ozbiljne diskusije u pitanju.A što se tiče najststarijeg zanata i poštenja kao usporedbe upravo ste VI Srbi prvaci u laziranju povijesti, te zločinima najvećih razmjera i etničkom ćišćenju.I to povijesti od doba Turaka, pa do one devedesetih.Kad ste na prostorima EX Juge počinili i gora zvjestva nego Turci, prije par stotina godina.No licemjerno se to naziva " oslobodilačka borba srpskog naroda " ili skraćeno OBSN. Tako i ti sa ovim upisom.U stanju si naduvati cifre progananih i ubijenih do epskih razmjera.Zato ne vidim razlog uopće raspravljati s tobom na temu etničkog ćišćenja.Tvoj licemjeran zacementirao stav ne dozvoljava prostor nikakvoj normalnoj diskusiji, pa mozeš guslati ( što se mene tiče ) i o 45 Miliona._________________
 Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!

Ponesi zastavu!!!!

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:43  |  |  
 | 

| Leb laganje je odlika nemoćnih,prevaziđite tu etapu.Pričamo o ozbiljnim stvarima,ne o lego kockicama.
 Sarajko ja stvarno nigdje nisam spomenuo mušku kurvu,stoga ne znam zbog čega ta vaša digresija.
 Mada,ruku na srce,o muškoj kurvi s izgubljenim identitetom i dugačkom net jeziku bi se dalo.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:48  |  |  
 | 

| Što se ukopavaš, ja stvarno ne znam da sam nešto slagao ovdje na forumu(više lažem u RL    ). Ti svako malo nešto bubneš. Objasni mi kako je to teže vratiti se u Sarajevo nego u Srebrenicu, ili selo u brdima istočne Bosne. Najveći povratak tamo gdje su bili najveći zločini.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:52  |  |  
 | 

| Je li to svjesno spominješ zločine??? Koliko znam više je Srba poginulo u Sarajevu nego u cijelom Podrinju Bošnjaka.stoga... no nebitno,navikao sam na odlazak u neku drugu temu i krajnost.
 Dakle, najveći krivac za očajan povratak Srba jesu vlasti Federacije,sve njene institucije. Nijedan Bošnjak se nebi vratio u RS da nije imao osnovne uslove obezbjeđene isključivo od strane Ministarstva za izbjeglice,raseljena lica i povratak!

Ok, i VLada FBIH je pomogla Bošnjacima u RS,a to što su bošnjački predstavnici uzimali i šakom i kapom i što i danas ima ljudi koji teško žive je samo jedna od sastavnih stvari cjelokupne države.

Po svim parametrima,od huliganizama do odnosa RS je na puno višem nivou,to ne prihvataju samo net ratnici. Statistika je ono što govori u prilog ovoj tvrdnji. S ovim zaključujem.

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:54  |  |  
 | 

| storaB je napisao/la: Je li to svjesno spominješ zločine??? Koliko znam više je Srba poginulo u Sarajevu nego u cijelom Podrinju Bošnjaka.stoga... no nebitno,navikao sam na odlazak u neku drugu temu i krajnost.
 S ovim zaključujem.
 Ti najbolje uvijek ostaviš za kraj.  

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:55  |  |  
 | 

| Ok drago mi je da smo se razumjeli. Dakle RS je tema!
 Inače krajem godine kreće Južni tok.
 Istovremeno SNSD i SDS postigli dogovor o nastavku saradnje zajedništva na državnom nivou. To dovoljno govori o ciljevima srpske političke elite uprkog suprotstavljanju političkih programa. Postoje neke indicije da će Izrael obezbjediti krupne investicije.welcome

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| Lebowski | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:57  |  |  
 | 

| Koje godine, zaboravio si napisati. 

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  

| storaB | 

|  Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj  Postano:  29 ožu 2013, 00:59  |  |  
 | 

| Ove naravno. U priču bi mogao ući i Azerbejdžan,čekaju se nezvanično  pravno-tehničke dozvole. _________________
 [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]

|  |  
			| Vrh |   |  
		|  |  
	|  | Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove.
 Ne možeš uređivati svoje postove.
 Ne možeš izbrisati svoje postove.
 Ne možeš postati privitke.

|  |  |