|
|
Stranica: 183/1365.
|
[ 34114 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 10 sij 2014, 23:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
storaB je napisao/la: Stasasavaju? Eh kad nepismeni ljudi pokušavaju ispast pametni. Nadam se da nisi ti pisao.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 10 sij 2014, 23:07 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
Metemma je napisao/la: Ni čestitka, razočaran sam... Evo čestitke sa zakašnjenjem. http://www.pressonline.rs/svet/balkan/2 ... bnica.htmlNego, što ovo ni Vučića, ni Nikolića ni Dačića nema. Nije valjda tolika magla u RS-u???
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 10 sij 2014, 23:10 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ni čestitka, razočaran sam... Evo čestitke sa zakašnjenjem. http://www.pressonline.rs/svet/balkan/2 ... bnica.htmlNego, što ovo ni Vučića, ni Nikolića ni Dačića nema. Nije valjda tolika magla u RS-u??? Magla, šta ćeš. Ovo nije lijepo, komšije nazivat zločincima, šta sad, da se počnemo prepucavat... Kao eto, vi Srbi ste zločinci, vaša država je zločinačka... a onda mi pitamo kakva je vaša, i sve tako u krug. Republika Srpska je izraz prava srpskog naroda na samoupravu. To što je srpski narod morao da je brani ratom, nije naša krivica. To što su počinjeni zločini je sramota i stvar za sud. I tiče se zločinaca, a ne nas, običnih stanovnika i ogromne većine naroda. I, u Evropi ne postoji grad koji je posle Drugog svjetskog rata etnički očišćen u mjeri u kojoj je to Sarajevo.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 10 sij 2014, 23:31 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Evo čestitke sa zakašnjenjem. http://www.pressonline.rs/svet/balkan/2 ... bnica.htmlNego, što ovo ni Vučića, ni Nikolića ni Dačića nema. Nije valjda tolika magla u RS-u??? Magla, šta ćeš. Ovo nije lijepo, komšije nazivat zločincima, šta sad, da se počnemo prepucavat... Kao eto, vi Srbi ste zločinci, vaša država je zločinačka... a onda mi pitamo kakva je vaša, i sve tako u krug. Republika Srpska je izraz prava srpskog naroda na samoupravu. To što je srpski narod morao da je brani ratom, nije naša krivica. To što su počinjeni zločini je sramota i stvar za sud. I tiče se zločinaca, a ne nas, običnih stanovnika i ogromne većine naroda. I, u Evropi ne postoji grad koji je posle Drugog svjetskog rata etnički očišćen u mjeri u kojoj je to Sarajevo. Zakaj si osjetljiv? Pa lijepio si neki dan zrtve Jasenovca .. I Djenerala ... RS nije drzava  Niste se branili baš po Hr i BiH no ako Ti je lakše tako, ok. Oni u Hagu su onda na sluzbenom putu, pedesetak godina će utvrdjivati granice RS i voditi konsularno diplomatsko prestavništvo? Je li ok? Uglavnom, Dodiku je kraj? Pretpostavljam da ovaj odjeb Srbije znači upravo to? No nije mi jasno kakav je odnos u RS-u prema Srbiji i obratno??
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 10 sij 2014, 23:39 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Zakaj si osjetljiv? Pa lijepio si neki dan zrtve Jasenovca .. I Djenerala ... Nisam njima česititao Dan Hrvatske ili Dan Federacije. Citat: RS nije drzava  Eto sad, sitničariš :) Citat: Niste se branili baš po Hr i BiH no ako Ti je lakše tako, ok. Pričaš s nekim kome je kuća bila maltene na liniji fronta, dok je recimo familija s majčine strane bila na položajima na jednom brdu s kog su gledali svoje spaljeno selo... pa sam možda stekao pogrešan utisak. Citat: Oni u Hagu su onda na sluzbenom putu, pedesetak godina će utvrdjivati granice RS i voditi konsularno diplomatsko prestavništvo? Je li ok? Ako su krivi, nek odgovaraju. Naravno, taj sud je smiješan, al da ne širimo priču... Citat: Uglavnom, Dodiku je kraj? Pretpostavljam da ovaj odjeb Srbije znači upravo to? Da je indikativno, jeste, nešto znači, a šta tačno... naravno, ako se nešto desi, desiće se Dodiku, ne RSu, ali vidjećemo. Očigledno da je neko nešto došapnuo ovoj srbijanskoj vlasti. Citat: No nije mi jasno kakav je odnos u RS-u prema Srbiji i obratno?? Šta te tačno zanima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 10 sij 2014, 23:49 |
|
|
|
Pa što VI mislite o potpori Srbije? Mislim malo mi je diskutabilno ajmo reći ovaj nedolazak. Dodik je samo jedna osoba koja trenutno obnaša odredjenu duznost u RS. No što je sa srpskim narodom? I ti slaviš taj dan. Slave ga demobilizirani.
Oni koji su pali za tu RS, zasluzuju počast takodje.
Neovisno o politici Srbije prema Dodiku, njegovoj stranci i ličnosti.. Zar se zvaničnici Srbije ( edit ) skupa sa zvaničnicima RS-a nisu ipak trebali pojaviti na tako vaznom danu?
Meni lično ovaj njihov Izostanak a početak pregovora sa EU liči na " pranje ruku od vas" Ne bih to poredila s Kosovom još, no čitam neku analizu da bi VI iz RS-a takodje mogli poput Srba sa sjevera KiM-a biti prebačeni Sarajevu i centraliziranoj BiH. Srbija je u nezgodnom polozaju. Deklarativno podrška neće izostati. No... Mislim da je ovo sve iscenirano.
Popis, slizavanje Bošnja i Hrvatića i ....kraj srpske.
Jer pazi nas je popis prisilio na kompromis Hrvatima.. To je gotovo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:14 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa što VI mislite o potpori Srbije? Mislim malo mi je diskutabilno ajmo reći ovaj nedolazak. Dodik je samo jedna osoba koja trenutno obnaša odredjenu duznost u RS. No što je sa srpskim narodom? I ti slaviš taj dan. Slave ga demobilizirani.
Oni koji su pali za tu RS, zasluzuju počast takodje.
Neovisno o politici Srbije prema Dodiku, njegovoj stranci i ličnosti.. Zar se zvaničnici Srbije ( edit ) skupa sa zvaničnicima RS-a nisu ipak trebali pojaviti na tako vaznom danu? Definitivno je ponašanje ove gamadi od srbijanske vlasti uvredljivo, i ne vjerujem da je slučajno. U Srbiji je RS popularna, ma šta pisali pojedini gmazovi, i Dodik je popularan, možda više nego u RS (jebiga, u Srbiji nikom nije naudio :) ), dakle svakom političaru bi bilo dobro da se slika sa Dodikom u RS, da uhvati malo tih nacionalnih poena jeftino, jer ga ništa ne koštaju, za razliku od Kosova recimo, gdje bi morali da se potrude. Dakle, iza toga nešto stoji, neko im je nešto rekao. Citat: Meni lično ovaj njihov Izostanak a početak pregovora sa EU liči na " pranje ruku od vas" Ne bih to poredila s Kosovom još, no čitam neku analizu da bi VI iz RS-a takodje mogli poput Srba sa sjevera KiM-a biti prebačeni Sarajevu i centraliziranoj BiH. Srbija je u nezgodnom polozaju. Deklarativno podrška neće izostati. No... Mislim da je ovo sve iscenirano. Besmisleno je porediti položaj RS i kosovskih Srba. Prebačeni na koji fazon? To se neće desiti? Vjerovatno se radi o izborima. Dodik već neko vrijeme priča budalaštine, o razbijanju BiH, o nezavisnoj Srpskoj... iako zna da je to trenutno malo vjerovatno. Dakle, zaoštrava se retorika pred izbore, SDSovci se organizuju, stranci favorizuju Čavića i Ivanića, lopovluka Dodikovih ahbaba je narodu u RS preko glave, zato mora neku frku da pravi, drugog izbora nema. Prije nekih desetak godina bio sam u jednoj stranci na lokalu, svoju rodbinu nisam mogao da nagovorim da ne glasaju za Dodika. Sad niko očima ne može da ga vidi. Jedino u čemu ga podržavaju je kad priča protiv Sarajeva, i on na tu kartu igra. Neko je namignuo Srbijancima da mu ne pružaju podršku pred izbore, i to nikakvu, nema drugog objašnjenja. Nekih većih posledica po RS iz toga ne može da bude. Postoje vjerovatno neke stvari koje zbog EU moraju da prođu, tipa kojekakvih zajedničkih veterinarskih službi, i koje bi se odlaskom Dodika možda progurale, ali ne vidim šta bi veliko moglo da se desi. Ako vidiš neki scenario, reci. Citat: Popis, slizavanje Bošnja i Hrvatića i ....kraj srpske.
Jer pazi nas je popis prisilio na kompromis Hrvatima.. To je gotovo. Ni dosad opstanak Srpske nije zavisio od Bošnjaka i Hrvata. A kažu da ni Čović nije bio u Banjaluci...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:15 |
|
|
Taj Vucic, Nikolic, Dacic su stvarno picke nevidjene. Ovi nasi bar nisu nikad glumili Hrvate, a ovi vasi od SRS-ovaca i Slobinog malog do puzaca. Jedino ostalo da seru po Hrvatima, dok Kosovo ode nepovratno. Ali bit ce i pljucanju po Hrvatima kraja, believe me. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:19 |
|
|
|
A ovo ako se i Covic okane Dodika, i jos okrene SDS-ovcima, i krene po njihovoj fruli, evo ja mu prvi pljucnen na glavu.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:26 |
|
|
|
Pa čuh negdje da nije bio u Banjaluci, prošle godine je bio ako se ne varam?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:34 |
|
|
|
Totalno čudno ( blago rečeno ) taj izostanak. Mozemo mi sad zemljak ovdje kalkulirati do sutra koji su razlozi njihovog izostanka no nešto se iza brda valja.
Prvo procenat Hrvata ( na popisu ) iskreno rečeno mi je veliki. Mislim da je taj popis ključan i sve ovo oko njega. Odjednom po ulasku u EU RH, Hrvati u BiH se ovom cifrom favoriziraju i izdizu.
Bošnjake i Srbe unizavaju totalno. Dobro hvala bogu pa je razbijena i ta psihološka barijera od fatalnih 50%... No mislim da nije slučajnost. Namaknuti ili odvagati procenat ili dva je jednostavno. ( nevazeći listići, manjine Bosanci i sl ) Dakle Hrvati su uzdignuti u svojoj ulozi.
Dodik je još na vlasti no u totalnoj nemilosti svijeta a i gradjana Srpske. On kakav god je, jedini ima karizmu da vas drzi na okupu. Ta priča oko ujedinjenja opozicije i zajedničkog nastupa na izborima mi liči na onu " gdje dosta baba kilava su djeca" Dakle nakon izbora biće svega oko podjele kad je " slozna" opozicija u pitanju.
Plus taj Bosić, pa neka anketa je provedena i tvrde da njega oko 26% gradjana srpske ne poznaje. Kakav je to Lider ??
Što se opet Bošnjaka tiče potop.. Jednostavno su sve iluzije izgubljene ..
I najokorelijem vehabiji u gornjoj Maoči Nusretu je jasno da ćemo morati im dati ustupke. Druge opcije nema. Jer pazi, zbog prošlosti bilo koja politička opcija Bošnjaka bila bi bukvalno svedena na marginu da pokuša bilo kakav pakt sa SDS-om a na štetu Hrvata.
VI ne mozete kao entitet zadrzati toliku teritoriju. Iluzorno je o tom razmišljati uopće. Dakle Srpska i ako opstane biće labav entitet bez polovine dosadašnjih ovlasti, beneficija a i teritorijalno umanjena. Mada iskreno sumnjam u njen dugoročan opstanak .. Vas samo drze nesredjeni odnosi izmedju Bošnjaka i Hrvata. Da je u FBiH sve kako treba, odavno bi se zajednički potegla mnoga pitanja. A na DVA fronta borba i sa ovakvom Srbijom je nemoguća vama. U političkom smislu.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:37 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa što VI mislite o potpori Srbije? Mislim malo mi je diskutabilno ajmo reći ovaj nedolazak.
A zašto bi bio diskutalilan? 22-godišnjica i nije neka značajna godišnjica, gospođice Emt. Sačekajmo 25-godišnjicu pa ako ne dođu na nju, onda ćemo im "jebati mater izdajničku" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa što VI mislite o potpori Srbije? Mislim malo mi je diskutabilno ajmo reći ovaj nedolazak.
A zašto bi bio diskutalilan? 22-godišnjica i nije neka značajna godišnjica, gospođice Emt. Sačekajmo 25-godišnjicu pa ako ne dođu na nju, onda ćemo im "jebati mater izdajničku"  Štovani, obzirom na okolnosti počnite to VI slaviti svaki mjesec. Mislim čisto da ih probate hoće se pojaviti.. Nešto nisam optimistična da će manji BH entitet dočekati 25.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:44 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nešto nisam optimistična da će manji BH entitet dočekati 25. Ni ja da će tzv. biH doćekati 30-godišnjicu. Gledaćemo da je dotad sahranimo a akobogda, i sahranićemo je 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:48 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Nešto nisam optimistična da će manji BH entitet dočekati 25. Ni ja da će tzv. biH doćekati 30-godišnjicu. Gledaćemo da je dotad sahranimo a akobogda, i sahranićemo je  Uz ove beskičmenjake iz Srbije kao potporu? Nikad! Moj dragi Aga, pa ni četničke vojvode nisu što su nekad bile. Taj Nikolić, što je to? U Banjaluku je trebao ujahati na Šarcu a da masa ravnogoraca u delirijumu pjeva " Spremte se spremte"
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 00:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Totalno čudno ( blago rečeno ) taj izostanak. Mozemo mi sad zemljak ovdje kalkulirati do sutra koji su razlozi njihovog izostanka no nešto se iza brda valja. Sigurno ne ovo što ti tvrdiš. Citat: Prvo procenat Hrvata ( na popisu ) iskreno rečeno mi je veliki. Mislim da je taj popis ključan i sve ovo oko njega. Odjednom po ulasku u EU RH, Hrvati u BiH se ovom cifrom favoriziraju i izdizu.
Bošnjake i Srbe unizavaju totalno. Dobro hvala bogu pa je razbijena i ta psihološka barijera od fatalnih 50%... No mislim da nije slučajnost. Namaknuti ili odvagati procenat ili dva je jednostavno. ( nevazeći listići, manjine Bosanci i sl ) Dakle Hrvati su uzdignuti u svojoj ulozi. Mislim da je taj popis potpuno nebitan. Citat: Dodik je još na vlasti no u totalnoj nemilosti svijeta a i gradjana Srpske. On kakav god je, jedini ima karizmu da vas drzi na okupu. Ta priča oko ujedinjenja opozicije i zajedničkog nastupa na izborima mi liči na onu " gdje dosta baba kilava su djeca" Dakle nakon izbora biće svega oko podjele kad je " slozna" opozicija u pitanju.
Plus taj Bosić, pa neka anketa je provedena i tvrde da njega oko 26% gradjana srpske ne poznaje. Kakav je to Lider ?? RS je posle rata mijenjala vlast nekoliko puta, znači i premijera i vladu i skupštinsku većinu... tako da to nije nikakva tragedija. Priča da nas samo Dodik drži zajedno, a inače bi se valjda razišli na četiri strane, je besmislena. Glede opozicije, bem li ga, šta bude biće. Imala je Srpska smiješne vlade i još smješnije premijere, kojekakve Bukejloviće, qrčeve Ivaniće, daleko bilo Mikereviće... nekom pametnom i sposobnom se svakako ne nadamo. Ali da će propast RS bez Dodika, neće sigurno. Citat: Što se opet Bošnjaka tiče potop.. Jednostavno su sve iluzije izgubljene ..
I najokorelijem vehabiji u gornjoj Maoči Nusretu je jasno da ćemo morati im dati ustupke. Druge opcije nema. Jer pazi, zbog prošlosti bilo koja politička opcija Bošnjaka bila bi bukvalno svedena na marginu da pokuša bilo kakav pakt sa SDS-om a na štetu Hrvata. SDS je od rata učestvovao u iks Vijeća ministara BiH sa muslimanskim strankama. No svejedno, to je vaš problem, ako opet blokirate formiranje vlade BiH, šta da se radi. Citat: VI ne mozete kao entitet zadrzati toliku teritoriju. Iluzorno je o tom razmišljati uopće. Dakle Srpska i ako opstane biće labav entitet bez polovine dosadašnjih ovlasti, beneficija a i teritorijalno umanjena.
Ne postoji scenario u kom bi RS ostala bez nekih značajnijih ovlašćenja, o teritoriji da ne govorimo. Citat: Mada iskreno sumnjam u njen dugoročan opstanak ..
Objektivno. Citat: Vas samo drze nesredjeni odnosi izmedju Bošnjaka i Hrvata. Da je u FBiH sve kako treba, odavno bi se zajednički potegla mnoga pitanja. A na DVA fronta borba i sa ovakvom Srbijom je nemoguća vama. U političkom smislu. Smiješno. Imali ste i sređenije odnose, pa eto...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 01:00 |
|
|
|
Popis je zbog psihološke komponente vazan. Jer su se pojedinci bili umislili u neko nestajanje Hrvata, curenje.. I onda čekanje, pat pozicije i blokade, majorizacija... Medjutim 15% je ipak bitan faktor, osobito ako uzmeš u obzir rasporedjenost i pomiješanost.
Što se tiče RS-a, definitivno najveću medijsku popularnost, ovlasti, snagu, neovisnost institucija itd itd VI ste dobili za vrijeme Dodika!
Tako da, ma koliko ga sad kudili, dosta je on tog napravio što drugim ni u najludjim snovima ( prije njega) nije uspijevalo.
Predvidjam jak potres kad i ako nastupi i odnese pobjedu " ujedinjena opozicija"
A tek zamor od bosanskohercegovačke priče svijeta i javnosti.
Pa mi svi zivimo od sadake.. Svi..
A BiH je skup projekat, RS takodje no kao dio projekta. Skup DIO projekat u već skupom i zamornom. Mislim jasno ti je što naglašavam riječ dio.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 01:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Popis je zbog psihološke komponente vazan. Jer su se pojedinci bili umislili u neko nestajanje Hrvata, curenje.. I onda čekanje, pat pozicije i blokade, majorizacija... Medjutim 15% je ipak bitan faktor, osobito ako uzmeš u obzir rasporedjenost i pomiješanost.
Previše čitaš forume. Niko koga znam nije impresioniran procentom Hrvata. Diskusije u RS se uglavnom vode o tome da li je nama u interesu da ih Bošnjaci pretvore u obespravljenu manjinu ili nije, gdje je više prvih nego drugih... To loženje ne popis je samo jedno od 20 loženja od 95. do danas, kako eto samo što nije ukinuta RS/samo što nije slomljena kičma Hrvatima. Tako su vas ložili izgleda i pred popis, a tresla se gora, rodio se miš. Da ih je bilo 9% ili 18%, nikakvu razliku to ne bi činilo. Citat: Što se tiče RS-a, definitivno najveću medijsku popularnost, ovlasti, snagu, neovisnost institucija itd itd VI ste dobili za vrijeme Dodika!
Tako da, ma koliko ga sad kudili, dosta je on tog napravio što drugim ni u najludjim snovima ( prije njega) nije uspijevalo. Niđe veze, RS je najveća ovlašćenja i snagu imala prije Dodika. On je zaustavio popuštanje i zaustavio nametanje od strane OHRa, a i to je pitanje koliko je njegova zasluga (velika definitivno) a koliko raspored snaga u svijetu. Jeste zaustavio prenos ovlašćenja, ali ta vremena su svakako prošla. Citat: Predvidjam jak potres kad i ako nastupi i odnese pobjedu " ujedinjena opozicija"
A tek zamor od bosanskohercegovačke priče svijeta i javnosti.
Pa mi svi zivimo od sadake.. Svi..
A BiH je skup projekat, RS takodje no kao dio projekta. Skup DIO projekat u već skupom i zamornom. Mislim jasno ti je što naglašavam riječ dio. Živi bili pa vidjeli. Jeste se slika RSa dosta vezala za Dodika, ali posle njega ćete shvatiti da je smjena vlasti u RS razlog za raspad RS koliko je smjena vlasti u Njemačkoj razlog za propast Njemačke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 01:33 |
|
|
|
Ma nije loziona u pitanju u pogledu Hrvata. Pošteno govoreći, dio bošnjačkog naroda se nadao BiH gdje bi u FBiH glavnu riječ vodili, i RS takvim nije prestavljao trn u oku. Mi imamo dvije struje kad se radi o politici. Druga struja je za dobar odnos sa Hrvatima jer u tome vidi mogućnost slabljenja RS-a.
No svi smo što je najbitnije jedinstveni u postojanju 100% BiH !!!!
I nemoj se zanositi da nemaš dobar dio i medju Hrvatima onih koji su protiv RS. Tako da, obzirom da su u Šeheru prisiljeni igrati sa nekom stranom dobar dio Hrvata nakon sredjivanja odnosa i ostvarivanja svojih političkih prava, navaliće takodje na RS.
Iluzurno je razmišljati drugačije.
Plus svega, Hrvati iz RH su vama neskloni. Tu činjenicu nemoj smetati s uma.
Ne mislim ja da će se RS raspasti idućih izbora... Proces će biti poput odumiranja .. Institucija, lagano ukidanje i prenošenje ovlasti sa entiteta na drzavu itd..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 01:41 |
|
|
Citat: Plus svega, Hrvati iz RH su vama neskloni. Tu činjenicu nemoj smetati s uma. Ja sam sve u svom krugu koji su iole zainteresirani za politiku uvjerio kako je Dodik car i da su Bošnjaci glavni problema na Balkanu u budućnosti, kreće se od malih stvari gospođice EMT. Pa je tu fejs gdje na svaki spomen dodrinaštva skaču mladi HB nacionalisti, te na kraju i Nino koji mijenja svijest preko klasičnih medija. Kroz 10 godina ne očekuj da će Ivan Horvat na vas gledati pozitivnije nego na Srbeke. Bilo bi i brže to da ovi kao Metemma nisu toliko opterećeni Hrvatima.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 01:46 |
|
|
|
? Nazove čovjek onu budalastu talibanštinu pravim imenom i odmah je opterećen Hrvatima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 02:32 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ma nije loziona u pitanju u pogledu Hrvata. Pošteno govoreći, dio bošnjačkog naroda se nadao BiH gdje bi u FBiH glavnu riječ vodili, i RS takvim nije prestavljao trn u oku. Mi imamo dvije struje kad se radi o politici. Druga struja je za dobar odnos sa Hrvatima jer u tome vidi mogućnost slabljenja RS-a. A zbog tih par procenata jedna struja je odustala a druga preuzela kormilo? Nemate neku treću, koja bi gledala svoja posla? Citat: No svi smo što je najbitnije jedinstveni u postojanju 100% BiH !!!! I mi smo jedinstveni u tome da je Sveti Petar bio Srbin, pa slaba korist od toga. Citat: I nemoj se zanositi da nemaš dobar dio i medju Hrvatima onih koji su protiv RS. Tako da, obzirom da su u Šeheru prisiljeni igrati sa nekom stranom dobar dio Hrvata nakon sredjivanja odnosa i ostvarivanja svojih političkih prava, navaliće takodje na RS.
Iluzurno je razmišljati drugačije. Daleko od toga da mislim da su nam prijatelji i da nas vole, ali ja ne pamtim u skorije vrijeme neku hrvatsku inicijativu protiv RS. Oni iz 90ke jesu gori od Čovićevih, ali da se tu krije neka velika opasnost s kojom nismo računali prije... ne baš. Mislim, ne zato što nas vole, već šta će im to u životu? Za čije babe zdravlje? Citat: Plus svega, Hrvati iz RH su vama neskloni. Tu činjenicu nemoj smetati s uma. Gledajući Doca i Volvoksa, i drago mi je što je tako  Bili su i prije, bio je tu i Mesić i gori od njega, al mogu da nam pljunu pod prozor. Ti ne shvataš, RS ti je kao neki most. Kad je pravljena, testirana je na 100 tona. Od toga su nam stranci 30, vi 20, bosanski Hrvati 5, hrvatski Hrvati 3, Turska 3, Arapi 3... to što sad trpimo pritisak od 46 tona ne znači da nećemo moći 65... a o 100 možete samo da sanjate :) A sad, da li je trenutno 20, 50, 60, da li će u budućnosti biti 50 ili 60... to je sve već uračunato prilikom konstrukcije :) Citat: Ne mislim ja da će se RS raspasti idućih izbora... Proces će biti poput odumiranja .. Institucija, lagano ukidanje i prenošenje ovlasti sa entiteta na drzavu itd.. To je nešto što sanjate od kraja rata. Not gonna happen. I ovde imaš istu stvar, RS može da garantuje opstanak srpskog naroda sa puno manje ovlasti nego što ih ima danas. A nema tog mehanizma koji će nam nešto puno oduzeti, nema više OHRa, vi ste izduvali kao opasni, svijet se zamorio, Rusija ojačala... moguće je da će se neke agencije formirati zbog EU, ali i to je odavno uračunato. To što se RS danas bori za svaku nadležnost ne znači da je u opasnosti, već da misli na vrijeme. Ako budu jačali zajednički organi, ni to vam neće puno pomoći, jer će u njima uvijek biti trećina Srba, entitetsko glasanje, veto... svojim agresivnim ponašanjem samo odbijate Srbe, ako budete gori, i mi ćemo biti gori. Vjeruj mi da bolje o Bošnjacima misli onaj ko ih sreće na stočnoj pijaci, na koridi ili na teferiču, nego onaj ko s njima radi na Marin Dvoru. Jer su se uvjerili u fanatizam, u pokvarenost, u zlo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 02:40 |
|
|
volvoks je napisao/la: Citat: Plus svega, Hrvati iz RH su vama neskloni. Tu činjenicu nemoj smetati s uma. Ja sam sve u svom krugu koji su iole zainteresirani za politiku uvjerio kako je Dodik car i da su Bošnjaci glavni problema na Balkanu u budućnosti, kreće se od malih stvari gospođice EMT. Pa je tu fejs gdje na svaki spomen dodrinaštva skaču mladi HB nacionalisti, te na kraju i Nino koji mijenja svijest preko klasičnih medija. Kroz 10 godina ne očekuj da će Ivan Horvat na vas gledati pozitivnije nego na Srbeke. Bilo bi i brže to da ovi kao Metemma nisu toliko opterećeni Hrvatima. Vidi se da dobro poznaješ trenutnu situaciju u BiH. Odličan posao! Obzirom na brojnost pa i tih 15 % zbilja mozete sebi dozvoliti luksuz da najbrojniji narod u zajedničkoj drzavi ( koji je u entitetu) sa ostatkom vašeg ( ne mogu reći tobom jer si u ZG )naroda karakterizirate problemom i širite negativne vibracije na nacionalnoj osnovi. Svjestan si da je pad Dodika izgledan i nesklonost Bosića vama? Takodje i raskola u HDZ- ovima. Mozda bi Raguz bio idealna prilika za formiranje neke nove platforme koja bi razvodnjila ionako malobrojne Hrvate i podijelila ih u DVA tabora?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 02:57 |
|
|
@Metemma, Hrvata ima 15%, nalaze se u FBiH, misliš ti da bi bilo pametno s njihove strane da ugrozeni i obespravljeni u Federaciji usmjere svoje snage i na RS? Misliš neki su zaboravili Posavinu? Pitaj Tulkasa je li Banjaluku? Doc i volvoks su bili premladi, a i u Hr nije gorelo kao kod nas, tako da ti njihova naklonost nije mjerilo dobrosusjetskih odnosa .. Nikakvo. Par procenata koji pominjem je uzgred, jer sad će i treba nadvladati razum. Imamo mi milion kojekakvih struja, no kako VI guslate godinama o raspadu BiH a mi o njenom opstanku ( i ta BiH kakva takva je tu još uvijek) čini mi se da smo ipak mi uspješniji u toj disciplini  Što se tiče pokvarenosti, zla i pakosti, nemate ni VI ni Hrvati pravo spočitavati nam je. Srbi osobito. Čak i da postoji kao što tvrdiš. Mada sam ja uvjerena da prosječni ljudi koliko toliko normalno komuniciraju, zive pa i druze se. U anonimnosti foruma i interneta isplivaju često negativne stvari i zbog osobne netrepeljivosti, a ne što si ti Srbin a ja Bošnjakinja. Uglavnom najveći danak u prošlom ratu je platio Bošnjak u BiH. Ta se priča ponoviti neće. Garantiram. Zato i je taj odbrambeni mehanizam razvijen. On buja kako se probudila nacionalna svijest. A da je Bošnjak bio ekstreman Musliman prije rata, sigurno nije. S Bistrika sam. Imam oca, prijeratna generacija, ni po čemu se ne razlikuje od Hrvata ili Srbina iz Sarajeva. Jesi ti čuo za vehabiju ili selfije prije rata? Je li tko išao ratovao po islamskim zemljama tada? Nije. Dakle nekim se razvila nacionalna svijest a neki su itišli u drugi krajnost bolesti i fanatizma kad je religija u pitanju. No da smo mi ratna zbivanja iscenirali zlobom i proračunatošću.. Nismo..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 11 sij 2014, 03:02 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: @Metemma, Hrvata ima 15%, nalaze se u FBiH, misliš ti da bi bilo pametno s njihove strane da ugrozeni i obespravljeni u Federaciji usmjere svoje snage i na RS? Koje snage kad je nemaju ni za TV kanal na svom jeziku, i to u FbiH koja je kao zajednička. Hajte molim vas, gospođice Emt 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|