HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 tra 2025, 16:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 33945 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 1354, 1355, 1356, 1357, 1358
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Počelo je: Srbi prestali dolazit na posao
PostPostano: 03 ožu 2025, 15:26 

SIPA je u Istocnom Sarjaevu

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:28 

crni_bombarder je napisao/la:
SIPA je u Istocnom Sarjaevu

Još gore. Znači morat će silom useliti svoje Srbe u zgradu koja nije u njihovom Sarajevu.

Kojom silom?

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:29 

dunno je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Zato ce Srbi morati u rov. Pa im zelim srecu ovoim putem!

Zašto će u rov, ako sama kažeš da su sve institucije u Sarajevu? :001_rolleyes

Koliko ja vidim, Srbe federalni dio Sarajeva ne zanima, otpisali su ga davnih dana...

Vi ćete morati u rov ako planirate silom nametati bilo kakva rješenja, MZ očigledno više nema ni snage ni volje da to radi za vas.

Zato sto moraju ocistiti Brcko. Brcko je ugradjeno i napravljeno kao presjek sumske na dva dijela s razlogom. Prvi je da se izbjegne sukob vecih razmjera. A drugi je da se moze reagirati brzo i ucinkovito. Pa vi nastavite sanjati VS na Gunji.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:32 

Citat:
Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović primio je danas u nastupnu posjetu zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo, brigadira OS Republike Turske Muharrema Aydina

Ko je ovaj ako Srbi nisu u institucijama?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:39 

dunno je napisao/la:

Zašto će u rov, ako sama kažeš da su sve institucije u Sarajevu? :001_rolleyes

Koliko ja vidim, Srbe federalni dio Sarajeva ne zanima, otpisali su ga davnih dana...

Vi ćete morati u rov ako planirate silom nametati bilo kakva rješenja, MZ očigledno više nema ni snage ni volje da to radi za vas.

Zato sto moraju ocistiti Brcko. Brcko je ugradjeno i napravljeno kao presjek sumske na dva dijela s razlogom. Prvi je da se izbjegne sukob vecih razmjera. A drugi je da se moze reagirati brzo i ucinkovito. Pa vi nastavite sanjati VS na Gunji.

:sega
Tako kako ga se brzo moze presjec moze ga se brzo I vratiti.
Sta mislis zasto mi nismo presjekli u posavini nikako? Presjek od 2 sata nepomaze.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:40 

Sabahudinicin slatki diže prst

Za razliku od ranije više ne bi po prstima udarao…već se ulitao.

Veleposlanok govori:

”Zapad gleda na BiH kao na svoju pokrajinu”

“Mađarska i Srbija podržavaju RS.”

“Mađarska je tu na nekoliko kilometara, svega 70 km udaljenosti i bilo šta da vam se desi to se tiče i nas. Prošlo je vrijeme kada je Mađarska posmatrala, odnosno kada je bila samo posmatrač"

https://www.vijesti.ba/clanak/684626/na-pominjanje-rata-komsic-hitno-pozvao-madjarskog-ambasadora-na-razgovor

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:42 

Eminencija je napisao/la:

:sega
Tako kako ga se brzo moze presjec moze ga se brzo I vratiti.
Sta mislis zasto mi nismo presjekli u posavini nikako? Presjek od 2 sata nepomaze.

Previse si ti usporen da se s tobom upustam u neku diakusiju. Skuzaj.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:43 

Imaju Srbi i rezervnu opciju.

Ako ne ide sad neovisnost, što fali malo sačekat demografski kolaps nenaoružanih muslimana.

SDS igra podmuklo.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:45 

Brcko je skrojeno upravo tako, da ga mogu presjeci drzave na lokalnoj razini. Uz pomoc EU i NATO-a. A to je Hr i BiH. Bilo vam to drago ili ne. Jbg

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:46 

A jadna sarajka glupa li je

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:48 

Izgleda AvAv po obicaju lupa

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:48 

Upozorenja: 2
Koga briga,to su radili i 2021 pa se poklopili

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 15:49 

Zviezda Granda je napisao/la:
Imaju Srbi i rezervnu opciju.

Ako ne ide sad neovisnost, što fali malo sačekat demografski kolaps nenaoružanih muslimana.

SDS igra podmuklo.

Izjeda ih PTSP, na muslimanskom tiktoku samo se o ratu priča, klix pada od posjećenosti.

I ako opstane BiH, očekujem obaranje rekorda iseljavanja.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:01 

Profesorica Smiljana iz Tuzle poručila Dodiku: 'Ti si manipulator i ratni profiter, ne bojim te se'

Nakon što je Milorad Dodik 1. marta izjavio da će svi Srbi koji ne pređu sa zaposlenjem u bosanskohercegovački entitet RS biti proglašeni "trajnim izdajnicima", oglasila se i profesorica Smiljana Vovna iz Tuzlanskog kantona.

U emotivnoj i oštroj poruci, Vovna je poručila da se ne plaši prijetnji te da je svoj posao stekla isključivo znanjem i trudom, a ne pripadnošću nekoj političkoj strukturi.

Danas mu ponovo ponavljam da sam ja Smiljana od oca Dimitrija i da živim u FBIH u Tuzlanskom kantonu. Da me ne može uplašiti i zaprijetiti bilo čim. Ja živim od svog rada i nisam dobila posao radi svog pola ili nacionalne pripadnosti nego radi svojih diploma koje sam stekla 1983 i 1996. u Novom Sadu na univerzitetu koji je tada bio star 80 god.

Nisu moje diplome sa burger kioska i sa fakulteta gdje se ne zna ni šta si studirao ni koje zvanje si dobio. Ja nisam sluga režima ni jedne političke partije i vjerovatno radi tog nisam nikada ni napredovala dalje od pozicije "razrednog starješine" ali mi to nije smetalo jer sam radila posao koji volim. Svoje učenika sam naučila da vole BiH da je ona njihova od Une do Drine i od Save do mora. Da se ljudi ne razlikuju po imenu i porijeklu nego samo da li su dobri, čestiti i pošteni. Da se pozicije ne kupuju nego stiču znanjem i sposobnošću. Ti si sve ovo drugo. Ti si manipulator, ratni profiter,kriminalac koji se obogatio i obezbjedio svoja buduća pokolenja da žive u materijalnom smislu dobro. Da li su sretni to ćeš morati sam da ih pitaš.

Morati ćeš jednom Milorade da staneš ispred njih i objasniš kako si to sve stekao ali ne samo njima nego i organima države. Da li si ikada upitao svoje unuke kako se zovu njihovi prijatelji, simpatije, učitelji. Jesi li im rekao da su ljudi samo dobri ili loši i da to ne zavisi jesu li Muslimani kako ih ti zoveš), Hravati ili neki drugi. Ja živim sa svima, dijelim svoje radosti ali i tuge sa svima. Tvoje prijetnje otkazima i poslušnošću sistemu koji ti predstavljaš su fašizam.

Gubiš se Milorade u fikcijama manipulacije i straha koji sada proživljavaš. IDI Milorade, povuci se dok još uvijek ima RS jer jedino tako češ je zaštititi i zadržati. Idi pusti svoj narod da konačno krene naprijed, da ne odlaze oni iz zemlje jer ne vide prespektivu sa kriminalcima koji su na vlasti. Okrenuo si čitav svijet protiv srpskog naroda slijedeći narativ Vučića koji je u sunovratu i ne zna kada i gdje pobjeći. Ove tvoje prijetnje podsjećaju na poruke Srbima u Tuzli 1992. da izađu iz grada pa će se brzo vratiti kao oslobodioci.

Nisam tada i neću ni sada.Nađi izlaz negdje i pusti nas da prodišemo punim plućima i da zaustavimo djecu i unuke da nas ne napuštaju nego da nedjeljom svi zajedno se okupljamao na ručku. IDI Milorade dok imaš gdje i dok nije kasno jer nastradačeš od svojih a ne ovih koji su preko tvoje zamišljene entitetske linije. Mi živimo normalno, ni od koga nismo ugroženi i dijelimo svoje dnevne probleme i sa komšijama i susjedima zajedno, a ti češ ostati iza bedema zatvoren jer nisi znao kada treba stati. Ja sam Milorade tu kod svoje kuće na svom i u svom i nemoj više nikada da mi prijetiš i uslovljavaš. Bosne je bilo i prije tebe i mene i biće i poslije i tebe i mene.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -se/580829

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:02 

Svi Srbi koji misle ostati sa sunitima će morati pisati jedan ovakav sastavak. Inače bi mogli biti sumnjivi

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:04 

Lako je toj prditi kad živi u FBiH, onim Srbima koji nemaju nekretninu u FBiH nije svejedno.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:13 

Citat:
Bosne je bilo i prije tebe i mene i biće i poslije i tebe i mene.

Srpkinja koja izgovara parole u ovom stilu je u rangu onih muslimana koji govore da poštuju Republiku Srpsku i da je to njihova domovina, bilo ih je po prilozima na RTRS-u.

Podsjeća na najpliću propagandu iz ratnih godina, kad ljudi s uperenom puškom u sebe govore kako im je divno i krasno živjeti u manjini i kako im ništa ne fali, ali "oni tamo" nas zavađaju. :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:25 

Normalna radna atmosfera ovako nekako ko 1992

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:32 

Hagresor je napisao/la:
Profesorica Smiljana iz Tuzle poručila Dodiku: 'Ti si manipulator i ratni profiter, ne bojim te se'

Nakon što je Milorad Dodik 1. marta izjavio da će svi Srbi koji ne pređu sa zaposlenjem u bosanskohercegovački entitet RS biti proglašeni "trajnim izdajnicima", oglasila se i profesorica Smiljana Vovna iz Tuzlanskog kantona.

U emotivnoj i oštroj poruci, Vovna je poručila da se ne plaši prijetnji te da je svoj posao stekla isključivo znanjem i trudom, a ne pripadnošću nekoj političkoj strukturi.

Danas mu ponovo ponavljam da sam ja Smiljana od oca Dimitrija i da živim u FBIH u Tuzlanskom kantonu. Da me ne može uplašiti i zaprijetiti bilo čim. Ja živim od svog rada i nisam dobila posao radi svog pola ili nacionalne pripadnosti nego radi svojih diploma koje sam stekla 1983 i 1996. u Novom Sadu na univerzitetu koji je tada bio star 80 god.

Nisu moje diplome sa burger kioska i sa fakulteta gdje se ne zna ni šta si studirao ni koje zvanje si dobio. Ja nisam sluga režima ni jedne političke partije i vjerovatno radi tog nisam nikada ni napredovala dalje od pozicije "razrednog starješine" ali mi to nije smetalo jer sam radila posao koji volim. Svoje učenika sam naučila da vole BiH da je ona njihova od Une do Drine i od Save do mora. Da se ljudi ne razlikuju po imenu i porijeklu nego samo da li su dobri, čestiti i pošteni. Da se pozicije ne kupuju nego stiču znanjem i sposobnošću. Ti si sve ovo drugo. Ti si manipulator, ratni profiter,kriminalac koji se obogatio i obezbjedio svoja buduća pokolenja da žive u materijalnom smislu dobro. Da li su sretni to ćeš morati sam da ih pitaš.

Morati ćeš jednom Milorade da staneš ispred njih i objasniš kako si to sve stekao ali ne samo njima nego i organima države. Da li si ikada upitao svoje unuke kako se zovu njihovi prijatelji, simpatije, učitelji. Jesi li im rekao da su ljudi samo dobri ili loši i da to ne zavisi jesu li Muslimani kako ih ti zoveš), Hravati ili neki drugi. Ja živim sa svima, dijelim svoje radosti ali i tuge sa svima. Tvoje prijetnje otkazima i poslušnošću sistemu koji ti predstavljaš su fašizam.

Gubiš se Milorade u fikcijama manipulacije i straha koji sada proživljavaš. IDI Milorade, povuci se dok još uvijek ima RS jer jedino tako češ je zaštititi i zadržati. Idi pusti svoj narod da konačno krene naprijed, da ne odlaze oni iz zemlje jer ne vide prespektivu sa kriminalcima koji su na vlasti. Okrenuo si čitav svijet protiv srpskog naroda slijedeći narativ Vučića koji je u sunovratu i ne zna kada i gdje pobjeći. Ove tvoje prijetnje podsjećaju na poruke Srbima u Tuzli 1992. da izađu iz grada pa će se brzo vratiti kao oslobodioci.

Nisam tada i neću ni sada.Nađi izlaz negdje i pusti nas da prodišemo punim plućima i da zaustavimo djecu i unuke da nas ne napuštaju nego da nedjeljom svi zajedno se okupljamao na ručku. IDI Milorade dok imaš gdje i dok nije kasno jer nastradačeš od svojih a ne ovih koji su preko tvoje zamišljene entitetske linije. Mi živimo normalno, ni od koga nismo ugroženi i dijelimo svoje dnevne probleme i sa komšijama i susjedima zajedno, a ti češ ostati iza bedema zatvoren jer nisi znao kada treba stati. Ja sam Milorade tu kod svoje kuće na svom i u svom i nemoj više nikada da mi prijetiš i uslovljavaš. Bosne je bilo i prije tebe i mene i biće i poslije i tebe i mene.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -se/580829

Ova skoro na razini Čovića u obrani Bosne!!!

NEDA BOSNU!!!

BOSNA STARIJA OD PLANETE ZEMLJE I UNIVERSEA!!!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2025, 16:33 

1992. god prvi sukobi izbili su na Vracama kada su snage MUP-a Srpske Republike BIH pokušale preuzeti školu MUP-a BIH, ali su Bošnjaci žestoko odgovorili. Hoće li se povijest ponoviti, hoće li zgrada SIPA-e u Lukavici biti nove Vrace?

Na današnji dana (5. aprila 1992.) srpski agresor je zauzeo Policijsku akademiju na Vracama /VIDEO
https://saff.ba/na-danasnji-dana-5-apri ... ama-video/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33945 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1354, 1355, 1356, 1357, 1358

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, iprodano, Patriota, Robbie MO i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: