HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 stu 2025, 20:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 22 lip 2013, 20:03 

Metemma je napisao/la:
Ma totalno je zasluženo, ko jebe nekromansera-kumoizdajnika, ali opet je cirkus koji ne treba ni Crkvi ni državi.

Sutra u Kuriru:

"Pop milijarder! Grigorije ima 5.2 milijarde evra na tajnom računu u Vatikanu i luksuzni stan od 4680 kvadrata u centru Zagreba. Vučić najavljuje hapšenje."

Vrh

PostPostano: 22 lip 2013, 20:04 

Što je najgore Grigorije je pun!!! :)

Vrh

PostPostano: 22 lip 2013, 21:33 

kakva govna su ovi SNSovci

Vrh

PostPostano: 22 lip 2013, 21:47 

nezavisne novine:
Tihomir Blaškić osumnjičen za zločine nad Srbima u BiH?

Policija je podnijela izvještaj Tužilaštvu BiH protiv Tihomira Blaškića, bivšeg načelnika Glavnog stožera HVO-a, i još petorice njegovih suradnika zbog sumnji u zločine nad srpskim civilima i vojnicima na Kupresu tijekom 1993. i 1994. godine, javljaju banjalučke Nezavisne novine. Izvještajem su obuhvaćeni i Milivoj Petković, također bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a, Josip Černi, bivši zapovjednik HVO-a u Tomislavgradu, te Miljenko Pilipović, zapovjednik vojne jedinice "Zrinjski".

Blaškić i ostali terete se da su odgovorni za mučenja i smrt većeg broja civila i vojnika.

– Nakon provedene istrage, utvrđeno je da postoje osnove sumnje da su prijavljeni izvršili navedena kaznena djela za koja se terete – izjavila je Marija Markanović, glasnogovornica Centra javne sigurnosti (CJB) Banjaluka, koje djeluje u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Podsjetimo, Blaškića je Haaški sud 2004. godine oslobodio krivnje za ratni zločin nad Bošnjacima u Ahmićima, te mu kaznu preinačio na devet godina zatvora zbog nehumanih postupaka prema zatvorenicima Bošnjacima. Prvostupanjskom presudom 2000. godine bio je osuđen na 45 godina zatvora

http://www.vecernji.hr/vijesti/tihomir- ... nak-572211

Vrh

PostPostano: 22 lip 2013, 21:52 

Dobiće godinu dana zatvora,uslovno dve.To su samo Srbi.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 23:45 

Obilježena 21 godina od proboja Koridora

Citat:
Služenjem Svete liturgije i parastosa za poginule srpske borce u manastiru Svetog velikomučenika cara Lazara na Dugoj Njivi, kod Modriče, počelo je obilježavanje 21. godine od proboja "Koridora života".

Na Spomen-obilježje borcima koji su poginuli u proboju koridora položeni su vijenci. Akcijom, koja je završena na Vidovdan, 28. juna 1992. godine, okončana je 42-dnevna kopneno-vazdušna blokada zapadnog dijela Republike Srpske.
Proboj "Koridora života" izveden je uz ogroman polet koji je nosio vojnike, te želju da sve svoje potencijale, snage i umijeće iskoriste kako bi se spriječio egzodus Srba - poručili su to načelnik nekadašnjeg štaba Prvog krajiškog korpusa general Boško Kelečević i komandant bivše Krnjinske lake pješadijske brigade Vojske RS Miko Škorić povodom 21. godišnjice.

Zahvaljujući briljantnoj pobjedi Vojske RS više od milion i po Srba, koji su živjeli na velikom prostoru od Doboja do Knina, izbavljeno je uz obruča i omogućeno je normalno snabdijevanje stanovništva.

Akcija "Koridor" trajala je od 14. do 28. juna 1992. godine čime su okončana 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada, pobjedom nad snagama HVO-a i tzv. Armije RBiH.
U bici, koja je bila sudbonosna za Srpsku, poginula su 273 vojnika VRS, 70 pripadnika MUP-a RS i 70 boraca Vojske RSK. General Kelečević naglasio je da je ova operacija bila najčistija akcija srpske vojske u proteklom ratu i odlučujuća bitka za stvaranje RS.
" Specifično je to što su u to vrijeme, neprijateljske snage htjele po svaku cijenu da presjeku najvećih dio RS, od Broda preko Dervente, Doboja i prema Kladovu. Da su to uradili, vjerovatno ne bi Srpska izgledala ovako, a možda je ne bi ni bilo", rekao je Kelečević.

Škorić je naglasio da je akcija "Koridor" primjer kako se planirano i organizovano pripremala aktivnost koja je bila veoma značajna za opstanak Republike Srpske.
"To je bila najjača operacija koja je izvođena u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i akcija koja je pokazala koliko je dobro bila organizovana Vojska RS", rekao je Škorić. Prisjećajući se tih dana, naglasio je da je povod za akciju bila smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu.
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić izjavio je da je bitka za proboj Koridora 1992. godine jedna od najslavnijih i najvažnijih bitaka srpskog naroda u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Milan Torbica je podsjetio da je odluka o proboju Koridora donesena 18. juna 1992. godine, da bi se odblokirao zapadni dio RS, te da je cijela akcija završena 6. oktobra izlaskom srpske vojske na Savu.
Predsjednik Organizacije porodica, zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović izjavio je da je proboj koridora – najvažnija bitka za stvaranje Republike Srpske. "To je bila bitka nad bitkama, može se slobodno reći koridora Republike Srpske", rekao je Mitrović. On je rekao da je umiranje 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru usljed nedostatka kiseonika u to vrijeme bio jedan od povoda za ovu operaciju srpske vojske.
"Koridor života je na neki način definisao i sadašnju teritoriju Republiku Srpske", zaključio je Mitrović.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 23:54 

Vječna slava svima onima koji su svoje živote dali za svoju otadžbinu Republiku Srpsku.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2013, 09:06 

Kakav bezobrazluk!?

Vrh

PostPostano: 24 lip 2013, 10:28 

I sad zamislite otić na većinski srpski forum i tamo kačit vijesti o obilježavanju bljeska, oluje, maestrala uz poruke vječna slava i hvala hrvatskim vojnicima. Strašno.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2013, 11:32 

Vrlo se često dešava. Naravno odma' srpski forumaši nazivaju moderaciju ustaškom. :zubati

Neka uklone članak ako smeta, mada mislim da nije provokativnog tipa, nit' neko od nas ovde likuje nad ubijenim civilima i vojnicima i ljudima koji su napustili svoje predratne domove, kao u nekim drugim slučajevima.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 13:50 

Kovačević: U selekciji RS-a će igrati i Bošnjaci, pozivamo Sušića da dođe

Predsjednik Fudbalskog saveza RS-a i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Mile Kovačević u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio je da u reprezentaciji tog bh. eniteta neće igrati samo bosanski Srbi, već i Bošnjaci, Hrvati...

Danas se održava sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na čijem bi se dnevnom redu trebao naći i zahtjev FSRS-a za odigravanje prijateljske utakmice između nogometne selekcije ovog bh. entiteta i Srbije u augustu ove godine u Banjoj Luci. Kovačević kaže da se nada da će IO NSBiH dati pozitivno mišljenje o ovom zahtjevu.

"Ja želim da ovdje u BiH razmišljamo na drugačiji način nego kao do sada, da o idejama koje su pozitivne i koje razvijaju nogomet na području naše države pozitivno ramišljamo, a ne da ih dočekujemo 'na nož'. Ja vjerujem da neće biti problema, jer smo mi privrženost našoj reprezentaciji i našoj državi pokazali sijaset puta. Ovakve ideje pridonose jačanju države", kazao je za Klix.ba predsjednik Fudbalskog saveza RS-a i član Izvršnog odbora NSBiH Mile Kovačević.

Nada se dolasku Sarajlija

On tvrdi da se ne može povući paralela između najavljene utakmice RS - Srbija i Zrinjski - Hrvatska, za čije odigravanje UEFA nije dala saglasnost zbog bojazni za sigurnost.

"Vi znate zašto je UEFA odbila dati saglasnost, zbog sigurnosti i svih onih problema koji se dešavaju u Mostaru. Mislim da takvih problema kod nas neće biti i da će UEFA dopustiti odigravanje. Nema razloga da mi ne dobijemo zeleno svjetlo", kaže Kovačević.

Ukoliko Izvršni odbor NS BiH na današnjem zasjedanju odbije zahtjev FSRS, naš sagovornik kaže da to ne bi bilo dobro.

"Mislim da bi tu ulogu odigralo nešto što nema nikakve veze sa sportom i ne bi bilo uredu. Ne želim negativno razmišljati, treba sačekati i vidjeti šta će se desiti. Želio bih čuti argumente bilo koga ko nije za takvo nešto", kazao je Kovačević te nastavio:

"Ja se nadam da će mnogi iz Sarajeva doći i navijati za svoj dio svoje države". :sega

Podržali utakmicu Zrinjski - Hrvatska

On kaže da ovaj konkretan slučaj nema nikakvu političku pozadinu.

Citat:
"Tu nema ni trunke politike. Mi prije svega želimo zaraditi, ojačati naš savez, klubove i Nogometni savez BiH. Želimo da jednom počnemo drugačije razmišljati, da naši prijatelji iz Federacije BiH dođu u svoju Banju Luku, navijaju za svoj Fudbalski savez RS-a i reprezentaciju. To nije ekskluzivno pravo jednog entiteta i naroda", kaže Kovačević.
:sega

Na našu konstataciju da Nogometni savez Federacije BiH nema selekciju, niti je ikada prema krovnoj kući bh. nogometa upućen sličan zahtjev, Kovačević kaže da to niko ne brani.

"Da li to neko brani? Mi to podržavamo i pozivamo na to. Mi smo podržali utakmicu između Zrinjskog i reprezentacije Hrvaske. To je samo utakmica. Pozivamo našeg Safeta Sušića u Banju Luku, da pogleda utakmicu i da vidi ima li neki igrač za našu državnu reprezentaciju", kazao je Kovačević kojeg smo upitali da li ovaj poziv selektoru bh. nogometne reprezentacije znači i to da među Zmajevima nema dovoljno Srba.

"Igrat će igrači svih nacija"

"U reprezentaciji RS-a neće igrati samo Srbi. To je pogrešna teza. Tu će igrati najbolji igrači sa dijela Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska. Reprezentacija siguno neće biti jednonacionalna, milion posto. U njoj će igrati i Bošnjaci, Hrvati i ostali", pojasnio je Kovačević.

Na naš upit koji će nogometaši Bošnjaci igrati za reprezentaciju tog bh. eniteteta, on je kazao da nije selektor, iako bi volio biti.

"To su naši ljudi, naši prijatelji, naši sugrađani... Bit će pozvani i sigurno će igrati", kazao je na kraju razgovora za portal Klix.ba predsjednik Fudbalskog saveza RS-a i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Mile Kovačević.

Čelni čovjek Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić nije htio komentarisati zahtjev FSRS-a, jer, kako je kazao za naš portal, nije dobio nikakav zvaničan papir.

Opet se glupiraju.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:11 

Nije glupiranje, Srbija je postavila uvjet Blatteru , Srbija će olabaviti na Kosovu a FIFA-a olabaviti u BiH ,tj. Republici Srpskoj , fer dil.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:13 

Nek olabavi al ako može glupiranja sa ovakvim izjavama.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:21 

Lebowski je napisao/la:
Nek olabavi al ako može glupiranja sa ovakvim izjavama.

Pa nemate samo vi pravo na "multietničarenje" , ko da je riječ o patentu :zubati

Pozivanjem Šušića i nekih reprezentativaca BiH se smanjuje politički značaj takve utakmice , u više sportske vode , FIFA zna da Srbi i Hrvati ne navijaju za reprezentaciju BiH , i to je njima problematično. Dati RS da igra prijateljske utakmice bi moglo značajno relaksirati sport u BiH.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:23 

Sport u BiH je totalno relaksiran.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:26 

Lebowski je napisao/la:

Vidim. Malo-malo neko sranje na tekmama. Mislim , samo odbijajte što se mene tiče , a ja ti kažem da ovo može biti blagotvorno za nogomet u BiH. Šušić , ako je pametan neće odbit ponudu.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:29 

Sušić nema veze sa ovom utakmicom i hoće li ona biti odigrana ili ne. A nje vjerujem da će doći, ne ide ni na seoske turnire da prati igrače.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:32 

Lebowski je napisao/la:
Sušić nema veze sa ovom utakmicom i hoće li ona biti odigrana ili ne. A nje vjerujem da će doći, ne ide ni na seoske turnire da prati igrače.

Neka bude selektor , što da ne , ako mu je Bosna iskreno u srcu , valjda mu je u interesu se približit i publici u RS? Uz njega i koji igrač i na taj način približit repku.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:33 

ZlatkoZG je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Vidim. Malo-malo neko sranje na tekmama. Mislim , samo odbijajte što se mene tiče , a ja ti kažem da ovo može biti blagotvorno za nogomet u BiH. Šušić , ako je pametan neće odbit ponudu.

Ti voliš fantazirati što si naivan, ili samo onako dobar čovjek optimist ?

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:37 

Zlatko, prestani shrati Allaha ti, ne pravi se ta utakmica da bi širila ljubav između entiteta/naroda ili prema entitetima/narodima.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:39 

BBC je napisao/la:
Ti voliš fantazirati što si naivan, ili samo onako dobar čovjek optimist ?

Nisam naivan niti klasa optimist , ali bi zaista potencijalno moglo donekle olabavit odnose u BH nogometu , ja zaista ne vidim šta bi se riskiralo ako bi RS igrala prijateljske utakmice?

Mislim jasno mi da je su u Sarajevu blindirani mozgovi , što se mene tiče , neka odbiju.

Lebowski je napisao/la:
Zlatko, prestani shrati Allaha ti, ne pravi se ta utakmica da bi širila ljubav između entiteta/naroda ili prema entitetima/narodima.

To je potpuno jasno , to nisam ni tvrdio.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:47 

Nije to kritika, lijepo je biti optimist. Meni osobno se ne da furati.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:52 

Lebowski je napisao/la:
Opet se glupiraju.

Ovo je možda i prvi srpski nastup sa lažnim multietničarenjem, a vi to radite cijelo vrijeme. Tako da izjava gospodina Kovačevića je više sprdnja sa tim vašim sranjem nego išta drugo...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:56 

BBC je napisao/la:
Nije to kritika, lijepo je biti optimist. Meni osobno se ne da furati.

Nisam optimist , nije u tom stvar , samo pokušavam iz ("naivnog") ugla objasniti kako se iskreno gradi BiH , a tako se radi da se dopuste tekme Hrvatska-Zrinjski i Srbija-RS. Druga stvar je što to nije slučaj i što Sarajevo misli da je korisno držat Srbe i Hrvate uglavnom mlade ljude isfrustrirane , još jednom , neka odbiju. Oni će s takvom politikom imati više štete nego koristi. FIFA će jednom rješiti taj problem u BiH , Velika Britanija je odavno rješila taj problem na opće zadovoljstvo.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013, 14:57 

pozitivac je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Opet se glupiraju.

Ovo je možda i prvi srpski nastup sa lažnim multietničarenjem, a vi to radite cijelo vrijeme. Tako da izjava gospodina Kovačevića je više sprdnja sa tim vašim sranjem nego išta drugo...

Ne bih ja napisao "opet" da je prvi put. Zar ne?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Diablo, iprodano, Tomba17 i 57 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: